1、高考资源网() 您身边的高考专家马鞍山二中、安师大附中、淮北一中、铜陵一中2016届高三第一学期12月联考英语试题满分:150 考试时间:120分钟本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5个小题:每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从每题所给的A B C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman get from the man?A. A book.B. Some
2、 flowers.C. Some photos.2.How much was the TV set?A. $30.B. $60.C. $120.3.Who is going for lunch first?A. The man.B. The editor.C. The woman.4.What does the man mean?A. He forgot his office number.B. He will go to the language laboratory.C. He doesnt want to accept the job offer.5.What does the man
3、think of the play?A. It was terrible.B. He liked it very much.C. The actors were enthusiastic.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22.5分) 听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the woman doing?A. Asking for suggestions.B. Buy
4、ing tickets.C. Asking for information.7.In which month can the woman get the cheapest ticket?A. April.B. May.C. July.听第7段材料,回答第8至第10题。8. What is the womans latest hobby?A. Skating.B. Running.C. Swimming.9.Who makes the woman start this hobby?A. Her brother.B. Her mother.C. Her friend.10.How often do
5、es the man go swimming?A. Once every weekend.B. Several times a month.C. Twice every week.听第8段材料,回答第11至第13题。11.What is the man doing?A. Making an invitation.B. Doing a survey.C. Giving suggestions.12.Where is the woman going to visit?A. Times Square.B. Rockefeller Center.C. The Empire State Building
6、.13.How will the woman get to her destination?A. By taxi.B. By bicycle.C. By bus.听第9段材料,回答第14至第17题。14.Where are the mans parents going?A. London.B. New York.C. San Francisco.15.What is the mans son going to do?A. Travel around.B. Go to a concert.C. Visit their friend.16.How much will the man pay for
7、 the ticket to New York?A. $490.B. $550.C. $1,120.17.What will the man do after buying the tickets?A. Drink some coffee.B. Visit a bookstore.C. Go to the supermarket.听第10段材料,回答第18至第20题。18.Why does the supermarket employ robots?A. To work as salesmen.B. To carry goods.C. To help elderly shoppers.19.W
8、hat will the robots do at the entrance?A. Collect the shopping lists.B. Welcome customers.C. Give suggestions.20.What did Hasegawa think of shopping with robots?A. Satisfying.B. Surprising.C. Tiring.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWanted, Someone for FM
9、 90.8Were looking for a radio announcer to join us on Anhui Transportation Broadcasting FM 90.8. Broadcasting and hosting major is necessary, along with some experience in radio and music. Please apply in writing to Anhui Radio and TV Station.Father ChristmasWere looking for a very special person, p
10、referably over 40, to fill our Father Christmas suit.Working days: Every Saturday and Sunday from December 11 to December 20 and every day from December 21 to December 25, 14302000.Excellent pay.Please contact Yurun Central Square, Changjiang Road.Accountants AssistantWhen you join the team in our S
11、ocial Security Administration Office, you will be providing assistance within all parts of the Office, dealing with post and other general duties. If you are educated in a 211 University we would like to talk to you. This position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has offic
12、e experience.Social Security Administration OfficeSoftware TrainerIf you are aged 22-48 and have experience in teaching and training, you could be the person we are looking for. You should be good at the computer and have some experience in programme writing. You will be allowed to make your own dec
13、isions, and to design courses as well as present them. Pay upwards of ¥8,000 for the right person. Please apply by sending your CV to Mrs. Huang, Huanghe Computer Training Center.21. Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?A. Yurun Central Square.B. Mrs. Huang, Huangh
14、e Computer Training Center. C. Anhui Radio and TV Station.D. Social Security Administration Office.22. We learn from the ads that Yurun Central Square needs a person who_.A. is aged between 22 and 48B. needs to do some training workC. should deal with general dutiesD. can work for about a fortnight2
15、3. Which position is open to recent school graduates?A. Accountants Assistant.B. Father Christmas.C. Radio announcer.D. Software Trainer.24. What kind of person would probably apply to Huanghe Computer Training Center?A. One graduating from a 211 university.B. One with some office experience.C. One
16、having good computer knowledge.D. One with experience in radio and music.答案21.C 22.D23.A24.C【解析】考点:考查广告类短文阅读。BThe government in China plans to end its one-child per family policy and instead let families have two children.The plan was announced Thursday after high-level political meetings in Beijing
17、. The official Xinhua news agency says the countrys top legislature must approve the proposal before it becomes law.A Chinese Communist Party statement gave a number of reasons for the change in policy. The statement said the change is meant to balance population development. It said the move also a
18、ttempts to stop a declining birth rate and strengthen the countrys work force.China, the worlds most populous country, launched the one-child policy in 1980. But the government permitted only a small number of couples to have two children. For example, some rural families were given approval to have
19、 two children. A total of 19 rural provinces have a partial two-child policy. That policy states if the first-born is a girl, a second child is permitted.In 2013, the Chinese government gave other couples a chance to have two children. Families could have two if one parent was an only child.A teache
20、r and population expert, Jiang Quanbao, explained how Chinese families will react to the policy. “Too many young people in the cities are probably no longer interested in having a second child,”he said. “People in rural farming villages may be more interested. But again, some of them are already all
21、owed to have two children.”At the end of 2014, China had a population of 1.37 billion people. A total of 800 million of them are employed. But that job market population is expected to drop by 2050. With the two-child policy, an increase in births will ease the labor shortage, starting in 20 years.2
22、5. Which of the following is NOT the reason for the two-child policy?A. To ease the present labor shortage.B. To balance population development. C. To strengthen the countrys work force.D. To stop a declining birth rate.26. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. In the
23、 1980s rural families could have two children if the first-born was a girl.B. Due to the boom in population, by 2050 more young people will become unemployed.C. Chinese government changes its population policy to greet the new situation in social development.D. Few young people in the cities show mu
24、ch interest in the new policy because of financial pressure.27. The writer writes this passage _.A. To educate.B. To inform. C. To advertise.D. To analyze.答案25. A26. C27. B【解析】试题分析:短文主要讲的是中国生育政策的变化。25.A 细节理解题。根据第三段内容balance population development. It said the move also attempts to stop a declining b
25、irth rate and strengthen the countrys work force.可知,答案选A。26.C 细节理解题。根据第四段内容A total of 19 rural provinces have a partial two-child policy. That policy states if the first-born is a girl, a second child is permitted.可知是限制在19个省,A选项错误;根据最后一段But that job market population is expected to drop by 2050. 可知B
26、选项错误;根据第六段Too many young people in the cities are probably no longer interested in having a second child可知D选项错误。故答案选C。27.B 文章大意题。通读文章可知,这篇文章的目的是为了通知大家这个消息。考点:考查时政类短文阅读。CWhen computer servers operate a complex program, they can get very hot. Cooling the servers can be costly. So researchers asked wha
27、t would happen if the heat created by the servers could be captured and used?Data centers of large Internet companies such as Google and Microsoft have thousands of computer servers. As these servers process information, they create large amounts of heat, so they need huge cooling systems, which sen
28、d the heat into the air.The Dutch company Nerdalize thinks paying for electricity to operate the servers and then paying again to cool them is a waste of energy. So it developed a device called the e-Radiator, a computer server that also works as a heating source.Boaz Leupe, the chief executive offi
29、cer of Nerdalize, says the e-Radiator saves money because companies dont have to pay to cool their servers. “The kilowatt hour you are using is used twice once to heat the home and once to compute the clients task without the cooling expenses.”At present five homeowners in the Netherlands are testin
30、g the heating device in their homes.“We compensate the electricity the server uses, and that we can do because of the computer clients on the other side, and, in that way, homeowners actually get heating for free, and computer users dont have to pay for the expenses of the data center.”Jan Visser is
31、 one of the participants in the year-long experiment. He notices that the amount of heat produced by the e-Radiator depends on the work being done by the computer server. He reveals it cannot be used as the primary source of heat. But he is ready to try it. “If it provides enough warmth, I will be a
32、ble to use my homes heating system less, which will save me money.” he added.Nerdalize says e-Radiators create heat temperatures of up to 55 degrees Celsius. Its also said that the devices could save users up to $440 in heating costs a year.28. What can we learn from this passage?A. E-Radiator can s
33、ave homeowners a big sum of money in cooling the computers.B. Google and Nerdalize developed the heating device, e-Radiator. C. E-Radiator has been put into use in the Netherlands.D. The heating device will benefit computer users as well as homeowners.29. According to the passage, whats Jan Vissers
34、attitude towards e-Radiator?A. Cautious.B. Positive. C. Satisfied.D. Doubtful.30. Where can we most probably read the passage?A. In an economic report.B. In a science magazine.C. In an education newspaper.D. In a computer guide book.31. Which of the following can be the best title for the passage?A.
35、 Money-saving heating device.B. E-Radiator, the primary source of heat.C. Hot computers could be used to heat home.D. Nerdalize developed e-Radiator, a heating system.答案28. D 29. B30. B31. C【解析】试题分析:短文主要讲的是利用新发明e-Radiator来充分利用电脑散发出来的热量给家庭供暖。28.D 细节理解题。根据第五段和第六段homeowners actually get heating for fre
36、e可知,答案选D。29.B 细节理解题。根据第七段But he is ready to try it.可知,Jan Visser的态度是积极的,故选B。30.B 推理判断题。短文主要讲的是e-Radiator在电脑散热方面的应用,有可能出现在科学类杂志上,故选B。31.C 文章大意题。短文主要讲的是将电脑散发出来的热量试着用来给家里供暖,故最佳标题选C。考点:考查科技类短文阅读。DThe World Wildlife Fund (WWF) says more than half of the worlds wildlife population has been lost, which the
37、 conservation group says has placed the health of the planet at risk.The WWF recently released its 10th Flagship Living Planet Report. The group warns the condition of the worlds animals is worse than its earlier reports showed, indicating worldwide action is needed.The WWF is worried about the loss
38、 of and damage to Earths environment. The report provides information about more than 10,000 animal populations from 1970 to 2010. These populations are called “vertebrate species,” or animals with backbones like fish, birds, mammals, amphibians and reptiles. The report shows these populations have
39、dropped by 52 percent in just 40 years. It warns freshwater species have fallen by 76 percent, which is almost twice the loss of land and ocean species. Most of these losses are in the tropics, with the biggest drop in Latin America.Marco Lambertini, the WWFs International Director-General said, “Th
40、is is about losing natural habitats. This is about converting forests, grasslands, and wetlands into agriculture mainly, and it is about unsustainable use of wildlife. Illegal hunting has been actually increasing over the last 10 years, which definitely a driving force for extinction, particularly o
41、f large species.”The report also notes what it calls the worlds “Ecological Footprint”, that is, the effect of human activities on the planet. Mr. Lambertini says there has been an increase in carbon dioxide gases and the pouring of nitrogen into oceans and rivers from fertilizers used in agricultur
42、e, which certainly cannot continue.“We are consuming on average every year about the equivalent of about 1.5, one and a half times the resources available to the planet. That means we are cutting trees more quickly than they can be restored. We are fishing the oceans more quickly than fishing stocks
43、 can reproduce, and we are emitting in the atmosphere more CO2 than the natural systems can actually absorb, which is clearly not sustainable.”Mr. Lambertini warns climate change affects almost everyone on the planet and that whole species may disappear if the world does not reduce the effects of hu
44、mans on the climate.32.According to the passage, what kind of species faces the biggest drop in population?A. Land and ocean species.B. Animals with backbones. C. Freshwater species in Latin America.D. Freshwater species in the tropics.33. All the following can contribute to the loss of worlds wildl
45、ife population EXCEPT _.A. turning wildlife habitats into agriculture land.B. making sustainable use of wildlife.C. hunting illegally.D. emitting CO2 gases and pouring nitrogen.34. Which does the underlined word “converting” in paragraph 4 mean?A. Conserving.B. Conveying.C. Exchanging.D. Transformin
46、g.35. It can be inferred from the passage that _.A. Marco is much concerned about humans current behaviors towards wildlife.B. what the planet provides now can satisfy humans sustainable development.C. more than half of the worlds wildlife population has been lost.D. if humans reduce the effects on
47、the climate, the whole species will not disappear.答案32. C 33. B34. D35. A【解析】试题分析:短文主要讲的是人类活动给地球和野生动物所带来的威胁。32. C 细节理解题。根据第三段最后两句 It warns freshwater species have fallen by 76 percent, which is almost twice the loss of land and ocean species. Most of these losses are in the tropics, with the biggest
48、 drop in Latin America.可知,拉丁美洲的淡水物种减少的数量最多,故选C。33. B 细节理解题。根据第四段内容This is about converting forests, grasslands, and wetlands into agriculture mainly, and it is about unsustainable use of wildlife. Illegal hunting has been actually increasing over the last 10 years, which definitely a driving force f
49、or extinction, particularly of large species.和第五段Mr. Lambertini says there has been an increase in carbon dioxide gases and the pouring of nitrogen into oceans and rivers from fertilizers used in agriculture, which certainly cannot continue.可知,只有可持续利用野生动物不会导致物种的减少,故选B。34. D 词义推断题。结合上下文,这说的是将森林、草地和湿地
50、变成农业用地,故可推断convert表示“变成”,故选D。35. A 推理判断题。根据第四段内容Marco Lambertini, the WWFs International Director-General said, “This is about losing natural habitats可知,Marco目前关注的是人类对野生动物的行为,其它选项均与文章内容分不符,故选A。考点:考查自然环境类短文阅读。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For giving all the children a
51、 fitting platform to show their gratefulness towards their loving parents, the Parents Day actually came into picture. This occasion is celebrated all over the world. 36 USA:To support and recognize the efforts of parents in upbringing their children, the Parents Day had began in USA. National Paren
52、ts Day is the important occasion for all the children of the United States to buy presents for their parents and show their love towards them. 37 Apart from organizing an eventful party and arrange some lovely activities, the children get the much required chance to give cards and flowers to their p
53、arents. South Korea:5th May is the Childrens day and 8th May is the Parents Day in South Korea. Therefore, its a very special month in South Korea. Actually celebrated as Mothers Day, 8th May, gives the opportunity to the large mass of Korea to show respect and memorize the efforts of their parents.
54、 Carnations and flowers are given to their parents as symbols of appreciation. 38 Vietnam:Vietnam has a unique day which is known as the Parents Day. Parents and children enjoy the time as they assemble at a place for partaking in different lovely activities. Parents are given a much needed break fr
55、om their daily chores. 39 This is the chance parents of the country wait for. Its, however, not a National Holiday in Vietnam but its a time for the Vietnamese to gift flowers and cards to parents. 40 . The date of the Parents Day, nevertheless, is different in different countries but motives and pu
56、rpose of celebrating the day is the same all over the world. A. And the Parents day is increasingly popular all over the world.B. The Parents Day is celebrated to recall the sacrifices and compromises of the parents.C.They get the opportunity to go out for the lunch and dinner along with their child
57、ren.D. A quality time is spent together for conveying a message of love and expressing gratitude to the parents.E. Children will invite their friends and relatives to celebrate this special day.F. But its not celebrated everywhere on the same day.G. Its a rare opportunity for them to grasp.答案36. F 3
58、7. G38. D39. C40. B【解析】试题分析:短文主要讲的是世界上各个地方庆祝父母节的不同方式。36. F 根据下文对各个国家的介绍可知,这里说的是并不是每一个地方都在同一天庆祝父母节,故选F。37. G 根据下文the children get the much required chance to give cards and flowers to their parents可知,这一天是孩子向父母表达他们爱的难得机会,故选G。38. D 结合上文Carnations and flowers are given to their parents as symbols of app
59、reciation.可知,这里说的是孩子用这些方式来表达他们对父母的感激和爱,故选D。39. C 结合上文Parents are given a much needed break from their daily chores.可知,这里说的是父母放下工作,有机会和孩子们出去一起吃饭,故选C。40. B 结合下文but motives and purpose of celebrating the day is the same all over the world. 可知,这里说的是庆祝父母节的目的,故选B。考点:考查文化生活类短文阅读。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完
60、形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。A young businessman was traveling down a narrow street, driving a bit too fast in his new Benz. He was watching for kids darting out from between parked cars and 41 when he thought he saw something.As his car passed, one child ap
61、peared, and a brick smashed into the Benzs side door. He slammed on the brakes and 42 the Benz back to the spot from 43 the brick had been thrown.He jumped out of the car, 44 some kid and pushed him up against a parked car, shouting “What was that all about and who are you? Just what on earth are yo
62、u doing?” 45 a head of steam, he went on “Thats a new car and that brick you threw is gonna cost a lot of money. Why did you do it?” “Please, mister, please, Im sorry. I didnt know what else to do!” pleaded the youngster.“Its my brother,” he said. “He rolled 46 the stairs and fell out of his wheelch
63、air and I cant 47 him up.” 48 , the boy asked the businessman, “Would you please help me get him back into his wheelchair? Hes hurt and hes too heavy for me.”Moved beyond words, the driver tried to swallow the 49 swelling lump in his 50 . He lifted the young man back into the wheelchair and took out
64、 his handkerchief and wiped the 51 , checking 52 that everything was going to be okay.“Thank you, sir. And God bless you,” the 53 child said to him. The man then watched the little boy push his brother to the sidewalk toward their home.It was a long walk back to his Benz.a long, 54 walk. He never di
65、d 55 the side door. He kept the damage to remind him not to 56 life so fast that someone has to 57 a brick at you to get your attention.Life whispers in your soul and 58 to your heart. Sometimes, when you dont have the time to listen.Life throws a brick at your head.Its your choice: Listen to the wh
66、ispers of your soul 59 wait for the brick!Do you sometimes ignore loved ones because your life is too fast and busy 60 them to wonder whether you really love them?41. A. sped up B. went out C. slowed down D. pulled back42. A. spun B. drag C. push D. stretch43. A. where B. which C. that D. there44. A
67、. grasped B. got C. arrested D. grabbed45. A. Rising up B. Opening up C. Building up D. Giving up46. A. away B. out C. over D. off47. A. catch B. lift C. seize D. carry48. A. talking B. shouting C. sobbing D. crying49. A. abruptly B. roughly C. absolutely D. rapidly50. A. throat B. heart C. spirit D
68、. tongue51. A. blood and sweat B. scrapes and cuts C. black and white D. neck and neck52. A. to see B. to be seen C. to have seen D. to be seeing53. A. graceful B. grated C. grateful D. gratitude54. A. slipped B. slow C. steep D. slim 55. A. require B. request C. repair D. recommend56. A. go after B
69、. go about C. go over D. go through57. A. kick B. throw C. strike D. beat58. A. tells B. speaks C. conveys D. says59. A. or B. but C. and D. for60. A. ensuring B. letting C. making D. Leaving答案41.C 42.A43.A44.D45.C46.D47.B48.C49.D50.A51.B52.A53.C54.B55.C56.D57.B58.B59.A60.D【解析】试题分析: 短文主要讲的是作者通过自己开车太
70、快被人用砖头砸的经历告诉我们,不要因为太忙而忽略了自己身边人的爱。41.C 考查动词短语。A. sped up发送;B. went out 出去;C. slowed down 减慢;D. pulled back 拉回。根据语境可知,这里说的是年轻人看见孩子,放慢了车速,故选C。42.A 考查动词。A. spun 旋转,疾驰;B. drag 拖;C. Push 推;D. stretch伸展。结合语境,这里说的是,他又把车开回了扔砖头的地方,故选A。43.A 考查副词。A. where 哪里;B. which 哪一个;C. that 那个;D. There 那里。该句是定语从句,先行词是the s
71、pot,要用表示地点的关系副词where,故选A。44.D 考查动词。A. grasped抓住;B. got 得到;C. arrested 逮捕;D. Grabbed 夺取,逮住。结合句意,抓住了一些孩子,故选D。45.C 考查动词短语。A. Rising up 升起,反抗;B. Opening up 打开;C. Building up 增进,加强;D. Giving up 放弃。根据句意,增强蒸汽,故选C。46.D 考查动词短语。A. away 离开;B. Out 出去;C. over 跨越;D. Off 落下。结合句意,从梯子上掉下来,故选D。47.B 考查动词短语。A. catch 抓住
72、;B. lift提起;C. Seize 抓住;D. Carry 携带。结合语境,我不能将他抬起来,故选B。48.C 考查动词。A. talking 谈话;B. shouting 喊叫;C. sobbing呜咽,啜泣;D. Crying 哭。结合上下文可知,小男孩在这里是呜咽着说,故选C。49.D 考查副词。A. abruptly 突然;B. roughly 粗略地;C. absolutely 绝对地;D. Rapidly 迅速地。结合语境,他迅速地咽下喉咙里的肿块,故选D。50.A 考查名词。A. throat 喉咙;B. heart 心脏;C. spirit 精神;D. Tongue 舌头。
73、这里说的是司机哽咽着说不出话来,故选A。51.B 考查名词短语。A. blood and sweat 血汗;B. scrapes and cuts 擦伤;C. black and white 黑白。D. neck and neck 并驾齐驱。结合上文,小男孩用砖头砸到了车,这里应该说的是司机擦去留下的痕迹,故选B。52.A 考查动词。See表示“看见”,这里用动词不定式来表示检查的目的,故选A。53.C 考形容词。A. graceful 优雅的;B. grated 搓碎的;C. grateful 感激的;D. Gratitude 感激。结合句意,充满感激之情的小男孩,要用形容词来修饰名词,故选
74、C。54.B 考查形容词。A. slipped 打滑的;B. Slow 慢的;C. steep陡峭的;D. Slim 修长的。结合语境,步行回车那里是一段很长且很缓慢的过程,故选B。 55.C 考查动词。A. require 要求;B. request 请求;C. repair 修理;D. Recommend 推荐。结合上文,小男孩用砖头砸到的是他的侧门,故选C。56.D 考查动词短语。A. go after 追求;B. go about 着手做;C. go over 复习;D. go through 经受,通过。结合句意,这里说的是不要如此快的穿过人群,故选D。57.B 考查动词。A. ki
75、ck 踢;B. throw扔;C. strike 击打;D. Beat 打败。结合句意,有人会朝你扔砖头,故选B。58.B 考查动词。A. tells 告诉;B. speaks 说话;C. conveys 传递;D. Says 说。根据句意,跟你的心灵对话,故选B。59.A 考查连词。A. or 或者;B. but 但是;C. and 和;D. For 对于,为了。结合句意,倾听你内心的声音或者等待被砖头砸,表示选择,故选A。60.D 考查动词。A. ensuring 确保;B. letting 让,后跟动词原形;C. making 使,后跟动词原形;D. Leaving 留下。结合句意,让他
76、们猜想你是否爱他们,故选D。考点:考查故事类短文阅读。第卷第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Some of us feel puzzled about the 61 (participate) of a debate. Here is some information which will help you get a general idea of it.Participating in a debate is a useful practice of those who aim to become pu
77、blic speakers. In a formal debate a statement called a “motion” is 62 (propose). It is defended by the proposers and challenged by their opponents. To become a 63 (lead) debater it is necessary to acquire several techniques and skills. 64 experienced debater seeks to persuade others by presenting re
78、levant arguments 65 (intention), not by the violence of his language. He shows respect for standpoints which 66 (different) from his own and does not allow personal hostility to enter into 67 should be a conflict of ideas. He anticipates the points put forward by his opponent and deals with them met
79、hodically. He attempts to present a 68 (consist) case, 69 rather, a piece of reasoning free from self-contradiction. He realizes that the 70 (accept) conclusions must be supported by adequate evidence. He knows how to sum up the various points that arise in the course of the debate.答案61.participatio
80、n 62.proposed 63.leading 64.An65.intentionally66.differ67.what68.consistent 69.or70.accepted【解析】试题分析:61.participation 考查名词。Participate是动词,意为“参加”;结合句意,参加辩论,这里需要填名词,故填participation。62.proposed 考查动词。Propose是动词,意为“提出”,这里用的是被动语态,was后跟动词的过去分词;结合句意,答案填proposed。63.leading 考查形容词。Lead是动词,意为“领导”,leading是形容词,意为
81、“领导的,主要的”;结合句意,这里需要填形容词来修饰debater ,故填leading。64.An 考查冠词。空后面的experienced debater是单数可数名词,experienced以元音开头,要用an来修饰,故答案填An。65.intentionally 考查副词。Intention是名词,意为“意图”;这里要用副词来修饰动词present,故答案填intentionally。66.differ 考查动词。different是形容词,意为“不同的”;该句是定语从句,先行词是standpoints,从句中的谓语要用动词,故答案填differ。67.what 考查副词。所填空在这里
82、不仅做宾语,还做主语,只能填what。68.consistent 考查形容词。Consist是动词,意为“符合,一致”;consistent是形容词,意为“始终如一的,一致的”。结合句意,呈现一致的案例,故填consistent。69.or 考查连词。Or rather是固定短语,意为“更确切地说”;结合句意,答案填or。70.accepted 考查动词。Accept是动词,意为“接受”,这里要用形容词来修饰名词conclusions,表示“被大家接受的结论”,故填accepted。考点:考查日常生活类短文阅读。第四部分:写作 (共两节,满分35分)第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,
83、满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词; 2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。There are many similarity between doctors and teachers. First, both doctors and teachers are consid
84、ering professionals by their communities. The classification of professionals is the high socioeconomic rank where an individual can achieve in this society. Second, both doctors and teachers help others: doctors heal to the bodies of sick people and return them to healthy. And teachers shape the mi
85、nds of young people and turn them into responsible, educating adults. Last, both doctors and teachers are essential members of a community. It is difficult to imagine a city or town that has not need of neither a doctor or a teacher. Such place would truly be primitive.答案There are many similarity be
86、tween doctors and teachers. First, both doctors and teachers are similaritiesconsidering professionals by their communities. The classification of professionals is the high considered highestsocioeconomic rank where an individual can achieve in this society. Second, both doctors and which 或者 删去where
87、teachers help others: doctors heal to the bodies of sick people and return them to healthy. And healthteachers shape the minds of young people and turn them into responsible, educating adults. Last, educatedboth doctors and teachers are essential members of a community. It is difficult to imagine a
88、city or town that has not need of neither a doctor or a teacher. Such place would truly be primitive. no either a【解析】考点:考查日常生活类短文阅读。第二节 书面表达 (满分25分)假如你是李华,是校刊记者。请你为校刊写一篇英语短文,介绍最近在我国很多城市发生的雾霾(haze)天气。请参考以下要点:1. 危害;2. 原因;3. 如何自我防护。注意:1. 词数100左右;2. 开头已给出,不计入总词数。 Recently haze pollution has happened in
89、many cities of China. _答案Recently haze pollution has happened in many cities of China. It is one of the most dangerous weather conditions. Many accidents have occurred due to low visibility caused by haze. Whats worse, it also affects our health. If breathing in haze, people may feel uncomfortable a
90、nd get ill.The reason for haze is air pollution, which results from waste gases released from cars, factories or construction sites. In view of the above, we do need to protect ourselves from haze pollution. First of all, in case of haze pollution, neither should we open the windows nor take exercis
91、e before the sun rises and after sunset. Besides, wed better wear masks when we go outside. Whats more, we should eat more fruit, from which we can get enough vitamins to build up the resistance to diseases.考点:任务型写作附听力录音稿:Text 1M: Hello, Mary. Happy birthday to you! Here are the presents for you.W:
92、Oh, thank you. What beautiful flowers! Lets take some photos together.Text 2M: I suppose your second-hand TV set cost about 60 dollars.W: 60? Actually it was double that price.Text 3M: Its already 12:30.Lets go for lunch.W: Can you wait for a few minutes? Ill be through with my report right away.M:
93、Im afraid I cant, because I have to go to the editors office in half an hour.W: Then you go first.Text 4W: Would you prefer to work here in my office or go over to the language laboratory?M: Neither. Lets forget about it.Text 5W: You didnt seem terribly enthusiastic about the play.M: You must be jok
94、ing. If I had applauded any harder, Id have broken my hands.Text 6W: Wed like some information, please. We want to go to Spain.M: OK. What do you want to know?W: Well, first of all, we want to know the price of the ticket to Madrid.M: When do you want to go?W: We really dont know. In June, or maybe
95、in July.M: I see. Well, in May and June, the price is $480.But its less in March and April.W: And what about July?M: Its more in July.W: More? How much is it then?M: Its $525.Text 7M: Hey, they say you started swimming this summer.W: Yeah, its my newest hobby.M: What made you decide to start it?W: W
96、ell, my mother goes all the time and she asked me to go with her. I loved it immediately, and now I cant stop it!M: I know what you mean. How often do you usually go?W: I try to go at least once every weekend. Do you go swimming a lot?M: Yeah, but not every weekend. I usually go a couple of times a
97、month. Maybe we should go together next time. How about next Saturday?W: Thats a great idea.Text 8M: Nice day, isnt it?W: Yeah, its such a lovely summer day! So I want to go sightseeing. Actually, I havent visited any places in New York since I come here.M: Where do you plan to visit?W: In fact, I d
98、ont know. You are a local. Im sure you know more than me. Any suggestions?M: Its hard to say because there are so many things to see. The Statue of Liberty, the Empire State Building, Washington Square Park, Rockefeller Center, Times Square. I dont know what interests you in particular. How about Ti
99、mes Square?W: Great! Thats the place I want to go. Do you know how to get there?M: The easiest way is to call a taxi, but I think its a little far away from here.W: Come on. Save some money for me. I shall make full use of the public transportation here. Its highly developed, I must say.M: So you fi
100、nd it quite convenient to go around the city, dont you?W: Yeah, it cant be more convenient. The subway system here is very well organized, but its usually rather crowded. Then how can I get to my destination?M: Oh, yes. I havent told you. Walk a bit further south and youll find the No.18 bus stop. I
101、tll take you directly there.W: Thanks, Bill. See you!M: See you! Have a nice day!Text 9W: Hello. What can I do for you?M: Hello. Id like to book some plane tickets.W: For how many people?M: Fivemy parents, my son, my wife and me. My parents are flying to London. This year is their 25th wedding anniv
102、ersary. I need two round-trip tickets to London.W: OK, two round-trip tickets to London. Anything else?M: My wife and I are going to visit our friend Jack in San Francisco. He just came back from Shanghai, China. My son is flying to New York to take part in a concert. So I need three one-way tickets
103、.W: Two one-way tickets to San Francisco, and one to New York. Is that right?M: Yes. How much are they?W: A round-trip ticket to London is $1,120, a one-way ticket to New York $550, and to San Francisco $490.M: OK. Here you are. By the way, how can I get to the nearest supermarket?W: Its about 500 m
104、eters from here, between a bookstore and a bank, opposite a coffee shop. You cant miss it.Text 10M: Hello, everyone. Maybe some of you have read in the newspaper about a new robot. It is reported that in Kyoto a supermarket has tried to employ robots to help elderly shoppers. The robots are 120 cent
105、imeters tall and 40 centimeters wide. Only about 20 senior shoppers in the supermarket would get a chance to use them through March. All they need to do is put their shopping lists into a special machine at home, and then the machine sends the lists to the supermarket. When they arrive at the superm
106、arket, the robots greet them at the entrance. While shopping, the robots hold the basket for them. The robots make real-voice suggestions such as, “Great oranges. Id eat them.” Whats more, if the shoppers forget something, the robot can remind them. A 66-year-old housewife named Hasegawa said that shopping with a robot was so pleasant, and that it was like she was shopping with own children. - 26 - 版权所有高考资源网