1、Unit 5 First Aid课时素养达标You may need to give first aid. First aid is defined (定义) as the emergency care given to a sick or injured person. The goals of first aid are to prevent deaths and to prevent injuries from becoming worse. Each emergency condition is different. However, the following rules apply
2、 to any kind of emergency. Be aware of your limitations. Do not try to do more than you are able to. Nor should you do things if you are unfamiliar with them. Do what you can under the conditions at the time. Stay calm. Acting calmly will help the victim feel safe. Take a quick look to see if the vi
3、ctim is bleeding, and if there is a pulse. Keep the victim lying down and do not move him or her. You could make an injury worse if you move the victim. Take necessary emergency steps. Call for help or ask someone to make the EMS system (急救系统)start. Do not remove clothing unless you have to. If clot
4、hing must be removed, tear the clothes along the seams(线缝). Keep the victim warm. Cover the victim with a blanket. Coats and sweaters can be used if a blanket cannot be found. Reassure the victim. Explain what is happening and that help has been called. Do not give the victim any food or fruits. Kee
5、p the bystanders away from the victim. Bystanders want to have a look, offer advice, and say something about the victims condition. The victim may believe that the condition is worse than it really is. 【语篇概述】这是一篇说明文。文章主要介绍了我们平时在进行急救时如何进行急救和急救的注意事项。. Read the passage and write down the main idea of t
6、he text. How to give first aid and what should be paid attention to when we give first aid. . Choose the best answer. 1. When a person is badly injured on the road, you should_. A. act worriedly and hurriedlyB. do whatever you want to freelyC. not move him or herD. make the injured person stand up【解
7、析】选C。细节理解题。由文中“Keep the victim lying down and do not move him or her. You could make an injury worse if you move the victim. ”可知, 不要移动伤者, 否则你可能会让伤者伤势恶化, 因此路上碰到伤势严重的伤者, 不要移动他/她。故选C项。2. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. You should help an injured person in any cond
8、ition. B. Dont remove the clothing of the injured person whatever happens. C. It is necessary to cover the victim with a blanket or a coat. D. If the injured person feels hungry, you should give him or her some food. 【解析】选C。细节理解题。由文中“Keep the victim warm. Cover the victim with a blanket. Coats and s
9、weaters can be used if a blanket cannot be found. (让伤者保持温暖, 可给伤者盖上一个毯子, 如果找不到毯子的话, 就用外套或毛衣)”可以得出有必要给伤者盖毯子或外套。3. The main purpose of the passage is to tell_. A. how to save a personB. what to do when an accident happensC. how to call for helpD. how to give first aid【解析】选D。主旨大意题。由第一段的“You may need to give first aid. ”和下文关于紧急情况下该做和不该做的事情可知, 本文主要讲怎样正确进行急救。