1、UNIT 2Period Two题组A基础练.单词拼写1The program i_ to help the homeless was set up.2I cant make a promise that you will make a p_.3Some people think that students should be trained to defend themselves against some a_(攻击)4Id prefer to _(保留) my thoughts until I find all the evidence.5The number of people inf
2、ected with HIV may reach 50 million by 2020 unless _(有效的) measures are taken to prevent the spread of the disease.6David t_ to report his neighbor to the police if the damages were not paid.7Rules of online voting should be worked out and strictly _(遵守)8Unfortunately,he was _(射死) dead.9With my speci
3、al care,my mother _(康复) quickly.10In this heavenly world,people live in perfect _(和谐) with nature.【答案】1.intended2.profit3.attack4.reserve5effective6.threatened7.observed8.shot9recovered10.harmony.单句语法填空1This photo album serves as a _(remind) of the most important moment of my life.2The children wond
4、er when and how the universe came into _(exist)3There must have been an angel watching _ me that day.4Who do you think is the poster intended _?5The green development means the development of the economy should be _ harmony with the protection of the environment.6God loves you at each stage of _(rec
5、over) and growth.7Good afternoon! Have you made a _(reserve) for the room?8I could not believe my eyes.She was far more _(beauty) than I had imagined.9Most problems dont directly _(threat) peace and security and rarely contribute to conflict.10Illegally parked vehicles will be _(remove)【答案】1.reminde
6、r2.existence3.over4for5.in6.recovery7.reservation8beautiful9.threaten10.removed.完成句子1Only by talking face to face _ _ _ _ _(我们才能有机会) to persuade him to change his mind.2The visitors stood on the top of the Mountain Tai,_ _ _ _(欣赏着冉冉升起的太阳)3The other boys made fun of Tobys new hairstyles._ _ _(那就是为什么)
7、 he is unhappy.4We put up a board to _ _ _ _(提醒人们保护) the trees.5I could hardly _ _(看清) the stage in the darkness.【答案】1.can we have the chance2enjoying the rising sun3.That is why4remind people to protect5.make out题组B提升练.阅读理解ADuring my time abroad in college,I traveled in Europe,and it completely cha
8、nged my life.It changed my view on the world and on my life goals in general.So with that experience,I always knew I wanted to travel more.During school breaks and immediately after graduation,I took three other long backpacking trips around Asia,the Middle East,and Europe again.At that point I real
9、ized I had visited some 50 countries.My goal was to visit 100 countries by the time I was 30.For whatever reason,I thought that sounded cool.I ended up achieving that goal at about 25.In 2006,I got an email from a friend that there was actually a record of the youngest to visit every country in the
10、world.I basically assessed how long I had to beat the record and where I had to go.Even if I didnt get the record,itd still be fun and Id get to see the whole world.It turns out it was a great decision,and I have done so much around the world.I became the youngest American to visit every country in
11、2011 when I was 32 after safely visiting.But like everyone,I needed to make money to fund the travel I wanted,so I got a proper Wall Street job,worked really hard,and did pretty well.But in the summer of 2008,I simply resigned my position at a major Wall Street firm.It happened right before the coll
12、apses of several major firms,so it made me look smart,but it was purely coincidence.I didnt specifically leave my job to pursue the goal.I left the job because I needed a break after eight years.()1.How many countries did the author visited at the age of 25 or so?A15.B30.C50.D100.()2.What does the a
13、uthor think of his resign from the major Wall Street firm?AUpset.BLucky.CStupid.DDisappointed.()3.What does the author mainly talk about?AHis study abroad.BHis daily life.CHis travel.DHis career.【语篇解读】本文是一篇记叙文。本文作者主要介绍了自己成为世界上最年轻的周游每个国家的美国旅行者的经历。1D细节理解题。根据第一段倒数第一、三句“My goal was to visit 100 countrie
14、s by the time I was 30I ended up achieving that goal at about 25.”可知,在作者25岁时,他已经实现了去一百个国家旅行的目标。2B推理判断题。根据最后一段第三句“so it made me look smart, but it was purely coincidence.”可知,作者在经济危机前的离职是幸运的。3C主旨大意题。综观全文可知,作者在本文主要介绍了他的旅行经历。BElephants are able to know the difference between a man and a woman,and can te
15、ll an adult (成年人) from a childall from the sound of a human voice.This is according to a study in which researchers played voice recordings to wild African elephants.And this suggests that animals have grown to listen for and avoid them.Prof.Karen McComb and Dr Graeme Shannon from the University of
16、Sussex led the study.They explained that in former research they had used similar experiments to show that elephants could tell from the sound of a lionwhether the animal was a female (雌性) or a more dangerous male (雄性)Prof.McComb wanted to find out if the animals used their very sharp sense of heari
17、ng to recognize danger from humans.The scientists recorded Masai men,women and children saying,in their own language,“Look,look over there,a group of elephants are coming.” They also recorded Kamba men saying this phrase.Masai people often come across elephants,which can result in violent (暴力的) hunt
18、ing.Kamba people,however,mainly feed on agriculture,which does not generally bring them into violent touch with the animals.When the team played recordings of these different voices through a hidden speaker,they found that elephant family groups showed more fear in response to the voice of a Masai m
19、an than to a Kamba mans voice.And the adult male Masai voices encouraged far more of these defensive reactions than the voices of women or boys.()4.How did the researchers get to know the elephants special ability?ABy watching the elephants in the zoo.BBy playing voice recordings to them.CBy recordi
20、ng the behaviors of elephants.DBy communicating with them in a special way.()5.We can learn from the passage that elephants are especially afraid of _.AMasai menBMasai womenCKamba menDKamba women()6.What is the best title for the passage?AElephants and Human BeingsBDifferences Between Human VoicesCE
21、lephants Recognize Human VoicesDElephants at War With Human Beings【语篇解读】本文是一篇说明文,一项研究表明,大象能根据人类说话的声音判断出人类的性别,是否为成人以及对它们的危险程度。4B细节理解题。由第一段最后一句“This is according to a study in which researchers played voice recordings to wild African elephants.”可知,研究人员通过给野生非洲大象播放录音,发现其有这种能力。故选B。5A细节理解题。根据最后一段中的“And th
22、e adult male Masai voices encouraged far more of these defensive reactions than the voices of women or boys.”可知,成年的马塞男人的声音比女人和男孩的声音会引发大象更多激烈反应。故选A。6C主旨大意题。结合全文可知,研究表明,大象可以根据人类说话的嗓音来判别是成年人还是小孩,是男性还是女性以及可能有的危险程度,这足以说明本文主要讲大象能识别人类的声音。故选C。.七选五Every animal sleeps,but the reason for this has remained fogg
23、y.When lab rats are not allowed to sleep,they die within a month._1_One idea is that sleep helps us strengthen new memories._2_ We know that,while awake,fresh memories are recorded by reinforcing (加强) connections between brain cells,but the memory processes that take place while we sleep have been u
24、nclear.Support is growing for a theory that sleep evolved so that connections between neurons(神经元) in the brain can be weakened overnight,making room for fresh memories to form the next day._3_Now we have the most direct evidence yet that he is right._4_ The synapses(神经元突触) in the mice taken at the
25、end of a period of sleep were 18 per cent smaller than those taken before sleep,showing that the connections between neurons weaken while sleeping.If Tononis theory is right,it would explain why,when we miss a nights sleep,we find it harder the next day to concentrate and learn new informationour br
26、ains may have smaller room for new experiences.Their research also suggests how we may build lasting memories over time even though the synapses become thinner.The team discovered that some synapses seem to be protected and stayed the same size._5_ “You keep what matters,” Tononi says.AWe should als
27、o try to sleep well the night before.BIts as if the brain is preserving its most important memories.CSimilarly,when people go for a few days without sleeping,they get sick.DThe processes take place to stop our brains becoming loaded with memories.EThats why students do better in tests if they get a
28、chance to sleep after learning.F“Sleep is the price we pay for learning,” says Giulio Tononi,who developed the idea.GTononis team measured the size of these connections,or synapses,in the brains of 12 mice.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了研究发现睡眠可以让记忆变得更好。1C首句指出每种动物都要睡觉,但原因仍然是个谜。接下来是具体例证,如实验室的老鼠被剥夺了睡眠,一个月内就会死亡,
29、同样,人类如果连续几天不睡觉,就会生病。故选C。2E该段首句提出了第一个假设,睡眠帮助我们巩固新的记忆。与这个论点相呼应的例子是E项,该项中的that指代的就是前面的假设,也就是说,这个假设能够解释为什么学生在学习完如果有机会睡一觉,他们会在考试中发挥更好。3F由下段首句中的代词he可知,该空中必然包含一个人名,否则he就失去了所指对象,浏览各选项,可锁定F项和G项,但只有F项能与本段的内容衔接,也就是说,睡眠会帮助清除记忆,为新记忆腾出空间。按照研究人员Tononi的说法,睡眠是我们为学习付出的代价。4G该段首句说“现在我们有最直接的证据证明他的假设是对的”,那接下来应该是具体描述该证据。此
30、外,该空后面一句话解释了实验的结果和意义。综合看来,只有G项符合语境,指出了研究团队、实验对象及实验内容。5B由最后一段第二句及空格后的“you keep what matters (你记住要紧的事情)”可知B项“这就好像是大脑在保存最重要的记忆。”符合语境。.语法填空It is a great 1._(true) that life is difficult.Once we really understand and accept it,then life is no longer difficult.2._,most of us do not fully see it.They just
31、complain about their problems and difficulties as if life should be easy.3_ makes life difficult is that the process of facing and solving problems is a really painful one.Problems,4._(base) on their nature,cause sadness or regret or anger or fear.These are 5._(comfort) feelings,often as painful as
32、any kind of physical pain.It is in the whole process of solving problems 6._ life has its meaning.Problems are the serious test that tells us success from failure.When we want to strengthen the growth of human spirit,we encourage the human ability 7._(solve) problems,just as in school we set problem
33、s for our children to deal with.8._(learn) from the pain of meeting and working out problems is 9._ great benefit.As Benjamin Franklin said,“Those things that hurt,instruct.” For this reason,wise people learn not to fear but to welcome 10._ pain of problems.【语篇解读】这是一篇议论文。生活是艰难的,这是一个伟大的真理。一旦我们真正理解并接受
34、它,生活就不再困难。正因为如此,明智的人应学会不要害怕,而要欢迎问题带来的痛苦。1truth考查名词。根据上文,great是形容词,修饰名词,故填truth。2However考查副词。句意:一旦我们真正理解并接受它,生活就不再困难。然而,我们大多数人并没有完全认识到这一点。此处前后句是一种转折关系,因为空前有逗号,故答案为However。3What考查主语从句。句意:让生活变得困难的是,面对和解决问题的过程是非常痛苦的。此处是主语从句,从句缺少引导词,从句谓语动词缺少主语,结合句意可知,答案为What。4based考查非谓语动词。问题的本质决定了它会引起悲伤、遗憾、愤怒或恐惧。本句为过去分词作
35、后置定语修饰problems,故填based。5uncomfortable考查形容词。句意:这些都是不舒服的感觉,通常和身体上的疼痛一样痛苦。此处是形容词修饰名词,结合句意可知,答案为uncomfortable。6that考查强调句式。句意:在解决问题的整个过程中,生命才有了意义。结合句意可知,此处是强调句型,故答案为that。7to solve考查非谓语动词。短语the ability to do sth.意为“做某事的能力”,是动词不定式作后置定语,故答案为to solve。8Learning考查非谓语动词。本句已经存在谓语动词且句中没有连词,故learn只能作非谓语,在句中作主语应用动名词形式,故填Learning。9of考查介词。句意:从遇到和解决问题的痛苦中学习是非常有益的。固定短语be of great benefit意为“非常有利”,故答案为of。10the考查定冠词the。此处表示“特指”,故答案为the。