1、限时规范练13(必修3Unit 3)核心素养关键词:培养学生人与社会、了解文化文学的思维意识一、阅读理解ABased on a true story,the novel Safe as Houses by Eric Walters is an amazing book.It is about a 13-year-old girl named Elizabeth Hardy who babysits the McBride children David and Suzie.One rainy,stormy evening they walk home from school.When they
2、arrive home,water floods the backyard,cuts the power and floods roads,which stops Mr.and Mrs.McBride from coming home.Soon the flooding begins to invade the McBrides home and Elizabeth,David,Suzie and their dog Daisy try very hard to escape and survive the flood.My favorite character is David becaus
3、e I find him very funny and brave,and although he can be stubborn and rude at times,he is still a nice and friendly person.As much as I want to be like David I could never be like him.At least,I dont think I could ever do something as brave as he does.I think Eric Walters does a great job in describ
4、ing the characters and telling the story.I really feel like this all just happened in front of my eyes.Ever since I started reading Safe as Houses I never wanted to put the book down,and considering I was not a big fan of reading that did not happen very often.Safe as Houses changed my opinion in re
5、gard to reading and now I enjoy reading very much.Eric Walters writing career all started in 1993 when Eric was teaching a grade 5 class.His students were not good readers and did not like reading,so Eric created a book called Stand Your Ground for his students and used some of the students names to
6、 create the story.Ever since Eric published that book he has become a big time writer and has published many amazing different books like Camp X,Tiger Trap,Camp 30,We All Fall Down and Flyboy.1.What happened on that particular evening?A.A 13-year-old got lost.B.A terrible rainstorm broke out.C.Three
7、 children were trapped on the way home.D.The McBrides home was completely destroyed by floods.2.What can we infer about the author?A.He is a man full of courage.B.He used to enjoy reading very much.C.He is very like David in Safe as Houses.D.He has been greatly affected by Safe as Houses.3.Why did E
8、ric write Stand Your Ground?A.To record his students stories.B.To encourage his students to read.C.To state the importance of reading.D.To teach his students they can be writers.BNearly 100 girls from 12 different countries went together to Mountain View,California,on August 10.They were finalists i
9、n Technovation,the worlds largest entrepreneurship (创业) competition for girls ages 10-18.Nearly 1,100 teams from more than 100 countries took part in it.The teams built mobile apps to solve problems in their community.Over the course of five months,the girls went through 100 hours of training and cr
10、eated an app and a business plan with the help of a teacher.Girls from across the U.S.and as far away as Cambodia,Kazakhstan,India,and Kenya created apps to help change the lives in their community.Their apps help disadvantaged women and encourage people to reuse objects,to name a few examples.At th
11、e awards ceremony,Google CEO Sundar Pichai welcomed “creators and future entrepreneurs”,telling the young finalists that there would be a place for them in the tech industry and that they would have a great future ahead of them.After a family friend had the illness of dementia (痴呆),Katrina from Hong
12、 Kong,China,organized a team to build a Dementia Care Companion app.“We realized that dementia is a serious problem worldwide,” Katrina said.The team created a type of mahjong,a Chinese game,using photos and voices of loved ones to help patients remember their family.The girls won first prize in the
13、 Junior Division,which included $10,000 in prize money.QamCare,an app created by a team from Kazakhstan,is a good helper when people are walking alone at night.One of the girls explained how she was followed while walking home.In Kazakhstan,nine people,mostly young girls,go missing every day.QamCare
14、 won first prize of $15,000 in the Senior Division.Technovation founder Tara Chklovski encouraged the finalists to help other girls develop their tech skills.“Technovation has given you wings,” Chklovski said.“Now it is your turn to give wings to others.”4.What do we know about Technovation?A.It is
15、a mobile app.B.It is open to girls.C.It was started in 2017.D.It is welcome in 12 countries.5.How did Sundar Pichai feel seeing the finalists?A.Lucky.B.Shocked.C.Hopeful.D.Thankful.6.Why did Katrina create a type of mahjong?A.To make dementia patients live a colorful life.B.To raise money for resear
16、ch on dementia.C.To help dementia patients remember.D.To learn more about dementia.7.What makes QamCare important?A.It helps people stay safe.B.It helps find missing girls.C.It offers people a tour guide at night.D.It shows people the shortest way home.二、七选五In May,my friend Jess and I started lookin
17、g for summer jobs.After a couple of weeks of looking for jobs at clothing stores and restaurants,Jess and I decided to try something different.1 We got the idea from something we did last year.Jess and I both love to dance,and we have been taking dance lessons for years.One day last fall,my aunt ask
18、ed us to organize a birthday party for her daughter.2 First,we did a short dance show for them,then we taught the girls a few steps.Because it was a girls party,we also brought in nail polish (指甲油).The girls really loved it!3 We went to the library and borrowed books on magic tricks and paper foldin
19、g.Jesss uncle knows how to make balloon animals and taught us how.4 Jess practices doing it a lot,so she is better at playing magic tricks than I am.Before long,we were busy several times a week doing birthday parties,or getting children to enjoy themselves during large family summer barbecues (烧烤野餐
20、).We even came up with the idea of offering cakes and snacks.Now we have our own website.5 We love the name and we love being our own boss.We enjoy working together to make our business better and better.A.People loved our idea so much.B.We decided to go into business for ourselves!C.We call our bus
21、iness Jess “n” Jacki Party Planners.D.She thought we could organize a dance party,so we tried it.E.Jess and I thought of ways to make our parties bigger and better.F.We have decided to work throughout the year,doing one party a week.G.Then he gave us three balls and a book that teaches us how to pla
22、y magic tricks.三、语法填空Henri Rene Albert Guy de Maupassant was a famous French author who wrote under the pen name Guy de Maupassant.He is known 1. (be) one of the fathers of the modern short story.He was skilled at clever plotting (布局),and served as a model for 2. great number of writers including Wi
23、lliam Somerset Maugham,O.Henry,Anton Chekhov,Kate Chopin 3. Henry James.He was a popular writer during his lifetime and was 4. (luck) to see his stories widely read.As a young man he 5. (fight) in the Franco-Prussian War.He drew heavily on that experience and that war provides the setting for many o
24、f his stories 6. often describe the pain and suffering of poor people 7. (catch) in the wars path.His most famous work for English 8. (reader) is probably The Necklace.If you are unfamiliar with his works,also consider A Piece of String,Miss Harriet,My Uncle Jules and Found on a Drowned Man as 9. (s
25、tart) points.His first published story,Boule de Suif,10. (consider) as a Guy de Maupassants masterpiece as well.Guy de Maupassant suffered from mental (精神的) illness in his later years and died in 1893.参考答案限时规范练13(必修3Unit 3)一、【篇章导读】本文是议论文。作者在文中主要对Safe as Houses一书及其作者作出了相关评论。1.B细节理解题。根据第一段中的“One rainy
26、,stormy evening”和“water floods the backyard,cuts the power and floods roads”可知,那天晚上有一场可怕的暴风雨。2.D推理判断题。根据第三段中的“Safe as Houses changed my opinion in regard to reading and now I enjoy reading very much.”可知,这本书改变了作者对阅读的看法并使他从此爱上了阅读,因此该书对他的影响颇深。3.B细节理解题。根据最后一段中的“His students were not good readers and did
27、 not like reading,so Eric created a book called Stand Your Ground for his students and used some of the students names to create the story.”可知,Eric创作Stand Your Ground这本书是为了鼓励他的学生阅读。【篇章导读】本文是新闻报道。女孩们通过开发手机app帮助他人、造福社区、改变世界。4.B细节理解题。由第一段中的“for girls ages 10-18”可知答案。5.C推理判断题。由第四段中的“there would be a pla
28、ce for them in the tech industry and that they would have a great future ahead of them”可知,Sundar Pichai看到参加决赛的选手们时,内心充满希望。6.C细节理解题。由倒数第三段中的“to help patients remember their family”可知答案。7.A推理判断题。由倒数第二段中的“is a good helper when people are walking alone at night”和“In Kazakhstan,nine people,mostly young g
29、irls,go missing every day.”可推断,这款app可以帮助人们解决夜晚独自行走时的安全问题。二、【篇章导读】本文是记叙文。两个小孩努力开创自己的事业:策划聚会。1.B由上文中的“Jess and I decided to try something different”和下文中的“We love the name and we love being our own boss.”可知,作者和朋友决定开创自己的事业。2.DD项中的She指代上文中的my aunt,且本项中的we tried it呼应下文中的“First,we did a short dance show fo
30、r them,then we taught the girls a few steps.”。3.E下文是对E项作者和朋友想方设法办好聚会的行动描述。4.GG项中的play magic tricks呼应下文中的playing magic tricks。5.C下文中的the name指代C项中的Jess “n” Jacki Party Planners。三、1.to be考查不定式做宾语的用法。be known to be.意为“被认为是”。2.a考查不定冠词。a great number of意为“许多”。3.and考查连词。设空处表示并列关系,故填and。4.lucky考查形容词做表语的用法。
31、设空处做表语,表示“幸运的”,故填lucky。5.fought考查一般过去时。由As a young man和in the Franco-Prussian War可知,此处是对过去事实的描述,应用一般过去时,故填fought。6.which / that考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词stories,且在从句中做主语,故填which / that。7.caught考查过去分词做定语的用法。设空处做后置定语修饰poor people,又因为catch与poor people之间是逻辑上的动宾关系,且catch所表示的动作已完成,故填caught。8.readers考查名词复数。reader在此表示泛指,应用名词复数,故填readers。9.starting考查动词-ing形式做定语的用法。starting point意为“起点”。10.is considered考查一般现在时的被动语态。设空处所在句是对一般情况的描述,应用一般现在时,又因为Boule de Suif与consider之间是被动关系,故填is considered。