1、限时规范练34 Unit 17 Laughter B核心素养关键词:培养学生人与自我、积极人生的素养能力意识限时规范练第68页一、阅读理解AA baby may fall back asleep at 2 am to a gentle song,but new music designed to help adults relax sounds rather different from Rock-a-byeBaby.Boston-based start-up Sync Project uses biometrics (生物统计学) to play music that fits your m
2、ood.Its Unwind app measures your heart beat via your smartphone and uses these readings to play different songs by UK band Marconi Union.After listening,you take a brief survey on how relaxed you feel.“Music can be used for everyday wellness as well as for clinical applications,” says Sync Project c
3、o-founder Ketki Karanam.The state of sleep and relaxation was an obvious place to start.“We decided to start by focusing on relaxation as we felt that was one area where people were using music to calm themselves down or relax,” she says.As well as the Unwind app,the company plans to collect biometr
4、ic data from attendees at an overnight performance of composer Max Richters 8-hour album Sleep,designed to help people nod off,in London next month.Concertgoers will be invited to wear activity-tracking OURA rings,which also measure heart rate and body temperature.In addition,the volunteers will wea
5、r the rings while going to sleep at home,with and without the help of Richters music.By analyzing these readings,the Sync Project team finally aims to develop its own artificial intelligence-based tools that will use music to improve general well-being and even treat clinical conditions.“Music has c
6、ertain obvious ways it can excite or relax us,but there are limits and it certainly cant replace real treatments,” says David Eagleman at Stanford University in California,who was an adviser to Richter on the Sleep album.Music can help with insomnia (失眠症) or pain relief,says Kevin Morgan,director of
7、 the Clinical Sleep Research Unit at Loughborough University,UK.“That said,if the presenting insomnia is so mild it can be effectively managed with Spotify (which gives you access to millions of songs),its unlikely to have been a major clinical problem in the first place,” he says.【篇章导读】本文是说明文。一家科技公
8、司正在研发一项可以自动选择符合用户心情的音乐来改善人体健康并用于医学治疗的人工智能系统。1.What can users benefit from the Unwind app?A.Have a health check.B.Prevent heart attack.C.Fall asleep quickly.D.Become calm.答案D解析推理判断题。由第二段的“usesthesereadingstoplaydifferentsongs.Afterlistening,youtakeabriefsurveyonhowrelaxedyoufeel”和第三段的“peoplewereusing
9、musictocalmthemselvesdownorrelax”可知,Unwind是一款利用生物统计学根据用户心情播放音乐的应用程序,用户在听到舒缓的音乐之后可以得到放松。2.What does the Sync Project team want to find by analyzing the biometric data?A.How babies fall back to sleep quickly.B.How music might affect sleep and relaxation.C.How body temperature changes during the night.
10、D.How music tools help people appreciate music.答案B解析推理判断题。由第三段的“Thestateofsleepandrelaxationwasanobviousplacetostart.wherepeoplewereusingmusictocalmthemselvesdownorrelax”和第五段的“aimstodevelopitsownartificialintelligence-basedtoolsthatwillusemusictoimprovegeneralwell-beingandeventreatclinicalconditions
11、”可知,该公司通过分析这些数据,了解音乐对人的睡眠和放松状况的影响,从而研发出利用音乐可以改善人体健康并用于医学治疗的人工智能工具。3.Whats David Eaglemans attitude towards music treating clinical conditions?A.Curious.B.Doubtful.C.Favorable.D.Disappointed.答案B解析推理判断题。由倒数第二段DavidEagleman的观点“Musichascertainobviouswaysitcanexciteorrelaxus,buttherearelimitsanditcertain
12、lycantreplacerealtreatments”可知,他对音乐治疗临床病症的疗效持怀疑的态度。4.Which of the following does Kevin Morgan probably agree with?A.Music only works on mild insomnia.B.Insomnia isnt a clinical condition at all.C.Music cant be used for clinical applications.D.Mild insomnia cured by music doesnt require medical help.
13、答案D解析细节理解题。由最后一段的“ifthepresentinginsomniaissomilditcanbeeffectivelymanagedwithSpotify.itsunlikelytohavebeenamajorclinicalprobleminthefirstplace”可知,KevinMorgan认为能通过音乐改善的失眠是不需要通过医疗手段干预的。BScott and Daniel Harry are enjoying everyday tasks like shopping and washing for the first time following their mov
14、e to an accommodation support house in Kurwongbah,north of Brisbane last year.Disability Services Queenslands Strengthening Non-Government Organisations project provided an accommodation support model that would enable residents like Daniel and Scott to live more independently.The house is just one
15、of many accommodation support services funded through the project.The five-bedroom house provides 24-hour care for up to four individuals with complex needs,including medical support.Care and staffing levels are varied and flexible,depending on each residents requirements.Scott and Daniel,who have a
16、 severe form of Duchenne Muscular Dystrophy,require 24-hour support in all activities of daily living.Before they moved to the house,they lived with their family.Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional strain (负担) on their parents who had to wake them several ti
17、mes each night to reposition them or place them on breathing machines.“We were heavy-hearted,” says Scott,who is planning to write a book about his life experiences.“But our parents now have a lot more time for themselves.We now manage ourselves on a day-to-day basis.”Daniel is an enthusiastic garde
18、ner,taking care of his own vegetable garden.The men share the house with one other young man,and they go to rugby league games,meeting up with friends.Leeding Care Australia provides the care service at Kurwongbah.Manager Lee Garniss says setting up the facilities has not been without its challenges
19、.“It is an unconventional model of care,” Lee says.“The home is Scott and Daniels home,however,it is also a workplace for their support staff.Balancing these two requirements has been a challenge for all.”“We have experienced a bit of a learning phase over the last twelve months.However,by working a
20、s a team we try our best to meet the needs of both residents and staff and I think we have achieved the right balance.”【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍了一项让Scott兄弟俩可以更加独立地生活的残疾人住宿支持服务。5.What do we know about the house Scott and Daniel live in now?A.It was built by their parents.B.It can accommodate four residents.C
21、.It belongs to a governmental project.D.Its located in the center of Brisbane.答案B解析细节理解题。由第三段的“Thefive-bedroomhouseprovides24-hourcareforuptofourindividualswithcomplexneeds.”可知,这个房子可以住4个人。6.Why did Scott and Daniels parents wake up frequently at night? A.To help them do exercise.B.They were making a
22、 lot of noise.C.To check on their breathing.D.They were under emotional pressure.答案C解析细节理解题。由第四段的“theirparentswhohadtowakethemseveraltimeseachnighttorepositionthemorplacethemonbreathingmachines”可知,父母晚上起来是因为要查看Scott和Daniel两兄弟的呼吸状况。7.How did Scott feel while living with his parents?A.A bit guilty.B.Qu
23、ite happy.C.Very proud.D.Slightly angry.答案A解析推理判断题。由第四段的“itplacedaphysicalandemotionalstrainontheirparents”和第五段Scott说的“Wewereheavy-hearted”可知,他感到内疚。8.What was a challenge while setting up the facilities?A.Lack of fund.B.No workplace.C.Inexperienced staff members.D.Satisfying both staff and residents
24、 needs.答案D解析细节理解题。由倒数第二段的“ThehomeisScottandDanielshome,however,itisalsoaworkplacefortheirsupportstaff.Balancingthesetworequirementshasbeenachallengeforall”可知,同时满足服务人员和被照顾者的需求是个挑战。二、完形填空My Mom grew up in a traditional Chinese family in which open expressions of love were never 1.When she had me and m
25、y three siblings,she treated us with the same 2 hand.It was not that she was a slave driver (苛责的上司) or anything,but she never 3 showed love.Instead,she 4 in more practical ways.My parents couldnt have been more different5.My dad is a really openhearted person who 6 shows us with hugs and kisses no m
26、atter what the occasion is.After much persuasion from him,my mother did try to 7,but it was clear that she never felt quite right 8 her emotions.Eventually,she returned to her 9 self.Last year,I was called for an entrance interview at a private medical university in Kuala Lumpur.I desperately wanted
27、 to get10.Since we lived in Penang,two states away,I 11 to go there by bus.My mum said it was not safe for me to take the five-hour bus trip alone and insisted on 12 along.As soon as we13 the bus,I took a window seat and turned my back to my 14.As the bus pulled into the highway,drowsiness (睡意) bega
28、n to take over and I was15 in no time.Not long afterwards,I was16 by rain on the window.Just as I was about to open my eyes,I felt her hand on my cheek and I heard her say 17,“I love you.”Never in all my life did I expect such a gesture from my “18 than stone” mom.It made me realize that she did 19
29、me,even though she never made a big 20 of it.【篇章导读】本文是记叙文。文章描述了一位表现冷漠实则深爱着子女的母亲。1.A.recordedB.formedC.describedD.encouraged答案D解析由下文作者描述不擅长公开表达爱的母亲可知,母亲成长在一个不“被鼓励(encouraged)”公开表达爱的传统中国家庭里。2.A.rightB.hardC.greenD.clean答案B解析由下文的解释“aslavedriver”可知,作者的母亲对待他们四个兄妹都一样看似冷漠。这里用hardhand来描述看似硬心肠的母亲。3.A.openlyB
30、.quicklyC.repeatedlyD.quietly答案A解析由上文的“openexpressionsoflove”可知,作者的母亲不会“公开(openly)”表达爱。4.A.workedB.caredC.taughtD.drove答案B解析由Instead一词的转折和下文描述母亲用自己的方式表达爱可知,母亲用更加实际的方式来“关心(cared)”子女。5.A.physicallyB.creativelyC.intellectuallyD.emotionally答案D解析由下文的“Mydadisareallyopenheartedperson”可知,相较于母亲不会公开表达爱,父亲在“情感
31、表达上(emotionally)”与母亲完全不同。6.A.neverB.seldomC.alwaysD.sometimes答案C解析由openhearted一词可知,父亲不论是什么场合,“总是(always)”给予孩子们拥抱和亲吻。7.A.helpB.changeC.explainD.believe答案B解析由上文的“Aftermuchpersuasionfromhim”可知,在父亲的劝说下,母亲尝试“改变(change)”她“表达(expressing)”情感的方式。8.A.hidingB.sharingC.expressingD.controlling答案C解析见上题解析。9.A.norm
32、alB.innerC.cheerfulD.old答案D解析由上文的“butitwasclearthatsheneverfeltquiteright”可知,试图改变的母亲总也感觉不到正确的表达方式,于是她又回到了“原来的(old)”自己。10.A.stoppedB.forgottenC.acceptedD.thanked答案C解析由上文的“anentranceinterview”和“desperately”可知,作者渴望能通过那所私立医学院的面试并被“录取(accepted)”。11.A.refusedB.agreedC.regrettedD.decided答案D解析由下文作者和母亲一起坐大巴可
33、知,由于大学离家远,于是他“决定(decided)”乘坐大巴前往。12.A.studyingB.comingC.walkingD.picnicking答案B解析由上文的“Mymumsaiditwasnotsafeformetotakethefive-hourbustripalone”可知,母亲不放心作者独自一人出门,于是坚持要跟他“同行(comingalong)”。13.A.calledB.boardedC.missedD.left答案B解析由下文的“Asthebuspulledintothehighway”可知,“上了(boarded)”大巴以后,作者找了个靠窗的位置坐下,并背对着“母亲(m
34、om)”。14.A.dadB.sisterC.momD.classmate答案C解析见上题解析。15.A.hungryB.worriedC.asleepD.excited答案C解析由上文的“drowsinessbegantotakeover”可知,上了车,困意袭来,作者立刻“睡着了(asleep)”。16.A.invitedB.inspiredC.welcomedD.awakened答案D解析由上文的“drowsinessbegantotakeover”和下文的“Iwasabouttoopenmyeyes”可知,作者被窗外的雨声“弄醒(awakened)”。17.A.loudlyB.softl
35、yC.patientlyD.happily答案B解析由上文的“Ifeltherhandonmycheek”可知,母亲在作者睡着的时候轻抚他的脸颊,并“温柔地(softly)”说了一句“我爱你”。18.A.smallerB.heavierC.colderD.smoother答案C解析不擅长公开表达爱的母亲在作者眼里比石头“还冰凉(colder)”。19.A.loveB.trustC.needD.understand答案A解析由上文的“Iheardhersay.Iloveyou.”可知,作者意识到母亲是“爱(love)”他的,只是不太会“表达(show)”爱。20.A.hugB.pictureC.
36、showD.use答案C解析见上题解析。三、短文改错Last week,Professor Li,which is a famous expert on earthquakes,gives us a speech on how to save ourselves during an earthquake.First,he impressed us with importance of learning earthquake safe tips.He proved that a little knowledge and a few necessary measure can increase o
37、ur chances of surviving an earthquake or any other type of dangers.Then he showed us how to do,especial during an earthquake.If we are indoors,we should hide us in a place such as under a strong desk or table.If outdoors,we should move to an open area where fallen objects are unlikely to strike us.I think the speech was very useful as we need to know that how to protect ourselves during an earthquake.答案第一句:whichwho;givesgave第二句:importance前加the;safesafety第三句:measuremeasures第四句:howwhat;especialespecially第五句:usourselves第六句:fallenfalling第七句:去掉that