收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx

上传人:a**** 文档编号:380863 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:10 大小:2.27MB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第1页
第1页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第2页
第2页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第3页
第3页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第4页
第4页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第5页
第5页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第6页
第6页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第7页
第7页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第8页
第8页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第9页
第9页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 牛津译林版.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、限时规范练32 模块6 Unit 2 What is happiness to you 核心素养关键词:培养学生人与社会、志愿服务的素养能力意识一、阅读理解AA weekend workshop helping mums of children with a disability to recharge and relax has been praised as a success.The mothers Weekend Workshop,coordinated by Disability Services Queenslands Mount Gravatt Family and Early

2、Childhood Services team,was held at Binna Burra in the Gold Coast hinterland.Disability Services Queensland speech pathologist Jenny Henley says the weekend,attended by nine women,was a highly positive and rewarding experience for all involved.“Parents and carers of children with a disability often

3、have to deal with stressful and difficult situations,” she says.“They seldom have the opportunity to take a break from the daily pressures of everyday life.”“This workshop was designed to give them some well-earned respite (暂时的休息) in a supportive and stress-free environment.“We also aimed to give th

4、em an opportunity to network and learn new ways to keep their own physical and emotional health,as well as that of their partners and children.”The activity-filled weekend included icebreaker activities,art and craft periods,massages,and a popular parent-to-parent workshop.The workshop and open disc

5、ussion periods provided parents with a supportive environment where they could talk about the highs and lows they experience as parents of children with a disability.“Parents reported feeling more energized and better positioned to face their day-to-day lives,” Jenny says.Following the weekend retre

6、at (静修),most participants,their partners and children met again socially,eager to continue and develop their new support network.Given the demand for places on the Mothers Weekend Workshop,Disability Services Queensland is planning to organize a similar event in 2018.1.How did Jenny Henley find the

7、weekend workshop?A.She sang high praise for it.B.She considered it scientific.C.She showed no interest in it.D.She thought it needed improving.2.How does the workshop help mums of children with a disability?A.It guides them to start their own careers.B.It gives them lectures on relieving stress.C.It

8、 enables them to relax and regain energy.D.It helps them master some computer skills.3.What can be inferred about the open discussion periods?A.They feature lots of recreational activities.B.They offer solutions to mothers daily troubles.C.They encourage mothers to challenge themselves.D.They have a

9、 friendly and communicative atmosphere.4.What is the best title for the text?A.Parents need care tooB.Build support networkC.Live happily with pressureD.Lets face disability togetherBHamburgers,French fries,potato chips,popcorn,and pizza.There is no denying these foods are tasty.But often,its the ad

10、ded salt that makes them so appealing.One result:U.S.kids are eating too much salty fare.Table salt is about 40% sodium (钠).Our bodies need some sodium to work properly.But too much of it is not healthy.A recent study by the Centers for Disease Control (CDC) looked at the eating habits of 2,142 chil

11、dren between the ages of 6 and 18.It found that their average sodium intake was 3,256 milligrams per day.That equals nearly 1.5 teaspoons each day,which is 50% more than current guidelines recommend.Zerleen Quader is the studys lead author.“Eating too much sodium now can set kids up for health probl

12、ems later,” she said.Much of the sodium that kids eat comes from processed foods.But potato chips and other salty snacks arent the only culprits.There are other sodium sources like bread and cold cuts adding to the salt overload.All this added salt can raise blood pressure and,with it,the risk of a

13、heart attack and other health problems.Today,1 in 9 children has raised blood pressure.Theres good news though.Lowering salt intake can lower blood pressure.That,of course,is easier said than done.The more salty foods you eat,the more you develop a taste for them.The key to changing your diet is to

14、start small.“Small changes in sodium in foods are not usually noticed,” Quader says.Eventually,she adds,the effort will reset a kids taste buds (味蕾) so the salt desires stop.Need a little inspiration? Dietitian Bridget Murphy advises focusing on the immediate effects of a diet that is high in sodium

15、.High blood pressure can make it difficult to be active.“Do you want to be able to think clearly and perform well in school?” she asks.“If youre an athlete,do you want to run faster?” If you answered yes to these questions,then its time to shake the salt habit.5.What did the recent CDC study find?A.

16、American kids have too much salt.B.Teenagers have good dietary habits.C.The present advised salt intake is too high.D.Proper sodium intake benefits human health.6.Which of the following is closest in meaning to the underlined word “culprits” in Paragraph 5?A.Criminals.B.Results.C.Types.D.Surprises.7

17、.What is Quaders advice for kids?A.Eat salt-free foods.B.Have a low-sodium diet.C.Keep away from junk food.D.Take enough exercise regularly.8.According to Murphy,a salty diet will probably .A.help you have a quick mindB.increase your running speedC.make you relatively inactiveD.keep you hungry but s

18、pirited二、完形填空My Mom grew up in a traditional Chinese family in which open expressions of love were never 1.When she had me and my three siblings,she treated us with the same 2 hand.It was not that she was a slave driver (苛责的上司) or anything,but she never 3 showed love.Instead,she 4 in more practical

19、ways.My parents couldnt have been more different5.My dad is a really openhearted person who 6 shows us with hugs and kisses no matter what the occasion is.After much persuasion from him,my mother did try to 7,but it was clear that she never felt quite right 8 her emotions.Eventually,she returned to

20、her 9 self.Last year,I was called for an entrance interview at a private medical university in Kuala Lumpur.I desperately wanted to get10.Since we lived in Penang,two states away,I 11 to go there by bus.My mum said it was not safe for me to take the five-hour bus trip alone and insisted on 12 along.

21、As soon as we13 the bus,I took a window seat and turned my back to my 14.As the bus pulled into the highway,drowsiness (睡意) began to take over and I was15 in no time.Not long afterwards,I was16 by rain on the window.Just as I was about to open my eyes,I felt her hand on my cheek and I heard her say

22、17,“I love you.”Never in all my life did I expect such a gesture from my “18 than stone” mom.It made me realize that she did 19 me,even though she never made a big 20 of it.1.A.recordedB.formedC.describedD.encouraged2.A.rightB.hardC.greenD.clean3.A.openlyB.quicklyC.repeatedlyD.quietly4.A.workedB.car

23、edC.taughtD.drove5.A.physicallyB.creativelyC.intellectuallyD.emotionally6.A.neverB.seldomC.alwaysD.sometimes7.A.helpB.changeC.explainD.believe8.A.hidingB.sharingC.expressingD.controlling9.A.normalB.innerC.cheerfulD.old10.A.stoppedB.forgottenC.acceptedD.thanked11.A.refusedB.agreedC.regrettedD.decided

24、12.A.studyingB.comingC.walkingD.picnicking13.A.calledB.boardedC.missedD.left14.A.dadB.sisterC.momD.classmate15.A.hungryB.worriedC.asleepD.excited16.A.invitedB.inspiredC.welcomedD.awakened17.A.loudlyB.softlyC.patientlyD.happily18.A.smallerB.heavierC.colderD.smoother19.A.loveB.trustC.needD.understand2

25、0.A.hugB.pictureC.showD.use三、短文改错Last week,Professor Li,which is a famous expert on earthquakes,gives us a speech on how to save ourselves during an earthquake.First,he impressed us with importance of learning earthquake safe tips.He proved that a little knowledge and a few necessary measure can inc

26、rease our chances of surviving an earthquake or any other type of dangers.Then he showed us how to do,especial during an earthquake.If we are indoors,we should hide us in a place such as under a strong desk or table.If outdoors,we should move to an open area where fallen objects are unlikely to stri

27、ke us.I think the speech was very useful as we need to know that how to protect ourselves during an earthquake.限时规范练32(模块六Unit2)一、【篇章导读】本文是说明文。残疾人“妈妈工作坊”帮助妈妈们释放压力。让她们在周末的短暂休息后,更有精力、更好地面对生活。1.A推理判断题。由第三段中的“JennyHenleysaystheweekend.wasahighlypositiveandrewardingexperienceforallinvolved”可知,JennyHenley

28、认为周末的“妈妈工作坊”对所有参与者来说都是一次非常积极、有益的经历。由此可推断,JennyHenley很喜欢“妈妈工作坊”,并对其赞美有加。2.C细节理解题。由第一段中的“helpingmumsofchildrenwithadisabilitytorechargeandrelax”和第五、六段的描述可知,该工作坊给有残疾孩子的妈妈们提供机会来获得暂时的休息,并且给她们提供机会去社交和保持身心健康。3.D推理判断题。由倒数第四段中的“providedparentswithasupportiveenvironmentwheretheycouldtalkaboutthehighsandlowsth

29、eyexperience”可知,工作坊中的公开讨论为有残疾孩子的父母提供一个有利的环境,让他们可以畅谈各自遇到的高潮与低谷。4.A标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了为有残疾孩子的妈妈们创办的工作坊帮助妈妈们释放压力,让她们在周末的短暂休息后,更有精力、更好地面对生活。A项作标题符合文章主旨。【篇章导读】本文是说明文。研究表明美国青少年吃盐过多,这会增加他们在未来的生活中患心脏病的风险。5.A细节理解题。由第三段中的“Itfoundthattheiraveragesodiumintakewas3,256milligramsperday.whichis50%morethancurrentgu

30、idelinesrecommend”可知,美国疾病控制中心的研究发现美国青少年的食盐摄入量超标。6.A词义猜测题。由划线词后的“Thereareothersodiumsourceslikebreadandcoldcuts”可知,薯片和其他含盐量高的零食并不是唯一的罪魁祸首。7.B细节理解题。由倒数第二段中的“Thekeytochangingyourdietistostartsmall.Smallchangesinsodiuminfoodsarenotusuallynoticed,.theeffortwillresetakidstastebudssothesaltdesiresstop”可知,Q

31、uader认为改变饮食习惯要一点点地慢慢来,逐渐减少食物中钠的含量,最后孩子的味蕾就会慢慢适应低盐的食物,对多盐食物的渴望也会停止。8.C细节理解题。由最后一段中的“Highbloodpressurecanmakeitdifficulttobeactive”可知,经常吃咸的食物容易引起高血压,而高血压会让人怠惰,不活跃。二、【篇章导读】本文是记叙文。文章描述了一位表现冷漠实则深爱着子女的母亲。1.D由下文作者描述不擅长公开表达爱的母亲可知,母亲成长在一个不“被鼓励(encouraged)”公开表达爱的传统中国家庭里。2.B由下文的解释“aslavedriver”可知,作者的母亲对待他们四个兄妹

32、都一样看似冷漠。这里用hardhand来描述看似硬心肠的母亲。3.A由上文的“openexpressionsoflove”可知,作者的母亲不会“公开(openly)”表达爱。4.B由Instead一词的转折和下文描述母亲用自己的方式表达爱可知,母亲用更加实际的方式来“关心(cared)”子女。5.D由下文的“Mydadisareallyopenheartedperson”可知,相较于母亲不会公开表达爱,父亲在“情感表达上(emotionally)”与母亲完全不同。6.C由openhearted一词可知,父亲不论是什么场合,“总是(always)”给予孩子们拥抱和亲吻。7.B由上文的“After

33、muchpersuasionfromhim”可知,在父亲的劝说下,母亲尝试“改变(change)”她“表达(expressing)”情感的方式。8.C9.D由上文的“butitwasclearthatsheneverfeltquiteright”可知,试图改变的母亲总也感觉不到正确的表达方式,于是她又回到了“原来的(old)”自己。10.C由上文的“anentranceinterview”和“desperately”可知,作者渴望能通过那所私立医学院的面试并被“录取(accepted)”。11.D由下文作者和母亲一起坐大巴可知,由于大学离家远,于是他“决定(decided)”乘坐大巴前往。12

34、.B由上文的“Mymumsaiditwasnotsafeformetotakethefive-hourbustripalone”可知,母亲不放心作者独自一人出门,于是坚持要跟他“同行(comingalong)”。13.B由下文的“Asthebuspulledintothehighway”可知,“上了(boarded)”大巴以后,作者找了个靠窗的位置坐下,并背对着“母亲(mom)”。14.C15.C由上文的“drowsinessbegantotakeover”可知,上了车,困意袭来,作者立刻“睡着了(asleep)”。16.D由上文的“drowsinessbegantotakeover”和下文的

35、“Iwasabouttoopenmyeyes”可知,作者被窗外的雨声“弄醒(awakened)”。17.B由上文的“Ifeltherhandonmycheek”可知,母亲在作者睡着的时候轻抚他的脸颊,并“温柔地(softly)”说了一句“我爱你”。18.C不擅长公开表达爱的母亲在作者眼里比石头“还冰凉(colder)”。19.A由上文的“Iheardhersay.Iloveyou.”可知,作者意识到母亲是“爱(love)”他的,只是不太会“表达(show)”爱。20.C三、第一句:whichwho;givesgave第二句:importance前加the;safesafety第三句:measuremeasures第四句:howwhat;especialespecially第五句:usourselves第六句:fallenfalling第七句:去掉that

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1