收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx

上传人:a**** 文档编号:380859 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:12 大小:2.27MB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第1页
第1页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第2页
第2页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第3页
第3页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第4页
第4页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第5页
第5页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第6页
第6页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第7页
第7页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第8页
第8页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第9页
第9页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第10页
第10页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第11页
第11页 / 共12页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.docx_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、限时规范练32 Module 2 Fantasy Literature核心素养关键词:培养学生人与社会、文学戏剧的素养能力意识一、阅读理解AIf you dont know who J.K.Rowling is,you must be from another planet.Her Harry Potter books have been translated into 79 languages and are sold in more than 200 countries.They have been turned into popular movies.Although Rowling h

2、as earned over one billion dollars for her work and has been called a genius by many,life wasnt always easy for her.Born in Gloucestershire,England,in 1965,Rowling was a good student whose favorite subjects were English and foreign languages,and after graduating from high school she studied French a

3、t University of Exeter.Following her graduation from Exeter,Rowling worked as a bilingual (双语的) secretary.On a train trip during this time,Rowling got the idea for a book about a boy named Harry Potter,an orphan who learns he is a wizard and enters a school of wizardry.Rowling began writing the book

4、 during lunch breaks and meetings,before finally quitting her job at age 26 and moving to Portugal to work as an English teacher.In Portugal,Rowlings schedule allowed her to write during the mornings,and she continued working on the book.While there she married a Portuguese journalist,but after the

5、birth of their daughter,Rowling returned to England with a suitcase full of Harry Potter notes.She continued to write,and went to a cafe with her daughter every day to work on her Harry Potter book.Rowling received a grant (奖助金) allowing her to finish the book in 1995,but it was rejected by 15 publi

6、shers before a small company called Bloomsbury published it in 1997.In 1998,the book was published in the United States as HarryPotterandtheSorcerersStone.It wasnt long before the book was winning awards and rising to the top of the bestsellers lists.Rowling went on to write and publish the second b

7、ook in the series in 1999,and then several more in the seven-book series between then and 2007.Today shes the bestselling author of all time.1.What does the author say about Rowlings Harry Potter books?A.They have received fair criticism.B.They have been enjoying great popularity.C.They bring her li

8、ttle money but great fame.D.They are good material for language learning.2.What was Rowling before she started writing Harry Potter books?A.A teacher.B.A secretary.C.A journalist.D.A translator.3.What is the last paragraph mainly about?A.Rowlings achievements.B.Rowlings writing style.C.Rowlings infl

9、uences.D.Rowlings later life.4.Which of the following can best describe Rowling?A.Tough and devoted.B.Scholarly and unusual.C.Talented and determined.D.Generous and considerate.BBestinventionsBandAidOne in four U.S.kids dont get enough exercise.One in four kids around the world dont get enough food.

10、UNICEFs Kid Power Band tackles both problems.The app encourages kids to get active by awarding points for step goals.The points earn food packages that UNICEF sends to hungry children.Users have already walked over 7 million miles to feed more than 30,000 children.The Kid Power Band is priced at $40

11、.PlayingwithYourHeadTo enjoy the latest virtual reality (VR) technology,people typically have to spend thousands of dollars.Thats not just for a headset.They also need a computer thats powerful enough to support the headset.Sonys PlayStation VR headset is designed to work with a console (操纵台) that m

12、illions of people already own:the PlayStation 4.Sony engineer Richard Marks says it delivers “the most intense,most extreme” action.The PlayStation VR headset is priced at $400.Sony has promised 50 games will support the system.OutofThisWorldChinas space station Tiangong-2 is more than 34 feet long

13、and nearly 14 feet wide.It includes exercise and medical-experiment areas.The station is tiny compared with the International Space Station (ISS),which is the size of a football field.But Tiangong-2 is still remarkable.China built it on its own;15 nations,including Russia and the U.S.,worked togethe

14、r on the ISS.ASpecialPotatoIn sub-Saharan Africa,more than 43 million children under the age of 6 dont get enough vitamin A,making them more likely to go blind and get sick.Plant scientists from HarvestPlus and the International Potato Center are helping countries grow their own solution,in the form

15、 of a better sweet potato.Drought-resistant,vitamin A-rich potatoes could help save lives.5.What does the underlined word “tackles” in Paragraph 1 mean?A.Solves.B.Raises.C.Causes.D.Faces.6.What do we know about Sonys PlayStation VR headset?A.It has many millions of sales.B.It costs users thousands o

16、f dollars.C.It enables users to experience VR gaming.D.It encourages users to take more exercise.7.How is Tiangong-2 different from the ISS?A.It is rather small.B.It is quite weighty.C.It is more user-friendly.D.It is more complicated.8.What is special about the potatoes?A.They grow in dry areas.B.T

17、hey can cure kids illnesses.C.They can produce a large harvest.D.They are abundant in vitamin A.二、完形填空When I became CEO of a hospital,I feared one thing greatly public speaking.Ive always 1public speaking because I 2thought I did it very well.3in this high position,presentations are a big part of my

18、 4.Just recently,I was the 5for the ribbon-cutting ceremony of our new building.I also spoke to the Rotary Club and was on the 6for our annual gala (庆典) where I 7introductions and awards presentations.Soon after I took the job,my wife and I went to8with a married couple who both hold high 9like me i

19、n their companies.As we ate,I started complaining about how I had to do so much 10,and Bob,the husband,said something that really 11me.He said that,as a CEO,the most 12aspect of my job was public speaking! The days of having to prove my 13in other areas were over;I had obviously done that to get whe

20、re I was.Communication skills were all I 14now.And he was 15.I realized I needed to make the time to properly 16and practice for each speaking situation.So,Ive17that.I now schedule time into my workday calendar to write and practice my 18.I spend a long time perfecting the presentation before I ever

21、 stand in front of a group to 19it.When I take the time first to write a presentation,Ill 20a much better,more finished product.1.A.missedB.hatedC.forgottenD.appreciated2.A.stillB.neverC.alwaysD.sometimes3.A.AndB.SoC.ButD.Or4.A.timeB.lifeC.jobD.plan5.A.hostB.reporterC.guestD.actor6.A.wayB.sideC.stag

22、eD.phone7.A.collectedB.recordedC.acceptedD.handled8.A.marketB.dinnerC.hospitalD.church9.A.situationsB.LevelsC.standardsD.positions10.A.writingB.teachingC.speakingD.awarding11.A.frightenedB.affectedC.troubledD.confused12.A.satisfyingB.importantC.worryingD.difficult13.A.interestsB.pointsC.skillsD.pers

23、onalities14.A.enjoyedB.wastedC.sharedD.needed15.A.rightB.perfectC.politeD.friendly16.A.waitB.searchC.prepareD.hunt17.A.doneB.lostC.spreadD.discussed18.A.statementsB.explanationsC.presentationsD.introductions19.A.holdB.changeC.attendD.deliver20.A.come acrossB.depend onC.pay attention toD.end up with三

24、、短文改错Three years ago,I went to the Sunshine Coast in Thailand and take my first adventure to an underwater world.Pattaya,fascinating place,attracts many tourist from around the world every year.On arriving,I was filling with excitement because this was my first trip to the seaside.The sea was as blu

25、e as the sky and bathed in the sunshine on the beach was really an enjoyably thing.Then I started my underwater trip.At the beginning,and I had a hard time adapt my eyes to the water pressure,but after a while,I was in a paradise! I was amazed with the brightness of the tropical fish,the beauty of t

26、he sea horses as good as the power of the sharks.限时规范练32(选修6Module2)一、【篇章导读】本文是记叙文。文章主要介绍了史上最畅销的哈利波特系列丛书的作者J.K.罗琳。1.B细节理解题。由第一段中的“HerHarryPotterbookshavebeentranslatedinto79languagesandaresoldinmorethan200countries”可知,J.K.罗琳所著的哈利波特系列丛书已经被翻译成79种语言,在200多个国家销售,由此可见,哈利波特系列丛书广受欢迎。2.B细节理解题。由第二段中的“Rowlingw

27、orkedasabilingualsecretary”可知,J.K.罗琳在开始写哈利波特丛书前是一位双语秘书。3.A段落大意题。由最后一段的描述可知,本段主要讲述了J.K.罗琳所取得的成就。4.C推理判断题。第一段中提到J.K.罗琳的哈利波特系列丛书被翻译成79种语言,在200多个国家销售,她本人也被大多数人称为“天才”;第二至四段中提到J.K.罗琳在午餐时间和会议期间都会坚持写作,最后辞职去葡萄牙当英语教师,她继续坚持写作,在带女儿回到英国后,依然笔耕不辍,终于在1995年完成第一本书,但是该书在出版前遭到15家出版公司的拒绝,最后终于由一家小出版公司出版,并获得很多荣誉,跃居畅销书榜首,直

28、到今天,J.K.罗琳依然是史上最畅销的作家。由此可见,J.K.罗琳是一位在写作方面极富天赋并且非常执着的作家。【篇章导读】本文是应用文。文章主要介绍了四项伟大的发明。5.A词义猜测题。由BandAid介绍内容中的“Theappencourageskidstogetactive.ThepointsearnfoodpackagesthatUNICEFsendstohungrychildren”可知,联合国儿童基金会的KidPowerBand可以帮助解决这两个问题。6.C细节理解题。由PlayingwithYourHead介绍内容中的“Toenjoythelatestvirtualreality(V

29、R)technology.itdeliversthemostintense,mostextremeaction”和“Sonyhaspromised50gameswillsupportthesystem”可知,索尼公司研发的这款头戴式耳机可以让用户体验虚拟现实游戏。7.A细节理解题。由OutofThisWorld介绍内容中的“ChinasspacestationTiangong-2.34feetlongandnearly14feetwide”和“ThestationistinycomparedwiththeInternationalSpaceStation(ISS),whichisthesize

30、ofafootballfield”可知,与国际空间站相比,中国的天宫二号相当小。8.D细节理解题。由ASpecialPotato介绍内容中的“Drought-resistant,vitaminA-richpotatoescouldhelpsavelives”可知,这种土豆能抗旱,而且含有丰富的维生素A,能帮助撒哈拉以南的非洲的儿童摄取足够的维生素A。二、【篇章导读】本文是记叙文。文章讲述了害怕公众演讲的作者与友人交谈后开始积极改变的故事。1.B由上文的“Ifearedonethinggreatlypublicspeaking”可知,作者“讨厌(hated)”公众演讲,因为他“从不(never)

31、”觉得自己能做好这件事。2.B见上题解析。3.C“作者讨厌公众演讲”和“他身居要职不得不演讲”之间是转折关系,故用But。4.C由上文的“IbecameCEOofahospital”可知,作为医院的CEO,做演讲是作者“工作(job)”中重要的一部分。5.A由作者身居要职不得不演讲可知,他是医院新楼落成剪彩仪式上的“主持人(host)”,同时还出现在庆典的“舞台(stage)”上“进行(handled)”各种介绍和颁奖陈词。onthestage本意为“登台演出”,此处指作者出现在庆典仪式的舞台上。6.C见上题解析。7.D见第5题解析。8.B由下文的“Asweate”推测,作者和妻子是与另外一对

32、夫妇去吃“饭(dinner)”。9.D由上文作者对自己的介绍“becameCEO.inthishighposition”以及本段对这对夫妇的介绍“both.likemeintheircompanies”可知,这对夫妇也像作者一样身居要“职(positions)”。10.C由上文作者恐惧公众演讲但不得不讲可知,他抱怨自己做了太多的“演说(speaking)”。11.B由下文作者与友人交谈之后的改变可知,Bob的话“影响(affected)”了他。12.B由上文的“presentationsareabigpart”可知,Bob认为作为CEO,公众演讲是工作中最“重要的(important)”一部分

33、。13.C由下文的“IhadobviouslydonethattogetwhereIwas”和“Communicationskills”可知,已经走到CEO这个位置的作者,想要证明自己在其他领域的“技能(skills)”的那些日子已经结束,而他现在“需要(needed)”的是交流技能。14.D见上题解析。15.A由下文的“IrealizedIneededtomakethetimeto.”可知,作者认为Bob的话是“对的(right)”。16.C由下文的“writeandpractice”可知,作者意识到他需要花时间为每一次演讲“做准备(prepare)”和练习。17.A由下文作者的行动“Ino

34、wscheduletimeintomyworkdaycalendarto.”可知,他意识到需要改变并为此“付出行动(done)”。18.C由下文的“perfectingthepresentation”可知,作者安排出时间写和练习他的“演讲(presentations)”。19.D在公众面前“发表(deliver)”演讲之前作者会花很长的时间来完善他的演讲。20.D由上文的“IspendalongtimeperfectingthepresentationbeforeIeverstandinfrontofagroupto.it”可知,作者花时间好好写一份演讲,“最终会收获(endupwith)”一份更加完善的作品。三、第一句:taketook第二句:fascinating前加a;touristtourists第三句:fillingfilled第四句:bathedbathing;enjoyablyenjoyable第六句:去掉and;adaptadapting第七句:withat/by;goodwell

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1