收藏 分享(赏)

山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:380036 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:18 大小:180.50KB
下载 相关 举报
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共18页
山东高唐一中2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高一英语试卷 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,将第I卷选择题的正确答案选项填涂在答案卷相应位置上,考试结束,将答案卷上交。考试时间100分钟,满分120分。第I卷第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the woman like collecting best?A. Stamps B. Coins C. Train tic

2、kets2.How old is the mans sister probably?A. About 20 years old. B. About 30 years old . C. About 40 years old.3.What does the woman mean?A. She will not stay at home. B. It is too late to swim. C. She wont go swimming.4.When does the bank close on Saturday?A. At 1:00 p.m. B. At 3:00 p.m. C. At 4:00

3、 p.m.5.What does Kate do?A. A teacher B. A writer C. A visitor第二节(共15小题;每小题1分,满分20分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. What happened to the woman?A. Her bag was stolen. B. Her bag was lost. C. She go

4、t lost.7.What was the woman doing when the incident occurred?A. Telephoning the Chinese Embassy. B. Reading a newspaper. C. Walking in the park.8.What does the man most probably do?A. A journalist. B. A policeman. C. A photographer.听第7段材料,回答第9至11题。9.What are the two speakers mainly talking about?A.

5、A book. B. A story. C. A character.10.What does the woman think about the characters in the story?A. They are poor. B. They are active. C. They are not living.11.How did the review of the book say?A. Good. B. Bad. C. Some good, some bad.听第8段材料,回答第12至14题。12.What does the woman want to buy for her son

6、?A. A sweater. B. A shirt. C. A tie.13.Why did NOT she buy the yellow one?A. Too small. B. Too bright. C. Too expensive. 14.How much does the woman pay at last?A. 15.88 B. 28.88 C. 13听第9段材料,回答第15至17题。15.What will they put on a show for?A. Money. B. Fun. C. Fame,16.What will they perform in the show?

7、A. Three popular songs. B. A musical play. C. Three pieces of music.17.What will the man do in the show?A. Sing church songs. B. Act as the stage director. C. Sing, act and dance.听第10段材料,回答第18至20题。18.How old is the sport of volleyball?A. Less than 100 years. B. Over 1,000 years. C. About 300 years.1

8、9.Which of the following have a very long history?A. Running, jumping and basketball. B. Running, jumping and Chinese boxing. C. Running, Chinese boxing and basketball.20.What can sports & games help people from different countries?A. Understand each other. B. Learn to fight. C. Become good friends.

9、第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项。AThere was once a captain who loved money so much that he cheated his sailors at the end of every voyage and took their wages.On the last day of one voyage, the ship was in a small port. It was winter time, and the sea was

10、 very cold, so the captain said to his sailors, If one of you stays in the water during the whole night, I will give him my ship. But if he comes out before the sun appears, I shall get his wages.The sailors had heard about the captains cheating, so they didnt trust him. But then one of them, who th

11、ought that he was cleverer than the captain, said that he would do it. He got into the water, and, though it was very cold, he stayed in it. When it was nearly morning, some fishermen lit a fire on the shore about half a mile away.You are cheating, the captain said to the sailor. The fires warming y

12、ou.But its half a mile away! said the sailor.A fires fire, answered the captain. I have won.The sailor came out of the water, and said, Perhaps you think that you are clever because you have won my wages, but you cant cook a chicken.I can, answered the captain.If you cook this chicken, said the sail

13、or, I shall work for you without wages for seven years, but if you cant, you will give me your ship.The captain agreed, took the chicken and said, Wheres the fire?There it is, answered the sailor. On the shore.But its half a mile away, said the captain angrily. A fires fire, you said, answered the s

14、ailor. If it is enough to warm me in the water, it is enough to cook your chicken.21. The captain got the sailors wages _.A. to buy a chicken for himself B. and said he would return the money soonC. and kept the money for future D. use by cheating him22. Which of the following statements is TRUE?A.

15、All the sailors refused to get into the water because it was too cold.B. It was the sailor who was cleverer.C. The captain knew that the fire the fishermen made was enough to warm the sailor in the water.D. The captain succeeded in cheating the sailor.23. The captain insisted that the fire was warmi

16、ng the sailor because he _.A. wanted to keep his promise B. didnt believe the sailors successC. didnt want to lose the bet D. wanted to show his cleverness24. Which of the following statements is NOT TRUE?A. In order to help the sailor in the water, the fishermen made a fire.B. The sailors didnt tru

17、st the captain.C. The captain failed to cheat the sailor this time.D. The sailor didnt get out of the water before the sun appeared.25. What is the title of the story?A. A Fire Is Fire B. How a Sailor Got a ShipC. A Brave Sailor D. How a Captain Cheated His SailorB It has been a dream for 30 years b

18、ut now the worlds first flying car is set to hit the roads this year. Ever since the “Back to the Future” movies lit up our screens in the 1980s,designers have dreamt of cars that could take to the sky at the push of a buttonAnd now pilots can order their own “roadable” plane for just 127,000. The p

19、lane,which has fold-out wings that span(翼展)175 ft.,has a range of flying distance of 460 miles and can be up to 115 mphBack on the land,it can also travel at“highway speeds”in car mode(状态) Fueling the 19 ft. long plane couldnt be simpler-you just drive it into a petrol station and fill it up A spoke

20、swoman said,“You can keep you light-sport airplanein your garageBut because it needs a short runway to take to the air,you will have to drive to your local airport,fly up to 460 miles,land,and drive directly to your destinationYou will always be ready to drive or fly The spokeswoman added,“Never let

21、 bad weather change your tripYou call simply divert(改道)and continue on the ground until the weather clears” There is no risk to youThis is only the chance for you to be the first at your home field to unfold your wings and fly into the future26According to the text,the“roadable”plane_.A. can fly at“

22、highway speeds”in car mode B. is 19ft long and 175 ft wide insideC. is a kind of car with fold-out wingsD. can only travel on the highway27We can infer that in the“Back to the Future”movies_. A. cars can fly in the skyB. pilots have no cars to drive C. pilots cant afford a“roadable”planeD. there are

23、 some skillful pilots 28What does the underlined word“it”in the 5th paragraph refer to?A. A petrol station B. Your garageC. The local airport D. The“roadable”plane29The last sentence of the text aims to_A. ask people to unfold their wings and fly into the futureB. show people the use of the“roadable

24、”planeC. tell people only the“roadable”plane can fly in the futureD. call for people to buy the“roadable”plane30If you meet with a thunderstorm in your“roadable”plane in the skies,you can _ A. 1and in a nearby airport until it clearsB. 1and and drive on the groundC. turn back home until it clearsD.

25、fly high up to 460 milesC The weather is getting hotter. You are thirsty playing basketball or riding home from school. A cold drink may be just the thing. But be careful what you are drinking. Something that looks cool may not be good for your health. There are plenty of “energy drinks” on the mark

26、et. Most of them have beautiful colors and cool names. The lists on them tell you they are helpful to your health. Sounds great!But after a careful check you may find that most energy drinks have lots of caffeine(咖啡碱)in them. These drinks are especially aimed at young people, students, busy people a

27、nd sports players. Makers sometimes say their drinks make you better at sports and can keep you awake. But be careful not to drink too much. Caffeine makes your heart beat fast. Because of this, the International Olympic Committee(IOC) has limited(限制) its use. Caffeine in most energy drinks is at le

28、ast as strong as that in a cup of coffee or tea. Possible health dangers have something to do with energy drinks. Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems. Scientists say that teenagers should be discouraged from taking drinks with

29、 a lot of caffeine in them.31.Many people like drinking energy drinks because of the following EXCEPT that _.A. they have beautiful colors and cool namesB. they can keep them awake and better at sportsC. they have lots of caffeine D. they are said to be helpful to health32.The main reason for people

30、 not to drink too much energy drinks is that they may cause _.A. possible health dangers B. nervousnessC. sleeping difficulty D. heart problems33.The underlined word “discouraged” can be replaced(替换) with _.A. encouraged B. disliked C. helped D. stopped34.From the passage we can know that _.A. adver

31、tisements are important in getting people to buy energy drinksB. energy drinks are helpful to teenagers studyC. sports players need to drink a lot of energy drinksD. energy drinks are especially aimed at teenagers35.Which of the following can be the best title of the passage? _A. Whats the Use of En

32、ergy Drinks?B. Whats That in Energy Drinks?C. Who Can Drink Energy Drinks?D. Why Cant We Buy Energy Drinks?第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项.Money Matters Parents should help their children understand money. 36 So you may start talking about money when your child shows an

33、d interest in buying things, candy or toys , for example.1. The basic function of money Begin explaining the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. It is important to show your child how money is traded for the things he wants to have. If he wants to have a

34、toy, give him the money and let him hand the money to the cashier(收银员). 37 When your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more complex (复杂的) ways of using money .2. Money lessons Approach money lessons with openness and honesty. 38 If you must

35、 say no to a childs request to spend money , explain, “you have enough toy trucks for now.” Or, if the request is for many different things, say, “ You have to make a choice between this toy and that toy.”3. 39 Begin at the grocery store(杂货店).Pick out two similar brands of a producta name-brand butt

36、er and a generic (无商标产品), for example. You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money . 40 If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leav

37、es less money for other purchases. A. Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store.B. The value of money C. The best time to teach a child anything about money is when he shows an interest D. Permit the child to choose between them E. Ask yourself what things that cost mon

38、ey are most important to youF. Tell your child why he can -or cannot-have certain thingsG. Wise decisions第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)A very tired traveler came to the bank of a river. There was no 41 . It was winter, and the surface of the river was covered with 42 . It was gett

39、ing dark, and he 43 to reach the other side while there was enough 44 . On the other hand, he worried a lot, not sure whether the ice would 45 his weight. Eventually, he got down on his knees and began very 46 to crawl(爬)across the surface of the ice 47 hesitating(犹豫)for a long time. He hoped that b

40、y distributing(分散)the 48 of his body, the ice would be unlikely to 49 under the load. After he made his 50 and painful journey about halfway across the river, he suddenly heard the sound of 51 behind him. Out of the dusk, there came a 4-horse load of coal driven by a man singing happily 52 he went h

41、is happy way. Here was the traveler, fearfully crawling his way on his hands and knees. And there, as if whisked (挥动) along by the winters wind, went the 53 , his horses, his sled , and the heavy load of coal over the 54 river!The story shows how many of us 55 life. Some people crawl through life fo

42、r fear of thin ice. Their 56 is not strong enough to 57 them up. Still there are those who sing as they go. Their faith is 58 .When we face the river of 59 , we dont have to fear, nor do we crawl through life. With determination(决心), courage and optimism(乐观), we can happily make our way to the other

43、 60 successfully.41. A. stationB. roadC. water D. bridge42. A. ice B. smokeC.snowD. air43. A. agreedB. helpedC. wantedD. managed44. A. powerB. light C. time D. strength45. A. support B. control C. lose D. admit46. A. quicklyB. happily C. freely D. cautiously47. A. inB. by C.afterD. at48. A. weightB.

44、 shape C. height D. direction 49. A. shakeB. break C. fallD. move50. A. braveB. strange C. slow D. joyful51. A. singing B. water C. wind D. laughing52. A. before B. as C. forD. but53. A. managerB. visitor C. driverD. passenger54. A. similarB. same C. deepD. clear55. A. talk aboutB. come across C. fi

45、ght againstD. go through56. A. dreamB. feeling C. talentD. faith(信念)57. A. giveB. hold C. make D. use58. A. unshakableB. simpleC. trueD. unavoidable59. A. mistakesB. questions C. difficulties D. changes60. A. stateB. part C. land D. side第II卷第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面材料,在空白处填入适当

46、的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。A young man and an old man were waiting for a bus at a station. They 61._(sit) next to each other. “Whats that in your bag?” asked the young man, pointing to a big bag beside the old man.“Gold. There was nothing but gold,” answered the old man. The young man could not believe hi

47、s own ears and was 62._ great surprise. Then he began to think about63. _ to get the gold. The old man was very tired and it seemed that he could hardly keep his eyes open. After a while the old man 64._(lie) down on the chair and fell asleep.The young man took the big bag 65._(gentle) and quietly.

48、But when he was just going to run away , he found a corner of his fur coat (皮衣) was under the old mans body . Several times he tried to pull it out, 66._ he couldnt. At last he took off his coat, 67._(think) the gold in the bag must cost far more than his fur coat.Worried and 68._(delight), the youn

49、g man ran out of the station as quickly as his legs could carry him, until he reached a place 69._ he thought the old man couldnt find him. He stopped and quickly opened the bag but he just found a great many small stones in it. Then he ran back to the station hurriedly only 70._(find) that the old

50、man was gone.第四部分 写作(共两节,满分30分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)下文中共有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1每句不超过两个错误; 2每处错误及其修改均仅限一词;3只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。One day my uncle had been riding a horse in rain when he reached a small resta

51、urant. Wet and coldly, and he wanted to warm himself very much. However, the restaurant was too crowded with people that he could not get near the fire. “Taking some fish to my horse!” he called out to the waiter. “Sorry, sir. But a horse didnt eat fish!” the waiter answered. “Never mind, just do as

52、 I tell you,” my uncle said. The crowd of people felt surprising at the strange order. To see a horse eat fish, all of whom ran out. Having the whole room to himself, my uncle sat down besides the fire and began warm himself. 第二节 书面表达(满分20分)近年来城市交通拥堵严重,影响了人们的生活和经济发展,对此人们十分抱怨。假如你是李华,请根据以下要点用英语给报社写封信。

53、1. 交通现状及影响;2. 提出改进建议;3. 希望建议被采纳。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头语已为你写好,不计入总词数。Dear editor,I am writing to you to talk about the heavy traffic. _ Yours, Li Hua英语试题答案1-5 CCCBB 6-10 ACBAC 11-15 CACBB 16-20 BCABA 21D【解析】细节理解题。根据第一段内容可知,船长在每次航行即将结束时,他总是通过欺骗的手段得到水手的工资。故选D。22B【解析】推理判断题。根据“The sailor

54、came out of the water, and said, Perhaps you think that you are clever because you have won my wages, but you cant cook a chicken.”可知,那个水手让船长用岸上的火把一只鸡烧熟,他认为如果岸上的火能让自己感觉到温暖的话,就一定能烤熟那只鸡。说明那个水手比船长更聪明,故选B。23C【解析】细节理解题。根据“The fires warming you.”和“A fires fire, answered the captain. I have won.”可知,船长不希望输掉

55、赌局,并想通过欺骗的手段获得水手的工资。故选C。24A【解析】推理判断题。根据“But its half a mile away, said the captain angrily.”可知,岸上的火离船有半英里远,不可能给水手取暖。故选A。25A【解析】主旨大意题。短文讲述一个贪婪的船长用“A fires fire.”来辩解他所谓的理论想赢得赌局并得到水手的薪水,而一位聪明的水手也是用“A fires fire.”回击了他,赢得了赌局。因此可以用“A fires fire.”作为文章的题目。故选A。【备注】这篇短文介绍一位视财如命的船长,总是用欺骗的手段得到水手的薪水。在一次航行即将结束时,一

56、位水手和这位船长打赌,用智慧战胜了船长,还赢得了他的船。26C【解析】细节理解题。根据第三段的内容可知,这种飞机有可折叠的机翼,飞行时可展开机翼,在公路上则是汽车模式。故选C。27A【解析】推理判断题。第二段第一句“Ever since the Back to the Future movies lit up our screens in the 1980s,designers have dreamt of cars that could take to the sky at the push of a button.”可知,这类电影点燃了人们的梦想:一按按钮,汽车就能飞到空中。可推知在这类电

57、影中有会飞的汽车,故选A。28D【解析】词义猜测题。根据该句中说到你可以把它开到加油站加满油,并根据上文提到这种“roadable”plane能在空中也可在路上,可推知这里的it指的是前文提到的“汽车”飞机。故选D。29D【解析】推理判断题。根据最后一段的意思,这样的“汽车”飞机对你没有危险,只是让你有机会成为第一个可以在家就能展开机翼飞向未来的人,可推知这是在号召人们购买这样的飞机。故选D。30B【解析】细节理解题。根据第六段“You call simply divert and continue on the ground until the weather clears.”可知,如果遇到

58、不好的天气,你可以在陆地上开车直到天气好转。故选B。【备注】这篇短文介绍人们做了三十年的梦成真了,有一种飞机飞行时展开机翼,在空中高飞,在陆地上收起机翼就是汽车。31C【解析】细节理解题。根据“There are plenty of energy drinks on the market. Most of them have beautiful colors and cool names. The lists on them tell you they are helpful to your health. Sounds great!”可知人们之所以喜欢喝饮料是因为可口,包装漂亮,名字吸引人,

59、上面的标签显示对人的健康是有好处的,但是人们并不知道里面含有对身体有害的咖啡碱。故选C。32A【解析】细节理解题。根据“Possible health dangers have something to do with energy drinks. Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems.”可知,很多的健康问题都与喝大量的饮料有关。故答案应为A。33D【解析】词义猜测题。这一自然段主要说了饮料中咖啡碱对身体的害处,可

60、推知这句话是说应该阻止青少年喝饮料,从而猜出“discouraged”意思是阻止,故选D。34A【解析】推理判断题。根据“There are plenty of energy drinks on the market. Most of them have beautiful colors and cool names. The lists on them tell you they are helpful to your health. Sounds great.”可知,饮料上的广告和标签对人们产生很大的影响。故选A。35B【解析】主旨大意题。这篇文章主要讲了能量饮料并不是如广告词中说得那样好

61、,它实际对身体是有害。这篇短文就是讲述饮料里面的真正内含物,故选B。【备注】这篇文章主要讲了能量饮料并不是如广告词中说得那样好,它实际上对身体有害。36C【解析】根据“So you may start talking about money when your child shows and interest in buying things, candy or toys , for example.”可知,应该在孩子对买糖果、玩具等感兴趣时和他们谈论金钱。C项是教孩子有关金钱知识的最好时间是他们感兴趣的时候,符合语境,故选C。37A【解析】根据“let him hand the money

62、to the cashier(收银员).”可知,让孩子把钱递给收银员。A项是说离开玩具店之后告诉孩子是如何用钱买到玩具的,符合语境,故选A。38F【解析】根据“If you must say no to a childs request to spend money , explain, you have enough toy trucks for now.”可知,父母有时候必须拒绝孩子想买某种东西的请求。F项是说告诉孩子他为什么可以或者不可以得到某些东西,符合语境,故选F。39G【解析】根据“You can show your child how to make choices betwee

63、n different brands of a product so that you can save money .”可知这一段讲的是教会孩子在不同商品中做出选择以节省一部分钱,说明本段讲的是金钱的价值。故选G。40D【解析】根据“If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved.”可知,如果孩子选择了较便宜的商品,那么可以允许他用省下来的钱买其他的东西。说明这里讲的是让孩子做出选择,故选D。【备注】这篇文章讲的是父母应该教会孩子理解金钱的含义,讲解金钱的最好时机

64、是孩子想买东西的时候。41D【解析】考查语境推理。句意:没有桥。station车站;road路;water水;bridge桥。根据下文提到他在冰上爬行,可知这里没有桥。故选D。42A【解析】考查语境推理。句意:这是冬天,河的表面覆盖着冰。ice冰;smoke烟;snow雪;air空气。根据下文内容提到害怕河冰无法承受他的重量,可知答案为A。43C【解析】考查动词辨析。句意:天色越来越黑,趁着有足够的亮光,他想要到达对岸。agree同意;help帮助;want想要;manage设法完成。根据句意可知答案为C。44B【解析】考查名词辨析。句意:天色越来越黑,趁着有足够的亮光,他想要到达对岸。pow

65、er能力;light亮光;time时间;strength力量,力气。根据句意可知答案为B。45A【解析】考查动词辨析。句意:另一方面,他很担心,不知道冰是否能支撑他的重量。support支撑;control控制;lose失去;admit承认。根据句意可知答案为A。46D【解析】考查副词辨析。句意:最终,他犹豫了很长时间之后,跪下来,开始很谨慎地爬过冰面。quickly迅速地;happily快乐地;freely自由地;cautiously谨慎地。根据句意可知答案为D。47C【解析】考查介词辨析。句意:同上。in在里;by通过;after在之后;at在。根据句意可知答案为C。48A【解析】考查名词

66、辨析。句意:他希望通过分散他身体的重量,这种负荷下冰可能不会破。weight重量;shape形状;height高度;direction方向。根据句意可知答案为A。49B【解析】考查动词辨析。句意:他希望通过分散他身体的重量,这种负荷下冰可能不会破。shake摇动;break打破;fall落下;move移动。根据句意可知答案为B。50C【解析】考查形容词辨析。句意:在他缓慢而痛苦地走过了大约一半之后,他突然听到身后有唱歌的声音。brave勇敢的;strange奇怪的,陌生的;slow缓慢的;joyful令人高兴的。根据句意可知答案为C。51A【解析】考查动词辨析。此处表示听到了唱歌。singin

67、g唱歌;water水;wind风;laughing笑。根据句意可知答案为A。52B【解析】考查连词辨析。句意:黄昏,有一个人高兴地唱着歌,拉着一辆四匹马拉载的装满煤的雪橇,如同走在幸福的路上。before在之前;as如同,随着,当时;for为了;but但是。根据句意可知答案为B。53C【解析】考查名词辨析。句意:就是在那,像冬天的风一样飞过,赶车人,他的马,他的雪橇,还有沉重的煤,一同负荷在同一条河流上。manager经理,管理人员;visitor访问者;driver司机,驱车人;passenger乘客。根据句意可知答案为C。54B【解析】考查形容词辨析。句意:同上。similar相似的;sa

68、me相同的;deep深的;clear清晰的。根据句意可知答案为B。55D【解析】考查短语辨析。句意:这个故事表明我们中的许多人是如何度过一生的。talk about谈论;come across遇到;fight against对抗,与作斗争;go through经受。根据句意可知答案为D。56D【解析】考查语境推理。句意:他们的信念不足以支撑他们。dream梦想;feeling感觉;talent才能;faith信念。根据下文提到他们的信念是坚定不移的,与此句相对比,可知此处选D。57B【解析】考查动词辨析。句意:他们的信念不足以支撑他们。give给;hold支撑;make制作,形成;use利用。

69、根据句意可知答案为B。58A【解析】考查形容词辨析。句意:他们的信念是坚定不移的。unshakable不可动摇的,坚定不移的;simple简单的;true真实的;unavoidable不可避免的。根据句意可知答案为A。59C【解析】考查名词辨析。句意:当我们面对困难的河流,我们不必害怕,也不爬行。mistakes错误;questions问题;difficulties困难;changes改变,变化。根据句意可知答案为C。60D【解析】考查名词辨析。句意:有决心、勇气和乐观,我们就能高兴地成功到达彼岸。state州;part部分;land国土;side边。根据句意可知答案为D。【备注】这篇短文讲述

70、一个人从冰面上过河,由于害怕而爬行,同时一个人快乐地驱赶一辆四匹马的拉煤雪橇飞快地经过。告诉我们遇到困难不要害怕,有勇气、决心和乐观,我们就能成功地到达彼岸。61sat【解析】句意:他们彼此挨着坐着。此处陈述过去的事情,应该用一般过去时,故此处填sat。62in【解析】句意:这个年轻人不敢相信自己的耳朵,很吃惊。in surprise惊奇地,是固定短语。故此处填in。63how【解析】句意:然后他开始思考如何得到黄金。此处是“疑问词+不定式”作宾语,根据句意可知此处填how。64lay【解析】句意:过了一会,老人躺在椅子上睡着了。lie意为“躺”时,过去式是lay。故此处填lay。65gent

71、ly【解析】句意:这个年轻人轻轻地拎走大袋子。用副词修饰动词,故此处填gently。66but【解析】句意:几次他试图拉出来,但是都没办成。根据句意此处表示转折,故此处填but。67thinking【解析】句意:最后,他脱下外衣时,心想这一包黄金成本远远超过他的毛皮大衣。此处的“心想”事伴随动作,做伴随状语,故此处填thinking。68delighted【解析】句意:焦虑而又高兴,这个年轻人尽快跑出车站。worried and delighted在此用作状语,delighted高兴的,形容人。故此处填delighted。69where【解析】句意:直到他到达一个他认为老人找不到他的地方。wh

72、ere引导一个定语从句,指代先行词a place,在从句中作地点状语,故此处填where。70to find【解析】句意:然后他赶紧跑回车站却发现老人不见了。only to do sth.在此作结果状语,表示一个没有预料到的结果。故此处填to find。【备注】这篇短文讲述一位年轻人在车站碰到一位携带一个大袋子的老人,得知老人的袋子里装满了金子,于是偷走了大袋子,结果却发现是一袋石头。One day my uncle had been riding a horse in rain when he reached a small restaurant. Wet and , and he want

73、ed to warm himself very much. However, the restaurant wascrowded with people that he could not get near the fire. “some fish to my horse!” he called out to the waiter. “Sorry, sir. But a horse eat fish!” the waiter answered. “Never mind, just do as I tell you,” my uncle said. The crowd of people fel

74、t at the strange order. To see a horse eat fish, all of ran out. Having the whole room to himself, my uncle sat down the fire and beganhimself.【解析】第一处:“在雨中”的英文是in the rain,故此处加上the。第二处:此处and连接两个并列的形容词作状语,故此处把coldly改为cold。第三处:“wet and cold”作状语,逗号之后是主句,and多余。故此处去掉and。第四处:此处是固定搭配sothat,译为如此以致于,故此处把too改

75、为so。第五处:该句是一个祈使句,应该由动词原形开头,故此处把Taking改为Take。第六处:该句是直接引语中的原句,陈述客观事实应该用一般现在时,故此处把didnt改为doesnt。第七处:surprising令人吃惊的,形容事物;surprised吃惊的,形容人。故此处把surprising改为surprised。第八处:whom是关系代词,通常做宾语,此处是句子主句,应该用人称代词,故此处把whom改为them。第九处:此处意思是坐在火旁边,“在旁边”是beside,而besides意为“此外”,而且。故此处把besides改为beside。第十处:“开始做某事”可以用begin to

76、 do sth.或begin doing sth.,故此处加上to或者把warm改为warming。【备注】这篇短文讲述一个寒冷的夜晚,我的叔叔在一家餐馆由于人多无法靠近火取暖,于是让店员给马喂鱼,把人们都吸引走,从而靠近火来取暖的故事。Dear editor,I am writing to you to talk about the heavy traffic. Nowadays, people in many big cities are complaining about the heavy traffic. It has seriously influenced peoples dai

77、ly life and economic development. To solve the problem, Id like to put forward some pieces of advice.For one thing, more streets and roads should be built. In this way, we can speed up the flow of buses and cars. For another, the number of bikes and cars can be limited, which can decrease the traffi

78、c flow. But the most important thing is that the number of private cars should be put under control. Meanwhile, buses should have their own special routes which cannot be used by other vehicles. Besides, underground train and city train should be developed quickly.I do hope my suggestions will be taken.Yours,Li Hua【解析】无

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1