收藏 分享(赏)

山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:378166 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:9 大小:59.50KB
下载 相关 举报
山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东省高密市2015一轮复习英语阅读理解专练(2)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Beginning college is exciting: new ideas to explore, new challenges to be met and many decisions to be made. Your future begins here.However, you will find college life is different from your previous school environment. Many of us

2、can be easily overwhelmed(压垮) by the details of running a well-balanced life. While some of us may have the know-how, I guess there are more of us who can benefit from learning about the experiences of other who have walked the college halls before you.The following you may find of use about life on

3、 campus.1. Plan well. There are so many new things to do at a new college or university, social and academic(学术的). Give yourself time to make new friends and become familiar with the campus, but dont forget why you are there. Give some time for social activities and manage your time wisely. 2. If yo

4、u dont have a “system” for planning your time now (like a day time, a computer date book), get one. Most of all, dont depend on your memory.3. Dont miss the guidelines, restrictions, rules and regulations of all kinds can usually be found in your student handbook. Consider them well-balanced food fo

5、r thought. What dates are important? What pieces of paper need to be handed in? What can/cant you do in your student residence(住处)? Who has authority for what? What do you need to complete to graduate?4. Write the word “STUDY” on the walls of our bedroom and bathroom, and maybe it will help to write

6、 it on a piece of paper and stick it on the telephone, TV and the kitchen table. Consider this you are paying thousands of dollars for courses. You pay every time you have to repeat or replace a course.9. What is the main purpose of the passage?A. To offer advice on college life.B. To explain why co

7、llege life is exciting.C. To describe the importance of college life.D. To persuade you to go to college 10. From the passage, we can know .A. one will have more freedom at collegeB. one will make more friends at collegeC. one prepares for ones future career and life at collegeD. professors at colle

8、ge will provide you with many new ideas11. What is the probable meaning of the underlined word “know-how” (in Paragraph 2)?A. An understanding of how things are going at college.B. A practical knowledge about how to behave and what to do at college.C. College halls where rules and regulations are pr

9、esented.D. An environment completely different from the one youre used to.12. According to the passage, college students . A. neednt learn from those who went to college before themB. should spend as much time as possible on social activitiesC. should have a “system” for planning their timeD. are su

10、pposed to repeat or replace at least one course参考答案ACBC【广东省2012届高三考前冲刺卷(四)】CMarie Curie was a Polish physicist and chemist who lived between 18671934.Together with her husband,Pierre,she discovered two new elements (radium and polonium,two radioactive elements that they extracted chemically from pit

11、chblended ore) and studied the xrays they emitted.She found that the harmful properties of xrays were able to kill tumors.By the end of World War ,Marie Curie was probably the most famous woman in the world.She had made a conscious decision,however,not to patent methods of processing radium or its m

12、edical applications.Marie Curie was born on November 7,1867 in Poland and died on July 4,1934.Her codiscovery with her husband Pierre Curie of the radioactive elements radium and polonium represents one of the bestknown stories in modern science for which they were recognized in 1901 with the Nobel

13、Prize in Physics.In 1911,Marie Curie was honored with a second Nobel Prize,this time in Chemistry,to honor her for successfully isolating pure radium and determining radiums atomic weight.As a child,Marie Curie amazed people with her great memory.She learned to read when she was only four years old.

14、Her father was a professor of science and the instruments that he kept in a glass case fascinated Marie.She dreamed of becoming a scientist,but that would not be easy.Her family became very poor,and at the age of 18,Marie became a governess.She helped pay for her sister to study in Paris.Later,her s

15、ister helped Marie with her education.In 1891,Marie attended the Sorbonne University in Paris where she met and married Pierre Curie,a wellknown physicist.Marie Curie contributed greatly to our understanding of radioactivity and the effects of xrays.She received two Nobel Prizes for her brilliant wo

16、rk,but died of leukaemia,caused by her repeated exposure to radioactive materials.36What is the main idea of the passage?ATo give us a general introduction to Madame Curie. BTo show us how Madame Curie discovered radium.CTo tell us how Madame Curie developed as a scientist.DTo tell us how Madame Cur

17、ie received two Nobel Prizes.37Madame Curie was given the Nobel Prize in Chemistry because _.Ashe discovered radiumBshe separated pure radium and calculated its atomic weightCshe discovered poloniumDshe didnt patent methods of processing radium38Which of the following statements about Madame Curie i

18、s NOT true?AMadame Curie made great contributions to medical science.BMadame Curie was very smart and ambitious when she was a child.CMadame Curie received two Nobel Prizes in Physics.DMadame Curies husband helped her a lot in her research.39We can infer from the third paragraph that _.Madame Curie

19、got married when she was at college.Madame Curie had a great ambition when she was young.Madame Curie loved teaching more than anything else.Madame Curie must have met a lot of difficulties to get high education.Her father had a great influence on Madame Curies future career.Madame Curie was very sm

20、art when she was a child.A BC D40Which is the right order about Madame Curie according to the passage?amarried Pierrebattended universitycdiscovered radiumddetermined radiums atomic weightewon the Nobel Prize in PhysicsAb,c,a,d,e Bb,a,c,d,eCb,a,c,e,d Db,c,a,e,d36A主旨大意题。通读全文可知。37B细节理解题。根据文中第二段最后一句话可知

21、答案。38C根据第二段内容可知居里夫人两次获得诺贝尔奖,第二次是诺贝尔化学奖。39B推理判断题。根据第一、二句话可知居里夫人非常聪明;第三句可知居里夫人的父亲对她有很大影响;第四句可知她有很大的抱负;根据第五句话可知她所遇到的困难。她当家庭教师只是由于家庭贫穷;根据最后一句话可知她在上大学期间遇到了其丈夫,但结婚不一定是在求学期间。40C细节理解题。根据全文可知答案为C项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(四)】DLiving in the wild can be hard.Finding food and staying safe arent easy.Each day,animals st

22、ruggle to survive in their habitats.Not all animals get by on their own.Some animals form a close partnership with other kinds of animals.These pairings are called symbiotic (共生的) relationships.In a symbiotic relationship,the animals depend on each other.One animal helps the other meet its needs.Sou

23、nds good,right? Not always.Some animals are not very kind to their partners.In some cases,one animal meets its needs but hurts its partner.Take ticks,for example.These insects suck blood to live.To get blood,they attach themselves to other kinds of animals.Ticks can pass germs that cause disease ins

24、tead of helping their hosts.In other relationships,animals dont treat their partners so poorly.Both animals benefit from living with the other animals.Small animals called cleaner shrimps have found a way of helping fish at coral reefs.As their name suggests,the shrimps clean the fish.They hang out

25、at what scientists call a cleaning station.A fish stops by.Then a shrimp climbs onto the fish and even steps into the fishs mouth.The shrimp uses its tiny claws to pick stuff off the fishs body.That can include dead skin,tiny pieces of food,and wee creatures that can hurt the fish.The fish gets a ni

26、ce cleaning.The shrimp enjoys a tasty meal of fish trash.Small birds called plovers are also in the cleaning business.They have big customerscrocodiles.Crocs have long snouts (鼻子) filled with sharp teeth.Cleaning them is tricky.When a croc opens its mouth,the plover hops right in.The croc does not s

27、nap its snout shut.Instead,it lets the plover eat small,harmful animals attached to the crocodiles teeth.The plover gets an easy meal while the croc gets clean teeth.41The text is mainly about _.Athe hard life in the wildBsome dangerous animalsCanimals living togetherDanimals in a symbiotic relation

28、ship42According to the text,in a symbiotic relationship,_.Aanimals depend on each otherBbirds depend on animals for foodCboth sides can get helpDnot all animals treat their partners well43Why do the cleaner shrimps clean the fish?ATo get fish trash for food.BTo eat wee creatures.CTo help fish go out

29、 of coral reefs.DTo get food for fish.44When plovers hop into crocodiles mouths,they _.Aare really to clean crocodiles teethBare to make crocodiles happyCarent afraid of being eatenDarent happy to clean the crocodiles teeth45According to the text,it can be inferred that _.Aliving in the wild can be

30、hardBdifferent animals have different living waysCcrocodiles mainly live on plovers来源: Dticks are useful to some animals41D主旨大意题。本文主要是介绍了生物界的一种共生现象,也就是说生物之间相互依存,相互帮助。故答案选D项。选项C表达语意不准确,表达范围太广。42D深层理解题。由文章第二、三、四段可知,有共生现象的动物中,有的是相互得到帮助,而有的是单方面的。故答案为D项。43A细节理解题。由文章第四段可知,cleaner shrimps之所以要帮助鱼清理垃圾,主要是因为想

31、得到它们想吃的食物fish trash。故答案为A项。44C细节理解题。由文章最后一段可知,plovers是不担心被鳄鱼咬伤的,因为鳄鱼是希望plovers这样做的,而对于plovers而言,其真正的目的是为了得到自己的食物。故答案为C项。45B推理判断题。文章第一段就提到有些动物是靠自己去捕捉食物,而文章又举例讲了一些动物是靠共生来获取食物的,也就是说不同的动物有不同的方式来生存,所以答案为B项。选项A是文章直接叙述的;选项C表达与原文不一致;选项D是无法推断出的。维A 阅读理解(每题2分,满分8分)Mark and his brother Jason both were looking a

32、t the shining new computer enviously.Jason was determined not to go against their fathers wishes but Mark was more adventurous than his brother.He loved experimenting and his aim was to become a scientist like his father.“Dad will be really mad if he finds out youve been playing with his new compute

33、r.” Jason said,“He told us not to touch it.”“He wont find out,” Mark said,“Ill just have a quick look and shut it down.”Mark had been scolded before for touching his fathers equipment.But his curiosity was difficult to control and this new computer really puzzled him.It was a strangelooking machineo

34、ne his dad had brought home from the laboratory where he worked.“Its an experimental model,” his father had explained,“so dont touch it under any circumstances.” But his fathers warning only served to make Mark more curious.Without any further thought,Mark turned on the power switch.The computer bur

35、st into life and seconds later,the screen turned into colors,shifting and changing and then two big white words appeared in the centre of the screen:“SPACE TRANSPORTER.” “Yes!” Mark cried excitedly,“Its a computer game.I knew it!Dads only been pretending to work.Hes really been playing games instead

36、.” A new message appeared on the screen:“ENTER NAMESVOYAGER 1:.VOYAGER 2:.”Marks fingers flew across the keyboard as he typed in both of their names.“INPUT ACCEPTED.START TRANSPORT PROGRAM.AUTORETRIEVE INITIATED(自动回收程序已启动)”The screen turned even brighter and a noise suddenly rose in volume.“I think

37、wed better shut it off,Mark,” Jason yelled,reaching for the power switch.He was really frightened.But his hand never reached the switch.A single beam of dazzling white light burst out of the computer screen,wrapping the boys in its glow(光芒),until they themselves seemed to be glowing.Then it died dow

38、n just as suddenly as it had burst into life.And the boys were no longer there.On the screen,the letters changed.“TRANSPORT SUCCESSFUL.DESTINATION(目的地):MARS.RETRIEVE DATE:2025.”【语篇解读】 本文讲的是一个科幻故事,两个小孩通过电脑里的一个程序意外穿越到了另外一个星球火星。1 Why did Mark touch the computer against his fathers warning?AHe wanted to

39、 take a voyage. BHe wanted to practice his skill.CHe was so much attracted by it.DHe was eager to do an experiment.答案C考查细节理解。根据第四段“Mark had been scolded before for touching his fathers equipment.But his curiosity was difficult to control and this new computer really puzzled him.”可知,Mark被他父亲的电脑深深地吸引住

40、了。2Where did the boys father most likely work?AIn an electronic factory.BIn a computer company.CIn a scientific research center.DIn an information processing center.答案C考查推理判断。根据第一段中的“become a scientist like his father”和第五段中的“from the laboratory where he worked”及下文发生的情况可知,他父亲最有可能在科研中心工作。3Mark thought

41、 “SPACE TRANSPORTER” on the screen was the name of _.Aa computer game Ba company websiteCa software producer Dan astronomy program答案A考查细节理解。从第六段的“Its a computer game.”可知,Mark认为它是一个电脑游戏的名字。 4Why did Jason want to shut off the computer?AHe was afraid of being scolded.BHe didnt like the loud noise and light. CHe didnt want to play games any more.DHe was afraid something dangerous might happen.答案D考查细节理解。从倒数第三段的“Jason yelled,reaching for the power switch.He was really frightened.”可知,Jason非常害怕会有危险的事情发生。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1