1、高三英语互动题型一 词汇练习1. Dont be frightened by the television camera, Just speak _.(自然地) 2. All countries, big or small, should be _(平等). 3. He didnt _(认出)me at first when we met in the street of London. 4. The boy spoke in a very low voice, _(承认) he had broken the glass. 5. They quarreled once, but they we
2、re quite _(友好) now. 6. Will it be _(方便) for you to start work tomorrow? 7. They walked because they couldnt _(付得起) a taxi. 8. They are used to being _(分成) into groups in their English class. 9. Because his family was very rich, he _(接受到) college education abroad. 10. It is said that this show is goi
3、ng out _(实况转播).答案:: 1.naturally 2.equal 3.recogniz 4.admitting 5. Friendly6.convenient 7. afford 8.divided 9.received 10.live二语法改错1. I also enjoyed the evenings when we spent together. 答案:去掉 when 或将 when 改为 that,因这里的定语从句中谓语动词(spent)缺宾语,故只能用关系代词 that或将其省略。2. It has been five years when we graduated,
4、but those memories are as sweet as ever before. 答案:when 改为 since,It is / has been +时间段+since(谓语动词是短暂性动词)是固定句型,意为“自以来有多久了”。3. Clever as she is, but she works very hard. 答案:去掉but,因前面已有引导让步状语从句的连词 as(=though 虽然),不要受汉语句式“虽然但是”的影响,而重复用连词。4. But then there is always more mysteries look into. 答案:look 前加 to
5、,此处为不定式作后置定语。5. Shake her head, she said, “It isnt a good time to do that, dear.” 答案:Shake 改为 Shaking,现在分词表伴随。6. Each player must obey captain, who is the leader of the team. 答案:captain 前加冠词 the,captain 为特指。7. Also, the sport teaches us the important of obedience. 答案:important 改为 importance,teach 后可
6、接名词或代词作宾语,但不接形容词作宾语。8. Suddenly we caught sight at a car and some men. 答案:at 改为 of,catch sight of是固定短语,意为“看见”。9. Now my picture and the prize is hanging in the library. 答案:is 改为 are,因主语是 my picture and the prize,故谓语动词要用复数。10. Last Sunday, police cars hurry to the taller building in New York. 答案:tall
7、er 改为 tallest,因从比较范围上看此处应是最高级。三 语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。“The measure of a mans real character is _1_ he would do if he knew he would never be found out.” Thomas MacaulayOne day, some thirty years ago, Mrs. ONeill gave us a test to our class. When the papers _2_ (mark), she discove
8、red 12 boys _3_ (make) exactly the same mistakes throughout the test. There is nothing new about cheating in exams. Perhaps that was _4_ Mrs. ONeill didnt even say a word about it. She only asked the twelve boys to remain _5_ class. I was one of _6_.Mrs. ONeill asked no questions, and she didnt scol
9、d us either. Instead, she wrote on _7_ blackboard the above words by Thomas Macaulay. She then ordered us _8_ (copy) these words into our exercise books one hundred times.It was the most important single lesson of my life. Thirty years _9_ (late), the words still seem to me the best yardstick, becau
10、se they give us a way _10_ (measure) ourselves rather than others.答案与解析1whatwhat引导表语从句且在从句中作动词do的宾语。2were marked所给词在句中作谓语,且表过去发生的被动的动作,故填were marked。3had made所给词在句中作谓语且表在discovered之前发生的动作,故应填make的过去完成时形式。4whythat was why .“这就是为什么”。5afterafter class“下课后”。6themthem指代前面的复数名词the twelve boys。7theon the b
11、lackboard“在黑板上”。8to copyorder sb. to do sth.“命令某人做某事”。9laterlater放于时间段之后表“以后”。10to measurea way to do sth.“做某事的方法”。四完形填空阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。One day I was walking to the mailbox with my dad,when I saw something drop from a tree. I couldnt _41_ what it was, so I kept my eyes
12、 on the spot as we came near .It was a baby bird, which had fallen from its nest. It had long, awkward wings and feet, and _42_ that fought to stay open .It was _43_ , so I sat next to it watching while my dad got the mail.I_44_ its nest and mother ,_45_ what would happen to it. My dad and we had to
13、 _46_ it;there was nothing we could do.He said if the bird mother smelled any traces(踪迹) of 47_ ,she wouldnt go near the _48_ again. As we began to walk away, a woman _49_ .”Did it fall out of a nest ?”she asked. “Yeah.” I answered. “It _50_ a lot. Not much we can do, ”she said .”Try not to think ab
14、out it when you go to sleep tonight.” I walked _51_ the mailbox the next day. The baby bird lay _52_ in the grass. I realize that “Try not to think about it” is the _53_ of many people towards things which _54_ to provide them with perfect excuses _55_ not bothering . The woman wasnt being _56_ ; sh
15、e was actually quite nice. But when everyone says” theres _57_ I can do just try not to think about it,” Where will we finally _58_ ? When billions of people _59_ try not to think about it When they go to bed at night, there might be millions of fallen birds lying dead and _60_ in the grass the next
16、 morning.41.A. say B. talk C. speak D. tell42.A. eyes B. arms C. feathers D. claws 43. A bored B. stupid C. lovely D. clever44. A turned back B. stared at C. pointed to D. looked for 45. A suggesting B. deciding C. wondering D. finding 46. A help B. leave C. catch D. kill47. A children B. humans C.
17、animals D. insects48. A tree B. grass C. baby D. person49. A returned B. interrupted C. approached D. left50. A happens B. cries C. suffers D. changes 51. A from B. beyond C. past D. into52. A asleep B. dead C. still D. alive53. A attitude B. feeling C. consideration D. understanding54. A fail B. pr
18、ove C. refuse D. seem55. A from B. of C. about D. for56. A cruel B. kind C. silly D. friendly 57. A something B. nothing C. everything D. anything58. A start out B. come from C. settle down D. end up59. A possibly B. simply C. particularly D. luckily60. A forgotten B. buried C. eaten D. remembered 【
19、文章解读】该文是夹叙夹议的文章。文章从作者和父亲一起发现从树上掉落的小鸟故事说起,主要提醒人们不要为过多的琐事而忧虑,你无法改变世界,那就就改变自己看待世界的方法。41.【答案】D【命题立意】考查动词的用法。【解析】本空考查动词基本含义的辨析。say说,;talk谈话,讨论;speak说(语言),演讲;tell告诉,辨别。根据语意故选D。42.【答案】A【命题立意】考查名词的用法。【解析】本空考查名词基本含义的辨析。eyes眼;arms胳膊;feathers羽毛;claws爪子。根据语意选A。43.【答案】C【命题立意】考查限定词的用法。【解析】本空考查限定词基本含义的辨析。bored烦人的;
20、stupid愚笨的;lovely可爱的;clever聪明的。根据语意选C。44.【答案】D【命题立意】考查动词短语的用法。【解析】本空考查动词短语的基本含义的辨析。turned back转回到;stared at瞪着;pointed to指向; looked for寻找。根据语意答案故选D。45.【答案】C【命题立意】考查动词的用法。【解析】本空考查动词基本含义的辨析。suggesting 建议;deciding决定;wondering 想知道;finding找到,发现。根据语意答案故选C。46.【答案】B【命题立意】考查动词的用法。【解析】本空考查动词基本含义的辨析。help帮助;leave
21、离开;catch接住,抓住;kill杀。根据语意答案选B。47.【答案】B【命题立意】考查名词的用法。【解析】本空考查名词基本含义的辨析。children孩子们;humans人类;animals动物;insects昆虫。根据语意选B。48.【答案】C【命题立意】考查名词的用法。【解析】本空考查名词基本含义的辨析。tree 树;grass草;baby婴儿;person人。根据语意故选C。49.【答案】C【命题立意】考查动词的用法。【解析】本空考查动词基本含义的辨析。returned 回;interrupted中断;approached 走近;left离开。根据语意故选C。50.【答案】A【命题立
22、意】考查动词的用法。【解析】本空考查动词基本含义的辨析。Happens发生;cries哭;suffers遭受;changes 改变。根据语意选A。51.【答案】C【命题立意】考查介词的用法。【解析】本空考查介词基本含义的辨析。from 从;beyond 超过;past 过;into进入。根据语意选C。52.【答案】B【命题立意】考查限定词的用法。【解析】本空考查限定词基本含义的辨析。Asleep睡着的;dead死的;still 还;alive活着的。根据语意选B。53.【答案】A【命题立意】考查限定词的用法。【解析】本空考查限定词基本含义的辨析。Attitude态度;feeling感情;con
23、sideration 会话;understanding理解。根据语意故选A。54.【答案】D【命题立意】考查动词的用法。【解析】本空考查动词基本含义的辨析。fail 失败;prove证明;refuse拒绝;seem似乎。根据语意故选D。55.【答案】D【命题立意】考查介词的用法。【解析】本空考查介词基本含义的辨析。From从;of 的;about大约,关于;for为。根据语意故选D。56.【答案】A【命题立意】考查限定词的用法。【解析】本空考查限定词基本含义的辨析。Cruel残酷的;kind善良的;silly傻的;friendly有好的。根据语意故选A。57.【答案】B【命题立意】考查不定代词
24、的用法。【解析】本空考查不定代词基本含义的辨析。something 某事;nothing没什么;everything每件事; anything任何事情。根据语意故选B。58.【答案】D【命题立意】考查动词短语的用法。【解析】本空考查动词短语的基本含义的辨析。start out 出发;come from来自于;settle down 定居; end up吃光。根据语意故选D。59.【答案】B【命题立意】考查副词的用法。【解析】本空考查副词基本含义的辨析。Possibly可能地;simply简单地;particularly 特别地;luckily幸运地。根据语意故选B。60.【答案】A【命题立意】
25、考查动词的用法。【解析】本空考查动词基本含义的辨析。Forgotten忘记;buried 埋葬;eaten吃;remembered记得。根据语意故选A。五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Eyesight plays a very important role in our daily life. Every waking moment, the eyes are working to see the world around us. Over forty percent of Americans worry about losing eyes
26、ight, but its easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:Schedule yearly exams. 36 Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check. The good news is that millions of chi
27、ldren now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses.Protect against UV rays(紫外线).Long-term stay in the sun creates risk to youreyes. No matter what the season is, its extremely important to wear sunglasses. 37 Give your eyes a break. Two-thirds of Americans spend up to
28、seven hours a day using computers or other digital products. 38 Experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: every 20 minutes, take a 20-second break and look at something 20 feet away. 39 As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day. Vitamins(维生素) C and E help pro
29、tect eyesight and promote eye health.Practice safe wear and care of contact lenses(隐形眼镜). Many Americans use contact lenses to improve their eyesight. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaking the rules and putting their eyesight at risk. 40 Otherwise, you
30、may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.A.Eat your greens.B.Eye care should begin early in life.C.They can properly protect your eyes.D.Stay in good shape by taking more vitamins.E.Parents usually dont cane about their own eyesight.F.Always follow the doctor
31、s advice for appropriate wear.G.This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.36. 【答案】B 【试题解析】本段的标题是Schedule yearly exams安排每年都检查眼睛。横线下一句:Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check.可知专家建议父母亲在6-12个月的时候就带着孩子去进行眼部检查。也就说眼部检查要尽可能地早进行。故B
32、正确。37. 【答案】C 【试题解析】长时间地在强烈的阳光下,都会伤害到我们的眼睛。所以不管是什么季节,我们都要佩戴太阳镜,因为太阳镜可能会保护我们的视力。故C项符合上下文串联。38. 【答案】G 【试题解析】本段的标题是Give your eyes a break.让眼睛休息。本段第一句三分之二的美国人花7个小时的时间使用电脑或者电子产品。没有让我们的眼睛得到休息,这样频繁地使用会增加我们眼睛疲劳的危险。故G项符合上下文串联。39. 【答案】A 【试题解析】根据本段第一句As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables eac
33、h day.可知要多吃蔬菜等绿色食品,对我们的眼睛是有好处的。故A项符合段落大意。40. 【答案】F 【试题解析】很多人都佩戴隐形眼镜等,但是在使用中总是没有按照使用说明,这也让他们的眼睛处于危险之中。那么我们要采纳医生的建议,合理使用这些设备。故F项符合上下文。六阅读理解Around four years ago, I received a call from the principal of our school as to the “Parents View” talk the next morning. He asked me to speak to the group. After
34、the call, my whole body became feverish and panicky. The time from his call to the next morning seemed like years. The whole night, I could not sleep with many ominous apprehensions in mind. One of them was to call the principal with regret and tell him that I could not come. Finally, I gathered som
35、e courage. I thought, “If I miss this opportunity, surely the school will never invite me again to any of their programs.”I reached the school in time. Before my turn came, my whole body was trembling. When my turn came and I started speaking, my heartbeat increased and my mouth went dry. I wasnt ev
36、en able to read the written speech properly. I was not aware of where I was standing and what I was reading. That was the day when I realized my biggest weakness, Public Speaking.After my speech, I met with the principal and explained what happened to me. He told me that this happens to everyone. Ev
37、en great speaker, faced the same things when they started. He suggested that I come again next time.Around one month later, I was invited to refer to a topic on Motivation. This time I was feeling comfortable. My speech was not only appreciated by the principal as well as the teachers, because I was
38、 able to get my idea across to them. They encouraged and praised my efforts.After delivering is successfully, I became more confident .l said to myself, “If I can speak in front of such a learned audience, like the principal who educates others, I can now speak in front of others too.”I started deli
39、vering lectures in my plant, on various topics like Self Motivation, Personality Development, Personal Excellence, Spoken English and Presentation Skills. This has become a passion for me. I learned that everything is possible if we have the courage to take the first step. 1. Which of the following
40、is the hest title for the passage?A. Practice Makes a Man a Better SpeechmakerB. Public Speaking Makes a Man Embarrassed.C. Principal Provides the Best Chances.D. Spoken English Develops in Malting Speeches. 2. The author had bad feelings before the speech because_.A. he disliked the idea of giving
41、a lecture B. he had got a high fever before thatC. he regretted accepting the invitation D. he feared he couldnt perform it properly3. What does the underlined part “ominous apprehensions” in the first paragraph mean?A. Unlucky opportunities. B. Negative ideas.C. Curious views. D. Happy comments.4.
42、What can we conclude from the passage?A. Nothing is to be got without pains but poverty.B. Knowledge makes humble, ignorance makes proud.C. A journey of a thousand miles begins with a single step.D. Necessity is the mother of invention.【文章解读】作者通过自己的亲身经历告诉我们如何摆脱在台上演讲的恐惧心理,相信自己,战胜恐惧,千里之行始于足下。1.【答案】A【命
43、题立意】考查主旨大意题。【解析】A练习能够使人成为一名更好的演讲家;B公众演讲让人尴尬;C校长提供了最好的机会;D英语口语在演讲中提高。通读全文,并根据文章的最后两段可知作者通过多次的演讲逐渐克服了讲话时的紧张感,成为一名善于演讲的人。故选A。2.【答案】D【命题立意】考查推理判断题。【解析】根据文章第一段的The time from his call to the next morning seemed like years. The whole night, I could not sleep with many ominous apprehensions in mind和Finally,
44、 I gathered some courage可知作者是害怕自己不能顺利完成演讲而害怕。故选D。3.【答案】B【命题立意】考查词义猜测题。【解析】A. Unlucky opportunities不幸的机会;B. Negative ideas否定观点;C. Curious views好奇的观点;D. Happy comments幸福的评论。根据该句前面的The time from his call to the next morning seemed like years可推断作者的脑中都是否定的观点。故选B。4.【答案】C【命题立意】考查判断推理题。【解析】A没有付出,除了贫穷一无所获;B知识使人谦虚,无知使人骄傲;C千里之行始于足下;D需要是发明之母。根据文章的最后一句话I learned that everything is possible if we have the courage to take the first step推断选C。