收藏 分享(赏)

广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:372241 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:29 大小:131.50KB
下载 相关 举报
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第23页
第23页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第24页
第24页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第25页
第25页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第26页
第26页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第27页
第27页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第28页
第28页 / 共29页
广西南宁市第三中学2020-2021学年高二上学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc_第29页
第29页 / 共29页
亲,该文档总共29页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、南宁三中20202021学年度上学期高二段考英语试题第一部分 听力第一节听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who is the man most concerned about?A. Cathy. B. Sara. C. Janie.2. What does the woman want the man to do?A. To dance with her.B. To visit Sam tonight.C. To listen to the great

2、music.3. What does the woman think about the man?A. He is going to be lucky. B. He is not being logical. C. He will not win anything.4. What is the relationship between the speakers?A. Husband and wife.B. Mother and son.C. Shop assistant and customer.5. What time is it now?A. 9:00 a.m. B. 9:10 a.m.

3、C. 9:30 a.m.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What day is it today?A. Tuesday. B. Wednesday. C. Friday.7. What will the speakers do this weekend?A. Go to a bank. B. Go to a party. C. Go on a trip.听第7段材料,回答第

4、8、9题。8. How old is the womans son?A. 9. B. 15. C. 16.9. What does the man recommend in the end?A. A bike. B. A pair of shoes. C. A helmet and arm pads.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the woman seem to think about Bobos jumping skills?A. Theyre quite good.B. Theyre not very impressive.C. Theyre good e

5、nough to win the contest.11. When will the competition be held?A. In about one month. B. In about two months. C. In about five months.12. What does Bobo need to do in the competition?A. Run quickly.B. Bark at some chickens.C. Walk right next to the woman.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers ma

6、inly discussing?A. An interview. B. An explosion. C. A painting exhibition.14. What time of day did the event occur?A. Early morning. B. Late afternoon. C. Late at night.15. What is the man looking for?A. Directions. B. Employees. C. Evidence.16. How will Marcus probably benefit?A. He will get a new

7、 job.B. He will get paid for his information.C. He will become famous.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does Raymond Blanc do?A. He is an editor.B. He is a TV show host.C. He is an owner of some restaurants.18. Where does Raymond Blanc come from? A Britain. B. France C. Germany.19. What is special about th

8、e menu in the restaurants?A. It changes with seasons.B. It shows the ingredients in the dishes.C. It includes almost all the dishes of Raymond Blancs childhood. 20. What was the original price of the 3-course meal?A. 15. B. 45. C. 66.第二部分 阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIf you

9、 are crazy about paintings, you shouldnt miss the following four famous masterpieces which have stood the test of time.The Arnolfini PortraitJan van Eycks Arnolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434, in which a man and a woman hold hands with a window behind him and a bed behind her

10、, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London. This painting is as visually interesting as it is famed. It is also an informative document on fifteenth-century society, through van Eycks heavy use of symbolismwhile husbands went out to engage in business, wives concerned t

11、hemselves with domestic duties.The Starry NightVincent van Gogh painted The Starry Night oil on canvas(帆布), a moderately abstract landscape painting of an expressive night sky over a small hillside village, during his 12-month stay at the mental hospital near Saint-Rmy -de-Provence, France between 1

12、889 and 1890. When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since become one of van Goghs most famous works.The HarvestersThe Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 156

13、5. It depicts the harvest time which most commonly occurred within the months of August and September. Nicolaes Jonghelinck, a merchant banker and art collector from Antwerp, commissioned this painting. The painting has been at the Metropolitan Museum of Art in New York City since 1919.GuernicaGuern

14、ica, a large black-and-white oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937. The title “Guernica” refers to the city that was bombed by Nazi planes during the Spanish Civil War. The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to be an anti-war symbol

15、 and a reminder of the tragedies of war. Today, the painting is housed at the Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofa in Madrid.1. Which of the following paintings was produced earliest?A. The Arnolfini PortraitB. The Starry Night.C. The Harvesters.D. Guernica.2. What do we know about the painting

16、The Starry Night?A. It was painted on wood in oil.B. It wasnt widely recognized before 1941.C. It described the painters life in hospital.D. It was given away to the museum by a collector.3. Who created the painting describing the tragedy of war?A. Pieter Bruegel the Elder.B. Vincent van Gogh.C. Jan

17、 van Eyck.D. Pablo Picasso.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了四幅名画从扬凡艾克的肖像画到巴勃罗毕加索的杰作。它们都经受住了时间的考验。【1题详解】细节理解题。根据第二段The Amolfini Portrait中的Jan van Eycks Amolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434.第三段The Starry Night中的during his 12-month stay at the mental hospital near Saint-Rem

18、y-de-Provence, France between 1889 and 1890.第四段The Harvesters中的The Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565.和第五段Guernica中的Guernica, a large black-and-white oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937.可知,The Amolfini Portra

19、it是最早创作的画。故选A。【2题详解】细节理解题。根据The Starry Night中的When the Museum of Modem Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since become one of van Goghs most famous works.(1941年,当纽约现代艺术博物馆从一位私人收藏家手中买下这幅画时,它并不为人所知,但后来却成了梵高最著名的作品之一。)可知,The St

20、arry Night在1941年之前没有被广泛认可。故选B。【3题详解】推理判断题。根据Guernica的Guernica, a large black-and-white oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937.(格尔尼卡是一幅黑白相间的大型油画,由古巴画家巴勃罗毕加索于1937年创作。)和The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to be an anti-war symbol and

21、 a reminder of the tragedies of war.(这幅画描绘了战争的恐怖,因此成为反战的象征,并提醒人们战争的悲剧。) 可推断,巴勃罗毕加索创造的油画描述了战争的悲剧。故选D。【点睛】细节理解题是阅读理解中常见的题型。考生在做这类题时一定要仔细审题,弄懂题干,题干当中往往有重要信息,然后回文定位,找到依据。比如此题第2题,根据题干定位The Starry Night部分中的When the Museum of Modem Art in New York City purchased the painting from a private collector in 194

22、1, it was not well known, but it has since become one of van Goghs most famous works.(1941年,当纽约现代艺术博物馆从一位私人收藏家手中买下这幅画时,它并不为人所知,但后来却成了梵高最著名的作品之一。)可知,The Starry Night在1941年之前没有被广泛认可。故选B。BTwenty years ago, I became involved in pet therapy (治疗) work. As digging deeper into the job, I had an urge to be a

23、 recorder of their daily work to let more and more people know their efforts and contributions. After all, they could not say our languages. It was when I got familiar with the work that I got my golden retriever puppy (金毛寻回犬), whom I named Angel. As she matured and went through obedience training,

24、I realized that she would be a good partner.Angel is ten now and still works every week. As a rule, she visits two hospitals, a day care for the elderly, and our librarys PAWS for Reading program. Angel has also helped out at a childrens special-needs camp. She is so popular that everywhere we go pe

25、ople recognize her, especially the kids she has worked with.We have seen some very special things through our pet therapy work. I brought Angel to our local hospital to visit a woman who was completely paralyzed (瘫痪的) on her right side from a stroke. One day, my husband, Jack asked her if she wanted

26、 to give Angel a treat. She nodded and gently took the treat, raised her right hand and started petting Angel. Her friend was in the room and said, “She hasnt been able to move that hand since she had her stroke!”Somehow it seems appropriate that when Angel visits the hospital, she also performs tri

27、cks for the patients with her paws. The best one is when she crouches on the floor and crosses her paws. She stays still and doesnt move until Jack says “Best wishes”. Its the best wishes for all the people Angel meets as well as for her.4. Why does the author want to be a recorder?A. Pets cannot re

28、cord themselves.B. Pets should be highly praised.C. Pets labor should be made aware of.D. Pets daily work is important.5. How is Angels work?A. Busy but rewarding.B. Interesting but tiring.C. Funny and amusing.D. Important and demanding.6. What did Angel do for the paralyzed woman?A. She cured her d

29、isease.B. She visited her at times.C. She gave her best wishes.D. She played tricks on her.7. What is the best title for the passage?A. A loyal dog.B. Selfless love.C. A silent angel.D. Great devotion.【答案】4. C 5. A 6. B 7. C【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述作者参与宠物疗法(治疗)工作。并随着工作的深入,作者录下宠物的日常工作,在工作中,作者认识了金毛猎犬小狗(金毛寻回犬)

30、,取名天使。随着的宠物治疗工作的进行,作者看到了一些非常温暖人心的事情,他们虽然不会说话,但是他们以自己的方式给身边的人带来了良好的愿望。【4题详解】细节理解题。本题题干意为:为什么作者想成为一名记录员?根据第一段As digging deeper into the job, I had an urge to be a recorder of their daily work to let more and more people know their efforts and contributions.随着工作的深入,我很想记录下他们的日常工作,让更多的人知道他们的努力和贡献。可知C项:宠物

31、的劳动应该被大家注意到。符合题意;故答案为C。【5题详解】推理判断题。本题题干意为:安吉尔是怎样工作?根据文章第二段As a rule, she visits two hospitals, a day care for the elderly, and our librarys PAWS for Reading program. Angel has also helped out at a childrens special-needs camp. She is so popular that everywhere we go people recognize her, especially

32、the kids she has worked with.可知安吉尔工作非常忙里并且很受欢迎,故A项:忙碌但有所回报的。符合题意。B项:有趣,但是很累。C项:有趣的和有趣的。D:重要和要求高的。均不符合题意。故答案为A。【6题详解】推理判断题。本题题干意为:安吉尔为瘫痪的女人做了什么?根据文章第三段She nodded and gently took the treat, raised her right hand and started petting Angel. Her friend was in the room and said, “She hasnt been able to mo

33、ve that hand since she had her stroke!”和第四段Somehow it seems appropriate that when Angel visits the hospital, 可知安吉尔会去医院看他们。可知正确选项为B项:她有时去看她。A项:她治好了她的病。C项:她给了她最好的祝愿。D项:她捉弄了她;均不合题意。故答案为B。【7题详解】主旨大意题。通过全文概可知,文章主要介绍了作者认识了金毛猎犬小狗(金毛寻回犬),取名安吉尔。随着的宠物治疗工作的进行,作者看到了一些非常温暖人心的事情,他虽然不会说话,但是他们以自己的方式给身边的人带来了良好的愿望。可知

34、C项:一个无声的天使符合题意;故正确答案为C。CIf doctors want to test you for something, theyll usually take a blood or urine sample. But wouldnt it be much more convenient if they just asked you to breathe through a special instrument?In fact, your breath can say a lot about you. In traditional Chinese medicine, doctors

35、 draw a conclusion about the health state of a patient based on the smell of his or her breath; trained dogs and rats can identify the smells of the breaths of people suffering from certain cancers; traffic police also monitor drivers alcohol consumption by testing their breaths.Just like blood and

36、urine, your breath contains lots of “metabolites” the waste chemicals that the body produces, which vary from person to person. They are like personal health fingerprints, which is why scientists sometimes call them “breathprints”, according to Science Daily.Compared to blood or urine testing, breat

37、h testing takes only seconds instead of hours, and it requires neither a needle nor a container to hold the body fluids(液). This means the test can be taken frequently to better detect early signs of diseases and monitor the progress of a medical treatment.On the other hand, as an identifier, you mi

38、ght think that breaths are not as reliable as fingerprints since they might change based on what you eat. However, researchers in Zurich, Switzerland mapped 11 healthy volunteers chemical patterns by having them breathe through a special instrument, and they found that each pattern was unique and th

39、e patterns didnt change much throughout the day, reported BBC.“Our goal is to develop breath analysis to the point where it becomes competitive with the established analysis of blood and urine,” said Malcolm Kohler, professor at the University Hospital Zurich.8. According to the text we know that_.A

40、. breath varies from person to person based on foodB. your breath may give you away if you are not carefulC. doctors can test ones breath to find about his illnessD. trained dogs can identify people with certain cancers9. In comparison with blood or urine testing, breath testing is _.A. comfortable

41、and convincingB. traditional and reliableC. accurate and competitiveD. quick and convenient10. What is the authors attitude toward breath testing?A. Doubtful.B. Approving.C. Unconcerned.D. Worried.11. What can we infer from the text?A. Breath testing is reliable and may have a bright future.B. Blood

42、 or urine testing will be less used in medical treatment.C. Doctors have found the best way to detect early signs of diseases.D. Traditional Chinese medicine is becoming more and more popular.【答案】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】这是一篇说明文。短文介绍了一种新的测试方式:呼吸测试。呼吸测试比先前使用的其他测试方式都方便快捷,也有效。【8题详解】细节理解题。根据短文第一段“doctor

43、s draw a conclusion about the health state of a patient based on the smell of his or her breath”(医生基于病人的呼吸,总结出他/她的健康状况)可知,医生可以从病人的呼吸中知道病人的病情,故选C。【9题详解】细节理解题。根据第四段的“Compared to blood or urine testing, breath testing takes only seconds instead of hours,and it requires neither a needle nor a container

44、to hold the body fluids (体液)。”(和血液或尿液相比,呼吸测试只需要几秒而非几个小时,并且它不需要针头,也不需要装体液的容器)可知,和血液测试和尿液测试相比,呼吸测试耗时短,需要的东西少,方便快捷,故选D。【10题详解】推理判断题。根据第四段的“Compared to blood or urine testing, breath testing takes only seconds instead of hours,and it requires neither a needle nor a container to hold the body fluids (体液)

45、。”(和血液或尿液相比,呼吸测试只需要几秒而非几个小时,并且它不需要针头,也不需要装体液的容器。)和倒数第二段的 “However, researchers in Zurich, Switzerland mapped 11 healthy volunteers chemical patterns by having them breathe through a special instrument, and they found that each pattern was unique and the patterns didnt change much throughout the day,

46、 reported BBC.”(然而,来自瑞士苏黎世的研究人员让11名健康志愿者通过一种特殊的仪器进行呼吸,从而绘制他们的化学,他们发现每个图案都是都是独一无二的,且在一天中变化不大,BBC报道。)可知,呼吸测试比先前使用的其他测试方式都方便快捷,也有效。由此推知,作者支持这种新测试方法。故选B。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“However, researchers in Zurich, Switzerland mapped 11 healthy volunteers chemical patterns by having them breathe through a speci

47、al instrument, and they found that each pattern was unique and the patterns didnt change much throughout the day, reported BBC.”(然而,来自瑞士苏黎世的研究人员让11名健康志愿者通过一种特殊的仪器进行呼吸,从而绘制他们的化学,他们发现每个图案都是都是独一无二的,且在一天中变化不大,BBC报道。)可知,呼吸测试是有效的,再结合最后一段的“Our goal is to develop breath analysis to the point where it become

48、s competitive with the established analysis of blood and urine”(我们的目标是把呼吸测试发展到能与已有的血液和尿液分析具有竞争力的程度)可推知,呼吸测试可能会有一个光明的前途,会在市场中有竞争力。故选A。 DThe ancient tale of the Country Mouse and the Town Mouse was only the first to emphasize rural folks supposed simplicity when compared with more complex urbanites. H

49、owever, neuroscientists announce that, in fact, it is city living that can dull the wits.The new study led by Dr. Spiers at Nantes University describes how they used a dataset from 4 million people of a computer game, which tests navigating skills by asking players to memorise a map showing the loca

50、tion of checkpoints and then measuring how well players can find them, guided only by their mental map. Dr. Spiers and his colleagues examined the 4 million people from 38 countries, and found that the strongest indicator of a high score was a players age older people performed relatively poorly, wh

51、ich agrees with what researchers know about age-related cognitive (认知的) drop. But the benefit of rural living was strong enough to offset some of that. Data showed that a 70-year-old who grew up in the countryside had the navigational abilities of an average 60-year-old across the dataset.There is a

52、 huge gap between the navigation skills of rural and city people, and the researchers think they know why. Dr. Spiers says that the brains navigational abilities probably weaken in the less challenging city environment because they are not being used as much. Although cities may appear more detailed

53、, they also feature more clues to help residents find their way, such as numbered streets. In the countryside, however, one field tends to look much the same as another, so there are fewer landmarks to help guide the way.Neuroscientists already know that living and working in more complex environmen

54、ts can influence the function and structure of the brain. Brain scans of London taxi drivers, who have gained a good memory of the citys streets, show that they tend to have an enlarged hippocampus a region of the brain acting as a neural GPS, sensing position and path on an inside map of the enviro

55、nment.The harmful effect of city living on navigation is probably most serious in people under 16-18, Dr. Spiers says, because their still-developing brains respond and change the most according to outside stimuli (刺激). And while people who live in cities with young children should not be alarmed, t

56、he study does raise some interesting ideas for urban planners: keep their city designs not so simple perhaps. And for everyone else, it might be an idea to turn off maps on the phone.12. The study led by Dr. Spiers shows that .A. the seniors score higher at computer gamesB. rural life benefits peopl

57、es sense of directionC. participants are better at finding ways in citiesD. the young remember checkpoints better in maps13. The underlined word “offset”, in Para. 2 most probably means .A. achieveB. checkC. reduceD. replace14. Who will be mostly influenced by the harmful effect of city living on na

58、vigation?A. Taxi drivers.B. Computer players.C. Teenagers.D. Adults.15. What is the purpose of the passage?A. To introduce a new way of driver training.B. To expose the weakness of living in the urban area.C. To show the contrast between lives in the country and city.D. To present environments effec

59、t on ones ability to locate places.【答案】12. B 13. C 14. C 15. D【解析】这是一篇说明文。文章讲述了一项研究表明,生活在乡村里的人相较于城市居民有着更好的识别方向和道路的能力。【12题详解】细节理解题。根据第二段最后“But the benefit of rural living was strong enough to offset some of that. Data showed that a 70-year-old who grew up in the countryside had the navigational abili

60、ties of an average 60-year-old across the dataset.”可知,但农村生活的好处足以抵消部分影响。数据显示,一个在农村长大的70岁老人在整个数据集中具有平均60岁的导航能力。由此可知,在乡下生活的会促进、提高人的方向感。故选B项。【13题详解】词义猜测题。根据划线词所在句上文“Dr. Spiers and his colleagues examined the 4 million people from 38 countries, and found that the strongest indicator of a high score was a

61、 players age older people performed relatively poorly, which agrees with what researchers know about age-related cognitive (认知的) drop.(斯皮尔博士和他的同事们对来自38个国家的400万人进行了调查,发现得分最高的最有力指标是玩家的年龄年龄较大的人表现相对较差,这与研究人员所知道的与年龄相关的认知能力下降相符)”可知,年龄大会导致认知能力下降。再根据划线词所在句下文“Data showed that a 70-year-old who grew up in the

62、 countryside had the navigational abilities of an average 60-year-old across the dataset.”可知,数据显示,一个在农村长大的70岁老人在整个数据集中具有平均60岁的导航能力。由此推知,农村生活能够抵消年龄对认知能力的部分消极影响。由此可知,划线词offset与reduce意思接近。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据文章第四段“The harmful effect of city living on navigation is probably most serious in people under

63、16-18, Dr. Spiers says, because their still-developing brains respond and change the most according to outside stimuli (刺激).”可知,斯皮尔斯博士说,城市生活对导航的有害影响可能在16至18岁以下人群中最为严重,因为他们仍在发育的大脑对外界刺激的反应和变化最大。由此可知,青少年最容易受到城市生活对航行的有害影响。故选C项。【15题详解】推理判断题。根据第一段最后一句“However, neuro-scientists announce that, in fact, it i

64、s city living that can dull the wits.”可知,然而,神经科学家宣布,事实上,是城市生活使人的智慧变迟钝。并结合全文内容可知,本文就是通过用一项研究的结果向读者揭示,居住环境对于大脑识路、辨别位置能力的影响。故选D项。第二节根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you like traveling by bike? Even if you are an expert cyclist, deciding to travel by bike on an adventure will demand thorough

65、preparation and research. Here are some tips for you.Whether you have the best mountain bike under 300 or the best mountain bike under 200, safety is more important._16_Confirm your helmet is all set. If you are planning to ride in the night, have a light fixed on your helmet and on your bike. Make

66、sure its sharp enough for other cyclists and drivers to clearly see you._17_This will help you rule out some of the doubts you could be having on safety.If you are planning to travel with your bike, at least, be sure that you know how to change the tire in case of a flat. Also, you have to know how

67、to adjust your brakes accordingly. Knowing how to replace a slipped chain is just as important._18_Most importantly, bring your phone with you, a backup phone battery or portable charger and an ID card. If an accident happens, you might need to contact a friend or family for help._19_Its also import

68、ant to set aside some money for an emergency that you can easily access._20_You surely dont wish to get worn out, so pack healthy snacks to keep you energetic all through. Also dont forget to carry enough water in case you feel thirsty. Besides, pack appropriate clothing. It helps to check the weath

69、er forecast first to know the kind of dress youll need.A. Go over your map carefully.B. Take your bike for a long-distance test-ride.C. You need to feel as safe as possible with your bike.D Push yourself a bit further if you regularly exercise.E. Remember to bring with your appropriate tools for suc

70、h problems.F. Cycling demands much energy especially for a long distance.G. And an identification card will help to identify you just in case.【答案】16. C 17. B 18. E 19. G 20. F【解析】这是一篇说明文。决定骑自行车去冒险也需要充分的准备和研究。文章主要就骑自行车旅行给出了一些建议。【16题详解】根据上文“Whether you have the best mountain bike under 300 or the best

71、 mountain bike under 200, safety is more important.(无论你有最好的300以下的山地车,还是最好的200以下的山地车,安全更重要)”以及后文“Confirm your helmet is all set.(确认你的头盔都准备好了)”可知,前后文都在强调安全问题,后文提到了头盔,即确认自行车安全。C选项中safe与上文safety相对应。故C选项“你需要让你的自行车尽可能的安全”符合语境,故选C。【17题详解】根据后文“This will help you rule out some of the doubts you could be havi

72、ng on safety.(这将帮助你排除你在安全方面可能存在的一些疑虑)”可推知,本句是在说明一种有助于排除安全方面疑虑的做法,结合上文说明的是自行车的安全准备问题,可推知本句是在说明准备就绪后的自行车试骑。故B选项“带你的自行车去长途试骑”符合语境,故选B。【18题详解】根据上文“If you are planning to travel with your bike, at least, be sure that you know how to change the tire in case of a flat. Also, you have to know how to adjust

73、your brakes accordingly. Knowing how to replace a slipped chain is just as important.(如果你计划骑自行车旅行,至少要确保你知道在车胎瘪了的情况下如何换胎。此外,你必须知道如何调整刹车。知道如何更换滑落的链条也同样重要)”可知,上文主要提到了一些自行车出现故障的情况,本句为本段最后一句,承接上文说明解决这些机械故障的办法是要带工具,故E选项“记得带合适的工具来解决这些问题”符合语境,故选E。【19题详解】根据上文“Most importantly, bring your phone with you, a ba

74、ckup phone battery or portable charger and an ID card. If an accident happens, you might need to contact a friend or family for help.(最重要的是,带上你的手机,备用的手机电池或便携式充电器和身份证。如果发生意外,你可能需要联系朋友或家人寻求帮助)”可知,本段主要是在说明自行车骑行需要携带的一些重要物品,并说明了原因。且上文中an ID card可与G选项中an identification相对应。故G选项“以防万一,带一张可以用来确认身份的身份证”符合语境,故选

75、G。【20题详解】根据后文“You surely dont wish to get worn out, so pack healthy snacks to keep you energetic all through. Also dont forget to carry enough water in case you feel thirsty.(你肯定不希望自己累坏了,所以带些健康的零食,让自己精力充沛。此外,别忘了带足够的水,以防你感到口渴)”可知,后文说明的是骑车需要及时补充能量,说明骑自行车需要很多体力,且后文中energetic可与F选项中energy相对应。故F选项“骑自行车需要很

76、多体力,尤其是长途骑车”符合语境,故选F。第三部分 英语知识运用第一节 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Gabi Rizea, a former forest engineer from Craiova, Romania, became a wood carver completely by accident. Three years ago, after_21_himself with a new chainsaw(链锯), he started “playing” with it on the _2

77、2_he had in his workshop. He_23_to carve a human face into the wood, and to his surprise, it turned out pretty good. Then he kept_24_his skills. Today, he is so good at it that he is_25_to work his magic on the old tree stumps(树桩) in the local parks in his home city.He sometimes draws the_26_he want

78、s to carve, but in most cases, the wood just doesnt match his_27_. He has no choice but to_28_in order to match the material available, which sometimes leads to even more_29_results. Gabis most popular creation is “Water Pouring from Bucket”, a masterpiece carved from an old ash tree. After he_30_th

79、at half the stump was rotten(腐烂的), it ended up becoming the water flowing from a bucket._31_, photos of “Water Pouring from Bucket” have grown in popularity online. He has created many artworks like this so far, and they have made the city_32_and more artistic. Following his recent_33_to fame on the

80、 Internet, Gabi has been asked by other Romanian cities to_34_their old tree stumps into artworks. He promised to honor their requests, but out of_35_for his home city, he will never create the artworks_36_to those in his hometown.Gabi can turn a stump into an artwork in just two days. Though he has

81、 a lot of_37_, the Romanian artist recently got into an art school in order to_38_master wood carving.He has been_39_for his contribution by the city government. When mentioning the_40_he has made, he always says he does the same thing other people can do to make our world more beautiful.21. A. shar

82、ingB. equippingC. fillingD. showing22. A. woodB. tableC. stoneD. wall23. A. failedB. stoppedC. continuedD. attempted24. A. changingB. testingC. improvingD. repeating25. A. orderedB. threatenedC. allowedD. taught26. A. mapsB. designsC. graphsD. levels27. A. needsB. answersC. wordsD. ideas28. A. adjus

83、tB. apologizeC. sighD. abandon29. A. impressiveB. strangeC. directD. terrible30. A. believedB. promisedC. discoveredD. guessed31. A. ObviouslyB. RidiculouslyC. FortunatelyD. Recently32. A. cleanerB. nicerC. largerD. older33. A. riseB. attitudeC. powerD. adaptation34. A. talkB. divideC. transformD. t

84、ranslate35. A. regretB. benefitC. demandD. respect36. A. oppositeB. similarC. rudeD. harmful37. A. talentB. moneyC. timeD. knowledge38. A. fullyB. quicklyC. happilyD. firstly39. A. challengedB. acceptedC. awardedD. proved40. A. troubleB. choiceC. preparationD. difference【答案】21. B 22. A 23. D 24. C 2

85、5. C 26. B 27. D 28. A 29. A 30. C 31. D 32. B 33. A 34. C 35. D 36. B 37. A 38. A 39. C 40. D【解析】这是一篇记叙文。主要记叙了罗马尼亚Gabi Rizea意外成为了一名木雕师,介绍了他开始从事木雕的经过以及成名过程。他的作品在网上走红,其他城市也纷纷邀请他来把树桩变成艺术品。尽管这位罗马尼亚艺术家很有天赋,但为了全面掌握木雕,他最近进入了一所艺术学校。每当提到他所做的改变,他总是说他做了其他人可以做的事情使我们的世界更美丽。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:三年前,在给自己配备了一把新的链锯后,

86、他就开始在车间里的木材上“玩”起了电锯。A. sharing分享;B. equipping配备,装备;C. filling装满;D. showing展示。结合后文“himself with a new chainsaw”可知指配备了新链锯,equip with“配备”。故选B。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:三年前,在给自己配备了一把新的链锯后,他就开始在车间里的木材上“玩”起了电锯。A. wood木材;B. table桌子;C. stone石头;D. wall墙壁。根据后文“to carve a human face into the wood”可知是在木材上使用电锯。故选A。【23题

87、详解】考查动词词义辨析。句意:他尝试在木头上刻一张人脸,令他惊讶的是,效果相当好。A. failed失败;B. stopped停止;C. continued继续;D. attempted尝试。结合后文“to carve a human face into the wood, and to his surprise, it turned out pretty good”可知指尝试在木头上雕刻人脸,应用attempt。故选D。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:然后,他不断提高自己的技术。A. changing改变;B. testing测试;C. improving提高,改善;D. repeat

88、ing重复。结合后文“he is so good at it”提到他如今很擅长,可知他一直在提高自己的技术。故选C。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:如今,他已经非常擅长了,以至于他可以在家乡公园里的老树桩上施展他的“魔法”。A. ordered命令;B. threatened威胁;C. allowed允许;D. taught教学。结合后文“to work his magic on the old tree stumps in the local parks in his home city”可知指Gabi被允许在在家乡公园里的老树桩上进行木雕,应用be allowed to do sth

89、.“被允许做某事”。故选C。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:他有时画他想雕刻的设计,但在大多数情况下,木材不符合他的想法。A. maps地图;B. designs设计;C. graphs图形;D. levels水平。结合前后文语境“He sometimes draws the he wants to carve”可知Gabi有时会画下自己想要在木材上雕刻的设计(designs),其他选项不符合语境。故选B。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:他有时画他想雕刻的设计,但在大多数情况下,木材不符合他的想法。A. needs需要;B. answers回答;C. words话语;D. idea

90、s想法。结合后文“in order to match the material available”可知Gabi的设计有时候找不到合适的木材来匹配,他只能做出调整,即“设计”是Gabi的想法,故应用ideas。故选D。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:他别无选择,只能进行调整,以便与可用的材料相匹配,这有时会导致更令人印象深刻的结果。A. adjust调整;B. apologize道歉;C. sigh叹息;D. abandon抛弃。根据后文“in order to match the material available”可知木雕有时候并不能找到完全合适的材料,所以只能根据材料做出调整。故

91、选A。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:他别无选择,只能进行调整,以便与可用的材料相匹配,这有时会导致更令人印象深刻的结果。A. impressive令人印象深刻的;B. strange奇怪的;C. direct直接的;D. terrible糟糕的。结合后文“a masterpiece carved from an old ash tree”可知此处想表达根据木材所进行的木雕有时会诞生出令人印象深刻的作品,后文则举出了一个例子。故选A。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:当他发现树桩有一半腐烂了,结果树桩就变成了从桶里流出的水这样的作品。A. believed相信;B. promise

92、d承诺;C. discovered发现;D. guessed猜测。结合后文“that half the stump was rotten”可知Gabi发现(discovered)树桩腐烂了。故选C。【31题详解】考查副词词义辨析。句意:近日,“Water Pouring from Bucket”的照片在网上走红。A. Obviously显然;B. Ridiculously可笑地;C. Fortunately幸运地;D. Recently目前。结合后文“photos of Water Pouring from Bucket have grown in popularity online”可推知照

93、片走红应该是最近的事情,其他选项不符合语境。故选D。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:到目前为止,他已经创作了许多这样的艺术品,这些艺术品使这个城市变得更美好、更有艺术气息。A. cleaner更干净的;B. nicer更好的;C. larger更大的;D. older更老的。根据后文“and more artistic”可知此处应填一个与artistic类似的褒义词,用来形容艺术品使这个城市变得更美好(nicer)、更有艺术气息。故选B。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:随着Gabi在网上的走红,罗马尼亚其他城市也纷纷邀请他来把他们的树桩变成艺术品。A. rise增加;B. att

94、itude态度;C. power力量;D. adaptation改编。结合上文“photos of Water Pouring from Bucket have grown in popularity online”可知Gabi在网上走红了,rise to fame“成名,走红”。故选A。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:随着Gabi在网上的走红,罗马尼亚其他城市也纷纷邀请他来把他们的树桩变成艺术品。A. talk谈话;B. divide分开;C. transform转换;D. translate翻译。结合后文“their old tree stumps into artworks”可知指

95、把树桩变成艺术品,transform into“转变成”。故选C。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:他答应尊重他们的要求,但出于对家乡的尊重,他不会再创作与家乡的艺术品相似的作品。A. regret后悔;B. benefit利益;C. demand要求;D. respect尊重。后文提到Gabi不会在其他城市创作和家乡类似的作品,可知他是出于对家乡的尊重。故选D。【36题详解】考查形容词词义辨析。句意:他答应尊重他们的要求,但出于对家乡的尊重,他不会再创作与家乡的艺术品相似的作品。A. opposite相反的;B. similar相似的;C. rude粗鲁的;D. harmful有害的。根

96、据前后文语境“he will never create the artworks . to those in his hometown”可知指Gabi不会再创作与家乡的木雕相似的作品。故选B。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:尽管这位罗马尼亚艺术家很有天赋,但为了全面掌握木雕,他最近进入了一所艺术学校。A. talent天赋,才能;B. money金钱;C. time时间;D. knowledge知识。结合上文Gabi自学木雕,变得很擅长这门技艺,可知他很有天赋。故选A。【38题详解】考查副词词义辨析。句意:尽管这位罗马尼亚艺术家很有天赋,但为了全面掌握木雕,他最近进入了一所艺术学校。A.

97、 fully全面地,完全地;B. quickly快速地;C. happily快乐地;D. firstly首先。结合上文“the Romanian artist recently got into an art school in order to”可知Gabi的木雕已经很熟练,进入艺术学校是为了全面(fully)掌握木雕。故选A。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:市政府表扬了他的贡献。A. challenged挑战;B. accepted接受;C. awarded嘉奖,授予;D. proved证明。结合后文“for his contribution by the city governme

98、nt”可知市政府表扬了Gabi的贡献。故选C。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:每当提到他所做的改变,他总是说他做了其他人也可以做的事情使我们的世界更美丽。A. trouble麻烦;B. choice选择;C. preparation准备;D. difference差异。上文提到Gabi对城市作出了贡献,结合后文“he has made”可知此处为短语make a difference“有影响,有关系”。故选D。第二节新概念原文填空:根据原文填入正确的单词或短语,答案可能是一词或多词。He slept very well for the first two nights, but on t

99、he third night, a storm_41_.A gust of wind_42_the bed off the roof and sent it_43_into the courtyard below. The young man did not wake up until the bed_44_the ground.I sat in the front of the bus to get a good_45_of the countryside. After some time, the bus stopped._46_, I realized with a shock that

100、 I was the only passenger left on the bus. “Youll have to get off here,” the conductor said. “We are going back now,” said the conductor.“Well, in that case, I_47_stay on the bus,” I answered.First of all, he wrote out a long list of all the foods which_48_. The list_49_most of the things Herbert lo

101、ves: butter, potatoes, rice, beer, milk, chocolate, and sweets. Yesterday I paid him a visit. I rang the bell and was not surprised to see that Herbert was still as fat as ever. He led me into his room and hurriedly hid a large parcel under his desk. It was_50_that he was very embarrassed.【答案】41. bl

102、ew up 42. swept 43. crashing 44. had struck 45. view 46. Looking round 47. prefer to 48. were forbidden 49. included 50. obvious【解析】这是由三个小故事组成的记叙文。第一故事讲述了一个年轻人的美梦告终。第二个故事讲述了一个年轻人的汽车之旅。第三个故事讲述了Herbert渴望的食物。【41题详解】考查固定短语和时态。句意:头两个晚上他睡得很好,但到了第三个晚上,暴风雨来了。根据后文A gust of wind和原文内容可知,blow up(风、暴风雨) 大作,固定短语,

103、根据前文slept 可知,空处动词blow需用其过去式blew。故填blew up。【42题详解】考查动词时态。句意:一阵狂风将床吹过屋顶,然后坠入庭院内。空处需用动词作谓语,根据原文内容可知,动词sweep“猛烈吹过”,符合题意,由后文sent 可知,空处谓语动词需用一般过去时。故填swept。【43题详解】考查非谓语动词。句意同上。根据原因内容可知,空处需用动词crash“碰撞”,符合题意,send sth. doing 使快速(或猛然)移动,固定搭配。故填crashing。【44题详解】考查时态。句意:那年轻人直到床撞到地上才醒来。根据原文内容可知,空处需用动词strike“碰撞”,此处

104、表示过去的过去发生的动作,谓语动词需用过去完成时态。故填had struck。【45题详解】考查名词。句意:我坐在公共汽车的前面,以便能很好地看到乡下的景色。形容词good后需接名词,根据原文内容可知,view景色,名词,符合题意。故填view。【46题详解】考查非谓语动词和固定短语。句意:环顾四周,我吃惊地意识到我是车上唯一剩下的乘客。根据原文内容可知,look around环顾四周,固定短语,符合题意,动词look与主句主语I之间是主动关系,所以空处需用现在分词looking作状语,句首单词首字母需大写。故填Looking around。【47题详解】考查固定短语和时态。句意:好吧,那样的

105、话,我宁愿呆在公共汽车上。空处需用动词作谓语,根据原文内容可知,prefer to do sth.更喜欢做某事,固定短语,符合题意,此处表示当前情况,谓语动词需用一般现在时态,主语是第一人称I,谓语动词需用原形。故填prefer to。【48题详解】考查被动语态和主谓一致。句意:首先,他列了一张长长的单子,列出了所有禁止食用的食物。分析句子结构可知,定语从句缺少谓语,根据原文内容可知,forbid禁止,动词,符合题意,由主句谓语动词wrote 可知,空处谓语动词需用一般过去时,因为被禁止,所以空处需用一般过去时的被动语态:was/were done,先行词是复数foods,be动词需用were

106、。故填were forbidden。【49题详解】考查时态。句意:这张单子上的大部分东西都是Herbert 喜欢吃的:黄油、土豆、米饭、啤酒、牛奶、巧克力和糖果。空处需用动词,结合原文和空后内容可知,include包括,动词,符合题意,由前后文谓语动词时态可知,空处谓语动词需用一般过去时。故填included。【50题详解】考查形容词。句意:很明显,他很尴尬。空处需用形容词作表语,根据原文内容可知,obvious明显的,形容词作表语,符合题意。故填obvious。第三节:单词、词组填空请用Book 5 Units 1-5和Book 6 Unit 1的单词或短语的正确形式填空,并将完整答案填入答

107、题卡。51. We will have a further discussion before we draw a final_(结论).(根据汉语提示单词拼写)【答案】conclusion【解析】【详解】考查名词。句意:在我们得出最后的结论之前,我们还要进一步讨论一下。根据汉语提示“结论”可知应填名词conclusion,作从句的宾语,上文a final提示应填单数名词。故填conclusion。52. I am more than_(欣喜的) to hear from you. (根据汉语提示单词填空)【答案】delighted【解析】【详解】考查形容词。句意:收到你的来信我非常高兴。根据

108、汉语提示“欣喜的”以及上文I am ,可知应填-ed结尾形容词delighted,作表语。故填delighted。53. I was uncertain whether the young man had_(以前的) experience of such work . (根据汉语提示单词填空)【答案】previous【解析】【详解】考查形容词。句意:我不确定这个年轻人以前是否有过从事这类工作的经验。根据汉语提示“以前的”,以及设空处后为名词,形容词修饰名词,可知设空处应为形容词。故填previous。54. I_(控告) of stealing money from her but in fa

109、ct it was the other way round. (根据汉语提示填空)【答案】was accused【解析】【详解】考查动词时态语态。句意:我被指控偷了她的钱,但事实恰恰相反。根据汉语提示“控告”可知应填动词accuse,作谓语,结合后文was可知为一般过去时,且主语与谓语动词构成被动关系,故应用一般过去时的被动语态。主语为I,谓语动词用单数。故填was accused。55. You may get_(受伤) when playing with a knife. (根据汉语提示单词填空)【答案】injuredinjuries【解析】【详解】考查名词或形容词。句意:玩刀的时候你可能

110、会受伤。此处动词get可以作为实义动词或系动词,作为实义动词时,其后接名词作宾语,此时空处需用名词injury“受伤”,表示泛指,名词需用复数;get作为系动词时,其后需接形容词injured“受伤的”作表语。故填injuredinjuries。56. We are_(坚决地) opposed to the practice of power politics between nations. (根据汉语提示单词填空)【答案】firmly【解析】【详解】考查副词。句意:我们坚决反对国家间实行强权政治。根据汉语提示“坚决地”可知应填副词firmly,修饰短语be opposed to,作状语。故

111、填firmly。57. The new technology, if_(运用) to rice growing, will help increase the grain output. (根据汉语提示单词填空)【答案】applied【解析】【详解】考查省略句。句意:这项新技术如果应用于水稻种植,将有助于提高粮食产量。根据汉语提示“运用”可知应填动词apply作谓语,if引导状语从句遵循“主将从现”原则,用一般现在时,且主语与谓语动词构成被动关系,故应用一般现在时的被动语态。从句完整为if (the new technology is)applied to rice growing。if引导状

112、语从句时,常省略和主句一样的主语和从句中的be动词。故填applied。58. Sitting on a sofa in her room, Welty, a slim_(身材) in a simple gray dress,looked pleased with this explanation. (根据汉语提示单词填空)【答案】figure【解析】【详解】考查名词。句意:身材苗条,穿着一件简单的灰色连衣裙的Welty坐在她房间的沙发上,听了这个解释,显得很高兴。根据汉语意思“身材”可知应填名词figure,上文a slim提示应填单数名词。故填figure。59. Despite the

113、fact that all three teams_(采用) different approaches to the problem, they all succeeded. (根据汉语提示单词拼写)【答案】adopted【解析】【详解】考查动词时态。句意:尽管这三个团队对这个问题采取了不同的方法,但他们都成功了。根据汉语提示“采用”可知应填动词adopt,在从句中作谓语,且结合后文succeeded可知应用一般过去时。故填adopted。60. No matter how carefully you plan your finances, no one can_(预测) when the u

114、nexpected will happen. (根据汉语提示单词填空)【答案】predict【解析】【详解】考查动词。句意:无论你如何仔细地计划你的财务,没有人能预测意外的事情什么时候会发生。根据汉语提示“预测”可知应填动词predict,作谓语,且can后跟动词原形。故填predict。61. The printer in the company_(出故障) again last week. (根据汉语提示完成句子)【答案】broke down【解析】【详解】考查固定短语和时态。句意:公司的打印机上周又坏了。根据汉语提示“出故障”可知短语为break down,结合后文last week可知

115、应用一般过去时。故填broke down。62. Because of the bad weather, my mother_(生病) and lay in bed. (根据汉语提示完成句子)【答案】fell ill【解析】【详解】考查动词短语时态。句意:由于天气不好,我母亲病倒了,躺在床上。根据汉语提示“生病”,可知 所填的短语为fall ill ,设空处后面的and可知设空处和lay(躺)并列;设空处和lay在句中并列且作谓语,可知时态为一般过去时。设空处也应用过去式。故填fell ill。63. She_(开始从事)her teaching job in 2010. (根据汉语提示完成句

116、子)【答案】took up【解析】【详解】考查短语和时态。句意:她于2010年开始从事教学工作。根据汉语提示“开始从事”可知短语为take up,作谓语,结合后文in 2010可知应用一般过去时。故填took up。64. He ate_(很多) for supper yesterday because it was a merry feast. (根据汉语提示单词填空)【答案】a great deal【解析】【详解】考查固定短语。句意:昨天晚饭他吃了很多,因为那是一场欢乐的盛宴。根据汉语提示可知,a great deal很多,固定短语,在句中作状语,符合题意。故填a great deal。6

117、5. The teacher suggested that Tom go into the music store-room to see if any of the instruments there appealed_ him . (用适当的词填空)【答案】to【解析】【详解】考查固定短语。句意:老师建议汤姆到音乐室去看看那里有没有吸引他的乐器。根据句意“吸引”可知短语为appeal to。故填to。第四部分 写作单句改错增加:在缺词处加一个漏字的符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意: 每处错误及其修改均仅限一词。

118、66. It was not until the war was over when he returned home.67. I wish he has helped me when I was in trouble.68. The books were all neatly in a place, carefully arranged.69. It is suggested that enough money collected to fund the project.70. Though tiring, Professor Wang still kept giving the stude

119、nts a lecture.71. Doing some exercise every day contributes to keep you healthy.72. Among the goods is Christmas trees, flowers, candles and toys.73. If I am you, I wouldnt answer the call.74. Without any possession, he is having a hard time.75. The singer sang a song called Dont Cry, makes the audi

120、ence on the spot burst into tears.【答案】66. whenthat 67. hashad 68. 去掉a 69. money后加be 70. tiringtired 71. keepkeeping 72. isare 73. amwere 74. possessionpossessions 75. makesmaking【解析】【66题详解】考查强调句。句意:直到战争结束他才回家。此句为含有not until的强调句的固定结构:it is/was +not until+强调成分+其它。故将when改为that。【67题详解】考查虚拟语气。句意:我希望他在我困难

121、的时候帮助过我。虚拟语气在wish后的从句中同过去的事实相反应用had+动词的过去分词。结合“when I was in trouble”当我处于困境中的时候,可知和过去的事实相反。故将has改为had。【68题详解】考查冠词。句意:书都放得整整齐齐,排列得很仔细。in place在适当的地方。故将a去掉。【69题详解】考查虚拟语气。句意:有人建议筹集足够的钱来资助这个项目。名词性从句中含有suggest,应用虚拟语气,在名词性从句中的谓语动词应用(should)+动词原形。从句的主语和谓语之间时被动关系。故在money后面加be。【70题详解】考查形容词。句意:王教授虽然很累,但还是不停地给

122、学生讲课。tiring修饰物,tired修饰人,此处是指王教授很累,修饰的人,故将tiring改成tired。【71题详解】考查非谓语动词。句意:每天做一些运动有助于保持健康。contribute to doing sth有助于做某事。故将keep改为keeping。【72题详解】考查主谓一致。句意:商品中有圣诞树、鲜花、蜡烛和玩具。此句为倒装句,句子的主语为Christmas trees, flowers, candles and toys,谓语应用复数。故将is改为are。【73题详解】考查虚拟语气。句意:如果我是你,我就不会接电话。结合句意,虚拟语气表示同现在的事实相反。故将am改为we

123、re。【74题详解】考查名词。句意:没有任何财产,他的日子很不好过。此处表示没有任何的财产,应用复数形式。故将possession改为possessions。【75题详解】考查非谓语动词。句意:歌手唱了一首叫“不要哭”的歌,使在场的观众都哭了起来。make在句中做非谓语,表示结果,故将make改为making。第二节:书面表达76. 假定你是校学生会记者李华,上周日晚高一年级的同学举行了迎国庆唱红歌 (patriotic songs)比赛活动,请你为校英语报写一篇报道。内容包括:1.比赛时间地点。2.晚会比赛情况。 3.活动意义。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯

124、。Sing Loud for Motherland_【答案】Sing Loud for MotherlandIn order to celebrate the coming National Day, students of senior 1 took part in a singing competition at the school art centre last Sunday evening.The competition started at 8 p.m. and lasted two hours. Students from twenty classes took turns to

125、 sing their chosen patriotic songs. Their performances in which they made up and wore beautiful costumes were so wonderful that the audience were all thrilled. After the heated competition, the classes which gave superb performances were presented awards by the school leaders. It was evident that th

126、e activity was well organized and the competition went on smoothly and successfully. The activity was highly spoken of because not only did it enrich the students school life but also developed their feeling of respect and love for our great motherland.【解析】【分析】本文属于应用文。要求考生以校学生会记者李华的身份,就上周日晚高一年级同学举行的

127、迎国庆唱红歌 (patriotic songs)比赛活动为校英语报写一篇报道。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般过去时结构:按照新闻报道的写作格式特点,采用总分法要求:1.比赛时间地点。2.晚会比赛情况。 3.活动意义。第二步:列提纲 (重点词(组)celebrate the National Day; take part in a singing competition; take turns to do sth.; patriotic songs; be presented awards; go on smoothly and successfully; spe

128、ak highly of; enrich the students school life; develop ones feeling of respect and love for our great motherland.第三步:连词成句1. In order to celebrate the coming National Day, students of senior 1 took part in a singing competition at the school art centre last Sunday evening.2. The competition started a

129、t 8 p.m. and lasted two hours. 3. Students from twenty classes took turns to sing their chosen patriotic songs. 4. Their performances in which they made up and wore beautiful costumes were so wonderful that the audience were all thrilled. 5. After the heated competition, the classes which gave super

130、b performances were presented awards by the school leaders. 6. It was evident that the activity was well organized and the competition went on smoothly and successfully. 7. The activity was highly spoken of because not only did it enrich the students school life but also developed their feeling of r

131、espect and love for our great motherland.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)表并列补充关系: not onlybut (also)注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1 Their performances in which they made up and wore beautiful costumes were so wonderful that the audience were all thrilled.使用了“介词+关系代词”引导的定语从句和so that引导的结果状语从句。高分句型2 The activity was highly spoken of because not only did it enrich the students school life but also developed their feeling of respect and love for our great motherland.使用了并列连词not only but also、倒装句和原因状语从句。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1