1、课时素养评价十三Unit 5Warming Up & Reading. 单词拼写1. Chinese is one of the most complex(复杂的) languages in the world. 2. The most serious problem is the language barrier(障碍). 3. It is a mild(温和的)morning and the sun is shining. 4. I was doing temporary(临时的)secretarial work. 5. He squeezed(挤出)through a narrow op
2、ening in the fence. 6. What does the general symptom(症状)of the cold have? 7. His dark skin(皮肤) and strong body are results of hard labor. 8. I have a good ability of communication, which is vital(重要的) for being a volunteer. 9. Besides, the computer radiation(辐射) is doing harm to our health. 10. Stay
3、 away from bad life habits, such as smoking and overworking, which severely damage the body organs(器官). . 单句语法填空1. All varieties(variety)of goods for daily use are available. 2. The more he thought of it the more unbearable (bear) it became. 3. There are hundreds of poisonous (poison) spiders and sn
4、akes. 4. This machine helps you to squeeze more juice out. 5. As we all know, healthy habits are important to our physical and mental health. 6. Her face has swollen (swell) with the toothache since last week. 7. I am really against talking to people online unless I know them. 8. They think that it
5、is a waste of time and that we may get injured(injure) in the process. 9. Bob said mildly (mild) that it was his umbrella, not mine. 10. I dont think his advice is in place. . 完成句子1. There was a time when I tried to break the bonds of our friendship, but she has never given up on me. 曾经有一段时间, 我试图中断我
6、们的友谊, 但她从未对我失望过。2. Its important that we enjoy breakfast every day, because we consume much energy while studying. 我们每天吃早餐很重要, 因为学习的时候我们会消耗大量能量。3. If possible, Ill take part in some social activities so that I can know more about society. 如果可能的话, 我将参加一些社会活动以便于我能够更多地了解社会。4. As is scheduled, the activ
7、ity will take place at 8: 00 am on Saturday. 正如安排的那样, 活动将于周六早晨八点举行。5. Using an iPad, we can download a lot of learning materials and read books. 使用iPad, 我们可以下载很多学习资料和读书。. 阅读理解ALarry Ritsema was out for an early morning jog around his neighborhood on one weekend. On a quiet street, he began to feel w
8、eak. Suddenly, everything went black. Larry fell to the ground. Less than a minute later, Tom Alguire passed by on his bicycle. He caught sight of a man lying on the roadside, so he jumped off his bike and ran over. He recognized Larry immediately, because he had been Larrys doctor for nearly 20 yea
9、rs. Dr. Tom felt for a pulse (脉搏) at first. Finding none, he began to give Larry first aid. It wouldnt restart Larrys heart, but it would keep the blood flowing until someone else arrived. Tom could only hope someone would come by soon, around six oclock in the morning on a holiday weekend. Tom coul
10、dnt stop pressing Larrys chest to run for helpLarrys brain cells would die without the blood. And Tom didnt have a cell phone with him. Soon, a car did drive by. But the driver ignored Toms appeal for help. What was he going to do? Tom was very worried. Finally, another car came down the road, drive
11、n by Michael Saliot, a U. S. Coast Guard Officer. Michael wasnt one to pass up a chance to help a person in need. He quickly dialed 911. Doctors then found that Larry had suffered a heart attack and there were severe blockages in two of Larrys major arteries (动脉). Only the timely arrival of Dr. Tom
12、saved his life. How did Dr. Tom happen to be bicycling that morning, down that quiet street? It turned out that as Tom rode, his bike chain fell off. He spent about eight minutes fitting it back; otherwise, he would have seen nothing of Larrys problem. 【文章大意】这是一篇记叙文, 讲述了Larry心脏病发作晕倒在地, Tom对他施救的全过程。1
13、. Doctor Tom gave Larry first aid in order to _. A. wake up LarryB. keep Larrys blood flowingC. restart Larrys pulseD. stop Larry from bleeding【解析】选B。细节理解题。根据第三段中的Finding none, he began to give Larry first aid. It wouldnt restart Larrys heart, but it would keep the blood flowing until someone else a
14、rrived. 可知, Tom对Larry进行急救是为了保持他的血液流通。2. Why didnt Tom call 911 for help? A. He couldnt stop pressing Larrys chest. B. He was waiting for someone else for help. C. He was so nervous that he forgot to do it. D. He didnt take a cell phone with him. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的And Tom didnt have a cell phone wi
15、th him. 可知, Tom没有带着手机, 所以无法打急救电话。3. Which of the following is TRUE according to the text? A. Tom Alguire saw Larry when Larry fell to the ground. B. Larry Ritsema went to work early on foot that morning. C. Tom fitted his bike chain back after Larry was sent to hospital. D. Michael Saliot was a man
16、who is always ready to help others. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段中的Michael wasnt one to pass up a chance to help a person in need. 可知, 迈克尔不是一个会放弃帮助别人的机会的人, 因此推断他是一个随时都会帮助别人的人。BAbout eight years ago, Mary Grace Henry of Harrison, New York, asked for a sewing machine (缝纫机) for her birthday. She wanted to design
17、and sell headbands (头巾) to pay for just one African girls schooling. Now, 11, 000 headbands later, Mary Grace has sold enough to give 45 girls living in poverty (贫穷) the gift of an education. Henry is the founder of Reverse The Coursea headband-making business that gives 100 percent of the money it
18、makes toward educational chances for girls, primarily in Uganda and Kenya. Henry had the idea to start her business after learning about early marriage in some developing countriesa practice that greatly reduces (减少) the likelihood of a girl receiving education. There are about 67 million child brid
19、es (新娘) worldwide, according to the International Center for Research on Women (ICRW). Girls in poor communities in the developing world are greatly affected by the practice, which “repeats the cycle of poverty, ” according to the organization. On November 6, Henry won a World of Children Award for
20、her work to fight against the practice through educational chances. According to the organization, $35, 000 will be given to support Reverse The Courses work by providing money for student workshops and programs for girls in poor Africa. “The greatest difficulty of education faced by both girls and
21、boys is poverty, ” Henry told the awards organization. “Girls, though, face a second hurdle that is far more difficult to address: their culture. In many countries throughout the world, girls are viewed as having not just less value than boys, but often little or no value. ”“When you see a need, act
22、, ” Henry said of the advice shed give to others who want to make change. “Dream big, but start small, taking little steps. Set a goal and dont frighten yourself by thinking about the what-ifs. Each step taken will present both new chances and new difficulties. Face each one as it comes and then kee
23、p going. All those little steps, done with love, will lead you to places impossible to imagine. ”【文章大意】本文是记叙文。文章讲述了Mary Grace Henry建立Reverse The Course帮助非洲女孩获得教育机会的故事。4. Why did Henry found Reverse The Course? A. To develop girls sewing skills. B. To raise money for the homeless. C. To teach girls t
24、o design headbands. D. To help African girls receive education. 【解析】选D。细节理解题。由第三段中的Henry is the founder of Reverse The Course a headband-making business that gives 100 percent of the money it makes toward educational chances for girls, primarily in Uganda and Kenya. 可知, Henry建立了Reverse The Course, 目
25、的是想通过卖头巾获得资金去帮助非洲的贫困女孩, 为她们提供教育机会。5. What might surprise Henry greatly eight years ago? A. Girls having less value than boys. B. Child marriage in some countries. C. Health problems in poor Africa. D. Unfair schooling in some countries. 【解析】选B。推理判断题。由第一段可知, 八年前, Henry开始卖自己做的头巾; 再由第三段中的start her busi
26、ness after learning about early marriage in some developing countries a practice that greatly reduces the likelihood of a girl receiving education. 可知, Henry八年前了解到一些发展中国家的童婚问题导致很多女孩没有受到良好的教育、继而使得她们一直贫穷, 因此才萌生了卖头巾帮助她们的想法, 故推断童婚问题使她大为震惊。6. Which of the following best explains “hurdle” underlined in Pa
27、ragraph 6? A. Problem. B. Choice. C. Need. D. Mistake. 【解析】选A。词义猜测题。由画线词前的The greatest difficulty of education faced by both girls and boys is poverty以及画线词后的far more difficult to address: their culture. . . girls are viewed as having not just less value than boys, but often little or no value. 可知, h
28、urdle与difficulty意思相近, 即“障碍, 难题, 问题”。7. What did Henry advise readers to do? A. Treasure what they have. B. Put themselves in others shoes. C. Take small steps towards achieving their goal. D. Bring happiness to others with time and patience. 【解析】选C。细节理解题。由最后一段中Henry说的话可知, 她给那些想要改变这个世界的人提出了建议: 行动起来,
29、树立大梦想, 从小事做起, 采取步骤, 克服困难, 永不放弃, 终将有收获。. 完形填空(2020福州高二检测)Growing up, I always hid my thumbs (拇指) in my fists because of their unusual shape. 1 they do look more like big toes (脚趾) 2 thumbs. And from an early age, my thumbs 3 another name “toe thumbs”. In high school, I served as a cashier in a grocer
30、y store. One day, I was4 the bill of a sweet little old lady and as I 5 her change back to her, she suddenly took my hands and said in a thick Polish 6, “You are Polish! Look at those 7 Polish thumbs! They match mine! ” She raised her hands and 8 her thumbs to me that 9 weathered and wrinkled, looke
31、d exactly like mine! She 10 my hands again and said, “Be 11of those thumbs! ”Ill never forget that 30-second 12 with a stranger that forever 13 my view of a part of me I once was 14 at and now accept. As I was eating dinner with my son, Samuel, that night, he looked down at my hand 15 on the table n
32、ext to his and said, “Mommy! Our thumbs 16! ” I smiled and answered, “Yes, they do, buddy! Those are strong Polish 17 you have! Take pride in them! Maybe someday youll have a little boy or girl who will have the same thumbs! ” I 18 my son never hides his thumbs like I did. I hope hell be proud of th
33、eir “unusualness” and the 19 behind them. He inherits a(n) 20 part from me and that for me will always be beautiful! 【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了一位好心的老太太促使“我”勇于面对自己异常的大拇指, 建立自己“独特”的自尊、自爱和自豪感的故事。1. A. FortunatelyB. AdmittedlyC. NormallyD. Basically【解析】选B。不可否认, 它们的确看起来更像大脚趾, 而不是大拇指。fortunately“幸运地”; admittedly
34、“诚然, 不可否认地”; normally“正常地”; basically“基本地, 本质上”。2. A. other thanB. due toC. instead ofD. along with【解析】选C。它们看起来更像大脚趾, 而不是大拇指。instead of“代替, 而不是”符合语境。other than“除了以外”; due to “由于, 因为”; along with“与一起, 与同样地”。3. A. earnedB. clonedC. foundD. deserved【解析】选A。根据前一句中的“they do look more like big toes”可知, “我”
35、的大拇指赢得了另外一个名字“toe thumbs”。earn“赚得, 挣得, 赢得”; clone“克隆”; find“发现”; deserve“应得, 应受到”。4. A. checking outB. hunting forC. talking withD. watching over【解析】选A。一天, “我”正在核实一位和蔼可亲的、身材娇小的老太太的账单。check out“检查, 核实”。5. A. paidB. chargedC. donatedD. counted【解析】选D。正当“我”数好零钱给她的时候, 她突然抓住“我”的手。pay“付费”; charge“收费, 要价”;
36、donate“捐赠, 捐献”; count“数数”。6. A. tuneB. voiceC. languageD. accent【解析】选D。她用浓重的波兰口音说: “你是波兰人。”accent“口音”符合语境。tune“曲调, 调子”; voice“声音, 嗓音”; language“语言”。7. A. beautifulB. strangeC. longD. clumsy【解析】选A。根据下文可知, 老太太是在赞美这些独特的大拇指, 且文章最后一句出现了beautiful, 故此处选beautiful。8. A. passedB. showedC. recommendedD. offere
37、d【解析】选B。她举起她的手, 把她的大拇指给“我”看。show“给看”。9. A. tillB. unlessC. althoughD. once【解析】选C。尽管她的大拇指历经岁月风霜, 皱纹斑斑, 但是它们看起来和“我”的完全一样。根据语境, 此处应为although引导的让步状语从句, 在although与weathered之间省略了“her thumbs were”。10. A. raisedB. inspectedC. examinedD. held【解析】选D。根据上文中的“she suddenly took my hands”和空处后面的“my hands again”可知,
38、她又一次抓住“我”的手, 故选held。raise“举起, 抬起”; inspect“视察, 检查”; examine“检查”。11. A. proudB. skepticalC. afraidD. sure【解析】选A。根据下文中的“Take pride in them”和“be proud of”可知, 此处应选proud, be proud of“对感到骄傲/自豪”。12. A. appointmentB. bargainC. conversationD. deal【解析】选C。根据上文可知, “我”与这位陌生人进行了30秒的交谈。conversation“交谈”符合语境。appoint
39、ment“约会”; bargain“讨价还价”; deal“交易”。13. A. supportedB. changedC. provedD. hurt【解析】选B。这次交谈永远改变(changed)了“我”对自己的身体的一部分(大拇指)的看法。support“支持”; change“改变”; prove“证明”; hurt“伤害”。14. A. amazedB. terrifiedC. delightedD. embarrassed【解析】选D。“我”曾经为这一部分(大拇指)感到尴尬。be embarrassed at“对感到尴尬”; amazed“惊讶的”; terrified“非常害怕的
40、”; delighted“高兴的”。15. A. scratchingB. restingC. knockingD. drawing【解析】选B。那天晚上当“我”和“我”的儿子Samuel一起吃饭的时候, 他低头看“我”的手, “我”的手靠在桌子上, 紧挨着他的手。他说: “妈咪, 我们的大拇指一样。”rest“支撑, 倚靠”。16. A. differB. fitC. fightD. match【解析】选D。根据文章第二段中的“They match mine”可知, 此处应选match“相配, 相一致”; differ“有区别”; fit“适合”; fight“打斗, 争吵”。17. A.
41、fistsB. thumbsC. toesD. hands【解析】选B。根据上下文的内容可知, 此处应选thumbs。18. A. guaranteeB. figureC. prayD. insist【解析】选C。根据语境, 此处表示“我”祈祷(pray)“我”的儿子不要像“我”一样藏起他的大拇指。guarantee“保证”; figure“认为, 以为”; insist“坚持认为”。19. A. sceneB. lessonC. historyD. moment【解析】选C。“我”希望他将会为他的大拇指的“独特之处”和其背后的历史(history)感到骄傲。20. A. uniqueB. e
42、legantC. authenticD. sensitive【解析】选A。根据文章第一段第一句中的“unusual shape”和上文的“unusualness”可知, 他遗传了“我”身体中独特的部分, 故选unique“独特的”。elegant“优雅的”; authentic“真实的”; sensitive“敏感的”。. 阅读填句Developing a Modest AttitudeModesty generally refers to acceptable behavior. 1. Changing your attitude can help you become more modes
43、t. Have a healthy, realistic impression of yourself. 2. By being aware of your own strengths and weaknesses, you can avoid the arrogance(傲慢) and start to live more modestly. Try to see yourself the way others see you by asking your closest friends how they judge you. Ask about both the good and the
44、bad, and let your friends know youd like a fair and honest assessment(评价). 3, but dont let these things expand your self-importance or limit your life. 4. A modest person is defined by his or her humility. If youre trying to live more modestly, you should accept the fact that you do not know everyth
45、ing about yourself, and that you may need advice and guidance from others. Accept that you may be wrong from time to time. Remember that theres nothing wrong with this; no one is perfect, and no one can be right all of the time. 5. You may be to defend yourself, but by listening actively youll learn
46、 a great deal about yourself. Dont refuse the criticism others offer you, but dont accept or believe it all at face value. Ask other people who know you if theyve noticed similar patterns of behavior, and assess your need to improve while keeping your self-respect. A. Seek out advice and constructiv
47、e criticismB. Admit your good qualities and your positive achievementsC. Dont interrupt when someone is criticizing you or giving you adviceD. A modest person puts the needs of others ahead of his or her own needsE. Be kind to others and think about whether their needs are being metF. Being modest b
48、egins with how you see yourself and your place in the worldG. It is typically marked by a modest attitude and a desire to show kindness towards others【文章大意】本文是一篇说明文。谦虚是人类特有的精神境界, 也是最难以实现的。从一个人展示自己和向别人学习的态度就能看出这个人谦虚与否。要想自己的能力日益精进, 就要以谦虚的态度对待一切。如何培养一种谦虚的态度呢? 本文提出了一些有益的建议。1. 【解析】选G。空白处前句提到了Modesty的概念,
49、紧接着应该对此有所解释。选项G “它通常以谦虚的态度和向他人表达善意的愿望为标志”正符合该语境需要, 且句中的人称代词It指代的就是上文提到的Modesty概念。2. 【解析】选F。本段标题说明要想培养谦虚的态度, 首先得“客观真实地评价自己”, 选项F意为“谦虚始于你如何看待自己和你在世界上的位置”正是对段落主题的进一步解释。3. 【解析】选B。根据空白处后面语境“但是不要让这些东西扩大你的自我重要性或限制你的生活”可知, 空白处谈及的应是“承认你的优秀品质和积极的成就”, 空白处后面句子中的“these things”指代“good qualities and your positive
50、achievements”。4. 【解析】选A。选项A意为“寻求建议和建设性的批评”, 其中的关键信息“advice and constructive criticism”与下面几个段落中的复现信息“advice”和“criticism”吻合。5. 【解析】选C。通过空白处后面语境, 尤其是其中的关键信息 “listening actively”可知, “当有人批评你或给你建议时, 不要打断”, 要“积极倾听”, 这样“你会对自己有更多的了解”。阅读理解Photographer Lindsey Villatoro gave one family the most beautiful gift.
51、 She organized a fake wedding ceremony so that a terminally(晚期; 不治) ill father could walk his 11-year-old daughter down the aisle(红毯). Jim Zetz, 62, was diagnosed with stage 4 cancer and knew that he wouldnt be around for all the big moments in his daughter Josies life. So when Villatoro heard about
52、 the familys heartbreaking story, she decided to do something special for them. “One day youll wake up and realize youre given the opportunity to change someones life for the better, ” Villatoro wrote in the description of the wedding video. “You get-an idea, dont think twice and run with it. It was
53、 an honor doing this for them. ”Villatoro first met Zetz and his family when she was invited to take one of their final family photos together. When Zetzs wife mentioned that Josie was upset that her father wouldnt be around for “memories down the line”, Villatoro decided to help out. Amazingly, the
54、 photographer managed to organize a miniwedding in the familys backyard within 72 hours! With the help of financial contributions from the local community, she gathered a wedding cake, dress, flowers, and make-up for the little girl. Friends, family, and even strangers attended the event to show the
55、ir support. “Your dad may not live to see you get married, but he is here to walk you down the aisle today, ”Gary Galbraith, the pastor(牧师), said in the ceremony. The daddy and daughter relationship is one of the most special relationships in life. At the ceremony, Zetz placed a ring on Josies finge
56、r as the pastor called them “daddy and daughter”. Josies mini-wedding coincided(同时发生) with her 11th birthday. Her mother said, “I knew it would be her last birthday with her dad. If I were Josie, this would be the best gift anyone could give. ”“It was a beautiful ceremony, ” the neighbor Jennifer St
57、out said, “Its sad to think of someone so young losing her dad but at least she will have a memory of this event. ”【文章大意】这是一篇记叙文。一位父亲患有癌症即将离开人世, 一名摄影师为帮助他11岁的女儿实现愿望组织了一次婚礼让父亲陪伴女儿走过红毯。碰巧, 这一天也是女儿Josie 的生日, 这也许是她得到的最好的生日礼物。1. Why did Villatoro help to organize the wedding ceremony? A. To celebrate Jos
58、ies birthday. B. To meet Zetzs demand. C. To comfort the dying father. D. To grant Josies wish. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段最后一句 When Zetzs wife mentioned that Josie was upset that her father wouldnt be around for “memories down the line”, Villatoro decided to help out. 可推断她组织这次婚礼是为了满足Josie的一个愿望。2. From the p
59、assage, we can know that_A. Josie didnt know about her fathers illness. B. Josie was not satisfied with the wedding ceremony. C. the wedding ceremony gained much support. D. Zetz was fighting his illness bravely. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段的Friends, family, and even strangers attended the event to show their
60、 support. 可知, 这次婚礼得到了当地社区的大力支持, 同时家人、朋友和陌生人都来参加, 以表支持。3. Whats the main idea of the passage? A. The dying father walked his daughter down the aisle. B. The 11-year-old daughter was sad for losing her father. C. Photographer Lindsey Villatoro filmed an important event. D. Josie spent her last birthday with her dying father. 【解析】选A。主旨大意题。通读全文可知, 本文主要讲述了即将离开人世的父亲在摄影师以及当地社区的帮助下, 陪伴女儿走了一次婚礼红毯。