收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section A Starting out & Understanding ideas课后习题 外研版必修第二册.docx

上传人:a**** 文档编号:369278 上传时间:2025-11-28 格式:DOCX 页数:8 大小:34.83KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section A Starting out & Understanding ideas课后习题 外研版必修第二册.docx_第1页
第1页 / 共8页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section A Starting out & Understanding ideas课后习题 外研版必修第二册.docx_第2页
第2页 / 共8页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section A Starting out & Understanding ideas课后习题 外研版必修第二册.docx_第3页
第3页 / 共8页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section A Starting out & Understanding ideas课后习题 外研版必修第二册.docx_第4页
第4页 / 共8页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section A Starting out & Understanding ideas课后习题 外研版必修第二册.docx_第5页
第5页 / 共8页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section A Starting out & Understanding ideas课后习题 外研版必修第二册.docx_第6页
第6页 / 共8页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section A Starting out & Understanding ideas课后习题 外研版必修第二册.docx_第7页
第7页 / 共8页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section A Starting out & Understanding ideas课后习题 外研版必修第二册.docx_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit5OntheroadSectionAStartingout&Understandingideas必备知识基础练.单句填空1.Most of the people attending the course were (profession) women.2.Although he was so stubborn,I persuaded him to quit (smoke) at last.3.He is involved in the trouble now.If only he (listen) to his parents!4.It is said that the documen

2、tary has an impact many people.5.Those are words I have not (previous) used in any report.6.It is impolite to make bad (comment) on a persons appearance.7.Do you have to pay to get into the other (gallery) you mentioned?8.When it comes to (get) things done,hes useless and makes others disappointed.能

3、力素养提升练.阅读理解A(2022云南丽江高一上期末)主题语境:旅游景点难度系数:建议用时:7分钟For those who are keen to explore natural wonders and cultural heritage sites and to pursue(追求) the passion of local people for ice and snow in Jilin Province,now it is the time to go there.RimeobservationCompared with rime(雾凇)in other regions of Chin

4、a,rime in Jilin city is unique(独特的) because it is thick and crystal clear.A toothpick-thick tree branch can be covered in frost as thick as an adults thumb.The best time to observe is at 6-10 a.m.between November and February.WinterfishingChagan Lake is one of the top 10 largest freshwater lakes in

5、China.It covers more than 500 square kilometers.Winter fishing on Chagan Lake is an ancient tradition that dates back to the Liao Dynasty and Jin Dynasty.It was listed as a national-level intangible(无形的) cultural heritage item in 2008.HotspringsFor those who want to feel warm in winter in Jilin Prov

6、ince,the area of Changbai Mountains could be the best place to visit.The region,formed after a volcanic eruption in ancient times,holds hundreds of hot springs with an average temperature above 60.The hot springs are said to be good for health because of their stable flow,constant temperature and mi

7、neral-rich water.1.What makes rime special in Jilin city?A.Its observation time.B.Its thickness and clearness.C.Its unique tree branches.D.Its fame as a cultural heritage.2.Why is the area of Changbai Mountains worth a visit in winter?A.Because of hot springs.B.Because of the volcano.C.Because of th

8、e rime.D.Because of winter fishing.3.In which section of newspapers can you probably read this passage?A.Technology.B.Business.C.Travel.D.Art.B(2022广西玉林高一上期末)主题语境:旅游难度系数:建议用时:7分钟When Brad Ryan was young.He used to spend a good time with his grandma Joy.Ryan says,“I remember sleepovers at her house w

9、hen she would teach me to make cookies.”The two became distant(遥远的) when Ryans parents divorced(离婚),but then ran into each other 10 years later.Realizing how much he liked his grandmother and missed that lost time,he made a plan to spend time with her.About eight years ago,Ryan was telling Joy about

10、 his 2009 hike and many adventures living in the wilderness.“Her eyes softened and then she matter-of-factly said,I regret that I didnt get to see more things in life.It would have been nice to see the mountains,” Ryan recalls.“My heart broke for her.”It wasnt until a few years later that the two to

11、ok a trip to the Great Smoke Mountains.After a stressful work schedule.Ryan needed an escape to nature.So he invited his grandma to travel with him.They arrived late at night in the rain with Joy holding the umbrella while Ryan set up the tent.At 85,she had never slept in a tent before,but she climb

12、ed 2.3 miles on a trail,receiving high-fives all the way.“It was a life-changing trip that provided more purpose than anything I had ever done,” Ryan says.“Two years later I set up a GoFundMe called Grandma Joys Road Trip in the spirit of making up for the lost time and proving that youre never too

13、old to pack in a lifetime of adventure and travel.”In the past four years,theyre travelled more than 25,000 miles across 38 states.So far,theyve visited 29 of the 61 US national parks,with much of the adventure documented on Instagram.“You never know whats going to come out of her mouth,and its usua

14、lly interesting.I wouldnt want to travel the country with anyone else at this point.Of course we bet tired and have our angry moments.There have been difficult moments that we had to work through,but finally we get to where we need to be.”4.Why does Ryan set up Grandma Joys Road Trip on Instagram?A.

15、To make up for 10-year last time.B.To encourage others to travel a lot.C.To show his love for his grandma.D.To remember their unforgettable trip.5.What happened during Ryan and his grandmas trip?A.They got injured sometimes.B.They made many new friends.C.They overcame lots of difficulties.D.They nev

16、er got annoyed with each other.6.Whats the best title of the text?A.Brad Ryan likes Road TripsB.A Boy Travels with His GrandmaC.A Good and Adventurous BoyD.Memorable Moments in Ryans Life.七选五(2022山东济宁高一上期末)主题语境:旅游的益处难度系数:建议用时:6分钟Do you like travelling?Have you ever thought travelling is all just abo

17、ut fun?Actually,travelling provides us with fun and relaxation.1 Here are some reasons to make you realize that.Travelling helps explore new cultures.Every place in the world has a different culture,which depends upon the language spoken by the natives,the history of the place,and the lifestyle of t

18、he people.If you love to know about different cultures,then travelling is the best choice for you.2Travelling helps discover new cuisine(菜肴).3 Every place has a unique taste in food.If you are a foodie and love food so much then traveling allows you to explore true cuisine from different parts of th

19、e world.4 Today,it is important to build relationships.Travelling can help us in establishing new connections with people from different parts of the world.While travelling,you will come across many people whose interests match yours.Travelling helps bring out a new self.Most people are unwilling to

20、 step out of their comfort zone.5 Travelling is suitable for you if you want to experience great things.When you travel,you are not in a comfortable house,and everything you face may be different.At that time,you will overcome all the challenges that come your way.A.Travelling helps make new friends

21、.B.It does good to our physical and mental health.C.A trip without experiencing local food is incomplete.D.It makes you know the geography of the place and its traditions.E.It also gives us new experiences,enriching our knowledge and life.F.Travelling is the best way to spend some quality time with

22、your family.G.But you should keep in mind that new life starts when you change yourself.参考答案Unit5OntheroadSectionAStartingout&Understandingideas.1.professional2.smoking3.had listened4.on5.previouslyments7.galleries8.getting.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了吉林三个很有特色的旅游项目。1.B细节理解题。根据第二段中的“Comparedwithrimeinotherre

23、gionsofChina,rimeinJilincityisuniquebecauseitisthickandcrystalclear.”可知,吉林市雾凇独特之处在于它很厚且晶莹剔透。2.A细节理解题。根据最后一段中的“Thehotspringsaresaidtobegoodforhealthbecauseoftheirstableflow,constanttemperatureandmineral-richwater.”可知,因为长白山的温泉对人身体有好处,所以长白山值得一游。3.C推理判断题。根据第一段“Forthosewhoarekeentoexplorenaturalwondersan

24、dculturalheritagesitesandtopursuethepassionoflocalpeopleforiceandsnowinJilinProvince,nowitisthetimetogothere.”和文章描述可知,作者通过介绍吉林的三个有特色的旅游项目,希望人们去吉林旅游。由此可知,本文最有可能出现在报纸的旅游专栏。【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了为了让奶奶看到生活中更多的东西,Ryan带着80多岁的奶奶在38个州旅行了超过25,000英里,游览了美国29个国家公园,并记录在了Instagram上。4.A细节理解题。根据第二段“Thetwobecamedistan

25、twhenRyansparentsdivorced,butthenranintoeachother10yearslater.Realizinghowmuchhelikedhisgrandmotherandmissedthatlosttime,hemadeaplantospendtimewithher.”和第五段中的“TwoyearslaterIsetupaGoFundMecalledGrandmaJoysRoadTripinthespiritofmakingupforthelosttimeandprovingthatyourenevertoooldtopackinalifetimeofadve

26、ntureandtravel.”可知,Ryan做这个旅行是为了弥补失去的十年的时间。5.C细节理解题。根据最后一段中的“Therehavebeendifficultmomentsthatwehadtoworkthrough,butfinallywegettowhereweneedtobe”可知,他们克服了许多困难。6.B主旨大意题。文章第四段中的“Soheinvitedhisgrandmatotravelwithhim.”,及倒数第二段“Inthepastfouryears,theyretravelledmorethan25,000milesacross38states.Sofar,theyv

27、evisited29ofthe61USnationalparks,withmuchoftheadventuredocumentedonInstagram.”可知,文章讲述了Ryan带着他的奶奶一起去旅游的故事。.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章通过列举几个具体的理由来告诉我们旅游给我们带来了快乐和新的经历,让我们放松,丰富了我们的知识和生活。1.E上文“travellingprovidesuswithfunandrelaxation”说明旅游的好处,E项中的“alsogivesusnewexperiences,enrichingourknowledgeandlife”也是旅游的好处,与上文是

28、递进关系。2.D上文“Ifyoulovetoknowaboutdifferentcultures,thentravellingisthebestchoiceforyou”说明旅游让人了解不同的文化、地区,D项中“knowthegeographyoftheplaceanditstraditions”与上文内容一致。故选D项。3.C上文“Travellinghelpsdiscovernewcuisine”说明旅游让人发现新的菜肴,C项“Atripwithoutexperiencinglocalfoodisincomplete.”说明旅游中要体验新的菜肴,与上文一致。故选C项。4.A下文“Travellingcanhelpusinestablishingnewconnectionswithpeoplefromdifferentpartsoftheworld”说明旅游可以让人交到新朋友,A项“Travellinghelpsmakenewfriends.”与下文一致。5.G本段首句主题句“Travellinghelpsbringoutanewself”说明本段介绍旅游让人挖掘自我,展示新的自我,G项中的“newlifestartswhenyouchangeyourself”说明要改变自己,展示新的自我,与主题句内容一致。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1