收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:369175 上传时间:2025-11-28 格式:DOCX 页数:10 大小:32.96KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第6页
第6页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第7页
第7页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第8页
第8页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第9页
第9页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section A Welcome to the unit & Reading课后习题 牛津译林版必修第一册.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit3GettingalongwithothersSectionAWelcometotheunit&Reading必备知识基础练.单句语法填空1.Those tasks can be (definite) finished on time,if arranged properly.2. (frank),hard work doesnt necessarily lead to success.3.The holiday (original) served as a traditional celebration of the discovery of America in 1492.4.Al

2、l across the country, (recover) centers have begun building Healing Gardens.5.I suggested he work out a new plan but he didnt (response) to it.6.To our satisfaction,the Disneyland will make up for our (lose).7.I am beginning to feel awkward by my complete (ignore) of world history.8.He is the only p

3、erson who survived after the (explode).9.He often asked me whether the work was worth (do).10. you are poor or rich,you have to struggle for success.选词填空on the rocks,hang out,out of ones sight,pick up the pieces,make it,respond to,at a loss,in the wrong,in any case,let go of1.He me soon after receiv

4、ing my letter.2.When fear takes control of the mind,most of us will be and dont know what to do.3.At the railway station,the mother waved goodbye to her daughter until the train was .4.It suddenly came to her that she had been all along.5.You cannot live your childrens lives for them;you can only be

5、 there to when things go wrong.6.Frank was very ill,and the doctors didnt think hed .7.You must the idea that to be single is to be unhappy and unfulfilled.8.Having stayed indoors for long,she was eager to with friends.9.,if I could do it again,Id still make the same choice.10.The company has been s

6、ince the internet bubble was exploded.完成句子1.任何你老师要求你做的事儿都值得把它做好。(worth)Whatever your teacher asks you to do .2.不管成功与否,我们确实已尽了最大努力。(whether),we can be sure that we did our best.3.我们很高兴看到一些公司充分利用了这些资源。(see的复合宾语)We are glad to the resources.4.该是把他们的建议付诸实践的时候了。(it is/was time to do)their suggestion into

7、 practice.5.何时何地休带薪假还没有决定。for the on-salary holiday has not been decided yet.能力素养提升练.阅读理解A(2022吉林油田第十一中学高一期末)My 10-year-old Donna said,“Mom,I made a new friend at school today.Can she come over tomorrow?” Donna was a shy girl and I wanted her to make some friends to bring her out of her shell.“Sure,

8、honey,that sounds great,” I said,thinking back to my own best friend,Lillian.We lived across the street from each other in Washington Heights,New York.We met at the age of 10,too.Like my daughter,I was shy,but Lillian drew me out.She was one of the friendliest people in school,with shiny black hair

9、and a mile-wide smile.In senior high school,Lillian went on a trip to Florida.This was the first time we had to be away from each other for a few days.“Ill be back soon,” she told me.But three days later,Lillians sister told me that she had fallen into a river and hadnt come out any more.Soon,my fam

10、ily moved to New Jersey.Whenever I thought of her,tears came into my eyes.The next day Donna brought her new friend home.“Hi,Mrs Loggia,” the little girl said.Her hair was so shiny and black and she shot me a big smile.“My name is Laura.”My daughters new friend was so much like Lillian.I was still p

11、uzzled (迷惑) when Lauras mom came to pick her up later that afternoon.I opened the door to let her in.“Judy!” she cried.“Its me,Lillians sister,from Washington Heights.” Yes,my daughters friend looked familiar.She was Lillians niece (侄女).1.Who is the authors daughter?A.Lillian.B.Donna.C.Judy.D.Laura.

12、2.The underlined words in the first paragraph “to bring her out of her shell” mean .A.to help her become less shyB.to help her become smartC.to help her live happilyD.to help her walk out of her house3.Laura looked familiar to the writer because she .A.was the daughter of Lillians sisterB.was as old

13、 as her daughterC.was from Washington HeightsD.had shiny black hair and a big smile,too4.Why did the writer lose her best friend?Because .A.she moved to New JerseyB.they were different from each otherC.her best friend travelled to FloridaD.her best friend lost her life on a tripB(2022湖南衡阳一中高一上阶段练习)H

14、aving friends may well keep you healthier and help you deal with stress better.Some studies show that people with close friends have a greater ability to fight disease than people who are alone.Make friendship a priority(优先).Make full use of the time to be with friends even if it means letting the l

15、awn go unmoved or the dishes unwashed for a while.When you cant get together,use the phone to keep in touch.Open up to close friends.Maintaining a deep friendship requires a level of “heartfelt” intimacy(亲密).Dont be afraid to express your inner fears and disappointments.Listen to your friends when t

16、hey have problems,but offer advice only when they want.Help raise friends self-esteem when they are shaken by a job loss,or other such events.Have different friends for different activities,such as going to the movies,singing in a choir,and joining a bowling league.Dont wait for a friend to ask a fa

17、vor.When a friend has a fever,go to the store or ask teachers for help.Never take a friendship for granted.Like a good family,the friendship needs care and patience.Become a joiner.Find a group that matches your interests.Talk to strangers.Conversations started in museums,dining rooms,or bookstores

18、can lead to firm friendship.Join a club or two.It is an ideal place to meet others with similar interests.5.According to the passage,youd better offer advice to your friends .A.at any momentB.only when they are happyC.only when they need itD.only when you are glad6.What should we do to have friends

19、according to the author?A.Make friendship a priority.B.Open up to close friends.C.Never take a friendship for granted.D.All the above.7.Which of the statements is TRUE according to the passage?A.You should have different friends for the same activities.B.You should wait for a friend to ask a favor.C

20、.You should avoid talking with strangers in museums,laundry rooms,or bookstores.D.You should never take a friendship for granted.8.Which of the following is the best title for the text?A.The benefits of making friendsB.The ways to earn trust from othersC.How to make new friends and get along with th

21、emD.Having friends keeps us healthier.七选五(2022山东济南高一上期末)I cant remember if I was nine or ten years old.I do remember that it was the last day of the Boys Camp.1 It hurt a lot.The day before for some silly reason I had gotten into a fight with another boy.It didnt take long for the bigger boys to pul

22、l us apart and call it a draw,but in truth I had lost.2 We hadnt talked since the fight either but only looked coldly at each other from across the room.3 I knew my Mom was bringing some of her homemade pizzas as a treat for my brother,me,and our friends.Soon I saw her walking up the sidewalk toward

23、s the steps of our cabin.She had been bringing these pizzas to us every Boys Camp for years now.I saw her smile as my brother and his friends all took the big pieces.4 I thanked her with a smile and started to eat,and then I saw my fight opponent standing off to the side by himself.In that moment so

24、mething moved in my heart.5 We talked and laughed and ate.And for some reason unknown to me at the time,the pizza tasted better than ever before.A.Still,I was in a good mood this morning.B.Therefore,I felt rather pleased the whole day.C.I had words with my mother over the summer camp.D.I walked over

25、 to him and gave him one of the pieces.E.She made sure,though,to save the last two pieces for me.F.I was looking in the mirror and checking my face for bruises.G.My head still hurt from several blows the other boy had landed.参考答案Unit3GettingalongwithothersSectionAWelcometotheunit&Reading.1.definitel

26、y2.Frankly3.originally4.recovery5.respond6.loss7.ignorance8.explosion9.doing10.Whether.1.responded to2.at a loss3.out of her sight4.in the wrong5.pick up the pieces6.make it7.let go of8.hang out9.In any case10.on the rocks.1.is worth doing well2.Whether were successful or not3.see some companies mak

27、e the most of4.It was time to put5.When and where to go.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者的女儿交到了新朋友Laura,这让她想起了自己已故好友Lillian,作者最后了解到女儿的朋友Laura居然是Lillian的侄女。1.B细节理解题。根据第一段中的“My10-year-oldDonnasaid,Mom,Imadeanewfriendatschooltoday.”可知,Donna是我的女儿。故选B项。2.A词义猜测题。根据第一段中的“DonnawasashygirlandIwantedhertomakesomefriends”可知,D

28、onna是个害羞的女孩,作者想让她交些朋友。由此可推断,作者想让害羞的Donna交些朋友,这样做的目的是为了让女儿不再害羞。故选A项。3.D细节理解题。根据第二段最后一句中的“withshinyblackhairandamile-widesmile”和第四段中的“Herhairwassoshinyandblackandsheshotmeabigsmile.”可知,因为Laura有着跟Lillian一样乌黑的秀发和灿烂的微笑,所以作者认为Laura有似曾相识的感觉。故选D项。4.D细节理解题。根据第三段中的“Inseniorhighschool,LillianwentonatriptoFlori

29、da.”以及“Butthreedayslater,Lillianssistertoldmethatshehadfallenintoariverandhadntcomeoutanymore.”可知,Lillian在佛罗里达旅行时,掉进河里,去世了,所以作者失去了她的好友Lillian。故选D项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要阐述了朋友的重要性,并提出了一些如何经营好友谊的建议。5.C细节理解题。根据第三段中的“Listentoyourfriendswhentheyhaveproblems,butofferadviceonlywhentheywant.”可知,作者建议和朋友相处的时候,只在

30、他们愿意的时候提供建议。故选C项。6.D细节理解题。根据第二段第一句“Makefriendshipapriority.”、第三段第一句“Openuptoclosefriends.”和第六段第一句“Nevertakeafriendshipforgranted.”可知,作者建议,要想拥有朋友,必须做到把友谊放在首位、向亲密的朋友敞开心扉、永远不要把友谊视为理所当然。故选D项。7.D细节理解题。根据第六段第一句“Nevertakeafriendshipforgranted.”可知,作者建议,要想拥有朋友,那么永远不要把友谊视为理所当然。故选D项。8.C主旨大意题。纵观全文,文章主要阐述了一些如何经营

31、一份友谊的建议。因此,本文的最佳标题应是“如何结交新朋友并与他们相处”。故选C项。.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者某次在夏令营和另一个男孩打了一架,打架之后大家都不说话,直到作者的母亲来送比萨饼,作者受到触动,分了一块给男孩,于是两人重归于好。1.F根据下文“Ithurtalot.ThedaybeforeforsomesillyreasonIhadgottenintoafightwithanotherboy.”可知,前一天因为某个愚蠢的原因,作者和另一个男孩打了一架,以至于很疼。因此,空处是在说明导致作者很疼的原因:脸上有瘀伤。F项(我对着镜子,检查我的脸上的瘀伤)符合语境,故选F项。2.

32、G根据上文“Itdidnttakelongforthebiggerboystopullusapartandcallitadraw,butintruthIhadlost.”可知,没过多久,那些大男孩就把两人拉开,说他们打成平局,但事实上作者输了。则空处应当是说明打架的人是谁以及作者为什么输了。G项(另一个男孩打了我好几下,我的头到现在还疼)符合语境,故选G项。3.A根据下文“IknewmyMomwasbringingsomeofherhomemadepizzasasatreatformybrother,me,andourfriends.”可知,作者知道妈妈会带一些她自制的比萨饼给作者哥哥、作者和

33、他们的朋友。提到妈妈要来送比萨饼,说明作者对此感到高兴。A项(尽管如此,今天早上我的心情还是很好)符合语境。故选A项。4.E根据上文“Isawhersmileasmybrotherandhisfriendsalltookthebigpieces.”可知,作者哥哥和他的朋友们都拿走了大块;根据下文“Ithankedherwithasmileandstartedtoeat”可知,作者笑着谢过妈妈,开始吃东西。说明母亲把比萨饼也留给了作者。E项(尽管如此,她还是确保把最后两块留给了我)符合语境,故选E项。5.D根据上文“Ithankedherwithasmileandstartedtoeat,and

34、thenIsawmyfightopponentstandingofftothesidebyhimself.Inthatmomentsomethingmovedinmyheart.”可知,当作者看到他的对手独自站在一边时,在那一刻,他的心里有所触动;根据下文“Wetalkedandlaughedandate.Andforsomereasonunknowntomeatthetime,thepizzatastedbetterthaneverbefore.”可知,作者和他的对手边吃边说笑并且感觉比萨饼的味道比以往任何时候都好。由此可推断,作者看到对手独自站在一边时,心里有所触动,所以给了对手一块比萨饼。故选D项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1