1、SectionAWelcometotheunit&Reading必备知识基础练.单句语法填空1.In spite of all the problems,several of the players produced excellent (perform).2.He succeeded the aid of a completely new method he discovered.3.The children preferred (cycle) to the countryside rather than stay indoors all day.4.The job market has c
2、hanged and our approaches to (find) jobs must change as well.5.Our factory has (frequently) contacts with the neighbouring villages.6.The smell is very familiar everyone who lives near a bakery.7.My younger brother is studying in a high school which is attached Renmin University of China.8.The gold
3、medal will be awarded whoever wins first place in the bicycle race.9.I had a (horror) experience yesterday morning.10.With winter (coming) on,its time to buy warm clothes.短语填空be familiar with,behind the scenes,not to mention,to begin with,contribute to,take advantage of,in addition to,attach great i
4、mportance to,the tip of the iceberg,do justice to1.The chemical plant explosion might only be when it comes to the fire safety.2.Ill give you a brief introduction to the procedure you might not .3.,he has no experience in dealing with the problem,and secondly he is occupied with a task.4.In this cam
5、p,the students are able to go to see how programs are made.5.He has two big flats in this country, his villa in France.6.Im very sorry to hear that you didnt yourself in this exam.7.One aspect that I is that you should be devoted to your career.8.I believe that each of us can the future of the world
6、.9.Theres a postage and packing fee the repair charge.10. the opportunities coming your way in a couple of months.完成句子1.无论发生什么,她的家人都会一直爱她的。(让步状语从句),her family will always love her.2.我有很多玩具,其中大部分是我爷爷做的。(定语从句)I have many toys,by my grandfather.3.我妹妹宁愿待在家里也不愿意去看电影。(prefer)My sister prefers to .4.下次你来我们
7、城市一定要来看我们。(next time)Be sure to call on us .5.在人群的欢呼声中,他们驱车来到皇宫。,they drove to the palace.能力素养提升练.阅读理解AFrom classic films like TheLionKing to new Marvel and StarWars series,the service has a lengthy list of worthy content.Look through the list of movies you can watch on Disney.HomeAlone(1990)As the
8、McCallister family take off for Paris for the holiday season,they accidentally leave their eight-year-old son Kevin at home alone at Christmas.While hes left behind,the house is targeted by 2 robbers,Harry Lyme and Marv Merchants,who have just come out of prison.Kevin is left to take care of himself
9、 and defend his house.BeautyandtheBeast(1997)Following the original Disney classic,the film follows everybody in the castle as they prepared for Christmas back when they were still under the spell(魔咒).Told by Mrs.Potts,we see what happened after Beast saved Belle from the wolves and they celebrated
10、Christmas.GoodLuckCharlie(2011)The Charlies are ready for a great Christmas in Palm Springs.However,Teddy and Amy are separated from the rest of the family and madly try to find a way to Palm Springs in time for Christmas.In the end,the family are reunited and learn a lesson about the true meaning o
11、f Christmas.OlafsFrozenAdventure(2017)One of Frozens breakout characters Olaf,the snowman,has his very own adventure as he sets out on a mission to create Christmas traditions for Elsa and Anna.1.What do we know about Kevin in the film HomeAlone?A.He knows the robbery in advance.B.He is left home al
12、one unexpectedly.C.He doesnt like spending holiday in Paris.D.He is willing to fight against the robbers.2.What do the four movies have in common?A.Theyre all comedies.B.Theyre all intended for kids only.C.Theyre all related to Christmas.D.Theyre all adventurous films.3.In which section of a website
13、 can we probably see the text?A.Entertainment.B.Advertisement.C.News report.D.Economy.B(2022江苏百校大联考高一年级上学期阶段检测)Stan Lee was born in 1922.When he was just 17,he got a job at a company that made comic books.Although the salary was beyond his imagination,Mr.Lee got tired of it.Most superheroes were str
14、ong and smart and always knew the right thing to do.Mr.Lee wanted to have a chance to create new superheroes that had weaknesses.Mr.Lee didnt create the heroes by himself.He worked with artists to come up with the ideas.Some people thought the comic books would not sell well and that the readers wou
15、ld be unhappy to see superheroes lead a normal life.Mr.Lee was able to create characters that were different from anything that had been seen in comic books before.The Incredible Hulk was a really nice guy until he got angry.Spider-Man was never sure he was doing the right thing,but he always seemed
16、 to have something funny to say to the bad guys.Mr.Lee made it okay for comic book heroes to be like common people.He also had the clever idea of having his comic book heroes appear in each others stories.For example,Spider-Man might show up in a Fantastic Four story.This made readers feel shocked.H
17、e also brought them into the real world.Batman and Superman lived in made-up cities.But Mr.Lee decided that Peter Parker (who turns into Spider-Man) should live in New York City.In 1980,Mr.Lee moved to California to promote his movies.He played a small part in most of these movies,usually showing up
18、 on screen for just a few seconds to make audience feel the super heroes really exist in their lives.He wanted to try and get his superheroes onto TV and into the movies.He didnt have too much luck at first,although TheIncredibleHulk became popular TV shows.But after the success of TheX-Men and Spid
19、er-Man movies in the early 2000s,movies with Marvel heroes began to be favored by millions of fans.Marvel movies have now earned over $24 billion.Mr.Lee is no longer with us,but the heroes he created live on.4.Why did Stan Lee get tired of his first job?A.The pay was poor in the job.B.The characters
20、 in their comics were too perfect.C.The readers didnt support his books.D.The artists didnt cooperate with him.5.What surprised Stan Lees readers?A.The different kinds of super powers of superheroes.B.The connection between different superheroes.C.The environment the superheroes live in.D.The common
21、 life the superheroes lead.6.What can we infer from the last paragraph?A.Stan Lee moved to California to direct the films.B.Stan Lee played the leading role in his movies.C.The Incredible Hulk was not popular at first.D.The Marvel movies generated huge profits.7.Which of the following can be the bes
22、t title for the text?A.Stan Lee:the Marvel superhero creatorB.Stan Lee:the best-selling authorC.Why do people love the superheroes?D.Why are Marvel movies popular?.七选五(2022重庆复旦中学上学期期中)Hollywood movies are regularly filled with sex and violence.They can be exciting films but sometimes all you want is
23、 a little light-hearted entertainment.Have you heard of Bollywood?All singing,all dancing and unrealistic,it is the perfect alternative to normal Hollywood movies.Bollywood is the Indian film industry,based in Mumbai,formerly known as Bombay.1 Yet Bollywood is the largest producer of films in the wo
24、rld.This year the Indian Film Awards,Bollywoods Oscars,turn 50 years old.The typical Bollywood movie usually has the following ingredients(组成成分):a cup of romance,a tea-spoon of comedy,a dash of international sight-seeing,served with a huge slice of singing and dancing.There will also be one brave he
25、ro,one beautiful heroine and one bad guy.2Bollywood films are full of ideal things and free of daily worries.3 The actors change clothes and locations within a single song.But the audience dont mind.To Indian movie lovers,especially the poor,such films are a gateway to heaven and the stars are their
26、 gods.The films take them to a magical world away from their everyday troubles.The films tell them that the impossible is possible and that true love conquers all.4 Behind the beautiful scenes,Bollywood still emphasizes (重视) traditional family values.In most films,if two lovers want to break an arra
27、nged marriage,they cant just run away.They must win over their parents.Bollywood is a decent (正派的) refreshing replacement for those over-stimulating (评价过高的) Hollywood films.5 They will take you to a brighter,cheerier and more colorful world where its still cool to dance around a tree and sing a love
28、 song.A.Bollywood has gradually won its reputation (名声) on the world stage.B.There is never any mention of politics,poverty or war.C.Most Chinese school kids have probably never seen an Indian film.D.Bollywood films are mostly comic romances with light-hearted incidental(附带的) music.E.Bollywood pays
29、great attention to traditional values.F.The result is a fun-filled musical.G.So if youre tired of all that Hollywood actions,check out the Bollywood films.答案:.1.performances2.with3.to cycle4.finding5.frequent6.to7.to8.to9.horribleing.1.the tip of the iceberg2.be familiar with3.To begin with4.behind
30、the scenes5.not to mention6.do justice to7.attach great importance to8.contribute to9.in addition to10.Take advantage of.1.Whatever happens2.most of which were made3.staying at home;going to see a film4.next time you come to our city5.With the crowds cheering.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了迪士尼的四部经典电影。1.B细节理解
31、题。根据HomeAlone(1990)中第一句“AstheMcCallisterfamilytakeoffforParisfortheholidayseason,theyaccidentallyleavetheireight-year-oldsonKevinathomealoneatChristmas.”可知,家人意外地把凯文一人丢在了家里,故选B项。2.C细节理解题。根据HomeAlone(1990)中的“.atChristmas.”、BeautyandtheBeast(1997)中的“.theycelebratedChristmas.”、GoodLuckCharlie(2011)中的“Th
32、eCharliesarereadyforagreatChristmasinPalmSprings.”和OlafsFrozenAdventure(2017)中的“.tocreateChristmastraditionsforElsaandAnna.”可知,这四部电影都和圣诞节有关系,故选C项。3.A推理判断题。根据第一段最后一句“LookthroughthelistofmoviesyoucanwatchonDisney.”可知,本文主要介绍了四部迪士尼出品的经典电影,所以这篇文章可能出自网站的娱乐版,故选A项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要阐述了StanLee是如何产生创造漫威这些超级英
33、雄的想法及他是如何做的,以及他是怎么参与推动漫威电影的发展并取得了成功的。4.B细节理解题。根据第一段中的“Althoughthesalarywasbeyondhisimagination,Mr.Leegottiredofit.Mostsuperheroeswerestrongandsmartandalwaysknewtherightthingtodo.Mr.Leewantedtohaveachancetocreatenewsuperheroesthathadweaknesses.”可知,他感到厌倦是因为这些超级英雄都是强壮且聪明的,他们太完美了,故选B项。5.B细节理解题。根据第二段中的“H
34、ealsohadthecleverideaofhavinghiscomicbookheroesappearineachothersstories.Forexample,Spider-ManmightshowupinaFantasticFourstory.Thismadereadersfeelshocked.”可知,他让漫画中的超级英雄互相出现在其他故事里,这种联系让读者感到惊讶,故选B项。6.D推理判断题。根据文章最后一段中的“ButafterthesuccessofTheX-MenandSpider-Manmoviesintheearly2000s,movieswithMarvelheroe
35、sbegantobefavoredbymillionsoffans.Marvelmovieshavenowearnedover$24billion.”可知,漫威电影产生了巨大的利润,故选D项。7.A主旨大意题。第一段主要介绍了StanLee产生了创造漫画英雄的想法,第二段介绍了他是怎么做的,第三段介绍了他参与推动漫威电影的发展。由此可知,“StanLee:漫威超级英雄的创造者”可以作为本文标题,故选A项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要阐述了印度的电影业及印度电影产业的基地宝莱坞,并讲述了印度电影的风格浪漫、幽默、轻松。在好莱坞电影里面所充斥的暴力、色情,在印度电影里是没有的。所以印度
36、电影在世界舞台上也逐渐赢得了它的名声。1.C根据下文“YetBollywoodisthelargestproduceroffilmsintheworld.(然而,宝莱坞才是世界上最大的电影产业基地。)”可知,C项“MostChineseschoolkidshaveprobablyneverseenanIndianfilm.(也许中国的学生从来没有看过印度电影。)”与下文形成转折关系,故选C项。2.F根据上文“.servedwithahugesliceofsinginganddancing.Therewillalsobeonebravehero,onebeautifulheroineandone
37、badguy.(伴着轻音乐和优美的舞姿。里面还会有一个勇敢的英雄、一个美丽的女主角以及一个坏蛋。)”可知,F项“Theresultisafun-filledmusical.(这就是一部充满乐趣的音乐片。)”是对上文宝莱坞电影特点的总结,故选F项。3.B根据上文“Bollywoodfilmsarefullofidealthingsandfreeofdailyworries.(宝莱坞电影充满了完美的事物,没有日常的烦恼。)”以及下文“Thefilmstakethemtoamagicalworldawayfromtheireverydaytroubles.Thefilmstellthemthatth
38、eimpossibleispossibleandthattrueloveconquersall.(电影将他们带到一个没有日常烦恼的神奇世界。电影告诉他们,一切皆有可能,真爱可以征服一切。)”可知,B项“Thereisneveranymentionofpolitics,povertyorwar.(里面绝不涉及政治、贫穷或是战争。)”符合宝莱坞电影的特点,故选B项。4.E根据下文“Behindthebeautifulscenes,Bollywoodstillemphasizestraditionalfamilyvalues.(在美丽的画面后面,宝莱坞电影仍然强调传统的家庭价值观。)”可知,E项“B
39、ollywoodpaysgreatattentiontotraditionalvalues.(宝莱坞电影非常注重传统的价值观。)”符合文意,故选E项。5.G根据下文“Theywilltakeyoutoabrighter,cheerierandmorecolorfulworldwhereitsstillcooltodancearoundatreeandsingalovesong.(它们会带你进入一个更明亮、更活泼以及更加丰富多彩的世界,在这个世界里,围着树跳舞、唱情歌也是很酷的。)”,G项“SoifyouretiredofallthatHollywoodactions,checkouttheBollywoodfilms.(因此,如果你厌倦于所有那些好莱坞的动作片时,就找些宝莱坞电影看看吧。)”符合文意,故选G项。