1、素能提升演练(三十九)选修8 Unit 4. 单词拼写1. I have a _ (可怕的)feeling that were going to miss the plane. 2. Nothing of _ (评论)has happened since you left. 3. Dont _ (犹豫)to tell us if you have a problem. 4. The books in the library are _(分类)according to subjects. 5. If you think you can drink so much without damaging
2、 your health, then youre_ (错误的). 6. He is younger than you, but he is _(优秀的)to you. 7. The interior decoration of the house is a _ (折衷) between Chinese and foreign styles. 8. These two brothers decided to go to America to try their _(运气). 9. It is easy to _ (忽视)a small detail like that. 10. She is d
3、evoting herself to the _ (改编本)of a novel. . 完成句子1. The movie _ a real-life incident. (base)这部电影以现实生活中的一件事为基础。2. _, Bill decided to make an application for a loan again. (receive)由于没有收到回复,比尔决定再进行一次贷款申请。3. It was because of his little preparation _ stand up and answer my question. (hesitate)因为准备不充分,他犹
4、豫了一下,然后站起来回答我的问题。4. It is terrorism, as well as terrorists, _ most by people all over the world. (condemn)是恐怖主义和恐怖分子受到了全世界人民的谴责。 5. I was very nervous because it was the first time that I _ a banquet. (invite)我非常紧张,因为这是我第一次受邀赴宴。6. _, the students can discuss questions in groups, which makes learning
5、 more efficient. (classify)同学们分成三组,以组为单位讨论问题,这样学习效果较好。7. Her father died when she was two years old and she _ by her aunt. (bring)她两岁时父亲去世,她是她姨妈抚养成人的。8. It is these details _, so you should pay attention to them. (overlook)这些细节很容易被忽略,所以你要特别注意。9. The first time I _ at the party, I felt she was the on
6、e I would cherish forever. (acquaintance)我和她第一次相识在一次聚会上,当时我就感觉到她是值得我珍爱一生的人。10. _, the plan John put forward seems to be more practical. (take)考虑到各种情况,约翰提出的计划看起来更有实用价值。. 多项选择1. Look at this girl with her terrible English: the English that will _ her to the gutter to the end of her days. A. condemnB.
7、fail C. convinceD. defeat2. Why was the student laughed at by classmates? He must have _ what the teacher said in class. A. recognized B. graspedC. mistaken D. achieved3. How long do you think the terrible snow will _? Sorry, I didnt listen to the weather forecast. A. get throughB. cast downC. fade
8、outD. keep up4. 2012潍坊模拟If you should ever need something, dont _ to contact me. Ill do my best to help you. A. attemptB. affordC. hesitateD. desire5. The charity aims to provide assistance for people _. A. in demandB. in needC. into troubleD. in need of6. She is only a(n) _, not a friend of mine. A
9、. acquaintanceB. familiarityC. announcementD. family7. Chongqing and Wuhan are among the most important cities in China _ their size and population. A. in favor ofB. in case ofC. in view ofD. in terms of8. People who work in libraries spend a lot of time _ books. A. classifyingB. expandingC. increas
10、ingD. promoting9. 2012孝感模拟The minister said, “We are ready for discussions with any legal parties, but well never _ with enemies. ”A. compromiseB. quarrelC. argueD. consult10. The millionaire passed away, leaving his children with a large _. A. fortuneB. luckC. moneyD. amount. 阅读理解(A)Wearing white t
11、rousers and crooked (弯曲的) hats and standing no more than a few centimeters (厘米) tall, these little blue creatures are childhood friends to many people across the world. The Smurfs-cute cartoon dwarfs (矮人) inspired by Nordic (北欧的) fairy talesmade their first TV appearance in the US in 1981. This mome
12、nt they finally hit the big screen in China. The storyline is quite simple. The Smurfs are living happily in their mushroom houses in the middle of a forest. Then one day evil wizard (巫师) Gargamel discovers their village and sends them by magic to present-day New York City. The Smurfs have to find t
13、heir way home and conquer Gargamel along the way. So just why, more than half a century later, is the simple story still so beloved by young and old? BBC reporter Mario Cacciottolo believes it is due to the fact that the Smurfs lives do not have “any particular cultural cues (暗示)” and argues that th
14、ey “could offer a model for society”. Veronique Culliford, daughter of the Smurfs creator Pierre Culliford, agrees. “They are unique creations, ” she says. “They dont do politics or religion. They are multi-cultural and everybody around the world can recognize themselves in a Smurf. “Everyone can ap
15、ply their very nice values of friendship, kindness and helping others to their own lives, regardless of where they come from. ”In the Smurf world, everyone has their own skill and is willing to use it for the benefit of others without expecting any reward. Their village is run as a collective (合作公社)
16、 and has no form of currency (货币). This has even led to debate about whether the artist intended the Smurfs as a metaphor (暗喻) for socialism (社会主义). “The series wasnt just about sweet-looking dwarfs, ” said Alan Mechem of the British Smurf Collectors Club. He thought that Culliford wanted it to show
17、 things like equality and tolerance. 1. The Smurfs movie is mainly about _. A. the Smurfs happy life in their villageB. the Smurfs adventures in New York CityC. the evil wizard Gargamels powerful magicD. how the Smurfs rebuild their village2. According to Veronique Culliford, why is the Smurfs story
18、 still popular after more than half a century? A. It has a simple storyline. B. Its characters can be easily related to. C. It has deep religious meaning. D. It reflects the thriving Nordic culture. 3. Which of the following statements about the Smurfs is TRUE according to the article? A. Every Smur
19、f uses its own special skill for its own benefit. B. The Smurfs are socialists. C. The Smurfs are friendly and tolerant. D. All the Smurfs in the movie are male. 4. What is the main point of the article? A. Introducing the Smurfs and what different people think the stories mean. B. The history and b
20、ackground of the Smurfs stories. C. The story of Pierre Culliford and his Smurfs cartoons. D. Socialism and womens rights hidden in the Smurfs. (B)When Josephine Cooper was growing up, she learned the importance of charity from her parents. Although they made a modest living for their family of 10,
21、they insisted on sharing with those less fortunate. Half a century later, Mrs. Cooper became a beloved volunteer at the San Diego Food Bank, where she devoted herself to helping others. She organized and ran a distribution center from a church, helping it become the organizations largest emergency f
22、ood distribution center in San Diego. She was one of 25 outstanding senior volunteers in the nation selected and invited Washington D. C. to receive the award. “She was the main person who helped us make that program grow, ” said Mike Doody, former director of the Food Bank. “She had a way of gettin
23、g people to work together and to work hard. She was determined and stubborn, but in a good way. She had a good heart. ” People knew her as “Grandma” because of her selflessness and her devotion to helping hungry children and families. “She reminded people of their Grandma. ” Doody said. As a widow w
24、ith a young child in 1979, Mrs. Cooper was helped through a difficult financial time when the Food Bank provided her with groceries. “She dedicated her life to giving back, ” said her daughter, Monica Cooper. It wasnt unusual for a local church to call Mrs. Cooper to ask her to aid a needy family. “
25、She would give people food out of her cupboard. Sometimes we would cook a meal for a frailly living out of their car, ” Cooper said. Although Mrs. Cooper was honored to receive the national award for her volunteer work, she said being able to help others was her reward. She died of liver disease and
26、 kidney failure, aged 93. 5. The underlined word “charity” in Paragraph 1 refers to _. A. offering helpB. donating moneyC. providing servicesD. showing sympathy6. The San Diego Food Bank is meant to _. A. distribute food in case of emergencyB. help hungry children and familiesC. give basic first-aid
27、 treatmentD. train some senior volunteers7. Which of the following is TRUE of Mrs. Cooper? A. She died at an early age. B. She refused the national award. C. She was kind and devoted. D. She was not easy to get along with. 8. Mrs. Coopers story suggests that _. A. everyone needs a Grandma nearbyB. c
28、hildren are what their parents areC. a sound mind is in a sound bodyD. a mothers love never changes答案解析. 1. horrible 2. remark 3. hesitate 4. classified5. mistaken 6. superior 7. compromise 8. fortune 9. overlook 10. adaptation. 1. is based on2. Not having received a reply3. that he hesitated to4. t
29、hat is condemned 5. had been invited to6. Classified into three groups7. was brought up 8. that are easily overlooked9. made her acquaintance 10. Everything taken into consideration/Taking everything into consideration. 1.【解析】选A。句意:看看这位英语糟糕的女孩,这会使她注定要生活在贫民区一辈子了。condemn使注定;convince使确信;defeat打败; fail失
30、败。2.【解析】选C。考查动词词义辨析。句意:同学们为何都笑话那个学生?他一定是理解错了老师在课上讲的内容。mistake弄错,错误地理解,符合句意。recognize辨认, 听出的声音; grasp 抓住; achieve完成。3.【解析】选D。考查动词短语辨析。句意:你认为这场大雪还要下多久?对不起,我没听天气预报。由How long 可知要选表示时间持续的短语。keep up保持,持续,符合句意。get through接通电话;cast down沮丧;fade out渐淡。4.【解析】选C。句意:如果你需要什么东西,别犹豫,联系我。我会尽力帮助你的。hesitate犹豫;attempt企
31、图;afford承受得起,买得起;desire想要。5.【解析】选B。句意:这个慈善机构的宗旨是向贫困者提供帮助。in need表示“(食物、钱或生活来源的)短缺,缺乏”, 符合句意。in need of中of后需加宾语。in demand表示“需求大”,不符合句意。into trouble经常与run, get等构成短语run/get into trouble, 表示“陷入困境”,但into trouble一般不作定语修饰名词。6.【解析】选A。句意:她只是我的一个熟人,不是朋友。acquaintance熟人;familiarity熟悉;announcement宣布,宣言;family家庭。
32、7.【解析】选D。考查in terms of的用法。句意:就规模和人口来说,重庆和武汉是中国最重要的城市之一。in favor of支持;in case of万一;in view of鉴于,考虑到;in terms of就来说。8.【解析】选A。考查动词词义辨析。句意:图书馆的工作人员花很长时间把书分类。classify分类;expand扩展;increase提高;promote提升。9.【解析】选A。由句意可知“我们乐意与任何合法团体谈判,但绝不向敌人妥协”。compromise妥协;quarrel争吵;argue争论;consult咨询。10.【解析】选A。考查名词词义辨析。句意:这个百万
33、富翁去世了,留给他的孩子们一大笔财富。fortune财富;luck运气;money钱;amount数量,总额。根据句意排除B、D;又因money为不可数名词,不与a连用,排除C,故选A。.1.【解析】选B。根据第三段的内容可知,电影版蓝精灵主要讲述的故事是蓝精灵在纽约的冒险经历。 2.【解析】选B。原文提到They dont do politics or religion. They are multi-cultural and everybody around the world can recognize themselves in a Smurf. 。也就是说每个人都能从蓝精灵身上找到自
34、己的影子。蓝精灵很容易引发人们的文化和情感认同。3. 【解析】选C。“Everyone can apply their very nice values of friendship, kindness and helping others to their own lives, regardless of where they come from. ” “The series wasnt just about sweet-looking dwarfs, ” said Alan Mechem of the British Smurf Collectors Club. He thought tha
35、t Culliford wanted it to show things like equality and tolerance. 。根据原文中这两部分内容,可以推断蓝精灵是友好而宽容的。而蓝精灵是不是社会主义者仅是人们的一种争论,不是事实。4.【解析】选A。纵观全文,主要介绍了蓝精灵电影以及蓝精灵的故事在不同人眼中的意义所在。5.【解析】选A。词义猜测题。根据第二段首句“Half a century later, Mrs. Cooper became a beloved volunteer at the San Diego Food Bank, where she devoted herse
36、lf to helping others. ”可知,文中charity的意思是helping others,故A项正确。6.【解析】选B。推理判断题。结合文章第二段的第二句、第三段的倒数第二句以及第四段的第一句可知,该机构致力于帮助饥饿人群,而在紧急情况下分发食物只是该机构的一项工作,故B项正确。7.【解析】选C。推理判断题。A、B两项根据文章最后一段可排除;人们亲切地称她Grandma,所以可以排除D项;通读全文可知Cooper是一个善良、乐于奉献的人,故C项正确。8.【解析】选B。推理判断题。由第一段可知,Josephine Cooper从父母那里学会了乐善好施;由倒数第二段女儿对她的高度评价可知,女儿深受她的影响,非常支持她这样做。由此可推知B项正确。