收藏 分享(赏)

2021高考英语导学大一轮人教广西专用考点规范练13(必修3 UNIT 3) WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:367594 上传时间:2025-11-28 格式:DOCX 页数:4 大小:33.26KB
下载 相关 举报
2021高考英语导学大一轮人教广西专用考点规范练13(必修3 UNIT 3) WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共4页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用考点规范练13(必修3 UNIT 3) WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共4页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用考点规范练13(必修3 UNIT 3) WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共4页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用考点规范练13(必修3 UNIT 3) WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、考点规范练13(必修3Unit 3).阅读理解(2018浙江)In 1812,the year Charles Dickens was born,there were 66 novels published in Britain.People had been writing novels for a century most experts date the first novel to Robinson Crusoe in 1719 but nobody wanted to do it professionally.The steam-powered printing press was

2、still in its early stages;the literacy(识字) rate in England was under 50%.Many works of fiction appeared without the names of the authors,often with something like “By a lady.”Novels,for the most part,were looked upon as silly,immoral or just plain bad.In 1870,when Dickens died,the world mourned him

3、as its first professional writer and publisher,famous and beloved,who had led an explosion in both the publication of novels and their readership and whose characters from Oliver Twist to Tiny Tim were held up as moral touchstones.Today Dickens greatness is unchallenged.Removing him from the pantheo

4、n(名人堂) of English literature would make about as much sense as the Louvre selling off the Mona Lisa.How did Dickens get to the top?For all the feelings readers attach to stories,literature is a numbers game,and the test of time is extremely difficult to pass.Some 60,000 novels were published during

5、the Victorian age,from 1837 to 1901;today a casual reader might be able to name a half-dozen of them.Its partly true that Dickens style of writing attracted audiences from all walks of life.Its partly that his writings rode a wave of social,political and scientific progress.But its also that he rewr

6、ote the culture of literature and put himself at the center.No one will ever know what mix of talent,ambition,energy and luck made Dickens such a distinguished writer.But as the 200th anniversary of his birth approaches,it is possible and important for our own culture to understand how he made himse

7、lf a lasting one.1.Which of the following best describes British novels in the 18th century?A.They were difficult to understand.B.They were popular among the rich.C.They were seen as nearly worthless.D.They were written mostly by women.2.Dickens is compared with the Mona Lisa in the text to stress .

8、A.his reputation in FranceB.his interest in modern artC.his success in publicationD.his importance in literature3.What is the authors purpose in writing the text?A.To remember a great writer.B.To introduce an English novel.C.To encourage studies on culture.D.To promote values of the Victorian age.完形

9、填空(2017天津)At my heaviest I weighed 370 pounds.I had a very poor relationship with food:I used it to 1 bad feelings,to make myself feel better,and to celebrate.Worried about my health,I tried many different kinds of 2 but nothing worked.I came to believe that I could do nothing about my 3.When I was

10、50,my weight problem began to affect me 4.I didnt want to live the rest of my life with this 5 weight any more.That year,I 6 a seminar where we were asked to create a project that would touch the world.A seminar leader shared her 7 story she had not only lost 125 pounds,but also raised $25,000 for h

11、omeless children.8 by her story,I created the As We Heal(痊愈),the World Heals 9.My goal was to lose 150 pounds in one year and raise $50,000 10 a movement founded 30 years ago to end hunger.This combination of healing myself and healing the world 11 me as the perfect solution.12 I began my own person

12、al weight program,I was filled with the fear that I would 13 the same difficulties that beat me before.While the 14 hung over my head,there were also signs that I was headed down the right 15.I sent letters to everyone I knew,telling them about my project.It worked perfectly.Donations began 16 in fr

13、om hundreds of people.Of course,I also took some practical steps to lose weight.I consulted with a physician(内科医生),I hired a fitness coach,and I began to eat small and 17 meals.My fund-raising focus also gave me new motivation to exercise 18.A year later,I 19 my goal:I lost 150 pounds and raised $50

14、,000!I feel that Ive been given a second life to devote to something that is 20 and enormous.1.A.addB.mixC.killD.share2.A.dietsB.drinksC.fruitsD.dishes3.A.heightB.abilityC.wisdomD.weight4.A.temporarilyB.recentlyC.seriouslyD.secretly5.A.idealB.extraC.normalD.low6.A.attendedB.organizedC.recommendedD.m

15、entioned7.A.folkB.successC.adventureD.science8.A.SurprisedB.AmusedC.InfluencedD.Disturbed9.A.projectB.businessC.systemD.custom10.A.in search ofB.in need ofC.in place ofD.in support of11.A.scaredB.consideredC.confusedD.struck12.A.As B.UntilC.IfD.Unless13.A.get overB.run intoC.look forD.put aside14.A.

16、excitementB.joyC.angerD.fear15.A.rowB.hallC.pathD.street16.A.breakingB.floodingC.jumpingD.stepping17.A.heavyB.fullC.expensiveD.healthy18.A.regularlyB.limitlesslyC.suddenlyD.randomly19.A.setB.reachedC.missedD.dropped20.A.stressfulB.painfulC.meaningfulD.peaceful.语篇填空(2019河南项城高三模考)The Silk Road is in f

17、act 1. relatively recent term.These ancient roads had no particular name until in the mid-nineteenth century;Baron Ferdinand von Richth often named the trade and communication network the Silk Road.Since then the term 2.(accept)globally.In the nineteenth century,a new type of travelers stepped onto

18、the Silk Road:archaeologists and geographers,enthusiastic explorers who were eager 3.(look) for adventure.Researchers who came from many countries traveled through the Taklamakan Desert,4. is in Xinjiang,to explore ancient sites along the Silk Road,5.(lead)to many discoveries and studies,and most of

19、 all,a renewed interest 6. the history of these routes.Today,many historic 7.(build) and monuments still stand,marking the passage of the Silk Road through hotels,ports and cities.Whats more,the long-standing legacy(遗产)of this 8.(remark)network is reflected in a large number of cultures,languages,cu

20、stoms and religions that have developed for many years along these routes.The passage of merchants and travelers of many different nationalities resulted not only in commercial exchange 9. in a widespread and continual process of cultural interaction.10.(obvious),it has become a driving force in the

21、 formation(形成)of diverse societies.短文改错(2019广西南宁三中模考)Nowadays many people drive instead of taking a bus or walking to work.It causes more traffic jam and accidents.As student,what can we do to guarantee our safe?First of all,the traffic rules must be strict obeyed.When we cross streets,wait until th

22、e traffic light turn green.Next,dont forget walk on the pavement.Finally,I think it very dangerously to wear headphones while walking or cycling.Since we cant pay enough attention on the traffic around us,so accidents may happen.Taking good care of ourselves and dont let our parents worry about us.考

23、点规范练13(必修3Unit 3).【解题导语】本文是一篇说明文。狄更斯,英国伟大的作家。作者写此文来纪念其在世界文学史上做出的卓越贡献。1.C细节理解题。根据第一段的最后一句“Novels,for the most part,were looked upon as silly,immoral or just plain bad.”可知,在当时,小说被认为是愚蠢的、不道德的或极坏的。也就是说,是毫无价值的。故选C项。2.D细节理解题。根据第二段倒数第二句“Today Dickens greatness is unchallenged.”可知,狄更斯的伟大是毋庸置疑的。下文与Mona Lisa做

24、比较,正是为了强调其在文学史上的重要地位。故选D项。3.A推理判断题。根据文章最后一段的最后一句“But as the 200th anniversary of his birth approaches.how he made himself a lasting one.”可知,作者写这篇文章的目的是纪念伟大的作家狄更斯。故选A项。.【解题导语】本文为一篇记叙文。作者曾经为自己的体重所困扰,后来受到别人的影响,把减肥与公益事业相结合,终于达成了自己的目标。1.C根据后文的“to make myself feel better”可知,“我”经常用食物来消除坏情绪。add“增加”;mix“混合”;

25、kill“中和;抵消”;share“分享”。故选C项。2.A根据语境可知,为了减肥,“我”尝试了各种节食方法,但都毫无作用。故选A项。3.D由前文可知,“我”尝试了多种减肥方法,但都没有用,因此“我”对自己的体重感到无奈。height “身高”;ability“能力”;wisdom“智慧”;weight“体重”。故选D项。4.C由上文可知,“我”体重370磅,减肥也没有效果,无可奈何。当“我”五十岁的时候,体重问题开始严重地影响“我”的生活。而且与后文“我”想做一些改变相呼应。temporarily“暂时地”;recently“最近”;seriously“严重地”;secretly“秘密地”。

26、故选C项。5.B此处表示“我”再也不想这么胖了。用extra weight表示“额外的重量”,故选B项。6.A由下文的“A seminar leader”可知,“我”只是参加了这个研讨会,并不是组织者。attend“参加”;organize“组织”;recommend“推荐”;mention“提及”。故选A项。7.B由后文可知,这位女士不仅减掉了125磅,而且还为无家可归的孩子们筹集了资金。因此,她分享的是自己成功的故事。故选B项。8.C被她的故事影响,“我”也创建了一个项目。surprise“使惊奇”;amuse“使人发笑”;influence“影响”;disturb“打扰”。故选C项。9.

27、A根据第三段第一句中的“create a project”及第五段第三句中的“telling them about my project”可知,此处表示“我”也创建了一个项目。故选A项。10.D“我”的目标是一年之内减掉150磅体重,并筹集5万美元来支持一项创建于30年前的运动,这项运动的宗旨是消除饥饿。in search of “寻找”;in need of “需要”;in place of“代替”;in support of“支持”。故选D项。11.Dstrike sb.as sth.为固定搭配,意为“让某人觉得,给人的印象”。“我”把治愈自己与治愈世界相结合,“我”觉得这是最完美的解决方

28、式。故选D项。12.A分析句子结构可知,此处为时间状语从句。指的是当“我”开始“我”的个人减肥计划的时候,“我”感到很害怕。故选A项。13.B“我”害怕遇上以前曾经击败过“我”的那些困难。get over“克服”;run into“遭遇”;look for“寻找”;put aside“把放在一边”。故选B项。14.D“这种恐惧环绕在我的心头”。上文的the fear是对本题的提示。故选D项。15.C种种迹象表明,“我”选择的道路是对的。row“排;行”;hall“大厅”;path“道路”;street“街道”。故选C项。16.B由后文的hundreds of可知,有成百上千的人捐款。break

29、 in“打断;闯入”;flood in“大量地涌入”;jump in“投入”;step in“介入;干预”。故选B项。17.D根据本段的第一句可知,“我”采取了一些有效的措施来减肥。因此,此处用healthy与之呼应。故选D项。18.A资金筹集这个生活重心也给了“我”定期运动的新的动力。regularly“定期地;有规律地”。故选A项。19.B由后文的“I lost 150 pounds and raised $50,000!”可知,“我”实现了自己的目标。reach ones goal“实现目标”;set ones goal “设定目标”。20.C“我”觉得在投身于有意义而又重大的事情的过程

30、中“我”获得了重生。stressful“有压力的”;painful“痛苦的”;meaningful“有意义的”;peaceful“和平的”。C项符合语境。.【解题导语】本文是一篇说明文。主要讲述丝绸之路的历史和它的现代意义。1.a考查冠词。term意为“术语”,是可数名词,结合语境和句意可知,此处应该用为单数,表达“一个相对近期的术语”之意。2.has been accepted考查时态和语态。由since then可知,句子用现在完成时,主语the term与accept之间是被动关系,故用现在完成时的被动语态。3.to look考查非谓语动词。be eager to do sth.意为“渴

31、望做某事”,是固定搭配。4.which考查非限制性定语从句。分析句子结构可知,本句为非限定性定语从句,从句中缺少主语,先行词是the Taklamakan Desert,故用关系代词which。5.leading考查非谓语动词。句中“(lead)to many discoveries and studies”是状语,lead与其逻辑主语researchers之间是主动关系,所以填leading。6.in考查介词。interest in意为“对的兴趣”,为固定搭配。7.buildings考查名词。many修饰可数名词复数,故这里需要用building的复数形式。8.remarkable考查形容词

32、。修饰名词network用形容词做定语,remark的形容词形式为remarkable,表示“非凡的;卓越的”。9.but考查连词。句意:这条不同民族的商人和旅行者通行的道路不仅有利于交流,而且也促成了广泛而持续的文化互动过程。not only.but(also)意为“不仅而且”,为固定短语。10.Obviously考查副词。根据句子结构可知,此处需要用副词obviously做状语,用以修饰后面整个句子。.Nowadays many people drive instead of taking a bus or walking to work.It causes more traffic ja

33、mjamsand accidents.As studentstudents,what can we do to guarantee our safesafety?First of all,the traffic rules must be strictstrictlyobeyed.When we cross streets,wait until the traffic light turnturnsgreen.Next,dont forgettowalk on the pavement.Finally,I think it very dangerouslydangerousto wear headphones while walking or cycling.Since we cant pay enough attention ontothe traffic around us,so accidents may happen.TakingTakegood care of ourselves and dont let our parents worry about us.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1