收藏 分享(赏)

山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:367157 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:23 大小:106KB
下载 相关 举报
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第1页
第1页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第2页
第2页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第3页
第3页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第4页
第4页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第5页
第5页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第6页
第6页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第7页
第7页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第8页
第8页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第9页
第9页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第10页
第10页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第11页
第11页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第12页
第12页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第13页
第13页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第14页
第14页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第15页
第15页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第16页
第16页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第17页
第17页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第18页
第18页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第19页
第19页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第20页
第20页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第21页
第21页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第22页
第22页 / 共23页
山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班含解析).doc_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东省威海荣成市2019-2020学年高一英语下学期期中试题(实验班,含解析)本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,150分。考试时间120分钟。第卷(三部分,105分)注意事项:1、答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目、试卷类型涂写在答卷纸和答题卡上。2、每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。不能答在试卷上。卷答在答卷纸上,其座号必须填写。3、考试结束后,学生将答卷纸和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力题时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前

2、,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man do this afternoon? A. Wait at home. B. Buy a new phone. C. Call the telephone company.2 What are the speakers talking about? A. A concert. B. Their wedding

3、. C. A famous band.3. Where does the conversation take place? A. In a hospital. B. In an office. C. In a store.4. When will the party be held? A. This evening.B. This Friday evening.C. This Saturday evening.5. What do we know about the womans mother? A. She has much free time.B. She always goes home

4、 late.C. She cares much about her daughter.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What does the woman want to do tomorrow?A. Buy something on sale.B. Repair the water heater.C. Get off work earl

5、ier.7. How does the man feel now?A. Excited. B. Tired. C. Disappointed.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What is the relationship between the speakers? A. Teacher and student.B. Mother and son.C. Sister and brother.9. What do the students want the school to do? A. Fire some teachers. B. Rebuild the stage.C. Ha

6、ve a one-week holiday. 听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. How long has the woman waited? A. About 10 minutes. B. About 15 minutes. C. About 30 minutes.11. Which bus does the man wait for? A. The No.8 bus. B. The No.7 bus. C. The No.3 bus.12. Whats the weather like today?A. Cool. B. Rainy. C. Hot.听下面一段对话,回答第1

7、3至第16四个小题。13. Where will the speakers have breakfast?A. In the room. B. In the restaurant. C. In the office.14. What does the woman usually have for breakfast at home? A. A sandwich. B. Coffee. C.A cup of milk.15 What are the speakers doing? A. Planning a trip. B. Preparing a meeting. C. Having a ho

8、liday.16. Whom is the woman speaking to?A. Her boss. B. Her husband. C. A waiter.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17 What is Wendy Wongs company about? A. Food. B. Buildings. C. Computer games.18. How does Wendy Wong go to school? A. By car. B. By taxi. C. By subway.19. What does Wendy Wong think of most of th

9、e school work? A. Difficult. B. A bit boring. C. Useless.20. Where does Wendy Wong spend her time after dinner? A. In her office. B. At home. C. At school.第二部分:阅读(共两节,满分50分)阅读理解(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下面的短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AOne night recently, I was driving down a two-lane hi

10、ghway at about 60 miles an hour. A car approached from the opposite direction at about the same speed. As we passed each other, I caught the other drivers eye for only a second. I wondered whether he might be thinking, as I was, how dependent we were on each other at that moment. I was relying on hi

11、m not to fall asleep, not to be put off by a phone conversation, not to cross over into my lane and bring my life to a sudden end. Though we had never spoken a word to each other, he relied on me in just the same way.Multiplied a million times over, I believe that is the way the world works. At some

12、 level, we all depend upon one another. Sometimes that dependence requires us simply not to do something like crossing over the double yellow line. And sometimes it requires us to act cooperatively, with friends or even with strangers.As technology shrinks our world, the need increases for cooperati

13、ve action among nations. In 2003, doctors in five nations were quickly organized to identify the SARS virus, which saved thousands of lives. The threat of international terrorism has shown itself to be a similar problem, one requiring coordinated action by police and intelligence forces across the w

14、orld. We must recognize that our fates (命运) are not ours alone to control . In my own life, Ive put great stock in personal responsibility. But, as the years have passed, Ive also come to believe that there are moments when one must rely upon the good faith and judgment of others. So, while each of

15、us faces the case of driving alone down a dark road , what we must learn is that the approaching light may not be a threat , but a shared moment of trust.1. The author considers _ very important.A. driving alone on a dark roadB. shared trust and cooperationC. cooperation to identify SARS virusD. ind

16、ependence of people2. The author said that they depended on each other in the same way because _.A. the approaching car was very dangerousB. they both drove their car at a terrific speedC. it was dark and the road was not wide enoughD. he might be killed out of the others careless driving3. From the

17、 second paragraph, we know the author drew the important lesson from _.A. only one experienceB. many friends and strangersC. a driver on a dark roadD. many similar experiences4. The need for cooperation increases because _.A. terrorism can happen everywhereB. the SARS virus spread quicklyC. peoples

18、fates cant be controlled by themselvesD. the world has become smaller5. We can infer from the last paragraph that the author has _.A. had a change on his viewpoint of lifeB. counted upon himself alone in everythingC. had no trust in others good faith and judgmentD. believed in ones own personal resp

19、onsibility【答案】1. B 2. D 3. D 4. C 5. A【解析】本文是议论文。文章讲述了在现实生活中,我们相互依存,相互依靠,我们的命运受到别人的影响。【1题详解】细节理解题。根据第二段的Multiplied a million times over, I believe that is the way the world works. At some level, we all depend upon one another.( 万事万物不断循环往复,我相信这就是世界的运作方式。在某种程度上,我们都相互依赖)以及文章最后what we must learn with ex

20、perience is that the approaching light may not be a threat, but a shared moment of trust.( 我们必须从经验中学到的是,接近的光可能不是威胁,而是共同的信任时刻。)由此可知,作者认为彼此信任和合作很重要,故B正确。【2题详解】推理判断题。根据第一段3,4,5行I was relying on him not to fall asleep, not to be distracted (分心) by a phone conversation, not to cross over into my lane and

21、 bring my life to a sudden end.( 我依靠他不要睡着,不要被电话交谈分心,不要越过我的车道,让我的生命突然结束。)说明如果另外一个司机分心了,他们都会死掉。因此推断他们以同样的方式相互依赖,因为可能会因为对方的粗心驾驶而被杀死。故D项正确。【3题详解】推理判断题。根据第二段第一行Multiplied a million times over, I believe that is the way the world works.可知,万事万物不断循环往复,我相信这就是世界的运作方式。说明作者是从多次的经历中得到的结论,故D正确。【4题详解】推理判断题。根据第二段At

22、 some level, we all depend upon one another. Sometimes that dependence requires us simply not to do something like crossing over the double yellow line.(在某种程度上,我们都相互依赖。有时,这种依赖要求我们不要做一些事情,比如越过双黄线。)说明我们要相互依靠,我们的命运并没有被掌握在我们的手里,也受别人的影响,因此推断合作的需要增加了,因为人们的命运不被自己控制。故C正确。【5题详解】推理判断题。根据最后一段的In my own life, I

23、 used to put great stock in personal responsibility. But, as time has passed, Ive also come to believe that there are moments when one must rely upon the good faith and judgment of others.(在我自己的生活中,我曾经非常重视个人责任。但是,随着时间的推移,我也开始相信,有一些时刻,一个人必须依靠别人的诚信和判断)说明我现在生活观点与以前已经有了变化。故A正确。BIt was blazing hot, just

24、like most July days. I stepped into a tiny ice-cream shop to cool off with a chocolate ice-cream. It was an old woman bent over a table near the door. Her back was so badly twisted that her face nearly touched the tabletop. I sat down facing her a couple of tables away.“Poor woman,” I thought, “What

25、 does she get out of life? Why God let people live so long past their prime?”As I thought, another aged lady entered the shop and sat down with her. Soon the two of them were talking about childhood days. They talked of how little the shop had changed in 70 years. In minutes, the two of them were tr

26、embling with laughter.I looked again at the first woman, then in the mirror on a nearby wall, catching a picture of myself. I was wearing a dirty shirt. She was well dressed in white, her hands sparking with gold rings. I was sad. She was laughing, smiling. I was putting the pieces of my life togeth

27、er. She had millions of wonderful memories to recall. I sat alone. She was sharing the day with a good friend. I was secretly worried about getting old. She was old, but it wasnt hurting her.As I left the shop, I thought of my foolish question about God letting people live past their prime. Why, tha

28、t woman was more alive, more sensitive to life than I was. Age has not bent her spirit.6. From the passage we know that the ice-shop _.A. started its business 70 years ago.B. had only a couple of tablesC. changed a lot in the pastD. had only women shoppers.7. What is the meaning of the underlined wo

29、rd “prime” in this passage?A. miserable lifeB. time of great strength, beauty, vigor(活力)C. long careerD. wonderful experience8. The writer implies all of the following except that _.A. the old lady was very lonely and sadB. the writer had more problems than the old ladyC. the old lady had lived a fu

30、ll and satisfying lifeD. the old lady had learned to enjoy the simple things in life9. Which of the following is the conclusion the writer made about the old lady?A. She was to be pitied for her old age.B. She considered the young man pitiable.C. She was more alive and sensitive to life than the wri

31、ter.D. People should not be allowed to live when they are too old.10. Which of the following is the main idea of the passage?A. To tell us the life of old peopleB. To show that old age does not mean being short of spirit.C. To show the difference between the old and the young.D. To make the reader h

32、ave a pity on the old people.【答案】6. A 7. B 8. A 9. C 10. B【解析】本文是夹叙夹议文。作者在一家小冰淇淋店看到一位驼背的老太太,一开始对老太太的外表感到可怜,后来通过老太太的举止感到她比自己更有活力,对生活更敏感。在老太太身上,作者感悟到岁月并没有使她精神消沉。【6题详解】推理判断题。根据第三段Soon the two of them were talking about childhood days. They talked of how little the shop had changed in 70 years.可知两位老人谈论童

33、年,她们谈到这家商店70年来几乎没有什么变化。由此推知这家店是70年前开始经营的。故选A。【7题详解】词义猜测题。上文提到Her back was so badly twisted that her face nearly touched the tabletop.老太太的背扭曲得很厉害,脸几乎碰到了桌面。当作者看到这个场景时可怜老太太,根据当时情境和作者感慨的“What does she get out of life? Why God let people live so long past their prime?”(为什么上帝让人过了壮年之后还活这么久?)可知prime指的是人生中最美

34、丽,最有活力,最强大的阶段。故选B。【8题详解】推理判断题。根据第三、四段中In minutes, the two of them were trembling with laughter.(几分钟后,她们俩笑得浑身发抖。) 和in the mirror on a nearby wall, catching a picture of myself. She was well dressed in white, her hands sparking with gold rings. She was laughing, smiling. She had millions of wonderful

35、memories to recall. She was sharing the day with a good friend.(在附近墙上的镜子里,捕捉到了我自己的影像。她穿着一身白衣,手上戴着闪闪发光的金戒指。她时而大笑,时而微笑。她有无数美好的事情要回忆。她和一个好朋友共度一天。)对老太太的描述,可知她活得自信,优雅,快乐。A项:the old lady was very lonely and sad.(老太太非常孤独和悲伤)表达与原文不符,故选A。【9题详解】细节理解题。根据第四段中in the mirror on a nearby wall, catching a picture of

36、 myself. I was sad. She was laughing, smiling. I was putting the pieces of my life together. She had millions of wonderful memories to recall. I sat alone. She was sharing the day with a good friend. I was secretly worried about getting old. She was old, but it wasnt hurting her.(在附近墙上的镜子里,捕捉到了我自己的影

37、像。她穿着一身白衣,手上戴着闪闪发光的金戒指。她时而大笑,时而微笑。她有无数美好的事情要回忆。我独自坐着。她和一个好朋友共度一天。我暗自担心自己会变老。她年纪大了,但这并没有伤害到她。)和最后一段that woman was more alive, more sensitive to life than I was. Age has not bent her spirit.(那个老太太比我更有活力,对生活更敏感。年龄没有使她精神消沉。)作者把老太太和自己对比,可知她活得自信,优雅,快乐,有许多精彩的回忆。她比作者更有活力,对生活更敏感。故选C。10题详解】主旨大意题。作者一开始对老太太的外表感

38、到可怜,后来通过老太太的举止感到她比作者更有活力,对生活更敏感。根据She was old, but it wasnt hurting her.(她年纪大了,但这并没有伤害到她。)和Age has not bent her spirit.(年龄没有使她精神消沉。)可知,作者想表明年老并不意味着使人精神消沉,故选B。CElectrical devices(仪器)could soon use power made by human energy. Scientists say they have developed an experimental device that produces elec

39、tricity from the physical movement of a person walking , British scientist Max Donelan and other scientists in Canada and the United States developed the device.The device connects to a persons knee. As the person walks ,the device captures energy each time the person slows down. To do this ,the dev

40、ice helps with the slowing sown movement of the leg, the movements of the walking person push parts of a small machine that produces electricity. Using the device, an adult walking quickly could produce thirteen watts of electricity in just a minute. Donelan says walking at that speed could produce

41、enough power to operate a laptop computer for six minutes.There are several possible uses for the device. Developers say it could help people who work in areas without electricity to operate small computers. The device could also he used in hospitals to operate heart pacemakers(起博器), it could even b

42、e used to assist in the movement of robotic arms and legs.The experimental version of the device weighs about one and a half kilograms, but it is too costly for most people to buy, but the researchers hope to make a lighter, less costly version, An improved version should be ready in one year.The de

43、velopers hope the device will one day help developing countries; nearly twenty five percent of people around the world live without electric power.A similar product was invented in 2005 by Larry Rome of the University of Pennsylvania, He created a bag carried on a persons back that also produces pow

44、er from walking. The knee device does not produce as much electricity as the bag, but the bag requires the walker to carry a load of twenty to thirty kilograms.11.The second paragraph mainly talks about A. who developed the deviceB. how the device worksC. several possible uses for the devicesD. how

45、much electricity the device can produce12. What is the disadvantage of the experimental version of the device?A. It is too heavy for the walker to bearB. It is too complex for people to useC. It is too expensive for most people to affordD. It will slow down ones walking speed13.Compared with the dev

46、ice designed by Larry Rome, this new device A. produces power without adding more loads to the walkerB. can produce more power in a much shorter timeC. needs to be equipped with a batteryD. can help the walker walk faster14.From the passage, we can learn that the electrical device can A. help housew

47、ives operate the washing machineB. make it much easier for us to go onlineC. produce more electricity than that invented by Larry RomeD. be applied in medical fields to operate heart pacemakers15. What would be the best title for the passageA. First device powered by walking will soon be on the mark

48、etB. Advanced technology brings in a new way to operate heart pacemakersC. Device gives new meaning to the idea of power walkingD. Human energy will become a main source of electricity【答案】11. B 12. C 13. A 14. D 15. C【解析】本文是一篇说明文。文章讲述科学家研制出一种固定在人膝盖上的发电装置。这种装置可通过收集人走路时损失的能量发电。【11题详解】主旨大意题。根据第二段内容可知,第

49、二段主要讲了这种电子装置的工作原理,即它是如何利用人步行来发电的。故选B。【12题详解】细节理解题。根据第四段中“it is too costly for most people to buy”可知这种实验版的设备费用太高,大多数人买不起。故选C。【13题详解】推理判断题。根据末段可知,过去Larry Rome发明的设备虽然也是靠行走获取能量,但是需要步行者背重达20到30公斤的负荷,而这种佩戴在膝盖上的设备重量只有1.5公斤,不需增加步行者的太多负担。故选A。【14题详解】细节理解题。根据文章第三段“the device could also be used in hospitals to

50、operate heart pacemakers” 这种装备可以应用于医疗领域操作心脏起搏器,可直接选出答案D项。A项文中没有涉及到,B项表述不科学,根据文章最后一段可以推断C项表述错误。故选D。【15题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,文章讲述科学家研制出一种固定在人膝盖上的发电装置。这种装置可通过收集人走路时损失的能量发电。文章主要突出的内容是这种新的电子设备使得利用人步行获取能量变得轻松、容易。故选C。第二节 共5小题,满分12.5)第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。将相应选项的标号(A、B、

51、C、D、E)涂在答题卡上。Making Schools SafeIn school, students study and learn to work with others. They should feel safe in school._16_. Bullies(欺凌;欺凌者) frighten others, so they can be a big problem at schools.Bullies make school a cruel and horrible place. _17_ But bullies are different. They pick on their s

52、ufferers over and over again._18_ Sometimes they hit others. But more often, they hurt people with their words. They say mean things about other students. Almost 30 percent of American students are bullied at school.Bullying is usually worst during junior high school. But bullies dont stop being cru

53、el when they finish school. _19_So what can you do to stop bullying?Tell the bully to stop. When you see a bully bothering someone, tell him or her to stop. When people speak up, 57 percent of bullying stops within 10 seconds.If you are a sufferer, ask for help. Only 20-30 percent of sufferers tell

54、someone about bullying.Help sufferers of bullying. _20_Together, we can make schools safe for everyone.A. Be their friend.B. Make friends with the bullies.C. Not every person can be a bully.D. Bullies hurt people in different ways.E. Many people can be cruel sometimes.F. Students cant study well whe

55、n they feel frightened.G. Bullying is also common at work and on the internet.【答案】16. F 17. E 18. D 19. G 20. A【解析】这是一篇说明文。主要介绍了霸凌如今在学校是一个大问题,使学校成为一个残酷和恐怖的地方。文章介绍了欺凌者的一些特色,以及可以阻止欺凌行为的方法。【16题详解】根据后文Bullies(欺凌;欺凌者) frighten others, so they can be a big problem at schools.可知欺凌者会吓到其他人,所以他们在学校里是一个大问题。由此可

56、知,欺凌者会影响到学生,而学生感到害怕时,就无法好好学习。故F选项“当学生感到害怕时,他们不能好好学习”符合语境,故选F。【17题详解】根据上文Bullies make school a cruel and horrible place.(欺凌使学校成为一个残酷和恐怖的地方)以及后文But bullies are different. They pick on their sufferers over and over again.可知但欺凌者则不同。他们一次又一次地捉弄自己的受难者。但欺凌者则不同。他们一次又一次地捉弄自己的受难者。由此可知,后文说欺凌者与其他人不同,故本句应当是在说明大多数

57、人的情况。故E选项“很多人有时候会很残忍”符合语境,故选E。【18题详解】根据后文Sometimes they hit others. But more often, they hurt people with their words. They say mean things about other students. 可知有时他们会打别人。但更多的时候,他们会用言语伤害别人。他们说其他学生的坏话。由此可知,本句位于句首,总结后文:欺凌者用各种不同的方式来伤害别人。故D选项“欺凌者用不同的方式伤害人”符合语境,故选D。【19题详解】根据上文Bullying is usually worst

58、during junior high school. But bullies dont stop being cruel when they finish school.可知霸凌通常在初中阶段最为严重。但欺凌者在毕业后并没有停止残忍。由此可知,霸凌并不止发生在学校,也发生在其他地方,如工作场所和网络上。故G选项“霸凌在工作和网络上也很常见”符合语境,故选G。【20题详解】根据上文Help sufferers of bullying.可知帮助遭受欺凌的人。由此可知,本句承接上文说明如何帮助遭受欺凌的人,如做他们的朋友。故A选项“做他们的朋友”符合语境,故选A。第二部分 :语言知识运用第一部分(共

59、15小题,每小题1分,满分15分)阅读下列短文, 掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 When you teach first grade, you spend a lot of time developing fluency in everything. Yet my most _21_ lesson in fluency occurred on our schools playground and my student was the teacher while I was the _22_. Years ago I had

60、a little boy in my class from a non-English speaking home. He was very _23_ and shy. I wasnt _24_ how much he understood me and I was _25_ worried that he stood by himself at breaktime and did not _26_. I tried to talk to him, but he would turn away and shut his eyes to _27_ from me.I decided to ask

61、 an outgoing girl to _28_ me. I asked if she would try to get him to play and I _29_ gave suggestions on how she could start communicating with him. She _30_my arm to stop my talking and said. “Dont worry. I speak Kid.”I stood there all alone, silently _31_ her running off. It took less than a minut

62、e for the two new friends to run off hand in hand, _32_ joining in a game.I often think of that small _33_ at breaktime, about what I learned and how _34_ it is for all teachers to speak Kid. We must be ready to learn from our students because those “teachable moments” are for the _35_, as well as o

63、ur kids.21. A. difficultB. amusingC. traditionalD. unforgettable22. A. expertB. researcherC. learnerD. listener23. A. poorB. quietC. sillyD. embarrassed24. A. sureB. satisfiedC. surprisedD. upset25. A. clearlyB. hardlyC. simplyD. especially26. A. sitB. smileC. runD. play27. A. sufferB. hideC. differ

64、D. learn28. A. helpB. inviteC. visitD. support29. A. stillB. oftenC. seldomD. even30. A. raisedB. kissedC. touchedD. tied31. A. preventingB. watchingC. bearingD. imagining32. A. luckilyB. wiselyC. happilyD. nervously33. A. momentB. chanceC. hopeD. interview34. A. fortunateB. strangeC. importantD. un

65、fair35. A. teachersB. patientsC. parentsD. friends【答案】21. D 22. C 23. B 24. A 25. D 26. D 27. B 28. A 29. D 30. C 31. B 32. C 33. A 34. C 35. A【解析】本文是一篇记叙文。主要讲述作者作为老师上的一堂难忘的流利课,让作者悟出的道理:我们必须做好向学生学习的准备,因为那些“受教时刻”不仅属于我们的孩子,也属于老师,也就是学习是相互的。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:然而,我最难忘的一堂流利课是在我们学校的操场上,我的学生是老师,而我是学习者。A. d

66、ifficult困难的;B. amusing好玩的;C. traditional传统的;D. unforgettable难忘的。根据下文我的一堂流利课是学生是老师,而我是学习者以及下文的描述可知是难忘的,故选D。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. expert专家;B. researcher研究人员;C. learner学习者;D. listener听众。根据文章my student was the teacher,可知我是老师,然而本句中前后对比,可推断这里应是学习的人,故选C。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:他非常安静和害羞。A. poor平穷的;B. quiet安静

67、的;C. silly愚蠢的;D. embarrassed尴尬的。根据上文Years ago I had a little boy in my class from a non-English speaking home以及and连接两个并列的词语,可推断他是安静的,故选B。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:我不知道他能理解我多少,我特别担心他在休息时间独自站着不玩。A. sure确定;B. satisfied满意的;C. surprised惊讶的;D. upset不安的。根据上文Years ago I had a little boy in my class from a non-Eng

68、lish speaking home,所以这里应该是不确定,故选A。【25题详解】考查副词词义辨析。句意:同上。A. clearly清楚地;B. hardly几乎不;C. simply简单地;D. especially特别地。根据上文他是安静的和害羞的,所以我特别地担心,故选D。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:同上。A. sit坐下;B. smile微笑;C. run跑;D. play玩,根据上文说休息时间,所以玩符合语境,故选D。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:我试着和他说话,但他会转过身来,闭上眼睛躲避我。A. suffer遭受;B. hide躲避;C. differ不同于;D

69、. learn学习。根据下文他会转过身来,闭上眼睛,可推断应是躲避我,故选B。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:我决定请一个外向的女孩帮我。A. help帮助;B. invite邀请;C. visit参观;D. support支持。根据下文我请这个外向的小女孩去和那个小男孩交流,所以应该是帮助,故选A。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:我问她是否会试着让他玩,我甚至给了她如何开始与他交流的建议。A. still仍然;B. often经常;C. seldom很少;D. even甚至。前后两句是递进的关系,所以甚至更符合语境,故选D。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:她碰碰我的胳膊让我

70、别说话,然后说:“别担心。我说孩子。”A. raised举起;B. kissed亲吻;C. touched触碰;D. tied绑,根据下文然后说:“别担心。我说孩子。”,可知本句中触碰更合理,故选C。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:我一个人站在那里,默默地看着她跑开了。A. preventing阻止;B. watching观看;C. bearing忍受;D. imagining想象。根据上文“别担心。我说孩子。”可知作者此时应该是很惊讶,不知道怎么回答,故选B。【32题详解】考查副词词义辨析。句意:不到一分钟,两个新朋友就手拉手地跑开了,开心地加入了游戏。A. luckily幸运地;B.

71、 wisely明智地;C. happily开心地;D. nervously紧张地。根据上文两个新朋友就手拉手地跑开了,可知应该是开心地加入了游戏,故选C。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:我经常想起课间休息那一刻,想起我学到的东西,想起对所有老师来说,和孩子说话是多么重要。A. moment时刻;B. chance机会; C. hope希望;D. interview采访。课间休息应该指的是时刻,故选A。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:同上。A. fortunate幸运的;B. strange陌生的;C. important重要的;D. unfair不公平的。根据文章老师悟出的道理,

72、和孩子沟通很重要,故C。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:我们必须做好向学生学习的准备,因为那些“受教时刻”不仅属于我们的孩子,也属于老师。A. teachers老师;B. patients病人;C. parents父母;D. friends朋友。根据上文说做好向学生学习的准备,可知那些“受教时刻”不仅属于我们的孩子,也属于老师。故选A。第二节:短文填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式.I live in Newquay,_36_ is a small town on the Atlantic coast in

73、 the south of England. It has got great _37_(beach) and is the _38_(good) place to surf in the UK. There are lots of surf schools where you can learn how _39_ (surf). I go surfing _40_ my friends every weekend. My favorite place is Fistral Beach.I love Newquay because there are lots of other things

74、to do as well _41_ surfing. If you like water sports, you can go water-skiing or coasteering. Coasteering is different because it combines rock-climbing, _42_ (jump) and swimming in the same activity, but you should always go with a special instructor._43_ you like animals you can also visit the Blu

75、e Reef Aquarium and see lots of different fish and even sharks. You can also go horse riding on the beach or visit Newquay Zoo. There _44_ (be) lots of other attractions too like mini golf and bowling. Come and see for _45_ (you)!【答案】36. which 37. beaches 38. best 39. to surf 40. with 41. as 42. jum

76、ping 43. If 44. are 45. yourselves/yourself【解析】这是一篇说明文。文章讲述了作者喜欢自己居住的小镇Newquay,它是英国冲浪的好地方。【36题详解】考查非限制性定语从句关系词。此处是非限制性定语从句,先行词是Newquay,指物,在从句中作主语,应用关系代词which。故填which。【37题详解】考查名词的数。本句意为“它有很棒的海滩,是英国最好的冲浪场所。”,此处指“不止一处海滩”,beach是可数名词,用名词复数形式。故填beaches。【38题详解】考查最高级。本句意为“它有很棒的海滩,是英国最好的冲浪场所。”,此处指“最好的”,应用形容词

77、最高级best修饰名词place。故填best。【39题详解】考查动词不定式。“疑问词+ to do”作动词learn的宾语,此处用动词不定式(to do)。故填to surf。【40题详解】考查介词。本句意为“我每个周末都和朋友去冲浪。”,此处指“和一起”,用介词with。故填with。【41题详解】考查介词。固定搭配as well as,意为“也/除之外(也)”,应用介词as。故填as。【42题详解】考查动名词。此空用动名词形式,和动名词rock-climbing、swimming in the same activity一起作谓语combines的宾语。故填jumping。【43题详解】

78、考查连词。本句意为“如果你喜欢动物,你也可以参观蓝礁水族馆,看到许多不同的鱼,甚至鲨鱼。”,此处指“条件”,应用从属连词If引导条件状语从句,首字母大写。故填If。【44题详解】考查主谓一致。本文时态以一般现在时为主,保持时态一致,此空用一般现在时,There be句型中be采用就近原则,后面名词短语lots of other attractions是复数,主谓一致,谓语应用are。故填are。【45题详解】考查代词。本句意为“你自己/你们自己来看看吧!”,此处指“你自己/你们自己”,应用反身代词yourselves/yourself。故填yourselves/yourself。第四部分(共两

79、节,满分40分)第一节:阅读表达(共5小题;67题4分,69题2分,其它每小题3分, 满分15分)阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到相应的位置上(请注意问题后的字数要求)1 Every few weeks, Lu Jinhuas family met for dinner at a restaurant close to her home in Beijing. But the happy mealtime almost always ended with an unhappy scene: her children would insist that Lu leave the table

80、 before she embarrassed them by asking to take the leftover food home in takeaway bags.2But on Sunday, the 63-year-old lady was, delighted to discover that the restaurant had made a number of changes. A poster on the table clearly stated, Save food, dont waste it. Instead of persuading customers to

81、order expensive dishes, the waitress suggested a small order that could be added later if people were still hungry. At the end of the dinner, Lus daughter even volunteered to_. 3 This is the happiest dinner I had in that restaurant so far, and I am so glad to see these changes. Lu said.4A campaign a

82、gainst food wastage is sweeping China, a country where 128 million people live below the poverty line. Every year, food valued at 200 billion yuan ( $32 billion) is thrown away in China. The volume is equivalent to the amount consumed by more than 200 million people during a 12-month period.5A propo

83、sal opposing waste in January is part of a drive by Chinas new leaders. Many provinces have launched their own more-detailed versions. Henan province has ordered that business meals should have no more than four dishes, and alcohol is prohibited. Guizhou has set a time limit of 45 minutes on meals p

84、aid for by the public purse.6 The public has also adopted the idea. Many restaurants discourage customers from ordering more than they can eat. Taking leftovers home is encouraged. Some of them have started to use smaller plates and the prices are cheaper. A proposal on the Internet calling on peopl

85、e to eat everything on their plate attracted the participation of 2.74 million people within the first two weeks.46. Why did Lu Jinhuas children refuse to take the leftover food home? ( no more than 8 words)_47. What does Paragraph 5 mainly talk about? (no more than 10 words)_48. Fill in the blank i

86、n Paragraph 2 with proper words, (no more than 5 words)_49. What does “them” in the sixth paragraph refer to? (no more than 3 words)_50. Whats the publics attitude to the governments proposal? ( no more than 8 words)_【答案】46. They felt embarrassed if she did that 47. The government has taken measures

87、 to oppose food wastage. 48. take the leftover food home. 49. Many restaurants 50. They support/ back up the governments proposal. / They are in favour of saving food.【解析】本文是一篇说明文,以卢金华一家过去和现在外出聚餐时点菜和打包剩菜的对比为例介绍了目前中国正开展的一场反对食物浪费的运动。【46题详解】细节理解题。根据第一段中的“her children would insist that Lu leave the tabl

88、e before she embarrassed them by asking to take the leftover food home in takeaway bags.”(卢金华的儿女坚持让她先下桌以免她要求把剩下的食物打包回家,这会让他们很难堪)可知,卢金华的儿女不愿把剩下的食物打包回家是因为这样做会让他们很难堪,故答案为:They felt embarrassed if she did that。【47题详解】段落大意题。根据第五段内容,特别是 “A proposal opposing waste in January is part of a drive by Chinas ne

89、w leaders. Many provinces have launched their own more-detailed versions.”(中国新领导人1月份提出的反对浪费的提案是反对食物浪费运动的一部分,许多省份已经推出了自己更详细的版本)可知,本段主要讲的是政府已经采取措施反对食物浪费,故答案为:The government has taken measures to oppose food wastage。【48题详解】推理判断题。根据第一段中的“her children would insist that Lu leave the table before she embar

90、rassed them by asking to take the leftover food home in takeaway bags”可知,以前在外面聚餐时,卢金华的儿女总是坚持让她先下桌以免她要求把剩下的食物打包回家,这会让他们很难堪,再结合第三段“This is the happiest dinner I had in that restaurant so far, and I am so glad to see these changes. Lu said.”可知,卢金华说这是到目前为止她在那家餐馆吃过的最开心的一顿饭,她很高兴看到这些变化,这说明与之前不愿打包剩菜相比,卢金华儿女

91、的态度发生了变化,即:聚餐结束后,主动把剩下的食物打包回家,故答案为:take the leftover food home。【49题详解】指代猜测题。根据画线词前的“Many restaurants discourage customers from ordering more than they can eat. Taking leftovers home is encouraged.”可知,许多饭店不鼓励顾客点太多的菜,鼓励他们把剩菜带回家,因此此处是说一些饭店已经开始使用更小的盘子,价格也更便宜,由此可知画线词指的就是前面提到的“很多饭店”,故答案为:Many restaurants。

92、【50题详解】推理判断题。根据第六段中的“The public has also adopted the idea.”(公众也采纳了这项反对浪费的提案)可知,他们支持政府的提案/赞成节约食物,故答案为:They support/ back up the governments proposal. / They are in favour of saving food。第二节:写作 (满分25分)51.请根据一下提示,以Travelling 为题写一篇关于旅游的短文。1. 旅游的益处。2. 旅游也可能有麻烦,如天气变化,丢失钱物等。3. 旅游应做好准备。如天气、交通状况、结伴而行等。文章必须包括

93、所有要点,词数120-150; 可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】TravellingAs is known, traveling is a good activity. When you get tired of your work and have some free time, you can go out to enjoy the beauty of nature. Travelling can let you breathe fresh air, meet different people and make friends with them, which will make

94、you forget your tiredness and worries.But sometimes traveling is not enjoyable. For example, the weather can be changeable, so you may be caught in the rain or snow. You may be unlucky to have your wallet or cell-phone stolen.Therefore, you must have enough preparation before going on a trip. Firstl

95、y, you must have clear information about the weather. Secondly, you should choose a good partner to go with. It you have a good preparation, you will sure enjoy your travel.【解析】【分析】本篇书面表达属于说明文,要求考生以Travelling 为题写一篇关于旅游的短文。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时。结构:分总法分总法指先分说,后总述,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 旅游的益处。(

96、the benefits of traveling) 2. 旅游的麻烦。(the trouble of traveling) 3.应做好准备。(have enough preparation)第二步:列提纲 (重点词组)As is known; get tired of; make friends with; be caught in; be unlucky to; have a good preparation 第三步:连词成句1. As is known traveling is a good activity.2. When you get tired of your work and

97、have some free time, you can go out to enjoy the beauty of nature.3. meet different people and make friends with them.4. so you may be caught in the rain or snow.5. You may be unlucky to have your wallet or cell-phone stolen.6. you must have clear information about the weather.7. It you have a good

98、preparation, you will sure enjoy your travel.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系

99、:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了定语从句,如:Travelling can let you breathe fresh air, meet different people and make friends with them, which will make you forget your tiredness and worries.还使用了一些固定词组,如get tired of; make friends with; be caught in等。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1