收藏 分享(赏)

2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc

上传人:a**** 文档编号:361484 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:9 大小:177KB
下载 相关 举报
2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc_第1页
第1页 / 共9页
2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc_第2页
第2页 / 共9页
2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc_第3页
第3页 / 共9页
2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc_第4页
第4页 / 共9页
2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc_第5页
第5页 / 共9页
2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc_第6页
第6页 / 共9页
2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc_第7页
第7页 / 共9页
2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc_第8页
第8页 / 共9页
2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 2 The Renaissance课时作业(含解析)外研版.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 2 The Renaissance课时作业.阅读(2020吉林省梅河口市高三上学期联考)Nasr Majid started hunting this fall at Blackwater National Wildlife Refuge (保护区) on the Eastern Shore of Maryland in USA. Hes one of the relatively few new hunters who officials hope will help stop a nearly fourdecade decline nationally in what has

2、 become a hobby for fewer than 5 percent of Americans.Natural resources and wildlife officials in Maryland are encouraging hunting of deer, turkeys and some other wild animals, which is believed to be good for the environment. Without hunting, they say, sika deer will overpopulate the wildlife refug

3、e and theyll overeat the bushes and other plants that provide important habitat for birds. On the western shore of the Chesapeake Bay, hunting is also important to prevent the spread of diseases such as Lyme.In many families, the hunting tradition has been handed down for generations. But as longtim

4、e sportsmen age and children lose interest, the number of hunters in the United States fell by 2 million, from 2011 to 2018, to about 11 million.“Everything is changing. Kids are growing up in front of video games and computers instead of going hunting.” said Chris Markin, a hunting specialist for t

5、he state natural resources department. “Adults usually focus on working and providing for their families. Those pressures are preventing many other potential hunters from going out, and from raising the next generation of hunters.”To avoid such a decline, a new approach is needed. Government agencie

6、s and nonprofit groups are now launching mentoring (指导) programs to train more hunters, which not only helps preserve an industry and a culture but also means more protection for wildlife and their habitats through deer population control and investment.Luckily, there are those still eager to learn,

7、 like Majid. He was just looking for an outdoor hobby he could share with his children when he came across the mentorship program. Now, he feels capable of hunting on his own, but also has someone he can text with questions that pop up. His new pastime has already paid off for himon his second hunt

8、with his mentor, in the last minutes of daylight, he bagged his first deer.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Nasr Majid在美国马里兰州东海岸黑水国家野生动物保护区狩猎,他是为数不多的几个新猎人之一,官员们希望这些新的猎人能帮助扭转近四十年来全国范围内的狩猎活动下降的局面。1What can be inferred from Chris Markins words?ANo one is interested in hunting any more.BHunting adds to many adults

9、life pressures.CParents fail to spend enough time with kids.DThe hunting tradition is facing challenges.答案:D推理判断题。根据第四段中的“Everything is changing. Kids are growing up in front of video games and computers instead of going hunting.”以及“Adults usually focus on working and providing for their families. T

10、hose pressures are preventing many other potential hunters from going out, and from raising the next generation of hunters.” 可知,孩子们在电子游戏和电脑前长大,而不是去打猎。成年人通常专注于工作和养家糊口。这些压力阻碍了许多其他潜在猎人的外出,也阻碍了下一代猎人的培养。因此,狩猎传统正面临挑战。故选D。2In this passage, Nasr Majid is considered as a symbol of .AbraveryBhopeCenthusiasmDd

11、evotion 答案:B细节理解题。根据第一段内容可知,今年秋天,Nasr Majid开始在美国马里兰州东海岸的黑水国家野生动物保护区狩猎,他是为数不多的几个新猎人之一,官员们希望这些新的猎人能帮助扭转近四十年来全国范围内的狩猎活动下降的局面。由此可知,Nasr Majid被认为是希望的象征。故选B。3What does the underlined words “new pastime” refer to?ALearning to hunt.BRaising questions.CLooking for hunters.DSharing a new hobby.答案:A词义猜测题。根据画线词

12、前“Luckily, there are those still eager to learn, like Majid. He was just looking for an outdoor hobby he could share with his children”(幸运的是,仍有一些人渴望学习,比如马吉德。他只是想找一个可以和孩子们分享的户外爱好。)可知,画线词的意思是“学习打猎”。故选A。4What does the text mainly tell us?ATeach hunters new skills.BPreserve a great tradition.CMake hunti

13、ng more popular.DReduce the pressure of life.答案:C主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段内容可知,本文主要介绍了Nasr Majid在美国马里兰州东海岸黑水国家野生动物保护区狩猎,他是为数不多的几个新猎人之一,官员们希望这些新的猎人能帮助扭转近四十年来全国范围内的狩猎活动下降的局面。故选C。【词汇积累】refuge n. 庇护;避难habitat n. (动植物的)生活环境,栖息地hand down 把传下去pop up 突然出现【难句分析】原文:Hes one of the relatively few new hunters who offi

14、cials hope will help stop a nearly fourdecade decline nationally in what has become a hobby for fewer than 5 percent of Americans.他是为数不多的新猎人之一,官员们希望他能帮助阻止近四十年来全国范围内的狩猎活动的减少。狩猎活动已经成为不到5%的美国人的爱好。(第一段第二句)分析:本句为主从复合句。who引导定语从句,修饰先行词hunters;what引导宾语从句,作介词in的宾语。.完形填空(2019江西省临川一中高三下学期第二次联考改编)William Butler

15、 Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13,1865. His childhood 1 the harmony that was 2 of a happy family. Later, Yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”. In fact, he 3 excellent taste in art from his familyboth his father and h

16、is brother were painters. But he finally 4 literature, particularly drama and poetry.Yeats had strong 5 in the coming of new artistic movements. He set himself the fresh task in founding an Irish national theatre in the late 1890s. His early theatrical experiments, 6 , were not received 7 at the beg

17、inning. He didnt lose heart, and finally enjoyed 8 in his poetical drama. 9 with his dramatic works, Yeatss poems attract much 10 notice. The subject matter includes love, nature, history, time and aging. Though Yeats generally relied on very traditional forms, he brought modern 11 to them. As his l

18、iterary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide 12 .He had not enjoyed a major public life 13 winning the Nobel Prize in 1923. Yet, he continued writing almost to the end of his life. Had Yeats stopped writing at age 40, he would probably now be 14 as a minor po

19、et, for there is no other example in literary history of a poet who 15 his greatest works between the ages of 50 and 75. After Yeatss death in 1939, WH. Auden wrote, among others, the following lines:Earth, receive an honored guest:William Yeats is laid to rest.Let the Irish vessel (船) lie.Emptied o

20、f its poetry.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了爱尔兰最著名的作家威廉巴特勒叶芝的生平事迹。1A.heldBlackedCexpectedDdesired答案:B根据下文“little of childhood but its pain”可知叶芝的童年缺少和睦,故选B。2A.typicalBspecialCawkwardDcapable答案:A“和谐”是一个快乐的家庭所特有的。故选A。3A.inheritedBdevelopedCabandonedDformed答案:A根据下文“both his father and his brother were painters”可知

21、他继承了他家庭中在艺术方面出色的品位,故选A。4A.carried onBdecided onCput onDbased on答案:B根据上文finally可知他最终决定了选择文学,故选B。5A.desireBenergyCaccessDfaith答案:D句意:叶芝对新艺术运动的到来有着强烈的信心。故选D。6A.thereforeBhoweverCbesidesDfurthermore答案:B根据下文“were not received”可知上下文为转折关系,故选B。7A.possiblyBhonorablyCfavorablyDdoubtfully答案:C根据上文“were not rece

22、ived”可知一开始不是很顺利被接受了。故选C。8A.failureBfameCpleasureDsuccess答案:D句意:他没有灰心,并最后在他的诗歌戏剧中获得了成功。故选D。9A.ConnectedBOccupiedCComparedDTired答案:C根据下文可知,相比于他的戏剧作品,叶芝的诗歌更吸引人。故选C。10A.admiringBamusingCamazingDenvying答案:A叶芝的诗歌吸引了更多赞赏的注意。故选A。11A.potentialBsensibilityCpossibilityDbenefit答案:B句意:虽然叶芝通常依赖于非常传统的形式,但他给它们带来了现代

23、情感。故选B。12A.praiseBspreadCrecognitionDassessment答案:C这使他获得了全世界的认可。故选C。13A.beforeBsinceCuntilDafter答案:B句意:自从1923年获得了诺贝尔奖以来,他并没有享受较多的公众生活。故选B。14A.respectedBadmiredCvaluedDfavored答案:C句意:如果叶芝在40岁时停止写作,他现在可能会被视为一个名不见经传的诗人。be valued as意为“被视为”,故选C。15A.prohibitsBattemptsCrecommendsDproduces答案:D根据下文“his greate

24、st works”可知,此处意为“在50岁到75岁之间写出他最伟大的作品”,故选D。.七选五(2020安徽省合肥市八校高三第一次联考)Have you ever been bored and decided to check social media, only to find out that your best friend is at Disneyland, that one of your classmates is eating delicious pizza at your favorite pizza store, and that one of your soccer team

25、mates is climbing the Eiffel Tower in Paris? Have you ever had that feeling that others are experiencing things and enjoying life more than you are? Oh, man! Youre missing out! 1 Researchers call that feeling the fear of missing out or FoMO. 2 Its so easy today to see what your friends are doing fro

26、m the social media. Unluckily, we only have so much time in the day and only so much money to spend on food or entertainment. It would be impossible for us to enjoy all the same activities we see others take part in on social media.Rather than realizing this basic truth, though, we usually let FoMO

27、lead us to compare our lives with those of others on social media. 3 Why? We know all the sides of our livesboth good and bad, but all we see on social media are the pictureperfect moments others share. 4 FoMO makes us check social media more frequently, leading to addiction and a negative cycle tha

28、t can be hard to break. Researchers have found that social media and FoMO can cause serious negative results, including feeling of depression, loneliness and boredom. 5 Researchers advise that we stop looking to social media for happiness. Instead, we should focus our attention on our real lives, in

29、cluding the people around us and all the things were grateful for.AHave you ever experienced FoMO?BAt least thats what you might think.CThis certainly leaves us feeling dissatisfied.DSo how do we break the cycle and avoid FoMO?EOver 75% of young people report feeling FoMO from time to time.FAs famou

30、s Theodore Roosevelt said, “Comparison is the thief of joy”GIf you let FoMO control you, the only thing youll really be missing out on is your own life.篇章导读:本文是一篇说明文。文章讲述了社交媒体对人们的影响,呼吁人们关注自身周围真实的世界。1B根据上文“Have you ever had that feeling that others are experiencing things and enjoying life more than

31、you are? Oh, man! Youre missing out!”可知此处讲述人们自己的感受。故B项“At least thats what you might think.”(至少你会这么想)很好地承接上文,并引出下文。故选B项。2EE项“超过75%的年轻人说他们时不时会有情绪低落的感觉。”即指上文“that feeling the fear of missing out or FoMO”,同时引出下文对于这种感觉的说明。故选E项。3C根据上文“Rather than realizing this basic truth, though, we usually let FoMO le

32、ad us to compare our lives with those of others on social media.”可知人们通常与其他人进行比较,C项“This certainly leaves us feeling dissatisfied.”(这会使我们感到不满)说明与他人比较的结果。故选C项。4F本段主要讲的是FoMO会使我们产生消极情绪,根据上文可知,我们之所以会产生这种情绪是因为会进行比较,F项用名人名言引出本段内容。故选F项。5D根据下文“Researchers advise that we stop looking to social media for happi

33、ness.”可知研究人员给出了解决办法,故D项“So how do we break the cycle and avoid FoMO?”引出下文。故选D项。.应用文写作(2020河南省南阳一中高三第三次月考)假定你是李华,暑假在伦敦学习,得知当地美术馆要举办中国画展览。请写一封信申请做志愿者,内容包括:1写信目的;2个人优势;3能做的事情。注意:1.词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3结束语已为你写好。 Yours,Li Hua精彩范文Dear Sir or Madam,Im writing to apply to be a volunteer for the Chinese

34、Painting Exhibition which will be held in your art gallery. I think I am qualified for this job, because I have learned Chinese painting since childhood. Besides, I am fluent in both Chinese and English, which is beneficial for introducing Chinese paintings. If I am lucky enough to be chosen as a vo

35、lunteer, I can show visitors around the gallery and get them to know more about Chinese painting.I would be very grateful if you could offer me the opportunity. Im looking forward to your reply.Yours,Li Hua.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Old and Young Team up to Revive Nyatiti Music in KenyaThe eight

36、stringed nyatiti was once a popular instrument in Africas Great Lakes region, but its use has declined dramatically. Now, a Kenyan master is teaming up with a young virtuoso to revive (复兴) the tradition with a new album of nyatiti music.Oduor Nyagwenos been playing the nyatiti, a traditional African

37、 instrument, since he was a boy in Kenyas western region.He earned the nickname Nyagweno, meaning “spring chicken” in the Luo language, for his boundless energy as a young player. He says, “I started when I was 13 . When I first saw the instrument, and when I first held the instrument, it was a good

38、 feeling, it was an indescribable feeling . Now, Im 70 years, and Im still playing.”The nyatiti was once popular throughout this part of East Africa. It is made of a wooden resonator covered in goat skin, and players pluck its eight strings like a harp (竖琴)Since those raucous days, the nyatiti has f

39、aded in Kenya. Old players passed away and young people took an interest in rock and hip hop music.But Nyagweno hopes to keep the instrument alive. Hes teamed up with a young virtuoso, 25yearold Daniel Onyango, and other Nairobibased musicians to make a full album of classic nyatiti music.Onyango ha

40、s studied under Nyagweno for seven years. Hes taken the nyatiti international, performing in Uganda, Sweden, and the United States.He also gives the old instrument a modern twist, playing the nyatiti in a band that includes electric guitar, saxophone, and drums.“I think one of the unique things abou

41、t young people picking up the instrument is they are able to experiment and popularize the instrument,” said Onyango. “The people in the urban setting perceive this as an instrument that you can only play for the tourist . and I think that has had a negative effect on our musical heritage. But also

42、its a cool challenge, because theres more possibility, you automatically stand out among thousands of musicians who play western guitar.”For Nyagweno, seeing a new “spring chicken” play the nyatiti gives him comfort that his legacy (遗产) wont be lost.He says, “I can say that he is like my son. Playin

43、g the nyatiti wont stop with my death. He will continue the traditions of the past. It cant be extinguished yet as long as we are still teaching them.” 写前导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个老师和一个年轻乐队挽救一种非洲古老的音乐形式的故事。精彩范文The text tells us how an old and a young team up to revive Nyatiti music in Kenya. (要点1) Famous

44、 for playing the nyatiti, which is a traditional instrument, Oduor Nyagweno is now making a new album of it, because the naytiti is out of date now. (要点2) Daniel Onyango, a student of Nyagweno, makes efforts to bring the naytiti to the world. (要点3) Nyagweno is glad that his legacy will continue because Daniel is a hope for him.(要点4)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1