收藏 分享(赏)

山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:358650 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:23 大小:171.50KB
下载 相关 举报
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第1页
第1页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第2页
第2页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第3页
第3页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第4页
第4页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第5页
第5页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第6页
第6页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第7页
第7页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第8页
第8页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第9页
第9页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第10页
第10页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第11页
第11页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第12页
第12页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第13页
第13页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第14页
第14页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第15页
第15页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第16页
第16页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第17页
第17页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第18页
第18页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第19页
第19页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第20页
第20页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第21页
第21页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第22页
第22页 / 共23页
山东省邹城市第一中学2018届高三英语上学期期中试题含解析.doc_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东省邹城市第一中学2018届高三上学期期中考试英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转写到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How many times was the man late?A. Four times. B. Twenty-two times. C. Twice.2. What d

2、oes the man mean?A. Hed like to come along. B. He knows the way to the river. C. The weather is quite hot.3. Where do you think they were talking?A. In a post office. B. In a shop. C. In a book store.4. What time does the next train leave the station?A. At 9:05. B. At 8:30. C. At 8:40.5. What are th

3、e two speakers talking about?A. Some way of life in America. B. The high labor costs in America.C. The living conditions in America.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What i

4、s the bad result of using computers?A. Many people are out of work. B. People hate to work in companies.C. People become much lazier than before.7. What does the woman think we should do?A. Make people do more work. B. Keep pace with the times.C. Work at home.听第7段材料,回答第8-10题。8. Why cant the man smok

5、e in the offices?A. There are many people in the offices. B. The woman hates smoking.C. They are non-smoking areas.9. Where can the man smoke?A. At the door of the office. B. In the entrance hall. C. In the corridor.10. What is the probable relationship between the speakers?A. New workmates. B. Frie

6、nds.C. Shop assistant and customers.听第8段材料,回答第11-13题。11. What are they going to do tomorrow?A. Go swimming. B. Go shopping. C. Go skating.12. What will the weather be like tomorrow?A. Fine. B. Warm. C. They have no idea.13. When will the man ring her?A. Next morning. B. That morning. C. That evening

7、.听第9段材料,回答第14至16题。14. Why does the man love San Juan so much?A. The weather is perfect. B. The beach is very beautiful.C. There is a big swimming pool.15. How far is the beach from the womans school?A. Two blocks. B. Two miles. C. An hours drive.16. Where else does the woman advise the mail to go?A.

8、 An island. B. The mountains. C. The rain forest.听第10段材料,回答第17至20题。17. How many people died in the accident?A. Four. B. Over ten. C. More than thirty.18. How many people were on the bus?A. Forty-two. B. Forty-seven. C. Forty-nine.19. What were the students doing when the accident happened?A. Sleepin

9、g. B. Enjoying music. C. Preparing for a concert20. What else can we learn from the news?A. School had to be closed on Friday. B. Some of the injured are still under treatment.C. The accident was caused by careless driving.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,

10、并在答题卡上将该项涂黑。AWhether you have a piece of land or a few pots on a balcony, plant a family garden: Youll all live healthier! Gardening is an easy activity to share and youll harvest benefits along with your fresh vegetables, colorful flowers, and aromatic herbs. Even better, you dont have to wait for

11、your plants to bloom to see those benefits.When parents and kids work together to plant and care for a garden, they can all enjoy these benefits:Physical activity: Gardening and yard work are mild exercise, which we all need every day (for at least 30 minutes). While tending your family garden doesn

12、t require the intense activity of running or playing singles tennis, its still beneficial to your health. For one thing, research shows that once you start gardening, you usually continue for more than 30 minutes. And gardening combines delicate skill strengthening and stretching.Lower stress, bette

13、r mood: Gardening is excellent stress relief for good reasons: enjoying fresh air and sunlight, performance of relaxing tasks, and even contact with harmless bacteria in the soil that helps release serotonin (血清素) in the brain.Outdoor time: Children prefer spending a lot of time indoors, which can n

14、egatively affect their behavior and health. A family garden gets them outside enjoying and experiencing the natural world.1. What does the author think of gardening?A. Too strong work B. Proper exerciseC. Time waste D. Special skills required2. Which of the following isnt the reason for gardening to

15、 relieve stress?A. Keeping ones brain fit. B. Enjoying fresh air.C. Getting farm experience D. Performing simple and easy act3. What can be learned from the passage?A. Those who have plants on a balcony dont need a garden.B. Some bacteria help to build up ones brain.C. Gardening helps to drive cars.

16、D. Bad behavior results from staying indoors too long.【答案】1. B 2. C 3. B【解析】本文介绍园艺给人带来的好处。1. B细节理解题。根据第三段中Gardening and yard work are mild exercise, which we all need every day (for at least 30 minutes).可知,作者认为园艺是适当的锻炼。故选B。2. C细节理解题。根据第四段Gardening is excellent stress relief for good reasons: enjoyin

17、g fresh air and sunlight, performance of relaxing tasks, and even contact with harmless bacteria in the soil that helps release serotonin (血清素) in the brain.可知,C项, Getting farm experience,不是园艺缓解大脑的理由。3. B细节理解题。根据第四段中even contact with harmless bacteria in the soil that helps release serotonin (血清素) i

18、n the brain.可知,有些细菌有助于增强人的大脑。故选B。BI remember that it was a fall morning when the orchestra teachers came into Miss Newells third-grade classroom. “You have hands for the viola (中提琴),” Miss Ciano told me. I was excited because my hands were finally good for something. I told my parents I wanted to pl

19、ay, and naturally, they agreed.Since I first touched the viola, I havent been able to put it down. Ignoring the difficulty, I am pulled closer to it each day.Classical music is truly my best friend. It is the trusted friend of every man, woman and child. Various feelings are expressed in classical m

20、usic. I discovered that when I was eleven and played a Bach cello concerto (大提琴协奏曲) in a competition, the first movement was joyful, but the second movement was mysterious and full of pain. From that piece, I learned that music expressed not only feelings, but also sudden mood changes. By listening

21、to classical music, I know that someone else share these feelings. Since I am lucky enough to be able to play classical music, I am comforted when I am upset. It gives me a way to escape from my problems for a short period. Classical music can express my joy, sadness and anger.Now look at that fall

22、day and think how gullible I was for believing that anyone, even music teachers, could tell if hands were perfect for a certain instrument. Im certain they told me I had “viola hands” not because they were fortune-teller, but because there was a lack of violists in our district. Classical music is o

23、ne of the best things that ever happened to mankind. If you get introduced to it in the right way, it will become your friend for life.4. Whats the authors purpose in writing the first two paragraphs?A. To introduce an interesting musical class.B. To show the importance of proper guide.C. To offer t

24、he evidence of her gift for music.D. To tell the power of support from parents and teachers.5. According to the passage, in what way does classical music help the author?A. Developing social skills. B. Broadening life experience.C. Promoting menial health. D. Building close relationship.6. Which of

25、the words has the similar meaning to “gullible” in the last paragraph?A. firmly opposed B. easily trickedC. greatly affected D. secretly hidden7. Which could be the best title for the passage?A. Lifetime dream, great effortB. Happy childhood, unforgotten experienceC. Special event, sweet memoryD. Cl

26、assical music, endless passion【答案】4. B 5. C 6. B 7. D【解析】通过本文我们知道,古典音乐是人类所经历过的最好的事情之一。如果你被用正确的方法介绍它,它会成为你的朋友。4. B5. C推理判断题。根据第三段最后三句Since I am lucky enough to be able to play classical music, I am comforted when I am upset. It gives me a way to escape from my problems for a short period. Classical m

27、usic can express my joy, sadness and anger.可知古典音乐帮助作者促进心理健康。故选C。6. B词义猜测题。根据最后一段第一句Now look at that fall day and think how gullible I was for believing that anyone, even music teachers, could tell if hands were perfect for a certain instrument. 现在看看那个秋天的日子,想想我是多么轻信别人,甚至我的音乐老师,能辨别手是否适合某种乐器。可知划线词的意思是:

28、容易被欺骗。故选B。7. D主旨大意题。根据最后一段最后两句Classical music is one of the best things that ever happened to mankind. If you get introduced to it in the right way, it will become your friend for life. 古典音乐是人类所经历过的最好的事情之一。如果你被用正确的方法介绍它,它会成为你的朋友。由此可知,D项,Classical music, endless passion为文章最佳主题。【名师点睛】抓住文章主线和关键词语,归纳文章中

29、心要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。本题第4小题,根据最后一段最后两句Classical music is one of the best things that ever happened to mankind. If you get introduced to it in the right way, it will become your friend for life. 古典音乐是

30、人类所经历过的最好的事情之一。如果你被用正确的方法介绍它,它会成为你的朋友。由此可知,D项,Classical music, endless passion为文章最佳主题。CA national study led by a Michigan State University scholar finds that the course students take have powerful effects on the friendships they make.The findings, published in the American Journal of Sociology, indi

31、cate the patterns of course-taking are different in each high school. In one school, for example, friendships may form among students taking woodshop, Spanish or European history, while in another it may be among students taking agricultural business management, advanced accounting and calculus (微积分

32、学).“People generally want to think that kids are choosing their friends by joining groups such as the football club and they do the same al every school,” said Kenneth Frank, professor in MSUs College of Education.” But our argument is that the opportunities an adolescent has to choose friends are g

33、uided by the courses the adolescent takes and the other students who take the courses with them. Moreover, the pattern of opportunities differs from school to school.”Students were more likely to make friends in small classes. Friendships were more likely to be created in Latin and woodshop, for exa

34、mple, than in a large physical education class that is required of everyone in a particular grade.The findings means a lot to school administrators as well. “Schools that simply offer classes without thought for mixing up high- and low-achieving students run the risk of driving them apart socially a

35、nd academically,” Frank said. To prevent this, he said schools could better highlight the value of certain academic subjects, such as math, and also group students together so the low-achievers have high-achievers in their classes potentially throughout high school. “This would give the students in

36、the lower group encouragement or make others who could be there as a marker to help them move along.”8. According to Kenneth Frank, people generally consider that .A. teenage friendships are decided by their similar interestB. kids are more likely to make friends with well-known players.C. different

37、 stories about teenage friendships happen in every school.D. those enthusiasts about football are the most popular among teenagers.9. What will Kenneth Franks group probably agree with?A. What course a student takes will totally determine his friendship.B. Students who take the same course can easil

38、y develop friendships.C. Whether a teenage friendship can last is affected by the other students.D. Patterns of course-taking are the same in every high school.10. Whats the advantage of students in small classes?A. They can focus more on how to be as cool as possible.B. They are more likely to be a

39、ffected by others, appearances.C. They can make friends regardless of understanding of each other.D. They can make friends more easily than in large ones.11. Which of the following is NOT the purpose of Kenneth Frank s advice?A. To stop low-achieving students from falling behind academically.B. To e

40、ncourage low-achieving students to work hard and move along.C. To prevent .low-achieving students from socializing with the others too much.D. To prevent distinguishing high-achieving students from low-achieving ones.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】通过本文我们知道,学生们学习的课程对他们的友谊有很大的影响。8. A细节理解题。“People genera

41、lly want to think that kids are choosing their friends by joining groups such as the football club and they do the same al every school,”人们一般认为学生的友谊是由相同的兴趣来决定的。故选A。9. B推理判断题。根据第三段第一句“People generally want to think that kids are choosing their friends by joining groups such as the football club and t

42、hey do the same al every school,”可知Kenneth Frank团队认为参加同一课程的学生可以很容易地发展友谊。故选B。10. D细节理解题。根据第四段第一句Students were more likely to make friends in small classes.可知,在小班里学生更容易交朋友。故选D。11. C推理判断题。根据最后一段中so the low-achievers have high-achievers in their classes potentially throughout high school. “This would gi

43、ve the students in the lower group encouragement可知,在整个中学,后进生班里有潜在的高分学生,这会使学生在较低的群体中得到鼓励。由此可知,C项不是Kenneth Frank建议的目的。故选C。DWhat makes you grow? While rolling many ideas around in my head lo write this piece. I narrowed my focus a bit and chose: family and sense of purpose.My family keeps me excited to

44、 be alive-beginning the day with a morning kiss from the man I love. He is there to listen and guide, to laugh and sigh, to explore and relax, and to make each day meaningful. Together we have three delightful children. Even though they have caused various gray hairs over the years, they have also p

45、rovided love and laughter.Friends fall into the family category (范畴) as well. Although they are not cut of the same cloth, they are part of the same quilt. True friends are often as giving .and maybe even more giving as family. Even though our friends enter our life later than our family, strong rel

46、ation exists. In fact, sometimes friends know us better than family.The second drive is a sense of purpose. While impossible to describe, it is very easy to picture as we think of even thing of value that touches us. A purpose may be a happy family, home life, and so on. Actually in most cases it is

47、 a combination of all these as they affect our lives deeply.Purpose is new, fresh, exciting and always changing. Youre taking up the same job each day except sometimes challenged. I always wanted to be a teacher, for example, and I chose junior high French. However, over the years my tasks changed s

48、o that I had various opportunities to teach K-12 and beyond in a wide range of subjects, levels and school districts. I remained in the same profession for more than 40 years but never in the same setting.12. What did the author do before writing the article?A. She chose her own family as the main t

49、opic for writing.B. She studied many families in detail for some ideas.C. She took some concerned drives into consideration.D. She had a quick mind in writing.13. Whats the authors attitude to her marriage?A. Curious. B. Puzzled.C. Pessimistic. D. Satisfied.14. What is the closest meaning of the und

50、erlined sentence in Paragraph 3?A. Though not born into a family, friends are considered life mates.B. Friends wear different clothes but sleep on the same bed.C. A friend in need is a friend indeed.D. Blood is thicker than water.15. What can be inferred from the last paragraph?A. Everyone has his o

51、wn purpose.B. Purpose needs to be flexible.C. Teachers must be knowledgeable.D. Teaching is very difficult in America.【答案】12. C 13. D 14. A 15. B【解析】本文话题:是什么让你成长?作者写这篇文章之前她考虑了一些有关的因素:家庭和使命感。12. C推理判断题。根据第一段中While rolling many ideas around in my head lo write this piece. I narrowed my focus a bit and

52、 chose: family and sense of purpose.可知,作者写这篇文章之前她考虑了一些有关的因素。故选C.13. D推理判断题。根据第二段第一句My family keeps me excited to be alive-beginning the day with a morning kiss from the man I love.可知作者对自己的婚姻感到满意。故选D。14. A词义猜测题。根据第三段第一句Friends fall into the family category (范畴) as well. 朋友也属于家庭范畴。和第三句True friends are

53、 often as giving .and maybe even more giving as family. 真正的朋友往往是给予,甚至更多的给予。可知划线第二句Although they are not cut of the same cloth, they are part of the same quilt. 朋友虽然不是出身于一个家庭,但却被认为是终身伴侣。故选A。15. B推理判断题。根据最后一段第一句Purpose is new, fresh, exciting and always changing.可知,目的需要灵活。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文

54、内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Reasons why you should travel while youre youngI have been very lucky to travel around the world while still young. According to my experiences, I advise every young person to get out of his hometown and see whats out there. Here are three ways that traveling has

55、 changed me forever.Traveling changes the way you connect with the worldI grew up in a small town. _16_. When you travel to other countries and see the amazing beauty of sunsets over seas, monkeys swinging through rainforests, you realize the world is-full of more beauty than you are able to see in

56、a lifetime. But, you still want to try.Traveling changes the way you connect with othersEveryone in my hometown looked and acted basically the same._17_. I realized that my life could be enriched by developing friendships with people who didnt look or act like me. Far from my hometown, I developed f

57、riendships with people who were nothing like me, but were exactly what I needed._18_.Traveling helps develop your interest in education_19_. Just reading the stories in books seemed so boring to me. However, when I visited the Palace of Versailles in France and walked in the halls of the Louvre. I c

58、ouldnt help but have interest in history._20_.A. Traveling taught me, not to fear.B. Traveling makes history come alive.C. Sadly, I never liked history in school.D. When I traveled, I learned a lot about other cultures.E. It also taught me the importance of communication skills.F. The older I become

59、, the more 1 realize I actually know very little about life.G. If I hadnt the chance to travel, I would have a different time imagining much else outside my hometown.【答案】16. G 17. D 18. E 19. C 20. B【解析】本文是说明文。文章介绍了年轻人应该出去旅行的原因。16. G根据上句:我生长在一个小城镇。再根据空格下句:当你去其他国家旅行,看到日落大海的神奇美丽,猴子荡过热带雨林时,你意识到这个世界充满了比

60、你一生中所能看到的更多的美丽。根据下文的 When you travel to other countries可知,该空应该与外面的世界、其他国家有关。可知此空的意思是:如果我没有旅游的机会,我会有一个不同的时间想象我家乡以外的其他地方。故选G。17. D根据上文的Everyone in my hometown looked and acted basically the same及下文的I realized that my life could be enriched可知,空格处作者应该是了解到了其他地方的文化。可知答案为D。18. E根据该段小标题Traveling changes the

61、 way you connect with others及本段中的I developed friendships with people可知,作者在旅行中提高了人际交往的能力。故答案为E。19. C根据下文的Just reading the stories in books seemed so boring to me可知,作者不喜欢学校的历史课。故选C。20. B根据上文作者的旅行经历及I couldnt help but have interest in history可知,旅行让历史变得生动起来。故选B。第三部分 英语知识运用(共三节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.

62、5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Angela a 28-year-old Canadian, was driving to visit friends in another city 800 kilometres away. Her kids, 5-year-old Lexi and 10-week-old Peter, were fed and the car was _21_ with all the necessities for a road trip: toys, milk powd

63、er and snacks.The long journey had begun to _22_ Peter, who started to cry. Angela inserted a nursery rhyme CD into the stereo and hoped it would help _23_ him down. The soft music had a _24_ effect. In no time, both children became _25_. Angelas eyes _26_ too, for just a few seconds.When Lexi sudde

64、nly woke up, she found it was _27_. Airbags obsured (遮挡) all the windows. Lexis neck hurt and Peter was crying loudly. She pulled the handle of the door, but the door was _28_. Turning onto her side, Lexi kicked at the door _29_ it flopped (猛地打开) open.Thats when Lexi _30_ her mother in the front sea

65、t. She tried to wake her up but Angela didnt _31_. At that time Lexi found their car was on a steep hill and it was kept from _32_ by a large tree.Her shoes had come off, but Lexi felt no _33_ as she climbed over glass and rocks up the embankment (路堤) to the _34_ her mother had driven off.A driver w

66、as traveling on the highway _35_ he saw a tiny child jumping up and down,_36_ her arms, crying for help. He pulled over, and the child told him her mother needed help. The driver looked around but saw _37_. The barefoot child pointed to the destroyed car downhill. Without _38_, he ran down the hill.

67、 Twenty minutes later, an _39_ came. Angela was rushed to the hospital.Later that year, the Royal Canadian Humane Association awarded Lexi a Bronze Medal for _40_.21. A. covered B. packed C. shared D. provided22. A. interest B. confuse C. bother D. frighten23. A. calm B. let C. bring D. put24. A. re

68、laxing B. exciting C. natural D. different25. A. noisy B. happy C. concerned D. quiet26. A. opened B. rolled C. closed D. brightened27. A. dangerous B. convenient C. sunny D. dark28. A. broken B. open C. stuck D. repaired29. A. when B. until C. since D. after30. A. witnessed B. spotted C. realized D

69、. remembered31. A. return B. respond C. look D. speak32. A. rolling down B. pulling over C. setting off D. getting through33. A. stress B. anger C. pain D. shame34. A. street B. forest C. route D. highway35. A. while B. when C. before D. until36. A. raising B. waving C. clapping D. stretching37. A.

70、nobody B. somebody C. anybody D. everybody38. A. complaining B. regretting C. wondering D. hesitating39. A. car B. truck C. ambulance D. lorry40. A. strength B. intelligence C. kindness D. bravery【答案】21. B 22. C 23. A 24. A 25. D 26. C 27. D 28. C 29. B 30. B 31. B 32. A 33. C 34. D 35. B 36. B 37.

71、A 38. D 39. C 40. D【解析】本文叙述的是一个五岁的男孩Lexi在妈妈出车祸后,从车里逃出,跑下山,叫来救护车的故事。因为Lexi的勇敢the Royal Canadian Humane Associatio给他发了一枚铜质奖章。21. B考查动词。A. covered 覆盖; B. packed 打包; C. shared 分享; D. provided提供。根据toys, milk powder and snacks.可知,这辆车装满了公路旅行的必需品。故选B。22. C考查动词。A. interest 使感兴趣; B. confuse 使混乱; C. bother打扰;

72、D. frighten使害怕。长途旅行已经开始打扰彼得,他开始哭了起来。故选C。23. A考查动词。A. calm使冷静; B. let让; C. bring 拿来,带来; D. put放。因为他在哭,所以放音乐为了使他冷静下来。故选A。24. A考查形容词。A. relaxing 放松的; B. exciting 令人兴奋的; C. natural 自然的的; D. different不同的。轻音乐使人放松。故选A。25. D考查形容词。A. noisy噪音; B. happy高兴的; C. concerned 关心的; D. quiet安静的。立刻,两个孩子变安静了。故选D。26. C考查

73、动词。A. opened打开; B. rolled 滚动; C. closed 关闭; D. brightened使闪亮。几秒钟Angela的眼也闭上了。故选C。27. D考查形容词。A. dangerous 危险的; B. convenient 方便的; C. sunny 阳光充足的; D. dark黑暗的。根据Airbags obsured (遮挡) all the windows.可知,Lexi突然醒来时,发现天黑了。故选D。28. C考查动词。A. broken折断; B. open 打开; C. stuck 卡住; D. repaired修理。他拉门把手,但是们被卡住了。故选C。此处

74、but是关键词,表示转折。29. B考查连词。A. when 当-时候; B. until 直到-为止; C. since 自从-以来; D. after在-之后。Lexi踢门直到它噗地一声打开。故选B。30. B考查动词。A. witnessed 目睹; B. spotted发现; C. realized 意识到; D. remembered记得。那是在那时Lexi发现了在前座的母亲。故选B。31. B考查动词。A. return归还; B. respond 回应; C. look 看; D. speak讲话。她试图叫醒她,但Angela没有回答。故选B。32. A考查动词词组。A. rol

75、ling down 滚下; B. pulling over 开到路边; C. setting off 使爆炸; D. getting through完成,接通电话。当时,Lexi发现他们的车在陡峭的山路上,它被一棵大树卷下来。故选A。33. C考查名词。A. stress 压力; B. anger 生气; C. pain疼痛; D. shame羞愧。她的鞋掉了,但Lexi感觉不到疼痛,当她爬过玻璃,沿着堤岸往公路上走去时,她的车子已经不见了。故选C。34. D考查名词。A. street街道; B. forest 森林; C. route 路线; D. highway公路。当她爬过玻璃,沿着堤

76、岸往公路上走去时,她的车子已经不见了。故选D。35. B考查连词。A. while 尽管; B. when 当-时候; C. before 在-之前; D. until直到-为止。一个司机在高速公路上行驶时,看见一个小孩在上下跳。故选B。36. B考查动词。A. raising提高; B. waving挥动; C. clapping 鼓掌; D. stretching拉伸。挥动胳膊求助。故选B。37. A考查不定代词。A. nobody 没人; B. somebody 某人; C. anybody 任何人; D. everybody每个人。司机向四周看,但没看见人。故选A。38. D考查动词。

77、A. complaining抱怨; B. regretting 遗憾; C. wondering 想知道; D. hesitating犹豫。毫不犹豫,他向山下跑去。故选D。39. C考查名词。A. car汽车; B. truck 卡车; C. ambulance 救护车; D. lorry货车。根据下句Angela was rushed to the hospital.可知,二十分钟后,一辆救护车来了。故选C。40. D考查名词。A. strength 力气; B. intelligence 智力; C. kindness 善良; D. bravery勇敢。后来因为Lexi的勇敢the Roy

78、al Canadian Humane Associatio给他发了一枚铜质奖章。故选D。【名师点睛】在做完形填空时一定要注意and/but/so/besides/however/furthermore/moreover/in addition/whats more等词汇、固定结构的运用。它们连接了上下文,起着承上起下的作用。像but(但是)、however(然而),表示转折,这说明前后的内容相反或相对。把握住这一点,做起题来就会得心应手。比如,A. broken折断; B. open 打开; C. stuck 卡住; D. repaired修理。他拉门把手,但是们被卡住了。故选C。此处but是

79、关键词,表示转折。第卷(共50分)第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Have you ever thought about the best meal you have ever eaten? For many people, it isnt just about the quality of the food; its also about great memories of a particular vacation or the person it was s

80、hared _41_. We asked 100 famous chefs from around the world _42_ their best meals were, and we got some _43_ (interest) answers.As the researchers expected, 30% of the chefs _44_ (survey) said that their best meal as a kid was still what they liked the most as an adult. 20% _45_ (consider) a meal in

81、 a fancy restaurant as the best one in their lives, and another 10% said that a meal while on vacation with their wife _46_ husband was the best of all time. 15% said that a simple meal that they often cooked at home ranked _47_ (high) than any other meal, and the same number said that their best di

82、sh was something they make where they work._48_ (surprising), 10% of these chefs said that their favorite meal of their entire lives was at a fast food restaurant! These best _49_ (cook) in the world would pick McDonalds or KFC if they had the choice of what _50_ (eat).【答案】41. with 42. what 43. inte

83、resting 44. surveyed 45. considered 46. or 47. higher 48. Surprisingly 49. cooks 50. to eat【解析】本文讨论的话题是,你有没有想过吃过最好的一顿饭?41. 句意:与之分享的人。share sth.with sb.与某人分享某事,可知答案为with。43. 句意:我们得到了一些有趣的回答。形容词修饰名词,答案为interesting。44. 此处是过去分词做后置定语,“被调查的厨师”,故答案为surveyed。45. 句意:被调查的20%的人认为在梦幻餐厅中的一顿饭是他们一生中最好的一顿。根据句意可知句子用

84、一般过去时态,故答案为considered。46. 句意:10%的人说和妻子或丈夫一起度假时的吃饭是最好的一餐。可知答案为or。47. 根据than可知此处用比较级,故答案为higher。48. 副词修饰整个句子,故答案为Surprisingly。注意大写开头。 49. 根据These可知后面的名词用复数形式,答案为cooks。50. 句意:如果他们有吃什么的选择。what to eat,可知答案为to eat。第四部分 写作(共两节;满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语

85、言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I went to London for a visit two weeks before. While walked in Hyde Park one morning, I found an ID card of a Frenchman on the ground. There is nobody ar

86、ound, so I figured that it was best to pick them up. The moment I got back to my hotel, I searched for the owners online, and found a Facebook account that exact matched his picture. It was happened that his phone number was in the account, but I sent him a message with a photo of the ID card. He wr

87、ote back to me with no time. And next day he picked up the ID card from the hotels front desk.【答案】1. before 改为 ago 2. walked 改为 walking 3. is 改为 was 4. them 改为 it 5. owners 改为 owner 6. exact 改为 exactly 7.去掉 happen 前的 was 8. but 改为so 9. with 改为 in 10. 在 next 前加 the【解析】1.本句是一般过去时态,所以“两周前”应该用ago,故把befo

88、re 改为 ago。2.句意:一天早上我在Hyde Park散步期间,我在地上发现了一张法国人的ID卡。表示主动关系,用现在分词做时间状语,故把walked 改为 walking。3.因为说的是两周前的事,所以句子用一般过去时态,故把is 改为 was。4.根据an ID,可知“把它捡起”,故把them 改为 it。5.寻找ID卡的主人,是单数形式,故把owners 改为 owner。6.副词修饰动词,故把exact 改为 exactly。7. happen是不及物动词,无被动语态,故去掉 happen 前的 was。8.句意:碰巧他的电话号码在账单上,所以我发给他ID卡的照片。此处是因果关系

89、,故把but 改为so。9.固定词组:in no time立刻,马上,故把with 改为 in。10.next day指将来的某一天;the next day指过去某一天的第二天,故在 next 前加 the。【名师点睛】happen的有关用法happen的用法主要有以下三种:1. sth.+happen+地点/时间 ,意为 某地/某时发生了某事 。例如:An accident happened in that street.那条街发生了一起事故。2. sth.+happen to+sb.意为 某人出了某事(常指不好的事发生在某人身上) 。例如:A car accident happened

90、to him yesterday.昨天他发生了交通事故。What happened to you?(=What was wrong / the matter with you?)你怎么啦?3. sb.+happen+to do sth.意为 某人碰巧做某事 。例如:I happened to meet her in the street.我碰巧在街上遇见她。It happened that I was out when he called.他来访时我碰巧不在。温馨提示:1. happen 为不及物动词,不能用于被动语态。例如,要表示 这个故事发生在去年。 不能说:The story was h

91、appened last year.但可以说:The story happened last year.2. happen为短暂性动词,不能与表示一段时间的状语连用。例如,要表示 这事发生一年了。 不能说:This happened for one year.但可以说:This happened one year ago.3. happen 一般用来强调某事发生的偶然性。如要表示事先安排或有准备的事情或活动,则不能用happen ,而要用take place。例如:A sports meeting took place(=was held) in our school last week.上周

92、我校举行了运动会。(不能说:A sports meeting happened in our school last week.)第二节 书面表迗(25分)52. 假设你是李华,你的美国笔友Peter在给你的信中提到他最近在准备期中考试,心理压力很大,内心很苦恼,希望得到你的帮助。请你给他回信,内容包括:1.给对方安慰;2.分析心理压力过大会导致的后果;3.给出相应的建议及其理由。注意:1.词数100个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Peter,Im sorry to learn that_Yours sincerely,Li Hua【答案】Dear PeterIm sor

93、ry to learn that youve been under a lot of pressure lately due to the coming mid-term exam. Its common for teenagers to suffer stress in such a situation. But too much pressure may result in problems with sleep, appetite and memory. Here are my suggestions on how to deal with stress.Firstly, take an

94、 active part in exercise. Exercise like walking or running can not only help you accumulate energy but also build up your confidence. Another way is to share your trouble with friends, which can take your mind off the stress and make you more relaxed.I hope my suggestions will be helpful to you.Your

95、s sincerely,Li Hua【解析】试题分析:本文是一篇应用文书信。写好此文,需注意三点:一是写信格式要准确,信的开头已经给出,但切要写好信的结尾。二是要详略得当,本文内容包括:给对方安慰;分析心理压力过大会导致的后果;给出相应的建议及其理由。三要注意适当地增加细节,恰当地使用连接过渡词,以使行文连贯。另外,在写作时要注意时态、语态的合理运用。【亮点说明】本文是一篇书信,格式正确,内容符合要求,文章结构布局合理,文中使用高级句子。Im sorry to learn that youve been under a lot of pressure lately due to the com

96、ing mid-term exam. that引导宾语从句;Its common for teenagers to suffer stress in such a situation动词不定式复合结构做句子的真正主语;on how to deal with stress.疑问词加动词不定式做介词的宾语;Exercise like walking or running can not only help you accumulate energy but also build up your confidence. not only-but also运用恰到好处;Another way is to share your trouble with friends, which can take your mind off the stress and make you more relaxed.动词不定式做表语,并使用which引导的非限制性定语从句;make you more relaxed.过去分词的比较级做宾语补足语。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1