收藏 分享(赏)

2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc

上传人:a**** 文档编号:357832 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:17 大小:2.38MB
下载 相关 举报
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第1页
第1页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第2页
第2页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第3页
第3页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第4页
第4页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第5页
第5页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第6页
第6页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第7页
第7页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第8页
第8页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第9页
第9页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第10页
第10页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第11页
第11页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第12页
第12页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第13页
第13页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第14页
第14页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第15页
第15页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第16页
第16页 / 共17页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十五 Unit 3 Science and nature 牛津译林版必修5.doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、核心素养测评十五 Unit 3Science and nature. 阅读理解ASupercomputers which can analyse blood samples and predict which patients are likely to become seriously ill could save tens of thousands of lives a year, it was revealed last night, according to The Daily Express. The artificial intelligence (AI) system, deve

2、loped at University College London and set to be piloted in NHS hospitals later this year, will screen “at risk” patients so doctors can take early action to prevent death or serious illness. Prof Young, a consultant surgeon at Southend University Hospital, said: “I am so excited about this form of

3、technology. ”Instead of people getting sick or dying because they are not picked up in time, this will allow us to step in earlier which will save lives and an enormous amount of money. “I think the potential of AI in healthcare like this is as big as the Industrial Revolution was and signals a comp

4、letely new example in the way we manage healthcare. ”The technology is the brainchild of Dr Vishal Nangalia, a consultant at the Royal Free Hospital in London. He used AI to analyse a billion stored blood samples from 20 different UK hospital trusts dating back up to 12 years. Computers assess blood

5、 test results by picking up subtle changes in red and white blood cells, suggesting a patient is going downhill. He found the technique forecast outcomes of patients with kidney problems with up to 95 percent accuracy. Traditional methods highlighting serious patient concerns picked up as few as 16

6、percent of patients who went on to die. “This gives us the opportunity not only to save lives but to prevent serious illness, making the health service not only safer but more efficient. ” Prof Young said, “Instead of waiting for people to get worse, we will be able to treat them earlier. ”【文章大意】本文是

7、一篇科普类短文。文章主要介绍了超级计算机能够分析血样并预测哪些病人可能会患上重病, 每年可以挽救数万人的生命。1. What does the underlined word “screen” in Paragraph 2 mean? A. comfort. B. treat. C. spot. D. nurse. 【解析】选C。词义猜测题。根据文章第二段“so doctors can take early action to prevent death or serious illness. 以便医生能够及早采取行动, 预防死亡或严重疾病”, 可以猜测出, 人工智能将用于对高危病人进行“筛查

8、”。此处screen意为“筛查”。故选C。2. How do supercomputers help save lives? A. By storing blood samples. B. By analyzing patients cases. C. By observing changes in blood cells. D. By assisting doctors with their operations. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段“Computers assess blood test results by picking up subtle changes in

9、red and white blood cells, suggesting a patient is going downhill. ”可知, 计算机通过检测红细胞和白细胞的细微变化来评估血液检测结果。故选C。3. Why did Professor Young mention the Industrial Revolution? A. To show the influence of AI. B. To stress the importance of healthcare. C. To introduce the topic of supercomputers. D. To present

10、 the achievement he has accomplished. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第二段“I think the potential of AI in healthcare like this is as big as the Industrial Revolution was and signals a completely new example in the way we manage healthcare. ” 可知, 杨教授认为, 人工智能在医疗保健领域的潜力与工业革命一样大, 以此类比, 说明人工智能在医疗领域的影响力。故选A。4. What do we

11、 know about the new technology? A. It helps patients recover earlier. B. It has helped save thousands of lives. C. It will promote the health service greatly. D. It is intended for patients with kidney diseases. 【解析】选C。推理判断题。根据文章最后一段“Instead of waiting for people to get worse, we will be able to tre

12、at them earlier. ” 可知, 这项技术将能够更早地治疗患者, 而不是坐等病情恶化, 从而推断, 人工智能这一科技帮助医生对疾病诊疗早预判, 早介入, 从而帮助挽救大量生命, 将大大促进医疗卫生服务。故选C。B(2020年山东新高考模拟)Organic food is very popular. It is also expensive. Some organic food costs twice as much as non-organic food, but new parents and pet owners are willing to pay up to 200% mo

13、re for organic food. However, there are people who think it is a waste of money. There is one main difference between organic and non-organic food. Organic farms do not use agricultural chemicals, such as pesticides(杀虫剂). In many countries organic foods have special labels. These guarantee that the

14、products are natural. Some people think organic means locally grown. Originally this was true. Over time organic farming became more difficult. The demand for organic food grew larger than the supply. Small companies had to sell out to large companies. There werent enough organic ingredients(原料), su

15、ch as grain and cattle. This made it difficult for many organic companies to stay in business. Today, many large companies have an organic line of products. Is organic food more nutritious? This is part of the debate. Many farmers and consumers believe it is. They think agricultural chemicals cause

16、health problems such as cancer. Many health professionals disagree. Few studies prove that organic foods prevent health problems. Health specialists worry more about bacteria(病毒), such as E. coli and salmonella. These can get into contact with organic and non-organic food. Doctors recommend washing

17、produce very carefully. Handling meat carefully is important too. Most people agree that naturally grown food tastes better. Is tastier food worth the extra money? This is a matter of opinion. Whether it is healthier or not may require more research. However, organic consumers argue it is better to

18、be safe than sorry. 【文章大意】本文是一篇议论文。主要从比较有机食物和非有机食物的角度, 来评判有机食物的价值。5. What is probably the major concern of organic food consumers? A. Price. B. Safety. C. Freshness. D. Variety. 【解析】选B。推理判断题。通读全篇可知, 文章提到了有机食物消费者担心其价格、生产、营养和安全, 根据文章最后一段中的“However, organic consumers argue it is better to be safe than

19、sorry. ”可知, 消费者认为保证安全要比说抱歉更好, 所以安全是更令人担忧的。故选B。6. What is the doctors suggestion? A. Grow your own food. B. Reduce the use of pesticides. C. Make sure the food is clean. D. Buy large companies products. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第四段中的“Doctors recommend washing produce very carefully. Handling meat carefully i

20、s important too”可知, 医生建议仔细清洗农产品。小心处理肉类也很重要。故选C。7. Which of the following do most people agree on organic food? A. It tastes better. B. It is easier to grow. C. It contains more fat. D. It is more nutritious. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第五段中的“Most people agree that naturally grown food tastes better. ”可知, 大多数人一

21、致认同天然种植的食物尝起来更好吃。故选A。8. Where does this text probably come from? A. A recipe book. B. A chemistry paper. C. A medical report. D. A health magazine. 【解析】选D。推理判断题。通读全文可知, 本文的话题是有机食物, 不是从化学、医学等专业的角度去解读的, 而是从健康的角度, 故可能出自健康杂志, 故选D。. 阅读填句Youve created an invention that will revolutionize the way the world

22、 works. 1Applying for a patent is a good choice. But how to apply for a patent? 2 Understand what a patent is. 3 It includes one or more “claims” to a single invention. As a rule, patents are issued only to the “first to file” a disclosure of a patentable invention in a patent application. Also, nob

23、ody is allowed to claim an invention they did not invent. Write down your idea. The act of writing will force you to define your invention, break down the invention into its elements, and think about variations of the invention. Written materials produced as a result will also be helpful for prepari

24、ng a patent application. 4For example, what problem does my invention solve? How does my invention actually work? 5Patents can only be applied for in the name of the actual inventor(s). You can apply for a patent individually or as a group. In some cases an employer can file an application in the na

25、me of former employees who were the inventors. A. Follow the guide below. B. Ask yourself these questions. C. Know who can apply for a patent. D. But how do you make your idea a reality? E. Know what cannot be applied for a patent. F. It takes a long time for an inventor to come up with a new idea.

26、G. A patent is a represented document issued by a government. 【文章大意】 本文介绍了申请专利的流程。1. 【解析】选D。逻辑呼应。上一句说你有了一个能改变世界运作的重大发明创意, 下一句提到申请专利是个不错的选择。D项“怎样能把你的想法变成现实”符合题意。2. 【解析】选A。首段最后一句起承上启下的作用, 引出下文申请专利的事情。3. 【解析】选G。本段中心为专利的定义, G项“专利是由政府所颁发的认证文件”符合。4. 【解析】选B。后文连接两个问句。根据下句B项“问一下自己这些问题”符合句意, “我的发明解决什么问题? 我的发明

27、实际怎样运作? ”5. 【解析】选C。本题处于小标题位置, 应该使用祈使句, 可缩小范围, 再根据段落大意, 介绍谁可以申请专利, 故选C。. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。If you 1. (watch) the film Avatar, you may wonder if Earth is the only habitable planet in the universe. Given the large number of the galaxies, many scientists hold the 2. (believe)that there

28、 is certainly extra-terrestrial life. But it seems we are having trouble 3. (find) them. In August, NASA announced the discovery of a possible Earth-like planet. 4. (locate)31 light years away, it could support life. According to 5. New York Post, “it is located within the outer edge of its stars ha

29、bitable zone, 6. it receives about the same amount of stellar energy from its star as Mars does from the sun. Within the next six years, people 7. (be)able to experience the next generation of space probes, promising a far more 8. (detail) view of other 9. (planet), including their terrain and weath

30、er systems. Then we could answer a 1, 000-year-old question on whether we are alone 10. space. ”1. 【解析】have watched。考查动词时态。根据主句时态用的是一般现在时, if从句的动作发生在过去, 说话立足点是现在, 应用现在完成时。故填have watched。2. 【解析】belief。考查名词。根据固定搭配hold the belief, 持有信念。故填名词形式belief。3. 【解析】finding。考查非谓语动词。根据have trouble doing sth. 固定短语,

31、 故用动名词finding。 4. 【解析】Located。 考查非谓语动词。非谓语作状语时, 其逻辑主语跟句子主语一致, locate和it为动宾关系。故填过去分词located。5. 【解析】the。考查冠词。New York Post为专有名词, 前面应加冠词。故填定冠词the。6. 【解析】where。 考查定语从句。先行词zone表地点, 从句缺状语。故用关系副词where。7. 【解析】will be。考查动词时态。根据时间状语Within the next six years, 应用一般将来时。故填will be。8. 【解析】detailed。 考查形容词。名词view前应用形

32、容词修饰。故应填形容词detailed。9. 【解析】planets。考查名词复数。根据other, 后应加名词复数。故填planets。10. 【解析】in。考查介词。在太空用介词in。【知识拓展】佳词积累1. habitable adj. 适宜居住的2. given prep. 鉴于, 考虑到3. galaxy n. 银河系4. probe n. 探测器【阅读填句】Being Left-handed in a Right-handed WorldThe world is designed for right-handed people, but why does a tenth of th

33、e population prefer the left? 1. The answer to it remains a bit of a mystery. Since scientists have noticed that left-handedness tends to run in families, its assumed that left-handedness has a genetic(基因的) component to it. 2. In fact, identical twins, who share the same genes, can sometimes prefer

34、to use different hands. There are also plenty of theories on what else might determine which hand you write with, but many experts believe that its kind of random. Historically, the left side and left-handedness have been considered a negative thing by many cultures. 3. In some areas, the left hand

35、became known as the “unclean” hand. In many religions, the right hand of God is the favored hand. For example, Jesus sits at Gods right side. Gods left hand, however, is the hand of judgement. Various activities and experiences become rude or even signs of bad luck when the left hand becomes involve

36、d. In some parts of Scotland, it is considered bad luck to meet a left-handed person at the start of a journey. 4. A person giving directions will put their left hand behind them and even physically try to point with their right hand if necessary. In some Asian countries, eating with the left hand i

37、s considered impolite. 5. People come to realize that left-handedness is natural. People even noticed that many famous people are left-handed including Benjamin Franklin, Leonardo Da Vinci, and Charlie Chaplin. Some researchers find out that lefties are more creative and can deal with abstract think

38、ing better. The left-handedness is more easily adaptable to the right-handed world as well. Being left-handed is no longer a sad story now; instead, it is a wonderful gift or maybe it is something you should take pride in. A. In other words, left-handers are born that way. B. Left-handedness used to

39、 be regarded as a disability. C. The unfavorable associations of the use of the left hand among cultures are varied. D. Why do they prefer to use their left hand rather than their right hand for routine activities? E. Why do some parents force their left-handed children to become right-handed when w

40、riting? F. In Ghana, pointing, gesturing, giving or receiving items with the left hand is considered rude. G. Fortunately, nowadays most societies and cultures no longer reject left-handedness like before. 【文章大意】本文是第一篇说明文。文章主要讲述了左撇子及其形成原因, 并讲述了往昔人们对于左撇子的态度和现在的改变。1. 【解析】选D。空前的意思是: 这个世界是为右手的人设计的, 但是为什

41、么十分之一的人更倾向于左撇子。所以这里选D(为什么他们更喜欢使用左手而不是右手用于日常生活? )与上下文一致。2. 【解析】选A。空前的意思是: 科学家注意到左撇子的人有基因的成分在里面; 空后的意思是: 事实上有同样基因的双胞胎更倾向于使用不同的手。所以这里选A(换句话说, 左撇子出生就是那样。)与上下文一致。3. 【解析】选C。 空前的意思是: 在许多文化背景下, 左撇子被认为是消极的, 不好的; 空后的意思是: 在一些地区, 左手被认为是不干净的手。所以这里选C(在各种文化中使用左手的不好的联想是不同的。)与上下文一致。4. 【解析】选F。空前的意思是: 在苏格兰的一些地方, 常认为在旅

42、途开始的时候遇到一个左撇子是倒霉的; 空后的意思是: 一个指方向的人会把他的左手放在背后, 甚至如果需要的话会用他们的右手指方向。所以这里选F(在加纳, 用左手指点、做姿势、给予甚至接受东西被认为是粗鲁的。)与上下文一致。5. 【解析】选G。 空后的意思是: 人们意识到了左撇子很自然。所以这里选G(幸运的是, 现在许多社会和文化不再像以前一样反对左撇子了。)与上下文一致。. 阅读理解Many of you may have used Siri, a voice assistant of US tech company Apple. You only have to say “hey Siri”

43、 and it will answer to your command. However, we may be sacrificing our privacy to enjoy this convenience. Apples Siri is not the only voice assistant to come under fire. In 2018, Alexa, a voice assistant developed by US tech company Amazon, recorded a private conversation between a couple and sent

44、it to a stranger without their permission. These issues deepened concerns that tech companies are infringing(侵犯) users rights of privacy. Many people have long feared that tech companies are listening and collecting data from private conversations, reported Forbes. Using this data, third party compa

45、nies could then paint an accurate picture of users habits and preferences in order to serve them more targeted advertisements, or even worse, sell this private data. Despite this risk, the popularity of voice assistant seems to be unstoppable. According to a report by Ovum, a London-based research f

46、irm, there will be almost as many voice assistants on the planet as people by 2021. “In the near future, everything from your lighting to your air-conditioning to your refrigerator, your coffee maker, and even your toilet could be wired to a system controlled by voice, ” commented The Atlantic. To d

47、eal with the issue, Blake Morgan, reporter for The Atlantic, wrote, “All companies need to have messaging ready to explain to customers what they do with private data”. Daniel Blair, CEO of a virtual reality startup in Canada, told CBC News that people can change settings and limit how often the dev

48、ice is active in your home, and do some research before buying a device. “Even when we trust a company to protect our privacy, we should consider whats being done behind the scenes and ask those holding the keys to help us understand it better, ” commented iMore, a Canada tech website. 【文章大意】本文是一篇新闻

49、报道, 主要介绍了一些语音助手在给我们带来便利的同时也在侵犯我们的个人隐私。1. What is the purpose of some voice assistants to record data form individuals? A. To seek some kind of profit. B. To bring users convenience. C. To leave a good memory. D. To send it to a stranger. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段Using this data, third party companies could

50、 then paint an accurate picture of users habits and preferences in order to serve them more targeted advertisements, or even worse, sell this private data. 可知利用这些数据, 第三方公司能够精确地掌握用户的习惯与偏好, 为用户提供更有针对性的广告, 甚至售卖这些私人数据。可知他们是为了谋取某种利益。故选A。2. Why does the voice assistant enjoy popularity though it is risky?

51、 A. Individuals can deal with the problem. B. People have no choice but to use it. C. It could bring much convenience. D. It is encouraged by the government. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段可知, 尽管存在风险, 但在未来语音助手会越来越多, 随处可见。尤其根据everything from your lighting to your air-conditioning to your refrigerator, your coffee

52、 maker, and even your toilet could be wired to a system controlled by voice. 故选C。3. What can be done to prevent the company from infringing our privacy? A. The company should make it clear how they deal with private data. B. Users can do some research before buying a device. C. Limit the activeness

53、of the device in our home. D. All of the above. 【解析】选D。根据最后一段, 从公司、个人以及掌握关键信息的人等方面, 介绍了应如何防止信息被窃取。故选D。4. This text is most probably taken from . A. a text book B. a blog C. a magazine D. a newspaper【解析】选D。根据文章提到的好多通讯社可知本文是一篇新闻报道, 选自报纸。故选D。【知识拓展】佳词积累1. sacrifice vt. 牺牲2. issue n. 问题3. concern n. 担心4.

54、 targeted adj. 有针对性的. 完形填空My head was so full of digital noise that my brain was about to explode. As a writer, I was 1 to admit my love of books had been replaced by a brain that simply could not sit still. So, this year I 2 to return to books before the Internet broke my brain. My goal was 52 book

55、s. It seemed like an impossible 3. A 400-page book will take the 4 person around eight hours to read. Finding the time to read was a challenge but I 5 it anyway. I treated my mind like a misbehaving child who needs some rules laid down. Then I read for an hour or two at a time without 6 each day. It

56、 was something I hadnt done in years. In The Distracted Mind, Larry Rosen says that the more we 7 spending time away from our electronic devices, the 8 and more focused we become. And this is what I found. Again, I would 9 bring myself back to the page, resisting the urge to reach for that screen. I

57、 took inspiration from a book On Quiet, in which the author 10 how buying a safe(保险箱)to lock away her family devices for long periods had opened up a space to reflect. For me, finding that quiet time 11 finding time just to read. It was a delightful moment between me and my book when I ordinarily wo

58、uld have reached for my 12. I read on the tram, in bed at night and on lunch 13. With my re-gained affection for books, I created a space 14 I could press pause and find inspiration, knowledge and 15. In our fast-paced world, reading for the sake of reading is not selfish but a powerful way to slow

59、down and be ourselves. 【文章大意】本文为记叙文。讲述了作者克服网络对自己的诱惑重新回归读书的经历, 这让作者放慢节奏, 留有时间来找到灵感, 获得知识和进行反思。1. A. wiseB. ashamedC. cautiousD. numb【解析】选B。 作为一名作家, 作者羞于承认自己对书本的热爱已经被一个无法静止的大脑所取代。wise明智的; ashamed羞愧的; cautious谨慎的; numb麻木的。故选B。2. A. determinedB. happenedC. seemedD. hesitated【解析】选A。 作者下定决心在网络毁掉自己之前回归读书。d

60、etermine下决心; happen碰巧; seem似乎; hesitate犹豫。故选A。3. A. standardB. choiceC. expectationD. task【解析】选D。 作者给自己制订了读书计划, 这似乎是不可能完成的任务。standard标准; choice选择; expectation期待; task任务。故选D。4. A. intelligentB. diligentC. averageD. gifted【解析】选C。 一本400页的书要花普通人大约8个小时的时间来阅读。average person 意为“普通人”。intelligent聪明的; diligen

61、t勤勉的; average普通的, 正常的; gifted有天赋的。故选C。5. A. receivedB. madeC. refusedD. got【解析】选B。 作者认为这尽管是一个挑战, 但他还是做到了。make it “成功完成某事”。 receive获得; make做到; refuse拒绝; get得到。故选B。6. A. delayB. hesitationC. permissionD. disturbance【解析】选D。 作者每天能不受打扰地读书一两个小时。delay耽搁; hesitation犹豫; permission许可; disturbance打扰。故选D。7. A.

62、avoidB. practiceC. admitD. imagine【解析】选B。 我们练习远离电子设备的时间花得越多, 我们就会变得越平静, 越专注。avoid避免; practice实践, 练习; admit承认; imagine想象。根据句意可知选B。8. A. calmerB. strongerC. tougherD. luckier【解析】选A。 读书能使我们平静和专注。calmer更安静; stronger更强; tougher更艰苦; luckier更幸运。故选A。9. A. hardlyB. violentlyC. easilyD. difficultly【解析】选C。 作者能

63、非常容易地让自己回归读书。hardly几乎不; violently激烈地; easily容易地; difficultly困难地。故选C。10. A. describesB. predictsC. classifiesD. declares【解析】选A。 书中作者描述了买一个保险箱来长期锁住家里的设备是如何打开一个空间来反思的。describe描述; predict预测; classify分类; declare宣布。故选A。11. A. requiredB. suggestedC. meantD. differed【解析】选C。 对作者来说, 找到安静的时间意味着找到时间来阅读。require需

64、要; suggest建议; mean意味着; differ不同于。故选C。12. A. walletB. bookC. phoneD. pen【解析】选C。 作者已经抵制住手机等带来的网络诱惑了。故选C。13. A. programB. menuC. optionD. break【解析】选D。 作者每时每刻都在阅读, 在电车上, 在晚上, 在午休时。program节目; menu菜单; option选项; break休息。故选D。14. A. thatB. whatC. whereD. how【解析】选C。 作者营造了一个能够寻找灵感, 获得知识和进行反思的空间。where引导定语从句, 指代

65、先行词a space, 在从句中作地点状语。故选C。15. A. principleB. connectionC. hardshipD. reflection【解析】选D。 作者在读书中能够得到反思。principle原则; connection关系; hardship苦难; reflection反思。故选D。【知识拓展】长难句分析1. As a writer, I was ashamed to admit my love of books had been replaced by a brain that simply could not sit still. 分析: be ashamed

66、to do sth. 羞于做某事; that引导定语从句。翻译: 作为一名作家, 我羞于承认我对书本的热爱已经被无法静止的大脑所取代。2. In The Distracted Mind, Larry Rosen says that the more we practice spending time away from our electronic devices, the calmer and more focused we become. 分析: that引导宾语从句; the more. . . the more. . . 越越翻译: 拉里罗森在专注中说, 我们花费越多的时间练习远离电子

67、设备, 我们就会变得越平静, 越专注。. 应用文写作世纪金榜导学号假定你是李华, 你的英国朋友Peter听说现在在中国人工智能已经进入人们的日常生活, 包括旅游业。他来信询问你十一假期是否有这方面的体验, 请给他回信, 内容包括: 1. 随时随地手机支付; 2. 脸部识别入景区; 3. 邀请他来体验。注意: 1. 词数80左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 开头和结尾已给出, 不计入总词数。参考词汇: 人工智能artificial intelligence 脸部识别face recognitionDear Peter, Im happy to hear from you.

68、_Yours truly, Li Hua【参考范文】Dear Peter, Im happy to hear from you. Just as youve learned, artificial intelligence is now widely used in China. Here I d like to share with you what I experienced during the week-long National Day holiday. When traveling, we were amazed at the changes and convenience bro

69、ught by artificial intelligence. First of all, wherever and whenever we went, we could use the mobile payment. More interestingly, we no longer had to get into tourist attractions with the ID card. We could do it through a face recognition app now, which really saved time so that we didn t have to w

70、ait in a queue. What an amazing experience! I do hope you can come to China and experience all of this when you have spare time. Looking forward to your coming. Yours truly, Li Hua. 读后续写阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Long ago, in a small Greek village, there lived a woman named

71、Zahara. She had beautiful brown hair that wrapped around the world twice! Zahara wore a long yellow dress with beautiful pink flowers on the bottom that reached her ankles. One sunny day, she decided to take a walk in the Forest of Wonder. “This forest is beautiful! ” Zahara thought to herself. “The

72、 trees are all so tall and healthy. All of the birds sing together like a chorus(合唱队). Now I know why animals love it here so much. ”It was a hot day, and Zahara became very thirsty. As she continued walking, she discovered a stone well. Instead of containing a bucket and rope, the well had steps le

73、ading down to the bottom. Zahara climbed down the steps, and when she got to the bottom, she noticed a hidden hallway that led to a door. Curious, Zahara kept walking. Soon she found a door, which she opened to reveal a box that was tied shut. Suddenly, she heard a noise. Thump! Squeek! Squeek! “YIK

74、ES! ”Luckily, it was just a mouse, but Zahara jumped like a kangaroo. “Silly mouse! ”She proceeded to open the box slowly and carefully. “Oh. . . my. . . goodness! Diamonds! Diamonds! A box full of diamonds! Im rich! ”As Zahara continued to grab and hug handfuls of diamonds, Hades, the god of the un

75、derworld, overheard Zaharas excited shouts. Hades was a greedy god, and he decided to take her diamonds away from her. He wanted to become rich and show all of the other gods his dangerous power. So, Hades decided to steal Zaharas diamonds. But Hades had a small problem. Although he could hear Zahar

76、a talking, he did not know her exact location or what she looked like. He only knew the general vicinity(附近地区)of Zahara and her diamonds. 注意: 续写部分分为两段, 每段的开头语已为你写好。Hades set out to_As soon as Hades entered the room_【参考范文】Hades set out to search for the woman named Zahara. He walked a long distance a

77、nd almost gave up. However, one day he suddenly noticed a woman wearing a long yellow dress, singing a song happily, and her voice just sounded like Zaharas. Therefore, he followed her. After she entered the house, he knocked at the door and asked if the woman had known Zahara. Because Zahara did no

78、t know it was Hades, and let Hades in without hesitation. As soon as Hades entered the room, he saw the box full of diamonds lying at the corner of the house. The greedy god snatched it suddenly. The moment the woman saw that, she caught him hurriedly and shouted loudly, which called all the villagers up. As a result, Hades had to stop. Zahara begged him to give her diamonds, for her village was remote and poor, she wanted to give out all the diamonds to the villagers. In the end all the villagers got the diamonds and lived a happy life.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1