收藏 分享(赏)

2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc

上传人:a**** 文档编号:357772 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:18 大小:2.43MB
下载 相关 举报
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第1页
第1页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第2页
第2页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第3页
第3页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第4页
第4页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第5页
第5页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第6页
第6页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第7页
第7页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第8页
第8页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第9页
第9页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第10页
第10页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第11页
第11页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第12页
第12页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第13页
第13页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第14页
第14页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第15页
第15页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第16页
第16页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第17页
第17页 / 共18页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二 Unit 2 Growing pains 牛津译林版必修1.doc_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、核心素养测评二 Unit 2 Growing pains .阅读理解 A This is my son Matthews last night at home before college.I know that this is good news.I feel proud that Matthew will go to a great school.I know that this is finest hour.But looking at the suitcases on his bed sends me out of the room to a hidden corner where I

2、 cant stop crying.Through the sorrow,I feel a rising embarrassment.“Pull yourself together!”I tell myself.There are parents sending their kids off to battle zones.How dare I feel so shocked and upset?One of the great gifts of my life has been having my boys,Matthew and Johnowen.Through them,I have e

3、xplored the mysterious,complicated bond between fathers and sons.As my wife and I raised them,I have discovered the love and loss between my father and me.After my parents divorce,I spent weekends with my dad in Ohio.By the time Sunday came around,I was unable to enjoy the days activities because I

4、was already afraid of the goodbye of the evening.Now,standing among Matthews accumulation of possessions,I realise its me who has become a boy again.All my sadness and longing to hold on to things are back,sweeping over me as they did when I was a child.His bed is tidy and spare.It already has the f

5、eel of a guest bed.In my mind I replayed wrapping him in his favorite blanket.That was our nightly routine until one evening he said,“Daddy,I dont think I need a blanket tonight.”I think of all the times we lay among the covers reading.I look at the bed and think of all the recent times I was annoye

6、d at how late he was sleeping.Ill never have to worry about that again,I realise.For his part,Matthew has been a rock.He is treating his leaving as just another day at the office.And Im glad.After all,someones got to be strong.Im proud that he is charging into the first chapter of his adult life wit

7、h such confidence.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者对即将上大学的儿子的依恋和不舍。回忆和儿子相处的快乐时刻,作者感伤的同时,也明白这是儿子成长道路上的必经之路,是父子俩不可避免的分离。1.What does the writer mean by“Pull yourself together!”?A.Get up.B.Cheer up.C.Pull up.D.Wake up.【解析】选 B。句意理解题。根据“Pull yourself together!”之后的句子“There are parents sending their kids off to battle

8、 zones.How dare I feel so shocked and upset?(有些父母还把他们的孩子送去战场,我怎么能如此震惊和心烦呢?)”可推断出,作者是在安慰自己,振作起来,故选 B。2.We can infer from the passage that .A.the writer is accustomed to sleeping early B.Matthew doesnt get on well with his father C.Matthew is ready for his new life D.the writer wasnt brave enough to f

9、ace his parents divorce【解析】选 C。推理判断题。根据最后一段第二句“He is treating his leaving as just another day at the office.”和最后一句“Im proud that he is charging into the first chapter of his adult life with such confidence.”可知,作者为自己儿子自信地开启成人生活的第一篇章感到自豪,由此推断出,Matthew 对他的新生活做好了准备,故选 C。3.How does the writer feel about

10、his sons leaving for college?A.Worried.B.Grateful.C.Relieved.D.Bittersweet.【解析】选 D。推理判断题。通过阅读文章可知,作者的儿子即将去上大学,作者感伤且不舍,看到儿子很坚强、自信,同时又为儿子感到骄傲,由此推知,作者对于儿子离家上大学,苦乐参半,故选 D。4.Which of the following could be the best title of the text?A.Unavoidable Goodbye B.Sweet Memories C.Glorious Moment D.Unconditional

11、 Love【解析】选 A。标题判断题。本文主要讲述了作者的儿子即将去上大学,作者复杂的心情。作者明白这是儿子成长道路上的必经之路,也是父子俩不可避免的分离,故选 A。【知识拓展】长难句分析 But looking at the suitcases on his bed sends me out of the room to a hidden corner where I cant stop crying.(第一段最后一句)分析:本句包含定语从句,先行词是 a hidden corner,关系词是 where,在后面从句中充当地点状语。前面主句中含有动名词短语作主语。翻译:但是看到他床上的手提箱

12、让我跑出房间到了一个隐蔽的角落,在那里我忍不住哭了出来。B I was selfish as a teenager.I usually spent my time thinking about myself and taking care of my own needs.I let my older brother do most of the work around the house until he left for college.I let my mom and dad worry about our bills and problems while I read books,pla

13、yed,and lost myself in my own imagination.This didnt change even when I went to college either.I studied hard but only to make my own life better.Even when I started to explore my faith,it was only to increase my own happiness.I married after graduation and decided to start a family.Of course,I had

14、no idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul.Soon I found myself unemployed,deeply in debt,and with a new baby on the way.I found out that life has little sympathy for spoiled people.In fact,all of the struggles I was going through were beating the selfishness slowly out of me.S

15、till,I didnt give up on happiness.I knew that there must be a way to find it.I finally realised,however,that it had to include more than just my own needs,wants,and desires.The answer began to make itself clear one night shortly after my baby boy was born.I got a bottle and held him in my arms.As I

16、was feeding him I looked down and saw his big,innocent,trusting eyes.I smiled and talked to him.Then he smiled and I could feel my heart growing,expanding with love.I felt such peace and joy.At that moment I had a hint of the truth:it is by growing our hearts with love that we find our happiness.Car

17、olyn Arends wrote:“The more people you let into your heart,the bigger your heart gets.The more love you get,the more love you have to give.It just keeps growing.”So,keep loving,keep living and keep caring.Keep growing your heart today,tomorrow,and always.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述作者由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人,

18、也明白了“爱他人即幸福”的道理。5.What do we know about the author from the first paragraph?A.He often helped his brother with housework.B.He studied hard for his family.C.He put his own needs above others.D.He was concerned about his family.【解析】选 C。推理判断题。根据第一段中的“let my older brother do most of the work”“let my mom

19、 and dad worry about our bills and problems”“This didnt change even when I went to college either.”“I studied hard but only to make my own life better.”和“it was only to increase my own happiness”的描述可推知,作者在青少年时期较为自私,行为处事总是只考虑自己,几乎不为家人考虑,即他把自己的需要放在别人的需要之上,故选 C 项。6.What did the author realise after he

20、suffered in life?A.Spoiled people cant survive the hardship of life.B.Life is cruel to spoiled people.C.Spoiled people are never happy in life.D.Selfishness is helpful.【解析】选 B。细节理解题。根据第二段中的“Soon I found myself unemployed,deeply in debt,and with a new baby on the way.I found out that life has little

21、sympathy for spoiled people.”可知,作者在经历了人生的失意后,终于发现生活对被宠坏的人是残酷的。7.What can be inferred from the passage?A.The author loved kids.B.The author often fed his baby.C.The author realised the importance of happiness.D.When caring for his baby,the author got inspired.【解析】选 D。推理判断题。根据第三段中的“As I was feeding hi

22、m I looked down and saw his big,innocent,trusting eyes.I smiled and talked to him.Then he smiled and I could feel my heart growing,expanding with love.I felt such peace and joy.At that moment I had a hint of the truth:it is by growing our hearts with love that we find our happiness.”可推知,作者在照料孩子的过程中领

23、悟到了通往幸福的途径。8.Which can be the best title of the passage?A.Loving Others,a Way to Happiness B.The Elder One Grows,the More He Gets C.Help Others,Help Oneself D.Keep Growing to Live a Happy Life【解析】选 A。标题判断题。根据最后一段中的“The more people you let into your heart,the bigger your heart gets.The more love you

24、get,the more love you have to give.It just keeps growing.So,keep loving,keep living and keep caring.Keep growing your heart today,tomorrow,and always.”描述可推知,这篇文章的主旨是“爱他人即幸福”。【知识拓展】佳词积累 1.selfish adj.自私的 2.take care of 照顾,照看 3.leave for sp.离开某地去某地 4.lose oneself in sth.陷入 5.go through 经历.阅读填句 In toda

25、ys fast-paced world,busy lifestyle easily puts stress on relationships.Disappointment is a fact of life.Sometimes other people will unavoidably disappoint you or let you down.1 But you dont have to let it prevent you living a happy and successful life.The tips below can help you recover from the hur

26、t or anger.Allow your feelings.2 Dont try to hide them,because its natural to feel disappointed when the people you trust dont come through for you.Putting the feelings into words can help.Figure out why you feel so let down or betrayed.3 Do you need understanding,support,commitment or consideration

27、?Let yourself feel the disappointment of the unmet need and then accept it or come up with ways you can meet the unmet need for yourself.4 Think about whether it would be useful to speak up about your feelings of disappointment or betrayal.If you decide to speak up,think about how you could do so mi

28、ndfully rather than with angry reactions that can make things worse.Set boundaries if you need to.If youve spoken up clearly and the person still doesnt take responsibility or change their behavior,how can you best take care of yourself?5 Boundaries can help you feel emotionally safe,and they help r

29、estore your self-respect.A.Decide if you need to speak up.B.You cant stop people from letting you down.C.Learn to be your own supporter and best friend.D.Decide if this is someone you still want in your life.E.Feeling refused or betrayed can cause sadness,anxiety or anger.F.If you need practical hel

30、p,consider turning to your parents or friends.G.Think about what needs of yours arent being met by this persons response.【文章大意】当别人让你失望的时候,你该怎么办?本文作者提出了几点建议。1.【解析】选 B。上文指出,在生活中,有时候别人会让你感到失望,这是无法避免的。由空后的 But 可知,本空与后面一句为意义上的转折关系。尽管你不能阻止别人让你失望,但你可以不让这样的失望阻碍你过快乐、成功的生活。2.【解析】选 E。空后一句中的 them 即指该选项中提到的 sadn

31、ess,anxiety or anger 等情感,故选 E 项。3.【解析】选 G。本段首句提出建议:找出让你感到失望或背叛的原因。本空内容承接上句内容:想一想你的哪些需要没有被对方满足。你需要理解、支持、承诺,还是关心?本段最后一句出现的 the unmet need 也是提示。4.【解析】选 A。本空为本段的中心句:判断你是否应该大声说出来。本空后的两句都围绕speak up 这一方法展开说明,因此,speak up 为关键词。5.【解析】选 D。上句指出,即使你清楚地告诉他们你的失望,有的人还是不会负责任,依旧不改变。那你生活中还需要这样的人吗?你最好与他们划清界线,由此逻辑可判断选 D

32、 项。.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。Nezha,the first Chinese 3D animated film in the IMAX format 1.(release)Friday,sweeps the Chinese box office.It 2.(take)Jokalate(Yang Yu),the films director and screenwriter,two years to refine the story of Nezha,and the film was in production for three year

33、s.It is the 3.(complex)animated production ever made in China.The film is loosely based 4.the Chinese novel The Investiture of the Gods.In the novel Nezha is born during the Shang dynasty and is famous for fighting against the Dragon King.The third son of commander General Li Jing,he can never pleas

34、e his father and 5.(eventual)commits suicide.Yang made up his mind 6.(produce)an animated film on the theme of breaking stereotypes and changing fate.Yang chose as his vehicle Nezha,the symbol of the rebellious but righteous youth.This is not the first film to make Nezha 7.(it)protagonist(主演).In 200

35、3,Chinese Central Television broadcast 8.animated series,The Legend of Nezha,and the lively,cheerful and righteous teen hero character of Nezha resonates(产生共鸣)strongly with Chinas Generation Z.However,compared with the original novel and past animated versions,the relationships between the character

36、s 9.(give)modern meaning.In Yangs film he is fighting prejudice:Nezha is hated,feared and avoided as the reincarnation(化身)of a devil.10.Nezha believes his fate is not predetermined and that he can choose to be a devil or a god.【文章大意】2019 年暑期档动漫电影哪吒之魔童降世改编自中国神话故事,讲述了哪吒虽“生而为魔”却“逆天而行斗到底”的成长经历的故事。1.【解析】

37、released。考查非谓语动词。release 和 film 之间是被动关系,应用过去分词作定语。2.【解析】took。考查时态。根据语境“影片的导演兼编剧饺子(原名杨宇)花了两年时间来打磨剧本”,可知,take 动作发生在过去,应用一般过去时。3.【解析】most complex。考查形容词的最高级。根据 ever made in China 可知,此处指“这部电影是中国目前最复杂的动画制作”,应用最高级。4.【解析】on。考查介词。be based on 以为基础,是固定搭配。5.【解析】eventually。考查词形变换。修饰动词 commits,应用副词。6.【解析】to produ

38、ce。考查非谓语动词。make up ones mind to do sth.决心做某事,此处应用不定式。7.【解析】its。考查词形变换。修饰名词 protagonist,应用形容词性物主代词。8.【解析】an。考查冠词。此处泛指“一部动画片”,应用不定冠词,animated 是元音音素发音的单词,应用 an 修饰。9.【解析】are given。考查语态。give 和主语 the relationships 之间是被动关系,应用被动语态;根据本段的时态可知,应用一般现在时。10.【解析】But。考查连词。上下文之间是转折关系,应用 but。语法填空 阅读下面材料,在空白处填入 1 个适当的

39、单词或括号内单词的正确形式。(2020南昌模拟)In todays world of mobile payment,all we really need 1.(survive)is a smartphone.But one company is hoping to make traditional wallets cool again,by 2.(bring)them into the digital age.Armenian firm Voltermans smart wallet takes security to a new level.Its fitted with different

40、 technology,such as 3.alarm,a GPS tracker,and even a camera.If your smartphone and wallet become separate,the alarm will warn you 4.you dont leave it behind.And if your wallet 5.(lose)or stolen,the GPS tracker can help you reach it.Even 6.(interesting)is the front-facing camera.“If someone dares to

41、open your wallet 7.permission,a little camera inside 8.(take)a picture and send it to your mobile phone.You will find it 9.(easy)by receiving a picture of the thief,”Azat Tovmasyan,Voltermans founder,told news site Banks.am.The high-tech wallet will be released later this year and will come in three

42、 10.(model),with the cheapest expected to cost$179.【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了一种即将上市的智能钱包。1.【解析】to survive。考查非谓语动词。不定式作目的状语。句意:在当今的移动支付世界,我们生存真正需要的是一部智能手机。2.【解析】bringing。考查非谓语动词。根据空前的介词 by 可知,空处作该介词的宾语,故用动名词形式。句意:但有一家公司希望通过将传统钱包带入数字时代,让它们再次变酷。3.【解析】an。考查冠词。根据该句中的“a GPS tracker,and even a camera”并结合语境可知,该处泛

43、指“一个警报器”,且 alarm 的发音以元音音素开头,故用不定冠词 an。4.【解析】so。考查连词。句意:如果你的智能手机和钱包分开了,警报器会提醒你,这样你就不会忘记它。根据空处前后的句意可知,空处前后表示因果关系,故用 so 引导该结果状语从句。5.【解析】is lost。考查动词的时态和语态。句意:如果你的钱包丢失或被盗,GPS 跟踪器可以帮助你找到它。if 引导的条件状语从句中用一般现在时表示将来,故空处用一般现在时;根据语境可知,空处表示丢失的状态,故用 is lost。6.【解析】more interesting。考查形容词的比较级。上文介绍了如果你的钱包丢失或被盗,GPS 跟

44、踪器可以帮助你找到的情况,结合该句中的“Even”可知,此处表示“更令人感兴趣的是前置摄像头”。故该处用形容词的比较级。7.【解析】without。考查介词。根据语境可知,如果有人胆敢在未经允许的情况下打开你的钱包,里面的一个小相机就会拍下照片并发送到你的智能手机上。without permission 意为“未经允许”,为固定用法。8.【解析】will take。考查动词的时态。分析句子结构可知,该句为主从复合句,从句为if 引导的条件状语从句,使用了一般现在时,故主句用一般将来时。句意:如果有人胆敢在未经允许的情况下打开你的钱包,里面的一个小相机就会拍下照片并发送到你的智能手机上。9.【解

45、析】easily。考查词性转换。空处修饰动词“find”,故用副词形式。10.【解析】models。考查名词。model 为可数名词,根据空前的数词“three”可知,该处用复数形式。句意:这种高科技钱包的三个模型将于今年晚些时候上市,预计最便宜的价格是 179 美元。【知识拓展】佳词积累 1.traditional adj.传统的 2.digital adj.数字的 3.permission n.允许 4.release v.发布 .阅读理解世纪金榜导学号 Nothing succeeds like success,as every parent of a straight-A studen

46、t knows,but trying to stress academic excellence by telling your child“Youre so smart!”may be counterproductive.Why?According to a 2017 study,children who think their intelligence is fixed are less likely to pay attention to and bounce back(重整旗鼓)from mistakes than children who think intelligence can

47、 grow and change.In the study,researchers looked at 123 children.The team assessed the children to determine whether they had a“growth mindset”(believing that you can work harder to get smarter),or a“fixed mindset”(believing that your intelligence is unable to change).They then asked the children to

48、 complete a fast-paced computer accuracy task while their brain activity was recorded.During the recording,researchers noted that brain activity stopped within a half-second after making a mistake,as children became aware of their mistake and paid closer attention to what went wrong.The larger the b

49、rain response was,the more the child focused on the mistake.Based on the data,they concluded that children with a“growth mindset”were much more likely to have a larger brain response after making a mistake.While children with a“fixed mindset”were able to“bounce back”,only if they gave their full att

50、ention to the mistake.For parents,the lessons are clear:Dont pay your children compliments that suggest that intelligence is fixed.If your children hand you an A+score,dont say,“Youre so smart!”Instead,say,“Wow,that studying really paid off!”or“You clearly mastered this materialway to go!”Note the e

51、ffort,not the intelligence.Besides,many parents shy away from addressing their childrens mistakes,telling them“Its OK.Youll get it the next time.”without offering them the chances to figure out what goes wrong.Instead,its better to reassure your children that mistakes happen,and work to figure out w

52、here and how they make the mistake.【文章大意】本文是一篇说明文,主要讲了父母不要总是夸奖孩子聪明,而应鼓励孩子为成功而付出努力。在孩子犯错后,父母不应回避孩子的错误,最好引导孩子分析错误所在以及犯错原因。1.Which of the following best explains“counterproductive”underlined in Paragraph 1?A.Opposite.B.Competitive.C.Successful.D.Unknown.【解析】选 A。词义猜测题。根据第一段最后一句“According to a 2017 study

53、,children who think their intelligence is fixed are less likely to pay attention to and bounce back from mistakes than children who think intelligence can grow and change.”可知,根据 2017 年的一项研究,那些认为自己的智力是固定的孩子比那些认为智力是可以成长和改变的孩子更不可能将注意力集中于错误,并从错误中振作起来。再结合语境可推知,画线词与 A 项“相反的”含义相近。2.How did the children wit

54、h a“growth mindset”react in the study?A.They made fewer mistakes.B.They tried to avoid mistakes.C.They had a smaller brain response.D.They focused more on the mistake.【解析】选 D。推理判断题。根据第二段倒数第三句“The larger the brain response was,the more the child focused on the mistake.”和倒数第二句“Based on the data,they c

55、oncluded that children with a growth mindset were much more likely to have a larger brain response after making a mistake.”可推知,具有“成长思维模式”的孩子更加关注其所犯的错误。3.What should be avoided according to the study?A.Over-stressing the intelligence.B.Paying children compliments.C.Addressing childrens mistakes.D.Off

56、ering chances to find mistakes.【解 析】选 A。细 节 理 解 题。根 据 第 三 段 最 后 一 句“Note the effort,not the intelligence.”可知,应避免过分强调智力。4.What should parents say when children make a mistake according to the text?A.You are so careless.B.Your studying paid off.C.Youll get it the next time.D.Lets find out how you made

57、 it.【解析】选 D。推理判断题。根据第四段最后一句“Instead,its better to reassure your children that mistakes happen,and work to figure out where and how they make the mistake.”可知,当孩子犯错误时,父母应与其一起找出错误症结所在并分析错误原因。.完形填空 In April 1952,I was 11 years old and in the sixth grade at an elementary school.My teacher was Miss Pember

58、ton.It was spelling bee time in our citystudents were issued with brochures of words to study in 1 for the class spelldowns(比赛).They would lead to a schoolwide contest and find qualification for the citywide spelling bee,where school winners competed for the 2 of being the spelling champion of Houst

59、on.The day before the class spelling bee,my youngest brother was playing with matches and 3 set a fire in our apartment.My mother made sleeping arrangements for all of us and 4 the school in the morning to inform Miss Pemberton of the accident,5 that the class spelling bee was that day.When I arrive

60、d at school,Miss Pemberton pulled me aside.She asked if I wanted her to 6 the spelling bee to another day because of my 7 about the fire.I told her no.That day,I won the spelling bee for my class.The next week was the school spelling bee,with class champions 8.I won again!The 9 spelling bee was one

61、month away.Every Sunday afternoon,Miss Pemberton would pick me up,and we would go to her house,where she would help me 10 by calling out spelling words.After a couple of 11,Miss Pemberton would take me to Rettigs ice-cream parlor,where I could 12 a hot chocolate sundae(圣代冰激凌)which Id never had.We pr

62、acticed every 13 until the citywide spelling bee.I did not win the citywide spelling bee,but I still felt 14 to have participated.I also felt grateful that I had such a 15 teacher in elementary school.【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了十一岁时“我”参加拼字比赛的故事。1.A.need B.exchange C.preparation D.return【解析】选 C。根据该句中的“stude

63、nts were issued with brochures of words to study in for the class spelldowns”可知,老师给学生们分发了单词手册,以便他们为班级拼字比赛做准备。in preparation for 为固定搭配,意为“为做准备”,故 C 项正确。2.A.prize B.benefit C.fame D.honor【解析】选 D。此处指冠军荣誉。D 项意为“荣誉”,符合语境,故 D 项正确。3.A.stupidly B.successfully C.shortly D.accidentally【解析】选 D。此处指意外引发火灾。D 项意为“

64、意外地,偶然地”,符合语境,故 D 项正确。4.A.visited B.called C.emailed D.wrote【解析】选 B。“我”的妈妈安排好我们睡觉的地方,第二天早上就打电话将这次事故告诉了Pemberton 老师。B 项意为“打电话”,符合语境,故 B 项正确。5.A.believing B.hoping C.knowing D.telling【解析】选 C。“我”的妈妈在告诉老师这次事故时知道了班级的拼字比赛就在那天。C 项意为“知道,了解”,符合语境,故 C 项正确。6.A.call off B.take off C.put off D.send off【解析】选 C。根据

65、上文可知,“我”家遭遇了火灾;结合该句“She asked if I wanted her to the spelling bee to another day because of my about the fire.”可知,老师问“我”是否因为“我”的烦闷而需要推迟拼字比赛。C 项意为“推迟”,符合语境,故 C 项正确。7.A.upset B.curiosity C.doubt D.anger【解析】选 A。此处指因大火而产生的烦闷。A 项意为“不痛快,烦闷”,符合语境,故 A 项正确。8.A.waiting B.competing C.winning D.applying【解析】选 B。

66、根据语境可知,下一周校级拼字比赛上,所有班级获胜者参与竞争(competing),故 B 项正确。9.A.schoolwide B.citywide C.nationwide D.worldwide【解析】选 B。根据上文可知,“我”在参加校级拼字比赛时获胜了;结合下文中的“until the citywide spelling bee”可知,此处表示市级拼字比赛一个月后进行。B 项意为“全市范围的”,故 B 项正确。10.A.review B.remember C.learn D.practice【解析】选 D。根据该句中的“by calling out spelling words”和下文

67、中的“We practiced”可知,Pemberton 老师帮助“我”练习(practice),故 D 项正确。11.A.minutes B.hours C.days D.weeks【解析】选 B。根据该句中的“After a couple of ,Miss Pemberton would take me to Rettigs ice-cream parlor”可知,在练习几个小时后,Pemberton 老师会将“我”带到 Rettig 冰激凌店。B 项意为“小时”,故 B 项正确。12.A.order B.use C.make D.enjoy【解析】选 D。在 Rettig 冰激凌店“我”

68、可以享用从来没有品尝过的一种热巧克力圣代冰激凌。D 项意为“享受”,故 D 项正确。13.A.weekend B.afternoon C.moment D.night【解析】选 A。根据该段第一句中的“Every Sunday afternoon”,又结合该句“We practiced every until the citywide spelling bee.”可知,我们每周末训练,直到市级拼字比赛时间来临。A 项意为“周末”,故 A 项正确。14.A.proud B.welcome C.disappointed D.surprised【解析】选 A。根据该句“I did not win t

69、he citywide spelling bee,but I still felt to have participated.”可知,尽管“我”没有在市级拼字比赛中获胜,但是“我”仍然为参加了这次比赛而感到骄傲。A 项意为“自豪的,骄傲的”,故 A 项正确。15.A.successful B.patient C.professional D.caring【解析】选 D。根据上文可知,每周末 Pemberton 老师都帮“我”练习拼字,还带“我”去冰激凌店吃冰激凌;结合该句“I also felt grateful that I had such a teacher in elementary

70、school.”可知,“我”对有这样一位关心他人的(caring)小学老师充满感激,故 D 项正确。.应用文写作 假如你是某国际学校的学生会主席李华,为了促进中华民族传统文化的发展,你校最近成立了汉语戏剧社团。请你用英语给在你校做交换生的 Chris 写一封电子邮件,邀请他参加该戏剧社团。内容包括:1.活动的目的和意义;2.拟开展的活动。注意:1.词数 80 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Chris,How are you?_ _ _ Yours,Li Hua【参考范文】Dear Chris,How are you?Im writing

71、 to invite you to join our Chinese drama club.In order to promote the development of traditional Chinese culture,our school has set up a Chinese drama club.It aims to enrich students school life and arouse students interest in drama.Some experts and performers will be invited to give lectures on dra

72、ma and there will be live performances of some dramas that are popular among the youth.Moreover,you will have a chance to learn acting skills from famous actors or actresses in person.Looking forward to your reply soon.Yours,Li Hua.读后续写(2020 年山东新高考模拟)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为 150

73、左右。Though it is one of the faded memories of my life today,there are times when I remember his face clearly,especially his eyes.As he had yellow spots on his eyes we called him Spotty.He would have been a stray(流浪)dog until he came to me.I was seven years old.My dad had just got a new job in Nasik.W

74、e had moved into a rented house.It was raining very heavily on the day we moved.It was a cold dark night.We had our meal and went to sleep.Somehow in the midnight I heard some strange sounds outside the main door.I gathered courage and looked out through the window and I was really amused with what

75、I saw outside.There was a small puppy lying on an old doormat which my mother had put outside the door.It was wet and trembling.At first it was difficult to see the little one.It was the yellow spots on its eyes that made me realize its presence.It was trying to get under the doormat to avoid the co

76、ld air outside and it had managed to get in as I could see only its head outside the doormat.Was it sick or injured?I felt pity for the poor soul.I went in and came out with an old towel.I went near the innocent one and held it in my hand and wiped the puppy till he had become dry.I took him into my

77、 room and made a bed for him with a woolen blanket and a small pillow.He seemed very healthy and comfortable in his new bed as he went to sleep immediately.The next morning,everyone in the family came to know about the unusual guest.“Shall we keep him with us?”I questioned my mom.Like any other pare

78、nts would,my parents first totally refused my idea but my sister and I convinced them to keep Spotty.Slowly Spotty got on with everyone and became one of the family members.注意:续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。One day,Spotty returned from his daily walk with a broken leg._ _ _ Almost a year later,one midnight we

79、 heard Spotty barking breathlessly._ _【参考范文】One day,Spotty returned from his daily walk with a broken leg.Days passed on and one evening when Spotty returned from his long walk,he appeared very exhausted.He came to my room and sat near me.It was then that I saw his hind leg was injured and was bleed

80、ing.I called out my mother and she quickly tied a bandage around his leg and gave him food to eat.I was very upset.But the next day,Spotty was up to his usual pranks though he limped a bit.After this incident my relation with Spotty became more intense.I really admired him a lot for his courage.Almo

81、st a year later,one midnight we heard Spotty barking breathlessly.We came out and saw that he was barking continuously heading somewhere.After some time Spotty became quiet.I patted him on his back and came inside.The next day morning,my heart skipped a beat when I didnt see Spotty.I searched for hi

82、m in each and every corner but he was nowhere.And this time he had gone and would never come back.I cried and waited for him.We waited for one long week.But there were no signs of him.Then one day my Dad got transferred to Mumbai.We shifted back to Mumbai.What would have happened to Spotty?Would he have died?These were the only questions in my mind,but they all remained unanswered forever.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1