收藏 分享(赏)

2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:357763 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:10 大小:2.41MB
下载 相关 举报
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第1页
第1页 / 共10页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第2页
第2页 / 共10页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第3页
第3页 / 共10页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第4页
第4页 / 共10页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第5页
第5页 / 共10页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第6页
第6页 / 共10页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第7页
第7页 / 共10页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第8页
第8页 / 共10页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第9页
第9页 / 共10页
2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、核心素养测评三十二 Module 2 Fantasy Literature. 阅读理解AOver the course of his long and amazing career, W. Somerset Maugham( 1874-1965) achieved great success as a novelist and a playwright. Not happy with just being a writer, Maugham was also a spy. But this was less of a success than his writing. Dec 15, 2016

2、 marked 51 years since his death, and Maughams works have never been out of print. Of Human Bondage(1915) was his masterpiece. The title comes from the great 17th century Dutch philosopher Baruch Spinoza. The philosopher thought that human beings were slaves to what they wanted and needed. Thats exa

3、ctly what Philip Carey, the hero of the novel, experiences. Carey is a slave to his emotional needs. He doesnt get much love when he is a child, so he looks for love later. After losing both his parents early in his life, Carey is raised by a paternal uncle who is emotionally cold. In his adult life

4、, he goes from woman to woman and job to job, as he finds it a struggle to find either personal happiness or the right job for his talents. Not wanting to become a lawyer, he is eventually trained and qualified as a physician. But true love is much harder to find. He finds that he attracts women he

5、has no feelings for and falls in love with those who have no interest in him or, worse, try to take advantage of him. He is torn apart by the pain of his helpless love of a waitress and not being able to return the love of a young artist. Although Maugham tried to hide it, the book is about his own

6、life. Careys loveless childhood and romantic troubles were Maughams own. However, he managed to turn these painful details into a story that would interest readers who share his characters feeling. Maugham does not just write about his life in the novel. He writes about deeply personal things in a w

7、ay that speaks to everyone about their wants and needs. 【文章大意】本文讲述Maugham的杰作, 至今Maugham的作品仍然很受读者欢迎。1. In which field did Maugham achieve great success? A. Politics. B. Writing. C. Sport. D. Philosophy. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段“But this was less of a success than his writing. ”可知, Maugham在写作领域取得了巨大的成功。故选B。

8、2. What can we infer from Paragraph 2? A. Maughams works may never appear in print. B. Maughams works become a big hit overnight. C. Maughams works dont top the best-seller list. D. Maughams works are still popular among readers. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段“Dec 15, 2016 marked 51 years since his death, and M

9、aughams works have never been out of print. ”可知, Maugham的作品仍然很受读者欢迎。故选D。3. The hero, Carey, in Of Human Bondage . A. is the master of his own emotionsB. thinks its much easier to find true loveC. has strong emotional needs for lack of loveD. rescues himself from being a slave to his needs【解析】选C。细节理解

10、题。根据第三段“Carey is a slave to his emotional needs. He doesnt get much love when he is a child, so he looks for love later. ”可知, 在人性枷锁中, 主人公凯里对爱情的缺乏有着强烈的情感需求。故选C。4. What is the article mainly about? A. Maughams masterpiece. B. Maughams beliefs. C. Maughams love for writing. D. Maughams popularity. 【解析】

11、选A。主旨大意题。根据最后一段“Maugham does not just write about his life in the novel. He writes about deeply personal things in a way that speaks to everyone about their wants and needs. ”可知, 本文讲述的是Maugham的杰作。故选A。【知识拓展】长难句分析He finds that he attracts women he has no feelings for and falls in love with those who h

12、ave no interest in him or, worse, try to take advantage of him. 分析: that引导宾语从句。从句中有两个并列谓语“attracts; falls in love with”。另外宾语从句中有两个定语从句: he has no feelings for 修饰women, 而who have no interest in him or, worse, try to take advantage of him修饰those。翻译: 他发现自己吸引来的都是他没有感觉的女人, 而他爱上的那些女人, 对他没有兴趣, 或者更糟的是, 试图利用

13、他。B (2020平顶山模拟)Weve heard of robots and AI(Artificial Intelligence)taking human jobs, but I bet mayors(市长)dont really think their jobs can be threatened any time soon. They were wrong, and the AI running for the mayor of a Tokyo district was clear proof of that. AI cant legally run for high-ranking

14、public management positions yet, but one mayoral candidate from Tama City, Tokyo, intended to maximize the use of artificial intelligence in running city affairs. He was running his campaign (竞选运动) as “AI Mayor”. Basically, he was suggesting replacing human public officials with AI and having them c

15、ollect city data and create fair and balanced policies that will benefit everyone. “For the first time in the world, AI will run in an election, ” human candidate Michihito Matsuda announced on Twitter. “Artificial Intelligence will change Tama City. With the birth of an AI Mayor, we will conduct ba

16、lanced politics. ”The AI Mayor was campaigning very much like its human competitors. Posters were shown all over Tama City and campaign trucks were blaring out(大声鸣响)promises of an AI utopia (乌托邦)and asking for support. Some people called Michihito Matsudas campaign a stunt (噱头), as a human would sti

17、ll be the one legally in charge. However, others said that they were excited about the future of AI running things in the background, adding that it had to be a better choice. 【文章大意】本文为科技类阅读。我们听说过机器人和人工智能取代了人类的部分工作, 可是它们竟然参与竞选东京某区的市长, 这让人们唏嘘不已。5. Whats the advantage of the AI mayor according to Mich

18、ihito Matsuda? A. Maximizing the use of AI. B. Replacing human officials. C. Creating balanced policies. D. Bringing him beneficial effects. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段“Basically, he was suggesting replacing human public officials with AI and having them collect city data and create fair and balanced policie

19、s that will benefit everyone. ”可知, 他认为, 人工智能市长的优势在于收集城市数据, 制定公平、平衡的政策, 让每个人都受益, 故选C。6. How will AI run for the mayor? A. It will abolish many old policies. B. It will ask for support on the Internet. C. It will make public speeches, dressed like a human. D. It will compete similarly to human competi

20、tors. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段“The AI Mayor was campaigning very much like its human competitors. Posters were shown all over Tama City and campaign trucks were blaring out promises of an AI utopia and asking for support. ”可知, 人工智能市长的竞选活动的方式和人类竞争对手非常像, 故选D。7. Whats the citizens attitude toward Michihito M

21、atsudas campaign? A. They believe AI will win. B. All consider it to be tricky. C. It is supposed to be a failure definitely. D. Some think its worthy of expectation. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段However, others said that they were excited about the future of AI running things in the background, adding that i

22、t had to be a better choice. 可知, 有些人认为这是一个噱头, 而有人认为必定是个更好的选择, 这是值得期待的, 故选D。8. What is the best title for the passage? A. AI Runs for the Mayor. B. The Advantages of AI. C. AI Replaces Human in Management. D. The Patterns of AI Management. 【解析】选A。主旨大意题。根据上下文可知, 本文主要讲述人工智能参与竞选某市市长的职位, 故选A。【知识拓展】佳词积累1.

23、 management positions 管理岗位2. artificial intelligence 人工智能3. balanced policies 均衡政策4. hear of 听说5. in charge掌管. 阅读填句(2020衡阳模拟)The world is a colorful landscape of different languages, skin colors, and different cultures. 1. A way to develop this appreciation is to try to learn about other cultures ar

24、ound the world. There are several ways to become knowledgeable about different cultures. 2. Reading works by authors who have a close relationship with a particular culture allows people to gain an accurate glimpse into the food, music, language, religion, and way of a life of a particular group of

25、people. For example, 3, she will often read them stories based on a cultures folktale. Another way to learn about different cultures is to try to learn a foreign language. A variety of language-learning books, software, and audio programs are available at the public library or bookstores. 4. Making

26、contact with people who are native speakers of the language allows her to gain firsthand knowledge of a particular culture as she struggles to learn the language. 5. Whether a person wants to learn more about regions in Japan, the Middle East, Africa, or any other world culture, becoming familiar wi

27、th its food is a giant step in the right direction. Food is an important part of different cultures and allows people to gain insight into a particular cultural groups way of life. A. when a student wants to learn more about a different cultureB. when a teacher wishes to expose her students to a dif

28、ferent cultureC. One way is to read books written by authors from a particular cultureD. Learn about different cultures by eating food from a specific cultural groupE. Gaining an understanding of other cultures benefits both you and other peopleF. A person can choose a language to learn and locate l

29、earning programs to help her master the languageG. Its important to develop an appreciation for different cultures to become a well-rounded person【文章大意】本文为说明文。文章介绍了欣赏不同文化的方法。1. 【解析】选G。根据下文“A way to develop this appreciation is to try to learn about other cultures around the world. ”可知, G项“要成为一个全面发展的

30、人, 培养对不同文化的欣赏是很重要的”符合此处语境。其中G项中的appreciation和different cultures与下文中的appreciation和other cultures相对应。故G选项正确。2. 【解析】选C。根据上文“There are several ways to become knowledgeable about different cultures. ”及下文“Reading works by authors who have a close relationship with a particular culture”可知, C项“一种方法是阅读来自特定文化

31、的作者写的书” 符合此处语境。其中C项中的One way与上文中的several ways相对应, C项中的read books written by authors from a particular culture与下文中的“Reading works by authors who have a close relationship with a particular culture”相对应。故C选项正确。3. 【解析】选B。根据下文“she will often read them stories based on a cultures folktale”可知, B项“当老师想让学生接触

32、不同的文化时”符合此处语境。其中B项中的a teacher和her students分别对应下文中的she和them。故B选项正确。4. 【解析】选F。根据上文“Another way to learn about different cultures is to try to learn a foreign language. A variety of language-learning books, software, and audio programs are available at the public library or bookstores. ”可知, F项“一个人可以选择一

33、门语言来学习, 并找到学习程序来帮助她掌握这门语言”符合此处语境。其中F项中的a language to learn和locate learning programs与上文中的learn a foreign language和audio programs相对应。故F选项正确。5. 【解析】选D。根据下文“becoming familiar with its food is a giant step in the right direction”可知, D项“通过吃特定文化群体的食物来了解不同文化” 符合此处语境。其中D项中的eating food与下文中的becoming familiar w

34、ith its food相对应。故D选项正确。【知识拓展】七选五题型主要考查上下文的理解与推断, 虽然文章整体难度一般低于阅读理解, 但是却给很多同学造成了很大的心理障碍。七个选项中选五个, 比四个选项中选一个, 感觉干扰性更大, 很多同学在做这个题目时, 总有一种眼花缭乱、心烦气躁的感觉, 致使正确率不高。在这里提醒同学们, 首先要克服心理障碍, 同时要注意方式方法。其次, 注意设空前后的句子, 因为这些句子之间是有联系的, 所以一定要联系和理解上下文的语境。. 短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错

35、误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。I hate to say sorry, and there is a change in my school arrangements. So Im afraid I wont able to keep my appointment to discuss Chinese paintings with you.

36、 I sincere apologize to you for any inconvenience causing by the unexpected change. Therefore I suggested we put it off from 3 pm this weekend until the same time in next Thursday. Will that be fine for you? Good news is that a exhibition of Chinese paintings are to be held this weekend. Works by ma

37、ny nationwide famous painter will be included, among who Qi Baishi is the most famous in China. A visit there will surely help you better understand Chinese paintings. Looking forward to your earliest reply. 答案: 【文章大意】本文是一篇记叙文, 因为学校安排出现变化, 作者无法按照原来约好的安排和对方讨论中国画。作者提出把约定改在下周四下午相同的时间并告知对方本周末有中国画展的信息。1.

38、 【解析】第一句 andbut。考查连词。句意: 我讨厌说对不起, 可是学校安排有一个变化。前后句是转折关系, 固定表达“I hate to say sorry, but. . . ”, 意为“我讨厌说对不起, 但是”。所以要把and改为but。2. 【解析】 第二句 able前面加上be。考查固定短语。句意: 所以我担心我不能按照原先约定好的和你讨论中国画。助动词wont后加动词原形, 固定短语be able to do sth. (能够做某事), 该短语在句中作谓语, 所以要在able前面加be。3. 【解析】第三句 sinceresincerely。考查副词。句意: 因为突然的改变导致的

39、不便, 我真诚地向你道歉。在英语里副词通常作状语修饰形容词、副词、动词或整个句子。而形容词通常作定语、表语修饰名词、代词。句中应该使用副词修饰谓语动词, 所以要把sincere改为sincerely。4. 【解析】第三句causingcaused。考查非谓语动词。名词inconvenience与动词cause构成被动关系, 要用过去分词在句中作定语。所以要把causing改为caused。5. 【解析】第四句suggestedsuggest。考查时态。句意: 因此我建议把约会从本周末下午3点推迟到下周星期四下午3点。全文都使用一般现在时描述目前的事情, 本句也要使用一般现在时, 所以要把sug

40、gested改为suggest。6. 【解析】第四句删除in。考查固定用法。next后面接某个名词可以单独作时间状语, 不需要介词。本句中next Thursday单独作状语, in是多余的。所以要删除in。7. 【解析】第六句 aan。考查不定冠词。句意: 好消息是一场中国画展将在本周末举行。句中名词exhibition是以元音音素开头, 要用不定冠词an修饰, 所以要把a改为an。8. 【解析】第六句areis。考查主谓一致。本句主语是单数名词短语an exhibition of Chinese paintings, 谓语动词应该使用单数形式, 所以要把are改为is。9. 【解析】第七句 painterpainters。考查名词单复数。句意: 很多全国著名的画家的作品也被包括在内。形容词many修饰可数名词复数形式。10. 【解析】第七句 whowhom。考查定语从句。本题定语从句的先行词是many nationwide famous painters, 关系代词whom指代先行词作介词among的宾语, 非限制性定语从句中作宾语只能用whom。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1