收藏 分享(赏)

2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature练习 新人教版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:357750 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:7 大小:2.30MB
下载 相关 举报
2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature练习 新人教版选修6.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature练习 新人教版选修6.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature练习 新人教版选修6.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature练习 新人教版选修6.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature练习 新人教版选修6.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature练习 新人教版选修6.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature练习 新人教版选修6.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5The power of nature.阅读AStarting the day on an egg could keep your blood pressure under control,research suggests.Scientists have shown that eggs produce proteins with a function similar to that of powerful blood pressure-lowering drugs.The research,from the University of Alberta in Canada,show

2、ed that when eggs come in contact with stomach enzymes (酶) they produce a protein that acts in the same way as Ace inhibitors,but more work is needed to show the effects outside a lab and in the human body.Earlier this month,British researchers declared that,contrary to popular beliefs,it is healthy

3、 to go to work on an egg.They concluded that the type of cholesterol (胆固醇) found in eggs has little effect on increasing heart disease risks.Researcher Professor Bruce Griffin,from the University of Surrey,said,“The wrong beliefs linking egg eating to high blood cholesterol and heart disease must be

4、 corrected.The amount of fat in our diet has an effect on blood cholesterol that is several times greater than the relatively small amounts of cholesterol found in eggs.The UK public do not need to be limiting the number of eggs they eat.They can be encouraged to include them in a healthy diet as th

5、ey are one of natures most nutritious foods.”The British Heart Foundation dropped its three-egg-a-week limit in 2005.However,almost half of Britons believe the limit still applies.1.From the text we know that Ace inhibitors are .A.a kind of proteinB.a kind of foodC.a kind of medicineD.a kind of illn

6、ess2.According to what Professor Bruce said,eggs .A.are the most nutritious foodB.can be included in a healthy dietC.have no effect on blood cholesterolD.are forbidden to be eaten in the UK3.We can infer from the text that .A.stomach enzymes mixed with eggs can cure heart diseasesB.drugs to lower bl

7、ood pressure will be replaced by eating eggsC.most Britons agree the three-egg-a-week limit should be droppedD.about 50% of Britons think eating an egg a day is bad for their health4.The text is meant .A.to introduce a medicine made from eggsB.to introduce scientific findings about eggsC.to tell peo

8、ple how to lower their blood pressureD.to advise people to eat as many eggs as possible语篇解读:本文是一篇说明文,主要讲述了关于鸡蛋的科学研究发现:鸡蛋在消化酶的作用下能产生一种可以降低血压的蛋白质,可以把血压控制在一定的范围内,但是为了验证这个结论仍需要大量的人体实验。答案及剖析:1.A推理判断题。根据第一段中的Scientists have shown that eggs produce proteins with a function similar to that of powerful blood

9、 pressure-lowering drugs.以及第二段中的.when eggs come in contact with stomach enzymes (酶) they produce a protein that acts in the same way as Ace inhibitors可知,鸡蛋和消化酶一起作用时会产生一种蛋白质,作用类似于强有力的降血压药物,故选A。2.B细节理解题。根据第四段中的They can be encouraged to include them in a healthy diet as they are one of natures most nut

10、ritious foods.可知,鸡蛋被认为是自然界中最有营养的食物之一,故选B。3.D推理判断题。根据最后一段The British Heart Foundation dropped its three-egg-a-week limit in 2005.However,almost half of Britons believe the limit still applies.可知,几乎一半的英国人认为一天一个鸡蛋有害于身体健康,故选D。4.B主旨大意题。根据开头一段Scientists have shown that eggs produce proteins with a functio

11、n similar to that of powerful blood pressure-lowering drugs.可知,本文是在介绍一个关于鸡蛋的科学发现,故选B。BAll our dreams have something to do with our feelings,fears,longings,wishes,needs and memories.If a person is hungry,or tired or cold,his dreams may include a feeling of this kind.If the covers on your body,such as

12、 a quilt or a blanket have slipped off your bed,you may dream that you are sleeping on the ice and snow.The material for the dream you will have tonight is likely to come from the experience you have today.So the subject of your dream usually comes from something that has an effect on you while you

13、are sleeping (feeling of cold,a noise,a discomfort,etc.) and it may also use your past experiences and the wishes and the interests you have now.This is why children are likely to dream of fairies,older children of school examinations,hungry people of food,home-sick soldiers of their families and pr

14、isoners of freedom.To show you how this is happening while you are asleep and how your needs and wishes can all be joined together in a dream,here is the story of the experiment.A man was asleep and the back of his hand was rubbed with a piece of absorbed cotton.He would dream he was in hospital and

15、 his charming girlfriend was visiting him,sitting on the bed and feeling gently his hands!There are some scientists who have made a special study of why we dream,what we dream and what those dreams mean.Their explanations of dreams,though a bit reasonable,is not accepted by everyone but it offers an

16、 interesting approach to the problem.They believe that dreams are mostly expressions of wishes that do not come true.In other words,dreams are a way of having your wishes carried out.5.From the passage we know that our dreams .A.are connected with our feelingsB.are mans curious look into the futureC

17、.have nothing to do with our feelingsD.are imagination of our daily life6.Older children often dream of examinations probably because .A.they are interested in examsB.they hope for a better lifeC.they are often worried about their studiesD.they show much interest in their studies7.According to the w

18、riter,the explanation of dreams that some scientists made .A.gives a good answer to the question why we dreamB.is considered interesting,but unreasonableC.has some value,though not fully convincingD.has been proved by the findings of their studies8.What is the best title for this passage?A.Dream Mak

19、es HopesB.New Findings about DreamsC.Why People DreamD.What Dreams Mean语篇解读:本文是一篇说明文,主要是对梦的原理进行说明,人们为什么会做梦?梦与我们的现实生活又有什么样的关联?多项研究发现梦想都与我们的愿望有关。答案及剖析:5.A推理判断题。根据第一段第二句If a person is hungry,or tired or cold,his dreams may include a feeling of this kind.可知,如果人饿了、累了或感到寒冷,他的梦也许就有这些感觉。说明梦和我们的感觉有关系。故A项正确。6

20、.C推理判断题。根据第二段So the subject of your dream usually comes from something that has an effect on you while you are sleeping (feeling of cold,a noise,a discomfort,etc.) and it may also use your past experiences and the wishes and the interests you have now.This is why children are likely to dream of fair

21、ies,older children of school examinations,hungry people of food,home-sick soldiers of their families and prisoners of freedom.可知,人们的愿望和兴趣对他的梦有很大影响。如果青少年担心自己的考试成绩,也许他就会梦见考试。故C项正确。7.B细节理解题。根据最后一段第二句Their explanations of dreams,though a bit reasonable,is not accepted by everyone but it offers an intere

22、sting approach to the problem.可知,答案为B项。8.A标题归纳题。本文是一篇说明文,主要是对梦的原理进行说明,人们为什么会做梦?梦与我们的现实生活又有什么样的关联?多项研究发现梦想都与我们的愿望有关,正如文章最后一句“In other words,dreams are a way of having your wishes carried out.”故A项正确。.语法填空Seeing the Great Wall The Great Wall 1. (snake) more than 6,000 kilometers.First built to keep out

23、 invaders,it is now a popular tourist 2. (attract).Badaling is the most famous of the five sections 3. lie near Beijing and can be accessed 4. (easy).About two hours away by bus lies Jinshanling.This well-preserved section of the wall has not been repaired since 1570!If youre looking for a 5. (peace

24、) walk and amazing views,this is the spot 6. (visit).About six kilometers from Jiayuguan city in Gansu Province,you can visit Jiayuguan.It was the starting place for the section of the Great Wall 7. (build) during the Ming Dynasty.This pass is the best preserved 8. the Great Wall military forts (军事要

25、塞).The eastern end of the Great Wall is Shanhaiguan in Hebei Province.The east tower of the Shanhai Pass is called the First Pass Under Heaven.Stand near the tower to see the roaring sea on one side and the Great Wall on the 9.Wherever you choose to visit the Great Wall,you will be 10. (amaze).It is

26、 like no other structure on Earth.答案及剖析:1.snakes此处snake用作动词,意为“蜿蜒前行,迂回前进”;由全文时态为一般现在时可知,此处也应用一般现在时;主语The Great Wall 为第三人称单数。故填snakes。2.attraction名词短语tourist attraction意为“旅游胜地”,为固定搭配。故填attraction。3.which/that分析句子结构可知,空格处引导定语从句,指代先行词five sections,并在从句中作主语。故填which/that。4.easily此处应用其副词形式作状语,修饰谓语动词。故填eas

27、ily。5.peaceful根据语境和空格前面的不定冠词a可知,walk是名词,表示“步行”,所以前面应用形容词peaceful(意为“安静的”)作定语,修饰名词walk。故填peaceful。6.to visit此处用动词不定式作后置定语,修饰前面的名词spot。故填to visit。7.builtbuild与the section of the Great Wall之间是被动关系,再根据表示过去的时间状语“during the Ming Dynasty”可知,应用过去分词形式作后置定语,表示被动和完成。故填built。8.of/among根据空格前面的最高级best可知,应用介词of或am

28、ong表示和最高级连用的范围,表达“这个关口是长城军事要塞中保存得最完好的”。故填of/among。9.otheron one side.on the other (side)意为“在一边在另一边”,为固定搭配。故填other。10.amazed此处amazed用作形容词,表示“惊奇的,吃惊的”,指人的心理状态。故填amazed。.应用文写作假定你是李华,你的家乡将举行庆祝首个“中国农民丰收节”(Chinese Farmers Harvest Festival)活动,请你写封邮件,邀请你的新西兰朋友Eric来参加,内容包括:1.时间和地点;2.活动内容(民俗文化表演、美食品尝及观光活动等)。注

29、意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。One possible version:Dear Eric,How is everything going?I am writing to invite you to participate in the celebrations of the first Chinese Farmers Harvest Festival in my hometown.It will be held on the square from September 22 to September 24.It is expected to last from 9

30、:00 a.m to 5:00 p.m.The local government will host various activities for the festival,such as folk culture performances,tasty food tasting and sightseeing.If it is convenient for you,you are welcome to visit my hometown.You can have a better understanding of Chinese culture through the activities.I believe that you will spend an unforgettable time during the festival.Best wishes.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1