收藏 分享(赏)

2021版高考英语大一轮复习 Unit 3 A healthy life练习 新人教版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:357728 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:6 大小:2.30MB
下载 相关 举报
2021版高考英语大一轮复习 Unit 3 A healthy life练习 新人教版选修6.doc_第1页
第1页 / 共6页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 3 A healthy life练习 新人教版选修6.doc_第2页
第2页 / 共6页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 3 A healthy life练习 新人教版选修6.doc_第3页
第3页 / 共6页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 3 A healthy life练习 新人教版选修6.doc_第4页
第4页 / 共6页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 3 A healthy life练习 新人教版选修6.doc_第5页
第5页 / 共6页
2021版高考英语大一轮复习 Unit 3 A healthy life练习 新人教版选修6.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3A healthy life.阅读A“Mobile phones killed our man,”screamed one headline last year.Also came statements that an unpublished study had found that mobile phones cause memory loss.And a British newspaper devoted its front page to a picture supposedly showing how mobile phones heat the brain.For any

2、one who uses a mobile phone,these are worrying times.But speak to the scientists whose work is the focus of these scared and you will hear a different story.What we do have,however,are some results suggesting that mobile phones emission(辐射) has a variety of strange effects on living tissue that cant

3、 be explained by the general radiation biology.And its only when the questions raised by these experiments are answered that well be able to say for sure what mobile phones might be doing to the brain.One of the strange effects comes from the now famous “memory loss” study.Alan Preece and his collea

4、gues at the University of Bristol placed a device(装置)that copied the microwave emission of mobile phones to the left ear of volunteers.The volunteers were all good at recalling words and pictures they had been shown on a computer screen.Preece says he still cant comment on the effects of using a mob

5、ile phone for years on end.But he rules out the suggestion that mobile phones have an immediate effect on our cognitive(感知的) abilities.“Im pretty sure there is no effect on short-term memory,”he says.Another expert,Tatterasll,remarked that his latest findings have removed fears about memory loss.One

6、 result,for instance,suggests that nerve cell synapses(神经元突触) exposed to microwave become morerather than lessreceptive to undergoing changes linked to the memory formation.It would be an even happier outcome if microwave turned out to be good for you.It sounds crazy,but a couple of years ago a team

7、 led by William Adey at the Veterans Affairs Medical Center in California,found that mice exposed to microwave for two hours a day were less likely to develop brain tumours(肿瘤)when given a cancer-causing chemical.So should we forget about mobile phone radiation causing brain tumours and making us un

8、able to think clearly or reasonably?“If it doesnt certainly cause cancer in animals and cells,then it probably isnt going to cause cancer in humans,”says William.And while theres still no absolute evidence that the mobile phone does damage your memories or give your cancer,the unanimity is:Dont pani

9、c.1.What worries people who use mobile phones? A.Mobile phones will kill them.B.Mobile phones cause memory loss.C.Mobile phones heat the brain.D.All the above is right.2.What is the attitude of Preece on the suggestion that mobile phones have an immediate effect on our cognitive abilities?A.Doubt.B.

10、Disagree.C.Approve.D.Wait and see.3.The underlined word “unanimity” in the last paragraph most probably means “”. A.consensusB.disagreement C.possibilityD.impossibility 4.From the fifth paragraph,we can infer that being exposed to microwave for two hours .A.can result in killing youB.is likely to de

11、velop brain tumours C.is unlikely to develop brain tumoursD.will cause your loss of memory forever语篇解读:有报道说手机会对人的健康有影响,本文则介绍了一些科学家的观点,他们认为并没有绝对的证据证明手机对人体有很大的危害。答案及剖析:1.D细节理解题。根据第一段中“Mobile phones killed our man,”screamed one headline last year.Also came statements that an unpublished study had found

12、 that mobile phones cause memory loss.And a British newspaper devoted its front page to a picture supposedly showing how mobile phones heat the brain.可知,答案选D。2.B观点态度题。根据第三段中But he rules out the suggestion that mobile phones have an immediate effect on our cognitive(感知的) abilities.可知,他不同意这种观点,故选B。3.A

13、词义猜测题。根据上文And while theres still no absolute evidence that the mobile phone does damage your memories or give your cancer可知,这里意为“一致意见是:不要惊慌。”故选A。4.C推理判断题。根据第五段found that mice exposed to microwave for two hours a day were less likely to develop brain tumours(肿瘤)when given a cancer-causing chemical.可知

14、,答案选C。BLast year,my oldest son Matthew went off to college.Things at home were not as “busy” as they used to be.We still had our 15-year-old son Gabriel with us,but we missed having Matthew around.My wife soon had a crazy idea.“Lets get a dog,”she suggested.I wasnt exactly thrilled with the idea,but

15、 I agreed.I mean,what better way to replace a kid that has gone off to college than to get a dog?When we got to the animal shelter,it seemed like every dog was a pit bull (比特犬).Id had many bad experiences with pit bulls as a child,so I didnt want to take one of them home with me.While I walked along

16、 the rows (排) and rows of cold metal cages,a dog caught my eye.He was scared,and looked like hed given up on life.There was only one problem:he was a pit bull.As he looked at me with his big,beautiful eyes,I could see into his soul.I could see how scared he was and that he just wanted a happy life.I

17、 couldnt just walk awayI had to at least go over and look at him.I approached his cage,and he just sat there,looking at me.I stuck my finger through the hole in the cage and petted him on the head.I expected him to get mad,but he didnt.I knew that this dog had never felt love before,and that he was

18、enjoying every bit of the love I could give him in that moment.Tears began to stream down my face because I felt everything that this poor creature was feeling right then.He just wanted to be loved;he just wanted a home and a family.Its been a year since we took the dog home,and our lives have been

19、changed forever.Now,his favorite thing to do is to give us kisses with his giant tongue every morning.He is always there to greet us when we come home with a huge smile.Hes shown us more love than any other living creature on Earth ever had before.And every time I look into his eyes I see love,compa

20、ssion (同情) and gratitudethings I never thought that a pit bull was capable of feeling.5.How did the author react to his wifes idea of getting a dog?A.He became excited.B.He thought it was a bad idea.C.He found it acceptable.D.It made him feel angry.6.Why did the author adopt the pit bull in the end?

21、A.His wife liked the dog a lot.B.He didnt want the dog to give up on life.C.He found the dog similar to one he used to own.D.He found he could understand the dogs feelings.7.What was the author and his wifes life like with the pit bull?A.They lived a life full of love.B.They found it hard to get alo

22、ng with him.C.They missed having Matthew around even more.D.They regretted adopting him.8.What is the main purpose of the article?A.To give advice on how to keep a pet.B.To stress the benefits of keeping a pet.C.To suggest people keep a pet of their own.D.To share a warm story about adopting a pet.语

23、篇解读:本文是一篇记叙文。原本憎恶比特犬的作者在动物收养所看到了一条可怜的比特犬后顿时心生怜惜,将其带回自己家,而这只狗也用自己的感恩和爱回报作者的怜惜。答案及剖析:5.C细节理解题。根据第四段“I wasnt exactly thrilled with the idea,but I agreed.”可知,作者认为这种做法是可以接受的。故选C。6.D细节理解题。根据第十一段中的“I could see how scared he was and that he just wanted a happy life”可知,D项符合题意。7.A细节理解题。根据倒数第三段可知,作者的生活因为这只狗而充满

24、了爱和温馨,故选A。8.D主旨大意题。本文主要讲了作者收养一只比特犬的温暖人心的故事,D项符合题意。.语法填空The game of Go (围棋) is an important board game with origins in China from more than 4,000 years ago.In China,Go 1. (recognize) as “hand conversations” as well,through which players communicate with each other.2. other words,they “talk” through t

25、he placing of pieces on the board.The metaphor (比喻) first 3. (use) by Zhi Daolin,a Buddhist master of the Jin Dynasty,reflects the nature of the game.While scholars of his time often lost 4. (they) in philosophical (哲学的) debates on life and universe,he preferred to play Go 5. he believed was full of

26、 hows and whys of life.Master Go players often feel as if they were playing a real-life game:sometimes one can move forward,while at other times,one must slow down:sometimes one can 6. (direct) face the challenger,at other times one must take an indirect approach.Appropriate placement of each tiny G

27、o piece is similar to 7. one might solve a difficult problem of life.The purpose of 8. (play) Go is not just to win but also,more importantly,to seek 9. (wise) through the process.The players unite with each other on the board.Instead of fighting as 10. (enemy),they cooperate to play a good game.One

28、 thoughtless move could ruin the enjoyment.答案及剖析:1.is recognized考查时态和语态。由语境可知,此处叙述的是现在的事情,故用一般现在时,主语Go与谓语动词recognize为被动关系,故填is recognized。2.In考查介词。in other words“换句话说”为固定短语,位于句首,故填In。3.used考查非谓语动词。句意:这一隐喻最早由晋代佛教大师智道林使用,反映了围棋的本质。分析句子可知,The metaphor (比喻)与use在逻辑上是被动关系,所以用过去分词used。4.themselves考查代词。句意:当他

29、那个时代的学者们常常陷入关于生命和宇宙的哲学辩论时,他更喜欢下围棋。他相信围棋充满了生活的哲理。主语与宾语表示同一个人时,宾语用反身代词。所以填themselves。5.which/that考查定语从句。句意:当他那个时代的学者们常常陷入关于生命和宇宙的哲学辩论时,他更喜欢下围棋。他相信围棋里充满了生活的哲理。分析句子可知,Go为先行词,在后面的定语从句中作主语,所以此处填which/that。6.directly考查副词。句意:有时人可以直接面对挑战者,有时必须采取间接的方法来面对挑战者。directly为副词修饰动词face。7.how考查宾语从句。句意:一个小小的围棋棋子的恰当摆放就像一个人如何解决生活中的难题一样。to为介词,后接宾语从句,根据句意可知,空处缺少表示方式的连接副词how。8.playing考查非谓语动词。句意:下围棋的目的不仅仅是为了赢,更重要的是在这个过程中寻求智慧。分析句子可知,of为介词后接动名词playing。9.wisdom考查名词。句意:下围棋的目的不仅仅是为了赢,更重要的是在这个过程中寻求智慧。seek 为及物动词后接名词wisdom作宾语。故填wisdom。10.enemies考查名词复数。句意:他们不是以敌人的身份在博弈,而是合作下好一盘棋。enemy为可数名词,其前无任何修饰成分,所以空处应填enemy的复数enemies。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1