收藏 分享(赏)

2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:357692 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:5 大小:35.50KB
下载 相关 举报
2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共5页
2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共5页
2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共5页
2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共5页
2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修1 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3Travel journal.阅读One beautiful day,my good friends and I joined an experienced crew and sailed in the Caribbean.As boating beginners,my friends and I were in charge of spotting the light areas of the seafloor that signaled dangerous reefs (暗礁).Ocean reefs have the potential to destroy any sail

2、boat that passes over them,so while the electronic depth sounder is a necessary tool,it is always helpful to find a reef ahead of time so that it can be more easily avoided.One aspect of boating that was reserved for the experts was tacking,the sailing term for changing direction.All at once,a smoot

3、h sail could turn into complete pandemonium as the captain at the wheel began yelling directions to the first mate (大副),who quickly began struggling with the sails and rigging (索具).Generally,the wind continued to offer resistance.This made the first mates struggle more demanding and really frighteni

4、ng to the less experienced boaters on board.This mad yelling and tacking could go on for several minutes before all was right again and the boat settled into its new course.Once this had occurred,the captain and the first mate acknowledged each other with congratulatory smiles.We beginners,however,w

5、ere still recovering from our terror and wondering to ourselves,“Was all that supposed to happen?And they think this is fun?”As we headed back toward the shore,the unpredictable wind not only slowed but stopped,and soon the boat did too.After several minutes,the ships crew unwillingly turned on the

6、motor.Unfortunately,it wouldnt start and so we floated at sea,no land in sight,just waiting.It was late afternoon when I began to recognize the panic that was rising in my throat.Eventually,the ships captain got the engine running.The sails were up and the little motor moved along.1.What were the au

7、thor and his friends asked to do?A.Watch passing sailboats. B.Notice reefs in the ocean.C.Get experience from the crew.D.Use the electronic depth sounder.2.What does the underlined word “pandemonium” in Paragraph 2 mean?A.Chaos.B.Damage.C.Devotion. D.Blindness.3.How did the author feel while the cap

8、tain and the first mate were busy tacking?A.Confused.B.Amused.C.Scared.D.Excited.4.What happened when the ship was sailing back?A.There was a fierce wind blowing.B.The engine wouldnt work.C.The authors throat hurt. D.The crew lost their way.语篇解读:本文是记叙文。作者主要描述了和朋友在加勒比海上惊心动魄的航行。答案及剖析:1.B细节理解题。由第一段中的As

9、 boating beginners,my friends and I were in charge of spotting the light areas of the seafloor that signaled dangerous reefs (暗礁).可知,作者和他的朋友负责关注海里的暗礁。2.A词义猜测题。由第二段中的the captain at the wheel began yelling directions to the first mate (大副),who quickly began struggling with the sails and rigging (索具)可推

10、断,pandemonium应为“混乱”之意。3.C细节理解题。由第二段中的This made the first mates struggle more demanding and really frightening to the less experienced boaters on board.可知,当船长和大副忙着调整航向时,没有航海经验的作者感到很害怕。4.B细节理解题。由最后一段中的the ships crew unwillingly turned on the motor.Unfortunately,it wouldnt start and so we floated at se

11、a可知,在船朝着岸边行驶的时候,引擎坏了。.七选五(2019福建师大附中月考)Every year,millions of people travel to other countries for vacations,spending billions of dollars.Tourism is big business.1. In this essay,I will describe some of the effects of tourism and say why I think it is useful.2. One advantage is that it creates jobs.

12、Work is available in hotels, restaurants,travel businesses,taxis,entertainment centers,resorts and many other places which serve tourists.3. Foreigners who visit the UAE can learn about the Emirati culture and tradition and religion,and vice versa.Finally,tourism can lead to a better environment.The

13、 government will clean the streets and try to reduce pollution.However,tourism can lead to many problems.First of all the income from tourism is not reliable.For example,last month in Egypt,there were some political problems, and suddenly it affected the tourism dramatically,which is very important

14、for the economy.4. People working as waiters or cleaners do not receive high salaries. However,the most important point is that tourism can lead to problems such as lack of respect for the local culture,or even problems such as alcohol or drugs.5. In my opinion people should enjoy traveling and visi

15、ting new places,but they should be careful to respect the local people and places.A.Tourism can have some benefits.B.Does tourism always benefit a country?C.Secondly,tourism can increase awareness of culture.D.A second point is that the jobs from tourism are poorly paid.E.Travel can contribute to th

16、e respect and understanding of the people.F.Does travel help to promote understanding and communication between countries?G.In conclusion,tourism can have good or bad effects on the environment,the economy or even the culture.答案:15BACDG.完形填空Adventure is in my blood.And I had been considering how I w

17、as going to 1 my high school graduation.I didnt just want a small party in the backyard.I started thinking about doing a solo 2 somewhere out of the ordinary.I took out maps and drew the 1,500-mile route along which I would be 3 from the northernmost point in Norway to the southernmost section of Sw

18、eden.When I shared my plans with my dad,he 4 as I thought he would.Because I get my adventurous spirits from him,he was 5 it.I had only been away from my home three days now,but there was an inner 6 going on inside of me.Part of me was 7 and doubting whether I really could make it.The other part of

19、me was ready to 8 to myself and my family that I could do it by myself.On the road,I met another bicyclist who was quite a bit older than I was.He had started his journey alone by bike at the southern part of Norway and had just finished.I could tell he had a great sense of 9.It encouraged me not to

20、 10.As I listened to my 11 artists on my MP4 player,I pedaled(踩踏板)with my feet.There was 12 around me for miles.13,that wasnt entirely true.There were mosquitoesmillions of them.My arms were so dotted with bites that they looked like a topographical map(地形图).But,however 14 it would be,nothing could

21、stop my advance 15 the destination.As you know,adventure is in my blood.1.A.celebrateB.finishC.spendD.organize2.A.flightB.activityC.performanceD.trip3.A.walkingB.flyingC.bikingD.jogging4A.agreedB.sighedC.teasedD.obtained5.A.in fear ofB.in charge ofC.in favor ofD.in need of6.A.battleB.dilemmaC.reques

22、tD.discussion7.A.stubbornB.ambitiousC.homesickD.astonished8.A.submitB.turnC.proveD.adapt9.A.humorB.directionC.balanceD.satisfaction10.A.calm downB.break downC.keep onD.give up11.A.personalB.favoriteC.professionalD.grateful12.A.nobodyB.everybodyC.anythingD.everything13.A.SimplyB.ActuallyC.EventuallyD

23、.Fortunately14.A.boringB.confusingC.complexD.tough15.A.fromB.withC.inD.toward语篇解读:本文是一篇记叙文,主要讲述了作者为了庆祝毕业,决定独自骑自行车旅行的冒险故事。作者的举动得到父亲的支持,他在途中遇到另一个骑自行车的人,他给予作者鼓励:不管有多难,都要朝目标前进。答案及剖析:1.A根据空后一句“I didnt just want a small party in the backyard.”可知,作者不想只在后院举行一个聚会。由此可推测,此处指作者正在考虑如何庆祝高中毕业。celebrate “庆祝”,符合语境。2

24、.D根据后文的描述可知,作者打算独自一人去旅行。3.C根据第三段中的“I met another bicyclist who was quite a bit older than I was”可知,作者是骑自行车去旅行的。4.A根据第三、四段可知,作者独自骑自行车去冒险了,故此处指父亲同意了作者的想法。5.Cin favor of 意为“支持,赞成”,符合语境。in fear of 意为“害怕”;in charge of 意为“负责,管理”;in need of 意为“需要”。6.A根据后文中的“Part of me”以及“The other part of me”可知,作者的内心还处于斗争中

25、。7.C根据前文“I had only been away from my home three days now”可知,作者离家已经三天了,因此推测作者是很想家的。homesick“想家的”,符合语境。8.C根据前后文内容可知,作者一部分怀疑自己是否能真的成功;另一部分想向自己和家人证明自己能做到。prove “证明”,用于固定结构prove to sb. that. 意为“向某人证明”。9.D根据前文中的“He had started his journey. and had just finished.”可知,作者可以断定他有一种满足感。a sense of satisfaction 意

26、为“满足感”。10.D根据语境可知,此处指作者骑自行车旅行途中遇到的另一个骑自行车的人,他鼓励作者不要放弃。11.B根据本句句意与逻辑可知,作者在用MP4听自己最喜欢的艺术家的歌。12.A根据前文可知,作者独自骑自行车去旅行,在途中只遇到另一个独自骑自行车在挪威南部旅行的人。由此可推测,周围几英里没有人。13.B根据“There was 12 around me for miles. There were mosquitoesmillions of them.”可知 ,周围几英里没有人,但有数百万只蚊子。因此,作者说“实际上这并不完全是真的”,这是一种幽默的表达。14.D根据后文“nothing could stop my advance”可知,作者有冒险精神,不管有多艰难,没有什么能阻止作者朝目标前进。15.D此处指不管有多艰难,没有什么能阻止作者朝目标前进。表示“朝,向”,用介词toward。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1