1、Unit 2 Sports events课时练12篇阅读1篇完形 阅读理解A(2020 亳州联考) Running is often tiring and a lot of hard work, but nothing beats the feeling you get after finishing a long workout around the track.But while its long been believed that endorphins(内啡肽)chemicals in the body that cause happinessare behind the socall
2、ed “runners high”, a study suggested that there may be more to this phenomenon than we previously knew.According to a recent study published by a group of scientists from several German universities, a group of chemicals called endocannabinoids(内源性大麻素) may actually be responsible for this familiar g
3、reat feeling.To test this theory, the scientists turned to mice.Both mice and humans release high levels of endorphins and endocannabinoids after exercise, along with many other chemicals. After exercising on running wheels, the mice seemed happy and relaxed and displayed no signs of anxiety.But aft
4、er being given a drug to block their endorphins they changed. However, when their endocannabinoids were blocked with a different drug, the runners high symptoms seemed to fade.“The longheld notion of endorphins being responsible for the runners high is false. Endorphins are effective pain relievers,
5、 but only when it comes to the pain in your body and muscles you feel after working out,” Patrick Lucas Austin wrote on a science blog.Similar studies are yet to be carried out on humans, but its already well known that exercise is a highly effective way to get rid of stress or anxiety.The UKs Natio
6、nal Health Service even prescribes(开药方)exercise for patients who are suffering from depression.“Being depressed can leave you feeling low in energy, which might put you off being more active. Regular exercise can boost your mood if you have depression, and its especially useful for people with mild
7、to moderate(中等的) depression,” it wrote on its website.It seems like nothing can beat that feeling we get after a good workout, even if we dont fully understand where it comes from. At least if were feeling down, we know that all we have to do is put on our running shoes.【解题导语】本文主要探究了影响运动者情绪高涨的因素。1Wh
8、at did scientists from German universities recently discover?AWorking out is a highly effective way to treat depression.BThe runners high could be caused by endocannabinoids.CEndorphins may contribute to ones high spirits after running.DThe level of endorphins and endocannabinoids could affect ones
9、mood.B解析:细节理解题。根据第三段“According to a recent study published by a group of scientists from several German universities, a group of chemicals called endocannabinoids(内源性大麻素) may actually be responsible for this familiar great feeling.”可知,德国一些大学的科学家们最近发现了跑步者情绪高涨是由内源性大麻素引起的,故选B。2The scientists gave mice
10、drugs in their experiment to _.Afind what reduces the runners high symptomsBsee the specific symptoms of the runners highCidentify what is responsible for the runners highDtest what influences the level of endocannabinoids releasedC解析:推理判断题。根据对第二段和第三段的整体理解,并结合第四段“To test this theory, the scientists
11、turned to mice.”可推知,科学家们在实验中给老鼠药物是为了确定究竟是哪种物质会引起跑步者的情绪高涨,故选C。3The underlined word “notion” in Paragraph 7 has the closest meaning to “_”AeffectBgoalCquestionDbeliefD解析:词义猜测题。根据对全文内容的理解可知,该词所在句子与第二段“But while its long been believed that endorphins(内啡肽)chemicals in the body that cause happinessare beh
12、ind the socalled runners high, a study suggested that there may be more to this phenomenon than we previously knew.”呼应,并结合本句结构可推知,此处notion与believed相呼应,故选D。4According to the UKs National Health Service, regular workouts _Aare the best way to treat depressionBcan help ease depression symptomsConly wor
13、k for those with serious depressionDcan help people completely recover from depressionB解析:细节理解题。根据倒数第三、四段和倒数第二段第二句“Regular exercise can boost your mood if you have depression, and its especially useful for people with mild to moderate(中等的)depression.”可知,常规锻炼有利于情绪好转及缓解抑郁症状,故选B。B(2020湖南六校联考)Keeping fi
14、t often means sharing a busy pathway with cyclists, runners and walkers, but imagine facing the task of doing it all without being able to see or hear. It is a challenge many disabled athletes face, unless someone agrees to be their eyes and ears.Newly formed group Achilles Brisbane pairs visionand
15、hearingimpaired(视觉和听觉受损的) athletes with people who would like to guide them.Jane Britt, president of Achilles Brisbane, who is visionand hearingimpaired, said, “When we go out, its much less frightening to have someone beside us that has full hearing to listen for us and tell us whats there.”Ms.Cull
16、en and Ms.Britt meet up most Saturday mornings to take part in the fivekilometer park run. Their partnership is built on trust, but Ms. Britt said that it took time to develop.Ms.Britt said it took an unexpected storm for her to trust Ms. Cullen completely. “There was violent rain, my glasses were b
17、roken and we were walking together. I suddenly had to tell her I couldnt see anything, and I was going to have to completely trust her. From that time I knew it was going to work because she was so good about dealing with the special situation we both found ourselves in,” she said.Isabella Allen and
18、 her seeing eye dog Tatum are two new additions to the Achilles Brisbane. Ms. Allen kept active by rowing, running and cycling but found it difficult to keep going as her vision became worse. After nearly giving up completely, she worked up the courage to ask Achilles Brisbane to find someone to sha
19、re a boat with her.Ms. Allen said the fear of not finding anyone to row with almost stopped her from reaching out to Achilles Brisbane. “But, they found people and matched me to them,” she said. “Its the best thing Ive ever done.”【解题导语】本文是一篇记叙文。残疾人参加体育锻炼与正常人是不同的,他们常常面临各种挑战,为此专门成立了一个锻炼帮扶组织。文章讲述了该组织帮扶
20、的两个具体事例。5What does Paragraph 1 try to show?AThe danger of walking on a busy road.BThe difficulty the disabled athletes face.CThe exercise people do to keep fit.DThe necessity of building roads for the blind.B解析:推理判断题。根据第一段中的“but imagine facing the task of doing it all without being able to see or he
21、ar. It is a challenge many disabled athletes face, unless someone agrees to be their eyes and ears”可推知,对于视觉和听觉受损的运动员来说,参加锻炼是一项挑战,除非有人做他们的耳朵和眼睛;由此可推知,第一段旨在说明残疾人运动员所面临的困难,故B项正确。6How does Jane Britt feel about going out alone?ARelaxed.BExcited.CWorried.DBored.C解析:推理判断题。根据第三段中的“When we go out, its much
22、less frightening to have someone beside us that has full hearing to listen for us and tell us whats there.”可推知,Jane Britt认为,他们出去的时候,如果他们身旁有听力正常的人为他们去听并告诉他们那里有什么,那就没有那么可怕了。由此可推知,Jane Britt对独自外出感到担忧,故C项正确。7What happened in the heavy rain according to Ms.Britt?AShe developed a strong sense of teamwork.
23、BShe led Ms.Cullen forward on the road.CShe began to rely on Ms.Cullen as her guide.DShe fell down on the ground.C解析:细节理解题。根据第五段的内容,尤其是“I suddenly had to tell her I couldnt see anything, and I was going to have to completely trust her.”可知,Britt的眼镜在大雨中碎了,她看不到任何东西,完全依靠Cullen女士做她的向导,故C项正确。8What was the
24、 best thing Ms.Allen has done?AAsking Achilles Brisbane for help.BWorking in Achilles Brisbane.CExercising nonstop.DMeeting Tatum.A解析:细节理解题。根据最后一段的内容尤其是“But,they found people and matched me to them,she said.Its the best thing Ive ever done.”可知,Allen女士认为她做的最好的事情是向Achilles Brisbane求助,故A项正确。 完形填空(2020太
25、原期末)My sevenyearold daughter always has her nose in a book. She even continued _1_ in the car on the long drive to summer camp, where she lost the book. This is the first lost _2_ book in my life. In my childhood, my parents had always expected me to be _3_, but we were poor, and I didnt _4_ books.
26、I had to borrow books. My library books lived on a _5_ shelf while they were mine, and it _6_ me when I had to return them to the library on the due day.However, my daughter has _7_ books now than I owned during my whole childhood. So its probably my _8_ that she didnt cherish the books. “Sorry, I c
27、ant find it,” my daughter said with a shrug. “We just pay $20 for the book. Whats the big _9_?” The missing library book just met with a cold _10_ from her, but it met with nailbiting _11_ from me. I walked into the library in a deep _12_ as if I had lost the book.Feeling the need to make her feel _
28、13_ for the book, I asked her to do the household chores. She agreed to clean up all the pets houses _14_ my paying the library book. Id meant the chores to be a(n) _15_!Surprisingly, she was enjoying herself. I took a picture of her lovely back. So, did I win or lose at _16_? Did I teach her the _1
29、7_ of keeping a library book if the picture I took shows she is working _18_?To my _19_, my little girl knew what _20_ in her life. She could devote herself to the chores as much as to the books.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述的是“我”教育女儿的经历:“我”在童年时期因为家庭经济状况不好但家人又期望“我”学业成绩优秀,所以“我”对从图书馆借来的书很珍惜;“我”的女儿现在拥有很多书,但却对弄丢
30、一本从图书馆借来的书毫不在乎,这让“我”意识到有必要让她接受惩罚1A.drivingBthinkingCreadingDviewingC解析:根据文章第一句“My sevenyearold daughter always has her nose in a book.”可推知,“我”的女儿甚至在去夏令营的长途中在车里继续看(reading)书。2A.schoolBreferenceCstoryDlibraryD解析:根据下文中的“The missing library book”可知,此处是指“我”的女儿把从图书馆借来的书弄丢了。故选D。3A.powerfulBpracticalCacadem
31、icDemployedC解析:根据本句中的“but we were poor”和下文中的“I had to borrow books.”可推知,在“我”的童年时期,父母一直希望“我”的学业成绩优秀。academic“学业(成绩)优秀的”符合语境,故选C。4A.writeBownCorderDloveB解析:根据上文“we were poor”可知,在“我”的童年时期,“我们”家很穷,所以“我”没有(own)书。故选B。5A.wastedBdustyCpresentDspecificD解析:根据语境可知,因为买不起书,只能从图书馆借,所以“我”对从图书馆借来的书很珍惜,把这些借来的书放在特定的(
32、specific)架子上。6A.painedBcompaniedCabandonedDlostA解析:根据语境可知,当“我”不得不将借来的书在到期日归还给图书馆的时候,“我”感到很苦恼。it pains sb. to do sth.“某人因不得不做某事而感到苦恼”,为固定用法。故选A。7A.fewerBbetterCcheaperDmoreD解析:根据语境可知,“我”的女儿现在拥有的书比“我”整个童年时期拥有的都要多,故选D。8A.workBreasonCfaultDdutyC解析:根据语境可推知,女儿拥有的书太多而不知道珍惜,这可能是“我”的过错(fault)。9A.worryBquesti
33、onCcaseDdealD解析:根据“my daughter said with a shrug. We just pay $20 for the book. Whats the big _?”可知,“我”的女儿认为弄丢一本从图书馆借来的书没有什么大不了的。big deal“没什么大不了”,是固定搭配,故选D。10A.shoulderBpowerCrefusalDexcuseA解析:根据上文内容可知,那本从图书馆借来的丢失的书遭到了女儿的冷遇(女儿根本就没把这件事放在心上)。meet with a cold shoulder“遭受冷遇”,符合语境。11A.impressionBeffortCe
34、ffectDconcernD解析:根据本句中的“but”可推知,与女儿的不在意相比,那本从图书馆借来的书的丢失却令“我”焦虑不安。concern“忧虑,担心”,符合语境。12A.respectBthoughtCshameDshockC解析:因为女儿把图书馆借来的书弄丢了,所以当“我”走进图书馆时,内心深感惭愧(shame),好像这本书是“我”自己弄丢的。13A.eagerBresponsibleCgoodDsuitableB解析:根据语境可知,经过女儿弄丢从图书馆借来的书却对此不在乎这件事,“我”感到有必要让她意识到自己对弄丢这本书负有责任,所以“我”要求她做家务活。14A.in need o
35、fBin trade forCin terms ofDin favor ofB解析:句意:她同意把所有的宠物房间都打扫干净,作为对我偿还那本丢失的书的交换条件。in trade for“作为对的交换”,符合语境。in need of“需要”; in terms of“就而言”;in favor of“赞同,支持”。15A.punishmentBrecoveryCencouragementDpromiseA解析:根据语境可知,“我”本来是要把做家务活当作对她的惩罚(punishment)。recovery“恢复”; encouragement“鼓励”;promise“承诺”。16A.studyi
36、ngBparentingCarguingDfightingB解析:句意:我在为人父母方面是成功还是失败呢?此处parent用作动词,意为“做的父亲(或母亲)”。17A.benefitBmethodCcommitmentDdemandC解析:句意:如果我拍的这张照片显示她正认真地(seriously)干活,那我让她明白了保存一本从图书馆借来的书的承诺(commitment)吗?18A.seriouslyBunwillinglyCprofessionallyDconstantlyA解析:参见上题解析。19A.disappointmentBreliefCregretDsorrowB解析:根据下文“S
37、he could devote herself to the chores as much as to the books.”可推知,令“我”宽慰(relief)的是,“我”的女儿知道在她的人生中什么是重要(matters)的。20A.mattersBprovesCexistsDgrowsA解析:参见上题解析。课时练22篇阅读1篇七选五1篇语法填空 阅读理解A(2020淮北统考)Roberto Clemente is the greatest baseball player of all time. He had an unbelievable batting average(击球率) in
38、all seasons he played. Having won four batting titles, Gold Glove Awards twelve times, and a Most Valuable Player Award, he is certainly the best that ever played.Besides being the best baseball player, Roberto Clemente was also a great man and a hero. In 1972, there was an earthquake in Nicaragua.
39、On December 31 of that year, Clemente flew to Nicaragua to take supplies to the people. Almost immediately after takeoff, the plane crashed into the Caribbean Sea.The best honors for Clemente came after he died. He was the first Latino voted into the Baseball Hall of Fame. In 1999, the city of Pitts
40、burgh, where he played baseball, renamed a bridge after hima bridge that leads to the citys beautiful new stadium.No one summed up the life of Roberto Clemente and the baseball commissioner(总干事) when, at Clementes Hall of Fame award ceremony, he said, “He was so great a man, as a leader and humanita
41、rian, so great an inspiration to the young and to all in baseball, especially to the proud people of his homeland, Puerto Rico.” The commissioner further honored Clemente by creating a sportsmanship award in his name.【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述了棒球明星罗伯托克莱门特的人生经历。1What can be concluded from Roberto Clementes tr
42、ip to Nicaragua?AHe got injured in an air crash.BHe cared about people and the world.CHe donated a huge sum of money to Nicaragua.DHe earned his fame for his bravery and generosity.B解析:推理判断题。根据第二段第二、三句“In 1972, there was an earthquake in Nicaragua. On December 31 of that year, Clemente flew to Nicar
43、agua to take supplies to the people.”可知,在1972年尼加拉瓜发生地震后,克莱门特飞往尼加拉瓜,向那里的人民运送物资。据此可推知,克莱门特是一位关心人民和世界的人,故B项正确。2What do we know about Roberto Clemente from the passage?AHe died in Puerto Rico.BThere was a bridge built for him.CHe played baseball in Pittsburgh.DHis statue was in the Baseball Hall of Fame
44、.C解析:细节理解题。根据第三段尾句中的“In 1999, the city of Pittsburgh, where he played baseball”可知,他曾在匹兹堡市打过棒球,故C项正确。3What happened at Clementes Hall of Fame award ceremony?AA sportsmanship award was set up in Clementes name.BClemente was voted into the Soccer Hall of Fame.CClemente gained an honor from the people o
45、f his homeland.DThe commissioner praised Clementes unbelievable batting skills.A解析:细节理解题。根据最后一段尾句“The commissioner further honored Clemente by creating a sportsmanship award in his name.”可知,为表彰克莱门特,总干事还以克莱门特的名义设立了体育精神奖,故A项正确。4Where is the passage most probably taken from?AA science journal.BA sports
46、 magazine.CA radio program.DA news report.B解析:文章出处题。通读全文可知,本文讲述了棒球明星罗伯托克莱门特的人生经历。据此可推知,本文最可能选自体育杂志,故B项正确。B(2020惠州高三调研)TOKYO, June 8(Xinhua)The Beijing Organizing Committee of the 2022 Olympic and Paralympic Winter Games held a promotion event in the Japanese capital of Tokyo on Saturday to introduce
47、 the latest developments in preparations for the Beijing Winter Olympics.The promotion event, which used an exhibition wall and the “Charming Beijing” photo exhibition to showcase the preparations of Beijing 2022, was part of “Beijing Week”, a series of activities to commemorate the 40th anniversary
48、 of the establishment of sistercity relations between Beijing and Tokyo.On the exhibition wall with an area of 33 square meters, Beijing 2022 organizers showcased five aspects including the Beijing Winter Olympics vision, Beijings winter sports tradition, emblems(徽章) of Beijing 2022, competition pla
49、nning and the National Speed Skating Oval. At the same time, old photos of the Chinese and Japanese ice hockey teams echoed the 40th anniversary of the establishment of sistercity relations between the two cities and the theme of Beijing Winter Olympics.The promotion videos of the Beijing 2022 emble
50、ms, as well as other related video clips, drew great interest of the audience.The “Charming Beijing” photo exhibition displayed some of the Winter Olympic venues, showing the progress of the preparations for the Beijing Winter Olympics.Meanwhile, the sand table, VR glasses and the“Beijing Winter Oly
51、mpics Brochure” are also provided to let the audience visually experience the unique charm of the National Speed Skating Oval and the features of other competition venues. Chang Yu, Director General of the Media and Communications Department of the Beijing Winter Olympics Organizing Committee, intro
52、duced the progress of the preparations of Beijing 2022 and the vision of cooperation between Beijing 2022 and Tokyo 2020.Chang Yu said that the Beijing Winter Olympics Organizing Committee stays committed to hosting the Games in a green, inclusive, open and clean manner, with the aim of delivering a
53、 fantastic, extraordinary and excellent Olympic event to the world.The Beijing Winter Olympics will open on February 4, 2022, which will feature 7 sports, 15 disciplines and 109 events.【解题导语】本文主要讲述了北京2022年冬奥会和冬残奥会组委会在东京举行了宣传活动,展示了冬奥会准备工作的最新进展。5How was the promotion event carried out?ABy advertising
54、on TV in Beijing and Tokyo.BBy sending off brochures to citizens in Tokyo.CBy providing various visual experiences.DThrough tours all around Tokyo.C解析:细节理解题。根据题干中的关键词the promotion event定位到文章第二段中的“The promotion event, which used an exhibition wall and the Charming Beijing photo exhibition to showcase
55、 the preparations of Beijing 2022”可知,这个宣传活动用一个展览墙和图片展览展示北京2022年冬奥会所做的准备工作,故选C。6The underlined word “commemorate” in paragraph 2 is closest in meaning to _AcelebrateBappreciateCcompareDcombineA解析:词义猜测题。根据画线词所在句中的“the 40th anniversary of the establishment of sistercity relations between Beijing and To
56、kyo”并结合常识可知,此处表示庆祝北京和东京姐妹城市关系成立40周年,故画线词与A选项词义最接近。7What can be inferred from Chang Yus introduction?ABeijing will host the Olympics earlier than Tokyo.BBeijing is wellprepared for the 2022 event.CBeijing 2022 proves a great success.DBeijing 2022 will be environmentally friendly.D解析:推理判断题。根据题干中的关键词Ch
57、ang Yus introduction定位到原文倒数第二段,根据该段中的“to hosting the Games in a green, inclusive, open and clean manner”可推知,北京2022年冬奥会将对环境友好。8Which of the following can be the title for this passage?AThe Sistercity Anniversary Between Beijing and TokyoBBeijing 2022 Promotion Event in TokyoCBeijing and Tokyo, Friend
58、ship ForeverDPreparations for Beijing 2022 OlympicsB解析:标题归纳题。根据文章第一段中的“The Beijing Organizing Committee of the 2022 Olympic and Paralympic Winter Games held a promotion event in the Japanese capital of Tokyo”并结合文章其他内容可知,本文主要讲述了北京2022年冬奥会和冬残奥会组委会在东京举办了宣传活动,展示了北京冬奥会准备工作的最新进展,故B项适合作本文标题。 七选五(2020武汉调研)O
59、ne of the areas of our body which conveys most about how we feel is how we move our hands and arms. 1._, but most often they occur unconsciously and naturally.2_. Open hands and arms, especially extended, and with hands up in front of the body at chest height, indicates that what youre saying is imp
60、ortant and, especially when people are speaking in public, a pointing finger or a hand waving above the shoulders stresses a personal point. However, research shows that people often find speakers who point their fingers a lot rather annoying.Openness or honesty. 3._, they will often hold one or bot
61、h of their hands out to the other person. Footballers who have just committed a foul (犯规) often use this gesture to try to convince the referee that they didnt do it.Nervousness. If a person puts his hand to his mouth, this either indicates that he is hiding something, or that he is nervous. 4._, an
62、d so does holding a bag or briefcase very tightly in front of the body.Feeling defensive. Arms folded tightly over the chest is a classic gesture of defensiveness and indicates that you are protecting yourself. It is often seen among strangers in queues or in lifts or anywhere where people feel a bi
63、t insecure. People also sometimes use this gesture when they are listening to someone, to show that they disagree with what is being said. 5._!ASaying something importantBWhen people want to be open or honestCHand and arm gestures are sometimes intentionalDBut this gesture can simply mean that the p
64、erson is coldEPlaying with your fingers, like tapping the table, also shows anxietyFThis gesture is typical of lawyers, accountants, and other professionalsGWhen someone puts up his both hands, he probably gives in to his enemies【解题导语】本文是一篇说明文。主要介绍了肢体语言的各种含义,如说明你在讲重要的事;表示开放和诚实的心态;表示紧张和防御心理等。1C解析:根据该
65、句中的“but”可知,空处与下文“手和手臂大部分时候会自然、无意识地移动”形成转折关系,C项中的“intentional”与该句中的“unconsciously and naturally”相对,故C项正确。2A解析:根据文章结构以及空处所在的位置可知,空处为该段的主题;结合本段内容尤其是下文中的“indicates that what youre saying is important” “stresses a personal point”可知,该段主要陈述“肢体语言有时表示某事物的重要性”,故A项正确。3B解析:根据空前的“Openness or honesty.”可知,该段主要陈述肢体
66、语言表明的第二种含义:表示开放或诚实(的心态),结合选项中对应的“to be open or honest”可知, B项正确。4E解析:根据该段主题句“Nervousness.”可知,该段主要陈述肢体语言表明的第三种含义:紧张。结合本段内容和下文中的“and so does holding a bag or briefcase very tightly in front of the body”可知,空处应是陈述另一种表示紧张的肢体语言形式,故E项正确。5D解析:根据该段第二句“Arms folded tightly over the chest is a classic gesture of
67、 defensiveness and indicates that you are protecting yourself.”可知,双臂紧紧地交叉在胸前是一种典型的防御姿势,表明你在保护自己。再结合常识可知,双臂紧紧地交叉在胸前仅仅说明你很寒冷,故D项正确。 语法填空(2020昆明质检)Hotel guests in China might no 1._(long) have to worry about waiting in line to check in. At the Alibabas futuristic(未来派的) hotels, guests can scan their IDs
68、, take a photo and input personal details using a machine to check 2._(they) in. The smart equipment will then provide a room key card after the information 3._(check). The process will take less than a minute, according to the company. Targeting only Chinese customers for now, the new service will
69、be 4._(gradual) expanded globally. The rapid growth of mobile usage and mobile payment adoption can show 5._ convenient peoples life is becoming in China.Alibaba isnt the only company 6._ introduces hightech hotels. Smart LYZ, a Shenzhenbased company which focused 7._developing AI technology and sma
70、rt hotels, opened the first ever fully automated(自动化的) hotel in Chengdu, Sichuan, back in January. 8._(travel) can book a room through Smart LYZs WeChat website, check in through a facial recognition machine, unlock the door with a 9._(give) passcode or through its mobile app and finally, check out
71、by pressing a button on the app. The AI Smart Room will undoubtedly be extremely attractive to guests, 10._(create) the way for a new level of modernization and consumers satisfaction.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了智能宾馆的相关内容。1longer解析:考查固定搭配。句意:在中国,宾馆住客再也不用担心排队登记入住了。no longer是固定搭配,意为“不再”,故填longer。2themselves解析
72、:考查代词。此处表示完成他们自己的登记入住。故应用they的反身代词themselves,作check的宾语。3is checked解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。此处表示在信息被核实之后。此处为一般性描述,应用一般现在时,又根据语境并分析句子结构可知,主语the information与check之间为被动关系,且主语为第三人称单数,故填is checked。4gradually解析:考查词形转换。此处应用副词修饰其后的“expanded”。5how解析:考查宾语从句。此处表示在中国,人们的生活正在变得多么便利。分析句子结构可知,此处引导宾语从句,又根据语境可知,此处表示程度,故用连接
73、副词how“多么”。6that解析:考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,指代先行词the only company,在句中作主语,又根据先行词前面有the only修饰,故填that引导该定语从句。7on/upon解析:考查介词。此处表示专注于研发AI技术和智能宾馆。focus on/upon是固定搭配,意为“集中”,故填on/upon。8Travel(l)ers解析:考查名词。此处表示通过Smart LYZ的微信网页,旅客们就能预订房间。根据语境可知,此处应用名词的复数形式。9given解析:考查形容词。根据空前的a和空后的名词passcode可知,此处应用形容词given“给定的”。10creating解析:考查非谓语动词。分析句子结构可知,主语The AI Smart Room与create之间为逻辑上的主谓关系,故用create的现在分词形式creating。