1、核心素养测评 三十五选修7 Unit 5Travelling abroad(限时35分钟). 阅读理解Its over 50 years since man first stepped on the moon, and were still harboring dreams of escaping life on Earth for the mysteries of space. Californian company The Gateway Foundation has released plans for the Von Braun Station, a hotel floating am
2、ong the stars. The aim is to get the hotel off the ground by 2025 and make it fully operational for travel by 2027. Tim Alatorre, senior design architect at the Gateway Foundation, says the spinning wheel would create a simulated(模拟的) gravity. “The station is designed to rotate, pushing the contents
3、 of the station out to the sides of the station, much in the way that you can spin a bucket of waterthe water pushes out into the bucket and stays in place, ” he tells CNN Travel. The Gateway Foundations hotel design is named after Wernher von Braun, an aerospace engineer who pioneered rocket techno
4、logy, first in Germany and later in the United States. Space tourism is an expensive gameRichard Bransons Virgin Galactic plans to launch passengers into sub-orbital space at the sum of $250, 000 per person, per trip. Meanwhile, Aurora Station says a stay in its space hotel will cost an eyewatering
5、$9. 5 million. Aurora Station aims to sleep just 12, whereas the Von Braun Station will sleep 352 people with a maximum capacity of 450. “On board, therell be warm suites with carpets and stylish monochrome touches and chic bars that wouldnt look out of place back on Earth, just with star-gazing vie
6、ws. There will also be plenty of fun recreational activities for guest to enjoy, ” says Alatorre. “But our goalthe main goal of the Gateway Foundationis to create a starship culture where people are going to space, and living in space, and working in space and they want to be in space. And we believ
7、e that theres a demand for that. ” The Gateway Foundation also intends the space station to be used for research purposes, as well as asteroid mining. “Theres no amount of water or trash or waste that is going to be discarded, everything will be recycled, reused, stored, converted to some other form
8、. ”【文章大意】本文为说明文, 讲的是美国一家基金会近日公布了太空旅馆的建设计划, 这个旅馆被设计成轮子形状, 将于2025年建成。1. What is the passage mainly about?A. A new wheel-shaped space hotel to be built. B. The most advanced space hotel in the world. C. The shape of the new space hotel. D. The cost of a space trip in the future. 【解析】选A。主旨大意题。纵观全文可知, 本文
9、主要介绍了美国一家基金会将打造一座轮子形状的太空旅馆, 故选A。2. What can we learn from the passage?A. The new space hotel will spin under the influence of gravity. B. The tourists to the space hotel will have few activities to enjoy there. C. The new space hotel is quite environmentally-friendly. D. The main aim to build the sp
10、ace hotel is to make money. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句话可知A项错误;根据第六段最后一句话可知B项错误;根据最后一段可知C项正确;根据倒数第二段第一句话可知D项错误。故选C。3. A mans trip to the new space hotel and a stay in it will cost$ _. A. 250, 000B. 9. 5 millionC. 9. 25 millionD. 9. 75 million【解析】选D。细节理解题。根据第五段第一句话中的“. . . the sum of $250, 000 per person,
11、per trip”和第二句话中的“. . . a stay in its space hotel will cost an eyewatering $9. 5 million”可知将花费9. 75 million美元, 故选D。4. What does the underlined word“rotate”in paragraph 3 mean?A. spin B. stop C. break D. end【解析】选A。词义猜测题。根据第三段第一句话中的“the spinning wheel would create a simulated gravity”和第二句话中的“much in th
12、e way that you can spin a bucket of water”可知, 画线单词与spin意思一致, 故选A。 . 完形填空We live in a heavily edited world. People in pictures are no longer peoplethey are perfect human beings whom we can only try, and 1, to live up to. And food in pictures is no longer food. Its artwork, something to make you desir
13、e a lifestyle while 2 you that youre not part of it. But people are getting 3 and tired of such perfection, leading to something Pamela Grossman, a director at Getty Images, calls “perfection fatigue(疲劳)”. This new attitude is now 4 people to value something different: 5. The pizza company Dominos,
14、for example, is 6 the trend by encouraging its customers to 7 unedited pictures of their pizzas on social media, as part of the nofilter (无滤镜的) movement thats become so popular on Instagram. This may mean oily boxes, dull-colored cheese and less-than-delicious-looking meat, but these 8 show what wer
15、e actually 9. Things are also changing with perfect human images. For example, US clothing company Gap, 10 a “Dress Normal” campaign in 2014, 11 simple clothes instead of smart suits like those of runway models. “We spend so much time trying to 12 our shortcomings owing to the fact that our culture
16、has set it up that we have to be 13 if were not perfect, ”US filmmaker Cynthia Wade told New York Times. “I think people are tired of it. Theyre suddenly much more willing to accept the ugly or sarcastic. ”But while its probably true that we wont see a(n) 14 to “perfect” pictures any time soon, at l
17、east some people are starting to see that it can actually be 15 to be imperfect, or to use the name of one of American singer Grace Vander Waals albums, Perfectly Imperfect. 【文章大意】本文是一篇议论文。文章主要介绍了我们生活在一个经过严格编辑的世界里。照片里的人完美的人是我们试图想成为却不能成为的人。照片里的食物, 是一件艺术品, 一件使你期待一种生活方式的东西, 但同时又使你感知到你并不是这种生活方式的一分子。1. A
18、. chooseB. aimC. failD. intend【解析】选C。句意: 照片中的人不再是人了他们是完美的人, 我们只能尝试, 但失败了, 辜负他们。choose选择;aim瞄准;fail失败;intend打算。照片里的人完美的人是我们试图想成为却不能成为的人。故选C。2. A. remindingB. instructingC. informingD. warning【解析】选A。句意: 这是一件艺术品, 一件让你渴望一种生活方式的东西, 同时提醒你, 你不是这种生活方式的一部分。remind提醒;instruct指导;inform通知;warn警告。根据句意故选A。3. A. af
19、raidB. capableC. sickD. sure【解析】选C。句意: 但人们正对这种完美感到厌倦, 这导致了Getty Images的导演Pamela Grossman所说的“完美疲劳”。afraid害怕的;capable有能力的;sick生病的;sure确信的。根据下文中的tired of意为“厌倦”, 其中使用了and作为连接词, 由此可知, 空格处也是“厌倦”的意思。get sick of意为“讨厌, 厌倦”, 故选C。4. A. forcingB. requiringC. expectingD. driving【解析】选D。句意: 现在, 这种新的态度正在驱使人们重视一些不同的
20、东西: 诚实。force迫使;require要求;expect期待;drive驾驶, 驱使。drive sb. to do sth. 驱使某人做某事。故选D。5. A. patienceB. honestyC. kindnessD. generosity【解析】选B。句意: 见上题解析。patience耐心;honesty诚实;kindness好意;generosity慷慨。根据句意故选B。6. A. focusing onB. putting on C. taking onD. relying on【解析】选C。句意: 例如, 披萨公司达美乐(Dominos)正呈现这一趋势, 鼓励顾客在社交
21、媒体上发布未经编辑的披萨照片。focus on集中注意力;put on穿上;take on呈现, 采取;rely on依赖。由上下文可知本句举例来支持上一句, 因此本句应译为这家披萨公司通过鼓励顾客在社交媒体上传未经编辑的披萨照片而呈现这种趋势。故选C。7. A. postB. downloadC. updateD. correct【解析】选A。post张贴, 上传;download下载;update更新;correct纠正。这家披萨公司通过鼓励顾客在社交媒体上传(post)未经处理的披萨照片而呈现这种趋势, 故选A。8. A. dishesB. billsC. boxesD. images【
22、解析】选D。dish菜肴;bill账单;box盒子;image图像。此处意为: 可这些图像所呈现出的正是你付钱所买的东西。故选D。9. A. calling forB. seeking forC. paying forD. hoping for【解析】选C。call for要求;seek for寻找;pay for支付;hope for希望。根据句意可知这些图像所呈现出的正是你付钱所买的东西。pay for意为“付钱买”。故选C。10. A. launchedB. attendedC. canceledD. demanded【解析】选A。句意: 例如, 美国服装公司Gap在2014年发起了一场
23、“正常着装”运动, 宣传的是简单的衣服, 而不是T台模特那种时髦的套装。launch发射, 发起;attend参加;cancel取消;demand要求。根据句意可知美国Gap制衣公司发起(launch)一场运动。故选A。11. A. promisingB. experiencingC. discussingD. promoting【解析】选D。promise承诺;experience经历;discuss讨论;promote晋升, 推广。运动旨在推广(promote)简简单单的衣服而不是T台模特穿的那种时髦的套装。故选D。12. A. expressB. findC. hideD. miss【解
24、析】选C。句意: 美国电影制片人辛西娅韦德在接受纽约时报采访时表示: “我们花了太多时间试图掩盖我们的缺点, 因为我们的文化造就了这一事实, 如果我们不够完美, 我们必须感到羞愧。”express表达;find发现;hide隐藏;miss错过。我们花费了如此多的时间来掩藏(hide)我们的缺点, 故选C。13. A. tolerantB. satisfiedC. confidentD. ashamed【解析】选D。tolerant宽容的;satisfied满意的;confident自信的;ashamed羞愧的。如果我们不完美, 我们就会感到羞愧(ashamed)。故选D。14. A. endB
25、. startC. wayD. choice【解析】选A。句意: 不过, 尽管我们可能不会很快看到“完美”照片的终结, 但至少有些人开始意识到, “不完美”的照片可能看上去也是有吸引力的。end结束, 终结;start开始;way方式;choice选择。人们态度开始转变, 尽管我们可能不会立马看到“完美”照片的终结(end), 但至少人们看到了不完美也是有吸引力的。故选A。15. A. relaxingB. excitingC. annoyingD. appealing【解析】选D。relaxing令人放松的;exciting令人激动的;annoying使恼怒的;appealing吸引人的。人
26、们看到了不完美也是有吸引力的。故选D。. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。An app aimed at 1. _(help) people to learn more so they can make the country stronger has become popular recently. The app, 2. _ focuses on promoting the Xi Jinping Thought on Socialism with Chinese Characteristics for a New Bra and the spirit
27、 of the 19th National Congress of the Communist Party of China, is 3. _ platform that enables Party members and the public 4. _ (raise) their ideological (思想的) consciousness: sense of civic duty and 5. _ (science) literacy. The learning platform, which includes several channels, 6. _ (provide) a hug
28、e amount of text and video material including news, periodicals, books, open courses, songs and 7. _ (movie) for the public to browse and study 8. _free. The learning platform was 9. _ (official) opened to the public on Jan. 1, 2019, and it has become popular among the public within a short time. Ac
29、cording to the media, till the 10. _ (begin) of April 2019, the total amount of registered users of the learning platform has exceeded 100 million, and the daily active users account for as high as 40 to 60 percent of the total users. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了最近很流行的一个应用程序, 它可以让人们学到更多知识, 从而让国家变得更强大。1. 【解
30、析】helping。考查非谓语动词。句意: 最近, 一款旨在帮人们学到更多知识、从而让国家变得更强大的应用程序变得流行起来。at为介词, 后应用动名词形式helping。aim at doing sth. 旨在做某事。故填helping。2. 【解析】which。考查定语从句。分析句子结构可知, 本句为which引导的非限制性定语从句修饰the app, 并在句中作主语成分。故填which。3. 【解析】a。考查冠词。句意: 它是一个平台, 使党员和公众提高思想意识, 即公民责任感和科学素养。platform为可数名词, 此处不是特指, 故用冠词a。故填a。4. 【解析】to raise。考查
31、非谓语动词。根据固定短语enable sb. to do sth. 使某人能做某事, 可知应填to raise。5. 【解析】scientific。考查词形转换。根据句意和句子结构可知, 此处应填的词修饰名词literacy, 故应用形容词形式。6. 【解析】provides。考查谓语动词。句意: 该学习平台包括多个频道, 提供大量的文本和视频材料。分析句子结构可知, 本句主语为The learning platform, provide为谓语动词, 本句时态为一般现在时, 故用第三人称单数形式provides。故填provides。7. 【解析】movies。考查名词复数。句意: 包括新闻、
32、期刊、书籍、公开课程、歌曲和电影。movie为可数名词, 根据and前与之并列的名词songs, 可知movie应用复数形式movies。故填movies。8. 【解析】for。考查固定短语。句意: 包括新闻、期刊、书籍、公开课程、歌曲和电影, 供公众免费浏览和学习。固定短语for free, 免费的。故填for。9. 【解析】officially。考查副词。句意: 该学习平台于2019年1月1日正式向公众开放。副词修饰动词, 此处应用official的副词形式officially修饰opened。故填officially。10. 【解析】beginning。考查词形转换。句意: 截至2019
33、年4月初。因位于the后, 应用名词形式, 在的开始。故填beginning。. 概要写作阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Whats interactive learning? Online classes are examples of extreme interactive learning but almost any time a computer enters the academic space the resulting lessons can be said to be interactive. When modern academics talk abo
34、ut interactivity in the classroom, they are almost always talking about technology and usually mean the Internet. So we can say interactive learning is a sort of academic plan. Computer technology must be applied to the plan. And its aim is to stress or teach specific material. Ever since computers
35、have played a big role in the world, educators have been trying to combine technology into the classroom. Interactive learning depends on computer use but its usually far more than simple computer education like learning to type and to locate resources online. Most of the time, interactivity is abou
36、t the combination of computers into regular lessons. Educational games are a good example. Students who play games about education can strengthen their classroom learning. Many educators believe that students are able to learn better by varying the ways in which information is delivered. One of the
37、biggest arguments of educators in favor of interactive learning is that most of todays students are already so familiar with the Internet that introducing computer-based learning is often extremely effective at catching and holding their attention. More young people than ever before turn to computer
38、 technology for help in many areas. Many educators say that applying the already-familiar technology to classrooms can help students become more active in the learning. Interactive learning is generally seen as the opposite of passive learning, which depends on observation. Students typically need a
39、 combination of passive and active learning in order to master concepts. If everything is interactive, students run the risk of being over-stimulated or losing track of the main goals. If teaching is entirely passive, however, students may find their interest and focus declining. Teachers need to st
40、rike a balance between passive learning techniques like lecturing in new and often unexpected settings designed by the computer technology. _【参考范文】Interactive learning is a kind of academic plan where computers are used to teach particular material. (要点1) According to many educators, the integration
41、 of computers into classes can help students to learn better. (要点2) They believe that interactive learning can effectively keep students focused and active. (要点3) Actually, teachers should balance interactive and passive learning, for both of them are needed to promote students learning. (要点4)阅读填句Ch
42、inese kung fu is a series of fighting styles which have developed over a long historical period in China. 1. Styles, including shaolin, taichi and qigong, have many followers worldwide. Some westerners think that all Chinese people are kung fu masters. 2. But this traditional heritage has its unique
43、 existence in modern times and has much influence on the locals lifestyle. 3, kung fu advocates virtue and peace, not aggression or violence. This has been the common value upheld by martial artists from generation to generation. With a number of movement sets, boxing styles, weapon skills and some
44、unique fighting skills, kung fu keeps its original function of self-defense. 4. In order to survive in an extremely aggressive environment, our primitive Chinese ancestors developed primary means of defense and attack that include jumping, tumbling(空翻)and kicking. The martial arts we recognize today
45、 as kung fu had their origins in the Shang and Zhou Dynasties. During the following Qin and Han Dynasties, wrestling, swordplay and spear skills became well developed and were popular among civilians and troops. 5, various schools, boxing styles, movement sets and weapon skills developed quickly. A.
46、 Although being fighting stylesB. Including various schoolsC. Following the Song DynastyD. That may not be completely trueE. Kung fu has become a large systemF. Now its value in body-building and fitness is also highly appreciatedG. Nowadays, it is regarded as a traditional sport gaining more and mo
47、re popularity【文章大意】本文是一篇说明文, 文章主要介绍了中国功夫的历史和发展。1. 【解析】选G。由第一段“Styles, including shaolin, taichi and qigong, have many followers worldwide”可知, 包括少林、太极和气功在内的形式在世界各地都受到追捧。所以此处要说“如今, 它被认为是一项越来越受欢迎的传统运动”, 然后再具体说明哪些功夫在世界各地都受到追捧。2. 【解析】选D。由第一段“Some westerners think that all Chinese people are kung fu maste
48、rs”可知, 一些西方人认为中国人都是功夫大师。所以此处要对前句“西方人认为中国人都是功夫大师”这样的观点进行澄清, 来说明这种观点可能不是完全正确的。故D选项“这种观点可能不是完全正确的”符合句意。3. 【解析】选A。由第二段“kung fu advocates virtue and peace, not aggression or violence. This has been the common value upheld by martial artists from generation to generation. ”可知, 功夫崇尚美德与和平, 不崇尚侵略与暴力, 这是武术家一代
49、又一代所坚守的共同价值观。所以此处要与前一句形成转折关系。故A选项“功夫虽然是打斗风格的运动”符合句意。4. 【解析】选F。由第二段“With a number of movement sets, boxing styles, weapon skills and some unique fighting skills, kung fu keeps its original function of self-defense”可知, 功夫有多种动作套路、拳术风格、武器技能和一些独特的战斗技能, 保持了它原来的自卫功能。所以此处要总结性地说明它在健身和健康方面的价值也受到高度赞赏。故F选项“在健身和
50、健康方面的价值也受到高度赞赏”符合句意。5. 【解析】选C。由第三段“During the following Qin and Han Dynasties, wrestling, swordplay and spear skills became well developed and were popular among civilians and troops. ”可知, 秦汉以后, 摔跤、剑术、长矛等技术得到了很好的发展, 在民间和军队中很受欢迎。所以此处要说明宋代以后, 各种流派、拳术风格、动作套路和武器技能发展迅速。故C选项“宋代以后”符合句意。【知识拓展】长难句分析1. Chines
51、e kung fu is a series of fighting styles which have developed over a long historical period in China. 分析: which引导非限制性定语从句修饰先行词styles。翻译: 中国功夫是一系列的打斗形式, 在中国有着悠久的发展历史。2. In order to survive in an extremely aggressive environment, our primitive Chinese ancestors developed primary means of defense and attack that include jumping, tumbling and kicking. 分析: in order to survive是目的状语。翻译: 为了在充满斗争的环境中生存下来, 我们中国人的祖先研究出一些防御和攻击的基本形式, 包括: 跳、空翻及踢。