收藏 分享(赏)

(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt

上传人:a**** 文档编号:357366 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:33 大小:248.16KB
下载 相关 举报
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第1页
第1页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第2页
第2页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第3页
第3页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第4页
第4页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第5页
第5页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第6页
第6页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第7页
第7页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第8页
第8页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第9页
第9页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第10页
第10页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第11页
第11页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第12页
第12页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第13页
第13页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第14页
第14页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第15页
第15页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第16页
第16页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第17页
第17页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第18页
第18页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第19页
第19页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第20页
第20页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第21页
第21页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第22页
第22页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第23页
第23页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第24页
第24页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第25页
第25页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第26页
第26页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第27页
第27页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第28页
第28页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第29页
第29页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第30页
第30页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第31页
第31页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第32页
第32页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 5 Music课件 新人教版必修第二册.ppt_第33页
第33页 / 共33页
亲,该文档总共33页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 5MUSIC.阅读理解AEvery music therapist has a wealth of stories about that beautiful musical moment when art and science come together to create an awareness,an accomplishment,a breakthrough.I want to share highlights of music therapy,which helped my family find outlets and insights through our“extre

2、mely painful journey”.My father,Joe Altman lived his life with strength and determination.As complications associated with diabetes diminished his physical capabilities,his unbeatable will to fight the disease completely hammered away.A WW Navy Seal,Joe Altman lived by a simple rule:when you get to

3、the end of your rope,tie a knot(结)and hang on.When dementia struck hard and violently broke through Dads spirit,music therapist Alessandro Ricciarelli entered his life.Armed with six strings attached to a wooden guitar,Alessandro surpassed(超过)the capabilities of the most advanced medical technology.

4、Each time Alessandro walked through the door,an invisible wall formed around them,creating a comfortable space in which a trusting bond of friendship would quickly form.Alessandro brought with him happiness,encouragement,added a sense of meaning and purpose to Dads life,and,in doing so revived(使复原)h

5、is spirit.In a most gentle way,Alessandro treated Joe with the greatest dignity and respect.Alessandros action was not limited to actual hospital visits;he took personal time to learn songs that were relevant to Dad and made recordings of their sessions together to be enjoyed at any given time.Aless

6、andro appreciated the power of positive thoughts,and with his kind words,a smile,compassion,and a true desire to make Dad happy,he encouraged Dads participation,leaving us with cherished memories of my father having one last chance to express himself through music,smiling and enjoying life.In a very

7、 real sense,Alessandro was that knot at the end of the rope on to which Dad grabbed.I am forever grateful to the Music Therapy Programme at NYU Medical Centre,more specifically,to Mr.Alessandro Ricciarelli.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了在作者父亲的痴呆症来袭并猛烈地击垮父亲的精神时,音乐治疗师亚历山德罗里恰雷利(Alessandro Ricciarelli)用音乐给他们留下了爸爸最

8、后一次通过音乐表达自己的珍贵回忆,对此作者表示感谢。1.What does the underlined word“diminished”in paragraph 2 probably mean?A.Improved.B.Replaced.C.Weakened.D.Developed.词义猜测题。根据该词前面的“As complications associated with diabetes”以及后面内容“his unbeatable will to fight the disease completely hammeredaway”可知,与糖尿病相关的并发症“削弱”了作者父亲的身体能力,所

9、以该单词的意思应是“削弱”。2.What can be known about the authors father?A.He used to serve in the army.B.He lived a very easy life.C.He was a superman in physical strength.D.He was good at music when young.细节理解题。根据文章第二段中“A WW Navy Seal,Joe Altman lived by asimple rule:when you get to the end of your rope,tie a k

10、not and hang on.”可知,作者的父亲曾在军队服役。故选A项。3.What kind of person does the author consider Alessandro to be?A.Courageous.B.Strong-willed.C.Open-minded.D.Devoted.推理判断题。根据第五段中“Alessandros action was not limited to actualhospital visits;he took personal time to learn songs that were relevant to Dadand made re

11、cordings of their sessions together to be enjoyed at any giventime.”可知,Alessandro先生为父亲付出很多,可判断,Alessandro是一个很有奉献精神的人。4.What is the authors purpose in writing the text?A.To express gratitude to a music therapist.B.To call on people to treat patients kindly.C.To discuss ways of improving musical skill

12、s.D.To warn readers against developing illness.推理判断题。根据文章最后一段内容可知,作者对音乐治疗项目深表感谢,尤其是对Alessandro Ricciarelli先生为父亲做出的一切非常感激,由此可知,作者写这篇文章的目的是表达对音乐治疗师的感激之情。BA broken heart.A sad ending to a love affair.Thats something most of us have experienced,or probably will.The experience can be destructive.You migh

13、t find yourself listening more to sad music,hoping it can resonate with your feelings of disappointment,and youll never heal from your broken heart.You might go through a strong feeling of sorrow,as in Neil Youngs OnlyLove Can Break Your Heart,or the pain of a lyric from Bob Dylans Love Sick:“Im sic

14、k of love.I wish.Id never met you.”But research shows listening to sad music can help you begin to feel joy and hopefulness about your life again.Sad music can help heal and uplift you from your broken heart.Or,from any negative,disappointing life situation.It can activate empathy(共情)and the desire

15、to reach out for othersboth pathways out of the prison of heartache and hopelessness.A recent study from Germany found the emotional impact of listening to sad music can lift the feelings of empathy,compassion,and a desire for positive connection with others.That,itself,is psychologically healing.It

16、 draws you away from anxiety with yourself,and possibly towards helping others in need of comfort.Another experiment,from the University of Kent,found that when people were experiencing sadness,listening to music that was“beautiful but sad”excited their mood.In fact,it did so when the person first c

17、onsciously understood the situation causing their sadness before beginning to listen to the sad music.That is,when they intended that the sad music might help,they found that it did.But that wasnt true if they just listened to sad music without first thinking about the sad situation.Then,you may be

18、answering the question raised in the old Bee Gees song,How Can You Mend a Broken Heart?【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述悲伤的音乐可以治愈受伤的心灵。5.What does the underlined word“resonate”in paragraph 1 refer to?A.Communicate.B.Cooperate.C.Contrast.D.Correspond.词义猜测题。画线词前的主语it指代“sad music”,结合画线词后的“withyour feelings of disa

19、ppointment”可知,此处指“希望悲伤的音乐能与你的失望情绪产生共鸣”,resonate意为“产生共鸣,相一致”。故选D项。6.Why are the songs of Neil Young and Bob Dylan mentioned?A.To present the sad feelings from their songs.B.To celebrate their achievements in the music field.C.To compare the difference between their music.D.To convince others of the h

20、ealing effects of music.推理判断题。根据第二段可知,文章提到你可能会经历一种强烈的悲伤,然后提到就像Neil Young和Bob Dylan的歌曲中唱的那样,故文章提到NeilYoung和Bob Dylan的歌是为了呈现他们歌中所表达的悲伤情绪。7.What can we learn from the experiment from University of Kent?A.Shared feelings might enable people to help others.B.Sad music can strengthen relationships between

21、 people.C.Showing empathy does good both mentally and physically.D.Sad songs can benefit people with the intention of lifting spirits.细节理解题。根据第五段中“Another experiment,from the University ofKent,found that when people were experiencing sadness,listening to music thatwas beautiful but sad excited their

22、 mood.”可知,从肯特大学的试验可以得知,悲伤的歌曲可以使人振奋精神。8.Which is a suitable title for the text?A.What does music bring to us?B.How can sad music heal a broken heart?C.Why is sad music so popular?D.When can we turn to others for help?主旨大意题。根据全文内容,结合第三段中“But research shows listening tosad music can help you begin to f

23、eel joy and hopefulness about your life again.Sad music can help heal and uplift you from your broken heart.”可知,文章主要讲述悲伤的音乐可以治愈受伤的心灵,故B项“悲伤的音乐如何治愈受伤的心灵”适合作为文章标题。.七选五My heart went out to the drama teacher I read about in a recent news item.Each parent from her class insisted that she cast their own c

24、hild as Snow White.This reminded me of my seventh grade musicalThe Adventures ofTom Sawyer.I desperately wanted to play the role of Becky,the female lead who was Toms girlfriend.1For starters,Becky had to sing numerous solos,and I couldnt carry a tune in a bucket.I also didnt have long blonde curls

25、like pretty Linda Wright who won the part.I was assigned the non-singing role of Miss Watson,the maid.I had to wear an ugly dress.And I had only one line to learn,“Thats what I say.”2Miss Watson was onstage in quite a few scenes,and got to repeat“Thats what I say”throughout the play.At last,our prod

26、uction was put onstage.Imagine my surprise when Miss Watson made the audience laugh out loud each time I piped in with“Thats what I say”.I hadnt known that sheor Icould be funny,or that her character was important in moving the plot along.3 That night,I began to understand that being the star may no

27、t be any more fun than being a stand-out in a supporting role.Each person,onstage and backstage,is essential in theater.Without everyone doing their part,the play would be dull as dirt.4 If everyones a star then nothing gets done.Its all noise and chaos.And so I believe all children should get the o

28、pportunity to play Miss Watson,to become someone they didnt know they wanted to be.5 A.So it is in life.B.It was not to be.C.It was anything but a great part.D.My Miss Watson turned out to be a hit.E.It took the entire cast to make a good show.F.There was an advantage,in my opinion,though.G.I would

29、hope all children could be a hit in life.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过小时候一次戏剧表演中成功扮演了一个小角色的经历告诉我们生活中每个孩子都有机会取得成功。1.B根据空前的“I desperately wanted to play the role of Becky,the femalelead who was Toms girlfriend.”可知,作者非常想扮演贝基这个角色,但是根据第二段内容可知,因为作者自身的条件,她演贝基这个角色是不可能的。由设空处上下文内容可知,此处应是一个承上启下的句子,所以B项“It wasnot to be

30、.”符合题意。2.F根据空后的“Miss Watson was onstage in quite a few scenes,and got torepeat Thats what I say throughout the play.”可知,作者虽然扮演的是个小角色,但是,作者认为对她来说是好事,因为她只需要说一句台词“那就是我说的”。所以F项“There was an advantage,in my opinion,though.”符合题意,空后的句子是对设空处句子的解释。3.D根据空前的“Imagine my surprise when Miss Watson.her characterwa

31、s important in moving the plot along.”可知,作者扮演的沃森小姐很受欢迎、很成功。所以D项“My Miss Watson turned out to be a hit.”符合题意。4.A由空前的“Each person,onstage and backstage,is essential in theater.Without everyone doing their part,the play would be dull as dirt.”可知,作者认为在戏剧中,台上和后台的每个人都是必不可少的。而根据空后的“Ifeveryones a star then

32、nothing gets done.Its all noise and chaos.”可知,作者把演戏和生活联系在一起,生活中也不可能人人都是明星。所以,设空处的句子应该是一个承上启下的句子,故选A项。5.G由第四段内容可知,作者扮演的沃森小姐很受欢迎、很成功。再由空前的“And so I believe all children should get the opportunity to play MissWatson,to become someone they didnt know they wanted to be.”可知,作者认为所有的孩子都应该有机会扮演沃森小姐,也就是说所有的孩子

33、都有机会成功。故选G项。.语法填空China National Traditional Orchestra(乐团)launched its youth theater group in Beijing on Sunday.At the opening,centering around“Bringing Chinese stories to the world”,the groups new productions and touring plans for this year 1.(announce).In January,the orchestra,QFun Theater and Guan

34、gzhou Opera House coproduced a childrens play Ben Cao Gang Mu.From this cooperation,the orchestra and QFun Theater decided to create a youth theater group,2.(aim)to integrate traditional Chinese music with theater and tell Chinese stories 3.the angle of children and teenagers.were announcedaimingfro

35、m The young members of the newly 4.(establish)theater group performed Ben Cao Gang Mu at the event,as well as poetry recital ASpring Morning and choir singing Looking for the Moon.“Art can help children open up their curiosity and 5.(imagine).I hope there will be a place where childrens creativity c

36、an be 6.(true)inspired and exercised.That is 7.we decided to establish this youth theater group,”said Zhao Cong,head of the orchestra.establishedimaginationtrulywhy This year,the theater group plans to launch 8.international tour to bring Ben Cao Gang Mu to the world.The groups new 9.(origin)play Th

37、e Book of Odes,combining traditional Chinese music and magic tricks,will also be produced later this year.Now all the members 10.(prepare)hard for their play.anoriginalare preparing/have been preparing【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国国家传统乐团现在成立了青少年戏剧组,旨在把中国故事带到全世界,同时,也能够激发年轻人的好奇心和想象力。1.were announced考查动词的时态、

38、语态和主谓一致。陈述过去事情,用一般过去时。主语the groups new productions and touring plans for this year为复数,与announce之间为被动关系,所以用被动语态。故填wereannounced。2.aiming考查非谓语动词。句中已有谓语动词,所以用非谓语动词。逻辑主语与aim之间为主动关系,所以用现在分词作状语。故填aiming。3.from考查介词。表示“从青少年的角度”,用介词from,故填from。4.established考查非谓语动词。句中已有谓语动词,所以用非谓语动词。名词theater group与establish之

39、间为被动关系,所以用过去分词作定语。故填established。5.imagination考查词性转换。根据并列连词and前的名词curiosity可知,用名词作宾语。故填imagination。6.truly考查词性转换。修饰动词,用副词形式。故填truly。7.why考查表语从句。That is why.那就是为什么,故填why。8.an考查冠词。名词tour为可数名词,泛指,且形容词international发音以元音音素开头,所以用不定冠词an。9.original考查词性转换。名词play前用形容词修饰。故填original。10.are preparing/have been pr

40、eparing考查动词的时态和主谓一致。表示动作正在进行或动作从过去开始,一直持续到现在,并且可能继续进行下去,所以用现在进行时或现在完成进行时。主语all the members为复数,谓语动词用复数形式。故填are preparing/have been preparing。.应用文写作你校最近举办了为期一个月的读书节活动,请为校英文报写篇报道,内容包括:1.活动过程;2.收获与感想。注意:1.写作词数应为80左右;2.请在相应位置作答。Reading Festival_ Reading FestivalOur school held a Reading Festival that las

41、ted a month,which turned out to be a great success.We read a lot,from poems in both Chinese and English to classics all over the world.The reading opened the doors to different styles of the writers as well as different cultures.We also organized a book exchange to share our books and thoughts with

42、each other.Finally,a wonderful show was held in the school hall,where we showed our achievements in various forms including recitations and play performances.The Reading Festival was truly a fruitful activity.Not only did we gain more knowledge,but also it enriched our school life and inspired us to keep on reading.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1