收藏 分享(赏)

(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt

上传人:a**** 文档编号:357357 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:31 大小:241.81KB
下载 相关 举报
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第1页
第1页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第2页
第2页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第3页
第3页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第4页
第4页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第5页
第5页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第6页
第6页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第7页
第7页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第8页
第8页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第9页
第9页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第10页
第10页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第11页
第11页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第12页
第12页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第13页
第13页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第14页
第14页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第15页
第15页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第16页
第16页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第17页
第17页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第18页
第18页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第19页
第19页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第20页
第20页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第21页
第21页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第22页
第22页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第23页
第23页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第24页
第24页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第25页
第25页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第26页
第26页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第27页
第27页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第28页
第28页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第29页
第29页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第30页
第30页 / 共31页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Exploring poetry课件 牛津译林版选择性必修第一册.ppt_第31页
第31页 / 共31页
亲,该文档总共31页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4Exploring poetry.阅读理解AWhen Roosevelt was a kid,his doctors claimed that he was too weak to live a normal life like most children of his age.They strongly recommended him to avoid participation in any physical activities,fearing that it could worsen his health condition and potentially lead to

2、his death.Their opinions implied that he would face up to a life full of all kinds of limitations.Instead of permitting their limiting beliefs about what he could do and achieve,he chose to live a meaningful life.Despite his doctors strong suggestions that he remain inactive,he didnt want to be a ca

3、refree observer of the world as it passed him by.He was determined to force himself to be active.Roosevelt had daily adventures in the woods as a boy.He continued to play sports when he got to college.In fact,he didnt just play,but he excelled in both boxing and rowing,both of which require astonish

4、ing levels of strength and endurance.When Roosevelt graduated from college,his doctors were still not completely sure about his health condition.They still believed that he would be putting himself in serious danger,because his heart problems had not improved.They firmly believed that it would be be

5、st to find a desk job for him after completing a college degree.Once again,Roosevelt decided to challenge himself to his physical limits by living an extremely energetic adult life.In about every field he took part,he would aim to push his physical limits.Impressively,he was excellent as an explorer

6、,a hunter,an author,a soldier and a politician.Eventually,Roosevelt went beyond the mistaken limitation upon him and lived an amazing life.【语篇解读】本文是一篇记叙文。Roosevelt小时候身体虚弱,医生建议他不要参加任何体育活动,但他突破身体的限制,选择过一种有意义的人生。1.What would happen if Roosevelt followed his doctors suggestions?A.He would live a meaning

7、ful life.B.His life would be full of limitations.C.His parents would feel satisfied with him.D.He would become an extraordinary person.细节理解题。根据第一段中“Their opinions implied that he would face up toa life full of all kinds of limitations.”可知,如果遵照医生的建议,Roosevelt的生活将充斥着各种各样的限制。2.What did his doctors expe

8、ct Roosevelt to become after college graduation?A.An explorer.B.A boxing player.C.An office clerk.D.A politician.细节理解题。根据第三段中“When Roosevelt graduated from college,hisdoctors were still not completely sure about his health condition.They firmlybelieved that it would be best to find a desk job for hi

9、m after completing acollege degree.”可知,医生认为Roosevelt大学毕业后最好找一份办公室工作。3.How is the text mainly developed?A.By following time order.B.By listing obvious reasons.C.By giving some examples.D.By making necessary comparisons.推理判断题。根据第一段中“When Roosevelt was a kid”;第三段中“Hecontinued to play sports when he got

10、 to college.”以及“They firmly believedthat it would be best to find a desk job for him after completing a collegedegree.”可知,文章主要是按时间顺序叙述的。故选A项。4.Which of the following can best describe Roosevelt?A.Humorous.B.Generous.C.Considerate.D.Ambitious.推理判断题。在Roosevelt小时候,他的医生建议他不要参加任何体育活动,担心参加体育活动会使他的健康状况恶化,但

11、他选择过一种有意义的人生,成为出色的探险家、猎人、作家、士兵和政治家。由此可推知,Roosevelt有理想有抱负。BA multi-institutional team of researchers conducted the first study to evaluate how the duration of nightly sleep early in the semester affects first year college students end-of-semester grade point average(GPA).Using Fitbit sleep trackers,t

12、hey found that students on average sleep 6.5 hours a night,but negative outcomes accumulate when students received less than six hours of sleep a night.The results are available in the Feb.13 issue of the Proceedings of the National Academy of Sciences.Sleep guidelines recommend teenagers get 8 to 1

13、0 hours of sleep every night.Many college students experience irregular and insufficient sleep.David Creswell,the William S.Dietrich Professor in Psychology and Neuroscience at the Dietrich College of Humanities and Social Sciences,led a team of researchers to evaluate the relationship between sleep

14、 and GPA.“Animal studies have shown how critical sleep is for learning and memory,”said Creswell.“Here we show how this work translates to humans.The less nightly sleep a first year college student gets at the beginning of the school term predicts lower GPA at the end of the term.Lack of sleep may b

15、e hurting students ability to learn in their college classrooms.”The study evaluated more than 600 first-year students across five studies at three universities.The students wore wrist Fitbit devices to monitor and record their sleep patterns.The researchers found that students in the study sleep on

16、 average 6.5 hours a night.More surprisingly,the researchers found that students who receive less than six hours of sleep experienced a pronounced decline in academic performance.In addition,each hour of sleep lost corresponded to a 0.07 decrease in end-of-term GPA.“Once you start dipping(下降)below s

17、ix hours,you are starting to accumulate massive sleep debt that can impair a students health and study habits,compromising the whole system,”said Creswell.“Most surprising to me was that no matter what we did to make the effect go away,it persisted.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章讲述了研究发现保证夜间睡眠是学生取得优异成绩的关键。5.What

18、is the recommended sleep duration for teenagers per night?A.6 hours.B.6.5 hours.C.8 to 10 hours.D.Over 10 hours.细节理解题。根据文章第二段中“Sleep guidelines recommend teenagers get8 to 10 hours of sleep every night.”可知,青少年每晚的推荐睡眠时间为8至10小时。故选C项。6.Whats paragraph 5 mainly talking about?A.The process of the researc

19、h.B.The reason for the research.C.The result of the research.D.The shortage of the research.主旨大意题。根据文章第五段“Once you start dipping.it persisted.”可知,第五段主要讲述了研究的结果。故选C项。7.What does the underlined word“impair”in the last paragraph probably mean?A.Change.B.Damage.C.Improve.D.Attack.词义猜测题。根据第四段中“More surpr

20、isingly,the researchers found thatstudents who receive less than six hours of sleep experienced a pronounceddecline in academic performance.”的提示可知,睡眠不足6小时的学生学习成绩出现明显下滑,再根据画线部分的后半句“compromising the wholesystem”的提示可知,一旦你的睡眠时间开始低于6小时,就会开始积累大量的睡眠债,这会损害学生的健康和学习习惯。故此处“impair”的含义是“损害”。故选B项。8.What surprised

21、 Creswell most?A.Sleep can influence college students learning.B.Many college students experience insufficient sleep.C.College students have poor academic performance for lack of sleep.D.The negative effect of insufficient sleep on college students wont disappear.细节理解题。根据最后一段的“Most surprising to me

22、was that no matterwhat we did to make the effect go away,it persisted.”可知,最让Creswell惊讶的是睡眠不足对大学生的负面影响不会消失。故选D项。.完形填空Reducing the use of plastic is a balance between what you can afford and what you can get.Ive1 a lot from a plastic-free lifestyle.It helps me 2my carbon footprint and save money.Ive f

23、ound that living plastic free is a great way to3 mindless online shopping.Nowadays,I 4 weigh the possibility of returning an order before I hit the 5 button.Do I have something else I could 6 to meet this need?Is there a place I can get it 7 so I dont have to deal with all the plastic itll arrive in

24、?Besides,Ive slowly8 the collection of the things that I want,and that are made to last.Anytime I need to replace a bigger-ticket item,Im 9 to look for a second-hand version of a nicer,10 item,which I can often find for the same price as a new but less durable(耐用的)model.Of course,there are certain s

25、ituations where plastic is the most11choice.I recently reorganized my closet and found that I 12 clear plastic containers for my off-season clothing.After a few 13 to my favorite neighborhood charity shop,I found a set of Rubbermaid storage containers that 14 the bill.Life without plastic doesnt tak

26、e place overnight.Devote yourself to making a few15 in your daily plastic use and see where it takes you.1.A.heardB.benefitedC.receivedD.suffered2.A.recordB.rebuildC.reduceD.recall3.A.promoteB.considerC.preventD.experience4.A.hardlyB.disappointedlyC.unfortunatelyD.carefully5.A.purchaseB.printC.repea

27、tD.power6.A.repurposeB.abandonC.rewardD.remember7.A.abroadB.indoorsC.onlineD.locally8.A.soldB.offeredC.developedD.donated9.A.eagerB.embarrassedC.annoyedD.sad10.A.smaller-sizedB.faster-movingC.better-shapedD.longer-lasting 11.A.strangeB.suitableC.dangerousD.difficult12.A.discoveredB.designedC.ruinedD

28、.needed13.A.solutionsB.visitsC.roadsD.exceptions14.A.fitB.payC.cutD.sent15.A.commentsB.notesC.changesD.stops【语篇解读】本文是一篇说明文。文章作者介绍了自己不用塑料的生活。1.B根据下文“save money”,可知作者从无塑料的生活方式中“获益”。2.C根据上文“Ive benefit a lot from a plastic-free lifestyle.”可知是“减少”碳足迹。3.C根据“mindless online shopping”可知是“阻止”盲目网购。4.D根据“weig

29、h the possibility of returning an order”,可知要仔细权衡退货的可能性。5.A根据上文“Ive found that living plastic free is a great way tomindless online shopping.”和下文“Do I have something else”可知是在按下“购买键”之前仔细考虑。6.A根据“Do I have something else I couldto meet this need?”可知是用其他东西来满足需求,即“改换它的用途”。7.D根据“so I dont have to deal wi

30、th all the plastic itll arrive in”,可知是网购带来很多包装塑料。“在当地”购买能减少这种塑料。8.C根据“the collection of the things that I want”可知是“逐渐养成”收集想要的东西的习惯。9.A根据上文“Besides,Ive slowlythe collection of the things that Iwant,and that are made to last.”,可知作者已经养成这种习惯,因此需要更换大物件时,会“渴望”找到一个二手的。10.D根据上文“Besides,Ive slowlythe collect

31、ion of the things that Iwant,and that are made to last.”,可知作者已经养成这种习惯,因此需要更换大物件时,会找更好看、“更耐用的”二手的。11.B根据下文“clear plastic containers for my off-season clothing”和常识可知,有时候塑料容器是“最合适的”选择,因为可以重复利用。12.D根据“clear plastic containers for my off-season clothing”可知,作者“需要”一个塑料储物箱来装过季的衣服。13.B根据“my favorite neighbor

32、hood charity shop”可知,作者到访自己最喜欢的慈善商店,逛一逛,以找到一个合适的二手储物箱装过季的衣服。14.A根据“I found a set of Rubbermaid storage containers thatthebill.”可知,作者找到了“符合要求的”储物箱,fit the bill意为“刚好符合要求”,故选A项。15.C根据上文“Life without plastic doesnt take place overnight.”可知,没有塑料的生活要慢慢地“改变”。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。The da

33、y when the jobs were handed out was one of the most exciting for all the children in the class.It took place during the first week of the term.On that day,every boy and girl was given a job for which they would be responsible for the rest of that school year.As everything else,some jobs were more in

34、teresting,and the children were eager to be given one of the interesting ones.When giving them out,the teacher took into account which children had been most responsible during the previous year,and those children were usually the ones who most looked forward to this day.Among them Rita stood out.Sh

35、e was a kind and quiet girl;and during the previous year she had carried out the teachers instructions perfectly.All the children knew Rita was the favourite to be given the best job of allto look after the class dog.But this year there was a big surprise.Each child received one of the normal jobs,l

36、ike preparing the books or the radio for the lessons,telling the time,cleaning the blackboard,and looking after one of the pets.But Ritas job was very different.She was given a little box containing some sand and some ants.And even though the teacher insisted that they were very special ants,Rita co

37、uldnt help feeling disappointed.Anyway,she accepted the task.Most of her classmates felt sorry for her.They sympathised with her and remarked on how unfair it was that she had been given that job.Even Ritas father felt sorry for her,and as an act of protest,he told Rita to pay no attention to this i

38、nsignificant pet.However,Rita,who liked her teacher very much,preferred to show the teacher her ability by doing something special with such an insignificant task.“I will turn this little task into something great,”Rita said to herself.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式作答。To learn more about her little ants

39、,Rita turned to Dr.Martinez,a famous entomologist(昆虫学家)._Several months later,one day,Dr.Martinez came to Ritas class to choose a young assistant._ To learn more about her little ants,Rita turned to Dr.Martinez,a famousentomologist(昆虫学家).With his help,she learned about the incredible abilities of th

40、ese tiny creatures,such as their strength and organization.Rita became fascinated by the ants and started studying them with great interest.She observed their behavior,their interactions,and their construction of tunnels and mounds.She even started a small ant farm at home,carefully monitoring the g

41、rowth and development of the colony.Rita realized that her seemingly insignificant task was actually a great opportunity to learn and explore the wonders of nature.Several months later,one day,Dr.Martinez came to Ritas class to choosea young assistant.He was looking for a bright and curious student

42、who had shown a genuine interest in the world of insects.To everyones surprise,he chose Rita.She was overjoyed and felt that her hard work and dedication had paid off.As Dr.Martinezs assistant,Rita had the opportunity to work alongside him,learning about different types of insects,their habitats,and their roles in the ecosystem.She traveled with him to different places to collect samples,and even got to participate in a research project on ant behavior.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1