1、三十 选修6 Unit 5The power of nature(限时35分钟).阅读理解Would you drink water that had once been washed down a toilet after its been cleaned?Think about it!The climate is warming and fresh water is falling short.So recycling waste water into drinking water may become a necessity.However,“People are disgusted b
2、y recycled water,because it was once waste water,the water that goes down your showers or your toilets.And even though its cleaned up to a standard that is the same if not better than commercially bottled water,the key barrier to accept it is peoples disgust regarding it.”Riverside psychologist Dani
3、el Harmon said.In a recent set of experiments,Harmon and his colleague Mary Gauvainlearned how difficult it can be for people to get over their disgust at the thought of drinking recycled water.Harmon said,“Our study was aimed at investigating whether commercials,or these pro-environmental messages
4、actually work.That is,whether they can get people to accept recycled water and consume recycled water.”In one experiment,the researchers had some participants watch a short video promoting water conservation.And in another experiment,they added a video explaining why recycled water might result in d
5、isgust,even though all pollutants have been cleared away.And neither video had a strong effect on peoples willingness to drink recycled water or to sign a document supporting the practice.In fact,watching the video that directly explained recycled waters disgusting factor was no more persuasive than
6、 the water conservation video alone.Perhaps because reason or logic doesnt work at all.Harmon thought,“Disgust is such a powerful reaction that simply giving more information is not going to be effective because disgust is not really a reasonable response.”Harmon said its probably going to take a lo
7、t more to get people to accept recycled water.For example,it might help to see members of their community drinking water thats gone,as its called,from“toilet to tap”,with no ill effects.【文章大意】本文是说明文。主要介绍了人们对于是否可以饮用循环水的态度。1.What does waste water refer to in Paragraph 2?A.Water once used in showers.B.
8、Water polluted by industrial waste.C.Water used to wash down streets.D.Water causing diseases to spread widely.【解析】选A。词义猜测题。根据第二段“However,People are disgusted by recycled water,because it was once waste water,the water that goes down your showers or your toilets”可知,然而,人们厌恶循环水,因为这些水曾经是废水,来自于洗澡水或者冲厕所的
9、水。所以waste water指代的是曾经在洗澡中用的水。2.Whats the purpose of Harmons survey?A.To check if commercials are reliable.B.To prove pro-environmental messages do matter.C.To investigate if people know about waste water.D.To see whether recycled water will be accepted.【解析】选D。细节理解题。根据第三段“Our study was aimed at inves
10、tigating whether commercials,or these pro-environmental messages actually work.That is,whether they can get people to accept recycled water and consume recycled water.”我们的研究旨在调查是否商业广告,或这些有利于环境的信息真的起作用。也就是说,他们是否能让人们接受循环水并消费循环水。所以Harmon做这个调查的目的是看人们是否接受循环水。3.What can we know about“disgust”according to
11、Harmon?A.It is an unreasonable reaction.B.There is no persuasive evidence about it.C.It needs more logic and reasons to overcome it.D.It is caused by pollutants in recycled water.【解析】选A。细节理解题。根据第四段“Disgust is such a powerful reaction that simply giving more information is not going to be effective b
12、ecause disgust is not really a reasonable response.”厌恶是一种非常强烈的反应,简单地提供更多的信息是不会有效的,因为厌恶并不是一种合理的反应。可知Harmon认为厌恶并不是一种合理的反应。4.Where is the text probably from?A.A biology textbook.B.A travel brochure.C.A scientific magazine.D.A medicine magazine.【解析】选C。推理判断题。本文主要介绍了人们对于饮用循环水的态度,且文章反复提到了“experiment”所以是和科学
13、实验有关系。所以文章可能来源于科学杂志。.完形填空(2021台州模拟)Like many new graduates,I left university full of hope for the future and wanted to make a 1in the world somehow,but I had no idea how to do that.Thats 2I learned about the Lighthouse Project.I started my 3as a Lighthouse Project volunteer by reading as much as I c
14、ould about the experiences of previous 4.I knew it would be a lot of 5,and that I would be away from my family and friends for a very long time.6,I did not take my decision to apply for the Lighthouse Project 7.I sent in all the paperwork needed for the application.After countless interviews and pre
15、sentations,I managed to 8among the candidates and survive the test alone.Several months later,I finally received a call asking me to report for the 9.I would be going to a small 10near Abuja,Nigeria.After completing my 11,I was sent to the village that was small and 12in need of proper accommodation
16、.Though the local villagers were poor,they offered their homes,hearts,and food 13I were their own family.I was asked to 14a small team of local people in building a new schoolhouse.For the next year or so,I 15in that same schoolhouse.But I sometimes think I learned more from my 16than they did from
17、me.Sometime during that period,I realized that all those things that had seemed so strange or 17to me no longer did,though I did not get anywhere with the local 18,and returned to the United States a 19man.The Lighthouse Project had changed my 20forever.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲了作者当志愿者的经历。当志愿者的经历改变了作者的人生
18、。1.A.contributionB.difference C.change D.attempt【解析】选B。句意:和许多新毕业的大学生一样,我怀着对未来的希望离开了大学,想以某种方式影响世界,但我不知道该怎么做。contribution贡献;difference不同;change改变;attempt试图,故选B。2.A.whyB.howC.whenD.where【解析】选C。句意:那时我才了解到灯塔计划。“_ I learned about the Lighthouse Project”是一个表语从句,引导词在从句中作时间状语,用when,故选C。3.A.journeyB.career C.
19、occupationD.business【解析】选A。句意:作为灯塔计划的志愿者,通过尽可能多地阅读以前志愿者的经历,我开始了我的旅程。journey旅程;career职业;occupation职业;business生意,故选A。4.A.volunteersB.fellows C.graduatesD.applicants【解析】选A。volunteers志愿者;fellows家伙;graduates毕业生;applicants申请人,根据上下文语境可知选A。5.A.adventureB.exploration C.funD.hard work【解析】选D。句意:我知道这将是一项艰苦的工作,我
20、将离开我的家人和朋友很长一段时间。adventure冒险;exploration探测;fun乐趣;hard work艰苦的工作,故选D。6.A.In turnB.In reward C.In honorD.In short【解析】选D。句意:总之,我并没有轻率地决定申请灯塔计划。in turn依次;in reward作为报酬;in honor为了纪念;in short总之,故选D。7.A.seriouslyB.lightly C.hurriedlyD.cautiously【解析】选B。seriously严重地;lightly轻易地;hurriedly匆忙地;cautiously慎重地,由句意可
21、知选B。8.A.stick outB.turn out C.stand outD.pick out【解析】选C。根据and survive the test alone可知这里意思是我成功地在候选人中脱颖而出。stick out醒目,伸出;turn out结果是;stand out突出,杰出;pick out挑选出,故选C。9.A.dutyB.call C.applicationD.responsibility【解析】选A。句意:几个月后,我终于接到一个电话,让我去报到。report for the duty报到,该短语是固定短语,故选A。10.A.city B.company C.villa
22、ge D.school【解析】选C。根据I was sent to the village that was small and _in need of proper accommodation.可知这里意思是我将要去一个小村庄。city城市;company公司;village村庄;school学校,故选C。11.A.considerationB.college C.interviewD.training【解析】选D。句意:训练结束后,我被送到这个小村庄,那里极度需要合适的住处。consideration考虑;college大学;interview采访;training训练,故选D。12.A.
23、instantlyB.desperately C.severelyD.timely【解析】选B。instantly立即地;desperately极度地;severely严重地;timely及时地,由句意可知选B。13.A.as ifB.even if C.just asD.what if【解析】选A。句意:虽然当地的村民很穷,但他们把自己的家、心和食物都给了我,就好像我是他们自己的家人一样。as if好像;even if虽然;just as正像;what if假使将会怎么样,故选A。14.A.convinceB.lead C.gatherD.undertake【解析】选B。句意:我被要求带领一
24、群当地村民建造一所新校舍。convince说服;lead带领;gather聚集;undertake承担,故选B。15.A.studiedB.survived C.supportedD.taught【解析】选D。句意:在接下来的一年左右的时间里,我在同一所校舍教书。study学习;survive幸存;support支持;teach教书,故选D。16.A.villagersB.colleagues C.studentsD.competitors【解析】选C。句意:我有时觉得我从学生那里学到的比我教给学生的更多。villagers村民;colleagues同事;students学生;competit
25、ors竞争者,故选C。17.A.familiarB.similar C.cruelD.unusual【解析】选D。句意:那些原本对我来说看上去很陌生或很不寻常的东西,已经不再陌生或奇特。familiar熟悉的;similar相似的;cruel残酷的;unusual不寻常的,故选D。18.A.languageB.people C.attractionsD.accommodation【解析】选A。句意:虽然我在当地语言方面没有任何成效。did not get anywhere意为“没取得任何效果”。language语言;people人们;attractions吸引力;accommodation住处
26、,故选A。19.A.smarterB.different C.helpfulD.professional【解析】选B。句意:回到美国我变成了一个与以往不同的人。smarter更聪明的;different不同的;helpful有帮助的;professional职业的,故选B。20.A.characterB.experience C.interestD.life【解析】选D。句意:灯塔计划永远改变了我的人生。character性格;experience经验;interest兴趣;life人生,故选D。【知识拓展】词汇积累1.previousadj.先前的2.applicationn.申请3.pre
27、sentationn.介绍会4.candidaten.候选人.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。While much attention is paid to the outside of a bagits design,brand and,unavoidably,its price tag,most people tend 1._(ignore)the rich and complex internal life hidden in it.When a woman 2._(step)out in the 1740s,on a regular b
28、asis,her private 3._(belong)would have included a watch,money,jewelry and perhaps some food.These are 4._ she chose to take out.By the 1860s,she may have included scissors,a purse,and a magnifying glass.She would have worn these in the form of a chatelainea series of small purses 5._(attach)to the w
29、aist.What many women carry in their bags some three centuries later is 6._(remarkable)unchanged.One friend lists the contents:a book,a phone,cosmetics,keys,etc.“The content is so important,”says Lucia Savi,a bag designer,“Hand bags had to be at least bigger than 7._$5 note,as bank notes came in,”Now
30、 we carry phones wherever we go,so it is time that phones 8._(determine)design.More surprisingly,no matter how ordinary the bag looks,9._ can communicate something about the owner.So what your bag can convey 10._(be)your status,or your belief.【文章大意】这是一篇说明文。虽然很多人的注意力都集中在包的外部它的设计、品牌,以及不可避免的价格标签,但大多数人往
31、往忽略了包包隐藏的丰富而复杂的内部。文章介绍了时尚女性包袋中物品的变化,表示无论包包看上去多么普通,它都能传达出主人的一些信息。所以你的包能传达的是你的地位,或你的信仰。1.【解析】to ignore。考查非谓语动词。根据短语tend to do sth.表示“倾向于,往往会”。故填to ignore。2.【解析】stepped。考查动词时态。根据后文in the 1740s可知此处描述过去发生的事情,应用一般过去时。故填stepped。3.【解析】belongings。考查名词。根据上文her private可知应填名词belonging,且belonging为可数名词,前面没有冠词,表示“
32、所有物”应用复数形式。故填belongings。4.【解析】what。考查连接词。此处为表语从句,从句中缺少宾语,指代物品应用what引导。故填what。5.【解析】attached。考查非谓语动词。分析句子结构可知attach在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语purses构成被动关系,故用过去分词。故填attached。6.【解析】remarkably。考查副词。修饰后文形容词unchanged应用副词remarkably,表示“明显地”。故填remarkably。7.【解析】a。考查冠词。note为可数名词,此处表示泛指应用不定冠词,且$5为辅音音素开头的单词。故填a。8.【解析】det
33、ermined/should determine。考查虚拟语气。在Its(high)time that后的句子中要用虚拟语气,用一般过去时,也可用“should+动词原形”。故填determined/should determine。9.【解析】it。考查代词。句意:更令人惊讶的是,无论包包看上去多么普通,它都能传达出主人的一些信息。此处指代上文中的the bag,应用代词it。故填it。10.【解析】is。考查主谓一致。本句陈述客观事实用一般现在时,且主语为what your bag can convey,故谓语动词应用第三人称单数形式。故填is。【点睛】当分词作状语的时候,如果构成分词的动
34、词与句子的主语构成主动关系,就使用现在分词作状语;当二者构成被动关系,使用过去分词作状语。如果分词的动作发生在谓语动词之前,就使用分词的完成式。如果分词与句子的主语没有关系,可以使用状语从句或者独立主格结构。如第5小题,分析句子结构可知attach在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语purses构成被动关系,故用过去分词。故填attached。.读后续写(2021衢州模拟)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Rescue in a BottleCurtis Whitson had rafted down the Arroyo Seco,a river in centra
35、l California,several times before.This year,Curtis Whitson knew the water-fall was coming.He figured he would get out of his raft into the shallow water,get down the rocks along ropes on either side of the falls,and continue on his way,as he had on a previous trip.But this year was different.Heavy s
36、now and spring rains had turned the usually manageable falls into something fierce.And this year,instead of his friends,Whitsons companions were his girlfriend,Krystal Ramirez and his 13-year-old son,Hunter.As the three of them approached the falls late in the afternoon of the third day of their cam
37、ping trip,Whitson could tell from the increasing roar of water in the narrowing canyon(峡谷)that they were in serious trouble.There was no way theyd be able to get down the rocks as planned.“The water was just roaring through there with tremendous force,”recalls Whitson,45.They had no smart phone serv
38、ice,and they hadnt seen a single person in the past three days.And Whitson knew that theyd be sharing the ground there with rattlesnakes and mountain lions.As he was thinking what to do,Whitson hit on a bit of luckhe heard voices coming from the other side of the falls.He yelled,but the sound of the
39、 rushing water drowned him out.“We have to get these people a message,”Whitson thought.He grabbed a stick and pulled out his pocketknife to carve“Help”in it.Then he tied a rope to it so the people would know it wasnt just any stick.He tried throwing it over the falls,but it floated away in the wrong
40、 direction.“Weve got to do something!”Whitson yelled to his son.“Have we got anything else?”Then he spotted his water bottle.Whitson grabbed it and carved“Help!”on it.Ramirez also reminded him that he had a pen and paper in his backpack.Whitson knew it was a slim hope.But he wrote“6-15 19:00.We are
41、stuck here at the waterfall.Get help please”and pushed the note into the bottle.This time,his throw over the waterfall was perfect.“All right,thats all we can do,”Whitson told Hunter.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:It took 30 min
42、utes to get back upstream to the beach where theyd had lunch._Paragraph 2:The next morning,the helicopter returned._【参考范文】Paragraph 1:It took 30 minutes to get back upstream to the beach where theyd had lunch.With no reasonable expectation that their message in the bottle would find its way to anyon
43、e,they prepared to spend a safe night there.As the evening wore on,they decided they probably werent going to get rescued that night,so they pulled out their sleeping bags.Before turning in,Ramirez added wood to the fire to keep the mountain lions away.However,just after midnight,they heard a helico
44、pter hovering above them.Wild with joy,Whitson,Ramirez,and Hunter waved and yelled like crazy.Unfortunately,the darkness drowned everything.The helicopter circled and got back.The first rescue was in vain.Paragraph 2:The next morning,the helicopter returned.After the three were spotted,the helicopte
45、r lowered a crew member on a cable.The rescue worker got to the ground and helped the three get saved.The rescuers lifted Hunter,Ramirez,and Whitson out of the mountain one by one.It was not long before they were taken to safety.That was a moment of pure happiness as the three chatted with the rescue workers.Together,they marveled at the unlikelihood of it all.And just at that time Whitson learned that a hiker spotted the bottle with the message asking for help.It was exactly that bottle that saved them all!本课结束