1、十 Unit 4Reading and Thinking【语用训练】.单词拼写1.We respected _(工艺)and focused on digging into the characters we were going to play.2.Mr Hunter is very much interested in collecting _(古董).3.In some cases,loss of habitat _(出现)from forest fires or flooding of land.4.On the way up I was busy taking pictures be
2、cause the _(风景)was so beautiful.5.The church in Ireland has always exercised an _(令人惊叹的)power.craftantiquesarisessceneryawesome6.Wei Ling wanted to work for an _(航空公司)when she left school.7.Her bedroom _(窗帘)were drawn at night.8.The school was used as a hospital for the _(持续期间)of the war.9.She led u
3、s to a room with a balcony overlooking the _(港口).10.A _(壮丽的场面)is a show or performance which is very grand and impressive.airlinecurtainsdurationharbourspectacular.单句语法填空1.I like getting up early in the morning.The morning air is good _(breathe).2.You are bound _(feel)tired after a long walk.3.After
4、 months of _(drill),oil was found off the coast.4.Dont read the report _(literal)now,just skim through it.5.He was talking with her _(pleasant)when the teacher came in.6.Rachel felt hopeless and thought they were going to die as it was _(freeze),-15.to breatheto feeldrillingliterallypleasantlyfreezi
5、ng7.He bought extra food in _(anticipate)of more people coming than hed invited.8.The _(thunder)sound can be heard half or one kilometer away.9.One winter day,I stood looking out on the _(frost)garden.10.We are _(massive)and quickly changing the climate.anticipationthunderingfrostedmassively.完成句子1.I
6、 decided to stay at home _.我宁愿待在家里也不愿去看电影。2._I realized he was a famous singer.直到他摘下墨镜,我才意识到他是一位著名的歌手。3.When the man saw that girl for the first time,her beauty _.当这个男人第一次看到那个女孩时,她的美丽就让他惊叹不已。rather than go to the cinemaIt was not until he took off his dark glasses thattook his breath away4.When we _
7、,the teachers smiled happily.当我们把成功归功于老师时,老师们高兴地微笑着。5._,the teacher criticized him seriously.看到他在上课期间睡觉,老师严厉地批评了他。owed our success to our teachersSeeing him sleeping during class.结合课文主题,使用本单元词汇与句型写一篇80词左右的短文1.游览加拿大深水湾(bay)是我们的梦想。2.我们决定坐经济航班(commercial airline)去,而不是(rather than)开车。3.当我们到达山峰(peak)的时候,
8、令人惊叹的(awesome)景色(scenery)出现了。4.从山上向下看,国界(border)和港口(harbour)一览无余。壮观的(spectacular)景色让我们惊叹不已(breath)。5.这真是一件令人愉悦的(pleasant)事情啊!It was our dream to visit Canadas deep water bay.We decided to go by commercial airline rather than by car.When we reached the peak of a mountain,the awesome scenery appeared.
9、From the mountain,you can see the border and harbour in a glance.The spectacular scenery took our breath away.What a pleasant thing it is!【主题阅读】.阅读理解A(2021武汉高二检测)Ireland:Beauty and a Long History of SeparationIreland is home to ancient kings and chiefs,giants and fairies.For years it has existed as
10、two Irelands,and Brexit could worsen that division.Discover the lively cities of Dublin and Belfast,and taste pints,drink a whiskey or eat fresh oysters(牡蛎).Journey Highlights Meet storytellers and experts for insight into the true story of Irelands history.Get the full taste of Ireland,experiencing
11、 seaweed,oysters and whiskey.Swiss Family Adventure:An Active Journey Through the AlpsThe Swiss Alps are the perfect family playground,providing a fun and relaxing summer place for all ages.Towering peaks,rushing waterfalls and peaceful meadows bursting with wildflowers provide the calm backdrop for
12、 a variety of active programs.This eight-day program is suited to anyone with a sense of adventure,and especially for families with children ages 7 to 14.Journey Highlights Explore the heart-beating First Cliff Walk in Grindelwald.Cruise Lake Thun to the town of Spiez.Explore the castle here,where c
13、hildren can become“Knights in Training”.Climate Change in New Orleans:A meeting and observationThe effect of climate change and extreme weather is all too noticeable in the disastrous changes that are happening along the Louisiana Gulf Coast.Spend four days in New Orleans exposed to the issues aroun
14、d global climate change and its effects on human health,and natural ecosystems.Journey HighlightsTake a special tour of the levee system on the Mississippi River surrounding New Orleans to see its importance in protecting the area.Learn how climate change affects New Orleans and the Gulf region from
15、 scientists.Active Argentina and PatagoniaArgentina is the active adventurers dream destination.From cathedral-like peaks to icy glaciers,this active,multisport route invites you to explore the Lake District,hike in view of the Fitz Roy Massif,sail to glaciers and ride horses.Journey HighlightsGo ka
16、yaking on Lago Gutierrez and hike to surprising lakes in Nahuel Huapi National Park.Cruise by boating to the face of the Perito Moreno Glacier.Visit a working ranch for a closer look at farmer life.【文章大意】本文是一篇应用文。主要介绍了几个著名的旅游线路,以及可以欣赏到的独特风景等情况。1.Which activity will make you feel thrilled?A.Visiting
17、a working ranch in Argentina.B.Walking on the bank of the Mississippi River.C.Listening to the true story.D.Exploring First Cliff Walk in Grindelwald.【解析】选D。细节理解题。根据第二部分“Swiss Family Adventure:An Active Journey Through the Alps”提到的“Explore the heart-beating First Cliff Walk in Grindelwald.”可知,探索Firs
18、t Cliff Walk in Grindelwald.可让人心跳加快,让人兴奋异常。故选D。2.Who is suitable for the journey to New Orleans?A.Historians.B.Adventurers.C.Sailors.D.Environmentalists.【解析】选D。推理判断题。根据第三部分“Climate Change in New Orleans:A meeting and observation”中的内容可知,本段的信息主要涉及气候变化的影响,因此对于环保主义者来说,是适合的。故选D。3.Where should visitors go
19、 if they want to explore the Lake District?A.In Swiss.B.In Argentina.C.In Ireland.D.In New Orleans.【解析】选B。细节理解题。根据第四部分“Active Argentina and Patagonia”中提到的“this active,multisport route invites you to explore the Lake District”可知,在阿根廷可以探索到湖区。故选B。B(2021温州高二检测)When I traveled to Rome,I enjoyed a few mom
20、ents of relaxation on the Spanish Steps,which are a set of steps dating from 1723.Audrey Hepburn and Gregory Peck once sat on the stairway in the movie Roman.Holiday.My stop there felt entirely pleasant.But the Roman government is not so pleased.It recently passed a law that makes sitting on the Spa
21、nish Steps punishable by up to 400 euros.Gone are the selfie-taking(自拍)teens and the tired tourists just trying to catch their breath after enjoying one of the sightseeing spots of Rome.The current look of the Spanish Steps-without people relaxing on themmay look strange to anyone who has seen the s
22、teps in movies or photos over the years.People have been hanging out there for centuries,after all.But I appreciate the governments decision.The mayor and City Council are struggling to protect their historical landmarks,as are the leaders of many of Europes cultural capitals.At least Rome hasnt clo
23、sed the steps or offered timed entry,as is the case with Barcelonas Park Guell,designed by architect Antoni Gaudi.【文章大意】本文主要向读者介绍了作者在西班牙旅行期间,去参观了著名的Spanish Steps,并讲述了一些关于Spanish Steps的情况。4.What do we know about the Spanish Steps?A.The Spanish Steps are a set of steps built in the 18th century in Spa
24、in.B.Tourists can sit on the steps to catch their breath after sightseeing.C.The steps are closed to tourists according to the new law.D.Tourists are not allowed to sit on the steps now.【解析】选A。细节理解题。根据文章第一段第一句“我在Spanish Steps享受了片刻放松,这是一组建于1723年的台阶。”可知,Spanish Steps修建于1723年,即修建于18世纪,故选A。5.What is the
25、 governments purpose of passing the new law?A.To earn money from tourism.B.To protect the historical sight.C.To discourage bad behavior by tourists.D.To follow the examples of other Europes cultural capitals.【解析】选B。推理判断题。根据文章第三段第一句“但罗马政府对此并不满意。它最近通过了一项法律,规定坐在 Spanish Steps 上最高可罚400欧元。”可知,罗马政府通过该法律是为
26、了能够保护这个历史遗址,故选B。6.What is the authors attitude towards the new law?A.supportiveB.worriedC.dissatisfiedD.doubtful【解析】选A。观点态度题。根据文章第四段But I appreciate the governments decision.但我欣赏政府的决定。可知,作者对于西班牙政府的决定是持支持态度的,故选A。.阅读填句(2021杭州高二检测)If you dont have a travel-friendly DVD player,or you want your vacation
27、to be spent away from the screenbring along these games and ideas for young kids.1Give the kids a map and a highlighter,and have them follow the route you take.If you want to get a little fancier than a sketch book and coloring pencils,then a laptop coloring desk is a great way for kids to keep occu
28、pied and make postcards to send to friends and family.Try a game20 questions:You think of a person or object,and your opponent(s)asks you 20-yes-or-no questions to try to figure out who or what youre thinking of.The memory game:“Im going to the Worlds Fair and in my suitcase I packed.”2.Beginning wi
29、th A,the first letter of each new item must start with the next letter of the alphabet.Back seat bingo:Before you leave,draw up a grid for each passenger filling each of the squares with a different sight to cross off.3.Pack plenty of snacksTry to vary the snacks between healthy,filling choices and
30、less healthy treats.4.Sweet snacks provide all important bargaining tools to prevent back seat fights and constant“Are we there yet”barking.Being involved in the creation will make them even more interested in the snacks during the car journey.Choose a family friendly audio bookPack a selection of a
31、udio books to entertain the whole family through the journey.If youre on a long trip,opt for Harry Potter so youll never run out of story.5Kids imitate the noises they hear in places such as home,street,farm,or zoo.After 20 minutes of that,you may want to try the quiet contestwhoever can be the quie
32、test and the longest wins a prize.If youre very lucky after this game,you could just have some sleeping children on your hands.A.Avoid loud noiseB.Hold a sound contestC.But some healthy treats are enoughD.Bring along plenty of writing materialsE.Players take turns adding a new item to the listF.You
33、could even add the motivation for a prize for the winnerG.Try to pack enough that you can disperse them throughout the journey【文章大意】本文是一篇说明文。作者介绍了几种可以让孩子们远离电子设备的办法。1.【解析】选D。根据“make postcards to send to friends and family”可知,下文提到了制作明信片送给朋友和家人。可推断出本段的建议与书写的材料有关。故选D。2.【解析】选E。根据小标题“Try a game(尝试做游戏)”以及下
34、文可知,本句是在说明增加新的项目。且E选项中new item与下文new item相对应。故选E。3.【解析】选F。根据上文可知,本空前主要讲述另一种游戏“Back seat bingo”,以上的三种游戏结束后,根据常识可知要判断出谁是获胜者,最好对获胜者进行一些小奖励。故选F。4.【解析】选G。根据上下文语境可知,甜点可阻止孩子之间的争斗及不耐烦的问题,也就是分散孩子们在这些问题上的注意力。故选G。5.【解析】选B。根据下文可知,本段主要是进行有关声音的比赛。且B选项中sound contest可与下文中the quiet contest相对应。故选B。阅读理解City of Winnipe
35、g details on Thanksgiving hours for facilities and services.Swimming PoolsAll City of Winnipeg indoor swimming pools will be closed on Monday,October 12 with the exception of the Great Pan Am Pool and the Cindy Klassen Recreation Complex.On Monday,October 12,the Great Pan Am Pool will be open from 1
36、0:00 am to 2:00 pm,and the Cindy Klassen Recreation Complex will be open from 2:00 p.m.to 6:00 p.m.Regular hours are in effect for all indoor pools on Saturday,October 10 and Sunday,October 11.Winnipeg Parking AuthorityTo build the customer service area on the main floor of the Winnipeg Parking Auth
37、ority office building at 495 Portage Avenue,the Winnipeg Parking Authority office will be closed on Friday,October 9,and will reopen on Tuesday,October 13 at noon.Recycling/Garbage CollectionRecycling,garbage,and yard waste will be collected as normally scheduled for those with Monday as a collectio
38、n day.Canadian Blood ServicesCanadian Blood Services is encouraging all donors to make blood donation part of their Thanksgiving celebrations.CBS said the need for blood is greater around long weekends.Blood donor clinics will be held over the Thanksgiving long weekend in Winnipeg at the CBS clinic
39、on 777 William Avenue:On Saturday,October 10 from 8:00 am to 2:00 pm.On Monday,October 12 from 10:00 am to 2:00 pm and from 3:30 pm to 7:30 pm.【文章大意】本文为应用文。文章介绍了加拿大城市温尼伯在感恩节期间相关市政服务部门是否开展服务的情况。1.What do we know about the schedule of Swimming Pools?A.Regular hours are in effect on October 12.B.The Ci
40、ndy Klassen Recreation Complex is open on October 10.C.All the indoor swimming pools are closed on October 12.D.The Great Pan Am Pool operates normally on October 12.【解析】选B。细节理解题。由第三段“Regular hours are in effect for all indoor pools on Saturday,October 10 and Sunday,October 11.”可知,The Cindy Klassen
41、Recreation Complex在10月10日是正常开放的。2.Which of the following places is closed for the longest time?A.Swimming Pools.B.Canadian Blood Services.C.Winnipeg Parking Authority.D.Recycling/Garbage Collection.【解析】选C。细节理解题。由Winnipeg Parking Authority的介绍“.will be closed on Friday,October 9,and will reopen on Tue
42、sday,October 13 at noon”可知,Winnipeg Parking Authority关闭的时间最长。3.To celebrate your Thanksgiving by donating blood,you can go to the CBS clinic.A.at 7:00 am on October 10B.at 3:00 pm on October 10C.at 11:30 am on October 12D.at 2:30 pm on October 12【解析】选C。细节理解题。由Canadian Blood Services部分“On Monday,Octo
43、ber 12 from 10:00 am to 2:00 pm and from 3:30 pm to 7:30 pm”可知,C项的时间可以献血。.完形填空(2021长沙高二检测)Juan Manuel Ballestero was a 47-year-old sailing enthusiast,who currently lived in Porto Santo,Portugal.When the COVID-19 pandemic(流行病)outbreak started to take its hold,Ballestero began to 1across the Atlantic
44、to reach his 90-year-old dad in the middle of March.“I didnt want to 2like a coward(懦弱的人)on an island where there were no 3,”Ballestero said.“My father is 90 years old and Im 4his health,especially during the pandemic.”The journey wasnt without any trouble.Although hed 5necessities and fuel before l
45、eaving the Portuguese island in his boat,he 6to make a stop at Cape Verde in mid-April to pick up more supplies and fuel.7,authorities in the middle of the Atlantic Ocean refused his request to dock(停靠).So,the 8sailor carried on his journey in hopes that hed get to see his dad,unsure of what to 9as
46、the world battled with the pandemic.He said,“The love for my father kept me 10in these situations.I learned about myself;this voyage gave me lots of 11.”He finally reached the port of his 12Mar del Plata and was able to 13his 90-year-old father after his COVID-19 test 14came back negative(阴性的)just i
47、n time for Fathers Day.Ballestero proves how the love for his father has no 15even in such a difficult time.【文章大意】本文是一篇记叙文。叙述了47岁的Juan Manuel Ballestero在疫情期间驾驶船只横跨大西洋去看望自己的父亲,在克服了各种困难后,终于和父亲团聚的故事。1.A.travelB.swimC.flyD.run【解 析】选 A。根 据 下 文“across the Atlantic”以 及“in his boat”可 知,Ballestero在3月中旬开始驾驶船只
48、横跨大西洋与他90岁的父亲相见。travel across“跨越”。故选A。2.A.escapeB.leaveC.stayD.relax【解析】选C。根据第一段第一句可知,Juan Manuel Ballestero本身是住在Porto Santo岛上的,所以此处指他不想留在岛上。故选C。3.A.resourcesB.comfortsC.reasonsD.cases【解析】选D。根据第一段中“the COVID-19 pandemic outbreak”可知,当时正是流行病期间,而岛上没有病例,很安全。resources资源;comforts安慰;reasons理由;cases案例。故选D。4
49、.A.aware ofB.certain ofC.concerned aboutD.satisfied with【解析】选C。根据下文可知,他担心自己90岁父亲的健康。aware of意识到;certain of确信;concerned about担心;satisfied with满意。故选C。5.A.orderedB.preparedC.producedD.consumed【解析】选B。句意:尽管他在驾驶船只离开葡萄牙岛之前已经准备了必需品和燃料,但他打算在4月中旬在佛得角做一次停留,以获取更多的补给和燃料。ordered命令;prepared准备;produced产生;consumed消耗
50、。结合下文“to pick up more supplies and fuel”可知,他在驾驶船只离开葡萄牙岛之前已经准备了必需品和燃料。故选B。6.A.managedB.failedC.referredD.intended【解析】选D。根据下文提到他想在佛得角停留遭到了拒绝,说明他本来打算在此做一次停留的。manage设法;fail失败;refer涉及;intend打算。故选D。7.A.OtherwiseB.AnyhowC.HoweverD.Therefore【解析】选C。根据内容可知,然而,大西洋中央的当局拒绝了他的靠岸请求。结合上下文语境可知,此处为转折关系,应用however。故选C。
51、8.A.honestB.courageousC.generousD.stubborn【解析】选B。根据内容可知,在无法靠岸补充必需品和燃料的情况下,Ballestero仍然继续他的航行,说明他很勇敢。honest诚实的;courageous勇敢的;generous慷慨的;stubborn固执的。故选B。9.A.expectB.payC.predictD.bring【解析】选A。根据下文“as the world battled with the pandemic”可知,全世界都在和疫情抗争,Ballestero无法预料会发生什么。故选A。10.A.risingB.changingC.wonde
52、ringD.standing【解析】选D。根据内容可知,Ballestero坚持航行是因为对父亲的爱,即对父亲的爱让他在这种情况下仍然屹立不倒。rise上升;change改变;wonder想知道;stand站立,屹立。故选D。11.A.hopeB.inspirationC.tests D.advantages【解析】选B。根据上文“I learned about myself”可知,Ballestero在这次行程中了解了自己,说明航行给了他启发。hope希望;inspiration启发,鼓舞;test测试;advantage优点。故选B。12.A.uniqueB.nativeC.prettyD
53、.great【解析】选B。根据上文“He finally reached the port of his”可知,他终于到达了自己的家乡马德普拉塔港。unique独特的;native本地的;pretty漂亮的;great极好的。故选B。13.A.hugB.welcomeC.acceptD.protect【解析】选A。根据下文“just in time for Fathers Day”可知,在COVID-19检测结果为阴性后,他们父子正好在父亲节这天拥抱。hug拥抱;welcome欢迎;accept接受;protect保护。故选A。14.A.resultB.effectC.agendaD.standard【解析】选A。根据上文“COVID-19 test”可知,此处指COVID-19检测结果。result结果;effect影响;agenda日程表;standard标准。故选A。15.A.measurementsB.choicesC.questionsD.limits【解析】选D。根据内容可知,Ballestero克服了各种困难,终于见到了自己的父亲,他证明了对他父亲的爱是没有限制的。measurement测量;choice选择;question问题;limit限制。故选D。