收藏 分享(赏)

(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt

上传人:a**** 文档编号:356488 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:17 大小:1.84MB
下载 相关 举报
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第1页
第1页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第2页
第2页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第3页
第3页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第4页
第4页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第5页
第5页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第6页
第6页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第7页
第7页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第8页
第8页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第9页
第9页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第10页
第10页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第11页
第11页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第12页
第12页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第13页
第13页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第14页
第14页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第15页
第15页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第16页
第16页 / 共17页
(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解专训浙江特色题型期末专训温馨提示:点击进入讲评答 案 呈 现1234ADDCA1234CBCDB123ABCC1234CCDDD A(台州市期末)()1.When you are invited for afternoon tea,you will have_.A.a light meal B.only tea C.just a drink D.a big meal【点拨】细节理解题。根据“One day,we visited some friends and had afternoon tea together.Afternoon tea is not just a drink bu

2、t a light meal at around 4 pm.”可知下午茶不仅是饮品,还是一顿便餐。故选A。请同学们看典中点A本第58页短文。A()2.At the bus stop,it is important for you to_.A.push your way onto the busB.jump onto the bus quicklyC.get on the bus rudely D.wait your turn【点拨】细节理解题。根据“At the bus stop,you must not push your way onto the bus.You need to stand

3、 in line and wait your turn.”可知在公共汽车站,你必须按顺序上车,故答案选D。D()3.Which of the following is true according to the passage?A.I went to England this year and noticed some ways of their life.B.In England,I drank coffee with milk.C.You cant buy or eat fish and chips on the street.D.In England afternoon tea is a

4、t about 4 pm.【点拨】由“Afternoon tea is not just a drink but a light meal at around 4 pm.”可知下午茶大约在下午4点。故选D。D()4.What is the best title of the passage?A.How to travel in England?B.The afternoon tea in England.C.My experience in England.D.The special food and drink in England.【点拨】标题归纳题。根据“I went to Englan

5、d last year.I enjoyed my stay,and I noticed something interesting”可知,去年作者去了英国,并且观察到当地的生活方式与礼仪,也就是介绍了作者的经历。故选C。C B(中考杭州)()1.What did world leaders do at a lunch held by the United Nations in 2015?A.They threw away food as waste during the meal.B.They made dishes with waste vegetables and fruits.C.The

6、y ate food made with waste vegetables and fruits.D.They helped Chef Dan Barber create the special meal.【点拨】细节理解题,难度较小。由“Who wants to eat food that is thrown away as waste?exactly what world leaders did at a lunch held by the United Nations in 2015.”及第二段首句可知世界领导人吃了用扔掉的水果和蔬菜做成的食物。请同学们看典中点A本第58页短文。C()2

7、.The underlined word“issue”in Paragraph 2 is closest in meaning to_.A.result B.problemC.cause D.beginning【点拨】词义理解题,难度适中。通过第二段可知,这个活动是为了让领导者更多地关注食物浪费问题。B()3.The writer organizes Paragraph 4 by asking a question and_.A.giving examples B.using numbersC.listing reasons D.telling a story【点拨】段落结构题,难度适中。通过

8、文章中“Firstly,Secondly,Finally”可以发现,作者通过提问和列举原因的方式来编写这个段落。C()4.Which way of wasting less food is mentioned in the passage?A.Buying unsold food from supermarkets.B.Keeping food properly in a fridge.C.Using smaller rice bowls when eating out.D.Asking for less food in restaurants.【点拨】由第五段第二句“When eating

9、out,you may ask for less food and take home what is left.”可知选DD C (中考绍兴)()1.The purpose of the charity drive for Grace Orphanage is to_.A.encourage children through readingB.teach children to draw picturesC.introduce some local performersD.raise money for children aged 5 to 12【点拨】推理判断题。根据文中的“Help de

10、velop and inspire(激励)our children through reading!”可知,慈善活动的目的是通过阅读鼓励孩子。故选A。请同学们看典中点A本第59页短文。A()2.According to the text,we can _ in the charity drive.A.play with the yoyo with the volunteersB.give away used books to kidsC.watch performances on SaturdayD.enjoy childrens TV programs【点拨】细节理解题。根据文中的“We b

11、elieve you are willing to donate a few of your used books for the charity drive.”可知,在本次慈善活动中,我们可以捐赠用过的书给孩子们。故选B。B()3.The text might be_.A.a news report B.a meeting noticeC.an advertisement D.a science story【点拨】推理判断题。阅读文章可知,这是一则广告。故选C。C D(中考宁波改编)()1.What was the writers problem?A.She was cheated by h

12、er friend online.B.She was refused by a volleyball team.C.She couldnt make new friends in her new city.D.She felt discouraged in her college.请同学们看典中点A本第60页短文。【点拨】细节理解题。由短文第一段可知选C。C()2.The writers sister_.A.lives in the same city as the writerB.didnt have any advice for the writerC.had the same probl

13、em when she finished collegeD.didnt go to college,but understood the writers problem【点拨】细节理解题。由短文第二段中的“My sister is five years older than I am,so shes been through all this already.”以及第四段中的“When I first moved to New York after college,I found a book club and a football team online.I met a lot of peo

14、ple that way.”可知其姐姐也曾遇到过同样的问题,故选C。C()3.The writer is probably going to_.A.become a member of a football teamB.look for dates onlineC.join a book club like her sister didD.volunteer for an organization【点拨】推理判断题。由第七段中的“I could volunteer for an organization here in Washington.I bet I could meet a lot o

15、f really nice people that way.”可推测作者可能会为一个组织做志愿者。故选D。D()4.Whats the best title for this passage?A.Looking for Fun OnlineB.Volunteering in a New City C.Chatting with Friends OnlineD.Making Friends in a New City【点拨】标题归纳题。由短文内容可知作者对如何在新的城市中结交新朋友感到很困惑,但是在其姐姐的帮助下,她找到了适合自己的方法,因此可知本文的最佳标题应是“在新城市中交朋友”,故选D。D

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1