收藏 分享(赏)

(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt

上传人:a**** 文档编号:355909 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:11 大小:266.88KB
下载 相关 举报
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第1页
第1页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第2页
第2页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第3页
第3页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第4页
第4页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第5页
第5页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第6页
第6页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第7页
第7页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第8页
第8页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第9页
第9页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第10页
第10页 / 共11页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北中考阅读专训 完形填空 素养:思维品质 话题:动物 难度:中 建议用时:7分钟2021安徽中考It is a basic ability for humans to tell more from less.Surprisingly,a number of animals 1this ability too.They will 2more of something.Horses,for example,will go for a group of three apples instead of two apples.This ability is 3to animals in lots of

2、 ways.It helps them 4the larger group of friends.Many fishes,for example,join groups for 5.If a predator(掠食动物)comes,a fish in a group of 40 is less possible to become lunch than a fish in a group of 10.So if a fish has a choice between two groups,its safer to join the 6one.1.A.have B.miss C.doubt D.

3、hate2.A.grow B.cook C.pick D.leave3.A.fresh B.useful C.correct D.direct4.A.hide B.beat C.push D.find5.A.safety B.holiday C.discussion D.exercise6.A.faster B.larger C.busier D.quieterA sense of number even helps keep the 7.For example,a monkey group will avoid fights with other groups when they find

4、their 8is not an advantage.Also,the ability to do simple 9is a sure thing for some animals.They 10the difference between one,two,and three.Some others can count much higher than three.7.A.secret B.interest C.peace D.record8.A.age B.number C.time D.speed9.A.counting B.jumping C.dancing D.swimming10.A

5、.mix B.like C.ask D.know答案 【解题导语】本文主要介绍了一些动物拥有区分数量多与少的能力以及拥有这种能力的好处。1.A 结合设空后的too可知此处是说,令人惊奇的是,一些动物也拥有这种能力。have 有,拥有;miss 错过,思念;doubt 怀疑;hate 讨厌,仇恨。故A项符合文意。2.C 结合下文中的go for a group of three apples instead of two apples可知,此处是说,它们会选择数量更多的事物,故用pick选择。grow种植,成长;cook 烹调;leave 离开。答案3.B 结合下文中的It helps them

6、及A sense of number even helps可知,此处表示这种能力在很多方面对动物有用,故用useful 有用的。fresh 新鲜的;correct 正确的;direct 直接的。4.D 结合下文中举的例子可知,此处表示这种能力能帮助它们找到数量更多的盟友。hide 隐藏;beat 打败;push 推,鼓励;find 找到。故D项符合文意。5.A 由设空后的If a predator(掠食动物)comes,a fish in a group of 40 is less possible to become lunch than a fish in a group of 10可知,

7、此处表示比如,许多鱼类会为了安全加入鱼群,故用safety安全。holiday 假期;discussion 讨论;exercise 锻炼。6.B 结合设空前的If a predator(掠食动物)comes,a fish in a group of 40 is less possible to become lunch than a fish in a group of 10可知,此处是说,加入数量更多的鱼群更安全,故用larger更大的。faster 更快的;busier 更忙碌的;quieter 更安静的。7.C 结合设空后的a monkey group will avoid fights

8、 with可知此处是说,数量意识甚至有助于维护和平。peace和平与avoid fights相照应。secret 秘密;interest 兴趣;record 记录。8.B 比如,当一个猴群发现己方的数量不占优势时便会避免与其他猴群发生争斗。age 年龄;number 数量;time 时间;speed 速度。故B项符合文意。9.A 结合下文中的Some others can count much higher than three可知,此处是说,一些动物也有简单计数的能力,故用counting 数数,计数。10.D 它们知道1、2、3之间的差别。mix 混合;like 喜欢;ask 询问;kno

9、w 知道。故D项符合文意。阅读理解 素养:文化意识 话题:艺术 难度:中 建议用时:7分钟热点素材2021重庆中考A卷2021 is the year of the ox(牛).In March,a set of stamps about the famous Tang Dynasty painting,Five Oxen,came out.It allows more people to know better the great art of ancient China,as well as the importance of agriculture(农业)in history.Han H

10、uang(723-787)was the painter of Five Oxen.He worked as a government official in the Tang Dynasty.His paintings were loved by many because the animals he painted were so alive.Unluckily,Five Oxen is probably his only painting left.Five Oxen is one of the best animal paintings in Chinas art history.In

11、 the painting,the five oxen are in a line.They are of different colours and shapes.And each has a different appearance(外貌),walking or standing,holding their heads high or low.With lively expressions and bright eyes,the oxen show the spirit of doing hard work without complaints(抱怨).As the name sugges

12、ts,.It makes people focus(关注)on the oxen themselves.The painting was missing in 1900.Luckily,it returned to China during the early 1950s.However,it was terribly broken with many holes in it.Great efforts were made to save it.Now Five Oxen,probably the oldest Chinese painting on paper,is kept with ca

13、re in the Palace Museum in Beijing.1.The underlined word It in Paragraph 1 refers to.A.The year of the oxB.The set of stampsC.The Tang Dynasty D.The painting Five Oxen2.Han Huangs paintings were loved by many because the animals he painted were so.A.alive B.bright C.luckyD.colourful 3.Which of the f

14、ollowing sentences can be put in the?A.the ox is very popular in the Tang Dynasty B.the ox is a symbol of traditional Chinese culture C.the painting is of the five oxen with no special background D.the painting wants to tell people to work hard and creatively 4.This passage mainly wants to tell us t

15、hat.A.Five Oxen is Hans only painting left B.oxen have different colours and shapes C.oxen are very hard-working animalsD.Five Oxen is valuable and meaningful答案 【解题导语】本文是关于五牛图的介绍。【素养落地】本文介绍了唐代韩滉创作的五牛图,它是中国十大传世名画之一,也是中国现存最古老的纸本中国画。该话题和中华传统文化有关,体现了英语学科核心素养中的文化意识。1.B 代词指代题。画线词是It,根据上文中提到的a set of stamp

16、s及画线词所在句的意思可知,It代指的是The set of stamps,故答案为B。2.A 细节理解题。根据第二段中的His paintings were loved by many because the animals he painted were so alive可知答案为A。3.C 推理判断题。根据设空前的As the name suggests可知,所缺的句子的内容与这幅画的名字五牛图有关,故选C。4.D 写作意图题。根据第一段和最后一段的描述可推知,文章旨在告诉我们五牛图很珍贵也很有意义,故答案为D。任务型阅读 素养:语言能力 话题:人与自然 难度:中 建议用时:7分钟202

17、0湖北黄石中考改编 The giant panda is an animal popular with people all over the world.With their black and white fur and soft round bodies,they are loved by the old and the young.Do you love them?If you do,why not join in a panda volunteer program?Here are some tips for you if you want to be a volunteer of

18、the programs.Book(预定)EarlyIf you dont book early,the programs may become fully booked.Some volunteer programs limit(限制)the number of the volunteers.We suggest booking at least one week in advance(提前).Follow the instructionsGiant pandas lead a very different life.Sometimes,it is very hard for them to

19、 stand outside influences.Wed better not disturb(打扰)their peaceful life,so some of the activities might be changed or canceled.Please do not make any noise or movements that might disturb the pandas.Please do not get close to the pandas or throw food to them,unless the panda keeper tells you to do s

20、o.It might disturb the pandas eating habits and cause them to become sick.For your safety,do not get into the cage,touch the adult pandas or let them touch you,unless the panda keeper tells you to do so.Do not take photos or videos unless its allowed.Dress CodeTo protect yourself when carrying bambo

21、o,please do not wear shorts or slippery(滑的)shoes.Also,pandas have a very keen(敏锐的)sense of smell.As you will get very close to them,please do not wear perfume(香水)or nail polish.1题完成句子;2、3题简略回答问题;4题找出并写下全文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语1.The giant panda is an animal with fur and soft round bodies.2.When should people book the volunteer of the programs?3.Can we get into the cage and touch the adult pandas?4.5.答案 【解题导语】本文主要针对参加大熊猫志愿者项目给出了几条建议。1.black and white2.At least one week in advance.3.No,we cant.4.Here are some tips for you if you want to be a volunteer of the programs.5.在搬竹子的时候为了保护你自己,请别穿短裤或者易滑的鞋子。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1