收藏 分享(赏)

河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:355237 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:25 大小:104KB
下载 相关 举报
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共25页
河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共25页
亲,该文档总共25页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北省2021届高三英语上学期12月考试试题(含解析)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂 黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在 答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下 一小

2、题。每段对话仅读一遍。1. Where can you most probably hear this talk?A. In a department store. B. In a post office. C. In a bank.2. What is the man doing?A. He is buying plane tickets to Europe.B. He is sending some postcards.C. He is asking about his mail.3. What is the man?A. A taxi driver. B. A waiter. C. A

3、conductor.4 What time will the train leave?A. At 11 :00 tonight.B. At 6: 10 tomorrow morning.C At 11 :00 tomorrow morning.5. What do they hope to do?A. Stop cigarette production.B Advise people not to smoke.C. Stop young people smoking.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C

4、三个选项 中选出最佳选项,井标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每 小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What does the woman ask to do at first?A. Change the gloves. B. Return the gloves. C. Try the gloves.7. How much will the woman pay to get the gloves she likes?A. $ 5. 3, B.$ 35, 25, C. $ 29, 95.听第7

5、段材料,回答第8至9题。8. Who did Fred have a fight with last night?A. The storekeeper. B. The policeman. C. His brother.9. What can we learn from the conversation?A. Fred was slightly hurt.B. The car was moved away by the policemen.C. The drugstore was destroyed by Fred. 听第8段材料,回答第1012小题。10. Why is the woman

6、so happy?A. She started carrying a credit card*B. She got an ID card of her own.C. Shes got some money belonging to her.11. What advice does the man give the woman?A. She must have enough money with her.B. She should not buy everything she wants.C. She must care about her credit card and ID card.12.

7、 How much can the woman spend at most with her credit card?A. $ 500. B. $ 1,500, C. $ 50.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where did Mary find the wallet?A. On a playground. B. In a parking lot. C. In a shopping mall.14. What is inside the wallet?A. A photo of a person.B. Some paper and an ID card.C. Some money

8、and business cards.15. Who does the wallet probably belong to?A. An old lady. B. A grown man. C. A young boy.16. How will Mary get in touch with the wallets owner?A. By making a telephone call.B. By asking the police for help.C. By waiting where she found it. 听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Who is the boo

9、k for?A. Young children. B. Parents. C. Teachers.18. What happens to Vanessa on her first day in school?A. She is badly treated by another child.B. She plays poorly in the games.C. She spends her time alone.19. How does Vanessas classmate help her?A. By walking together with her.B. By inviting her f

10、or dinner.C. By telling her what to do.20. What might the speaker be doing?A. Reading her new picture book.B. Hosting a radio program.C. Giving a class.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABird watching is a wonderful year-round activity. It is a wonderful w

11、ay to learn about nature and enjoy many of the delights of nature. In addition, it is an activity that can be enjoyed almost anywhere in the world. Here are a few great destinations in the United States for bird watching lovers to visit.Hakalau Forest, HawaiiThis beautiful Hawaiian forest on the Man

12、ua Kea on the Big Island is a good destination to see some of Hawaiis unique birds. Birders should be sure to look for the Hawaiian Honeycreeper(旋蜜雀), as well as 3 kinds of Hawaiian ducks and more.Ramsey Canyon Preserve, ArizonaSoutheast of Tucson, this is a wonderful place for watching hummingbirds

13、 (蜂鸟). Birders can see up to 14 kinds of these fun little birds. In addition, about other 75 kinds of birds call the valley home, including red-faced birds, and many others.San Luis Complex, CaliforniaThe place within the San Joaquin Valley provides enough opportunity for birders to enjoy many speci

14、es of California birds. Birders even have the opportunity to see Aleutian Canada Geese. Visitors to this place should also keep an eye out for the groups of tule elk (驼鹿) that call the area home.Klamath Basin Complex, OregonThis Oregon destination is an amazing bird watching place. Many types of gee

15、se and ducks call this place home. Visitors to the place can see Snow Geese, Canada Geese and a lot of kinds of animals.1. What kind of birds can be seen in Ramsey Canyon Preserve?A. Hummingbirds.B. Canada Geese.C. Honeycreepers.D. The Hawaiian ducks.2. What is special about San Luis Complex?A. Many

16、 kinds of birds live there.B. It is a good place for bird watching.C. Visitors can see some geese.D. Visitors can see some kind of deer.3. From which is the text probably taken?A. A biology textbook.B. A travel magazine.C. A research paper.D. A health magazine.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】这是一篇说明文。文章为观鸟爱好者介

17、绍了在美国的几个观鸟好去处。【1题详解】细节理解题。根据Ramsey Canyon Preserve, Arizona中“Southeast of Tucson, this is a wonderful place for watching hummingbirds (蜂鸟).(在图森市的东南部,这是一个观赏蜂鸟的好地方。)”可知,在Ramsey Canyon保护区可以看到蜂鸟。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据San Luis Complex, California中“Visitors to this place should also keep an eye out for the g

18、roups of tule elk (驼鹿) that call the area home.(到这个地方的游客也应该留意以该地区为家的驼鹿群。)”可知,在San Luis Complex游客可以看到一些驼鹿。故选D项。【3题详解】推理判断题。根据第一段中“Here are a few great destinations in the United States for bird watching lovers to visit.(以下是观鸟爱好者在美国的几个好去处。)”可知,这篇文章可能摘自一本旅游杂志。故选B项。BRodgers was born in 1897, in Meridian

19、. His mother died when he was young, and Rodgers spent the next few years with relatives. He then went to live with his father who worked on the Ohio Railroad and had married a new wife.By age 13, Rodgers had twice organized traveling shows. The first time, he borrowed his sister-in-laws bed sheets

20、to make a tent. Upon his return to Meridian, he paid for the sheets with money he had made from his show! And not long after the second trip, his father found Rodgers his first railroad job as a brakeman.In 1924, Rodgers got tuberculosis (肺结核). The disease temporarily ended his job but gave him the

21、chance to get back to his first love, entertainment. He organized a traveling road show and performed across the Southeast until a hurricane destroyed his tent. He returned to railroad, working as a brakeman, but his illness eventually cost him his job. He moved to Arizona thinking the dry climate m

22、ight lessen the disease.In April 1927 Rodgers performed for the first time on the Ashevilles radio station. Months later, Rodgers recruited a group and they secured a weekly show on the radio station as the Rodgers Entertainers. A columnist said, “Whoever that fellow is, he either is a winner or he

23、is going to be.” In November, Rodgers recorded four songs, Ben Dewberrys Final Run , Mother Was a Lady , Away out on the Mountain and T for Texas. In the following years, “T for Texas sold nearly half a million copies.In 1933, Rodgers traveled to New York for recording. But his tuberculosis worsened

24、. He had to record, sitting down and soon returned to his hotel, hoping to regain enough energy. Rodgers recorded “Years Ago” by himself, with just a guitar. 36 hours after that, “The Father of Country Music” died.4. What can we know from the second paragraph?A. Rodgers was once a thief as a boy.B.

25、Rodgers didnt get along with his sister-in-law.C. Rodgers loved music at an early age.D. Rodgers father spoiled his children very much.5. Which of the following ruined Rodgerss road show?A. The police.B. The weather.C. Rodgerss father.D. Rodgerss brother.6. Why did Rodgers go to Arizona?A. To find a

26、 better job.B. To receive better education.C. To hope to make his disease less serious.D. To break away from his fathers control.7. What was Rodgerss last recorded song?A. Years Ago.B. T for Texas.C. Mother Was a Lady.D. Ben Dewberrys Final Run.【答案】4. C 5. B 6. C 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章介绍了乡村音乐之父Rodgers的故

27、事。【4题详解】推理判断题。根据第二段中“By age 13, Rodgers had twice organized traveling shows.(到13岁时,罗杰斯已经组织了两次巡回演出。)”可知,罗杰斯很小就喜欢音乐。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“He organized a traveling road show and performed across the Southeast until a hurricane destroyed his tent.(他组织了一场旅行路演,并在东南部进行表演,直到一场飓风摧毁了他的帐篷。)”可知,天气毁了罗杰斯的路演。故选B

28、项。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“He moved to Arizona thinking the dry climate might lessen the disease.(他搬到了亚利桑那州,认为那里干燥的气候可能会减轻疾病。)”可知,罗杰斯搬去亚利桑那州是希望那里的气候能减轻他的病情。故选C项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中“He had to record, sitting down and soon returned to his hotel, hoping to regain enough energy. Rodgers recorded “Years Ago” b

29、y himself, with just a guitar. 36 hours after that, “The Father of Country Music” died.(他不得不录制下来,然后坐下来,很快回到酒店,希望能恢复足够的精力。罗杰斯只用一把吉他,自己录制了Years Ago。36小时后,这位“乡村音乐之父”去世了。)”可知,罗杰斯最后录制的歌曲是Years Ago。故选A项。CModeste Traore has lived his whole life near Lake Wegnia, in the Sahel area of Mali. The lakes fish ha

30、ve provided him with a way to earn money to support his extended family. How-ever, because he cant catch enough fish to feed his family, he now raises farm animals. But as temperatures rise, evaporation increases, making the body of water shrinks. Studies have linked rising temperatures on Earths su

31、rface to climate change.The lake is shrinking, so are the chances of his children becoming fishermen. “If things go on like this, I dont think our children can become fishermen like us. They will have to choose other jobs,” the 56-year-old Traore said. “During the rainy season, there is a lot of wat

32、er but as soon as its over, there is no water left in the lake. We are fishermen. I dont think our children will be,” he said.Lake Wegnia is in the Sahel region of Koulikoro, around 120 kilometers north of Malis capital, Bamako. Some 12,000 people, including fishermen and farmers, depend on it for f

33、ood, water and employment. But the lake has shrunk by 20 percent since 2017.The UN expects temperatures there to increase 1.5 times higher than the average increase worldwide. UN officials note that the flooding and a severe lack of rainfall can cause problems in the Sahel: Food insecurity, the figh

34、t over farmland and the fast population growth can lead to conflict.Aid group is leading the Eco-Lac Wegnia project. The group is working to improve water management and fight the effects of global warming. Moussa Savagodo is Eco-Lac Wegnias local representative. He says that failing to make changes

35、 quickly can mean the lake will disappear completely in less than 5 years.People in the rural areas Wegnia and Kononi-Sirakoro have planted 56,000 trees in the past two years. And they are better controlling their water by building stone barriers to help the soil keep the rain that does fall. The pr

36、ogress and international official support are not enough for them, however. More and more people are turning to other agriculture.8. How did Traore work to support his family in the past?A. By fishing.B. By raising farm animals.C. By taking charge of the lake.D. By working as an environmentalist.9.

37、What effect will the current trend of the lake have according to Traore?A. A lot of farmland will form.B. The rainy season will end early.C. Many fishermen will flee their homes.D. The later generation will change their careers.10. Which statement do the UN and Aid group agree with?A. Drought and fl

38、ood will directly cause conflict.B. Reducing population is a way to protect the lake.C. Water management makes no difference to the lake.D. The rise in temperature will cause water resource problems.11. What does the underlined word “they” in the last paragraph refer to?A. The local officials.B. The

39、 Aid group members.C. The villagers.D. The representatives.【答案】8. A 9. D 10. D 11. C【解析】本文是说明文。马里不断缩小的湖泊意味着渔民家庭的末日。随着气温升高和蒸发的增加,水体萎缩导致湖泊逐渐缩小,渔民的孩子成为渔民的机会也在减少。【8题详解】细节理解题。根据第一段 “The lakes fish have provided him with a way to earn money to support his extended family. How-ever, because he cant catch e

40、nough fish to feed his family, he now raises farm animals.”(湖中的鱼为他提供了赚钱养家的途径。然而,由于他捕不到足够的鱼来养活家人,他现在饲养农场动物。)可知,在过去,Traore靠捕鱼养家。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第二段中 “ If things go on like this, I dont think our children can become fishermen like us. They will have to choose other jobs, he 56-year-old Traore said.”(

41、“如果这样下去,我想我们的孩子可能成为不了我们这样的渔民了。他们将不得不选择其他工作,”56岁的特拉奥雷说。)可知,下一代人将会选择其他的职业。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第四段 “UN officials note that the flooding and a severe lack of rainfall can cause problems in the Sahel: Food insecurity, the fight over farmland and the fast population growth can lead to conflict.”(联合国官员指出,洪水

42、和严重缺雨会给萨赫勒地区带来问题:粮食不安全、农田争夺和人口快速增长都可能导致冲突。)可知,可知温度上升会导致水资源的问题。故选D。【11题详解】词句猜测题。根据上文“People in the rural areas Wegnia and Kononi-Sirakoro have planted 56,000 trees in the past two years.”(在Wegnia和Kononi-Sirakoro农村地区的人们在过去两年里种植了56000棵树。)以及下文“More and more people are turning to other agriculture.”( 越来越

43、多的人转向其他农业。)可知这里指的是这些村民通过建造石头屏障来使土壤保持雨水,从而更好地控制水分。所以they指的是村民。故选C。DA new study suggests drinking coffee as soon as someone wakes up from a poor nights sleep greatly affects metabolism (新陈代谢) and blood sugar control.In the study, published in the British Journal of Nutrition, UK researchers let 29 hea

44、lthy men and women take part in three different overnight experiments. In the first two scenes, participants were given a sugary drink upon waking-first from a normal nights sleep, and then again after a poor nights sleep during which they were woken up for five minutes every hour. In the third, the

45、ir sleep was similarly disrupted, but they were given a strong black coffee 30 minutes before consuming the sugary drink.Blood samples from participants were taken following the sugary drink, which mirrored the calories of a typical breakfast, in each experiment. Results showed that one night of dis

46、rupted sleep did not worsen the participants blood sugar responses at breakfast when compared to a normal night of sleep. However, strong black coffee consumed before breakfast in-creased the blood sugar response by around 50 percent.By drinking such kind of drink after breakfast, UK researchers fou

47、nd that our bodies ability to break down our food healthily is completely improved. Examining the effects of bro-ken sleep and. morning coffee across a range of different metabolic markers, scientists at the University of Bath found that, while one night of poor sleep had a limited effect on metabol

48、ism, drinking coffee before breakfast could have a negative effect on blood sugar control.“We know that nearly half of us will wake in the morning and, before doing anything else, drink coffeethe more tired we feel, the stronger the coffee is. This study is important and has far-reaching health infl

49、uences, and it indeed moves some coffee drinkers heartstrings. As up to now we have had limited knowledge about what this is doing to our bodies, in particular for our metabolic and blood sugar control, so we have a long way to go.” said Professor James Betts, co-director of the Centre for Nutrition

50、, Exercise and Metabolism at the University of Bath.12. How did UK researchers get the result of the experiment?A. By assumption.B. By making comparisons.C. By questionnaire.D. By consulting journals.13. What can we learn from the experiment?A. One night of poor sleep surely affects blood sugar.B. D

51、rinking coffee after breakfast does harm to health.C. Having strong drinks has a good effect on metabolism.D. Drinking coffee at different time has different effects on health.14. What does James Betts think of the study?A. It makes no sense.B. It is limited and blind.C. It remains to be continued.D

52、. It is particular and explicit.15. What can be the best title for the text?A. How. Much Coffee to Drink MattersB. Does Coffee Really Wake Up an Appetite?C. Drinking Coffee before Breakfast Harms MetabolismD. How Does Drinking Black Coffee Affect Peoples Sleep?【答案】12. B 13. D 14. C 15. C【解析】这是一篇说明文。

53、文章讲述了一项研究,研究发现早餐前喝咖啡会损害新陈代谢,尤其是血糖水平。【12题详解】推理判断题。由第二段中的“In the study, published in the British Journal of Nutrition, UK researchers let 29 healthy men and women take part in three different overnight experiments. In the first two scenes, participants were given a sugary drink upon waking-first from

54、a normal nights sleep, and then again after a poor nights sleep during which they were woken up for five minutes every hour. In the third, their sleep was similarly disrupted, but they were given a strong black coffee 30 minutes before consuming the sugary drink.”(在发表在英国营养学杂志上的研究中,英国研究人员让29名健康的男性和女性

55、参加了三个不同的通宵实验。在前两个场景中,参与者首先从正常的睡眠中醒来,然后在一夜睡眠不好后再喝一杯含糖饮料,在此期间,他们每小时被叫醒五分钟。在第三组中,他们的睡眠也受到同样的干扰,但在饮用含糖饮料前30分钟,给他们一杯浓咖啡。)和第三段中的“Blood samples from participants were taken following the sugary drink, which mirrored the calories of a typical breakfast, in each experiment. Results showed that one night of d

56、isrupted sleep did not worsen the participants blood sugar responses at breakfast when compared to a normal night of sleep. However, strong black coffee consumed before breakfast in-creased the blood sugar response by around 50 percent.”(在每个实验中,受试者的血样都是在含糖饮料之后采集的,含糖饮料反映了典型早餐的热量。结果表明,与正常睡眠相比,一晚睡眠中断并不

57、会使参与者早餐时的血糖反应变差。然而,早餐前喝浓咖啡能使血糖反应提高50%左右。),可知英国研究者们让三组健康的男女参加不同的实验,然后通过对比参与者血糖的反应得出研究结果。故选B项。【13题详解】细节理解题。由第三段中的“However, strong black coffee consumed before breakfast in-creased the blood sugar response by around 50 percent.”(然而,早餐前喝浓咖啡能使血糖反应提高50%左右。)和第四段中的“By drinking such kind of drink after break

58、fast, UK researchers found that our bodies ability to break down our food healthily is completely improved.”(英国研究人员发现,通过在早餐后喝咖啡,我们身体健康地分解食物的能力得到了完全提高。),可知实验证明:在不同时间喝咖啡对健康会产生不同的影响早餐前喝浓咖啡会使血糖反应增加约50%,早餐后喝咖啡会使身体健康分解食物的能力得到提高。故选D项。【14题详解】推理判断题。由最后一段中的“As up to now we have had limited knowledge about wha

59、t this is doing to our bodies, in particular for our metabolic and blood sugar control, so we have a long way to go.” said Professor James Betts, co-director of the Centre for Nutrition, Exercise and Metabolism at the University of Bath.”(巴斯大学营养、运动和新陈代谢中心的联合主任James Betts教授说:“到目前为止,我们对咖啡对我们的身体所起的作用知之

60、甚少,尤其是对于我们的新陈代谢和血糖控制,所以我们还有很长的路要走。”),可知James Betts认为这项研究仍需继续。故选C项。【15题详解】主旨大意题。第一段讲“研究表明早餐前喝咖啡会极大地影响新陈代谢和血糖控制”,第二三四段讲“英国研究者们让三组健康的男女参加不同的实验,然后通过对比参与者血糖的反应得出研究结果:在不同时间喝咖啡对健康会产生不同的影响”,最后一段讲“这项研究很重要,但有很长的路要走,仍需继续研究”,可知本文主要讲早餐前喝咖啡会损害新陈代谢,尤其是血糖水平。故选C项。第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最

61、佳选项。选项中有两项为多余选 项。How to clean up your deskMany people get their most important work done at a desk. Just imagine that your desk is messy or disorganized. _16_ Once you do a big cleaning of your desk, you should be able to keep it clean fairly easily. However, first you need to go through everything

62、on your desk and find a new way to organize all of it.Sort through your pile. _17_ Dont miss anything. As you sort, remove junk and trash. Separate important things that will eventually go on shelves or in drawers._18_ Take the pile of things that arent trash but dont seem OK on your desk and put th

63、em in a dust bin or a drawer. Leave that container in a basement, a closet, or somewhere else.Replace objects on the desk. Take each object from the first pile and place it on your desk or on a shelf. Use the labels youve created or use another organizational system. _19_Clean your desk regularly. T

64、he more frequently you clean your desk, the easier it will be each time. _20_ This way, it is certain that youll come into a clean and usable workplace the next day. Of course, it is not a must to clean your desk off every day. But at least, do choose one day per week or month to really clean your d

65、esk thoroughly, depending on how quickly it gets messy or disorganized.A. Wipe down the files on the desk.B. Store objects youre unsure about.C. Begin going through the pile from the top down.D. Put each item back on the desk, one thing at a time.E. At the end of each day, look at your desk and tidy

66、 it up.F. Remove absolutely everything and place them all in one large pile.G. It can be difficult to focus or to keep track of your important projects.【答案】16. G 17. C 18. B 19. D 20. E【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了保持桌面整洁的重要性和整理桌面的四个步骤。【16题详解】上文“Just imagine that your desk is messy or disorganized.(试想一下你的办公桌

67、杂乱无章。)”可知下文应说明办公桌杂乱无章的结果。G项“It can be difficult to focus or to keep track of your important projects.(集中精力或跟踪重要项目进展可能很困难)”表述了办公桌杂乱无章的结果。故选G项。【17题详解】上文“Sort through your pile.(把文件排序)”可知本段介绍文件排序的方法。C项“Begin going through the pile from the top down.(开始从最上面的文件排序到最下边的文件)”中“going through the pile”与上文一致。故选

68、C项。【18题详解】下文“Leave that container in a basement, a closet, or somewhere else.(将该容器放在地下室,壁橱或其他地方)”可知本段主要讲述如何处理不确定的东西。B项“Store objects youre unsure about.(把不确定的东西储存起来)”中“Store objects”与上文“container”形成呼应关系。故选B项。【19题详解】上文“Take each object from the first pile and place it on your desk or on a shelf.(从第一堆

69、中拿出每个物体并将其放在你的桌子或架子上。)”可知下文应讲述把东西放置在桌子上的方法。D项“Put each item back on the desk, one thing at a time.(每次拿一件物品放回桌上)”中“Put each item back on the desk”与“place it on your desk”意思一致。故选D项。【20题详解】下文“This way, it is certain that youll come into a clean and usable workplace the next day.(这样可以确定第二天你会进入一个干净且可用的工作

70、场所。)”E项“At the end of each day, look at your desk and tidy it up.(每天结束时看看办公桌并整理一下。)”可知其中“At the end of each day”与下文“the next day”形成呼应结构,符合时间顺序。故选E项。【点睛】第三部分 语言运用(共两节,满分30分) 第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。We were finishing the first lesson, just Lori and me. We had spen

71、t the _21_ taking baby steps. She had led me down the shallow wheelchair-access slope into the pool, _22_me to take a step deeper, and then another.I had been afraid of water my whole life. At age forty-four, I had no _23_ of ever enjoying any body of water. Even walking around the edge of a pool wa

72、s unsettling. I _24_my fear in order to save face, and few people _25_ I feared water.When the water reached my chest, Lori could tell I had reached my limit. I had _26_my first ever swimming lesson. I breathed a sigh of_27_and turned to walk back out the shallow end.“Lets try going this way,“ Lori

73、said. I was _28_ as I understood what she meant. She wanted me to walk along the edge of the pool to the_29_end. I had seen the blue-painted block numbers. Five and a half feet? No way!“Just _30_ it, Lori pressed. As the water depth increased, I moved more and more _31_ . As we neared the 5-foot mar

74、k, my progress was so difficult that Lori _32_ . But I inched on.I did it! I stood on the floor of the far end of the pool, _33_ with relief and excitement. Five months later, I swam the length of the pool, enjoying _34_ and applause from fellow swimmers. Sometimes the biggest deal of all is to walk

75、 into the shallow end and come out a winner at the _35_ end, no matter how long it takes to get there.21. A. hourB. dayC. monthD. year22. A. forcingB. encouragingC. observingD. protecting23. A. problemB. opinionC. memoryD. time24. A. overcameB. foughtC. hatedD. hid25. A. admittedB. doubtedC. knewD.

76、wondered26. A. got throughB. held onC. kept offD. escaped from27. A. fearB. sorrowC. worryD. relief28. A. inspiredB. shockedC. ashamedD. amused29. A. rightB. leftC. oppositeD. same30. A. tryB. makeC. takeD. get31. A. slowlyB. randomlyC. hopelesslyD. smoothly32. A. daredB. regrettedC. succeededD. hes

77、itated33. A. tremblingB. whisperingC. strugglingD. wandering34. A. shoutsB. tearsC. cheersD. laughs35. A. farB. closeC. wideD. deep【答案】21. A 22. B 23. C 24. D 25. C 26. A 27. D 28. B 29. C 30. A 31. A 32. D 33. A 34. C 35. D【解析】本文是一篇记叙文,讲述了一向怕水的作者学习游泳的经历克服了内心的恐惧,最终取得了成功。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:我们正在上第一课,只

78、有洛莉和作者。我们花了整整一个小时的时间慢慢地走着。她领着我走下轮椅通道的斜坡,来到游泳池里,鼓励我再往深走一步,然后再走一步。A. hour小时;B. day天;C. month月;D. year年。由于是在上课,所以以小时计算最为合理,故选A。【22题详解】考查动词词义辨析。句意同上。A. forcing强迫;B. encouraging鼓励;C. observing观察;D. protecting保护。上文说作者在上游泳课,再结合空后的“me to take a step deeper, and then another.”可知,她鼓励作者再往深走一步,故选B。【23题详解】考查名词词义

79、辨析。句意: 44年来,我不记得曾经享受过任何一处水域。A. problem问题;B. opinion观点;C. memory记忆;D. time时间。空前一句说作者这辈子都怕水,因此44年来,作者不记得曾经享受过任何一处水域,旨在强调作者从没有下过水,故选C。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:为了保全面子,我隐藏了自己的恐惧,几乎没有人知道我怕水。A. overcame克服;B. fought斗争;C. hated讨厌;D. hid隐藏。根据空后的“in order to save face”可知,为了保全面子,作者隐藏了自己的恐惧,故选D。【25题详解】考查动词词义辨析。句意同上。A.

80、 admitted承认;B. doubted怀疑;C. knew知道;D. wondered想知道。空前一句说为了保全面子,作者隐藏了自己的恐惧,所以几乎没有人知道作者怕水,故选C。【26题详解】考查动词短语辨析。句意:当水到达我的胸口时,洛莉可以看出我已经到了极限。我完成了我的第一节游泳课。A. got through通过、结束;B. held on坚持;C. kept off让开;D. escaped from逃脱。空前一句说当水到达作者的胸口时,洛莉看出了作者已经到了极限,所以作者上完了第一节游泳课,故选A。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:我如释重负地松了一口气,转身走出浅水的尽头

81、。A. fear恐惧;B. sorrow悲伤;C. worry担心;D. relief宽慰、减轻。向来怕水的作者终于上完了第一节课,所以作者如释重负地松了一口气,故选D。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:“我们试着往这边走吧,”洛莉说。当我明白她的意思时,作者很震惊。A. inspired受鼓舞的;B. shocked震惊的;C. ashamed羞愧的;D. amused逗乐的。空后一句说洛莉想让作者沿着游泳池的边缘穿过深水区走到另一端,所以作者很震惊,故选B。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:她想让我沿着游泳池的边缘走到另一端。我看到了蓝色标识。五英尺半?不可能!A. right

82、右面的;B. left左面的;C. opposite相反的、对面的;D. same相同的。上文“the shallow end”说作者是在浅水区上课,再结合空后的“I had seen the blue-painted block numbers. Five and a half feet?”可知,洛莉想让作者沿着游泳池的边缘穿过深水区走到泳池的另一端,故选C。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:试一下,”洛莉催促道。A. try尝试;B. make制作;C. take拿走;D. get得到。根据语境可知,洛莉鼓励作者试一下,上文中提到try,是原词复现,故选A。【31题详解】考查副词词义辨

83、析。句意:随着水深的增加,我移动得越来越慢。A. slowly慢慢地;B. randomly随便地;C. hopelessly绝望地;D. smoothly顺利地。根据常识可知,水越深,人在水下移动得就越吃力,自然就越慢,故选A。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:当我接近5英尺的标识时,我走得非常困难,洛莉犹豫了。但作者慢慢地前进。A. dared敢;B. regretted后悔;C. succeeded成功;D. hesitated犹豫。空后一句说但作者慢慢地前进,转折连词But表明洛莉犹豫了,故选D。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:我做到了!我站在游泳池尽头的地板上,松了一口气,

84、兴奋得浑身发抖。A. trembling发抖、战栗;B. whispering低语;C. struggling挣扎;D. wandering徘徊。空前一句说作者终于站在泳池另一端的地板上,因此作者由于放松和兴奋而颤抖,故选A。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:五个月后,我游完了游泳池的长度,享受着同伴们的欢呼和掌声。A. shouts大喊;B. tears眼泪;C. cheers欢呼;D. laughs大笑。此处与空后的applause并列,指“庆祝成功的欢呼和掌声”,故选C。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:有时候,最重要的事情就是从浅水区走进去,然后在深水区成为赢家,不管要花多长

85、时间才能到达那里。A. far远的;B. close近的;C. wide宽的;D. deep深的。此处与前面的“shallow end”对应,指“深水区”,故选D。第二节(共10小题;每小题L5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。You know that Grandparents Day, _36_ (take) place on the Sunday after Labor Day every year, is a holiday for celebrating your parents parents. You might send them

86、a card, or give them a call. But how did the holiday come to be?In 1956, West Virginia native Marian McQuade was trying to plan a celebration for the elderly_37_(member) of her community. She made the sad discovery that many of the senior citizens in the nursing home didnt often receive visits from

87、their families. So she set out _38_ (choose) a day to honor and appreciate grandparents.Grandparents Day became _39_ official holiday in 1978. Its not _40_(actual) just for grandparents, but its also to give grandparents an opportunity to show love _41_ their childrens children. Many families have _

88、42_ (meaning) ways of celebrating the holiday. Even if your grandparents live far away, that doesnt mean you cant celebrate with them. Danielle Kirsch_43_ (celebrate) by trying a new activity every year with her grandmother Elsie. This year, they will be painting together. Molly Arnolds grandmother

89、is no _44_(long) around, but she still found a beautiful way to honor the holiday. She created a charity in memory of her grandmother, _45_ passed away from Alzheimers disease. 【答案】36. taking 37. members 38. to choose 39. an 40. actually 41. to / for 42. meaningful 43. celebrates 44. longer 45. who【

90、解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了祖父母节的由来。【36题详解】考查非谓语动词。句意:你知道每年劳动节后的星期天是祖父母节,是一个庆祝你父母的父母的节日。分析句子结构,已有谓语动词is,空处需填非谓语动词形式,take place为固定短语,没有被动语态,需填现在分词形式。故填taking。【37题详解】考查名词。句意:1956年,西弗吉尼亚州本地人玛丽安麦奎德(Marian McQuade)试图为她所在社区的老年成员策划一场庆祝活动。elderly为形容词作定语,修饰名词,member为可数名词,此处指“老年成员”,是一个群体,需用名词复数形式。故填members。【38题详解】考查非谓语

91、动词。句意:所以她决定选择一个日子来表达对祖父母的敬意和感激。set out to do sth.为固定用法,意为“开始着手做某事”。故填to choose。【39题详解】考查冠词。句意:祖父母节于1978年成为一个法定假日。holiday为可数名词,此处表示泛指“一个法定假日”,且official发音以元音音素开头,需用不定冠词an修饰。故填an。【40题详解】考查副词。句意:这不仅仅是为了祖父母,也是为了给祖父母一个向他们孩子的孩子表达爱的机会。空处修饰整个句子,需填副词作状语。故填actually。【41题详解】考查介词。句意:这不仅仅是为了祖父母,也是为了给祖父母一个向他们孩子的孩子表

92、达爱的机会。show love to/for sb.为固定用法,意为“表达对某人的爱”。故填to/for。【42题详解】考查形容词。句意:许多家庭用有意义的方式来庆祝这个节日。空处修饰名词ways,需填形容词作定语。故填meaningful。【43题详解】考查动词时态和主谓一致。句意:Danielle Kirsch每年都和她的祖母Elsie一起尝试一项新的活动来庆祝。根据时间状语every year可知,此处是用一般现在时,主语为Danielle Kirsch,谓语动词使用第三人称单数形式。故填celebrates。【44题详解】考查固定短语。句意:莫莉阿诺德的祖母已经不在了,但她仍然找到了一

93、个美丽的方式来纪念这个节日。no longer为固定短语,意为“不再”。故填longer。【45题详解】考查定语从句。句意:她创建了一个慈善机构来纪念因阿兹海默症去世的祖母。空处引导非限制性定语从句,先行词her grandmother,指人,在定语从句中作主语,需用关系代词who引导。故填who。第四部分写作(共两节,满分40分) 第一节(满分15分)46. 假定你是在英国某中学学习的交换生李华,时值该中学六十年校庆(anniversary),主办者 Smith先生来信邀请你在庆祝仪式上表演有中国特色的文艺节目。请你写一封回信表达祝贺 并接受邀请,内容包括:1.你将表演中国民族舞;2.希望校

94、方准备好音响设备;3.音乐和服装你自己已准备好。 注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Mr. Smith,_Best wishes.Yours truly, Li Hua【答案】参考范文Dear Mr. Smith,It is my great honor to receive your invitation to give a performance at the celebration ceremony. First of all, I would like to congratulate you on your schools sixtiet

95、h anniversary. I take great pride in studying at this excellent school. At your invitation, I will perform a Chinese folk dance at the celebration ceremony to express my congratulations. In order to prepare the performance, its important for you to prepare the audio equipment to play the accompanyin

96、g music. I will prepare the dance music and costumes myself. I am delighted to be able to make a modest contribution to the promotion of Chinese culture and cultural exchanges between China and the UK.Best wishes.Yours truly,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生写一封回信给Smith先生,表达对学校六十年校庆的祝贺并接受邀请,在庆祝仪式上表演有中国特

97、色的文艺节目。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时和一般将来时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1.你将表演中国民族舞;2.希望校方准备好音响设备;3.音乐和服装你自己已准备好。第二步:列提纲 (重点词组)It is ones great honor to do sth, first of all, would like to do, congratulate sb on sth, take great pride in sth, Chinese folk dance, in order to, its i

98、mportant for sb to do sth, be delighted to do sth, be able to do sth, make a modest contribution to sth, between and第三步:连词成句1. It is my great honor to receive your invitation to give a performance at the celebration ceremony.2. First of all, I would like to congratulate you on your schools sixtieth

99、anniversary. 3. I take great pride in studying at this excellent school. 4. At your invitation, I will perform a Chinese folk dance at the celebration ceremony to express my congratulations. 5. In order to prepare the performance, its important for you to prepare the audio equipment to play the acco

100、mpanying music.6. I am delighted to be able to make a modest contribution to the promotion of Chinese culture and cultural exchanges between China and the UK.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition, As well

101、as(供参考)3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat (供参考)4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result (供参考)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,【点睛】高分句型1 It is my great honor to receive y

102、our invitation to give a performance at the celebration ceremony.运用一个“it is ones great honor to do sth某人很荣幸做某事”句型,it为形式主语,真正主语为不定式to do sth。高分句型2 In order to prepare the performance, it is important for you to prepare the audio equipment to play the accompanying music. 运用一个“it is+adj. +for sb to do

103、sth对某人来说,做某事怎么样”句型,it为形式主语,真正主语为不定式to do sth。第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Three hippopotamuses (河马)were snuggled close together. And they were frightened. A lion was sitting close by too. Everything was shaking all around them.“Oh no, here it comes!” said one of the hippos.An a

104、nimal with very large teeth soared down from the sky! It went for the lion but missed! This was not the first time the animal had made such a visit. In fact, it often came and went without warning.“We have got to get out of here,” said another hippo.“Yeah, and go where?” asked the lion. “No matter w

105、here we go, that thing follows us.”Then suddenly strange noises could be heard close by! They all feared the worst But this time, it was simply much friendlier animals that were heading their way. The hippos and lion had never seen them before. The group included several giraffes and one little red

106、fox.Like the giraffes, the little red fox felt nervous to be so close to a lion and hippos. But he was a friendly little fox and introduced himself. He soon realized, however, that his new friends were more nervous than he was. The hippos and lion were still talking about the animal with large teeth

107、 that came down from the sky. And they were surprised to hear that the giraffes and little red fox had never seen it.“Ladies and gentlemen, not to fear,” said the little red fox. “What needs to happen here is quite clear.”“And what is that?” asked the lion,“We need to stick together,” said the littl

108、e red fox.The little red fox said that by sticking together they could perhaps reason with the animal with large teeth.“A little courage goes a long way,” said the little red fox.And then everything all around started to shake.“Oh my, run for it!” said the little red fox. 注意:1.续写词数应为150左右;2 .请按如下格式在

109、答题卡的相应位置作答。The little red fox ran as fast as he could._Meanwhile, Frani dropped two coins into a claw machine (夹娃娃机)._【答案】参考范文The little red fox ran as fast as he could. He jumped on one of the giraffes back as it stood up to run. Then he climbed up its long neck to hide. The little red fox was so s

110、cared that he forgot what the hippos had told him and the giraffes: the animal with large teeth always came down from the sky.Meanwhile, Frani dropped two coins into a claw machine (夹娃娃机). She carefully moved the joystick straight ahead. Then she tapped it twice towards the left. Below were three hi

111、ppos and one lion. And sitting right behind them were several giraffes. Those would all make fine new friends for Frani, but it was the little red fox that she longed to take home. Frani moved the claw down towards the little red fox. And then, she grabbed him! As she took the little red fox out of

112、the machine, Frani gave him a big hug. Franis grandfather was next to her, smiling and then took her and the little red fox out for ice-cream.【解析】【分析】本文以童话玩具动物为线索展开,讲述了玩具动物被人用机器抓起时的遭遇及其心理变化。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“小红狐狸尽快地跑。”可知,第一段可描写小红狐狸为避免被抓所做的努力。由第二段首句内容“与此同时,Frani把两枚硬币扔进了一个夹娃娃机里”可知,第二段可描写Frani抓到了小红狐狸

113、。2.续写线索:逃跑躲藏害怕被抓带走新奇相处3.词汇激活行为类逃跑:escape/run away/stand up to run躲藏:hide oneself/go into hiding被抓:get caught /get grabbed情绪类害怕:be scared /be afraid/be frightened新奇:meet strange people/ make new friends【点睛】高分句型1The little red fox was so scared that he forgot what the hippos had told him and the giraf

114、fes: the animal with large teeth always came down from the sky.(sothat句型,结果状语从句)高分句型2Those would all make fine new friends for Frani, but it was the little red fox that she longed to take home.(由关系代词that引导的限制性定语从句)高分句型3Franis grandfather was next to her, smiling and then took her and the little red fox out for ice-cream.(现在分词作状语)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1