收藏 分享(赏)

(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt

上传人:a**** 文档编号:355102 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:34 大小:175.50KB
下载 相关 举报
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第1页
第1页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第2页
第2页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第3页
第3页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第4页
第4页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第5页
第5页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第6页
第6页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第7页
第7页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第8页
第8页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第9页
第9页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第10页
第10页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第11页
第11页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第12页
第12页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第13页
第13页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第14页
第14页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第15页
第15页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第16页
第16页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第17页
第17页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第18页
第18页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第19页
第19页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第20页
第20页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第21页
第21页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第22页
第22页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第23页
第23页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第24页
第24页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第25页
第25页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第26页
第26页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第27页
第27页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第28页
第28页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第29页
第29页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第30页
第30页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第31页
第31页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第32页
第32页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第33页
第33页 / 共34页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt_第34页
第34页 / 共34页
亲,该文档总共34页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、九 必修第二册 Unit 3The Internet(限时35分钟).阅读理解Last week,Vodafone started a test of the UKs first full 5G service,available for use by businesses in Salford.It is part of its plan to trial the technology in seven UK cities.But what can we expect from the next generation of mobile technology?One thing we wil

2、l see in the preparation for the test is lots of tricks with the new tech.Earlier this year,operators paid almost$1.4 billion for the 5G wavelengths,and to compensate for that cash,they will need to catch the eye of consumers.In September,Vodafone used its bit of the range to display the UKs first h

3、ologram(全息图)call.The Manchester City captain Steph Houghton appeared as a hologram in Newbury.It isnt all holograms,however,5G will offer faster Internet access,with Ofcom(英国通讯管理局)suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second.The wider application is

4、to support connected equipment on the“Internet of things”not just the Internet-enabled fridge that can reorder your milk for you,but the network that will enable driverless cars and delivery drones(无人机)to communicate with each other.Prof William Webb has warned that the technology could be a case of

5、 the emperors new clothes.Much of the speed increase,he claims,could have been achieved by putting more money in the 4G network,rather than a new technology.Other different voices have suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addressing current network coverage would be

6、 more beneficial to the UK as a whole.Obviously,5G will also bring a cost to consumers.It requires a handset for both 5G and 4G,and the first 5G-enabled smart phones are expected in the coming year.With the slow pace of network rollout so far,it is likely that consumers will end up upgrading to a ne

7、w 5G phone well before 5G becomes widely available in the next couple of years.1.Why does Prof William Webb say“the technology could be a case of the emperors new clothes”?A.He is in favor of the application of the new technology.B.5G will bring a cost to consumers in their daily life.C.5G helps peo

8、ple communicate better with each other.D.He prefers more money to be spent on 4G networks.【解析】选D。细节理解题。根据第四段中Prof William Webb has warned that the technology could be a case of the emperors new clothes.Much of the speed increase,he claims,could have been achieved by putting more money in the 4G netw

9、ork,rather than a new technology.可知,Prof William Webb说“这项技术可能是皇帝的新衣的一个例子”是因为他更愿意把更多的钱花在4G网络上。故选D。2.The underlined word“addressing”in the fourth paragraph has the closest meaning to _.A.making a speech toB.trying to solveC.managing to decreaseD.responding to【解析】选B。词义猜测题。根据第四段中Other different voices h

10、ave suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addressing current network coverage would be more beneficial to the UK as a whole.“其他不同的声音表示,集中精力推广更广泛的农村宽带接入,解决目前的网络覆盖问题,将对整个英国更有利。”由此推知画线词的意思是“试图解决”。故选B。3.The last paragraph indicates that _.A.itll take several years to mak

11、e 5G accessible to the public in the UKB.5G service shows huge development potential and a broad marketC.customers are eager to use 5G smart phones instead of 4G onesD.its probable that 5G network rollout is speeding up in Britain【解析】选A。推理判断题。根据最后一段With the slow pace of network rollout so far,it is

12、likely that consumers will end up upgrading to a new 5G phone well before 5G becomes widely available in the next couple of years.可知,最后一段指出,让5G在英国向公众开放还需要几年的时间。故选A。4.What do we know about the text?A.Vodafone is successful in spreading the 5G service.B.Steph Houghton appeared as a hologram by 4G.C.Th

13、e application of 5G will make life much easier.D.5G phones are available in rural areas of the UK.【解析】选C。推理判断题。根据第二段中5G will offer faster internet access,with Ofcom suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second.可知,5G的应用将使生活变得更轻松。故选C。【知识拓展】词汇积累compensa

14、te vt.&vi.补偿,抵消catch the eye of 吸引注意力available adj.可获得的,可购得的,可找到的,有空的.完形填空(2019全国卷改编)The small town of Rjukan in Norway is situated between several mountains and does not get direct sunlight from late September to mid-March 1six months out of the year.“Of course,we2it when the sun is shining,”says K

15、arin Ro,who works for the towns tourism office.“We see the sky is 3,but down in the valley its darker its like on a 4day.”But that 5when a system of high-tech 6was introduced to reflect sunlight from neighboring peaks(山峰)into the valley below.Wednesday,residents(居民)of Rjukan7their very first ray of

16、winter sunshine:A row of reflective boards on a nearby mountainside were put to 8.The mirrors are controlled by a computer that 9them to turn along with the sun throughout the 10and to close during windy weather.They reflect a concentrated beam(束)of light onto the towns central 11,creating an area o

17、f sunlight roughly 600 square meters.When the light 12,Rjukan residents gathered together.“People have been sitting there and standing there and taking pictures of each other,”Ro says.“The town square was totally 13.I think almost all the people in the town were there.”The 3,500 residents cannot all

18、 enjoy the sunshine at the same time.However,the new light feels like more than enough for the towns 14residents.“Its not very big,”she says,“but it is enough when we are 15.”【文章大意】本文为说明文,主要介绍挪威小镇利用高科技反射太阳光,解决冬季小镇山谷没有阳光的问题。1.A.onlyB.obviouslyC.nearlyD.precisely【解析】选C。逻辑推理题。根据上文“does not get direct s

19、unlight from late September to mid-March”可知,小镇在九月末到来年三月中旬没有直接的阳光,一共近(nearly)六个月。only只有;obviously明显地;precisely精确地。2.A.fearB.believeC.hearD.notice【解析】选D。逻辑推理题。根据下文“when the sun is shining”可知太阳照射时,当地人可以注意到(notice)有太阳。fear恐惧;believe相信;hear听到。3.A.emptyB.blueC.highD.wide【解析】选B。逻辑推理题。本句是Ro介绍当地没有阳光的情况,根据后文“

20、down in the valley its darker”山谷下面更黑,可知当有太阳时,当地的天是蓝的(blue)。empty空的;high高的;wide宽的。4.A.cloudyB.normalC.differentD.warm【解析】选A。逻辑推理题。根据前文“down in the valley its darker”山谷下面更黑可知,山谷里天色更暗,像是阴天(cloudy)。normal正常的;different不同的;warm温暖的。5.A.helpedB.changedC.happenedD.mattered【解析】选B。逻辑推理题。根据后文“when a system of h

21、igh-tech _was introduced to reflect sunlight from neighboring peaks into the valley below.”可知当一个高科技系统将阳光从邻近的山峰反射进入山谷时,情况发生了改变(changed)。help帮助;happen发生;matter有关系。6.A.computersB.telescopesC.mirrorsD.cameras【解 析】选 C。逻 辑 推 理 题。根 据 后 文“The mirrors are controlled by a computer”镜子是由电脑控制的,可知这个系统是用镜子(mirrors

22、)反射阳光。computer计算机;telescope望远镜;camera照相机。7.A.rememberedB.forecastedC.receivedD.imagined【解析】选C。逻辑推理题。根据后文“very first ray of winter sunshine”冬日的第一缕阳光,可知当地居民收到(received)冬天里的第一缕阳光。remember记住;forecast预测;imagine想象。8.A.repairB.riskC.restD.use【解析】选D。逻辑推理题。根据前文“A row of reflective boards on a nearby mountain

23、side were put to”可知在附近的山坡上安装的一排反射板投入使用(use)。put to use固定搭配,意为“使用,利用”。repair修理;risk冒险;rest休息。9.A.forbidsB.directsC.predictsD.follows【解析】选B。逻辑推理题。根据后文“to turn along with the sun”随着太阳转动,可知电脑指挥(directs)系统随着太阳转动。forbid禁止;predict预测;follow跟随。10.A.dayB.nightC.monthD.year【解析】选A。逻辑推理题。根据前文“turn along with the

24、 sun”随着太阳转动,和后文“to close during windy weather”在有风的天气关闭,可知系统在白天(day)天气良好的情况下运转。night夜晚;month月;year年。11.A.libraryB.hallC.squareD.street【解析】选C。词汇复现题。根据后文“The town square was.”可知应用“square(广场)”。library图书馆;hall大厅,street街道。12.A.appearedB.returnedC.fadedD.stopped【解析】选A。逻辑推理题。根据后文“Rjukan residents gathered t

25、ogether.”Rjukan居民聚集在一起,可知阳光出现(appeared)时,居民聚在有阳光的地方。return返回;fade褪色;stop停止。13.A.newB.fullC.flatD.silent【解析】选B。逻辑推理题。根据后文“I think almost all the people in the town were there.”我想镇上几乎所有的人都在那里,可知广场已满(full),全都是人。new新的;flat平的;silent沉默的。14.A.nature-lovingB.energy-savingC.weather-beatenD.sun-starved【解析】选D。

26、逻辑推理题。根据前文“the new light feels like more than enough”可知渴望冬日阳光的(sun-starved)居民很满意。nature-loving热爱自然的;energy-saving节约能源的;weather-beaten饱经风霜的。15.A.tryingB.waitingC.watchingD.sharing【解析】选D。逻辑推理题。根据前文“but it is enough”它是足够的,可知阳光照射的广场虽然不大,但当居民们分享(sharing)的时候也是足够的。.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。Many o

27、f us love July because its the month 1._ natures berries and stone fruits are in abundance.As 2._ cherries(樱桃),they are so delicious who cares?However,they are rich in vitamin C.Of the common berries,strawberries are highest 3._ vitamin C,although,because of their seeds,raspberries contain a little

28、more protein(蛋白质),iron and zinc(not that fruits have much protein).Blueberries are 4._(particular)high in antioxidants.The yellow and orange stone fruits such as peaches are high in the carotenoids 5._ we turn intowhen forinparticularlythat/whichvitamin A and which are antioxidants.When 6._(combine)

29、with berries of slices of other fruits,frozen bananas make an excellent base for thick,cooling fruit shakes and low fat“ice cream”.For this purpose,select ripe bananas for freezing as they are much 7._(sweet).Remove the skin and place them in plastic bags or containers and freeze.If you like,a squee

30、ze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them 8._(turn)brown.If you have a juicer,you can 9._(simple)feed in frozen bananas and some berries or sliced fruit.Out 10._(come)a“soft-serve”creamy dessert,to be eaten right binedsweeterturningsimplycomes1.【解析】when。定语从句中不缺主谓宾,所以选关系副词,先行词为month,所以

31、用when。2.【解析】for。固定短语“as for”至于。3.【解析】in。固定短语“be high in”富含。4.【解析】particularly。副词修饰后面的形容词high。5.【解析】that/which。定语从句中缺主语,所以选关系代词,先行词是物,所以that/which均可。6.【解析】combined。状语从句的省略。When frozen bananas are combined with berries of slices of other fruits,时间状语从句中主语与主句主语一致,则主语和be动词一起省略。7.【解析】sweeter。much 后面要用形容词的

32、比较级。8.【解析】turning。固定短语 prevent sb.(from)doing 阻止某人做某事。9.【解析】simply。副词修饰动词feed。10.【解析】comes。完全倒装,正常语序为a“soft-serve”creamy dessert comes out。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Arthur was messy.He didnt try to make messes,but he didnt try to clean up much,either.There were always small pieces of

33、 food on the table when he was done eating.His socks never made it into the hamper(洗衣篮).And he only picked up his toys when Mom threatened to throw them away.Most days,Mom followed Arthur around the house and cleaned up after him.She brushed the crumbs(碎屑)into her hand and threw them away after meal

34、s.She picked up his socks and made sure they got washed,dried and folded neatly before going back in the drawer.She often picked up his toys when he left them to do something else.One day,Mom asked Arthur to pick up his toy trains.“Not right now,”Arthur said.He was reading a comic book.The trains ha

35、d been on the living room floor since the morning.“You know what,Arthur?Im not going to ask you again.Im done cleaning today.”And with that,Mom put her feet up on the sofa and picked up a book to read.At dinner time,Arthur noticed that there was a big pile of crumbs at his place at the table.Moms sp

36、ot was nice and clean.Arthur didnt like the crumbs very much.After dinner,Arthurs feet felt cold.He went to his room and opened his drawer,but the drawer was empty.“Mom,where are my socks?”Arthur called.“There werent any socks in your hamper,so I didnt wash them.”Mom said.Arthur felt unhappy.Now his

37、 feet would be cold,unless he wanted to wear dirty socks from the floor.He decided to stay barefoot.When it was time for bed,Arthur said good night to Mom and turned to go upstairs.Arthur stepped right on his toy train in his bare feet.“Ouch!”cried Arthur.“That really hurt!”注意:续写词数应为150左右。However,Mo

38、m was still reading and said nothing._“Mom?”said Arthur.“Tomorrow can you show me how to do the laundry so I can wash my socks?”_【参考范文】However,Mom was still reading and said nothing.Arthur wasnt sure if she had heard him or not so he called for help again,but still Mom didnt come.Then Arthur realize

39、d maybe it was he that could solve his problem at that very moment.He quietly picked up the toy train and put it in the box.It only took a minute for him to put the toy away,and now he wouldnt have to worry about hurting his feet again.“Mom?”said Arthur.“Tomorrow can you show me how to do the laundr

40、y so I can wash my socks?”“Of course,”said Mom.Its nice to see you begin to learn to take care of yourself.I am always here to do everything I can to help you become a more independent boy.”Arthur felt better.He didnt want to wait until the next laundry day to have clean socks again.Maybe being neat wasnt so hard after all.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1