收藏 分享(赏)

(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt

上传人:a**** 文档编号:355098 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:42 大小:163.50KB
下载 相关 举报
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第1页
第1页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第2页
第2页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第3页
第3页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第4页
第4页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第5页
第5页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第6页
第6页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第7页
第7页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第8页
第8页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第9页
第9页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第10页
第10页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第11页
第11页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第12页
第12页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第13页
第13页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第14页
第14页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第15页
第15页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第16页
第16页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第17页
第17页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第18页
第18页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第19页
第19页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第20页
第20页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第21页
第21页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第22页
第22页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第23页
第23页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第24页
第24页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第25页
第25页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第26页
第26页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第27页
第27页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第28页
第28页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第29页
第29页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第30页
第30页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第31页
第31页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第32页
第32页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第33页
第33页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第34页
第34页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第35页
第35页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第36页
第36页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第37页
第37页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第38页
第38页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第39页
第39页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第40页
第40页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第41页
第41页 / 共42页
(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY .ppt_第42页
第42页 / 共42页
亲,该文档总共42页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、十六 必修第三册 Unit 5The Value of Money(限时35分钟).阅读理解AIt was in the Victorian Era(维多利亚时期)that the novel became the leading form of literature in English.Most writers were more concerned to meet the tastes of the middle class.The best known works of the period included the works of Charles Dickens and the B

2、ronte sisters and others.Charles Dickens came on the literary scene in the 1830s.Dickens wrote vividly about London life and the struggles of the poor.Most of his works were written in a very humorous style,which was popular with readers of all classes.The Bronte sisters were English writers of the

3、1840s and 1850s.They began to write from early childhood.In 1846 they published the first book at their own expense as poets;however,their book attracted little attention,selling only two copies.Then the sisters turned to writing novels,each producing a novel in the following year.An interest in rur

4、al(田园的)matters and the changing social and economic situation of the countryside may be seen in the novels of Thomas Hardy and a number of others.Literature for children developed as a single style.Some works became well-known,such as those of Lewis Carroll and Edward Lear.Adventure novels were writ

5、ten for adults but are now generally grouped in the list for children.Helen Beatrix Potter was an English author at the end of the Victorian Era,best known for her childrens books,which featured(以为特色)animal characters.In her thirties,Potter published the highly successful childrens book The Tale of

6、PeterRabbit in 1902.【文章大意】本文是一篇说明文。这篇文章讲的是维多利亚时期的文学。列举了具有代表性的作家及其代表作。1.What can we know about Charles Dickens from the text?A.He showed an interest in rural matters in his writing.B.He focused on changing social and economic situation of the countryside.C.He wrote about the struggles of the poor in

7、London.D.He published the highly successful childrens book.【解析】选C。细节理解题。根据第二段的句子Dickens wrote vividly about London life and the struggles of the poor.可知,狄更斯写了伦敦的生活和穷人的挣扎。故选C。2.Which best describes Bronte sisters?A.They were English writers of the 1930s.B.They paid to have their first book published.

8、C.They began their writing from the rural life.D.Their first book was successful.【解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句话The Bronte sisters were English writers of the 1840s and 1850s.可知,勃朗特姐妹是19世纪40年代和19世纪50年代的英国作家,所以选项A的描述错误;根据第三段第三句中In 1846 they published the first book at their own expense as poets.可知,勃朗特姐妹是自己出钱出

9、版了第一本书,所以选项B的描述正确;根据第三段They began to write from early childhood.可知,他们从小就开始写作。所以选项C的描述错误;根据第三段 their book attracted little attention,selling only two copies.可知,他们的书几乎没有引起注意,只卖了两本,所以选项D的描述错误。故选B。3.What does the author state in the last paragraph?A.Edward Lear was famous for writing about animals.B.Adv

10、enture novels were not written for children at first.C.Thomas Hardy was not as famous as Lewis Carroll.D.Society changed rapidly in the Victorian Era.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段Adventure novels were written for adults but are now generally grouped in the list for children.可知,冒险小说曾经是为成年人写的,但现在一般被归入儿童书单。由此可推知

11、,冒险小说起初不是为儿童写的。故选B。4.What is the text mainly about?A.Literature in the Victorian Era.B.Writing styles in the Victorian Era.C.Famous works in the Victorian Era.D.The importance of literature in the Victorian Era.【解析】选A。主旨大意题。从文章第一段的句子:It was in the Victorian Era that the novel became the leading form

12、 of literature in English.可知,正是在维多利亚时代,小说成为英语文学的主要形式。所以这篇文章讲的是维多利亚时期的文学。故选A。【知识拓展】词汇积累leading adj.最重要的;首位的taste n.品味;爱好vividly adv.生动地humorous adj.幽默的at ones own expense 自费turn to sb.向某人求助group vt.分类;归类BLiterature is an important part of a total language arts program at all grade levels because of t

13、he many benefits it offers.Literature provides pleasure to listeners and readers.It is a relaxing escape from daily problems,and it fills leisure moments.Making time for recreational reading and using high-quality literature help to develop enthusiastic readers and improve achievement.Developing a l

14、ove of literature as a recreational activity is possibly the most important outcome of a literature program.Literature builds experience.Through reading,children expand their horizons through vicarious(间接体验的)experiences.They visit new places,gain new experiences,and meet new people.They learn about

15、the past as well as the present and learn about a variety of cultures,including their own.They discover the common goals and similar emotions found in people of all times and places.NoryRyans Song by Patricia Reilly Giff,a hard survival story,is set in Ireland during the potato Blight(饥荒)of 1845,and

16、 Patricia Polaccos The Butterfly,deals with Nazis,resistance,and Jewish persecution(迫害)during World War.Literature provides a language model for those who hear and read it.Good literature exposes children to correct sentence patterns,standard story structures,and varied word usage.Children for whom

17、English is a second language can improve their English with the interesting context,and all children benefit from new vocabulary that is woven into the stories.Literature develops thinking skills.Discussions of literature bring out reasoning related to sequence;cause and effect;character motivation;

18、predictions;visualization of actions,characters,and settings;critical analysis of the story;and creative responses.Literature helps children deal with their problems.By finding out about the problems of others through books,children receive insights into dealing with their own problems,a process cal

19、led bibliotherapy.Children might identify with Gilly,living angrily in a foster home in Katherine Patersons The Great Gilly Hopkins,or with Mary Alice,a city girl forced to live with her grandma in a“hick town”in Richard Pecks A Year Down Yonder.【文章大意】本文是一篇议论文,文学是语言艺术项目中非常重要的一部分,它有很多好处。例如:文学可以带来快乐,可

20、以让我们有更多经历,还可以帮助我们解决自己的问题等。5.What is likely to be the most significant consequence of a literature program?A.The habit of reading for pleasure.B.The lessons learned from works.C.The achievements of language skills.D.The ways of thinking developed by reading.【解析】选A。细节理解题。根据第二段最后一句“Developing a love of

21、 literature as a recreational activity is possibly the most important outcome of a literature program.”可知,把文学当成娱乐活动来喜爱也许是文学项目的最重要的结果。也就是说要把文学阅读当成快乐的事情,故A项正确。6.Why are Nory Ryans Song and The Butterfly mentioned in Paragraph 3?A.To introduce two great masterpieces.B.To expand childrens horizons in li

22、terature.C.To prove literature includes a variety of cultures.D.To give examples of books that provide such experiences.【解析】选D。推理判断题。本文的中心思想是“Literature builds experience.”文学可以给我们提供经历,通过阅读我们可以拓宽视野。列举了Nory RyansSong and The Butterfly的事例就是让读者了解爱尔兰马铃薯饥荒以及二战中犹太人被迫害的历史事实。所以这两本书是举例说明书本可以给我们提供这样的经历。故D项正确。7

23、.From the last paragraph we know that literature can be_.A.educationalB.practicalC.changeableD.reliable【解析】选B。推理判断题。根据本段中前两句“Literature helps children deal with their problems.By finding out about the problems of others through books,children receive insights into dealing with their own problems,a p

24、rocess called bibliotherapy.”可知文学可以帮助儿童处理他们的问题,说明文学是很实用的。故B项正确。8.What could be the best title of the text?A.Power of BooksB.Ways of ReadingC.Source of Human ProgressD.Benefits of Literature【解析】选D。标题归纳题。根据文章第一段“Literature is an important part of a total language arts program at all grade levels becau

25、se of the many benefits it offers.”可知,文学是语言艺术项目中非常重要的一部分,因为它有很多好处。第二至六段分别介绍了文学给我们带来的5种好处。例如:文学可以带来快乐,可以让我们有更多经历,还可以帮助孩子们解决问题等。所以本文主要讲述的是文学的好处,故D项正确。【知识拓展】长难句分析Children for whom English is a second language can improve their English with the interesting context,and all children benefit from new vocab

26、ulary that is woven into the stories.分析:本句是由and连接的两个复合句。and之前的句子主干为Children can improve their English with the interesting context;句中for whom English is a second language为定语从句,修饰Children。and 之后的句子主干为all children benefit from new vocabulary,句中that is woven into the stories 为定语从句,修饰vocabulary。翻译:英语是第二

27、语言的孩子可以通过有趣的语境来提高他们的英语水平,并且所有的孩子都能从编写到故事中的新词汇受益。.阅读填句Money MattersParents should help their children understand money.1So you may start talking about money when your child shows an interest in buying things,candy or toys,for example.1.The basic function of moneyExplain the basic function of money by

28、 showing how people trade money for goods or services.It is important to show your child how money is traded for the thing he wants to have.If he wants to have a toy,give him the money and let himhand the money to the cashier(收银员)2When your child grows a bit older and understands the basic function

29、of money,you can start explaining more complex ways of using money.2.Money lessonsApproach money lessons with openness and honesty.3If you must say no to a childs request to spend money,explain,”You have enough toy trucks for now.”Or,if the request is for many different things,say.“You have to make

30、a choice between this toy and that toy.”3.4Begin at the grocery store.Pick out similar brands of a producta name brand butter and a generic(无商标产品),for example.You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money.5If he chooses the cheaper brand

31、,allow him to make another purchase with the money saved.Later,you may explain how the more expensive choice leaves less money for other purchases.A.Wise decisions.B.The value of money.C.Permit the child why he canor cannothave certain things.D.Tell your child why he can or cant have certain things.

32、E.Ask yourself what things that cost money are most important to you.F.Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store.G.The best time to teach a child anything about money is when he shows an interest.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了父母应该教孩子认识钱并正确花钱购物。1.【解析】选G。根据后一句可知,当你的孩子对买东西、糖果或玩具表现

33、出兴趣时,你可以开始谈论钱。G项“教给孩子关于钱的事情最好的时机是当他表现出兴趣时”与下文紧密衔接,G项中的“when he shows an interest”与后面的“when your child shows an interest”相呼应,符合语境。故选G项。2.【解析】选F。根据前一句“If he wants to have a toy,give him the money and let him hand the money to the cashier.”可知,如果他想要一个玩具,把钱给他,让他把钱交给收银员。F项“在你们离开玩具店后跟你的孩子说说用钱怎么买东西”与上文紧密衔接,

34、F项中的“the toy store”与前面的“a toy”“the cashier”相呼应,符合语境。故选F项。3.【解析】选D。根据后面的两个假设,即两个条件状语从句,可知此处应当是后面内容的概括,即告诉孩子为什么能或者不能买某些东西。故选D项。4.【解析】选A。空格处是该段的小标题。根据该段第三句“You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money.”可知,你可以教你的孩子如何在不同品牌的产品之间做出选择,这样你就可以省钱了

35、。A项“明智的决定”概括了最后一段的中心内容,适合作为该段的小标题。故选A项。5.【解析】选C。根据后一句“If he chooses the cheaper brand,allow him to make another purchase with the money saved.”可知,如果他选择更便宜的品牌,允许他用省下来的钱再买一个商品。C项“允许孩子为什么他能或不能拥有某些东西”与下文紧密衔接,C项中的“Permit the child”与后面的“allow him”相呼应,符合语境。故选C项。.应用文写作贵校英语话剧俱乐部即将排演英语话剧百万英镑,现面向全校同学征集活动方案的建议。

36、假如你是李华,请你根据以下信息给英语话剧俱乐部提一些建议:1.建议选拔时间和地点:2021年11月28日;学校礼堂;2.建议选拔演员标准:热爱戏剧表演,具有较好的英语口语表达能力,熟悉马克吐温的小说百万英镑注意:词数80个左右参考词汇:礼堂auditorium;标准criteria;马克吐温 Mark TwainDear Sir/Madam,Yours sincerely,Li Hua【参考范文】Dear Sir/Madam,Having known that you are collecting suggestions on the selection for the drama The M

37、illion Pound Bank Note,Im writing to offer some of my opinions,which are as follows.To begin with,it is a good choice to hold the selection at the school auditorium on November 28,2021,as teachers and students are available on Sunday.Besides,I strongly suggest that actors and actresses should meet t

38、he following criteria.Firstly,he or she should love dramatic performance.Secondly,he or she should have goodEnglish speaking skills.Whats more,he or she should have read the short story written by Mark Twain and be familiar with the whole story.Hope my suggestions will be helpful for you.Yours since

39、rely,Li Hua【知识拓展】词汇积累as follows 如下;to begin with首先;meet the following criteria 满足以下标准;dramatic performance戏剧表演;be familiar with熟悉;be helpful for对有帮助高级句式主从复合句:Having known that you are collecting suggestions on the selection for the drama The Million Pound Bank Note,Im writing to offer some of my opi

40、nions,which are as follows.【加固训练】语法填空Mark Twain,born in Florida 1._ November 30th,1835,2._(bring)up in Hannibal,Missouri,along the Mississippi River.He is best known for his 3._(novel)set in his boyhood world on the river,such as The Adventures of Tom Sawyer and The Adventures of Huckleberry Finn.He

41、 4._(love)the river so much that even his pen name was about the river.The phrase“mark twain”means that the water is two fathoms(英寻)in 5._(deep).The play in this unit is adapted(改编)from The Million PoundBank Note 6._(write)by Mark Twain.It was the summer of 1903,7._two wealthy brothers made a bet.On

42、e of them doubted 8._ a man could survive a month in London with a million pound bank note.At this moment,they saw a penniless man 9._(wander)on the pavement.It was Henry,10._ American businessman,who was lost in London.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍马克吐温并对其代表作百万英镑进行简单介绍。1.【解析】on。考查介词。句意:马克吐温,生于1835年11月30日佛罗里

43、达州,在密苏里州的汉尼拔长大。后接具体日期,需用介词on。故填on。2.【解析】was brought。考查一般过去时的被动语态。句意:马克吐温,生于1835年11月30日佛罗里达州,在密苏里州的汉尼拔长大。分析句子可知,bring在句中作谓语,与其主语为动宾关系,故用被动语态,陈述过去事情。故填was brought。3.【解析】novels。考查名词。句意:他以他的小说出名,这些小说以密西西比河为背景。分析句子可知,his后接名词,novel为可数名词。故填novels。4.【解析】loved。考查时态。句意:他是如此喜欢河流,以至于笔名都是与河流相关。根据后文even his pen n

44、ame was about the river.可知用一般过去时。故填loved。5.【解析】depth。考查名词。句意:短语mark twain意思是河流深两英寻。fathom为单位,因而为深度,故用名词。故填depth。6.【解析】written。考查非谓语动词。句意:本单元的戏剧改编自他写的百万英镑。分析句子可知,write在句中作后置定语修饰The Million Pound BankNote,与其逻辑主语为动宾关系,故用过去分词written。7.【解析】when。考查定语从句。句意:这个故事发生在1903年的夏天,两个有钱的兄弟打了一个赌。分析句子可知,本句为主从复合句,two w

45、ealthy brothers made a bet为定语从句修饰先行词the summer of 1903,从句中缺少时间状语,故用关系副词when。8.【解析】whether/if。考查名词性从句。句意:其中一个人怀疑用百万英镑一个人能否在伦敦活一个月。分析句子可知,a man could survive a month in London with a million pound bank note为doubt的宾语,而从句成分完整,但是意思缺少“是否”,故用连接词whether/if。9.【解析】wandering。考查非谓语动词。句意:这时,他们看见一个穷困潦倒的人在人行道上漫游。本句为see的短语see sb.doing sth.看见某人正在做某事。故用现在分词wandering。10.【解析】an。考查冠词。句意:这个人是亨利,一个美国商人,迷失在伦敦。分析句子可知,American businessman为同位语,解释说明Henry,由于发音以元音音素开头,故用不定冠词an。故填an。【词汇积累】1.boyhood n.少年时期(-hood 后缀,表名词,时期,性质等 childhood n.童年manhood n.成年 bachelorhood n.独身生活 likelihood n.可能性)2.pavement n.人行道

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1