1、单元素养检测卷(三)Unit 2时间:120分钟 满分:150分第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。()1What will the man probably do tonight?ADo his printing.BWrite his report.CFinish his work.C()2Who liked the film?AJim.BTom.CJane.()3When did the movie end la
2、st night?AAt 10:30 pm.BAt 10:40 pm.CAt 11:00 pm.()4What is the woman not satisfied with about the blue dress?AThe size.BThe price.CThe color.BBC()5What did the man do yesterday?AHe went to see a doctor.BHe went to play football.CHe went to a park.B听力材料第一节Text 1W:Id really appreciate it if you could
3、help me print out my report tonight.M:I wish I could,but I have to work.(1)Text 2W:What did you think of the film,Jim?M:Well,Jane,there was too much fighting in the film for me,but Tom liked it a lot.(2)Text 3M:Lisa didnt get home until 11 oclock last night.Where was she last night?W:She went to a m
4、ovie.It began at 9 oclock and lasted for an hour and forty minutes.(3)M:No wonder she came back so late.Text 4W:I need something for work.M:What about that blue dress?W:I dont like blue.(4)M:How about the light green one over there?Its 30 percent off.Text 5W:What a beautiful day today!How about goin
5、g for a walk in the park?M:I really want to go out,but I cant.W:Are you busy with anything now?M:No,but I got injured when I was playing football yesterday.(5)My right foot still hurts when I walk.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;
6、听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。()6How long is the two speakers trip?ATwo days.BFive days.CSeven days.C()7Which place will the two speakers visit tomorrow?AA museum.BA church.CA tower.B听力材料第二节听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:OK,so what are we going to see today?Weve only got two days left for our
7、 trip.(6)M:Yeah,weve already been here for five days(6)and we still havent been up the Eiffel Tower!First,Id like to visit the Arc de Triomphe today.W:Yeah,me too.And then we can see the art museum,theLouvre.M:Sure,but that wont leave much time for Montmartre.We can see the famous church,the Sacre C
8、oeur there.W:OK,but I dont think well have time for that today.Lets do that tomorrow.(7)Weve got time to climb up the Eiffel Tower,though.Why dont we go there after the Louvre?M:Sure,OK.听第7段材料,回答第8、9题。()8Which sport does the man like best?ACycling.BFootball.CSwimming.()9When does the man usually pla
9、y table tennis?AIn winter.BIn spring.CIn summer.BA听力材料听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W:Whats your favorite sport?M:Its difficult to sayI like many sports but I think I like football best,(8)because I like to play in a team.How about you?W:I dont like football.Its a boys game.I think I really enjoyrunning.I fi
10、nd it very quiet and relaxing.Do you like running?M:No,I seldom run.I prefer cycling to running.I enjoy seeing the countryside.W:Ive heard that you are also good at swimming.M:Ah,yes.Swimming is my second favorite activity.Its a great chance to have fun with my friends,especially in summer.In winter
11、,though,I usually play table tennis.(9)Its good exercise when its cold outside.听第8段材料,回答第10至12题。()10How old was Dennis Hutton when he died?A36 years old.B56 years old.C84 years old.()11What did Dennis Hutton do when he was 15?AHe entered the University of London.BHe graduated from university.CHe wen
12、t to America.CA()12Why did Dennis Hutton go to New York?ATo study.BTo travel.CTo teach.C听力材料听第8段材料,回答第10至12题。Text 8M:Hello.Is that the library?W:Yes.Can I help you?M:I hope so.I rang earlier and asked for some information about Dennis Hutton,the scientist.You asked me to ring back.W:Oh,yes.Ive found
13、 something for you.M:Good.Ive got a pencil and paper.Go ahead.W:Okay.Dennis Hutton,born in Darlington,1836,and died in New York,1920.(10)M:Yes,got that.W:An inventor and physicist,the son of a farm worker.He was accepted by the University of London at the age of 15.(11)M:Yes.W:He graduated at 17 wit
14、h a firstclass degree in physics andmathematics.All right?M:Yes,all right.When did he go to America?W:Let me see.In 1920,he went to teach in New York and died there suddenly after only three weeks.(12)M:Okay,got all that.Thanks very much for your help.听第9段材料,回答第13至16题。()13When did the womans sister
15、arrive in the city?AOn Friday.BOn Thursday.COn Wednesday.()14How will the woman and her sister go to the caf?ABy bus.BBy bike.COn foot.CB()15What will the woman probably buy?AA pair of shoes.BA pair of sunglasses.CA handbag.()16What will the woman do on Sunday?ADo some shopping.BGo to the movies.CTa
16、ke the dog for a walk.AB听力材料听第9段材料,回答第13至16题。Text 9M:Hi,Jannie.Are you excited about the weekend?I remember you said you had something special to go on?W:I sure do,Rob.I have something fun planned with mysister.She arrived in the city by bus the day before yesterday.(13)M:I didnt know you had a sist
17、er.What are you and your sister going to do?W:Well,since she leaves for college next Monday,this is her last free weekend.Im going to show her around the city.So tomorrow morning,we are going to bike down to my favoritecaf and have breakfast.(13)(14)M:Oh,the one you like down on First Street?I went
18、there yesterday and had really good coffee.W:Thats the one.Then we will take my dog for a walk in the park for a while.After that,she wants to do some shopping downtown.M:Oh,yeah?I heard that theyre having a huge sale on shoes,sunglasses and handbags.You really wanted a new pair of sports shoes,didt
19、 you?(15)W:Oh,yes!Thats great!(15)Then on Sunday,we are planning to go to the movies.(16)M:Cool!Have a great weekend.听第10段材料,回答第17至20题。()17How many people went hiking with the speaker?ASix.BSeven.CEight.()18When did the huge rainstorm happen?AOn the second night.BOn the fifth night.COn the last nigh
20、t.BA()19What was the weather like on the third day?ARainy.BCloudy.CSunny.()20What do we know about the speaker?AHe was persuaded to go on the trip.BHe walked 100 miles in one week.CHe was disappointed with the trip.CA听力材料听第10段材料,回答第17至20题。Text 10OK,so my friends,they convinced me to go on this hikin
21、g trip through the mountains.(20)Eight of us,(17)we were going to go for aweek hiking through the mountains,backpacking and carrying all the equipment with us,so that we could camp out and cook over a fire and everything.We ended up camping out every single night.Two of the nights were really nice.T
22、he sky was so clear that you could see all the stars.It was warm,and it was beautiful.But on the second night,it had a huge rainstorm.(18)It scared us to death.You know,we were out there in the middle of nowhere,and we were wet and scared,but it was OK,because the next day was warm,sunny,(19)and all
23、 of our stuff got to dry out.So it worked out OK.Wecovered about 200 miles in one week.We were really moved.第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOne day in March,seven years ago,during happy hours at a bar in my hometown of Fayetteville,Arkansas,I made a surprise announcement to
24、 my friends:I was going to shut down my law practice and attempt to travel around the globe in a year.Whats more,I would do it without taking any flights or making a singleadvance reservation of any kind.My announcement drew mixed reactions from my friends.Some offered support and encouragement,whil
25、e others were more doubtful.Once I had said the words,there was no turning back.It took months to shut down my practice and get things in order.Once I set off on my adventure in December 2008,I found travellingwithout using planes was not easy.Trying to circle the globe in 16 months(it took me a bit
26、 longer than the initial 12 months planned)made it even harder.Even so,travelling overland was the most amazing way to truly understand the immensity(浩瀚无际)of our wonderful planet.I took three consecutive(连续的)overnight buses to travel 3,000 km through Argentina,from Ushuaia to the capital Buenos Aire
27、s.I would look out of the windows for hours continuously at the completely unspoiled plains,as if humans had never touched it.It took seven consecutive days and nights on trains to get from Moscow to Beijing,each day spent staring out of the windows for hours as the Siberian plains swept by.Sometime
28、s,I wouldnt see a village or a human being for 10 hours.Later in my journey,it took 22 days on a cargo freighter(货船)to get from New Zealand through the Panama Canal and back to Philadelphia,to finish my roundtheworld adventure.It turned out that travelling with no reservations was far less difficult
29、 than I had imagined.Pulling into a city on a bus with a backpack,looking in a guidebook for a few suggestions of accommodations,and then finding an empty room was never much of a problem anywhere.It also kept me flexible and open about all my travel plans,which is advice I give everyone who askspla
30、n far less than you think you should.()21The author most probably returned to the United States in _ A.June 2009 B.December 2009 C.February 2010 D.April 2010()22What does the underlined word“unspoiled”mean in Paragraph 3?A.Unimportant.B.Undamaged.C.Invaluable.D.Priceless.DB()23What does the author t
31、hink of his roundtheworld tour?A.Challenging but pleasant.B.Dangerous but wonderful.C.Boring and disappointing.D.Costly and painful.A答案及解析:【语篇解读】这是一篇记叙文。文章主要讲了作者在没有任何计划的前提下进行了环球旅行,结果证明毫无准备的旅行比想象的要容易得多。21D 细节理解题。根据第二段中的“Once I set off on my adventure in December 2008,I found travelling without using
32、planes was not easy.Trying to circle the globe in 16 months(it took me a bit longer than the initial 12 months planned)made it even harder.可知,作者在2008年12月开始环球之旅,用16个月绕地球一圈(比他最初计划的12个月花的时间要长一点),由此可知,作者很可能是2010年4月回到了美国。故选D项。22B 词义猜测题。根据画线词后“as if humans had never touched it”可知,人类似乎从来没有碰过这些平原,所以 “unspoi
33、led”意为“未遭破坏的”,故选B项。23A 推理判断题。根据第二段中的“I found travelling without using planes was not easy.”可知,作者在2008年12月开始他的环球之旅时,他发现不坐飞机旅行并不容易;结合最后一段的“It turned out that travelling with no reservations was far less difficult than I had imagined.”可知,没有计划的旅行远没有想象中那么困难。所以作者的旅行有一定的挑战性,但总体上是愉快的。故选A项。BWhere should an a
34、dventurous tourist go?After youve done sightseeing in London,shopping in New York,enjoyed the local food in Paris,and danced to your hearts content at the Brazilian carnival(狂 欢 节),where else can you go?What attractive tourist destination awaits you?Well,Antarctica sounds like the holiday of a lifet
35、ime!Its considered the last great wilderness on Earth.Just a few scientists in research stations share the icy landscape with penguins and other animals which can struggle with the low temperatures.Tourism began in Antarctica in the 1950s and its still a small part.About 37,000 tourists are expected
36、 there this season,but many wont even leave the boat.The BBCs Juliet Rix visited the frozen continent and asked herself if she should be there at all,causing potential problems to such a sensitive environment.Her tour guide admitted that all visitors leave a footprint and that they all go to the sam
37、e places,the accessible(可进入的)coastline,which is also where the penguins and seals go to breed(繁殖).But some people believe that if carefully controlled,tourism can be good for Antarctica.It has no native population and it needs advocates(拥护者).Visitors to the icy continent might be ready to support an
38、d even to fund its preservation.And theyre likely to take part in the discussion about global warming,which has led to the melting of glaciers.According to Rix,guidelines are followed when youre about to set foot in Antarctica and tourists have to disinfect(消毒)their boots to make sure no alien(外来的)s
39、pecies are introduced.And once on land,theres no eating or smoking.Rocks,bone fragmentsnothing should be taken as a souvenir and nothing should be left behind.Tourists fortunate enough to visit the Antarctic must be aware that this is not their home and keep their fingers crossed that future generat
40、ions will also be able to enjoy such breathtaking views.()24Why can tourism be good for Antarctica?ABecause people can bring some animals into it.BBecause people may take an interest in the protection of it.CBecause people can give advice to the native population.DBecause people will go to the coast
41、line to play with the seals.B()25What are the guidelines when you go on the shore?AYou can leave rubbish on the shore.BYou can smoke and eat on the shore.CYou can take something as souvenirs.DYou can help to protect the environment.()26What is the authors attitude towards the tourists going to Antar
42、ctica?APositive.BAmbiguous.CSubjective.DNegative.DA答案及解析:【语篇解读】文章介绍了去南极洲旅游的情况和对游客的要求。24B 推理判断题。根据第五段中的“Visitors to the icy continent might be ready to support and even to fund its preservation.And theyre likely to take part in the discussion about global warming,which has led to the melting of glaci
43、ers”可知,前往南极洲的游客将可能会支持甚至出资保护它,他们可能会参加导致冰川融化的有关全球温室效应的讨论。因此将有可能有兴趣参加南极洲的保护。故选B。答案及解析:【语篇解读】文章介绍了去南极洲旅游的情况和对游客的要求。24B 推理判断题。根据第五段中的“Visitors to the icy continent might be ready to support and even to fund its preservation.And theyre likely to take part in the discussion about global warming,which has l
44、ed to the melting of glaciers”可知,前往南极洲的游客将可能会支持甚至出资保护它,他们可能会参加导致冰川融化的有关全球温室效应的讨论。因此将有可能有兴趣参加南极洲的保护。故选B。25D 推理判断题。根据第六、七两段中的“tourists have to disinfect(消毒)their boots to make sure no alien species are introduced.”及“And once on land,theres no eating or smoking.Rocks,bone fragmentsnothing should be tak
45、en as a souvenir and nothing should be left behind”可知,游客一踏入南极洲,鞋子要消毒,不准吃东西和吸烟,不能拿走石块、骨片或其他东西作为纪念品也不能留下任何东西等。这些措施都是为了保护南极洲的特有环境。故选D。26 A态 度 观 点 题。纵 观 全 文 及 其 中 的 关 键 信 息“attractive tourist destinationthe holiday of a lifetime”以及最后一段提出的保护南极洲是为后代可以欣赏到这一令人惊叹的景观可知,作者对前往南极洲旅游持有积极的态度。故选 A。COne of the most
46、traditional British holidays is the seaside holiday.Typically,families travel to British seaside towns.In the late 1970s,air travel became affordable for the average family,and more and more British people started travelling abroad for their summer holidays.After all,the British weather isnt very go
47、od,even in summer.In the 1980s and 1990s,British young people became wealthier.They started to go abroad in groups.Once at their destination they socialised with other young people and had one long party.British holidaying habits have begun to change,however.The UK now has a warmer climate than befo
48、re,so people dont always feel they need to go overseas.Also,the world seems a less certain place as interconnected economies rise and fall,which means that the cost of foreign holidays is less predictable than before.The domestic(国内的)tourism industry when people go on holiday in their own country is
49、 healthier than it has been in decades.UK newspapers have even invented a new word:a“staycation”In some ways,therefore,the UK has come full circle.There is now an increased appreciation among Britons for the diversity(多样化)of the UK.It is not just the geography,which ranges from the flat fens(沼泽)of E
50、ast Anglia to the valleys of Wales to the mountains of Scotland,which is diverse.And it is not just the diversity of climatebased activities on offer,which range from surfing in the warm southwest of England,to hillwalking and skiing in the north,it is also the diversity of the cultures in the UK th
51、at is beginning to be of interest to domestic tourists.People forget sometimes that there are different accents,languages,traditions,cuisines and peoples across all the parts of the UK.()27Why do more British people take their holidays in their own country?A.The Internet makes them closer.B.They are
52、 wealthier and more sociable.C.The global climate is getting much warmer.D.The expense for foreign holidays is unsteady.D()28What does the underlined word“staycation”in Paragraph 4 refer to?A.A vacation spent at home.B.A healthier style of living.C.A new way to spend holidays.D.A fashionable tourism
53、 industry.A()29Which is the best heading(标题)that matches Paragraph 5?A.Flights of fancy B.Sun,sea and sand C.The length and width D.Footloose and fancyfreeC()30Whats the purpose of the author in writing the passage?A.To prove the UK has diverse scenery.B.To show the UK starts to discover itself.C.To
54、 tell the development of the UK.D.To explain why the British spend holidays inland.B答案及解析:【语篇解读】英国最传统的节日之一是海滨度假。以前英国人选择出国游,但近些年来,受全球经济影响,更多的英国人选择国内游。27D 细节理解题。根据第四段中Also,the world seems a less certain place as interconnected economies rise and fall,which means that the cost of foreign holidays is le
55、ss predictable than before.可知,随着相互关联经济体的起伏,世界似乎是一个不那么确定的地方,这就意味着国外度假的费用比以前更不可预测。由此可以看出,更多的英国人在自己国家度假,是因为国外度假的费用不稳定。故选D。28A 词义猜测题。根据画线词前面的The domestic(国内的)tourism industry when people go on holiday in their own country is healthier than it has been in decades.可知,国内旅游业,即人们在自己的国家度假,比过去几十年更健康。由此可以猜出,英国报
56、纸发明的一个新词staycation的意思是“在国内度假”。故选A。29C 主旨大意题。根据第五段There is now an increased appreciation among Britons for the diversity(多样化)of the UK.It is not just the geography,which ranges from the flat fens(沼泽)of East Anglia to the valleys of Wales to the mountains of Scotland,which is diverse.And it is not jus
57、t the diversity of climatebased activities on offer,which range from surfing in the warm southwest of England,tohillwalking and skiing in the north,it is also the diversity of the cultures in the UK that is beginning to be of interest to domestic tourists.可知,现在,英国人越来越欣赏英国的多样性。多样性不仅仅是地理上的,从东安格利亚的平原沼泽
58、,到威尔士的山谷,再到苏格兰的群山,这些都是多样的;多样性也不仅仅是基于气候的各种活动,英格兰温暖的西南部冲浪,北部的爬山滑雪;还有国内游客开始感兴趣的文化的多样性。由此可以看出,描述的多样性包含了地理上的和文化上的。结合选项,本段最合适的标题是 “长度和宽度”。故选C。30B 推理判断题。根据最后一段中There is now an increased appreciation among Britons for the diversity(多样化)of the UK.可知,现在,英国人越来越欣赏英国的多样化。结合前面提到,更多的英国人选择在国内旅游,说明英国开始发现自己了。由此可以推断出,
59、作者写本文的目的是指出英国开始发掘自己了。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The Chinese highspeed rails have a quality all on its own,because its so large.There are more than twice as many highspeed trains in China as the rest of the world combined(联合的).The Chinese Spring Festival is just
60、 a mad house about 3 billion trips take place within a 2week window.31_ Or it equals that every European taking 5 trips during Christmas.All the train tickets are gone within like 10 seconds after they become available.E32_ And there is no sign that any other country could surpass(超越)Chinas position
61、 in the near future.I had my first opportunity to ride the highspeed trains last week when I had a business meeting in Zhengzhou.As I grew up with a disdain for public transportation,I was afraid of the experience.33_ The train was amazing.I had travelled on an Amtrak train before in the US,and hate
62、d how slow it was and how many stops there were.34_ First,when I say they are highGFCspeed,I mean they are highspeed.The trains are clean and the seats are huge.There are many power outlets.35_ If there were no windows,I wouldnt be able to tell when we stopped or when we were travelling at 300 km/hi
63、t is that smooth.Im travelling again this week by train and Im excited.The highspeed trains are incredible.AYou feel amazed at the Chinese technology.BYou cant even feel how fast the train is moving.CChinese highspeed trains are on a different level.BDFirstly,people in China like to take Chinese hig
64、hspeed trains.EIt would be equal to every American taking 10 trips during Christmas.FI wished to fly,but was told that it would be much better if I took the train.GChinas technology on building the railway is leading the rest of the world.答案及解析:【语篇解读】本文主要讲述作者通过自己乘坐中国高铁的经历来赞叹中国的高铁。31E 下文提到这或者相当于每个欧洲人
65、在圣诞节旅行五次。由关键词Or可知空处表达的也是有关客流量的情况。故E项 (这相当于每个美国人在圣诞期间旅行十次)符合此处的语境。32G 由下文可知,在近期内没有国家可以超过中国。且由连词and可知空处与后文是顺承关系,分析选项,G项(中国在建设铁路的技术上领跑世界)与下文的内容一致。故选G。33F 由上文可知,作者由于带着对公共交通的偏见而长大,所以对此次经历带着恐惧。由此可推断下文表达的应是“希望使用其他的交通工具”。F项“我希望能够搭乘飞机,但却被告知搭乘高铁会更好一点儿”承接上文,符合语境。34C 由上文可知,作者曾经搭乘过美国的Amtrak 火车,但是它的速度很慢而且经常停,非常讨厌
66、;下文说中国高铁的速度、环境、设施等。分析选项可知,C项“跟中国的高铁不是在一个水准上”承接上文,把中国的高铁水平与美国的相比较。35B 由下文的描述可知,如果不是有窗户,作者都不知道什么时候停了或者什么时候以300 千米/小时的速度行驶,这说明火车行驶得非常平稳。故空处表达的也应与稳定有关。故B项符合语境。第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I run a hotel in London.My knowledge on the volcano(火山)is from my sons scienc
67、e textbook,which says,“Volcanic ash is formed during explosive volcanic eruptions when dissolved gases escape _ into the atmosphere.”During the days with the terrible ash cloud which spread Europe from Iceland in May,2010,I was _ to a London radio station called LBC.People3637called in _ their stori
68、es of trouble.Some had missed _ for holidays,and some couldnt get home following the volcanic eruption.The story that most _ me was a call from Peter,who had just gotten _ the previous weekend to Maz.They had planned to _ their honeymoon to the Dominican Republic but could not _ the ash cloud.When J
69、ames OBrien,the radio presenter,asked if he was unhappy,Peter said,“Not at all.Ive married the _ girl in the world whom I love,sono Im not _ at all.”Both the presenter and I were so impressed by the beautiful _383940414243444546A little later,after receiving many cancellations(取消预订),an idea _ to me
70、and I called LBC.I spoke to the producer of the show and asked if she could keep _ with Peter to offer him and his wife a room for the weekend at my hotel _.She later _ to say Peter and Maz were delighted and would love to take up the _.The producer asked if I would like to _ offer it to them on the
71、 radio show,but I said no as I didnt want it _ to the public.So,two days later,Peter and Maz arrived at the hotel and _.I was so pleased to have made a bad situation better for a young couple.Nobody could ever imagine how _ I was of myself.474849505152535455()36Aviolently Bslightly Cslowly Durgently
72、()37Arelating Blistening Cconnecting Dgoing()38Atelling Bpromising Cinventing Dpersuading()39Abuses Btaxis Ctrains Dflights()40Aamused Bstruck Csatisfied DdisappointedABADB()41Amarried Baway Chome Dabroad()42Aget around Bpick up Cleave for Dturn to()43Ainstead of Bexcept for Cin terms of Dbecause of
73、()44Agreatest Bloveliest Cpoorest Dhealthiest()45Aupset Bregrettable Cfrightened DembarrassedACDBA()46Aquestion Bsolution Canswer Dattitude()47Astruck Bhappened Coccurred Dappeared()48Ain need Bin danger Cin trouble Din touch()49Afor free Bfor sale Cfor charge Dfor recreation()50Amade effort Bcalled
74、 back Cheld back Dfound outCCDAB()51Aoffer Bmoney Creward Dspace()52Aregularly Bshortly Cfrequently Dformally()53Aprovided Bknown Cseparated Dlimited()54Achecked in Bgot around Cmoved in Dsettled down()55Aglad Bhappy Ccontent DproudAABAD答案及解析:【语篇解读】这是一篇记叙文。作者在伦敦开了一家宾馆。由于突发火山,很多顾客取消了住房订单。作者在广播上了解到Pet
75、er夫妇由于火山云的原因不能去度蜜月,就免费为他们提供了一间房,使他们糟糕的情况变好一些。作者为自己感到骄傲。36A 我对火山的了解来自儿子的科学教科书,书上说火山灰是在火山爆发时当溶解的气体猛烈地进入大气层时形成的。由常识可知火山爆发时气体猛烈地(violently)进入大气层,故选A。37B2010年五月,可怕的火山云从冰岛蔓延到欧洲的那几天,我一直在听伦敦广播电视电台LBC。此处是听(listen to)广播,故选B。38A 人们打进电话来讲述他们的麻烦故事。tell stories讲故事,为固定用法,故选A。39D 一些人错过了度假的航班,一些人在火山爆发后不能回家。因为火山云的影响,
76、所以航班(flight)被取消,故选D。40B 最打动我的故事是Peter讲述的,他上周末和Maz刚结婚。此处说的是最打动(struck)“我”的是Peter的故事,故选 B。41A 最打动我的故事是Peter讲述的,他上周末和Maz刚结婚。由下一句话中的“honeymoon”(蜜月)以及下文中的Ive married the可知此处是Peter结婚(get married),故选A。42C 他们打算动身去多米尼加共和国度蜜月,但是因为火山云没有去成。此处是动身去(leave for)某个地方,其他选项不符合语境,故选C。43D 他们打算动身去多米尼加共和国度蜜月,但是因为火山云没有去成。没有
77、去度蜜月是因为(because of)火山云,故选D。44Bgreat伟大的;lovely可爱的;poor贫穷的;healthy健康的。由语境可知,他说他娶了世界上最可爱的人,所以不会不开心。lovely girl可爱的女孩,故选B。45A 我一点不会不开心。此处Peter的蜜月计划被打乱,但是他没有感到心烦意乱(upset),其他选项不符合语境,故选A。46C 主持人和我都对这个漂亮的回答印象深刻。由前文可知主持人问了Peter一个问题,此处是Peter做出了回答 (answer),故选C。47Cstrike打,击,罢工;happen发生;occur发生;appear出现。an idea o
78、ccurs to sb某人突然想到一个主意,为固定用法,故选C。48D 我和节目制作人说能不能联系Peter,周末我免费提供给Peter和他的妻子一间房。keep in touch with,与保持联系。其他选项不能与keep构成固定搭配,故选D。49A 我和节目制作人说能不能联系Peter,周末我免费提供给Peter和他的妻子一间房。此处是免费(for free)为Peter和他的妻子提供房间,故选A。50B 她后来打回电话说Peter和Maz很高兴,很想要接受这个提议。此处指的是制片人又打回来电话(call back)说明情况,故选B。51A 她后来打回电话说Peter和Maz很高兴,想要
79、接受这个提议。此处Peter夫妇很高兴接受作者的提议(offer),故选A。52A 制片人问我是否愿意在广播节目中定期给他们提供这个房间,但我拒绝了,因为我不想让公众知道。此处指的是定期(regularly)给节目提供这个房间,其他选项不符合语境,故选A。53Bprovide提供;know知道;separate分开;limit限制。此处指的是作者不想让大家知道(know)这件事。故选B。54Acheck in登记入住;get around到处走走;move in搬进;settle down定居。此处指的是登记入住(check in)宾馆,其他选项不符合语境,故选A。55Dglad高兴的;hap
80、py开心的;content满意的;proud骄傲的。be proud of为固定用法,意为“为感到骄傲”,此处指作者为自己感到骄傲,故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。A trip to China with the kids could be a test to your nerves,but also 56_ wonderful experience.This is an ancient civilisation which is growing 57_ great speed into the 2
81、1st century,meanwhile holding onto the old traditions and ways of life.aatAs you travel from area to area,a sea of contrasts is 58_ makes it so fascinating.You can find an old fisherman on his bamboo boat 59_(answer)his mobile phone,with modernity and old traditions existing side by side.The only co
82、nstant thing in China is“change”At first it might seem challenging.But you will find the people helpful,60_(especial)if you are travellingwith children.Chinese love children,the more,the 61_(happy).whatansweringespeciallyhappierBut as far as children 62_(be)concerned,this isnt a lighthearted(轻松愉快的)t
83、rip to Disney World.What if they get sick?Will the kids like the food?Is 63_(pollute)really that bad?Will they be 64_(bore)?Just relax.You can depend on it that youll end up with plenty of priceless 65_(memory)of the country.arepollutionboredmemories答案及解析:【语篇解读】文章讲述带孩子去中国旅行是一件非常棒的事情。56a 考查冠词。experie
84、nce作“经历”讲时,是可数名词。这里指“一次奇妙的经历”,且wonderful的发音以辅音音素开头,要用不定冠词a。57at 考查介词。atspeed意为“以的速度”,为固定搭配。58what 考查名词性从句。本空引导表语从句且在从句中作主语,表示“的事情”,应填what。59answering 考查非谓语动词。an old fisherman与answer之间是主动关系,find sb.doing sth.“发现某人正在做某事”。60especially 考查词性转换。此处为副词作状语修饰句子。61happier 考查形容词的比较级。“the比较级,the比较级”表示“越越”。62are
85、考查时态和主谓一致。as far as sb.be concerned是固定用法,意为“就某人而言,在某人看来”,这里指“就孩子而言”,children为复数,且全文的主体时态为一般现在时,故此处用一般现在时,故填are。63pollution 考查词性转换。作句子主语,用名词。64bored 考查词性转换。此处表示“孩子们会感到厌烦吗”,形容人的感受用bored。65memories 考查名词单复数。plenty of表示“许多,大量”,修饰可数名词复数或不可数名词。而memory作“记忆,回忆”讲时,是可数名词,所以用复数形式。第一节 应用文写作(满分15分)假定你是李华,春节期间,你的英
86、国朋友John 将来中国旅游。请给他写信,邀请他到你家乡旅游。内容如下:1发出邀请;2活动安排(参观村庄、品尝美食);3注意事项。注意:1词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。_One possible version:Dear John,I am happy to know that you will pay a visit to China during the Spring Festival.I sincerely invite you to visit my hometown.My hometown is a beautiful place with a long histo
87、ry.So I will show you around it,where you can enjoy pleasant scenery and experience our culture and traditions.After that,we can go to the center of town,in which there are kinds of tasty foods and interesting things._ _ _Since it is very cold here in winter,youd better bring some warm clothes.Besid
88、es,you should bring some medicine in case of allergy.I am looking forward to your coming.Yours,Li Hua第二节 读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。My cousins children were all married and settled abroad.She and my brotherinlaw were very fond of going on short holidays to new places.Once,they decided
89、to take a threeday trip to a nearby small town which was famous for its historical sites.They decided to take a road trip in their own car.They started on their journey early in the morning and by late evening,they had entered the town and checked in at a hotel.The next morning,after breakfast,they
90、took a road map of the town and its suburbs and started on their new discoverySince there were many places to see,it took them the whole day to finish their sightseeing.They reached a suburb which had shops selling handmade items.My sister was most interested in shopping.Her husband warned her to fi
91、nish before it started getting dark.They were so lost in their shopping that they forgot about the time and started back only as the shops began to close.They took the same route back to their hotel but somehow got lost on the way and realised that they were going around in a circle.They stopped the
92、 car to consult their map and then started again.After some time,they realised it was no use trying and finding their way back.They decided to ask someone for help but no one was out at that late hour.They waited at a street corner for some time,and then decided to try again.My brotherinlaw started
93、the car but it couldnt move.He got out of the car and checked but could not find any fault.He sat back hopelessly,feeling worried about their predicament(困境).My sister was calm saying she was sure that they would get help.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你
94、所使用的关键词语。_Paragraph 1:They sat quietly,my sister praying calmly and her husband getting anxious._They waited and waited.It seemed hopeless because no help came.They were feeling desperate when a man walking toward them.After knowing what had happened,the man said he was a car mechanic who had closed
95、 his garage late and was returning home.He offered to check the car.Soon he found the problem.The car was repaired and he was ready to go.My sister and her husband felt grateful and thanked him.One possible version:Paragraph 2:When my sister offered some monetary reward,the man refused._He said,“I u
96、sually took another shorter route,but today I happened to walk on this road.”After being directed by the helpful mechanic,they reached their hotel safely.They felt happy and grateful.They decided that from then on they would pass on the kindness because they knew that it was a beautiful circle.The person you helped is much better off now and you have raised your selfesteem,and felt happier and more confident.