收藏 分享(赏)

2021版新高考地区高考英语(外研通用版)一轮复习课后达标检测:必修5 6 MODULE 6 ANIMALS IN DANGER WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:353167 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:5 大小:455.50KB
下载 相关 举报
2021版新高考地区高考英语(外研通用版)一轮复习课后达标检测:必修5 6 MODULE 6 ANIMALS IN DANGER WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共5页
2021版新高考地区高考英语(外研通用版)一轮复习课后达标检测:必修5 6 MODULE 6 ANIMALS IN DANGER WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共5页
2021版新高考地区高考英语(外研通用版)一轮复习课后达标检测:必修5 6 MODULE 6 ANIMALS IN DANGER WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共5页
2021版新高考地区高考英语(外研通用版)一轮复习课后达标检测:必修5 6 MODULE 6 ANIMALS IN DANGER WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共5页
2021版新高考地区高考英语(外研通用版)一轮复习课后达标检测:必修5 6 MODULE 6 ANIMALS IN DANGER WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 (建议用时:40分钟).阅读理解A(2020长春质量监测一)Pangolins(穿山甲) are strangelooking creatures, covered with hard scales(鳞). They can roll up into a ball to protect themselves from enemies and have tongues that are longer than their bodies.Pangolins have recently become the focus of Chinese people. A screenshot of a mi

2、croblog post showing some people eating pangolins at a feast spread. A few days later, people were angered again by pictures showing people eating protected animals, including pangolins.Yet this is only the tip of the iceberg. Many more pangolins have been hunted or killed. According to the Internat

3、ional Union for Conservation of Nature(IUCN), more than 1 million of them have been killed or sold in the last 10 years. It also said that they are the most illegally traded mammals in the world. In September 2016, the IUCN added the pangolin to the worlds “endangered animals list”. They are now mor

4、e endangered than pandas.A growing trade of their scales and meat is the main reason for their decline in number. Many people in Asia and Africa consider pangolin meat is delicious. Some people even think pangolin scales have medical qualities. However, their scales are made of keratin(角蛋白), the sam

5、e material human fingernails are made of.Luckily, the situation is getting better. World Pangolin Day is on the third Saturday of February each year. Its a day to help people know more about pangolins. The government now stops anyone from buying and eating pangolins in China. Breaking this law is re

6、garded as a crime, and the trade of pangolins across the world is also not allowed, according to the Convention on Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora.【解题导语】本文是一篇说明文。文章阐述了穿山甲濒临灭绝的现状,以及为保护穿山甲而采取的举措。1Pangolins have caught peoples attention these years because _Athey look strangeBthey a

7、ppear in some moviesCthey are killed and eaten by peopleDthey have something to do with pandasC解析:细节理解题。根据题干中的关键词“attention”和“these years”,我们把答案定位在第二段。该段开头说,穿山甲近来成为中国人关注的焦点,然后提到一张屏幕截图和一些图片里,穿山甲成为人们的盘中珍馐,这与C项的描述是一致的。2What can we learn from the passage?APangolins can roll up into a ball to attack enem

8、ies.BMore than 1 million pangolins were killed or sold last year.CPangolins were named the most endangered animal in 2016.DThe pangolin is a kind of mammals.D解析:细节理解题。根据第三段内容,尤其是“they are the most illegally traded mammals in the world”可知,穿山甲是一种哺乳动物,故选D。3The real aim of World Pangolin Day may be to _

9、Aattract people to the zoo to watch pangolinsBlift peoples awareness of protecting pangolinsCremind people of pangolins medical valueDexplain the law to peopleB解析:推理判断题。根据题干中的“World Pangolin Day”,我们把答案定位在最后一段。该段主要陈述了为保护穿山甲而采取的举措,而这个节日能让人们更多地了解穿山甲,从而提高人们保护穿山甲的意识,故选B。4What might be the authors attitud

10、e towards the measures taken to protect pangolins?APositive.BNegative.CDisappointed.DUnconcerned.A解析:观点态度题。根据最后一段内容可知,中国政府禁止任何人购买和食用穿山甲,世界各地也禁止买卖穿山甲,局面正在好转,由此可推知作者觉得这些措施是有效的,故选A。B(2020陕西部分学校摸底)A biologist once criticized for stealing eggs from the nests of the rarest bird in the world has been award

11、ed the “Nobel Prize” of conservation after his methods saved nine species from extinction.Professor Carl Jones won the 2016 Indianapolis Prizethe highest accolade in the field of animal conservationfor his 40 years of work in Mauritius, where he saved an endangered kestrel(红隼) from becoming the next

12、 Great Auk.When the 65yearold first travelled to the east African island in the 1970s, he was told to close down a project to save the Mauritius kestrel. At the time there were just four left in the wild, making it the rarest bird on Earth. However, he stayed, using the techniques of captive breedin

13、g(人工繁殖), which involved snatching eggs from the birds nests and hatching them under incubators(孵化器), prompting the mothers to lay another set of eggs in the wild.A decade later, the number of Mauritius kestrels had soared to over 300 and today there are around 400 in the wild. The biologist has also

14、 made an effort to bring other rare species back from the edge of extinction, including the pink pigeon, echo parakeet and Rodrigues warbler.Prof. Jones was awarded the $250,000 prize at a ceremony in London.“As a young man in my 20s, I certainly didnt enjoy the stress and the tension of the critici

15、sm I received.” Reflecting on the start of his career, he said the Mauritius kestrel project had been seen as a “dead loss” at the time. In the 1970s there was fierce opposition to the captive breeding techniques, with critics arguing that they were too risky and took the emphasis off breeding in th

16、e wild.Prof. Jones has devoted his whole life to his work, only becoming a father for the first time at 53. He said receiving the prize was particularly important to him, because it proved that his work to save birds was right.【解题导语】卡尔琼斯教授因偷稀缺鸟类的蛋而被指责,后来在动物保护领域被授予诺贝尔奖,他用自己的方法挽救了九种濒危物种。5What does the

17、 underlined word “accolade” mean in Paragraph 2?AReturn.BLevel.CHonor.DResearch.C解析:词义猜测题。根据画线词前的“won the 2016 Indianapolis Prize”并结合语境可推知,画线词意为“荣誉”。故选C项。6According to the passage, Great Auk is _Aan endangered birdBan extinct birdCa popular birdDa fierce birdB解析:推理判断题。根据第二段中的“he saved an endangered

18、kestrel(红隼) from becoming the next Great Auk”可推知,Great Auk是一种已灭绝的鸟。故选B项。7What can we know from the figures in Paragraph 4?ATaking eggs from the nests has worked well.BThe wild environment for kestrel has changed a lot.CKestrel has adapted to the life in the wild.DIts difficult to protect kestrel.A解析

19、:推理判断题。根据第三段最后两句以及第四段第一句“A decade later, the number of Mauritius kestrels had soared to over 300 and today there are around 400 in the wild.”可知,当时野生毛里求斯红隼只剩4只,琼斯教授采用人工繁殖的方法来救助毛里求斯红隼,10年后,毛里求斯红隼的数量飙升到300多只,如今野生红隼约有400只。由此可推知,从鸟巢中拿出鸟蛋的方法效果很好。故选A项。8Prof. Jones idea of taking eggs from the birds nests_.

20、Awas proved of no useBwas widely acceptedCwas promoted officiallyDwas criticized by some peopleD解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“dead loss” “In the 1970s there was fierce opposition to the captive breeding techniques.in the wild.”可知,琼斯教授从鸟巢中拿出鸟蛋来进行人工繁殖的方法受到了一些人的批评。故选D项。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写

21、的词数应为150左右。A tornado(龙卷风) hit a small town nearby, leaving many families completely destroyed. Afterward all the local newspapers carried many human interest stories featuring some of the families who suffered the most difficult period to appeal to peoples attention and assistance.One Sunday, a part

22、icular picture especially touched me. A young woman stood in front of a simple mobile home, a depressed expression on her face. A young boy, seven or eight years old, stood at her side, eyes downcast. Hiding behind her skirt was a tiny girl who stared into the camera, wide eyes with confusion and fe

23、ar. The article that went with the picture gave the clothing size of each family member. With growing interest, I noticed that sizes of the family closely matched ours. This would be a good opportunity to teach my sevenyearold twins, Brad and Brett, and threeyearold Meghan to help those less fortuna

24、te than themselves.“We have so much. And these poor people now have nothing,” I said. “Well share what we have with them.” I brought three large boxes down from the room upstairs and placed them on the living room floor. Meghan watched seriously, as the boys and I filled one of the boxes with canned

25、 goods and foods. While I sorted through our clothes, I encouraged the boys to go through their toys and donate some of their less favorite things. The boys were pleased to join. Brad rose and went to his room fast. He came back bringing his action figures that he played with not so frequently. Bret

26、t also jumped up and ran to fetch some of his Matchbox cars and airplane models. Meghan watched quietly as the boys piled up abandoned toys.The boys placed the objects they had chosen to donate into one of the boxes while I filled the third box with clothes. Meghan walked up with Lucy, her worn, fad

27、ed, bestloved rag doll hugged tightly to her chest. “Ill help you find something for the little girl, too,” I said to the little Meghan.Paragraph 1:“Mommy, I will give Lucy to them,” Meghan turned to me._Paragraph 2:Recognizing what little Meghans gesture meant, I removed my old jacket from the box

28、of clothes._One possible version:Paragraph 1:“Mommy, I will give Lucy to them,” Meghan turned to me. “Oh, honey,” I said. “You dont have to give Lucy. You love her so much.” Meghan nodded seriously, eyes glistening with tears. “Lucy makes me happy, Mommy. Maybe shell make that little girl happy, too

29、.” She paused in front of the box that held the toys, pressed her round little face into Lucys flat face, gave her a final kiss, then laid her gently on top of the other toys. The boys watched, openmouthed, as their baby sister placed her favorite doll in the box.Paragraph 2:Recognizing what little

30、Meghans gesture meant, I removed my old jacket from the box of clothes. I replaced it with the new hunter green jacket that I had bought on sale last week. I believed the young woman in the picture would like it and fit it as much as I did. The boys had also been inspired by our behavior and carried their beloved things. We all wished the family could pass the difficult period as soon as possible and that they would love the things we gave them with all our heart.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1