1、课时4 Section B(1a1e)安徽人教版九年级下Unit 11 Sad movies make me cry.1234678910基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现111213uncomfortablesuddenlyexcitedfameendingsBBACAwith powerremained unhappy14does it takeeven though15return to答案呈现161718Because his son had no goal in life and wasnt happy.He thought/found everything was nice.I
2、ts important to have a goal in life and enjoy the journey as well.能力提升练一、用所给单词的适当形式填空。1.I couldnt sleep well because the bed was so _(comfort).2.When I was doing my homework last night,_(sudden)I heard a strange noise.3.Kate loved dancing,so the TV show Street Dance of Chinamade her _(excite).uncomf
3、ortablesuddenlyexcited4.The poor man was happy though he had no power,money or _(famous).5.Discuss some other possible_(end)to the story.fameendings二、单项填空。6.My father bought a computer for me.Now I can use it to play games or_ some information.A.look after B.search forC.search D.look up【点拨】search fo
4、r 搜寻/搜索某人或物;search搜查某地或搜身;look up 查阅;look after 照顾。故选B。B7.The boy could write many words at the age of 12_ nobody taught him how to write.A.so that B.even thoughC.ever since D.as ifB8.I didnt _ I had left the key at home until I got to my car.So I had to go back.A.realize B.promise C.remind D.decide
5、A9.(易错题)We must do everything we can _ waste water from running into rivers.A.prevent B.preventedC.to prevent D.preventingC10.Jim,is physics difficult to learn in high school?Sure.No subject can be learned well _ hard work.A.without B.fromC.with D.throughA三、根据汉语意思完成句子,每空一词。11.这个拥有权力和金钱的人一点也不快乐。The p
6、erson _ _ and money isnt happy at all.with power12.他虽然找到了一份好的工作,但仍然闷闷不乐。Although he found a good job,he still _ _.remained unhappy13.你每天做晚饭花多长时间?How long _ _ _ you to cook dinner every day?does it take14.尽管我们拼尽了全力,还是没有按时完成那件工作。We didnt finish the work on time _ _ we tried our best.even though15.我想有一
7、天我会回到农村生活。I think I will _ _ live in the countryside one day.return to16.Why did the man worry about his son?(不超过15个词)_四、任务型阅读。【2021安徽】请同学们看点拨训练第13页原文。Because his son had no goal in life and wasnt happy.【点拨】根据原文句子Once,there lived a wise man.His son,however,had no goal in life and wasnt happy.As the
8、years passed,the man was more and more worried.可知答案。17.What did the son think of everything on his way back?(不超过5 个词)_He thought/found everything was nice.【点拨】根据原文句子On his way back,he noticed dancing birds and beautiful flowers.He met happy farmers in the fields.He found everything nice!可知答案。18.What did the man want his son to remember?(不超过15 个词)_【点拨】根据原文句子So remember:Its important to have a goal in life and enjoy the journey as well.”可知答案。Its important to have a goal in life and enjoy the journey as well.