1、课时5 Integrated skills&Study skills安徽译林版七年级下Unit 8 Pets1234678910基础巩固练提示:点击进入习题51112答案呈现anywhererepeatgrowweighnoisetalkBDDAAC13C答案呈现1920Reading in the suneasy to look after21once a day能力提升练1718grow upbrush基础巩固练141516noisetalkweight2223DB24D一、根据句意、首字母及汉语提示完成单词。1.I cant see it a(任何地方).2.Will you pleas
2、e r (重复)what I said?3.What are you going to be when you g (生长)up?4.These apples w(重)five kilograms.nywhereepeatroweigh5.My neighbours dog often makes some n (噪音).6.My friend Millie gave us a t (演讲)on animals last week.oisealk二、单项选择。7.I think these apples can weigh _10 kilograms.A.up B.up toC.up in D
3、.up byB8.What kind of book do you like?I like storybooks.Theyre very _.A.boring B.lazy C.quiet D.interestingD【点拨】考查形容词辨析。boring“无聊的”;lazy“懒惰的”;quiet“安静的”;interesting“有趣的”。句意:你喜欢哪种书?我喜欢故事书。它们很有趣。故选D。9.What do you want to eat for lunch?I will prepare earlier today.Honey,you _.Lets go out to have somet
4、hing different.A.mustnt B.cantC.shouldnt D.dont have toD10.Do you need my help,Mary?_.A.Yes,please B.Id love toC.Never mind D.Well doneA【点拨】本题考查交际用语。句意:你需要我的帮助吗,玛丽?是的。Yes,please.是的。Id love to.我愿意。Never mind.不要紧,没关系。Well done.干得不错。根据语境可知选A。11.He _the hat on the ground and went away.A.picked up B.put
5、upC.picks up D.puts upA12.Dont make too much _.The baby is sleeping.A.voice B.soundC.noise D.soundsC13.How often do you walk your dog?_.A.For two days B.In two daysC.Twice a day D.Two days agoC三、从方框中选择合适的词并用其适当形式填空。14.The _ woke me up at midnight.weigh,talk,noise,brush,grow upnoise15.Mr.Wu is giving
6、 us an interesting _.Its about goldfish.weigh,talk,noise,brush,grow uptalk16.Many children get fatter and fatter.Their parents worry about the _ of them.weigh,talk,noise,brush,grow upweight17.Jack,what do you want to be when you _?I want to be a doctor.weigh,talk,noise,brush,grow upgrow up18.How oft
7、en do you _ your teeth?Once a day.weigh,talk,noise,brush,grow upbrush四、根据汉语意思完成句子。19.在阳光下看书对我们的眼睛不好。_ _ _ _ is bad for our eyes.Reading in the sun20.扇尾金鱼容易照料。Fantail goldfish are _ _ _ _.easy to lookafter21.请一天喂它们一次。Please feed them _ _ _.once a day五、阅读理解。22.People like parrots,because _.A.they ofte
8、n have beautiful coloursB.they can“talk”C.they can danceD.Both A and B.请同学们看点拨训练第77页原文。D【点拨】根据原文第一段中句子Many people like them because they often have beautiful colours,and because they can“talk”.可知答案。23.Do the parrots usually know what they are saying when they talk?A.Yes,they do.B.No,they dont.C.Some
9、times they do.D.They usually do.B【点拨】根据原文第三段中句子Parrots do not usually know what they are saying when they talk.可知答案。24.What kind of words do parrots usually say?A.“Hello”and“Goodbye”.B.Some peoples names.C.Hot countries.D.Both A and B.D【点拨】根据原文最后一段中句子However,they know when to say some words,such as“Hello”and“Goodbye”,and they usually know and can say peoples names.可知答案。