1、阅读理解1234123提示:点击进入习题答案呈现DBACACDAB4B12345BDACAC5B5AA 1.About police dogs,which of the following is NOT mentioned according to the passage?A.They are brave and useful.B.They help find missing people.C.They help to stop crime.D.They help keep police officers safe.请同学们看点拨训练第82页原文。D【点拨】根据原文中句子Police dogs
2、 are brave and useful.They help find missing people,and they help to stop crime(犯罪活动).可知没有提及D项内容。2.The underlined word“disabled”probably means “_”in Chinese.A.迟缓的B.残疾的C.失明的D.贫困的B【点拨】原句为:Other animals help the disabled people.结合后句Fore xample,some dogs help the blind(失明的;盲的)people to pick things up,an
3、d they also keep people safe.可知举的是“盲人”的例子,盲人属于“残疾人”,因此可推断disabled的含义是“残疾的”。3.Animals need _ for what they do for people.A.food and love B.home and loveC.food and water D.home and waterA【点拨】根据原文倒数第二段中句子No one pays for these animals.They just volunteer to help people.All they need is a little food and
4、 love.可知答案。4.What does the writer want to tell us?A.Everyone should learn to train animals.B.Its not difficult to keep animals.C.We should protect and love animals.D.We should say thanks to animals.C【点拨】根据原文最后一段中句子In all,animals are our friends.We should protect them and never hurt them.We should ca
5、re for them and love them.可知答案。5.Whats the best title for the passage?A.Police Dogs B.Animals and PeopleC.People D.Animals and PlantsB【点拨】根据原文第一段中句子Do you know animals can help people do many things?How should we treat the animals?Read on,and you can find out the answers.可知本文主要讲的是动物和人类的相处。B 1.What i
6、s John and Marys problem now?A.They dont have enough money for an e-car.B.Their daughter cant go to school.C.They cant find any part-time jobs.D.Theres something wrong with the e-car.请同学们看点拨训练第82页原文。A【点拨】根据原文中句子John and Mary want to buy an e-car to drive their daughter to school,but they have a big
7、problem.They are short of money.可知答案。2.John and Mary can get _ dollars on Friday.A.3 B.6 C.9 D.11C【点拨】根据星期五一栏的兼职工作Collect eggs (3 dollars)、Feed chickens (6 dollars)可知John挣三美元,Mary挣六美元,总共挣九美元。3.When does Mary go shopping?A.On Monday.B.On Tuesday.C.On Wednesday.D.At the weekend.D【点拨】根据Weekend一栏内容Go sh
8、opping (2 dollars)可知,Mary在周末去购物。4.On what day can John and Mary get the most money?A.Monday.B.Tuesday.C.Wednesday.D.Thursday.B【点拨】由表格可知星期一到星期五对应的收入分别是(6+3)、(7+5)、(2+8)、(4+4)、(3+6)、(9+2),因此在星期二这一天他们的收入最高。5.From the reading above we can infer that _.A.John may find jobs on a farmB.Mary may work in a s
9、upermarketC.Mary can make more money than JohnD.they usually drive their daughter to schoolA【点拨】John所做的工作包括种草莓、给奶牛挤奶、捡鸡蛋和割草等,由此可以推测出,这些工作应当是在农场做的。因此A项正确。C 1.Which of the following is TRUE according to Paragraph 1?A.Antarctica is the biggest of all the continents.B.Antarctica is cold,but penguins lik
10、e to live there.C.Penguins like to find food on land.D.75%of the land in Antarctica is covered with ice.请同学们看点拨训练第83页原文。B【点拨】根据原文第一段中句子Antarctica(南极洲)is the Earths southernmost and coldest continent(洲).It is home to lovely penguins.可知B项正确。2.If a penguin is 11 years old,it has spent about 3 years _.A
11、.in the air B.underwaterC.underground D.on landD【点拨】根据原文第一段中句子“Penguins spend as much as 75%of their time underwater,looking for food.”可知,一只企鹅花75%的时间在水下寻找食物,所以一只11岁的企鹅应当有大约3年的时间在陆地上。3.The underlined word“explore”here means“_”.A.to travel to or around an area to learn about itB.to go and find someone
12、C.to get more things from a placeD.to go to a cold place to hikeA【点拨】原句为:Later humans went there to explore.结合后句They wanted to know more about the beautiful land.可以推测出,这个词应当表示“去某地或其周围了解更多的有关情况”,即“探险;探索”。4.According to Paragraph 3,there are few people living in Antarctica because of _.A.the penguins
13、B.the waterC.the cold weather D.the bad airC【点拨】根据原文第三段中句子However,Antarctica is a very cold place and the lowest temperature was once-89.2.可知答案。5.Which of the following can be the best title of this passage?A.The coldest place in the worldB.How penguins live in AntarcticaC.Exploring in AntarcticaD.Looking for resources in AntarcticaA【点拨】根据原文第一段开头句子Antarctica(南极洲)is the Earths southernmost and coldest continent(洲).可知本文主要在介绍南极洲的情况。