1、课时3Reading Unit 5 Wild animals1234678910基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现ActionsresultdangernoneACBAAlaw1112131415right awaylooks likeleaveslatertake action答案呈现21222324DACB25D1617AB181920DCD能力提升练262728BDC29B313233ACB34A30B35C一、根据句意、首字母及汉语提示完成单词。1.Shes going to study l(法律)at university.2.A(行动)speak louder than wor
2、ds.3.I am very pleased with the r (结果).ctionsesultaw4.中考兰州 We should take action to protect animals in d (危险).5.She went to the shop to get some oranges but they had n (没有一个).angerone二、单项选择。6.中考襄阳 Does the old man have to _ his wife?Yes.They have no children to depend on.A.look after B.look forC.loo
3、k up D.look likeA7._ did Xi Wang weigh at four months old?About eight kilograms.A.How heavy B.How longC.How much D.How manyC8.合肥38中模拟 Laura is not only intelligent but also hard-working._ she received the offer of a famous university.A.In other words B.As a resultC.First of all D.In my opinionB9.安徽升
4、学毕业模拟 Fathers Day is coming.I want to buy a fine watch for him,but _is fit for him in the shops nearby.A.none B.no oneC.neither D.nothingA10.中考天津 The government is setting up nature parks _ protect pandas.A.to help B.helpC.helped D.helpsA三、选择合适的词或短语并用其适当形式填空。11.You dont look well.Youd better go and
5、see a doctor _.leaf;take action;later;right away;look likeright away12.The baby panda _ a white mouse.leaf;take action;later;right away;look likelooks like13.Pandas like eating bamboo shoots and _.leaf;take action;later;right away;look likeleaves14.Two years _,the Greens moved into a new house.leaf;
6、take action;later;right away;look likelater15.If we dont _,there will be no bears in the world.leaf;take action;later;right away;look liketake action四、完形填空。We lived on a farm near a forest.There are many wild animals in the forest.One night,my son,Joe,and I heard a cry.A young fox was badly _16.She
7、wanted to stand up,but she couldnt.16.A.hurt B.cried C.worried D.hardAShe always fell back to the ground.We took her _17,and on the way home we named her Eliza.17.A.down B.homeC.there D.upBAfter a few days,Eliza began to play _18 us and was more outgoing.We decided to _19 her run in the house.18.A.u
8、p B.in C.along D.with19.A.tell B.ask C.let D.takeDCEliza stood,_20 her balance(平衡)and fell,but she tried again.“Oh,Mom,”Joe said.“She is so _ 21,and keeps trying.”20.A.missed B.passedC.sent D.lost21.A.careful B.carelessC.alone D.braveDDAfter a few more tries,Eliza _22 stand and later she could move
9、freely in the house._ 23 lovely fox!22.A.could B.shouldC.needed D.must23.A.How B.How aC.What a D.WhatACOne day,I saw her _24 of the window.I knew she wanted to go back to the forest._ 25 we drove her to the forest.24.A.take out B.look outC.burn out D.set out25.A.Before B.SinceC.After D.SoBD“Eliza,”I
10、 stopped my car for a goodbye,“look after yourself.”She barked at me,and then ran into the forest.五、阅读理解。A26.There are _ kinds of elephants.A.three B.twoC.five D.four请同学们看点拨训练第45页原文。B【点拨】根据原文第一段中句子There are two kinds of elephants:African elephants and Indian elephants.可知答案。27.African elephants live
11、in _ in Africa.A.mountains B.hillsC.rivers D.forestsD【点拨】根据原文第一段中句子African elephants live in forests in Africa.可知答案。28.Indian elephants are _ than African elephants.A.bigger B.largerC.smaller D.longerC【点拨】根据原文第二段中句子Indian elephants are smaller than African elephants.可知答案。29.Indian elephants eat _.A.
12、grass B.leavesC.roots D.fruitsB【点拨】根据原文第二段中句子They live on leaves.可知答案。30._ can live as long as a man does.A.An Indian elephantB.An African elephantC.An Indian elephant and an African elephantD.No elephantsB【点拨】根据原文最后一段中句子An African elephant lives as long as a man does.可知答案。B31.Long ago,the horses ha
13、d four toes on each of their _.A.front feet B.back feetC.left feet D.right feet请同学们看点拨训练第45页原文。A【点拨】根据原文第一段中句子They had four toes on each front foot.可知答案。32.How many toes does a horse have on its feet now?A.Two.B.Three.C.Four.D.Six.C【点拨】根据原文中句子After a long time horses had only one hard toe on each fo
14、ot.可知马的一个脚只有一个脚指头,因此一只马会有四个脚指头。33.Which of the following does the story make you believe?A.Animals have always been the same as they are today.B.Animals change because of the change of the Earth.C.Weather stays the same as it was many years ago.D.Horses like the soft wet ground,so they have changed.
15、B【点拨】根据原文中句子But the weather changed.、Horses began to change too.可知B项内容正确。34.What did the horses need on the dry hard land?A.They needed only their middle toes for running.B.They needed a lot of room for running.C.They needed to get smaller and smaller.D.They needed a lot of grass to eat.A【点拨】根据原文最后一段中句子On the dry hard land,horses needed only their middle toes for running.可知答案。35.The main idea of the story is that _.A.the weather never changesB.cats were once bigger than horsesC.horses have changed a lot over the yearsD.horses had three toes on each back footC【点拨】文章主要讲述了马蹄的演变。