1、 UNIT 2 How often do you exercise?课时5 Section B (3a 4)&Self Check1234678910基础巩固练提示:点击进入习题511121314答案呈现15dentistsmagazinespointsalmostnonelessACBBDDmore than;less thanmore aboutMost of;hardly;stay up16171819能力提升练2021答案呈现help with laundry;Almostam afraid;forBecause its bad fortheir health.Every day or
2、 at least twice a week.Junk food.Exercise every day and eat less junk food.基础巩固练一、根据句意、首字母和汉语提示完成单词。1.What do your parents do?Theyre both d (牙医).2.David writes short stories for some m (杂志).3.How many p (得分)did you get in the health quiz?entistsagazinesoints4.I got home at a (差不多)eleven oclock.5.Alt
3、hough it was raining yesterday,n (没有一个)of them were late for school.6.Susan eats l (较少)meat than her sister because she doesnt want to be fat.lmostoneess二、单项选择。7.中考江苏宿迁 Wu Dajing,a _ Chinese skater,set a new world record at the Short Track World Cup last year.A.25-year-old B.25 year oldC.25-years-ol
4、d D.25 years oldA8.Where are you now,Linda?Im in the hospital.The _ is cleaning my teeth.A.teacher B.writer C.dentist D.artistC9.I cant find my English book._You can use mine.A.All right.B.Dont worry.C.How come?D.Thats for sure.B10.We were late for school._,the teacher wasntangry with us.A.So B.Howe
5、verC.Because D.OrB11.中考河北 Ken was _ late for school.The bell rang right after he entered the classroom.A.still B.alwaysC.already D.almostD12.安徽阜阳城南中学月考 My mother asks me_ basketball before finishing my homework.A.play B.to playC.dont play D.not to play【点拨】ask sb.(not)to do sth.要求某人做(不做)某事。D三、根据汉语意思完
6、成句子。13.我爸爸每天工作超过8 小时,少于10 小时。My father works _ _ 8 hours and_ _ 10 hours every day.more thanless than14.我们必须了解更多关于健康的习惯的事。We must learn _ _ healthy habits.more about15.他的大多数朋友几乎从不熬夜看电视。_ _ his friends _ ever _ to watch TV.Most of hardly stay up16.你多久帮忙洗衣服一次?几乎每周。How often do you _ _ _?_every week.he
7、lp with laundryAlmost17.我不敢去牙医那儿洗牙。I _ _ to go to the dentist _teeth cleaning.am afraid for四、任务型阅读。18.Why dont parents want their children to eat too much junk food?(不超过10 个词)_Because its bad for their health.请同学们看点拨训练第14页原文。【点拨】根据原文第一段中句子Most children love junk food very much,although its bad for t
8、heir health and their parents dont want them to eat too much junk food.可知答案。19.How often do some children eat junk food?(不超过10 个词)_【点拨】根据原文第一段中句子Most children know its not a good habit,but they still want to eat it.Some of them eat this kind of food every day.Some eat it at least twice a week.可知答案。E
9、very day or at least twice a week.20.What will Bill always buy with his pocket money?(不 超过5 个词)_【点拨】根据原文第二段中句子When he has pocket money(零花钱),hell always buy junk food.可知答案。Junk food.21.What should Bill do if he wants to be healthy?(不超过10 个词)_【点拨】根据原文第三段中句子What do you think of it?Do you have a good habit?And do you want to be healthy?You must exercise everyday and eat less junk food.可知答案。Exercise every day and eat less junk food.