收藏 分享(赏)

河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:348861 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:20 大小:118.50KB
下载 相关 举报
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共20页
河北省衡水市武强中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2022届河北省衡水市武强中学高三上学期第一次月考英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who will be home late? A. The children. B. The woman. C. The man.2. How will the boy treat his sister next time?A. Talk to her politely. B. Sh

2、out at her rudely.C. Play with her quietly.3. What are the speakers going to do?A Visit a doctor . B. Leave for the airport. C. See a film.4. Where will the man go this weekend?A. The beach. B. His home. C. His office.5. What are the speakers possibly talking about?A. A sofa. B. A bed. C. A table.第二

3、节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6和第7两个小题。6. Why does the woman dislike the cold medicines?A. They dont work. B. They put her to sleep. C. They taste strange.7. What does the woman advise the

4、man to do?A. Sleep more. B.Try the plant. C. Eat cold medicines.听第7段材料,回答第8和第9两个小题。8. What does the man invite the woman to do?A. Have a big dinner. B. Study with him. C. Go to an opera house.9. What is the woman busy doing now?A. Preparing for exams.B. Making plans for the future.C. Booking tickets

5、 for the opera.听第8段材料,回答第10至12三个小题。10. What happened when the old man crossed the road?A. A car hit him.B. A woman walked to him.C. A man driver made a quick right turn.11. What did the woman see? A The plate number and an old driver.B. The plate number and a man driver.C. The plate number and a wom

6、an driver.12. Who took the old man to hospital?A. The policeman. B. The woman. C. The driver.听第9段材料,回答第13至16四个小题。13. Where does the conversation probably take place?A. At a gym. B. At a club. C. At a shop.14. Who thinks good shoes are important?A. The shop girl. B. The womans sister. C. The mans bro

7、ther.15. How much would the woman pay for the shoes?A. $317. B. $137. C. $173.16. Whats the mans opinion of the shoes?A. Theyre a waste of money.B. Theyre useless. C. Theyre necessary.听第10段材料,回答第17至20四个小题。17. What does the new research show about years long running?A. It could make our life longer.B

8、. It could make our life shorter.C. It makes no difference to our life.18. What can too much running lead to?A. Heart disease. B. Good hearts. C. Underweight.19. How old were the runners in the research?A. Over 25. B. Over 30. C. Over 35.20. What does the doctor recommend at the end of the passage?A

9、. Exercising regularly. B. Stopping exercising. C. Exercising simply.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ASmall-Group Tour of Angkor Wat from Siem ReapWatching the sunrise over Angkor Wat and the amazing temples is a truly unforgettable experience that ma

10、kes for spectacular photos. It is a must visit when you go to Cambodia. On this tour arrive early to beat the crowds and midday heat, enjoy a guided tour of the ancient ruins, and visit the temples of Ta Prohm, Angkor Thom, and Bayon Temple.Tour of Angkor WatStart your tour with an early morning pic

11、kup from your Siem Reap hotel and travel to the Angkor Archaeological Park to experience Angkor Wat at sunrise.After watching the grand sunrise, set out to explore Angkor Wat on a guided walking tour and listen as your guide points out attractive architectural features and details the fascinating hi

12、story of the Khmer Empire.Angkor Thom and the Bayon TempleAngkor Thom is a smaller site than Angkor Wat but no less impressive, especially the Bayon Temple, which is famous for all the great stone towers with their mysterious smiling heads. The artistry is quite unique and truly a wonder of the worl

13、d. The temples are better preserved and more interesting than those at Angkor-picturing details of peoples everyday life, rather than just battle scenes.Additional InfoDress Code: Respectful dress which covers your shoulders and knees is required.Comfortable walking shoes are recommended.Wheelchair

14、is accessible.Most travelers can participate. Minimum age is 5 years to participate on this tour (younger than 5 years old are not allowed).1. Whats the best time of the day for the tour of Angkor Wat?A. Early morning.B. Early afternoon.C. Late afternoon.D. The evening.2. What is the Bayon Temple be

15、st-known for?A. The fascinating history.B. The unique architectural features.C. The huge stone towers with smiling faces.D. The ruins of the capital of an ancient kingdom.3. What can we learn from the additional information?A. Angkor Wat is friendly to the disabled.B. Its free for travelers to tour

16、in Cambodia.C. People have to tour Angkor Wat in small groups.D. Comfortable walking shoes is a must for all travelers.【答案】1. A 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了去吴哥窿旅行的相关事宜。【1题详解】推理判断题。根据“Watching the sunrise over Angkor Wat and the amazing temples is a truly unforgettable experience that makes for s

17、pectacular photos. It is a must visit when you go to Cambodia.”(观看吴哥窿的日出和令人惊叹的寺庙是一次令人真正难忘的经历,那里能拍出壮观的照片。当你去柬埔寨时,你一定得去这里。)可知,在吴哥窿旅行最佳时间是清晨,故选A。【2题详解】细节理解题。根据Angkor Thom and the Bayon Temple部分中第一句话“. especially the Bayon Temple, which is famous for all the great stone towers with their mysterious smil

18、ing heads.”(.尤其是巴戒寺庙,以拥有神秘笑脸的巨石阵而有名。)可知,巴戒寺以拥有笑脸的巨石阵而有名,故选C。【3题详解】细节理解题。根据Additional Info部分中第三句话“Wheelchair is accessible.”(轮椅是可以使用的。)可知,残疾人可以使用轮椅,与选项A“Angkor Wat is friendly to the disabled.”(吴哥窿为残疾人提供方便)符合,故选A。BWhen my friend suggested going to the op shop (二手商店),instantly I thought “I hope no one

19、 I know sees me”. It was the same when my cousin commented on my new furniture and Japanese, fine-bone-china bowls and asked where I got them. They were from the local op shop but instead I said “from the antique shop”.Many people in my Greek-Cypriot community would look down on me if I said I shopp

20、ed at the op shop. They may pity me, consider me poor, a failure. Immigrants sacrificed their families and homes for a better life. Buying a house and having enough money to live comfortably, to educate your children and see them also live comfortably, are a big part of the immigrant dream, But has

21、this dream made us materialistic at the cost of our own planet?Our love for purchasing the latest trendy clothes or furniture, then donating them when we are tired of them has become normal. I was once like this. But after watching the documentary The True Cost I learned donated clothes that dont ge

22、t sold are sent to developing nations, many of them ending up in landfills (垃圾填埋地). In addition, your new dress requires electricity and materials to make. But if you buy a second-hand dress, thats one less dress in a landfill and one less new dress to be made.A friend introduced me to op shopping o

23、nly a few years ago. My first item was a dress she gifted me. It was lovely and I loved it. Nobody could tell it was second-hand. This opened me up to purchasing more second-hand high quality branded clothes. Once I visited a friend and was impressed by how she decorated her apartment. “Its all seco

24、nd-hand,” she said. I couldnt believe it. The truth is a lot of things sold at the op shop are in new or almost new condition. Thats when I made the decision to only buy second-hand things.Selling second-hand things isnt anything new but what the planet needs is more buyers. There is so much excess

25、(过量) production in the world. So stop feeling ashamed, and lets get shopping.4. What kind of feeling is expressed in Paragraph 1?A. Pride.B. Embarrassment.C. Delight.D. Sympathy.5. What are many people in the authors community like?A. They are probably materialistic.B. They care about the environmen

26、t.C. They think highly of op shopping.D. They look down upon immigrants.6. What was the author encouraged to do after visiting her friends apartment?A. Watch the documentary The True Cost.B. Donate more to local charities.C. Avoid shopping too much.D. Stop buying new things.7. Whats the purpose of t

27、he text?A. To entertain.B. To advertise.C. To persuade.D. To describe.【答案】4. B 5. A 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者在看了纪录片真实成本后,作者了解到捐赠的衣服没有卖出去就被送到了发展中国家,其中很多最后都被填埋了。在看到朋友在二手商店购物,从而决心只买二手商品。作者在最后呼吁大家都去二手商店购物。【详解】1.推理判断题。根据第一段第一句中的“I hope no one I know sees me”(我希望没有我认识的人看见我)可知,对于去二手商店,作者的感觉是很尴尬的。故

28、选B。2.细节理解题。根据第二段第一句“Many people in my Greek-Cypriot community would look down on me if I said I shopped at the op shop. ”(如果我说我在二手商店购物,在我的希族塞浦路斯社区的许多人会看不起我。)和最后一句“But has this dream made us materialistic at the cost of our own planet?”(但是这个梦想是否让我们以牺牲我们自己的星球为代价而变得物质主义呢?)可知,“我”的社区里的人们可能非常追求物质。故选A。3.细节

29、理解题。根据倒第二段最后一句“Thats when I made the decision to only buy second-hand things.”(就在那时,我决定只买二手的东西。)可知,在拜访了一位朋友之后,“我”决定只买二手的东西,不再买新的东西。故选D。4.推理判断题。根据最后一段最后一句“ There is so much excess (过量) production in the world.So stop feeling ashamed, and lets get shopping.”(地球生产过剩。所以别再害羞了,我们去购物吧。)可知,这篇文章用自身经历来进行劝说,最后

30、用祈使句来增强语气。故选C。CThe China International Search and Rescue Team(CISAR) was formed in 2001 and is now made up of several hundred rescue workers and about 20 police dogs. The team brings help and hope to those whose lives are changed by a storm, flood, earthquake, or any other natural disasters.After lo

31、ng and careful training, the team went on its first international rescue tasks in 2003. That year, the Chinese team helped save lives after earthquakes in Algeria and Iran. It was the first time that a Chinese team had worked outside China whose members won high praise for bravery and skill.Since th

32、en, the CISAR has completed many tasks. The list of people to whom help has been given is long. The team treated more than 3,000 people who were wounded in the 2006 earthquake in Indonesia, helped 2,500 wounded people after the earthquake that hit Haiti in 2010, and spent several months giving aid t

33、o over 25,000 people suffering from the 2010 floods in Pakistan. On April 26, 2015, a group of 62 people from CISAR went to Nepal after the 8.1 magnitude earthquake that happened there.Rescue workers are trained to find people, treat wounds, and hand out food, water, and other supplies. They have to

34、 be able to do work that is difficult under conditions which can be very dangerous. After a disaster, there is usually no electricity or water, and there may be diseases and other dangers. Rescue workers get to save lives, but they must also bury the dead. That means they have to be strong in both b

35、ody and mind.Rescue workers must have big hearts, too. It takes a lot of love and courage to risk ones own life to save someone elses. The members of the CISAR have plenty of both and are always ready to go wherever help is needed.8. What is the function of the numbers in Paragraph 3?A. To advertise

36、 for the CISAR.B. To add some basic information.C. To praise Recue Workers contributions.D. To stress the dangers Rescue Workers face.9. What is the authors attitude towards Rescue Workers?A. Hopeful.B. Respectful.C. Curious.D. Supportive.10. What are the last two paragraphs mainly about?A. The duty

37、 rescue workers must perform.B. The qualities rescue workers must own.C. The difficulties rescue workers must go through.D. The willingness rescue workers should require.11. What may be the best title of the passage?A. China to the RescueB. How to train CISARC. Welcome to CISARD. Rescue on request【答

38、案】8. C 9. B 10. B 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了中国国际救援队的组成、参与的援救任务以及队员必须具备的素质。【8题详解】推理判断题。通过阅读文章第三段内容可知,第三段第1,2句“Since then, the CISAR has completed many tasks. The list of people to whom help has been given is long.(自那时以来,中国国际救援队会完成了许多任务。得到帮助的人名单很长。)”是中心句,由此可推知,后面的数字解释说明了中国国际救援队参与了很多国际援救的任务,目的应是为了赞扬队

39、员们在国际援助中所做的努力和贡献。故选C项。【9题详解】推理判断题。根据文章第一段第2句内容“The team brings help and hope to those whose lives are changed by a storm, flood, earthquake, or any other natural disasters.(这个团队为那些因风暴、洪水、地震或其他自然灾害而改变生活的人们带来帮助和希望。)”以及末尾段内容“It takes a lot of love and courage to risk ones own life to save someone elses

40、. The members of the CISAR have plenty of both and are always ready to go wherever help is needed.(冒着生命危险去救别人需要很大的爱和勇气。在这两方面,国际救援队成员都有丰富的经验,随时准备去任何需要帮助的地方。)”可以看出作者给与了他们称赞和认可,由此可推知,作者对他们是钦佩的、赞扬的。故选B项。【10题详解】主旨大意题。通过阅读文章最后两段内容可知,“That means they have to be strong in both body and mind.(这意味着他们必须在身体和心理上

41、都很强壮。)”和“Rescue workers must have big hearts, too.(救援人员也必须有宽大的胸怀。)”分别为其中心主旨句,由此可知,最后两段讲述了国际救援队队员必须具备的素质。故选B项。【11题详解】主旨大意题。通过阅读文章内容可知,文章首段内容交待了文章的主题“The China International Search and Rescue Team(CISAR) was formed in 2001 and is now made up of several hundred rescue workers and about 20 police dogs.

42、The team brings help and hope to those whose lives are changed by a storm, flood, earthquake, or any other natural disasters.(中国国际救援队成立于2001年,现在由数百名救援人员和大约20只警犬组成。这个团队为那些因风暴、洪水、地震或其他自然灾害而改变生活的人们带来帮助和希望。)”,即本文以“中国国际救援队”为话题,主要讲述了其组成、参与的援救任务以及队员必须具备的素质。故选A项。DSome people think that success is only for t

43、hose with talent or those who grow up in the right family, and others believe that success mostly comes down to luck. Im not going to say luck, talent, and circumstances dont come into play because they do. Some people are born into the right family while others are born with great intelligence, and

44、 thats just the reality of how life is.However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical. And, in addition to that, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing. To become great at certai

45、n things, itll require even more time, time that most people wont put in.This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you dont enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it.W

46、hen you see people exhibiting some great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost. Its sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent, but thinking that way does you no good, and ther

47、es a huge chance that youre wrong anyway.Whatever you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long period of time. If youre not willing to put in the time and work, dont expect to receive any rewards. Consistent, hard w

48、ork wont guarantee you the level of success you may want, but it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all that work into.12. What does paragraph 1 mainly talk about?A. The meaning of success.B. The reasons for success.C. The standards of success.D. The importance

49、 of success.13. Why do successful people suggest doing what one loves?A. Work makes one feel pain.B. One tends to enjoy his work.C. One gives up his work easily.D. It takes a lot of time to succeed.14. What can we infer from Paragraph 4?A. People sometimes succeed without luck or talent.B. Successfu

50、l people like to show their great skills.C. People need to achieve success at the cost of life.D. Its helpful to think that luck or talent leads to success.15. What is the main theme of the passage?A. Having a goal is vital to success.B. Being good is different from being great.C. Luck, talent and f

51、amily help to achieve success.D. One cannot succeed without time and practice.【答案】12. B 13. D 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇议论文。有人认为成功是属于那些有天赋的人,或者是出生于良好家庭的人,也有人认为成功大部分是来自于好运。作者认为成功要有目标,经历时间和实践。【12题详解】主旨大意题。根据第一段中“Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the righ

52、t family, and others believe that success mostly comes down to luck. Im not going to say luck, talent, and circumstances dont come into play because they do. (有些人认为,成功只属于那些有天赋或在正确的家庭中长大的人,而其他人认为,成功主要取决于运气。我不会说运气、天赋和环境不发挥作用,因为它们发挥了作用)”可知,这是发表有些人和作者自己对成功的因素的观点看法,因此第一段主要讲了成功的因素。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第三段中

53、“This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. (这就是为什么很多成功人士会建议你做自己喜欢的事情)”的代词This指的是第二段中“To become great at certain things, itll require even more time, time that most people wont put in. (要想在某些事情上变得出色,需要更多的时间,而大多数人都不会投入这些时间)”可知,成功人士建议做自己喜欢做的事,因为成功需要很多时间。故选D项。【

54、14题详解】推理判断题。根据第四段中“Its sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent, but thinking that way does you no good, and theres a huge chance that youre wrong anyway. (有时候,人们很容易认为他们是幸运的,或者他们生来就有某种罕见的天赋,但这种想法对你没有好处,而且无论如何,你很有可能是错的)”可知,有时很多人的成功并不是因为运气或天赋。故选A项。【15题详解】主旨大意题。根据最

55、后一段中“Whatever you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long period of time. (无论你做什么,如果你想在这方面做得很好,你需要日复一日地工作,几乎到了入迷的地步,而且要持续很长一段时间)”以及文章多次提到要花费时间和精力,可知,文章主要讲述了一个人没有经历时间和实践就不能成功。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文

56、后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Tests can be stressful even for the best students. _16_ Fortunately, there are several steps you can take to make your stress much more manageable.Get Enough SleepGetting 6 hours of sleep or less can put you into whats called a sleep deficit(不足),which makes you less sh

57、arp mentally and prevents you from performing properly on tests. _17_ This way, you neednt stay up for the test and can get a good night of sleep before your big day.Study Smarter_18_ Make a list of the most important things you need to learn and hit the items at the top of the list first. This will

58、 ensure theyre mostly covered if you run out of time. Make a list of all the work you have to do, estimate how long each item will take, and compare that with the amount of hours you have available. This will tell you if you can carefully read or just skim, how many times you can afford to revise th

59、e papers.Visualize(想象)SuccessA proven way to build your confidence is to visualize yourself taking the tests and doing wonderfully. Visualization can not only help you perform better in the tests but can help you remember facts. You can create detailed situations that involve the information youre t

60、rying to remember. _19_Stay CalmTherere several techniques that can help you calm down quickly._20_ Just close your eyes, take a deep breath, hold it for a while and then let it out slowly. Your stress will come out with your exhales(呼气).A. Be organized with your studies.B. Extra time on tests can b

61、ring success to students.C. Test anxiety has a negative impact on your performance.D. In this process you can strengthen the facts in your memory.E. Breathing exercises can be extremely effective in helping you relax.F. So its very important to get all your studying done before your exam.G. There ar

62、e options for easing stress and potentially improving test performance.【答案】16. C 17. F 18. A 19. D 20. E【解析】【分析】本文为应用文。本文主要介绍了怎样克服考试焦虑,推荐了4种方法即要有充足的睡眠、灵活地学习、想象成功及保持冷静,这样在考试中能取得更好的成绩【16题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据上句:即使是最好的学生,考试也会有压力再根据空格下句:很幸运,有几种方法可以让你的压力更加以控制,可知考试焦虑对你的表现有负面影响,才会找方法缓解压力。故此空选C。【17题详解】考查对上

63、下文的理解及推理判断能力。根据下句:This way,you neednt stay up for the test and can get a good night of sleep before your big day用这种方式,你不必为测试熬夜,能够好好休息可知只在考试前完成作业,才不必熬夜,好好休息。分析选项可知F项(所以在考试前完成所有的学习是非常重要的),故选F项。【18题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据下句:Make a list of the most important things you need to learn and hit the items at

64、the top of the list first为了更科学地学习,你需要学着为重要的事情列一张清单,我们应该首先完成最重要的事情可知组织好你的学习。分析选项可知A项(学习要有条理)符合题意,故选A项。【19题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据上句:You can create detailed situations that involve the information youre trying to remember您可以创建详细的情境,你想记得的信息情况可知此处要表达的意思是在这个过程中你可以强化你记忆中的事实。分析选项可知选项D(强化记忆你学过的东西),分析选项可知D项符合

65、题意。【20题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据上句:Therere several techniques that can help you calm down quickly有几种方法可以帮助你冷静下来;再根据空格下句:Just close your eyes,take a deep breath,hold it for a while and then let it out slowly只是闭上你的眼睛,深呼吸,坚持一会儿,然后慢慢地呼出。呼吸可以非常有效地帮助你放松。分析选项可知E项(呼吸练习可以非常有效地帮助你放松)符合题意,故选E项。第三部分 语言知识运用(共三节,满分3

66、0分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Jayden Sutton, a high school senior, did a part-time job at a restaurant on weekends. After his_21_, which usually lasted between six to eight hours, he walked home, sometimes not arriving back until midnight. Sutton was_22_ to ma

67、ke enough money to eventually buy his own_23_, as his mother was recently laid off.That all _24_ when Lavonda Wright Myers saw him walking down the road in the rain in December. The young man was walking to work _25_, saying I cant be late,” Myers said. Myers_26_he was her sons classmate. Sutton ask

68、ed Myers if she could give him a _27_. Myers told him she could take him as far as she was going. She began to create small talk along the way.After dropping Sutton off, Myers said his determination _28_her. As time went on, Myers felt that she needed to take matters into her own hands and _29_the t

69、eenager. “He was in good spirits and hes a child worth_30_” she said. So, Myers_31_Suttons story on a Go Fund Me page, which raised more than $9.000 from 186 donors.Then, she managed to_32_the general manager of a Honda dealership to drop the price of the vehicle to meet the_33_. Myers act of kindne

70、ss_34_Suttons heart-he couldnt believe it! Myers documented the moment she gave Sutton his new vehicle on Facebook. Suttons mother was very_35_for this -her eyes were wet with tears when seeing the new car.21. A. ceremonyB. hikeC. classD. work22. A. satisfiedB. determinedC. annoyedD. ashamed23. A. f

71、oodB. apartmentC. vehicleD. bike24. A. changedB. repeatedC. failedD. happened25. A. by mistakeB. in a rushC. at a lossD. with ease26. A. arguedB. expectedC. recognizedD. accepted27. A. rideB. messageC. tipD. job28. A. scaredB. remindedC. confusedD. struck29. A. raiseB. assistC. saveD. invite30. A. v

72、isitingB. followingC. congratulatingD. blessing31. A. postedB. copiedC. readD. swapped32. A. trainB. allowC. hireD. convince33. A. deadlineB. profitC. budgetD. discount34. A. clearedB. touchedC. slippedD. turned35. A. gratefulB. eagerC. responsibleD. desperate【答案】21. D 22. B 23. C 24. A 25. B 26. C

73、27. A 28. D 29. B 30. D 31. A 32. D 33. C 34. B 35. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是迈尔斯帮助少年萨顿的故事。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:他的工作通常持续6到8个小时,下班后他步行回家,有时直到午夜才回来。A. ceremony仪式,典礼;B. hike徒步旅行,远足;C. class班级;D. work工作。根据空后的“which usually lasted between six to eight hours, he walked home”可知,此处指他下班之后。故选D。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意

74、:萨顿的母亲最近失业了,他决定赚足够的钱最终买一辆自己的车。A. satisfied满意的;B. determined坚定的;C. annoyed恼怒的;D. ashamed羞愧的。根据第2空后的“to make enough money”和第3空后的“as his mother was recently laid off”可知,此处指他“下决心”要买一辆自己的车。故选B。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:萨顿的母亲最近失业了,他决定赚足够的钱最终买一辆自己的车。A. food食物;B. apartment公寓,房间;C. vehicle车辆,工具;D. bike自行车。根据第12空后的“

75、the general manager of a Honda dealership to drop the price of the vehicle”可知,此处指下决心买自己的一辆“车”。故选C。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:12月,当拉旺达赖特迈尔斯(Lavonda Wright Myers)看到他在雨中走在路上时,一切都改变了。A. changed改变;B. repeated重复;C. failed失败;D. happened发生。根据下文可知迈尔斯帮助了他,所以此处指一切都“变了”。故选A。【25题详解】考查短语辨析。句意:迈尔斯说:“那个年轻人匆匆忙忙地走在上班的路上,说我不能

76、迟到。”A. by mistake错误地;B. in a rush匆忙地;C. at a loss不知所措;D. with ease不费力地。根据第5空后的“saying I cant be late”可知,此处指“匆忙”走在上班的路上。故选B。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:迈尔斯认出他是她儿子的同学。A. argued辩论;B. expected期盼;C. recognized认出,识别;D. accepted接受。根据第6空后的“he was her sons classmate.”可知,此处指迈尔斯“认出”儿子的同学。故选C。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:萨顿问迈尔斯能不

77、能送他一程。A. ride旅行,行程;B. message口信,信息;C. tip建议,小费;D. job工作。根据下文“Myers told him she could take him as far as she was going.”可知,此处指送他“一程”。故选A。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:迈尔斯把萨顿送下车后说,他的决心打动了她。A. scared使害怕;B. reminded提醒;C. confused使困惑;D. struck打动,打击,撞击。根据下文“As time went on, Myers felt that she needed to take matter

78、s into her own hands ”可知,此处指他的决心“打动了”她。故选D。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:随着时间的推移,迈尔斯觉得她需要自己解决问题,帮助这个少年。A. raise提高;B. assist帮助;C. save 挽救;D. invite邀请。根据空前“she needed to take matters into her own hands”可知,此处指她想“帮助”少年。故选B。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:“他情绪很好,是个值得祝福的孩子,”她说。A. visiting访问;B. following跟随;C. congratulating祝贺;D.

79、blessing祝福。根据第10空前“He was in good spirits and hes a child worth”可知,此处指“祝福”。故选D。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:因此,迈尔斯将萨顿的故事发布在一个“资助我”页面上,从186名捐赠者那里筹集了9000多美元。A. posted发布,贴出;B. copied复出;C. read阅读;D. swapped交换。根据第11空后的“Suttons story on a Go Fund Me page”可知,此处指“发布”在一个网页上。故选A。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:然后,她设法说服了本田汽车经销商的总经理降

80、低了汽车的价格,以满足预算。A. train训练;B. allow允许;C. hire雇佣;D. convince使确信,说服。根据第12空前后“she managed to _12_ the general manager of a Honda dealership to drop the price of the vehicle”可知,此处指“说服”总经理降低价格。故选D。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:然后,她设法说服了本田汽车经销商的总经理降低了汽车的价格,以满足预算。A. deadline最后期限;B. profit利润;C. budget预算;D. discount折扣。根据

81、第13空前的“the general manager of a Honda dealership to drop the price of the vehicle to meet”可知,此处指满足“预算”。故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:迈尔斯的善举感动了萨顿的心-他简直不敢相信! A. cleared使干净;B. touched打动,触摸;C. slipped滑动;D. turned转变。根据第14空前后“Myers act of kindness _14_ Suttons heart”可知,此处指被善举“打动”。故选B。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:萨顿母亲对此非常

82、感激-当她看到这辆新车时,她的眼睛湿润了。A. grateful感激的;B. eager热切的;C. responsible负责人的;D. desperate不顾一切的。根据第15空后“-her eyes were wet with tears when seeing the new car.”,可知,此处指“感激”。固定短语:be grateful for sth.“因某事而感激”。故选A。第三部分 语言运用 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Covering 7 million square kilometer

83、s of jungle and river over eight countries, the Amazon Rainforest is home to millions of sorts of plants and animals, some of _36_ are still being discovered today. Its also the worlds _37_(large) supplier of oxygen and is a treasure chest for medical _38_(researcher) who are experimenting with diff

84、erent plants in hopes of finding cures for certain diseases._39_, the world is at risk of losing this rich rainforest because of deforestation (滥伐森林)_40_ (cause) by the actions of farmers, loggers and settlers. The Amazon Basin _41_(lose) 20% of its rainforest since 1970. Cattle farmers have _42_(co

85、ntinuous) cleared the land for cows _43_(eat) on and crop farmers have begun “slash and burn” (刀耕火种), a farming method that involves cutting down forests and burning the land to make _44_ suitable for agricultural purpose. Loggers have been cutting down the trees for timber(木材), further decreasing i

86、ts size. With the destruction of the Amazon Rainforest, global warming becomes more of a threat. It is up to each individual to fight against the _45_(disappear) of the Amazon by making the world know something about this environmental disaster.【答案】36. which 37. largest 38. researchers 39. However 4

87、0. caused 41. has lost 42. continuously 43 to eat 44. it 45. disappearance【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了亚马逊雨林的重要性以及面临的破坏问题。【36题详解】考查定语从句。句意:亚马逊雨林覆盖了8个国家700万平方公里的丛林和河流,是数百万种动植物的家园,其中一些动植物至今仍在被发现。此处为“介词+关系代词”结构非限制性定语从句修饰先行词plants and animals,作介词的宾语,指物,故用关系代词which。故填which。【37题详解】考查最高级。句意:它也是世界上最大的氧气供应商,也是医学研究

88、人员的宝库,他们用不同的植物进行试验,希望找到治疗某些疾病的方法。根据上文the worlds以及句意“最大的”可知应填最高级largest。故填largest。【38题详解】考查名词的数。句意:它也是世界上最大的氧气供应商,也是医学研究人员的宝库,他们用不同的植物进行试验,希望找到治疗某些疾病的方法。researcher为可数名词,前文没有冠词表示数量大于一应用复数形式。故填researchers。【39题详解】考查副词。句意:然而,由于农民、伐木工和定居者的行为导致森林砍伐,世界正面临失去这片富饶雨林的危险。此处表示转折,且由逗号隔开,应用however,句首单词首字母要大写。故填Howe

89、ver。【40题详解】考查非谓语动词。句意:然而,由于农民、伐木工和定居者的行为导致森林砍伐,世界正面临失去这片富饶雨林的危险。分析句子结构可知cause在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语deforestation构成被动关系,故用过去分词作定语。故填caused。【41题详解】考查时态。句意:自1970年以来,亚马逊盆地已经失去了20%的雨林。根据后文since 1970可知应用现在完成时,主语为The Amazon Basin,助动词用has。故填has lost。【42题详解】考查副词。句意:养牛的农民不断地清理土地,供牛放牧,农作物农民开始“刀耕火种”,这是一种包括砍伐森林和燃烧土地

90、,使其适合农业用途的耕作方法。修饰动词clear应用副词continuously,作状语。故填continuously。【43题详解】考查非谓语动词。句意:养牛的农民不断地清理土地,供牛放牧,农作物农民开始“刀耕火种”,这是一种包括砍伐森林和燃烧土地,使其适合农业用途的耕作方法。分析句子结构可知eat在句中应用非谓语动词形式,此处作目的状语,应用不定式。故填to eat。【44题详解】考查it用法。句意:养牛的农民不断地清理土地,供牛放牧,农作物农民开始“刀耕火种”,这是一种包括砍伐森林和燃烧土地,使其适合农业用途的耕作方法。此处指the land应用代词it。故填it。【45题详解】考查名词

91、。句意:每个人都应该通过让世界了解这一环境灾难来对抗亚马逊的消失。空处作宾语,表示“消失”应用名词disappearance,表抽象概念,不可数。故填disappearance。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节书面表达 (满分15分)46. 一家英语报社向中学生征文,主题是“我理想中的职业”,请你根据下列提示完成短文。 理想中的职业; 选择的理由; 为此所要做的准备。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】My ideal jobI often imagine what I will be in the future. I hope I will

92、work in a computer company as a program designer because I like designing the computer program and I will make enough time.I also hope that I wont be very busy so that I can spare time to company with my families. In my free time, I will continue to take regular exercise, such as swimming, running a

93、nd various ball games.For my future ideal job, I am making every effort to make it. No matter how hard it is, I will go on trying hard and never give it up.【解析】【分析】这是一篇提纲类写作。【详解】第1步:根据提示可知,一家英语报社向中学生征文,主题是“我理想中的职业”,请你根据下列提示完成短文。 理想中的职业; 选择的理由; 为此所要做的准备。第2步:根据写作要求,确定关键词(组):in the future (未来);program

94、designer (程序设计师);spare time (抽时间);continue to (继续)等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般将来时。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如I often imagine what I will be in the future.运用了宾语从句;I also hope that I wont be very busy so that

95、I can spare time to company with my families.运用目的状语从句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。第二节 读后续写 (满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Once there was a ship travelling on the tough sea and on the ship there was a pair of couple. All of a sudden, the ship met with a

96、n accident and the couple had no choice but to run to the life boat without delay. After reaching there, they realized that there was space only for one person. At that very moment, the husband pushed his wife behind him and jumped onto the lifeboat himself, leaving his wife standing on the sinking

97、ship, shouting something desperately to her husband eyes filled with tears.”The teacher stopped her story-telling and asked her students, “Guys, guess what it was that she shouted.”Most students answered. “I hate you!”After listening to all this reply, the teacher glanced through the whole class aga

98、in and noticed that there was a boy sitting silently throughout. Then she asked him the same question.The boy answered, “I believe she would have shouted-Take care of our child.”Listening to his remarks, the teacher was surprised and asked the boy doubtfully. “Have you heard of this story before?”Sh

99、aking his head, the boy said softly and sadly, “No, I havent. But thats what my mother said to my father before she died of a deadly disease.”Moved and feeling sad, the teacher replied. “Your answer is absolutely right!”Then she continued, “Lets take up the story. The ship sank eventually and the hu

100、sband went home and brought up their daughter alone. Many years later after the death of the man, their daughter was tidying up all his belongings when she found his diary. In his diary she found that when her parents were on the ship, her mother had already been diagnosed (诊断) with advanced illness

101、 and at the critical moment, the father rushed to the only chance of survival.”注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。In his diary, the man mentioned he wished to sink to the ocean with his wife but for their daughter he had to live. _The story was finished and the class was silent._【答案】One possible

102、 version:In his diary, the man mentioned he wished to sink to the ocean with his wife but for their daughter he had to live. Without him, their baby daughter would become an orphan. After drowning himself in sorrow for a short time, he uplifted himself and learned how to raise baby. Whenever faced w

103、ith hardships, he would inspire himself with his wife words“Take care of our child.” Seeing the little girl grow into a sunny, pretty girl with double love from both parents, the man knew he made it to keep his promise.The story was finished and the class was silent. Nobody talked or laughed as usua

104、l. Instead, it seemed that every student was lost in deep thought, tasting the moving life story. The teacher was sure that the students were reflecting on their replies and that they had understood the moral of the story. Of the Good and Evil in this world, there are hidden secrets behind them. So

105、we should not really focus on the surface and judge anyone without understanding them first. Put yourself in others shoes and then you can really understand their behavior.【解析】【分析】这是一篇读后续写作文。通过阅读所给文章可知,文章主要讲述了老师在课堂上给学生们讲了一个故事:故事的大致内容是一对夫妇在海上遇到事故,但是救生艇只能容纳一个人,最后,丈夫推着身后的妻子,自己跳上了救生艇,留下妻子站在正在下沉的船上,绝望地对着

106、丈夫喊着什么。老师让学生猜想妻子说了什么,大多数学生的回答是“我恨你!”,但是一位学生却回答说妻子让丈夫照顾好孩子。老师继续说故事,多年以后,他们的女儿在整理遗物时发现了父亲的日记,原来母亲已经被诊断出病情严重,在关键时刻,父亲冲向了唯一的生存机会。【详解】续写部分分为两段,第一段开头是:在他的日记中,他提到他希望和妻子一起沉入大海,但为了他们的女儿,他必须活下去。接下来可以写没有他,他们的宝贝女儿会变成孤儿。在短暂的悲伤之后,他提升了自己,学会了如何抚养孩子。每当遇到困难时,他都会用妻子的话激励自己“照顾好我们的孩子。”看着小女孩成长为一个阳光明媚、漂亮可爱、受到父母双爱的女孩,这个男人知道

107、他这样做是为了履行自己的诺言。第二段的开头是:故事讲完了,全班安静下来。接下来可以写没有人像往常一样说话或大笑。相反,每个学生似乎都陷入了沉思,品味着动人的人生故事。老师确信学生们正在反思他们的回答,并且他们已经理解了这个故事的寓意。这个世界上的善与恶,背后都隐藏着秘密。所以我们不应该只关注表面,在不了解任何人之前就对他们进行评判。设身处地为别人着想,你就能真正理解他们的行为。【点睛】续写内容得当,使用了固定短语和高分句型。如:be faced with;take care of;make it;keep ones promise;reflect on;focus on;put oneself

108、 in others shoes等固定短语。Seeing the little girl grow into a sunny, pretty girl with double love from both parents, the man knew he made it to keep his promise.中使用了现在分词seeing作状语;The teacher was sure that the students were reflecting on their replies and that they had understood the moral of the story.中that引导的是宾语从句。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1