收藏 分享(赏)

河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc

上传人:a**** 文档编号:348752 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:15 大小:104KB
下载 相关 举报
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第1页
第1页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第2页
第2页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第3页
第3页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第4页
第4页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第5页
第5页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第6页
第6页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第7页
第7页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第8页
第8页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第9页
第9页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第10页
第10页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第11页
第11页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第12页
第12页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第13页
第13页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第14页
第14页 / 共15页
河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题.doc_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北省衡水市桃城区第十四中学2019-2020学年高一英语下学期第一次综合测试试题(测试用时:90分钟;总分:150分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whose birthday is it today?A. Susans. B. Richards. C. Mikes.2. What kind of music does the man like?

2、A. Jazz. B. Rock. C. Opera.3. Where will the speakers go?A. To the seaside. B. To a playground. C. To a swimming pool.4. When will the man have the party?A. Saturday. B. Friday. C. Tuesday.5. Why does the man come to the woman?A. To ask for a new ID card.B. To take a picture of her.C. To fill out a

3、form.第二节 (共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话和独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman suggest buying first?A. A scarf. B. Flowers. C. Chocolates.7. Where will the speakers probably go next?A. To a garden. B. T

4、o a shop. C. To the teachers office.听第7段材料,回答第8、9题。8. What was the relationship between the woman and Jim in the past?A. Relatives. B. Classmates. C. Workmates.9. What is the woman?A. A film actress. B. An art director. C. A magazine editor.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where was the ring found first?A. In a

5、 drawer. B. On the newspaper. C. Inside a piece of cake.11. Who found the ring first?A. David. B. Davids father. C. The woman.12. When did the woman lose her ring most probably?A. When she was making the cake.B. When she was eating the cake.C. When she was washing her hands.听第9段材料,回答第13至16题。13. Wher

6、e are the Greens going first?A. To the mans house. B. To the subway station. C. To the bus station.14. Why are the Greens going to Washington?A. To see Tommys grandparents.B. To go on a trip.C. To attend a meeting.15. What day is it when the conversation takes place?A. Friday. B. Saturday. C. Sunday

7、.16. What can we learn about Tommy?A. He misses his grandparents.B. Hell stay in Washington for a month.C. He is always slow.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did the speaker use to do?A. He watched TV a lot.B. He stayed home and did homework.C. He played sports with his classmates.18. What kind of books d

8、oes the speaker read now?A. Textbooks. B. Storybooks. C. Cartoon books.19. What does the speaker think of doing homework with his friends?A. He can chat with them.B. He can learn a lot from them.C. He can concentrate on study.20. What does the speaker want to be in the future?A. A teacher. B. An eng

9、ineer. C. A writer.第二部分 阅读理解(共二节,满分35分)第一节 (共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下面材料,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选项符号涂黑。AWhen I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point out my shortcomings. Week by week her list grew: I was very thin, I wasnt a good student, I talked too much, I was too pr

10、oud, and so on. I tried to hear all this as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.He listened to me quietly, then he asked, “Are the things she says true or not? Janet, didnt you ever wonder what youre really like? Well, you now have that girls opini

11、on. Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said.”I did as he told me. To my great surprise, I discovered that about half the things were true. Some of them I couldnt change (like being very thin), but a good number I coul

12、dand suddenly I wanted to change. For the first time I got a fairly clear picture of myself.I brought the list back to Daddy. He refused to take it. “Thats just for you,” he said. “You know better than anyone else the truth about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears in

13、 anger and feel hurt. When something said about you is true, youll find it will be of help to you. Our world is full of people who think they know your duty. Dont shut your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you know is the right thing to do.” Daddys advice has returned to me a

14、t many important moments. In my life, Ive never had a better piece of advice.21. What did the father do after he had heard his daughters complaint?A. He agreed with her “enemy”B. He let her continue to put up with her “enemy”C. He told her to write down all her “enemy” had said about her.D. He told

15、her not to pay attention to what her “enemy” had said.22. Which of the following can we know from the passage?A. The “enemy” thought the writer was pretty.B. The “enemy” thought the writer studied hard.C. The writer and her “enemy” became best friends at last.D. The writer is grateful to her father.

16、23. Which do you think would be the best title for this passage?A. Not an Enemy, but the Best Friend B. The Best Advice Ive Ever HadC. My Father D. My ChildhoodBIn Korea,it is rude to wear shoes inside someones house because it is considered dirty. In Saudi Arabia, you should not bring food to someo

17、nes house because taking food or drink suggests that you think the host cannot afford the meal. More and more people around the world are travelling abroad to study, to go on vacation, or to work, and while it can be a great way to learn about other cultures, there may be times when travellers accid

18、entally offend(冒犯) their hosts culture.The same gesture can have very different meanings in different countries. The gesture meaning OK in the United States means something completely different in Brazil,as Ella Yao discovered. Ella had travelled to Brazil to study and was living with a host family.

19、 During dinner, her host asked Ella if she was enjoying the meal. Because her mouth was full of food, Ella made a sign with her hand that to her meant OK. Although Ella meant the food was good,this symbol in Brazilian culture is extremely rude and her host was deeply offended.While travelling in Tha

20、iland, Elizabeth Brown learned that there are differences in ingredients for food in the United States and Thailand. She stopped at a small,family-owned restaurant in Chiang Mai and ordered spring rolls. She was really enjoying eating them until she got to the last one and noticed that there was an

21、insect inside. She complained to the server. Later,she discovered that although insects are disgusting(令人作呕的) to most Americans,they are considered a delicacy(佳肴) in some countries. All of these mistakes can be avoided with some research on cultural differences before you go abroad. However,if you d

22、o accidentally offend someone,quickly apologize, and learn from your mistake.24. For what reason did Ella offend her host? A.She spoke with her mouth full.B.Her host misunderstood her gesture. C.She didnt like the meal her host prepared.D.Her host didnt like using body language.25. What happened to

23、Elizabeth Brown in a Thai restaurant? A.She ate an insect.B.She was badly treated. C.She argued with the server.D.She learned insects are welcome there.26. What may be the best title for the text? A.What MattersB.When in Rome do as Romans do C.How to Be PoliteD.Why Make MistakesC In Australia,a catt

24、le ranch(养牛场) called Suppleback Downs is only slightly smaller than the state of Rhode Island. Unsurprisingly, it can be hard to keep track of cows in this area. Thats why SwagRot, an Australian cowboy robot, comes in: The robot is designed to take care of cattle on ranches that humans can t easily

25、cover on their own. “Australia has very large cattle stations usually operated by a person, or a couple,” says Salah Sukkarieh, a robotics professor at the University of Sydney. One of the big problems farmers have is animals health,” he says. “So building this type of equipment is really about doin

26、g two things: One is to help farmers with daily operations, and the other is to look at whether we can monitor animals health.” SwagBot can look after cattle in tough(艰苦的) places,and the researchers plan to fit it with some sensors that will help it find out whether an animal is sick or hurt. One ch

27、allenge is that in its current form, some cattle seem to find the robot frightening. Researchers have noticed that dairy cows are fine with the robot while livestock(家畜) are scared when the robot looks after them. Researchers are working on changing the design to help. SwagBot still needs more devel

28、opment before it can really be useful. So a farmer can tell it to go to a certain location on a ranch,and it can avoid obstacles(障碍) to make it. Its not likely to fully replace cowboys anytime. “The environment is too complex for robots to do all these tasks, he says. “What I see for now, and in the

29、 long term, is how such systems like these can be used as tools for farmers or cowboys.27. What do we know about Suppleback Downs? A.It covers a large area.B.It is managed by a couple. C.It is in the state of Rhode Island.D.It has the most cattle in Australia.28. One way SwagBot helps cowboys is_. A

30、.by removing obstacles in its waysB.by looking after cattle like they do C.by counting the number of cattleD.by helping treat sick or hurt animals29. What problem is SwagBot faced with now? A.Its sensors are not sharp.B.It cant walk a long way. C.Some animals dont accept it.D.Its hard for farmers to

31、 operate it.30. What can we infer from the last paragraph? A.There will be fewer tasks on ranches.B.Ranches still need cowboys to keep cattle. C.Cowboys will have difficulty finding jobs.D.SwagBot can help protect ranches environment.第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 It

32、is common to experience culture shock when you are living in a foreign country for a period of time. But how to overcome your culture shock?31_ You neednt feel anxious and confused in your new space. Keep an open mind.32_ Refusing judgment and following the cultural differences will allow you to be

33、an objective observer and will promote the process of cross-cultural understanding. Also,if you are going to a country which you know close to nothing about, do a little background information.33_ And who knows, you may find the reason for something you may not understand.Make an effort to learn the

34、 local language and people. Being good at speaking the language can increase your communication skills and it helps you to connect with the local community. It also shows your interest in the new country.34_ Respectfully ask questions,read newspapers, and attend a variety of festivals and events.35_

35、 Dont be too hard on yourself if you make a cultural mistake or dont know what to do in a social situation. Laugh at yourself and others will laugh with you. Just be a humorous person. Most people will admire your effort to understand their ways, especially if you lack judgment and cultural comparis

36、ons that skillfully and perhaps unconsciously express a veil of superiority.A.Keep a sense of humour.B.Avoid making any mistake.C.Do not think anything that is different is “wrong”.D.When you are in a foreign country, youd better be kind-hearted.E.Meanwhile, make sure you get to know people in your

37、new environment.F.As you learn more about the background information, keeping an open mind is necessary.G.By adapting to a foreign culture, you can overcome it and develop relationships with some people.第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完型填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出可以填入空白处的最佳选

38、项。Because of several heart attacks, my father could no longer do a regular job. To make ends meet, he and I 36 beans every summer on farms. It was hard work, and they 37 us by the pound, not the hour. Bottom beans are hard to pick. My father and I 38 picked on opposite sides of the same row, and his

39、 constant (经常的), 39 reminders to “pick from the bottom up still ring in my ears. We had row bosses who would 40 the vines(藤蔓) and step into your world 41 . They would check the area you had picked, and 42 it wasnt picked clean, they would send you back. When you pick for 43 per pound,you want to pic

40、k where the beans are 44 .At first, I got sent back a lot. When that 45 , my father would step through the vines and pick toward me 46 we had cleaned up my mess. The vines are so thick that you cant 47 each other, but we always talked back and forth while we worked. His 48 would come through the vin

41、es, “Are you picking 49 ? Sometimes it was hard to remain enthusiastic(满腔热忱的). When I 50 , I would hear Dad say,“Are you picking with both hands?” How did he 51 ? He couldnt see through the vines, but he always knew! Only my right hand was picking! No scolding(责备).No sharp words. Just the quiet 52 .

42、 The money we earned in the bean fields was 53 enough to be worthwhile. But the 54 I gotpick clean, bottom up, bothhandswere principles of myfathers life thathave 55 mine. They have beenenough for what life has sent my way.36. A.countedB.pickedC.grewD.stored37. A.chargedB.neededC.paidD.persuaded38.

43、A.neverB.seldomC.stillD.always39. A.coldB.strangeC.gentleD.strict40. A.removeB.partC.getD.cut41. A.quietlyB.angrilyC.nervouslyD.shyly42. A.thoughB.unlessC.ifD.before43. A.foodsB.penniesC.safetyD.fun44. A.thickB.beautifulC.freshD.delicious45. A.arrivedB.failedC.stoppedD.happened46. A.whetherB.afterC.

44、untilD.when47. A.helpB.recognizeC.warnD.see48. A.thoughtB.requestC.voiceD.excuse49. A.cleanB.fastC.happilyD.enough50. A.set outB.fell behindC.looked upD.broke down51. A.knowB.decideC.recoverD.explain52. A.remindersB.suggestionsC.reasonsD.orders53. A.reallyB.merelyC.nearlyD.hardly54. A.beansB.friends

45、C.prizesD.lessons55. A.ignoredB.shapedC.respectedD.separated第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。The best adventure holiday youll ever have!Adventure Summer Camp is the 56._(big) adventure camp in Mount Wuyi and has well-trained and 57._ (experience) workers. The mountain, 58.

46、_ covers an area of 999 square kilometres, is home to birds, the world of insects and the kingdom of snakes. In Mount Wuyi youll go through an 59._ (extreme) exciting and unbelievable adventure in a huge mountain away60._ the noise and crowds of the city, which will definitely be an unforgettable ex

47、perience for you.At the camp,you can enjoy the excitement and happiness of going 61._ (hike), climbing mountains and so on. Furthermore, well teach you 62._ ( survive) skills in the wild. There is no doubt that the summer camp is the best place 63._ (have) your adventure and it is also64._ only camp

48、 in Fujian to offer guidance by experts.65._ (contact) us and youll have much fun.第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节:应用文写作(满分15分)某英文报的Tourist Attraction栏目正面向中学生征文。请根据提示信息,用英语写一篇短文介绍世界闻名的主题公园香港海洋公园(Hong Kong Ocean Park)。1.位于香港南部,依山而建,面积超过87万平方米;2.1977年开放,是最受人们喜爱的公园之一;3.游客可以了解海洋生物,体验刺激的娱乐设施和观看各种动物表演。注意:1.词数100左右;2

49、.可以适当增加细节,以使行文连贯。第一步审题谋篇第一段:介绍主题公园的位置和总体特征;第二段:介绍主题公园的面积、历史及特色等;第三段:总体评价。第二步遣词造句(1)根据汉语提示结合本单元所学知识完成句子 香港海洋公园,位于香港南部,以拥有多种海洋生物而闻名。(分词做后置定语)Hong Kong Ocean Park, _,_marine lives. 公园依山而建,占地面积超过87万平方米,是世界上最大的海洋主题公园之一。(分词做状语)_over 870,000 square metres, the park is one of the largest marine parks in the

50、 world. 它于1977年开放,在香港人们最喜爱的主题公园之列。(分词做状语)_, its among Hong Kong peoples favourite theme parks. 公园以独特的海洋生物展览,刺激的游乐设施和动物表演为特色。_, thrilling rides and animal shows. 它们提供给游客寓教于乐的体验。They offer visitors experiences that _. 有这么多吸引人的东西,难怪公园每年吸引几十万游客。_ every year. 如果你想玩得开心,香港海洋公园是你最好的去处。(不定式做后置定语)If you want

51、to have fun,_. 它不仅会让你的一天允满惊奇、快乐和兴奋,而且会带给你满意的回忆。It will_ fill your day with wonders, pleasure and excitement, _.(2)按要求升级句式 利用非限制性定语从句合并(1)中句 和句_. 利用倒装句升级(1)中句_.(3)第三步妙句成篇利用适当的过渡词将以上各句串联成文答案解析:(1) situated in the south of Hong Kong; is famous for having various Built on a mountain and covering an area

52、 of Opened in 1977 The park features unique marine-animal exhibits combine entertainment with education With so many attractions,no wonder it attracts tens of thousands of visitors Hong Kong Ocean Park is the best place to go not only; but also it will reward you with satisfying memories;(2) The par

53、k features unique marine-animal exhibits, thrilling rides and animal shows, which offer visitors experiences that combine entertainment with education. Not only will it fill your day with wonders,pleasure and excitement, but also it will reward you with satisfying memories.(3) Hong Kong Ocean Park,

54、situated in the south of Hong Kong, is famous for having various marine lives. Built on a mountain and covering an area of over 870, 000 square meters, the park is one of the largest marine parks in the world. Opened in 1977,its among Hong Kong peoples favourite theme parks. The park features unique

55、 marine-animal exhibits, thrilling rides and animal shows, which offer visitors experiences that combine entertainment with education. With so many attractions,no wonder it attracts tens of thousands of visitors every year.If you warn to have fun. Hong Kong Ocean Park is the best place to go. Not on

56、ly will it fill your day with wonders, pleasure and excitement, but also it will reward you with satisfying memories.第二节概要写作(满分15分)阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。A 15yearold boy planned to put a ball covered with petrol into his mouth and set it on fire. He would film the dangerous action and put it on Y

57、ouTube. And, he hoped to become famous on the Internet. But things didnt go the way he imagined. His clothing caught fire, and he was rushed to the hospital with serious burns on his body.YouTube hosts millions of videos of people attempting dangerous actions. Many of them are by kids and young adul

58、ts. Some experts say that by hosting these videos, YouTube encourages young viewers to take deadly risks. Research by the Centers for Disease Control and Prevention shows that more than 180,000 Americans die from accidental injuries each year. Thats one person every three minutes. More than 14,000 o

59、f those killed are kids under the age of 19. Is YouTube to blame?People have always found it interesting to watch others try risky things. Audiences are mad about these kinds of things. Some of the earliest Greek comedies had characters followed by wild animals and knocking into walls. Now, in the a

60、ge of the Internet, anyone with a camera and a YouTube account can create this kind of “fun”. Many viewers, especially teenagers, are influenced by what they see and want to try it themselves. “YouTube has taken the playing in the neighborhood to a worldwide level,” says Clair Mellenthin, a research

61、er from the Centers.Supporters of YouTube argue that it isnt YouTubes responsibility to examine its content. “Parents should be the ones to make sure that kids are behaving safely,” they say. In fact, YouTube has a rule on content. For example, dangerous activities that have a risk of serious physic

62、al harm or death are not allowed. Staff of YouTube, carefully watch the website 24 hours a day, looking for videos that are against their rules. But is this enough?_(_ Words)【概要写作参考范文】Possible version 1:Filming dangerous actions and posting them on YouTube is being widely spread nowadays among milli

63、ons of people, mostly teenagers. Although one person dies from accidental injuries every three minutes, “fun” seekers or “fun” makers have been trying something dangerous and exciting. Despite being equipped with content examination and strict regulations against dangerous activities, YouTube lacks

64、enough careful control over itself.(60 words)Possible version 2:Millions of people, some of whom are teenagers, are attempting dangerous actions and put them on YouTube, which makes people believe YouTube should answer for such tragedies. The fact is that people, whether ancient or modern, love watc

65、hing others try risky or deadly things. Therefore, not only YouTube but also parents and teenage viewers themselves should be responsible for their monitoring and behaviors. (63 words) 【评分建议和标准】1认真研读短文并理清信息主次后不难发现,通过一个15岁少年口含火球拍动作片,引出本文主旨:人们包括许多少年玩冒险并拍摄视频上传至YouTube,这种危险的举动是不是YouTube鼓励和渲染的结果,它有错还是父母对

66、小孩的监管不到位之错?2该题中的难点之一:第二段最后一句“Is YouTube to blame?”意为: “YouTube该受批判吗?”,如果考生没有注意上下文的逻辑层次,或不懂be to blame意为“该受指责”, 在改写过程中就会较难表达出“be responsible for.或answer for.”此意来。3本文给的两篇范文以不同的视角和语言重新组织,都注意到了两个主要内容: 1. 人们拍摄危险行为并上传至YouTube;2. YouTube的监管漏洞和孩子家长的的疏于管控。此外,还有一个次要内容:过去和现在的人们都喜欢冒险并炫耀他们的行为。4档次给分要求:第一档:13分 没有把

67、握全文的主要信息或词数远远不够。第二档:46分 基本把握全文的主要信息,但不能较好的表达清楚,语句错误较多。第三档:79分 能较好的把握全文的主要信息,语句有些许错误,但基本可读。第四档:1012分 能较好的把握全文的主要信息,不是照搬照抄部分文段,但只涉及主要信息,对部分次要信息没有加以关注或者没有写出来。内容虽然较全,但词数超过了80的也不能进入第五档。第五档:1315分 能完全吃透文章的精神,完全用自己的语言灵活地表达主要和次要要点。词数控制在55到75词以内,完全达到写作的预期目的。答案听 力:1-5 BBABA6-10 BBCBC11-15 BABAA16-20 CCABC阅 读:2

68、1-23 CDB 24-26 BDB27-30 ABCB七选五: 31-35 GCFEA完形填空:36-40 BCDCB41-45 ACBAD 46-50 CDCAB51-55 AADDB语篇填空:56. biggest 57. experienced 58. which 59. extremely 60. from61. hiking 62. survival/surviving 63. to have 64. the 65. Contact阅读理解解析A篇解析:【语篇导读】本文通过一位父亲给女儿的建议,说明这样一个道理:要勇于听取别人的批评,从中选取正确的意见,加以改正。 21C。细节理解

69、题。根据文章第二段的Go and make a list of everything she said and mark the points that are true.可知父亲让作者把对方说的话记下来,故选C。22D。推理判断题。根据最后一段的Daddys advice has returned to me at many important moments. In my life, Ive never had a better piece of advice.可知作者很感激父亲,故选D。23B。主旨大意题。 从文章最后一段总结句In my life, Ive never had a be

70、tter piece of advice.可推断出文章的最佳标题为The Best Advice Ive Ever Had。故选B。 B篇解析:24.推理判断题。根据第二段中的“Ella made a sign . and her host was deeply offended. ”可知,埃拉的寄宿主人误解了 她的本意,导致了不愉快的发生。25.细节理解题。根据第三段中的“they are considered a delicacy(佳肴) in some countries”可知,作者在那家泰国餐厅了解到在当地昆虫是一种受欢迎的食物。26.标题归纳题。通读全文可知,文章讨论了在国际交流中不

71、同的文化习俗可能会引起一些误会,所以B项“入乡随 俗” 最符合题意。 C篇解析:27. 细节理解题。由第一段中的“is only slightly smaller than the state of Rhode Island”可知,Suppleback Downs占地面积很大。28. 细节理解题。由第四段中的 SwagBot can look after cattle in tough(艰苦的) places”可知,SwagBot可以像牛仔一样照顾农场上的牲畜。 29. 细节理解题。由第五段内容可知,农场上的家畜见到SwagBot很害怕,不能接受它。30. 推理判断题。由最后一段可知,机器人不

72、可能取代牛仔,它只能作为辅助的角色存在于农场。 七选五解析:GCFEA 解析:本文说明如何克服文化冲击,并介绍了几个解决方法。31.G根据空前一句“如何克服文化冲击?”和空后一句“你不必在新的地方感到焦虑和困惑”可知G项“通过适应一种外国文化,你能克服它并和一些人建立联系”。32.C根据本段首句“敞开心胸”和空后一句“拒绝判断和遵循文化差异将使你成为客观的视察者,并促进跨文化理解的进程”可知C项“不要轻易地给周围的事情打上错误的标签”符合语境。33.F根据空前一句中的“如果你要去一个你一无所知的国家,先做一些背景调查” 和空后一句中的“你可能会找到你不理解某事的原因”。可知选项F“当你要了解更

73、多背景信息时,保持开放的心胸是十分关键的”符合语境。34.E根据空前一句“这也体现了你对这个国家的兴趣”和空后一句“有礼貌地问问题, 读报纸”。可知此处的意思是:与此同时,确保你认识新环境中的人。故选E。35.A根据空后的“对自己笑一笑,这样別人也会和你一起笑”可知A项“要保持幽默感”符合语境。完形填空解析:36. 由第3空前的“Bottom beans are hard to pick.”可知,为了补贴家用,爸爸和作者每年夏天都在地里为别人摘(picked)豆子。 37. 从上句中作者和父亲为别人摘豆子的事情,以及文章尾段中的“The money we earned in the bean

74、fields” 可知,农民按他们摘的豆子的重量付(paid)给他们工钱,而不是按劳动时间。 38. 由第10空后的“my father would step through the vines and pick toward me”可知,作者和父亲总是(always) 人占一头, 从一行豆苗的两头开始摘。 39. 由第17空前的“No scolding(责备). No sharp words. ”可知,在摘豆子时,父亲一直轻声(gentle)提醒作者从底部摘起。 40. 由本空前的“row bosses”和本空后的“the vines(藤蔓) and step into your world”

75、可知,这些监工会拨开(part)豆蔓来到他们身边。 41. 由本空后的“They would check the area you had picked”可知,监工们要査看他们是否摘干净了,所以会悄悄地(quietly)来査看。 42. 本空后的“it wasnt picked clean”与“they would send you back”是条件关系,故选if。 43. 见下题解析。 44. 由第一段中的“To make ends meet”可知,作者和父亲摘豆子是为了赚钱(pennies),所以他们想去豆子稠密的(thick)地方摘。45. 由本空前的“I got sent back a

76、 lot.” 和本空后的“my father would step through the vines and pick toward me”可知,刚开始作者经常被要求里新去摘没有摘干净的地方,当这种情况发生 (happened)时,父亲总是去帮他。46. 由本空后的“we had cleaned up my mess”可知,父亲会到作者身边摘豆子,直到(until)摘干净为止。47. 由本空前的thick可知,豆蔓长得很稠密,所以谁也看(see)不到谁。48. 由本空前的“we always talked back and forth”可知,父亲的声音(voice)会穿过藤蔓。49. 由19

77、空后的“pick dean”可知,父亲经常边劳动边问他:“你摘干净(clean) 了吗?”50. 由本空前的“it was hard to remain enthusiastic (满腔热忧的)”可知,作者经常会落后(fell behind)。51. 根据本空后的“He couldnt see through the vines, but he always knew!”可知,作者很好奇,父亲看不见他,怎么会知道(know)他在用一只手摘豆子呢?52. 根据本空前的“No scolding (责备). No sharp words. ”,再结合上文中父亲在摘豆子时说的话可知,父亲就是经常温和地

78、提示(reminders)。53. 由本句后的But和末尾句“They have been enough for what life has sent my way.”可知,作者和父亲出时所挣的钱是很少的(hardly)。54. 本空后的“pick clean,bottom up,both hands”都是作者从父亲那里得到的启示(lessons)。55. 由本空后的“They have been enough for what life has sent my way.”可知,父亲的人生准则塑造(shaped)了作者的一生。 语篇填空解析: 本文介绍了冒险夏令营的情况。56.biggest考

79、査比较等级。根据设空前的定冠词the和设空后的范围in Mount Wuyi 可知此处用形容词最高级。57. experienced考査词性转换。设空后是名词workers,应用形容词做定语修饰,故填 experienced,意为“有经验的”。58. which考査定语从句。 非限制性定语从句先行词是The mountain,指物,从句中缺少主语,故用关系代词which引导定语从句。59. extremely考查词性转换。设空在句中做状语修饰形容词exciting,应用副词,故填 extremely。60.from考査介词。根据语境“远离城市的噪音和人群”可知此处应用短语away from“远

80、离”。61.hiking考査非谓语动词。go hiking“远足”。62.survival/surviving考査词性转换或非谓语动词。设空在句中做定语,可用名词survival,与名词skills搭配意为“生存技能”。也可用surviving做定语。63.to have考査非谓语动词。名词由最高级修饰时,应用不定式做后置定语。64.the考査冠词。此处指“福建唯一一家由专家提供指导的宿营”,the only表“唯一的”。65. Contact考查特殊句式。此处是“祈使句+ and+简单句”结构,故设空应用动词原形,注意首字母应大写。听力解析Text 1M: You look beautifu

81、l today, Susan!W: Thank you, Richard. You look great, too! Here is a birthday gift for you. Happy Birthday! By the way, where is Mike?Text 2W: Wow, that opera singer is fantastic! I could listen to him all night.M: No, not me. I prefer rock music. This guy is kind of boring even more so than jazz si

82、ngers. I bet my mom would like him, though.Text 3W: What a beautiful sunny day today! Lets go to the beach.M: Okay, Ill get my beach towel. You can lie down on the sand while I am swimming.Text 4W: Is the party still on Tuesday?M: That gives us too little time to prepare. Besides, the places booked

83、up on Saturday. So I decided to change it to Friday. Text 5M: I lost my ID card. What should I do to replace it?W: Write down your name and social security number on this form, and stand behind that line. Ill take your picture here.M: OK. Im ready.W: Ill print you the new ID card in about a minute.T

84、ext 6M: We need to decide what to get as a present for Lisa at the end of this term.W: Yes, she is such a great teacher. how about some flowers?M: But she told us she had a garden full of them. What about chocolates?W: That sounds sweet. But shouldnt we get her something she can keep? Maybe somethin

85、g to wear.like a scarf?M: Thats a wonderful idea. Lets do it now. Text 7W: Hi. My names Annie.M: Annie. Oh, youre Jims friend!W: Yeah. We worked in the same office until he moved to Hawaii. You look a lot like Jim. Are you related?M: Yeah, were cousins. His mum and my mum are sisters.W: Do you live

86、around here?M: No, I live in San Francisco. I just came for the wedding.W: San Francisco? Me, too. I just came for the wedding, too.M: Oh, great. What do you do in San Francisco?W: Im an art director in a fashion magazine. How about you?M: Well, Im sort of an artist, too. I make films.Text 8 M: Mum,

87、 what are you doing?W: Oh, David, Ive lost my ring. I cant find it anywhere. Please help me look for it.M: Did you notice when it was gone?W: I was washing my hands when I realized it wasnt on my finger.M: Mother, I.W: Oh, David, have you found it?M: Yes, I found it a few minutes ago.W: Where did yo

88、u find it?M: Inside a piece of cake.W: What?M: Well, Dad was eating a piece of cake when he bit into something hard. It was put on the newspaper in the drawer.W: And it was my ring?M: Yes, I guess it fell off your finger while you were making the cake this morning.Text 9M: Where are you going, Mrs.

89、Green?W: Were going to the subway station first. We have to catch the train at 4 oclock.M: There are only 30 minutes left. Today is Friday, and there may be a traffic jam. You should have left home a bit earlier.W: Thats why we are choosing the subway. Tommy is always slow, you know. We often have t

90、o wait for him.M: But your son is very cute.W: Thanks!M: I guess youre leaving for Washington to see Tommys grandparents?W: Yes, they miss Tommy very much, so well take him to see them.M: Please remember to send my regards to them.W: OK, I will. There is no more time for chatting. See you next weeke

91、nd.M: Have a nice trip.Text 10M: Hello, everyone. My name is John. Today I want to say something mainly about my daily life. First I want to say my life has changed a lot. When I was a child, I had a lot of time to play. But now I have to study all day. I used to play baseball and basketball with my

92、 classmates, but now I just stay at home and do my homework. I seldom watch TV these days, for Im often busy preparing for my tests. Books were my good friends. I used to read a lot of cartoon books and storybooks instead of reading textbooks all day like now. I enjoy doing homework with my friends.

93、 But my parents dont allow me to do that, because they think we will talk instead of studying. I disagree. We can learn a lot from each other. My mother is a doctor, and my father is an engineer. They expect me to be a doctor when I grow up, but I want to be a writer. Maybe Ill be a doctor anyway, but I dont think I could be a happy doctor.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1