收藏 分享(赏)

广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx

上传人:a**** 文档编号:348136 上传时间:2025-11-27 格式:DOCX 页数:30 大小:774.69KB
下载 相关 举报
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第1页
第1页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第2页
第2页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第3页
第3页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第4页
第4页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第5页
第5页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第6页
第6页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第7页
第7页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第8页
第8页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第9页
第9页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第10页
第10页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第11页
第11页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第12页
第12页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第13页
第13页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第14页
第14页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第15页
第15页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第16页
第16页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第17页
第17页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第18页
第18页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第19页
第19页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第20页
第20页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第21页
第21页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第22页
第22页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第23页
第23页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第24页
第24页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第25页
第25页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第26页
第26页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第27页
第27页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第28页
第28页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第29页
第29页 / 共30页
广东省汕头市2023-2024学年高三上学期12月期中考试英语试卷(Word版附解析).docx_第30页
第30页 / 共30页
亲,该文档总共30页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、试卷类型:A汕头市2023-2024学年度普通高中毕业班期中调研测试英 语本试卷共8页,满分120分。考试用时120分。注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号和座位号填写在答题卡上。2.作答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑;如需要改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案。答案不能答在试卷上。试题序号从“21”开始。3.非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答无效。4.考生必须保证答题卡的整洁。考试结束后

2、,将试卷和答题卡一并交回。第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe British MuseumWelcome to the British Museum to experience cultures across the globe, from the origin of human history to the present. The entry can be gained for free if applied on our website. Open today:

3、10:00-20:30 Last entry: 19:30Plan your visitBook tickets and plan your day including exhibitions, facilities, access, food and travel. Book your free ticket to guarantee Museum entry and receive key information and updates before your visit.GalleriesPlease note that galleries in the Museum may be cl

4、osed for maintaining clean or private events. All planned closures will be listed on the Visit page. Occasionally we may need to close galleries at short notice for safety reasons. We regret that in these cases were not always able to inform the public in advance.Family visitsFamilies with children

5、of all ages can enjoy a range of free gallery activities. Take on a Museum MissionYou can wander through selected galleries and complete five challenges. Find a variety of objects within the gallery, perform for a video using a phone or tablet, discuss an object, look closely at collection highlight

6、s, and pose for a photo shoot alongside the objects. Embark on a Museum Explorer Trail (路径) Involving the whole family, each trail dives into interesting objects. Trails include Journey Across Japan, Africa Around the World, Ancient Greece, Ancient Egypt, Fantastic Creatures and more. Explore with a

7、 Themed BackpackThis unique experience allows visitors under 16 to explore the museum in a fun way. Jobs in Roman Britain, best for ages 7-11, sees kids match modern objects with ancient objects; Sensory Support Backpack provides resources and ideas to support young visitors aged 311 with additional

8、 sensory needs in a busy museum environment; Little Feet, a backpack for kids under 5 for use in any area of the museum is also worth trying.1. How could the visitors get entry to the museum?A. By informing the staff in advance.B. By applying on the Internet.C. By sending email s to apply for entry.

9、D. By buying tickets at the door.2. Why are the galleries closed at short notice?A. For keeping clean.B. For personal activities.C. For security issues.D. For controlling visiting.3. What can visitors do in Jobs in Roman Britain?A. Having some discussions.B. Taking photos of objects.C. Doing the obj

10、ect matching.D. Wandering around galleries.BThere are 225 students in Common Grounds campus who attend class on 20 acres (英亩) of land surrounded by West Rock Ridge State Park. Students take classes outside, learn how to tend to the land and grow food for local communities where access to fresh produ

11、ce is insufficient.Teachers at Common Ground say their students seem to be more engaged in the classroom when compared to most students at traditional public high schools. They say this is due in part to the autonomy that students are given over their education. “In class, students arent just being

12、lectured; theyre experiencing their lessons,” Oconnor, a senior at Common Ground said. “Were very hands on. Weve had science classes where we go outside and do experiments within nature. Well go into the wetlands and do experiments where we interact with the fish or the frogs out there.”Samantha Tow

13、nsend, an English teacher at Common Ground said the school encourages students to be active participants in their learning process. “Theres more cooperative learning here where they work in groups and have the opportunity to make a choice about what works best for them in their learning,” Townsend s

14、aid. “If a student would prefer to write a poem rather than write an essay, then we allow them to tap into their unique passion, skill, or interest.”“Theyre looking at the world in a very different way. Theyre thinking about climate change. Theyre thinking about the types of food we eat and the impa

15、ct it has on our bodies and on their communities,” Cherry Pacquette-Emmanuel, High School Director said. She said she wanted students to take their experience at Common Ground and understand their future careers could be anything they want it to be. To not just have a career to have a career, but ma

16、ke sure their lifes work is making a difference. “The fact that the concept for Common Ground came about because theres some educators that wanted to do things differently and have created this really unique space,” she said.4. What do the students of Common Ground do outside?A. Grow produce.B. Plan

17、t trees.C. Do research.D. Hunt for jobs.5. Why are the students in Common Ground more engaged in learning?A. Because they hate traditional learning.B. Because they are autonomous students.C. Because they study in a closed campus.D. Because they get experiential education.6. What does Townsend think

18、of the teaching of Common Ground?A. It was unique to Common Ground.B. It was unfriendly to differences.C. It was devoted to local communities.D. It was attentive to individuation.7. What is the School Directors expectation of the students?A. To be a poet or a writer.B. To pursue their dreams.C. To u

19、nderstand educators.D. To have a well-paid job.CAre you tired of conventional workouts that feel like a chore? Look no further than cycling, the exercise that combines fun, adventure, and remarkable health benefits all in one. Whether youre a fitness enthusiast or just starting your fitness journey,

20、 cycling is an excellent way to boost your well-being.Cycling offers numerous physical health benefits that make it a popular choice among fitness enthusiasts. Regular cycling improves cardiovascular (心血管) fitness, helping to strengthen your heart, lower blood pressure, and reduce the risk of heart

21、disease. It also increases lung capacity, allowing for better oxygen delivery to your muscles and organs.In addition to cardiovascular benefits, cycling is an effective exercise for weight loss and management. It burns calories, helping you cast off extra weight and maintain a healthy body compositi

22、on. Cycling also helps to build lean muscle (瘦肌肉) mass, which increases your metabolism (新陈代谢) and promotes fat burning even when youre at rest.Furthermore, cycling is gentle on your joints compared to high-impact exercises like running. It puts less injury on your knees and ankles, making it an ide

23、al exercise for individuals with joint issues or those recovering from injuries. The low-impact nature of cycling allows you to enjoy a dynamic workout without harming joint health.The benefits of cycling extend beyond physical fitness. Engaging in this outdoor activity can significantly improve you

24、r mental well-being. Cycling allows you to escape the stresses of daily life and lose yourself in the beauty of nature. The fresh air, scenic views, and the freedom of the open road can do wonders for your mental state.Whether you prefer a leisurely ride in the park or an adventurous one through cha

25、llenging route,cycling allows you to find comfort in the present moment and leave your worries behind. So, ride your bike and start harvesting the remarkable benefits of cycling. It is more than just exercise; its a lifestyle that brings vitality, adventure, and well-being.8. What is the structure o

26、f the passage?A. B. C. D. 9. Compared with running, what is the advantage of cycling?A. It enables man-nature interaction.B. It promotes fat burning more effectively.C. It is more friendly to the health of joints.D. It makes people fit physically and mentally.10. How does cycling benefit mental heal

27、th?A. By beatifying surroundings.B. By improving the memory.C. By giving a carefree feeling.D. By helping escaping the daily life.11. What is the purpose of the text?A. To recommend a sport.B. To advertise bicycles.C. To introduce a treatment.D. To advocate a lifestyle.DWhen glaciers melt, they leav

28、e behind infertile (贫瘠的) landscapes. But a new study found that within just three years, such exposed land was restored by llamas (美洲驼), whose activity enriched the soil and promoted plant growth. By the foot of Perus melting Uruashraju glacier, researchers partnered with local farmers to farm llama

29、s on four specific plots. For three days a month from 2019 to 2022, the llamas grazed (吃青草) the plots, fertilizing them with waste and spreading seeds from droppings.As is the case worldwide, glaciers are disappearing in Perus Cordillera Blanca mountains at an alarming rate. And as the ice melts, ne

30、arby ecosystems wither: They lose access to summertime supplies of freshwater and sometimes encounter harmful acidic minerals in rocks once covered by the glaciers.Llamas may help count er some of these effects. Their transformation of the land, as seen in the new study, could reduce rock weathering

31、 and help the soil hold onto more dampness, thus limiting the acidic runoff that can poison farmers crops. Such pollution is one reason why local farmers partnered with the researchers. The animals behavior could one day even generate new grasslands as soil quality improves.The idea that animal graz

32、ing may positively impact a landscape is not new. Nor is rewilding, the push to bring key species back to their native ecosystems, unique to the Cordillera Blanca mountains. In Finland, for example, the Indigenous Sami are working to reintroduce reindeer in deforested land, potentially restoring it.

33、 But the size and speed of the changes the llamas helped bring about surprised the researchers. From 2021 to 2022, the average amount of plant cover in the llama plots grew from about 9 percent to nearly 14 percentfaster than it did in four control plots. The research underscores the valuable roles

34、animals play in shaping landscapes, says ecologist Kelsey Reider of James Madison University in Harrisonburg, Va., “The animals themselves are doing a lot.”12. What did the new study find?A. Llamas could help improve ecology.B. Llamas needed to be exposed to soil.C Llamas might survive poor situatio

35、n.D. Llamas were able to stop ice melting.13. What does the underlined word “wither” in Paragraph 2 probably mean?A. Expand.B. Arise.C. Integrate.D. Worsen.14. Why did the farmers work with the researchers?A. Because they longed to be more learned.B. Because they profited from the research.C. Becaus

36、e they wanted to keep llamas away.D. Because they failed to know llamas behavior.15. What can we know from the last paragraph?A. Llamas restore the forest in Finland.B. Wildlife helps a lot in restoring nature.C. The idea of rewilding isnt common.D. The research should collect more data.第二节(共5小题;每小题

37、2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Constructing an impressive and visually appealing resume (简历) can be challenging, but a few strategies can help you use your resume as a showcase of what makes you the best candidate for a job. Learning what to include in a resume can help you b

38、uild a resume that will impress hiring managers. _16_Give your contact information. The first item on your resume should be your first and last name, a phone number and an email address. You can also include your address, whether its the full mailing address or just your city and state. _17_18_ The

39、work experience section of your resume should be more than a simple list of your previous positions. It should also effectively describe your work experience to enhance your candidacy. If you are seeking your first job, for example, you may not have any previous professional experience to include, b

40、ut you can include relevant internships or volunteer work.Include your education. Most jobs require at least some education, and employers seek this information on your resume. List your highest level of education completed first, then subsequent degrees and diplomas (文凭). _19_ When entering a degre

41、e or diploma you are currently completing, add the date you began pursuing it and leave the end date blank.List relevant skills. Near the end of your resume, you should include a section for any skills that may be relevant and can enhance your appeal as a candidate. _20_ Soft skills may be abilities

42、 such as communication or leadership while hard skills could be computer programs or technical knowledge.A. Add your work experience.B. Explain your achievements and awards.C. You may also choose to include any active licenses or certifications.D. Follow these steps to show employers you are the bes

43、t fit for their position.E. When including your skills, choose both hard and soft skills that relate to the role.F. When potential employers review your resume, they frequently go through it quickly.G. Many companies prefer to hire local employees to reduce relocation time and expenses.第三部分 语言运用(共两节

44、,满分 30分)第一节(共15 小题; 每小题1分,满分 15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空格处的最佳选项。My son turned 14 and didnt have a smartphone. He was the only kid in his class without one. When he asked for a phone, I _21_.“You can choose to do things _22_ when youre a parent.” I replied. But sometimes, I wondered if I was

45、 being too stubborn (固执的) or unfair.The more I research, the more confident I feel in my _23_. Many studies _24_ the current mental health crisis among teenagers to changes in how they socialize, namely, the change from in-person to online _25_.But other parents _26_ my view, saying “He must feel so

46、 left out!” Then there are the parents who tell me with sadness that they regretted not delaying their teenagers phone _27_ longer than they did. They _28_ me to hold out.If teenagers are truly spending about 5 hours on average per day on their devices, as a recent research states, then what are the

47、y not doing? Kids _29_ in their devices are missing out on real life, which strikes me a lot.I want my son to have a _30_ childhood, one full of adventures, imaginative play and physical challenges. The simplest way to achieve these _31_ is to delay giving him a smartphone.Some think my son is missi

48、ng out or falling behind, but he is not. He does well in school, _32_ with friends, and moves independently around our town. He claimed he would give his own 14-year-old boy a phone someday, and I told him thats _33_. But recently, he admitted he _34_ the beautiful scenery on a drive to a mountain b

49、ecause he had been so absorbed in his iPad.If that is his _35_ of admitting Im right, Ill take it.21. A. agreedB. exclaimedC. refusedD. apologized22. A. gentlyB. differentlyC. desperatelyD. slightly23. A. decisionB. conversationC. preferenceD. memory24. A. treatB. linkC. limitD. solve25. A. interact

50、ionB. paymentC. businessD. guidance26 A. presentB. changeC. favorD. challenge27. A. addictionB. membershipC. ownershipD. preference28. A. requireB. forbidC. refuseD. support29. A. skilledB. absorbedC. hiddenD. specialized30. A. causalB. stableC. dramaticD. memorable31. A. breakthroughsB. balancesC.

51、goalsD. milestones32. A. hangs outB. catches upC. shows offD. settles down33. A. sillyB. fineC. incredibleD. meaningful34. A. missedB. appreciatedC. imaginedD. polluted35. A. commitmentB. aimC. versionD. promise第二节 (共10小题; 每小题1.5分, 满分 15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinese screen, also known as

52、 pingfeng, is _36_ unique and elegant piece of traditional furniture in Chinese decoration._37_ (typical), it is made of wood and features a delicate appearance. Famous for its carvings and paintings, the Chinese screen can block wind and noise from the outside, cover a door and make the room _38_ (

53、privacy). When decorating a house, Chinese people attach great importance _39_ the harmony of their living space with the surrounding environment. Architects believe a screen can help to control _40_ the energy flows in a room and promote a feeling of peace and _41_ (calm).With its roots in Chinese

54、culture and ancient history, the screen is more than just a physical barrier or decoration. In addition to its decorative and practical _42_ (function), the Chinese screen _43_ (consider) a symbol of honor and respect as well. When important guests visit, the host often greets them behind the screen

55、 as a sign of respect and privacy.Today, Chinese screens are still treasured and employed for their multiple roles. Whether _44_ (use) to divide a room, create privacy, or add a touch of traditional elegance to a space, the Chinese screen _45_ (remain) a beloved and valuable piece of design.第四部分 写作(

56、共两节,满分 40分)第一节(满分 15 分)46. 假定你是李华,得知你的笔友Peter在学校经常“翘饭”,以零食代替正餐,你担心他的身体健康和学习受到影响。请你给他写一封邮件,内容包括:1. “翘饭”的危害;2. 你的建议和期待。参考词汇:翘饭 skipping meals注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡相应位置作答。Dear Peter_Warm regards,Li Hua第二节 (满分 25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。What my father wore embarrassed me! I wan

57、ted him to dress like a doctor or lawyer, but he always dressed like my father, getting up before dawn every day to make breakfast for my mother and me.We lived in South Texas, where my father worked as a repairman. He often wore a pair of jeans and a shirt, keeping his pencils, glasses and wrenches

58、 (扳手) in his breast pocket. His boots were those with steel toes that made them difficult to pull off his feet, which I sometimes helped him with when he returned from repairing cars his job that also shamed me.I blamed the way he dressed. I felt that my classmates laughed at me because theyd seen h

59、im mowing lawns (修剪草坪) in cut-off jeans and black boots. My classmates families paid men to beautify their lawns, while their fathers travelled in the bay wearing lemon-yellow sweaters and expensive shoes.He preferred clothes that allowed him the freedom to move under cars. So even when taking part

60、in a school trip with me, he was dressed in his repairmans suit. On the school bus to the campsite, all students on the bus happily chatted with their parents except me, who lowered the head, avoiding spotting my classmates mocking glance (讥笑的眼光) or hearing their jokes, which I thought was about not

61、hing else but what my father wore.I regretted telling my parents the school trip, and I was very angry why my mother had no spare time while my father happened to have a vacation. But my father failed to read my mind. He was very happy, whistling a tune along the way.Though my father didnt sense my

62、bad mood, the school bus seemed as sad as I was. It drove more and more slowly and finally it stopped on the roadside. The driver got out to check the bus but found nothing wrong. Students and parents on the bus began to whisper about what was happening, worried that the delay might spoil the journe

63、y.注意:1.续写词数应为150 左右;2.请按如下格式在答题卷的相应位置作答。When others were complaining, my father stood up. _The school bus restarted and everyone cheered._试卷类型:A汕头市2023-2024学年度普通高中毕业班期中调研测试英语本试卷共8页,满分120分。考试用时120分。注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号和座位号填写在答题卡上。2.作答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑;如需要改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它

64、答案。答案不能答在试卷上。试题序号从“21”开始。3.非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答无效。4.考生必须保证答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe British MuseumWelcome to the British Museum to experience cultures ac

65、ross the globe, from the origin of human history to the present. The entry can be gained for free if applied on our website. Open today: 10:00-20:30 Last entry: 19:30Plan your visitBook tickets and plan your day including exhibitions, facilities, access, food and travel. Book your free ticket to gua

66、rantee Museum entry and receive key information and updates before your visit.GalleriesPlease note that galleries in the Museum may be closed for maintaining clean or private events. All planned closures will be listed on the Visit page. Occasionally we may need to close galleries at short notice fo

67、r safety reasons. We regret that in these cases were not always able to inform the public in advance.Family visitsFamilies with children of all ages can enjoy a range of free gallery activities. Take on a Museum MissionYou can wander through selected galleries and complete five challenges. Find a va

68、riety of objects within the gallery, perform for a video using a phone or tablet, discuss an object, look closely at collection highlights, and pose for a photo shoot alongside the objects. Embark on a Museum Explorer Trail (路径) Involving the whole family, each trail dives into interesting objects.

69、Trails include Journey Across Japan, Africa Around the World, Ancient Greece, Ancient Egypt, Fantastic Creatures and more. Explore with a Themed BackpackThis unique experience allows visitors under 16 to explore the museum in a fun way. Jobs in Roman Britain, best for ages 7-11, sees kids match mode

70、rn objects with ancient objects; Sensory Support Backpack provides resources and ideas to support young visitors aged 311 with additional sensory needs in a busy museum environment; Little Feet, a backpack for kids under 5 for use in any area of the museum is also worth trying.1. How could the visit

71、ors get entry to the museum?A. By informing the staff in advance.B. By applying on the Internet.C. By sending email s to apply for entry.D. By buying tickets at the door.2. Why are the galleries closed at short notice?A. For keeping clean.B. For personal activities.C. For security issues.D. For cont

72、rolling visiting.3. What can visitors do in Jobs in Roman Britain?A. Having some discussions.B. Taking photos of objects.C. Doing the object matching.D. Wandering around galleries.【答案】1. B 2. C 3. C【解析】【导语】这是一篇应用文,文章主要介绍了参观大英博物馆的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“The entry can be gained for free if applied on

73、our website.(如果在我们的网站上申请,可以免费获得进入权)”可知,游客可以通过在网上申请获得博物馆的入场券,故选B。【2题详解】细节理解题。根据Galleries部分“Occasionally we may need to close galleries at short notice for safety reasons.(有时出于安全原因,我们可能需要在短时间内关闭画廊)”可知,画廊会出于安全原因短时间关闭,故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中“Jobs in Roman Britain, best for ages 7-11, sees kids match mod

74、ern objects with ancient objects(Jobs in Roman Britain最适合7-11岁的孩子,孩子们会把现代物品和古代物品搭配起来)”可知,游客可以在Jobs in Roman Britain做物品配对活动,故选C。BThere are 225 students in Common Grounds campus, who attend class on 20 acres (英亩) of land surrounded by West Rock Ridge State Park. Students take classes outside, learn ho

75、w to tend to the land and grow food for local communities where access to fresh produce is insufficient.Teachers at Common Ground say their students seem to be more engaged in the classroom when compared to most students at traditional public high schools. They say this is due in part to the autonom

76、y that students are given over their education. “In class, students arent just being lectured; theyre experiencing their lessons,” Oconnor, a senior at Common Ground said. “Were very hands on. Weve had science classes where we go outside and do experiments within nature. Well go into the wetlands an

77、d do experiments where we interact with the fish or the frogs out there.”Samantha Townsend, an English teacher at Common Ground said the school encourages students to be active participants in their learning process. “Theres more cooperative learning here where they work in groups and have the oppor

78、tunity to make a choice about what works best for them in their learning,” Townsend said. “If a student would prefer to write a poem rather than write an essay, then we allow them to tap into their unique passion, skill, or interest.”“Theyre looking at the world in a very different way. Theyre think

79、ing about climate change. Theyre thinking about the types of food we eat and the impact it has on our bodies and on their communities,” Cherry Pacquette-Emmanuel, High School Director said. She said she wanted students to take their experience at Common Ground and understand their future careers cou

80、ld be anything they want it to be. To not just have a career to have a career, but make sure their lifes work is making a difference. “The fact that the concept for Common Ground came about because theres some educators that wanted to do things differently and have created this really unique space,”

81、 she said.4. What do the students of Common Ground do outside?A. Grow produce.B. Plant trees.C. Do research.D. Hunt for jobs.5. Why are the students in Common Ground more engaged in learning?A. Because they hate traditional learning.B. Because they are autonomous students.C. Because they study in a

82、closed campus.D. Because they get experiential education.6. What does Townsend think of the teaching of Common Ground?A It was unique to Common Ground.B. It was unfriendly to differences.C. It was devoted to local communities.D. It was attentive to individuation.7. What is the School Directors expec

83、tation of the students?A. To be a poet or a writer.B. To pursue their dreams.C. To understand educators.D. To have a well-paid job.【答案】4. A 5. D 6. D 7. B【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了Common Ground的教学是注重个性化的,鼓励学生追求梦想,做有意义的事情。【4题详解】细节理解题。根据第一段的“Students take classes outside, learn how to tend to the land a

84、nd grow food for local communities where access to fresh produce is insufficient. (学生们在户外上课,学习如何耕种土地,为当地缺乏新鲜农产品的社区种植农产品。)”可知,Common Ground的学生在外面种植农产品。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段的“Teachers at Common Ground say their students seem to be more engaged in the classroom when compared to most students at traditi

85、onal public high schools. They say this is due in part to the autonomy that students are given over their education. “In class, students arent just being lectured; theyre experiencing their lessons,” Oconnor, a senior at Common Ground said. “Were very hands on. Weve had science classes where we go o

86、utside and do experiments within nature. Well go into the wetlands and do experiments where we interact with the fish or the frogs out there.” (Common Ground的老师们表示,与传统公立高中的大多数学生相比,他们的学生似乎更专注于课堂。他们说,这在一定程度上是由于学生被赋予了教育自主权。奥康纳说,“在课堂上,学生不仅仅是在讲课;他们正在体验他们的课程”。“我们非常亲力亲为。我们上过科学课,走到户外,在大自然中做实验。我们将进入湿地,做实验,与那

87、里的鱼或青蛙互动。”)”可知,Common Ground的学生更投入学习的原因是他们得到了体验式教育。故选D。【6题详解】推理判断题。根据第三段的“Samantha Townsend, an English teacher at Common Ground said the school encourages students to be active participants in their learning process. “Theres more cooperative learning here where they work in groups and have the oppo

88、rtunity to make a choice about what works best for them in their learning,” Townsend said. “If a student would prefer to write a poem rather than write an essay, then we allow them to tap into their unique passion, skill, or interest.” (Common Ground学校的英语老师萨曼莎汤森说,学校鼓励学生积极参与学习过程。汤森说,“这里有更多的合作学习,他们在小组

89、中学习,有机会选择最适合他们的学习方式”。“如果一个学生更喜欢写诗而不是写文章,那么我们允许他们挖掘自己独特的激情、技能或兴趣。”)”可知,汤森对认为Common Ground的教学是注重个性化的。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的“She said she wanted students to take their experience at Common Ground and understand their future careers could be anything they want it to be. To not just have a career to hav

90、e a career, but make sure their lifes work is making a difference. (她说,她希望学生们吸取在Common Ground的经验,明白他们未来的职业生涯可能是他们想要的。不仅要有一份事业,还要确保他们一生的工作是有意义的。)”可知,School Director希望学生能够追求他们的梦想,做有意义的事情。故选B。CAre you tired of conventional workouts that feel like a chore? Look no further than cycling, the exercise that

91、 combines fun, adventure, and remarkable health benefits all in one. Whether youre a fitness enthusiast or just starting your fitness journey, cycling is an excellent way to boost your well-being.Cycling offers numerous physical health benefits that make it a popular choice among fitness enthusiasts

92、. Regular cycling improves cardiovascular (心血管) fitness, helping to strengthen your heart, lower blood pressure, and reduce the risk of heart disease. It also increases lung capacity, allowing for better oxygen delivery to your muscles and organs.In addition to cardiovascular benefits, cycling is an

93、 effective exercise for weight loss and management. It burns calories, helping you cast off extra weight and maintain a healthy body composition. Cycling also helps to build lean muscle (瘦肌肉) mass, which increases your metabolism (新陈代谢) and promotes fat burning even when youre at rest.Furthermore, c

94、ycling is gentle on your joints compared to high-impact exercises like running. It puts less injury on your knees and ankles, making it an ideal exercise for individuals with joint issues or those recovering from injuries. The low-impact nature of cycling allows you to enjoy a dynamic workout withou

95、t harming joint health.The benefits of cycling extend beyond physical fitness. Engaging in this outdoor activity can significantly improve your mental well-being. Cycling allows you to escape the stresses of daily life and lose yourself in the beauty of nature. The fresh air, scenic views, and the f

96、reedom of the open road can do wonders for your mental state.Whether you prefer a leisurely ride in the park or an adventurous one through challenging route,cycling allows you to find comfort in the present moment and leave your worries behind. So, ride your bike and start harvesting the remarkable

97、benefits of cycling. It is more than just exercise; its a lifestyle that brings vitality, adventure, and well-being.8. What is the structure of the passage?A. B. C. D. 9. Compared with running, what is the advantage of cycling?A. It enables man-nature interaction.B. It promotes fat burning more effe

98、ctively.C. It is more friendly to the health of joints.D. It makes people fit physically and mentally.10. How does cycling benefit mental health?A. By beatifying surroundings.B. By improving the memory.C. By giving a carefree feeling.D. By helping escaping the daily life.11. What is the purpose of t

99、he text?A. To recommend a sport.B. To advertise bicycles.C. To introduce a treatment.D. To advocate a lifestyle.【答案】8. B 9. C 10. C 11. A【解析】【导语】本文是说明文。骑自行车是一项集娱乐、冒险和非凡的健康效益于一身的运动。文章主要介绍了骑自行车的好处,呼吁人们骑自行车。【8题详解】推理判断题。通读全文可知,文章第一段引出文章主题,指出骑自行车是一项集娱乐、冒险和非凡的健康效益于一身的运动。接着第二段、第三段、第四段和第五段每段介绍了一个骑自行车的好处,最后一

100、段呼吁我们通过骑自行车来锻炼。由此可推知,文章的结构是总分总结构,故选B。【9题详解】细节理解题。根据第四段中“Furthermore, cycling is gentle on your joints compared to high-impact exercises like running.(此外,与跑步等高强度运动相比,骑自行车对关节的作用更为温和。)”可知,与跑步相比,骑自行车的好处是:它对关节的健康更有益。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Cycling allows you to escape the stresses of daily life and los

101、e yourself in the beauty of nature.The fresh air, scenic views, and the freedom of the open road can do wonders for your mental state.(骑自行车可以让你摆脱日常生活的压力,让自己沉浸在大自然的美中。新鲜的空气,美丽的风景,自由的开放道路可以为你的精神状态创造奇迹。)”可知,骑自行车给人一种无忧无虑的感觉这对心理健康有好处,故选C。 【11题详解】推理判断题。通读全文,尤其是最后一段中“So, ride your bike and start harvesting

102、 the remarkable benefits of cycling. It is more than just exercise; its a lifestyle that brings vitality, adventure, and well-being.(所以,骑上你的自行车,开始收获骑自行车的非凡好处吧。它不仅仅是锻炼,它是一种带来活力、冒险和幸福的生活方式。)”可知,文章主要介绍了骑自行车的好处,因此呼吁人们骑自行车,即推荐一种运动,故选A。DWhen glaciers melt, they leave behind infertile (贫瘠的) landscapes. But

103、 a new study found that within just three years, such exposed land was restored by llamas (美洲驼), whose activity enriched the soil and promoted plant growth. By the foot of Perus melting Uruashraju glacier, researchers partnered with local farmers to farm llamas on four specific plots. For three days

104、 a month from 2019 to 2022, the llamas grazed (吃青草) the plots, fertilizing them with waste and spreading seeds from droppings.As is the case worldwide, glaciers are disappearing in Perus Cordillera Blanca mountains at an alarming rate. And as the ice melts, nearby ecosystems wither: They lose access

105、 to summertime supplies of freshwater and sometimes encounter harmful acidic minerals in rocks once covered by the glaciers.Llamas may help count er some of these effects. Their transformation of the land, as seen in the new study, could reduce rock weathering and help the soil hold onto more dampne

106、ss, thus limiting the acidic runoff that can poison farmers crops. Such pollution is one reason why local farmers partnered with the researchers. The animals behavior could one day even generate new grasslands as soil quality improves.The idea that animal grazing may positively impact a landscape is

107、 not new. Nor is rewilding, the push to bring key species back to their native ecosystems, unique to the Cordillera Blanca mountains. In Finland, for example, the Indigenous Sami are working to reintroduce reindeer in deforested land, potentially restoring it. But the size and speed of the changes t

108、he llamas helped bring about surprised the researchers. From 2021 to 2022, the average amount of plant cover in the llama plots grew from about 9 percent to nearly 14 percentfaster than it did in four control plots. The research underscores the valuable roles animals play in shaping landscapes, says

109、 ecologist Kelsey Reider of James Madison University in Harrisonburg, Va., “The animals themselves are doing a lot.”12. What did the new study find?A. Llamas could help improve ecology.B. Llamas needed to be exposed to soil.C. Llamas might survive poor situation.D. Llamas were able to stop ice melti

110、ng.13. What does the underlined word “wither” in Paragraph 2 probably mean?A. Expand.B. Arise.C. Integrate.D. Worsen.14. Why did the farmers work with the researchers?A. Because they longed to be more learned.B. Because they profited from the research.C. Because they wanted to keep llamas away.D. Be

111、cause they failed to know llamas behavior.15. What can we know from the last paragraph?A. Llamas restore the forest in Finland.B. Wildlife helps a lot in restoring nature.C. The idea of rewilding isnt common.D. The research should collect more data.【答案】12. A 13. D 14. B 15. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了野

112、生动物对恢复自然生态环境有很大帮助。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段“But a new study found that within just three years, such exposed land was restored by llamas (美洲驼), whose activity enriched the soil and promoted plant growth.(但一项新的研究发现,在短短三年内,这些暴露的土地就被美洲驼恢复了,它们的活动丰富了土壤,促进了植物的生长。)”可知,这项新研究发现了美洲驼可以帮助改善生态。故选A项。【13题详解】词义猜测题。根据下文“

113、They lose access to summertime supplies of freshwater and sometimes encounter harmful acidic minerals in rocks once covered by the glaciers.(他们失去了夏季淡水的供应,有时还会在曾经被冰川覆盖的岩石中遇到有害的酸性矿物质。)”可知,此处描述了生态恶化的情况,所以画线词是“恶化”的意思。故选D项。【14题详解】推理判断题。根据文章第三段“Their transformation of the land, as seen in the new study, c

114、ould reduce rock weathering and help the soil hold onto more dampness, thus limiting the acidic runoff that can poison farmers crops. Such pollution is one reason why local farmers partnered with the researchers.(正如在这项新研究中所看到的那样,它们对土地的改造可以减少岩石的风化,帮助土壤保持更多的水分,从而限制可能毒害农民作物的酸性径流。这种污染是当地农民与研究人员合作的原因之一。)

115、”可知,限制毒害农民作物的酸性径流是对农民有益的,所以农民和研究人员合作的原因是因为他们从研究中可以获利。故选B项。【15题详解】推理判断题。根据文章最后一段“From 2021 to 2022, the average amount of plant cover in the llama plots grew from about 9 percent to nearly 14 percentfaster than it did in four control plots. The research underscores the valuable roles animals play in

116、shaping landscapes, says ecologist Kelsey Reider of James Madison University in Harrisonburg, Va., “The animals themselves are doing a lot.”(从2021年到2022年,llama 的平均植物覆盖率从9%增长到近14%,比四个对照地的增长速度要快。弗吉尼亚州哈里森堡詹姆斯麦迪逊大学的生态学家凯尔西赖德说,这项研究强调了动物在塑造景观方面发挥的重要作用,“动物本身也在做很多事情。”)”可推知,野生动物对恢复自然有很大帮助。故选B项。第二节(共5小题;每小题2.

117、5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Constructing an impressive and visually appealing resume (简历) can be challenging, but a few strategies can help you use your resume as a showcase of what makes you the best candidate for a job. Learning what to include in a resume can help you bui

118、ld a resume that will impress hiring managers. _16_Give your contact information. The first item on your resume should be your first and last name, a phone number and an email address. You can also include your address, whether its the full mailing address or just your city and state. _17_18_ The wo

119、rk experience section of your resume should be more than a simple list of your previous positions. It should also effectively describe your work experience to enhance your candidacy. If you are seeking your first job, for example, you may not have any previous professional experience to include, but

120、 you can include relevant internships or volunteer work.Include your education. Most jobs require at least some education, and employers seek this information on your resume. List your highest level of education completed first, then subsequent degrees and diplomas (文凭). _19_ When entering a degree

121、or diploma you are currently completing, add the date you began pursuing it and leave the end date blank.List relevant skills. Near the end of your resume, you should include a section for any skills that may be relevant and can enhance your appeal as a candidate. _20_ Soft skills may be abilities s

122、uch as communication or leadership while hard skills could be computer programs or technical knowledge.A. Add your work experience.B. Explain your achievements and awards.C. You may also choose to include any active licenses or certifications.D. Follow these steps to show employers you are the best

123、fit for their position.E. When including your skills, choose both hard and soft skills that relate to the role.F. When potential employers review your resume, they frequently go through it quickly.G. Many companies prefer to hire local employees to reduce relocation time and expenses.【答案】16. D 17. G

124、 18. A 19. C 20. E【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍如何制作一份令人印象深刻、视觉上吸引人的简历的方法步骤。【16题详解】根据上文“Constructing an impressive and visually appealing resume (简历) can be challenging, but a few strategies can help you use your resume as a showcase of what makes you the best candidate for a job. Learning what to include in

125、 a resume can help you build a resume that will impress hiring managers. (制作一份令人印象深刻、视觉上吸引人的简历可能是一项挑战,但有一些策略可以帮助你在简历中展示自己是某份工作的最佳人选。了解简历的内容可以帮助你打造一份给招聘经理留下深刻印象的简历。)”和下文讲述的做简历的方法,可知设空处承上启下,引出下文的这些方法步骤,D选项“按照以下步骤向雇主展示你是他们职位的最佳人选。”符合题意,故选D。【17题详解】根据上文“You can also include your address, whether its the

126、full mailing address or just your city and state. (你也可以包括你的地址,无论是完整的邮寄地址还是只是你所在的城市和州。)”可推断下文说明这样做的好处,G选项“许多公司更愿意雇佣当地员工,以减少搬迁的时间和费用。”符合题意,故选G。【18题详解】设空处为本段小标题。根据下文“The work experience section of your resume should be more than a simple list of your previous positions. It should also effectively descr

127、ibe your work experience to enhance your candidacy. (简历的工作经历部分不应该只是简单地罗列以前的职位。它还应该有效地描述你的工作经验,以提高你的候选资格。)”可知本段主要讲述的是如何描述你的工作经验,选项A“加上你的工作经验。”符合题意,故选A。【19题详解】根据上文“List your highest level of education completed first, then subsequent degrees and diplomas (文凭). (首先列出你所完成的最高教育水平,然后列出随后获得的学位和文凭。)”可推断下文也是

128、关于你获得的各种技能证书之类的,C选项“您也可以选择包括任何有效的许可证或证书。”紧密承接上文,符合小标题中“你的教育背景”这个主题,故选C。【20题详解】根据下文“Soft skills may be abilities such as communication or leadership while hard skills could be computer programs or technical knowledge. (软技能可能是沟通或领导能力,而硬技能可能是计算机程序或技术知识。)”可推断上文是说要从软技能和硬技能两个方面来写,故选项E“在列出你的技能时,要选择与职位相关的硬技

129、能和软技能。”符合题意,故选E。第三部分 语言运用(共两节,满分 30分)第一节(共15 小题; 每小题1分,满分 15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空格处的最佳选项。My son turned 14 and didnt have a smartphone. He was the only kid in his class without one. When he asked for a phone, I _21_.“You can choose to do things _22_ when youre a parent.” I replied. But s

130、ometimes, I wondered if I was being too stubborn (固执的) or unfair.The more I research the more confident I feel in my _23_. Many studies _24_ the current mental health crisis among teenagers to changes in how they socialize, namely, the change from in-person to online _25_.But other parents _26_ my v

131、iew, saying “He must feel so left out!” Then there are the parents who tell me with sadness that they regretted not delaying their teenagers phone _27_ longer than they did. They _28_ me to hold out.If teenagers are truly spending about 5 hours on average per day on their devices, as a recent resear

132、ch states, then what are they not doing? Kids _29_ in their devices are missing out on real life, which strikes me a lot.I want my son to have a _30_ childhood, one full of adventures, imaginative play and physical challenges. The simplest way to achieve these _31_ is to delay giving him a smartphon

133、e.Some think my son is missing out or falling behind, but he is not. He does well in school, _32_ with friends, and moves independently around our town. He claimed he would give his own 14-year-old boy a phone someday, and I told him thats _33_. But recently, he admitted he _34_ the beautiful scener

134、y on a drive to a mountain because he had been so absorbed in his iPad.If that is his _35_ of admitting Im right, Ill take it.21. A. agreedB. exclaimedC. refusedD. apologized22. A. gentlyB. differentlyC. desperatelyD. slightly23. A. decisionB. conversationC. preferenceD. memory24. A. treatB. linkC.

135、limitD. solve25. A. interactionB. paymentC. businessD. guidance26. A. presentB. changeC. favorD. challenge27. A. addictionB. membershipC. ownershipD. preference28. A. requireB. forbidC. refuseD. support29. A. skilledB. absorbedC. hiddenD. specialized30. A. causalB. stableC. dramaticD. memorable31. A

136、. breakthroughsB. balancesC. goalsD. milestones32. A. hangs outB. catches upC. shows offD. settles down33. A. sillyB. fineC. incredibleD. meaningful34. A. missedB. appreciatedC. imaginedD. polluted35. A. commitmentB. aimC. versionD. promise【答案】21. C 22. B 23. A 24. B 25. A 26. D 27. C 28. D 29. B 30

137、. D 31. C 32. A 33. B 34. A 35. C【解析】【导语】本文是一篇夹叙夹议文。文章介绍作者不给儿子使用手机,并且解释了坚持这种做法的原因。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:当他要电话时,我拒绝了。A. agreed同意;B. exclaimed惊叫;C. refused拒绝;D. apologized道歉。根据上文“He was the only kid in his class without one.”以及下文作者解释的原因可知作者拒绝给儿子电话,故选C。【22题详解】考查副词词义辨析。句意:“当你为人父母时,你可以选择不同的做法。”我回答说。A. gentl

138、y温柔地;B. differently不同地;C. desperately绝望地;D. slightly稍微。根据上文“When he asked for a phone, I _1_.”可知作者拒绝给儿子电话,所以和儿子说的话是他为人父母时可以不这样做,故选B。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:我研究得越多,我对自己的决定就越有信心。A. decision决定;B. conversation谈话;C. preference偏爱;D. memory回忆。根据上文“Many studies _4_ the current mental health crisis among teenager

139、s to changes in how they socialize, namely, the change from in-person to online _5_.”可知研究的越多,知道上网和青少年精神健康危机有联系,所以作者对自己的决定越有信心,故选A。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:许多研究将当前青少年的心理健康危机与他们社交方式的变化联系起来,即从面对面互动到在线互动的变化。 A. treat对待;B. link联系;C. limit限制;D. solve解决。根据下文“the change from in-person to online _5_.”可知青少年心理健康和社交方

140、式变化有联系,故选B。25题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. interaction互动;B. payment支付;C. business业务;D. guidance指导。根据“how they socialize”可知怎样社交,所以是从面对面的互动到网络互动的变化,故选A。【26题详解】查动词词义辨析。句意:但也有家长质疑我的观点,他们说:“他一定觉得自己被冷落了!”A. present提出;B. change改变;C. favor更喜爱;D. challenge质疑。根据下文“He must feel so left out!”可知有的家长不同意作者不给儿子电话的做法,所以应该是质

141、疑作者的观点,故选D。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:还有一些父母悲伤地告诉我,他们后悔没有更晚才让孩子有手机。A. addiction着迷;B. membership会员身份;C. ownership所有权;D. preference偏爱。根据上文“Then there are the parents who tell me with sadness that they regretted not delaying their teenagers phone”可知有些父母后悔没有更晚让自己孩子拥有手机,故选C。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:他们支持我坚持下去。A. requir

142、e要求;B. forbid禁止;C. refuse拒绝;D. support支持。根据上文“Then there are the parents who tell me with sadness that they regretted not delaying their teenagers phone _7_ longer than they did.”可知那些后悔的父母支持作者坚持自己的做法,故选D。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:沉迷于电子设备的孩子正在错失现实生活,这让我很震惊。A. skilled熟练的;B. absorbed专注的;C. hidden隐藏的;D. speci

143、alized专业的。根据上文“If teenagers are truly spending about 5 hours on average per day on their devices, as a recent research states, then what are they not doing?”可知一天花5小时在电子设备上,应该是沉迷于电子设备,be absorbed in,意为“沉迷于”,符合句意,故选B。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:我希望我的儿子有一个难忘的童年,一个充满冒险、充满想象力的游戏和身体挑战的童年。A. causal因果关系的;B. stable稳

144、定的;C. dramatic戏剧性的;D. memorable难忘的。根据下文“one full of adventures, imaginative play and physical challenges”可知作者希望儿子的童年丰富多彩,令人难忘,故选D。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:实现这些目标最简单的方法就是推迟给他智能手机。A. breakthroughs突破;B. balances平衡;C. goals目标;D. milestones里程碑。根据上文“I want my son to have a _10_ childhood, one full of adventures

145、, imaginative play and physical challenges.”可知这些是作者想要的目标,故选C。【32题详解】考查动词短语辨析。句意:他在学校表现很好,和朋友一起出去玩,在我们镇上独立活动。A. hangs out闲逛;B. catches up追赶;C. shows off炫耀;D. settles down定居。根据下文“with friends”和常识可知是和朋友出去游玩,故选A。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:他说有一天他会给自己14岁的儿子一部手机,我告诉他没关系。A. silly愚蠢的;B. fine很好,不错;C. incredible不可思议的

146、;D. meaningful有意义的。根据上文“You can choose to do things _2_ when youre a parent.” I replied.”和下文“But recently, he admitted he _14_ the beautiful scenery on a drive to a mountain because he had been so absorbed in his iPad.”可知作者不会反对儿子的想法,让儿子自己意识到电子设备的弊端,所以应该是没关系,故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:但最近,他承认自己在开车去山上的路上错

147、过了美丽的风景,因为他太专注于iPad了。A. missed错过;B. appreciated欣赏;C. imagined想像;D. polluted污染。根据下文“because he had been so absorbed in his iPad”可知因为太专注于iPad,所以会错过美丽的风景,故选A。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:如果这就是他承认我是对的方式,我接受。A. commitment承诺;B. aim目的;C. version版本,型式;D. promise诺言。根据上文“But recently, he admitted he _14_ the beautiful

148、scenery on a drive to a mountain because he had been so absorbed in his iPad.”可知儿子自己意识到电子设备的弊端,所以也是承认作者是对的一种方式,故选C。第二节 (共10小题; 每小题1.5分, 满分 15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinese screen, also known as pingfeng, is _36_ unique and elegant piece of traditional furniture in Chinese decoration._37_

149、(typical), it is made of wood and features a delicate appearance. Famous for its carvings and paintings, the Chinese screen can block wind and noise from the outside, cover a door and make the room _38_ (privacy). When decorating a house, Chinese people attach great importance _39_ the harmony of th

150、eir living space with the surrounding environment. Architects believe a screen can help to control _40_ the energy flows in a room and promote a feeling of peace and _41_ (calm).With its roots in Chinese culture and ancient history, the screen is more than just a physical barrier or decoration. In a

151、ddition to its decorative and practical _42_ (function), the Chinese screen _43_ (consider) a symbol of honor and respect as well. When important guests visit, the host often greets them behind the screen as a sign of respect and privacy.Today, Chinese screens are still treasured and employed for th

152、eir multiple roles. Whether _44_ (use) to divide a room, create privacy, or add a touch of traditional elegance to a space, the Chinese screen _45_ (remain) a beloved and valuable piece of design.【答案】36. a 37. Typically 38. private 39. to 40. how 41. calmness 42. functions 43. is considered 44. used

153、 45. remains【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了中国装饰中独特典雅的传统家具屏风,主要包括其特色、功能和象征意义等信息。【36题详解】考查冠词。句意:中国屏门,又称屏风,是中国装饰中一种独特典雅的传统家具。分析句子可知,空处表示泛指,意为“一个,一种”,应用不定冠词,且unique的发音以辅音音素开头,应用a。故填a。37题详解】考查副词。句意:通常,它是由木头制成的,具有精致的外观。分析句子可知,空处修饰整个句子,typical的副词形式typically符合题意,意为“通常,一般”,且空处位于句首,首字母应大写。故填Typically。【38题详解】考查形容词。句意:中

154、国屏风以其雕刻和绘画而闻名,它可以阻挡外界的风和噪音,遮住门,使房间变得私密。分析句子可知,空处作宾语补足语,应用形容词private,意为“私密的”。故填private。【39题详解】考查介词。句意:中国人在装修房子的时候,非常注重自己的居住空间与周围环境的和谐。根据“attach great importance”可知,此处用固定短语attach importance to,意为“重视,注重”。故填to。【40题详解】考查宾语从句。句意:建筑师认为屏风可以帮助控制房间内能量流动的方式,并促进安宁与平静的感觉。分析句子可知,空处引导名词性从句作control的宾语,结合从句“the ener

155、gy flows in a room”可知,从句中缺少方式状语,空处需表达“怎样,如何”,应用连接副词how作引导词。故填how。【41题详解】考查名词。句意:建筑师认为屏风可以帮助控制房间内的能量流动的方式,并促进安宁与平静的感觉。分析句子可知,空处和peace并列,作of的宾语,应用名词calmness,意为“平静”,是不可数名词。故填calmness。【42题详解】考查名词的数。句意:中国屏风除了具有装饰和实用功能外,还被认为是荣誉和尊重的象征。分析句子可知,空处作in addition to的宾语,结合空前的“its decorative and practical”可知,功能不止一个

156、,function应用复数形式。故填functions。【43题详解】考查时态语态和主谓一致。句意:中国屏风除了具有装饰和实用功能外,还被认为是荣誉和尊重的象征。分析句子可知,空处作句子的谓语,此处在描述一般性的事实,时态应用一般现在时,consider“认为”和主语the Chinese screen之间是被动关系,应用被动语态,且主语为单数,be动词应用is。故填is considered。【44题详解】考查状语从句中的省略。句意:无论是用来划分房间,营造私密性,还是为空间增添一丝传统的优雅,中国屏风仍然是一种受人喜爱和有价值的设计。分析句子可知,此处用了whether引导让步状语从句,且

157、从句的主语和主句的主语一致,从句中含有be动词,对主语和be动词进行了省略,use“使用”被省略的主语the Chinese screen之间是被动关系,应用use的现在分词形式。故填used。【45题详解】考查时态和主谓一致。句意:无论是用来划分房间,营造私密性,还是为空间增添一丝传统的优雅,中国屏风仍然是一种受人喜爱和有价值的设计。分析句子可知,空处作句子的谓语,此处在描述一般性的事实,时态应用一般现在时,且主语the Chinese screen为单数,remain应用第三人称单数形式。故填remains。第四部分 写作(共两节,满分 40分)第一节(满分 15 分)46. 假定你是李华

158、,得知你的笔友Peter在学校经常“翘饭”,以零食代替正餐,你担心他的身体健康和学习受到影响。请你给他写一封邮件,内容包括:1. “翘饭”的危害;2. 你的建议和期待。参考词汇:翘饭 skipping meals注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Peter,_Warm regards,Li Hua【答案】One possible version:Dear Peter,I heard that you have been skipping meals at school and replacing them with snacks. I am

159、quite concerned about your health and how it may affect your studies. Skipping meals deprives you of essential nutrients that your body needs to function properly. This can lead to a weakened immune system, lack of energy, and difficulty in concentrating in class.I would like to suggest that you sta

160、rt having regular, nutritious meals instead of skipping them. Make sure to include a variety of food groups such as fruits, vegetables, grains, proteins, and dairy products in your diet.Remember, your health is important, and your ability to learn effectively is directly linked to it. Please take my

161、 advice into consideration and start taking better care of yourself.Warm regards,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。题目要求考生给在学校经常“翘饭”的笔友Peter写邮件,向他说明“翘饭”的危害,为他提出建议,并表达自己的期待。【详解】1. 词汇积累用替换:replace sth. with sth.substitute sth. with sth.影响:affectinfluence, impact导致:lead tocause, bring about各种各样的:a variety ofvar

162、ious, a wide range of与有关:be linked tobe associated with, be connected with2. 句式拓展同义句转换原句:I would like to suggest that you start having regular nutritious meals instead of skipping them.拓展句:My suggestion is that you start having regular, nutritious meals instead of skipping them.【点睛】高分句型1 I am quite

163、concerned about your health and how it may affect your studies. (运用了how引导宾语从句)高分句型2 Skipping meals deprives you of essential nutrients that your body needs to function properly. (运用了动名词短语Skipping meals作主语、that引导限制性定语从句)第二节 (满分 25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。What my father wore embarras

164、sed me! I wanted him to dress like a doctor or lawyer, but he always dressed like my father, getting up before dawn every day to make breakfast for my mother and me.We lived in South Texas, where my father worked as a repairman. He often wore a pair of jeans and a shirt, keeping his pencils, glasses

165、 and wrenches (扳手) in his breast pocket. His boots were those with steel toes that made them difficult to pull off his feet, which I sometimes helped him with when he returned from repairing cars his job that also shamed me.I blamed the way he dressed. I felt that my classmates laughed at me because

166、 theyd seen him mowing lawns (修剪草坪) in cut-off jeans and black boots. My classmates families paid men to beautify their lawns, while their fathers travelled in the bay wearing lemon-yellow sweaters and expensive shoes.He preferred clothes that allowed him the freedom to move under cars. So even when

167、 taking part in a school trip with me, he was dressed in his repairmans suit. On the school bus to the campsite, all students on the bus happily chatted with their parents except me, who lowered the head, avoiding spotting my classmates mocking glance (讥笑的眼光) or hearing their jokes, which I thought

168、was about nothing else but what my father wore.I regretted telling my parents the school trip, and I was very angry why my mother had no spare time while my father happened to have a vacation. But my father failed to read my mind. He was very happy, whistling a tune along the way.Though my father di

169、dnt sense my bad mood, the school bus seemed as sad as I was. It drove more and more slowly and finally it stopped on the roadside. The driver got out to check the bus but found nothing wrong. Students and parents on the bus began to whisper about what was happening, worried that the delay might spo

170、il the journey.注意:1.续写词数应为150 左右;2.请按如下格式在答题卷的相应位置作答。When others were complaining, my father stood up. _The school bus restarted and everyone cheered._【答案】When others were complaining, my father stood up. Dressed in his repairmans suit, he had jumped off the school bus without hesitation before I co

171、uld stop him. “Another chance to be laughed at.” I thought to myself. He examined the bus carefully, using his pencils, glasses and wrenches (扳手) in his breast pocket. It was quite a long time before he was back on the bus again, his hands smeared with oil but a broad smile on his face. He told the

172、driver that there was something was wrong with the engine, but now it was ok. The school bus restarted and everyone cheered. All the parents thumbed up to show their appreciation and those who once mocked me even smiled at me with admiration. I hugged my father tightly for a minute. Only then did I

173、feel proud though he still wore those plain clothes. I finally understood one cant be judged by what he or she wears. I no longer envy others having a father dressed smartly. I love my father, who teaches the profound truth: It is ones character, not what one wears that really matters.【解析】【导语】本文以作者对

174、父亲态度的转变为线索展开,讲述了作者觉得父亲的穿着总让他感到很尴尬,甚至后悔告诉父母学校旅行的事,因为父亲在学校旅行时依旧穿着让我觉得受尽嘲笑的修理工的衣服,但我父亲没能读懂我的心思,他非常高兴,一路上吹着口哨。途中校车出了故障,多亏了我修理工的父亲这一切才得到解决,这一切让我重新认识到我们评判一个人时不能仅仅看他的衣着,更重要的是他的品行。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“当别人在抱怨时,我父亲站了起来。”可知,第一段可描写父亲修理车的过程以及我和车上其他人的反应。由第二段首句内容“校车重新启动,每个人都欢呼起来。”可知,第二段可描写父亲将车修理以后其他人的反应以及我对父亲的态度的转变

175、以及我的感悟。2.续写线索:父亲主动站出来修车其他人的反应、我的反应车修好其他人对父亲的赞赏我态度的转变我的感悟。3.词汇积累行为类穿着:be dressed in/be wearing拥抱:hug/embrace嘲笑:mock/laugh at/make fun of情感类紧紧地:tightly/firmly潇洒地:smartly/nicely/beautifully【点睛】【高分句型1】He examined the bus carefully, using his pencils, glasses and wrenches (扳手) in his breast pocket. (运用了现在分词短语作状语)【高分句型2】Only then did I feel proud though he still wore those plain clothes.(运用了部分倒装)【高分句型3】All the parents thumbed up to show their appreciation and those who once mocked me even smiled at me with admiration.(运用了who引导的定语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1