收藏 分享(赏)

河北省衡水中学2021届上学期高三年级二调考试 英语答案.doc

上传人:a**** 文档编号:347951 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:6 大小:68.50KB
下载 相关 举报
河北省衡水中学2021届上学期高三年级二调考试 英语答案.doc_第1页
第1页 / 共6页
河北省衡水中学2021届上学期高三年级二调考试 英语答案.doc_第2页
第2页 / 共6页
河北省衡水中学2021届上学期高三年级二调考试 英语答案.doc_第3页
第3页 / 共6页
河北省衡水中学2021届上学期高三年级二调考试 英语答案.doc_第4页
第4页 / 共6页
河北省衡水中学2021届上学期高三年级二调考试 英语答案.doc_第5页
第5页 / 共6页
河北省衡水中学2021届上学期高三年级二调考试 英语答案.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、英语答案_210210第一部分听力I-5: BCACB 6-10: BACBB 1I-15:ACBCA 16-20:BAACC第二部分 阅读第一节A【语篇异读】本文是一篇记叙文,当地百货商店在BlackFriday促销,作者夫妇希望给儿子买一辆打折的自行车作为圣诞礼物。在争抢过程中一位壮汉把到手的自行车让给了作者,这令作者非常感动。21. B词义猜题。根据第一段It was like throwing abasket of chum into a tank of sharks.及上文内容可知,购物的人群在等待经理的哨声,哨声响起人群就涌进了商店,就像在鲨鱼池投入食物一样引起骚动,由此可知,线词

2、chum相当于food。22.C推理判断题。根据第二段I looked up to see one ofthe largest men I had ever seen in my life. Frighteningwas not enough to describe his presence. He wasdecorated with numerous leather belts with metalbuttons around both arms and even his neck.可知,这位和作者一同抓住箱子的男士身材壮且穿着怪异。由此推断,作者有点胆怯;不由自主就松开了手。23.A标题归

3、纳题。根据最后一段 All the way home 1was thinking that this moment was by far the bestChristmas gift I had ever received.可知,文章背景是圣诞节期间,一位陌生人主动把自行车让给作者,作者非常感动,感觉这是自己收到的最好的圣诞节礼物,由此可知A项“最好的圣誕礼物”不仅切合文章主题,而且能够吸引读者兴趣。B【语篇异读】本文是一篇夹叙夹议文,通过対一些古树死去,大能够提供人们的资源的描述,来提倡我们要保护树本,这样才能从树木身上获取更多的益处。24.D推判断题。根据第一段 Last summer w

4、asharder than most for old trees and their humansupporters. Many valuable old trees died,可知,去年夏天对于古树和古树爱好者来说都很艰难,因为古树被破坏了。由此可以推断画线处主要描述的是古树爱好者对古树的爱。25.C细节理解题。根据第二段 When I volunteered onthe Mount Rainier Tree Commission, I heard frommany people concerned about their trees. We had littleto offer them.

5、 Thats because public and private urbantree resources and programs were aimed almostentirely at planting trees and not at all maintainingtrees.可知,作者无力帮助担心树木的人们,是因为树木资源和计划的重点是植树。26.B推理判断题。根据文章第三段 In a recent study,researchers found that Boston would get more benefitfrom keeping the trees it has alive

6、 than from plantingnew trees. Theres the reason to think this findingwould apply in other cities, too.可知,本段是通过提出调查结果来进行论证的。27.C推理將断题。根据最后一段 Consider this in thehuman world Nobody would send a baby into theworld and expect it to just make it. Children needcaring for and its why we have schools and ch

7、ildhealth-insurance programs. We could get so muchmore out of our trees if we just put a little more intoThem.可知,作者是在呼門人们要关心和保护树木。_210C【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要讲了心理层面的时间和物理概念的时间是有差别的。同时文章解释了时间为什么过得很快,以及怎样让它变慢。28. C推理判断题。根据画线句子的上一句 Physicistshave created fascinating theories, but their time ismeasured by a

8、 pendulum and is not psychologicaltime, which leaps with little regard to the clock orcalendar.可知,画线句子是为了说明物理概念的时间和心理上的时间是有区别的。29.C细节理解题。根掘第二段 They also note that themore time is structured with schedules andappointments, the more rapidly it seems to pass. 可知,因为单位时间是被规划好的,所以越是细致规划的时间,看上去就过得越快。29. B词

9、义猜测题。根据本段中 Surrounded byunfamiliar scenery, with no real idea of when wellarrive, we experience the trip as lasting a long time. 可知,因为对周边环境的不熟悉才觉得时间过得慢,所以等返程时,即使还是同样的路程,也会感觉时间过得快了,因为这种“不熟悉”巴经不再特别了。由此猜测,画线部分的意思是“不熟悉”。31.D推理判斯题根据最后一段Learning somethingnew is one of the ways to slow the passage of time.

10、One of the reasons the days of our youth seems to befull and long is that these are the days of learning anddiscovery. For many of us learning ends when we leaveschool, but this doesnt have to be,可知,作者写这篇文章的目的是为了陈述为什么时间过得很快,以及怎样让时间变慢。D【语篇导读】本文是篇说明文。文章介绍了电子垃圾虽被掩埋在欠发达国家,但已成为危害全人类的公敌,因此政府和制造商都应该作出努力减少电

11、子垃圾污染。32. D推理判断题。根据第二段 Electronic waste(e-waste )currently takes up 5 percent of all globalwaste, and it is set to increase rapidly as more of usown more than one smartphone, laptop and powerbank. They end up in places like Agbogbloshie on theoutskirts of Ghana s capital,Accra,可推知,随着电子垃圾的快速增长, Agbog

12、bloshie地区的电子污染成了一个严峻的问题。33. C.词义猎测题。根据画线词前面的句子 The BaselConvention, a 1989 treaty, aims to prevent developednations from unauthorized dumping of e-waste in lessdeveloped countries.可知,画线词所在的句子意思是发达国家打着向发展中国家出口“二手物品”的幌子将电子垃圾转移到发展中国家来避开巴塞尔公约的规定,可挑知画线词的意思为“避开,绕开”。34. D细节理解题。根据第四段 Most worryingly, thesep

13、oisonous chemicals are free to pollute the broader soiland water system. This should concern us all, sincesome of Ghanas top exports are cocoa and nuts. 可知,加纳对外大量出口可可和坚果,所以全球范围内都会受到被污染食物的威胁。35.A细节理解题。根据最后一段 Only themanufacturers can fix this. A more economicallysustainable and politically possible s

14、olution is throughencouraging hardware manufacturers to make therepair, reuse and recycling of hardware profitable, orat least cost-neutral.可知,作者认为解决电子垃圾问题的关键在于硬件生产商,他们应该遵守可持续发展的原则,生产便于维修、可回收利用的电子产品。第二节【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何有技巧地训练自已成为一个杰出的跑步者。36,E下文 In that case, you can make largematter what your

15、 running habits are,与E项承接自然,下文的“这种情况”就是选项所提到的“关注细节和制定讲练计划”。37,B根据下文的 It is common for runners to pushthemselves about the same amount each time, runningsimilarly challenging runs and gradually increasingdifficulty. Outstanding runners, however, alternate aneasy resting run with a challenging one.可知,

16、本段主要讲述跑步要进行轻松和困难模式的交替以快速积累能量,因此B项可以作为本段中心句。38, A 下文 Rather, it is helping rebuild and relax themuscles needed for your big runs.与A项承接自然,“轻松”的一天并不是在“作弊”,反而对你有巨大帮助,下文的it就指代选项中的 an easy day。39. F上文 Your elbows are bent at 90 degrees but swing freely. If anything,the only muscles you want to focus on ke

17、eping strong and tight are the ones in your core.与F项承接自然,选项是将手肘弯曲成90度的作用40. C 上文 For everything other than easy runs, use thefirst five to ten minutes to build a light sweat and getyour body ready for exercise,与C项承接自然,fiveminutes是关键词,第三部分 语言运用第一节【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。文章通过描述一双手的变化来感慨时光飞逝,人生不应因追逐梦想而忽略了沿途的风

18、景。41.B根据上文中的 building a sandcastle可知,此处表示在沙滩上建造沙堡。42.A根据下文中的 those hands可知,此处描述的是随着时间的流逝这双手的变化。43.C根据语境可知,这双手学试用乐高积木制作城堡。44.A根据下文中的 as she_45_ a pen tightly, whiletaking her first major exam,可知,此处表示在第一次参加专业考试时,她在考试时握着钢笔的手突然出了很多汗。45.D根据下文中的 while taking her first major exam及语境可知,她在考试时手里紧握着钢笔。46.D根据上文

19、中的 a steering wheel 可知,钢笔变成了方向盘,开车载着家人和朋友。47.B根据语境可知,此处表示时光飞逝。48.C根据下文中的 hopes and aspirations和 achievethese dreams可知,人生来就带着梦想、希望和抱负。49.A根辑语墘可知,入生来就带着梦想、希望和抱负。我们渴望长大,去实现梦想。 be eager to意为渴望”,符合语境。50.B根据语境可知,我们渴望长大,去实现梦想,继而主宰这个世界。51,A根据上文中的But和下文中的 the journey可知但是或许在追逐梦想的过程中,我们忘记了去欣赏沿途的风景。52. C根据下文中的

20、it is also important可知,此处表示追逐梦想是重要的。53. D根据下文中的 out for your loved ones及语境可知,此处表示抽出时间和你爱的人在一起也很重要54. B根据下文中的 spent with them及语境可知,抽出时间和你爱的人在一起享受并珍惜与他们共度的每一刻也很重要55. C根据语境可知,正是这些时刻构成了可以珍惜一生的美好回忆。56,B根据下文中的 to be cherished for a lifetime及语境可知,因为正是这些时刻,形成了一些最美好的回忆值得珍惜一生。57.A根据下文中的 chance to_60_ her chil

21、dhoodonce again及语境可知,或许童年是最好的例子之一58.D根据语境可知,此处表示或许童年是最好的子之,告诉我们做我们喜欢的事情和让我们微笑的事惰的真正意义。59.C根据下文中的 perhaps shes got a second chancea chance to_60_ her childhood once again可知,此处表示她刚出生的孩子。60.D根据语境可知,此处表示她有了再“一次重温她的年的机会。第二节【语篇导读】本文是一议论文。文章向我们介绍了外国学生取得中国学位需要认真的学习,经过一段痛苦的经历,但是这个学历对他们求职很有帮助。61. an考查固定搭配。 an

22、 average意为平均起来”,为固定搭配,作earn的宾语。62. more考査比较级。空格处指的是比3,1万英磅更多,因此应用much的比较级more63,who/that考查定语从句。该句为定语从句,先行词friends,空格处在从句中作主语,因此应用who或that引导。64, writing考查固定搭配。 spend time(in) doing sth.意为“花费时做某事”,为固定搭配。65. to考査固定搭配。 owing to意为“由于,因为”,为固定搭配。66, absolutely考査副词。空格处修饰形容词 worth,修饰形容词应用副词,因此应用 absolute的副词形

23、式66. have paid考查现在完成时。时间状语为 so far;通常与现在完成时连用,且主语 The efforts为复数,所以应用pay的现在完成时的复数形式 have paid67. to use考查非谓语动词。句中已有谓语动词,空格处为非谓语动词作定语修饰 chance;且表目的,因此应用不定式 to use。68. opportunities考查名词。 opportunity意为“机会”时,为可数名词,此处有more修饰,表示“更多的就业机会.70.her考查形容词性物主代词,空格处修佈名词company;因此应用she的形容词性物主代词her第四部分 写作第一节71. caug

24、ht 72. blind 73. balance 74. available75. against第二节Dear Mr. Black,Im a student of yours in Grade Three. And Imwriting to invite you to take part in the activity of the FoodClub in our school.The activity is going to be held at 9: 00 a m. onSunday morning in the meeting room of the Food Club,whose a

25、im is to introduce traditional Chinese food as wellas Chinese culture to foreign teachers and students in ourschool. All the participants will earn to make severalkinds of dumplings under some Chinese cooks guidance.And later we will enjoy the dumplings made by ourselves.Please join us and enjoy del

26、icious dumplings togetherwith us! Im looking forward to your reply.Yours,Li Hua第三节Suddenly, the doorbell rang and Peggy rushed to answer it, calling that it must be Santa Claus. Then I heard man talking heartily to her and went to the door, He was a delivery man, and his arms were full of parcels. “

27、This is a mistake, I said, but he read the name on the parcels and they were for me. When he had gone, I didnt know what to do, Later, Peggy and I sat on the floor,looking at each other. What a surprise! I looked for the name of the sender.Suddenly, a note attached to one package caught my eyes. I p

28、icked up the note, which read Thanks for returning of the umbrella. Merry Christmas! It was sent by the lady. Holding the note tightly, I was on the verge of tears, with a stream of warmth spreading through my body. On that cold Christmas, I forgot I had no money for the rent and only fifteen dollar

29、s in my pocket. We just satin our small apartment unwrapping the gifts one by one in happiness, A sweet peace flooded me like a blessing which made me hopeful again.听力录音文稿Text 1W: Pass me the orange juice, please?M: Sorry, I didnt hear that. The kids are making such a noise,W, I like peace and quiet

30、 while dining. They should play their pop songs elsewhere.Text 2M: Who was that knocking at the window? Did we lock turkeys in the neighborhood. They like to hit our doorand windows with their heads. Theyre worse than the cat!Text 3w: Its so cold here. Lets go to the beach for the holiday. I found c

31、heap tickets to the south of France in DecemberM: I was thinking about a ski trip, but we can save thatText 4M: Can you believe it? Just a few weeks ago we were wearing shorts and now we are wrapped up against winter winds? W: The weather changes so fast in this city. In summer its hot, and now we h

32、ave this freezing weather, But spring will soon come around.Text 5M: Id like one pound of beef, two pounds of hami, and two more pounds of chicken, How much will thatW: That will be S 25, sir. Ill have to cut the beef up. It should only take about five minutes.Text 6W: I got my drivers license the d

33、ay I turned 18, but my parents didnt let me drive till three years laterM: My parents bought me a second hand car when I got my drivers licenseW: You are lucky, I bad to have all of my friends drive me around for years! They were all older than me by afew months and still had their licenses before I

34、 did. What month were you born in?I was born in September, My birthday is exactly two months after M:I was born on Christmas actually. It gets a Little annoying because we have to celebrateboth and i dont get my own day!Text 7W: How was your camping trip last weekend, John%M: Not great, The first ni

35、ght we stayed at one of those camping areas where you need to pay to get in. Therewere too many people there, thoughW: So, what happened next?Mr The next day we decided to hike about four hours to a spot where there wasnt anybody around. That was aBig mistake.W: Why?M:None of us brought anything to

36、make a fire with. Then it started raining, and we realized even with our warmclothes it was too cold to stay overnight.W: So what did you do?M: We hiked back to the original camping area in complete darkness, We left the next morning becauseeveryone was too tired from the night before. What did you

37、do?W: I watched a movie at home by a nice wood fire.Text 8M: Roger is so intelligent. He thinks for himself. Hes a hard worker. He has good ideas and he doesnt followthe crowdW: So why does he do so badly in his exams?M: Because he suffers from anxiety. He lacks confidence His brain is so active and

38、 he thinks too much. When itcomes to exams, his intelligence actually works against him.W: I wish we could help him. It seems so unfair that a persons future can be determined by how well theyperform on one particular day.M: It is unfair-but life is unfair. We must try to help him by showing him how

39、 to keep calm in stressful Situations.W: How do we do that? I cant say that Im exactly an expert at dealing with stress, although I am better atit than I used to be.M: I can help him. I always think that exercise is a great way for dealing with stress and anxiety. When youhave exhausted yourself whi

40、le doing exercise, you dont have the energy to be nervous.W: That is so right! I always feel calm after working out in the gym.Text 9M: How is the job hunt going?W: Ive applied to more than 20 jobs and had three interviews. I got two job offers but I do not really like either of them.M: Why not?W: N

41、either of them gave me a good salary offer. I think I deserve more than that.M: Have you researched what kind of salary your position should earn?W: Yes, and I should be getting much more than what they are offering me.M: Well, do you lie the companies and the benefits they are offering you?W: I do,

42、 especially one of them called The Creator. They got a lot of great reviews from their employees, andthey are offering a great benefits package which Includes time than any other company.M: Thats great. Dont just decline the job offer. You know what, you can negotiate the salary offer they give you.

43、W: Id been at the company we were at for so long. I forgot about the job process, I am a little worried about asking for more.M: Listen! If they offered you a job, that means want you! Especially in your field, data analytics,you are needed in todays job market. Everyone needs people to figure out w

44、hat to do with all the data beingw: You have a point, I will give them a call right now.Text 10The United Kingdom was in a great shock after prime minister Boris Johnson announced strict new measures to deal with the spread of coronavirus, including a ban on public gatherings of more than two people

45、, In a TV statement on the evening of March 23rd the leader ordered people of Great Britain to leave their homes only under a list of very limited purposes, He also ordered the immediate closure of shops selling non-essential goods. As of March 23rd, 335 people have died with the virus in the UK. Mr

46、 Johnson said the country faced a moment of national emergency and staying at home was necessary to protect the health service, save lives and deal with the biggest problem this country has faced for decades, He said people should leave home only to exercise once a day to travel to and from work if absolutely necessary, to shop for essential items and to deal with any medical needs, Police will be given the power to break up gatherings.6

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1