1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。Unit 2Travelling AroundPeriod 4Writing旅行计划(A Travel Plan)假定你是英国人Jack,五月份打算来中国旅行,请你给你的中国笔友李华写封信,要点如下:1.你的旅行计划:北京泰山杭州;2.征求他的建议并询问他是否愿意充当你的导游。注意:1.词数80左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:the Forbidden City紫禁城;Mount Tai泰山打算做某事plan/intend to do sth.期待做某
2、事look forward to doing sth. 作为而出名be known as.迫不及待做某事cant wait to do sth. 壮观的日出amazing sunrise自然景观 natural sights 旅游景点tourist attractions 当我的导游act as my guide 一个现代化城市a modern city 收到你的来信hear from you(1)告知、描述旅行计划Im writing to inform you that .Ill take a three-day trip to .Im planning/scheduled to visi
3、t to . I intend to pay a visit to / explore . I have booked train tickets on the Internet.(2)表达感受、心情、印象Im struck by .leave a deep impression on me.I cant wait to .So famous are these attractions that I have been dying to visit them for many years.Im excited at the thought that .(3)咨询、请求帮助What do you
4、 think of my plan?Would you like to .I would be grateful if you could .I would appreciate it if .Dear Li Hua,Im glad to inform you that Im going to visit China in May.My arrangements are as follows.First, I am planning to visit Beijing, the capital of China, where I 1.am looking forward to(期待)explor
5、ing the Great Wall, the Forbidden City and some beautiful parks.Then I 2.intend to go(打算去) to visit Mount Tai in Shandong Province.Ive heard that it 3.is known as (作为出名) the first of Chinas Five Mountains and I 4.cant wait to (迫不及待)enjoy the amazing sunrise there.After that, I am also going to Hangz
6、hou.It is said that it is a beautiful modern city with breathtaking 5.natural sights(自然景观), among which the West Lake is a well-known tourist attraction.6.What do you think of my travel plan(你认为我的旅行计划怎么样)? Will you act as my guide and be ready to offer help whenever I need it? Hope to hear from you
7、soon.Yours,Jack假定你是李华,计划今年考试后去伦敦旅行三周。请给你的英国笔友Wiley写一封电子邮件告诉Wiley你的旅行计划,就游览景点征求他的建议,并约他同游伦敦。注意:1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_【参考范文】Dear Wiley,How is everything going? Im glad to tell you that Im planning to have a 3-week tour to London after the terminal examination at the end of this December.Now let
8、 me share my travel plan with you.Im scheduled to visit the Tower of London, which is the old castle that the king used to live in.Im also eager to see Big Ben, Westminster Abbey and the London Eye.So famous are these attractions that I have been dying to visit them for many years.Id like to receive
9、 your advice on my plan.I would also appreciate it if you could show me around London.Talk later.Yours,Li HuaPassage 1(2020全国卷)主题语境话题体裁词数建议用时人与社会我和图书馆夹叙夹议3488分钟I have a special place in my heart for libraries.I have for as long as I can remember.I was always an enthusiastic reader, sometimes reading
10、 up to three books a day as a child.Stories were like air to me and while other kids played ball or went to parties, I lived out adventures through the books I checked out from the library.My first job was working at the Ukiah Library when I was 16 years old.It was a dream job and I did everything f
11、rom shelving books to reading to the children for story time.As I grew older and became a mother, the library took on a new place and an added meaning in my life.I had several children and books were our main source(来源) of entertainment.It was a big deal for us to load up and go to the local library
12、, where my kids could pick out books to read or books they wanted me to read to them.I always read, using different voices, as though I were acting out the stories with my voice and they loved it! It was a special time to bond with my children and it filled them with the wonderment of books.Now, I s
13、ee my children taking their children to the library and I love that the excitement of going to the library lives on from generation to generation.As a novelist, Ive found a new relationship with libraries.I encourage readers to go to their local library when they cant afford to purchase a book.I see
14、 libraries as a safe haven(避风港) for readers and writers, a bridge that helps put together a reader with a book.Libraries, in their own way, help fight book piracy(盗版行为) and I think all writers should support libraries in a significant way when they can.Encourage readers to use the library.Share libr
15、ary announcements on your social media.Frequent them and talk about them when you can.【语篇概述】作者从小就与图书馆建立了密切关系,后来把自己对图书馆的热爱在家庭里一代代地传递下去。最后,作者还阐明了图书馆的作用。1.Which word best describes the authors relationship with books as a child?A.Cooperative.B.Uneasy.C.Inseparable.D.Casual.【解析】选C。推理判断题。根据第一段的I was alwa
16、ys an enthusiastic reader以及Stories were like air to me可知,当作者是一个孩子时,她就已经和书籍密不可分了。故选C。2.What does the underlined phrase “an added meaning” in Paragraph 3 refer to?A.Pleasure from working in the library.B.Joy of reading passed on in the family.C.Wonderment from acting out the stories.D.A closer bond de
17、veloped with the readers.【解析】选B。推理判断题。根据第三段可知,作者成为母亲后,图书馆在她的生活中又增添了新的意义,那就是书成为她和孩子们快乐的来源。由此可以推断出,“an added meaning”指“阅读的快乐在家庭中的传承”。故选B。3.What does the author call on other writers to do?A.Sponsor book fairs.B.Write for social media.C.Support libraries.D.Purchase her novels.【解析】选C。细节理解题。根据最后一段的I thin
18、k all writers should support libraries in a significant way when they can可知,作者认为所有作家都应该力所能及地支持图书馆。故选C。4.Which can be a suitable title for the text?A.Reading: A Source of KnowledgeB.My Idea about WritingC.Library: A Haven for the YoungD.My Love of the Library【解析】选D。标题归纳题。作者从小就与图书馆建立了密切关系,后来把自己对图书馆的热爱
19、在家庭里一代代地传递下去。故选D。书是人类进步的阶梯,而能让人们博览群书的图书馆更是使人类智慧薪火相传的圣地。通过图书馆,我们能开阔视野,获得知识上的满足;也能陶冶情操,得到精神上的愉悦。因此, 对图书馆的热爱也需要代代传承下去。Main idea:The passion for libraries Paras.1-2:My passion for libraries when I was 1.young.Im an 2.enthusiastic reader when I was a child.Working in the library was my 3.dream job.Paras.
20、3-5:The passion for libraries is passed down.Ienjoyed taking my children to libraries and 4.read books to them, through which I bonded with them.My children often take their children 5.to the library.Para.6:Appeal to people to support libraries. Readers should 6.go to their local library when they c
21、ant afford to purchase a book. Libraries should 7.help fight book piracy. Writers should 8.support libraries in a significant way when they can.It was a big deal for us to load up and go to the local library, where my kids could pick out books to read or books they wanted me to read to them.分析:it作形式
22、主语,真正的主语是1.to load up and go to the local library,where引导2.非限制性定语从句,修饰library。在where引导的定语从句中they wanted me to read to them是定语,修饰books。翻译:装好东西去当地图书馆对我们来说是件大事,在图书馆我的孩子们挑选出可以读的书或者是他们需要我给他们读的书。Passage 2(2019全国卷)主题语境话题体裁词数建议用时人与社会志愿者活动夹叙夹议3218分钟“You can use me as a last resort(选择), and if nobody else vol
23、unteers, then I will do it.” This was an actual reply from a parent after I put out a request for volunteers for my kids lacrosse (长曲棍球) club.I guess that theres probably some demanding work schedule, or social anxiety around stepping up to help for an unknown sport.She may just need a little persua
24、ding.So I try again and tug at the heartstrings.I mention the single parent with four kids running the show and I talk about the dad coaching a team that his kids arent even on.At this point the unwilling parent speaks up, “Alright.Yes, Ill do it.” Im secretly relieved because I know theres real pow
25、er in sharing volunteer responsibilities among many.The unwilling parent organizes the meal schedule, sends out emails, and collects money for end-of-season gifts.Somewhere along the way, the same parent ends up becoming an invaluable member of the team.The coach is able to focus on the kids while t
26、he other parents are relieved to be off the hook for another season.Handing out sliced oranges to bloodthirsty kids can be as exciting as watching your own kid score a goal.Still, most of us volunteers breathe a sigh of relief when the season comes to a close.That relief is coupled with a deep under
27、standing of why the same people keep coming back for more: Connecting to the community(社区) as you freely give your time, money, skills, or services provides a real joy.Volunteering just feels so good.In that sense, Im pretty sure volunteering is more of a selfish act than Id freely like to admit.How
28、ever, if others benefit in the process, and I get some reward too, does it really matter where my motivation lies?【语篇概述】文章讲述了有些家长不情愿当志愿者,当被说服去做志愿者之后,在工作中慢慢成为了队伍中不可或缺的成员,给别人带来好处,并从中体会到快乐。1.What can we infer about the parent from her reply in Paragraph 1?A.She knows little about the club.B.She isnt go
29、od at sports.C.She just doesnt want to volunteer.D.Shes unable to meet her schedule.【解析】选C。推理判断题。根据第一句话句意“如果没人帮你了,我再帮你。把我当成最后的选择”不难看出这个家长是不愿意做志愿活动的,故选C项。2.What does the underlined phrase“tug at the heartstrings”in Paragraph 2 mean ?A.Encourage teamwork.B.Appeal to feelings.C.Promote good deeds.D.Pro
30、vide advice.【解析】选B。词义猜测题。根据前面一句She may just need a little persuading.可知家长不愿做志愿活动,需要去说服她。再根据后文我向她提到了一个志愿者父亲在自己孩子不在场的情况下依然帮助训练其他的孩子这样的例子来说服她,一直到最后她同意做志愿者,可见作者是动之以情,晓之以理来说服这名家长。故选B项。3.What can we learn about the parent from Paragraph 3?A.She gets interested in lacrosse.B.She is proud of her kids.C.Shel
31、l work for another season.D.She becomes a good helper.【解析】选D。细节理解题。根据第三段可知这位家长已经成为志愿队伍中不可或缺的一员。故选D项。4.Why does the author like doing volunteer work?A.It gives her a sense of duty.B.It makes her very happy.C.It enables her to work hard.D.It brings her material rewards.【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段最后两句可知自愿帮助别人
32、是一种快乐,再根据最后一段的内容可知做志愿者可以在帮助别人的同时,使自己体会到快乐。故选B项。【长难句解析】That relief is coupled with a deep understanding of why the same people keep coming back for more: Connecting to the community as you freely give your time,money,skills,or services provides a real joy.分析:of后面是一个why引导的宾语从句。冒号后的句子用来解释a deep underst
33、anding,其中动名词短语Connecting to the community是句子的主语,as引导状语从句。翻译:和这种宽慰在一起的是深入地理解了为什么同样的人们会一直回来做更多的事情:当你大量地付出你的时间、金钱、技术或服务时,和社区的联系会提供一种真正的快乐。志愿者活动不仅可以开阔志愿者的眼界,提供锻炼的机会和实践的舞台, 而且还能带来精神的洗礼,使志愿者更深切感受到在奉献过程中的快乐与满足。加入志愿队伍, 助人也是助己,乐人更是乐己。答案:1.unwilling2.persuade the unwilling parent to be a volunteer.3.invaluable member4.provide a real joy核心词汇试填put out a request发出请求speak up大声地说出end up doing sth.最终做某事focus on.注意力集中于hand out sth.分发breathe a sigh of relief如释重负;松了口气关闭Word文档返回原板块