1、课时作业(四)Comprehensive Test for Unit 3.阅读理解If you think that running marathons will help you live a long and healthy life, new research may come as a shock. According to a recent scientific study, people who do a very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all.Scientist
2、s in Denmark have been studying over 1,000 joggers and nonjoggers for 12 years. The death rates from the sample group indicate that people who jog at a proper pace two or three times a week for less than two and a half hours in total are least likely to die. The best speed to jog at was found to be
3、about 5 miles per hour. The research suggests that people who jog more than three times a week or at higher speeds of over 7 mph die at the same rate as nonjoggers. The scientists think that this is because strenuous exercise causes structural changes to the heart and arteries (动脉). Over time, this
4、can cause serious injuries.Peter Schnohr, a researcher in Copenhagen, said, “If your goal is to decrease risk of death and improve life expectancy (寿命), jogging a few times a week at a proper pace is a good strategy. Anything more is not just unnecessary, and it may be harmful.”The implications (暗示)
5、 of this are that moderate forms of exercise such as tai chi, yoga and walking may be better for us than “iron man events, triathlons and longdistance running and cycling. According to Jacob Louis Marott, another researcher involved in the study, “You dont actually have to do that much to have a goo
6、d impact on your health. And perhaps you shouldnt actually do too much”1Which of the following words can replace “strenuous” in Paragraph 1?ARegular. BHard.CPractical. DLimited.2Why does the author present the figures (数字) in Paragraph 2?ATo suggest giving up jogging.BTo show risks of doing sports.C
7、To provide supportive evidence.DTo introduce the research content.3Why is too much exercise harmful according to the scientists?AIt may injure the heart and arteries.BIt can make the body tired out.CIt will bring much pressure.DIt consumes too much energy.4What can be the best title of the text?ANo
8、Exercise At All Is The Best ChoiceBMore Exercise Means a Healthier LifeCMarathons Runners Are Least Likely to DieDToo Strenuous Exercise Is No Better Than None.阅读七选五Many of make it our New Year decision to get more activebut you dont have to spend large sums in gyms. _1_ But by changing that plan fo
9、r these following ideas, you can not only increase your activity but save your money.Get started with running. Going for a jog costs nothing and is one of the easiest ways to build up your body. If running seems like a task, why not try an app to add to pleasure? I love a sports app called RockMyRun
10、. It understands your personal pace and then matches the music beat to it. _2_Follow fitness bloggers. Instagram, as well as YouTube, is full of fitness bloggers competing for likes and followers. They often post some free short videos showing how they are exercising. _3_ For guidance from a persona
11、l trainer, which may even cost 30 to 65 an hour.Weight to go. _4_ You can use them to increase your resistance trainingzero gym required. Tins (罐头) of beans or tomatoes can be used as smaller weights, while 2litre drink bottles offer heavier resistance._5_ It may be slightly cold to work out there,
12、but there are hundreds of nonprofit community outdoor gyms across the country. With everything from crosstrainers to leg presses, they provide various training workouts. Find your nearest outdoor gym at .A.Free outdoor gyms.BGreat various workouts.CIt is free to download on Android and iOS.DGenerall
13、y, gyms cost on average 40.53 a month.EHeavy kitchen items can be used as hand weightlifting equipment.FIt is necessary for most people to train by lifting handheld weights.GMake the most of their efforts by repeating these at home or in the gym.完形填空When I was 10, I was diagnosed (诊断) with cancer. D
14、uring treatment, I understood everything but the _1_ of my case. It was not until recently that I realized how sick I was then.This November of 2021 will mark my five years of chemotherapy (化疗) and I will be finally _2_ of cancer.I know sick children often felt blue. In order to help brighten their
15、_3_, I created a program through which I brought celebrities (名人) children _4_ and respected to visit them in hospitals. The joy I received from being able to _5_ the childrens day was indescribable (难以形容的). This fall, I will enter my junior year of high school. I love learning and I truly _6_ the t
16、ime spent in school because during chemotherapy treatments I was often too _7_ to attend. Another big part of my life is _8_ activity. During my treatment it was very hard for me to walklet alone _9_. After finishing chemotherapy my main _10_ was being able to run and play _11_ again. Im overjoyed t
17、o say Ive been able to _12_ that aim. Being able to stand on the court and play sports again is an amazing feeling.To me its important to convey a message of positivity and hope that anyone can make the most of any situation in life. Many dont _13_ and think its strange when I say this, but Im truly
18、 grateful that I had cancer. Having experienced that, I have become brave and have also gained _14_ for life. I know with determination everyone can follow their _15_.1A.development BseriousnessCname Dcause2A.warned Btold Csuspected Dcured3A.future Bspirits Crooms Dway4A.attracted BimpressedCadmired
19、 Dmissed5A.make up Bcarry on Cresult in Dlight up6A.kill Bsave Cvalue Dwaste7A.weak Byoung Clazy Dbusy8A.mental Bindoor Cphysical Dsocial9A.swim Brun Cjump Dlie10A.goal Btask Cproblem Didea11A.cards Bchess Csports Dmusic12A.further BkickCset Dachieve13A.speak BunderstandCapologize Dremember14A.appre
20、ciation BenergyCambition Dhonesty15A.steps BexamplesCsuggestions Ddreams.语法填空Formed in 2001, the China International Search and Rescue Team (CISAR) brings help and hope to those 1._ lives are changed by natural disasters.The team went on its first international rescue mission in 2003. It was the fir
21、st time that a Chinese team 2._ (work) outside China, and the team won high praise 3._ their bravery and skills. The list of people to whom help has been given ever since 4._ (be) long. The team treated more than 3,000 people who were injured in the 2006 earthquake in Indonesia, and spent several mo
22、nths 5._ (give) aid to over 25,000 victims of the 2010 floods in Pakistan.Rescue workers 6._ (train) to find people, treat the injured, and hand out food, water, and other supplies. There is 7._ (usual) no electricity or water after a disaster and diseases and accidents may appear. 8._ (save) lives,
23、 rescue workers have to work day and night, and sadly they must also bury 9._ dead, which means they have to be strong in both the body and the mind. Rescue workers must have big hearts, too. Of course, theyll have to take 10._ (effect) measures in action. The members of the CISAR are always ready t
24、o go wherever help is needed.应用文写作假定你是李华,你的朋友Lily因为节食减肥而生病了。请根据下列要点用英语给她写一封80词左右的电子邮件鼓励她加强锻炼,早日恢复健康。主要内容:1多吃蔬菜和水果,因为它们富含维生素和纤维;少吃奶酪、巧克力等食物,因为它们含有过多的糖和脂肪,糖和脂肪能使人发胖;2定期锻炼、保证充足的睡眠、不要过度劳累等;3保持愉快的心情与健康的饮食和体育锻炼同等重要。注意:1.词数80左右;2开头与结尾已给出,不计入总词数。Dear Lily,_Yours,Li Hua课时作业(四)Comprehensive Test for Unit 3.【语
25、篇解读】本文是一篇议论文。研究表明,那些从事剧烈运动的人和根本不做运动的人的死亡概率是一样的,因为剧烈运动会损害我们的心脏和动脉。适度运动才有助于健康。1答案与解析:B词义猜测题。根据画线词上句“If you think that running marathons will help you live a long and healthy life, new research may come as a shock.”可知,人们一般认为马拉松会帮助我们过上健康长寿的生活,但新的研究证明不是这样。“strenuous workout”指那些经常从事剧烈运动的人,他们和根本不做运动的人死亡的概率
26、一样。据此可知,strenuous意为“高强度的,剧烈的”。2答案与解析:C推理判断题。根据第二段中的“The research suggests that people who jog more than three times a week or at higher speeds of over 7 mph die at the same rate as nonjoggers.”可知,研究表明,每周慢跑超过三次或时速超过7英里的人的死亡率与非慢跑者相同。这里呈现研究数据来提供证据,证明第一段提出的观点:做剧烈运动的人和根本不做运动的人的死亡可能性一样。3答案与解析:A细节理解题。根据第二段
27、最后一句“The scientists think that this is because strenuous exercise causes structural changes to the heart and arteries (动脉). Over time, this can cause serious injuries.”可知,运动过度可能会损伤我们的心脏和动脉。4答案与解析:D主旨大意题。根据第三段最后一句“Anything more is not just unnecessary, and it may be harmful.”以及第四段中Jacob Louis Marott的
28、观点“perhaps you shouldnt actually do too much”可知,如果目标是降低死亡风险和延长寿命,以适当的速度每周慢跑几次是合适的,不应该做太多的运动。所以,适度运动才对我们的健康有好处。.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了如何在不去健身房、省钱的情况下进行锻炼。1答案与解析:D根据空前的“Many of make it our New Year decision to get more activebut you dont have to spend large sums in gyms.”可知,本段介绍的是选择在健身房运动会花很多钱,不推荐这样的运动方
29、式。D项“一般来说,健身房每月平均花费40.53英镑”承接上文,其中on average 40.53 a month与上文的spend large sums相呼应,进一步说明在健身房运动会花很多钱。2答案与解析:C根据空前的“I love a sports app called RockMyRun. It understands your personal pace and then matches the music beat to it.”可知,本段介绍的是一个适合跑步时用的运动应用程序。C项“它可以在安卓和苹果系统上免费下载”承接上文,介绍了这个应用程序的下载方式,选项中的It代指上文的
30、RockMyRun。3答案与解析:G根据空前的“Follow fitness bloggers. Instagram, as well as YouTube, is full of fitness bloggers competing for likes and followers. They often post some free short videos showing how they are exercising.”可知,本段讲可以跟随健身博主发布的短视频进行锻炼。G项“尽量在家里或健身房里重复这些动作”承接上文,介绍了人们怎么跟随博主锻炼,选项中的their efforts指代上文
31、提到的健身博主为吸引追随者所做出的努力。4答案与解析:E根据空后的“You can use them to increase your resistance trainingzero gym required.”可知,本段介绍的是如何不在健身房进行阻力训练。E项“重的厨房用品可用作手举重设备”承接上文,介绍了在家进行阻力训练时可用的设备,且能引起下文,下文的Tins of beans or tomatoes是对选项中Heavy kitchen items的举例。5答案与解析:A根据空后的“It may be slightly cold to work out there, but there
32、are hundreds of nonprofit community outdoor gyms across the country.”可知,本段介绍的是非营利社区户外健身房。A项“免费户外健身房”能够概括段落主旨,选项中的outdoor gyms和下文的outdoor gyms相呼应。.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者10岁时被确诊为癌症患者,既要化疗又要上学。通过自己的努力,作者最终实现了目标。1答案与解析:B根据空格下句“It was not until recently that I realized how sick I was then.”可知,作者当时病情很严重。develo
33、pment发展; seriousness严重; name名字; cause原因。2答案与解析:D根据第三段最后一句“Being able to stand on the court and play sports again is an amazing feeling.”可知,作者的癌症被成功治愈。warn警告; tell告诉; suspect怀疑; cure治愈。3答案与解析:B根据空格上句中的“felt blue”可知,患癌症的孩子心情沮丧,因而需要振奋精神。future未来; spirit精神; room房间; way方法。4答案与解析:C根据“I created a program t
34、hrough which I brought celebrities (名人) children _4_ and respected to visit them in hospitals”可知,作者找来了一些孩子们崇拜的名人来关心这些孩子。attract吸引; impress给留下印象; admire钦佩; miss想念。5答案与解析:D根据空格上句的“In order to help brighten their., I created a program.”可知,作者做这些事情就是让孩子们露出喜色。make up编造; carry on继续; result in导致; light up使露
35、出喜色。6答案与解析:C根据空格上句的“I love learning.”可知,作者热爱学习,所以很珍惜在学校的时间。kill杀死; save挽救; value珍惜; waste浪费。7答案与解析:A根据空前的“.because during chemotherapy treatments”可知,作者因为化疗而很虚弱。weak虚弱的; young年轻的; lazy懒惰的; busy忙碌的。8答案与解析:C根据上文可知,因为身体虚弱,作者生活的另一个内容就是锻炼身体。mental精神上的; indoor户内的; physical身体上的; social社交的。9答案与解析:B根据空前的“Duri
36、ng my treatment it was very hard for me to walk”可知,化疗后很难走路,可想而知,跑步更难。swim游泳; run跑; jump跳; lie躺。10答案与解析:A根据下文“Im overjoyed to say Ive been able to _12_ that aim.”可知,作者当时的主要目标就是能够跑步。goal目标; task任务; problem问题; idea主意。11答案与解析:C根据上文中的“Another big part of my life is _8_ activity”可知,作者的主要目标就是运动。card卡片; che
37、ss围棋; sport运动; music音乐。12答案与解析:D根据下句的“Being able to stand on the court and play sports again is an amazing feeling.”可知,作者化疗后,成功治愈癌症,能够运动。further促进; kick踢; set树立; achieve实现。13答案与解析:B根据空后的“think its strange”可知,很多人无法理解作者的意图。speak说; understand理解; apologize道歉; remember记得。14答案与解析:A根据空格上句的“.but Im truly gr
38、ateful that I had cancer.”可知,经历了这些,作者变得勇敢,也获得了对生活的感激。appreciation感激; energy能量; ambition抱负; honesty诚实。15答案与解析:D通览全文内容可知,作者通过自己的努力,治愈癌症,实现了自己的梦想。step步伐; example例子; suggestion建议; dream梦想。.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了成立于2001年的中国国际救援队给那些遭受自然灾害的人带来了帮助和希望。1答案与解析:whose考查定语从句。句意:成立于2001年的中国国际救援队给那些生活因自然灾害而改变的人带来了帮助和
39、希望。分析句子结构可知,设空处引导定语从句,先行词为those,指人,关系词在定语从句中作定语,所以用关系代词whose。2答案与解析:had worked考查动词的时态。句意:这是中国团队第一次在国外工作,该团队因其勇敢和技术赢得了高度赞扬。It was the first time that sb./sth had done sth.意为“这是某人/某物第一次做某事”, that从句用过去完成时。3答案与解析:for考查介词。句意见上题。分析句子结构和句意可知,设空处应填表示原因的介词。for意为“因为,由于”,符合句意。4答案与解析:is考查时态和主谓一致。句意:从那以后,得到帮助的人的
40、名单很长。此处描述客观事实,用一般现在时。分析句子结构可知,主句主语为The list,所以谓语动词用第三人称单数形式。5答案与解析:giving考查动名词。句意:该团队治疗了3,000多名在2006年印度尼西亚地震中受伤的人,并用了几个月的时间向2010年巴基斯坦洪水中的25,000多名受害者提供援助。分析句子可知,此处为动词短语spend time (in) doing sth.(花费时间做某事)。6答案与解析:are trained考查动词的时态、语态和主谓一致。句意:救援人员接受过寻找人员,治疗伤者,分发食物、水和其他补给品的训练。结合语境及下文可知应用一般现在时。根据句意可知,救援人
41、员是接受训练者, Rescue workers与train为被动关系,此处应用被动语态, Rescue workers为复数。7答案与解析:usually考查副词。句意:灾难过后通常没有电或水,可能会出现疾病和事故。分析句子结构可知,设空处作状语,应用副词。8答案与解析:To save考查动词不定式。句意:为了拯救生命,救援人员必须夜以继日地工作,不幸的是,他们还必须埋葬死者,这意味着他们必须身心强健。分析句子结构和句意可知,此处应用不定式作目的状语。9答案与解析:the考查冠词。句意见上题。定冠词用在形容词前,表示一类人,设空处应填定冠词the, the dead表示“死者”。10答案与解析
42、:effective考查形容词。句意:当然,他们将不得不采取有效的措施行动起来。分析句子结构可知,设空处应用形容词,修饰复数名词measures。故填effective,意为“有效的”。.参考范文:DearLily,Im sorry to hear that you are ill. Everyone hopes to have a slim figure, but we know that keeping healthy is very important. Id like to tell you some ways to keep healthy.First, a healthy diet
43、 is good for you. Eat more fresh fruits and vegetables with rich vitamins and fibre. Avoid eating food which contains too much sugar and fat, like cheese, chocolate, etc.Second, its very important to have good living habits, which include doing regular exercise and having enough sleep. Besides, a cheerful state of mind is equally important to our health.Lets keep healthy together!Yours,LiHua